Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz DoItYourself #67047 üzenetére
hát... a Kodinak se vagyok nagy barátja. Kiver a víz a használatától. Android alatt VLC, vagy Movain volt, az a faék egyszerűségű.
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz w.miki #67045 üzenetére
SDFormatter, Windows lemezkezelő?
A megfelelő topikban vagy. Kezdd az elejétől az olvasást. Az összefoglaló elolvasása után már csak ~67000 hsz-t kell végigböngészned, és kész is vagy. Ok, a fele off, a felének a fele meg ismétlődő kérdés.
Viccen kívül: ha tudod kezelni a Kodit, nagy baj nincs, csak ne állítgasd össze-vissza.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
w.miki
veterán
válasz w.miki #67045 üzenetére
Nos a Mixza kártyával már megy is a CoreElec. gxm_q201_2g_1gbit.dtb kellett hozzá.
Távirányító nem megy, de a HDMI-CEC igen.
Egyelőre a CoreElec még kicsit magas nekem, ha van egy topik, CoreElec nagyon kezdőknek, akkor abba holnap beleolvasnék.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Csicsóka
őstag
Akkor most a textmode-t töröld a sor végéről, és úgy is próbáld.
A kodi is elindul majd, de ezek alapján, amit írsz, ott lesz az idő húzás szerintem. Ha boot téma lenne, már eddig se jutott volna el ilyen gyorsan.FAILED Failed to start CoreElec BL301Update Service pedig egy halott szolgáltatás, amit benne hagytak véletlenül, ezért nem tud elindulni. A TR időhúzása meg nem számít, mert a kodi service hamarabb indul, ráadásul itt már multitask van, mennek ezek párhuzamosan.
Más is próbálhatja, akinek ilyen baja van, nem árt az infó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A lenti képen nem tűnnek a színek furának nektek?
Nemrég tűnt fel CoreElec alatt, de akkor úgy gondoltam, hogy a menüben lévő tételek a skin miatt néznek ki furán (Aura skin Kodi alatt).De ez a kép az Andoird alatti Netflixből van és itt is fura.
Van valami beállítás, amit félrenyomhattam? Végigböngésztem a menüt, de semmi szokatlant nem találtam. -
Beni2360
félisten
válasz w.miki #67029 üzenetére
Hát a képarány beállítása tippek: Levágás nélküli -be. Overscan ki, (biztos nem jól írom) a legújabb LG meg változtatott 16:9 és levágás nélküli opció. A sima 16:9 nem jó akkor nyújt a kép. De ez a hiba nem befolyásolja a telepítést szvsz.
A tanácsom csupán a kép kitöltésere vonatkozott a többit majd a tudorok.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz koma106 #67039 üzenetére
Elvileg tárolóból telepíthető: [link]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Libreelec alatt honnan tudom telepíteni a ProFTPD szervert és van-e valami trükk a beállításával?
-
-
blakey
titán
válasz blakey #67035 üzenetére
Közben látom, hogy 2GB RAM-os, akkor ezek közül valamelyikkel mennie kéne:
gxm_q200_2g.dtb
gxm_q201_2g_1gbit.dtb
gxm_q201_2g.dtb
Az is megér egy próbát, hogy SD helyet pendrive-on próbálod vagy fordítva, attól függ, hogy most mivel próbálkozol.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz w.miki #67029 üzenetére
1. Overscan, Levágás nélküli, Túlpásztázás, Eredeti, bármi is a neve, ki kell kapcsolni és akkor pixelpontos lesz a megjelenítés és nem fog túllógni a kép.
2. balenaEtcher-el írd meg a kártyát, az nem fog hibázni.
3. Megfelelő img-t használj és a boxhoz való dtb-t, amit átnevezeldtb.img
-re.
4. Lehetőleg ne valami lassú kártyát vagy pendrive-ot használj.
5. S912-es boxod van így semmiképp sem jó a jelenlegi ng, a sima kell neked, ha jól láttam akkor 3GB-os S912-esed van így neked ez a dtb kell:gxm_q201_3g_1gbit.dtb
esetleg ha nem gigabites a LAN portja akkor ezgxm_q201_3g.dtb
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Csicsóka #67023 üzenetére
Megcsináltam, de így nem áll meg sehol. Egyedül a végén írja ki hogy:
FAILED Failed to start CoreElec BL301Update Service.De ott is csak 5-7 mp-et tököl, aztán OK a Bluetooth és OK a Transmission, igaz a Transmissionnál vár, talán a 20 mp késleltetést várja meg?
Levideóztam, majd átküldöm hamarosan, desemmi nem látszik szinteolyan gyorsan lefut az egész. Stopperral olyan 40 mp. ( egyébként sokkal több)
-
-
w.miki
veterán
válasz dingoka #67025 üzenetére
oké, ha tudsz rá linkelni hozzá való FW-t akkor felteszem.
Kérnék még egy Burn Card Maker leírást is. Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
sztomi1981
tag
sziasztok, látom hogy sokan ajájánlját CE- a sima androidos OS helyett mert jobb a képminőség?? ez komoly? illetve hogy lehet ne jobb, ezt nem a source határozza meg úgyis?
lehet valamit félreértettem... -
Csicsóka
őstag
Hát ez valóban érdekes. Elvileg úgy működik minden ott is mint NG-n.
Lehet hogy nem is ez a ciklus a probléma oka.Annyit csinálj meg egy ilyen lassan induló vason, hogy a /flash/config.ini-be írd ezt be:
Előtte rw-re kell mountolni.
mount -o rw,remount /flash
#-------------------------------------------------------------------------------
#
# CoreELEC Developer Options
# Valid options are: textmode debugging progress nofsck nosplash noram overlay
#
# coreelec='quiet'
coreelec='nosplash progress textmode'
#-------------------------------------------------------------------------------Így látni lehet, hogy hol tököl induláskor. Nem lesz kodi, mert konzol módban marad.
Jöhet video is hogy lássam.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz w.miki #67015 üzenetére
amit nem látok, mert kilóg a képből. - Mijen TV-d van és hány éves.
A TV-n a képarány nincs jól beállítva azért lóg ki a széle.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cof
veterán
válasz w.miki #67020 üzenetére
Van több is, persze.
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.1-Generic.img.gz <-- Nightly
CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.1-Generic.img.gz <-- Stabil
Jó lesz egyébként, első indításnál megcsinálja a partíciót, és újraindul. Ez max 1 perc, valami a TV-vel van? 1080p-ben indul.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
w.miki
veterán
van több is? 9.2.1 (Stable)
(#67017) DoItYourself : így se látszik, majd megnézem másik TVn[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
-
Melorin
addikt
Van egy olyan problémám egy S912 boxon, hogy amikor nyomok egy pause-t majd egy kis idő után folytatni akarok egy filmet akkor csak a hang indul tovább a kép beáll. Ilyenkor egy már másodpercet vissza kell tekernem a filmben és rendbe jön minden.
-
mpo
veterán
Se tv, se internet, csak mobil van. A CE-ben a displayt mire állítsam UHD tv esetén?
Ha érted, akkor már elavult.
-
zsoltdo
újonc
Sziasztok ! Kellene egy kis segítség ... Zidoo Z9S , nem engedi a bejelentkezést, ill nem tudom telepíteni a play store, alkalmazást...
[ Szerkesztve ]
Zsozso
-
blakey
titán
válasz mikrofon #67003 üzenetére
Van az
uptime
ami az uolsó bekapcsolás óta eltelt időt mutatja.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm a választ mindenkinek. Az Fire TV Stick 4K szimpatikus
- mozi bolondéria -
-
blakey
titán
válasz mikrofon #67000 üzenetére
Tényleg nincs valami SSH parancs, ami megmutatja mióta megy kikapcsolás nélkül vagy mikor volt az utolsó bekapcsolás? - biztos van ssh parancs de menüből megtudod nézni a Rendszerinfó alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest