-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedCat
senior tag
válasz
junkpod #44696 üzenetére
Pelican és junkpud:
Igen a szervizeket leállítottam a leírás szerint. Az alapján csináltam amit linkeltél.
Az elkészült harmony.conf fájl a /storage/.config/rc_keymaps/ mappában van.
A /storage/.config/rc_maps.cfg fájl tartalma ennyi: meson-ir * harmony.conf
Ezután beíram ezt: ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0Erre kiírta hogy törölte a régi bejegyzéseket és 22 újat felvitt.
Ezután szervizek indítása de semmi. Restart de a távirányító továbbra sem működik. -
mexel
veterán
válasz
darvinya #44693 üzenetére
Igen, ez már megvan de nem tudtam vele még mit kezdeni. Pedig ha sikerülne rootolni egy jó kis lejátszó lenne belőle. A droid része jó, sokkal jobb mint bármelyik kínai boxé, hibátlanul visz mindent, gyors stb. A tv tuner része is jó, csak kellene pár apró módosítás azért ( AFR, NR, stb, és akkor jó lenne)
De nem boldogulok a root-al, valóban nagyon zárt minden.
Azt hiszem az hogy a gyári firmware-ből csináljak egy rootolt zip-et, meghaladja a tudásom -
mexel
veterán
Talán van valakinek ötlete, bár nem hiszem hogy droiddal kapcsolatban nagyon lesz
Adott egy Strong srt 2400 box, droid 5.1.1-el. Sajnos nem rootolt és nem tudom rootolni. Ha valakinek lenne valami ötlete szívesen fogadom. -
RedCat
senior tag
Coreelec távirányító gondom van. Egy Harmonyt használok, frankón feltanítva ahogy én szeretném + a megfelelő remote.conf hozzá. CE alatt nincs remote.conf, így a leírás alapján elkezdtem csinálni.
ir-keytable -t -re ilyeneket ad ki ha nyomkodom a gombokat:
136.945766: event type EV_MSC(0x04): scancode = 0x2bdca
136.945766: event type EV_SYN(0x00).
138.162445: event type EV_MSC(0x04): scancode = 0x2bdd2Ezek alapján megcsináltam ezt a fájlt:
# table harmony
0x2bd90 KEY_DELETE
0x2bdd9 codec info
0x2bde0 KEY_SUBTITLE
0x2bd88 KEY_PLAY
0x2bd85 KEY_PAUSE
0x2bd55 KEY_STOP
0x2bdc3 KEY_REWIND
0x2bd84 KEY_FORWARD
0x2bdd0 KEY_EXIT
0x2bdd6 KEY_MENU
0x2bd9c KEY_CHANNELUP
0x2bd89 KEY_CHANNELDOWN
0x2bdce KEY_OK
0x2bdca KEY_UP
0x2bdd2 KEY_DOWN
0x2bd99 KEY_LEFT
0x2bdc1 KEY_RIGHT
0x2bdd0 KEY_BACK
0x2bdc5 KEY_INFO
0x8051 KEY_POWER
0x2bd8c KEY_VOLUMEDOWN
0x2bddd KEY_VOLUMEUPBemásolom ahová kell, kiadom a parancsot, írja hogy a régi keytablát kitörölte, 22 új bejegyzést megcsinált. De ezek után mégsem működik a távirányító. Hol rontom el?
-
Digitalis
senior tag
válasz
darvinya #44684 üzenetére
Igen, én neveztem át. De azóta már mindennek. :-) Ez még egy nagyon egyszerű firmware, semmi hibára utaló jelet nem olvastam a szervizmenüben. Gy.k az van a SAM setupban, amit feljebb Te is linkeltél. PC is vígan megy bármelyik portban, bárminek átnevezve. KI-Pro is ment mindegyikben, most meg csak ezzel a TV-vel nem hajlandó menni. (agyrém)
-
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #44678 üzenetére
Pedig szerintem azon is. Ennyiért sokan veszik majd, fejlesztők is. Az elején az S905-höz sem volt semmi, olvasd el a topik első oldalait...
-
junkpod
veterán
válasz
headhunter #44669 üzenetére
Na, itt már a legkisebb is gigabit, AC wifi 5ghz, usb3, 45-ert nagyon megéri szerintem. Ezen el is gondolkodtam
Ha ilyen árak jönnek, akkor max fel év és jönni fog valamilyen Elec.
Eddigi tapasztalatok alapján a 4-16GB mindenre elég lesz. -
Digitalis
senior tag
Lesznek itt még érdekes fejlemények: [S905Y2, S905X2, S905D2, S922X] Klassz holmik, de feltétlen meg kell várni, hogy mi sül ki belőle Libre-fronton.
-
-
hunaqua
addikt
válasz
Ez nagyon jó cucc lesz,amennyiben lesz rá CE. Ellenkező esetben számomra teljesen érdektelen.
-
Dolphine
addikt
válasz
Vajon erre az ARM procira lesz CE?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
headhunter #44665 üzenetére
Kíváncsi leszek jobb Android rendszerrel jön e majd mind az eddigiek, mert valljuk be jelenleg elég szarok
-
Digitalis
senior tag
válasz
darvinya #44664 üzenetére
Ezeket írja a szerviz menü:
[service_1] [service_2] [service_3] [service_4] [service_5] [service_6] [service_7]Ez nem smart TV, még az okosítás előtti időkből, való pfl9703-as.
-
Digitalis
senior tag
válasz
DoItYourself #44657 üzenetére
Igen, tegnap este. Szokásos. Már a boot.img-t sem látni, unsupported videó format-tal nyit. (CE-t bootolás után már a CVBS kompoziton sem látom, lehet nem is támogatja már)
TV-szervizmenüben nincs hibakód"no errors buffer" és minden a helyén. -
Skyner
tag
válasz
dugesz77 #44651 üzenetére
Köszi. Én is láttam, hogy idehaza pl. a PCX-től véve jóval olcsóbb.
"De gáz." Ezt arra érted, hogy felesleges? Van wireless billentyű+egér párosom, de nem annyira kompakt, hogy jól használható legyen. A boxhoz mellékelt távirányítóval is lehet jól böngészni? Nem állandó használatra gondoltam, csak ha hirtelen meg kellene néznem valamit, akkor jól jöhet ha a gyári távval a böngészés macerás lenne. -
dugesz77
őstag
válasz
Skyner #44649 üzenetére
De gáz . Itthon jobb árban megvehető mint kintről az A3(35$ alatt nem nagyon láttam). Persze box-al együtt rendelve jobb áron adják. Én egy MINIX NEO A2 Lite vettem az U1 mellé. Jó ,kényelmes csak egy baja van,hogy teljesen egyforma az alakja az alsó és felső résznek, Murphy törvénye szerint mindig fejjel lefele akad a kezembe, félre is raktam idegesített
.
-
-
divan
őstag
-
beers
addikt
Tudnátok ajánlani usb-s bt-ot, ami működésre lehet bírni android alatt!
-
blakey
titán
Két napja előjött egy probléma. Coreelec 8.95.2, Estuary skin.
A Sorozatok alcím alatt nem játssza le a külső feliratokat
Lejátsza csak nem figyeltek amikor írok néhány hibát, konkrétan akkor nem viszi ha be van állítva "folytonos" lejátszás pl. epizódok esetében, ilyenkor nem tölti le a kijelölt helyre a feliratot csak megjeleníti illetve a letöltőtt feliratokat nem jeleníti meg, Kodi bug és már előtte is ilyen volt, személy szerint várom a javítást. Egyébként sima lejátszás esetében megjeleníti minden esetben a külső feliratot. -
dugesz77
őstag
válasz
Skyner #44643 üzenetére
Pont ahogy mondod. Mindig az SD-n keresi először a futattható rendszert ha azon van valamilyen akkor az töltődik be ha nincs bent akkor nézi a nand-ot. Utána már lehet indítani akár CE alól is újraindítva az androidot kártya kivétel nélkül van rá lehetőség menüből (Reboot to eMMC/NAND )
-
Skyner
tag
Android, vagy CE alatt? Csak azért kérdezem, mert tervezem ugyanilyen Minix beszerzését, viszont azt sem tudom, hogy a dualboot hogyan működne, ha CE is lenne telepítve. Induláskor egy kérdés jelenik meg a képernyőn, vagy automatikusan a CE töltődik be, ha az SD kártya benne van a boxban?
-
divan
őstag
Két napja előjött egy probléma. Coreelec 8.95.2, Estuary skin.
A Sorozatok alcím alatt nem játssza le a külső feliratokat. A beágyazottakat igen, de külsőt nem, mintha nem is létezne. Eddig működött, semmit sem állítottam. Ha a Videók-Fájlok menüpontból nyitom meg, akkor működik rendesen.
A Filmek-nél is működik, ott feliratoz..
-
-
er2es
tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdésben esetleg tud valaki segíteni, nem találtam eddig magyarázatot rá:
minix u9-h (android 6) 4k 60hz-en csak 8 bites színmélységet enged állítani. 10 bitesre csak 4k 30hzen tudom állítani, ez miért lehet?
(hdmi kábel biztosan jó: audioquest pearl 2.0, tv biztos tudja: xbox mindkét 2.0-ás porton tudja hozni a 10bitet, mi boxom is tudja andriod tvvel)
A HDR jelet a tv megkapja 8 biten is, és HDR üzemmódra vált - viszont bizonyos színeken látszanak a színátmenetek a 8bit miatt..
Köszönöm!
-
Digitalis
senior tag
-
peterk
senior tag
Nekem is van egy nyűgöm közben CE alatt. A távoli SSH bejelentkezés elcsesződött. Putty-t használok, a login prompt rendesen megjelenik, be is tudok jelentkezni, de bejelentkezés után azonnal be is záródik a putty ablak. Olyan gyorsan, hogy elolvasni sem tudom, hogy mi lehet a gong. Tudom valahogy "resetelni" a root logint egyszerűen? Van fent entware (az install entware scripttel), és a root mappa a storage/opt alatt van - ha jól emlékszem
, mert megnézni ugye éppen nem tudom
).
A CE egyébként rendesen működik ... bár boot idején kiír valami hibát a corelec boot képernyőn, a bal felső sarokban megjelenő coreelec + verzió sor alá. Holnap megnézem, hogy pontosan mit. Lehet, hogy valamit nem tud mountolni? (vagy remountolni?)
-
peterk
senior tag
válasz
Digitalis #44626 üzenetére
Lehet, hogy a box nem érzékeli jól a TV lehetséges felbontásait. és valami olyan felbontásban próbál bootolni, amit a TV-d nem támogat.
Bootolj be androidba monitorra csatlakoztatva, aztán android settingsben állítsd be a felbontást valamilyen fix értékre. Valami sztenderted válassz, 1080p, vagy 720p, stb. Aztán kapcsold ki a boxot, tedd rá a TV-re és nézd meg úgy, először android alatt. Ha úgy megy, akkor CE/LE alatt is mennie kell.
-
Digitalis
senior tag
Erre varrjatok gombot!
Az eddig kifogástalanul működő Mecool KI-pro HDMI kimenete, egyszer csak nem működik együtt a tévémmel, már a boot_logó helyett is fekete a képernyő "not supported video format" üzenet van. Ennek ellenére sötéten is normál feláll, droid üzemben is, és LibreElec alatt is. A KI-pro kipróbálva egy másik TV-n (HDMI) illetve monitoron (DVI) automatice teljesen jól működik. Tehát akkor a tv-box elvileg ok. Viszont a TV-n is lepróbáltam az összes portot ( PC_HDMI-HDMI) és itt is teljesen jól működnek. Csináltam már SSH alól image, dtb, boot,recovery, system, data visszaállítást, cseréltem már burning tool-s U-boot, illetve komplett android cserét oda-vissza, de a tévémmel nem megy. Kábeleket, frekit 720p/1080i/p 50_60Hz, színteret RGB 8bit is lazára állítottam, de nem akar együtt működni vele. Csak a CVBS-kompozit kimenettel jó…
Én beadom a dinnyét lassan…
-
dugesz77
őstag
válasz
headhunter #44621 üzenetére
Lesz itt kavarás , figyelni kell majd nagyon a kiépítéseket. A 2GB-os 2.4G Wifi 100M Lan-al a 4GB-s meg Dual Wifi+BT4.0+1000M.. Kíváncsi leszek a CE mikor lesz rá..
-
Imi1981
veterán
válasz
Csicsóka #44619 üzenetére
Már későn olvastam a hsz-ed és újra ntfs-re formáztam, de mivel vindows-os gépre is sokszor csatlakozik jobb így. Amúgy most már látja a libreelec! Rákkattintok a főoldalon a filmek ikonra és még a fájlok hozzáadása előtt mutatja a vinyót és tudom használni. Franc tudja mi volt vele mert a Windows gond nélkül kezelte akkor is mikor a tv box nem ismerte fel.
-
Laza...
addikt
válasz
headhunter #44621 üzenetére
Csak onnan ne rendeljen senki:
Seller rating based on AliTools data
Low, 17%
The seller hasn't sold many products yet, so it's hard to draw conclusions. Be careful. -
headhunter
addikt
Jöhet a GB valamelyik EU-s raktárába... [link]
-
Met
nagyúr
A Kodi mennyire tűri a könyvtár és file nevekben a releasekre vonatkozó infót?
web-dl, hyperx stb.
Mert most ezeket kitörölgetem. -
rooney8
aktív tag
válasz
ztsoft #44616 üzenetére
Nagyjabol tiszta a dolog, csak gondoltam LE kernel marad, viszont kodi frissitheto. Meg mintha valahol olvastam volna, hogy megoldhato ez a frissites (nem biztos, hogy amlogic LE volt az).
Lehet ezzel a kerneles dologgal is hulyeseget mondtam, tenyleg csak ugy nagyvonalakban vagyok kepben ezekkel a linux disztrokkal kapcsolatban -
ztsoft
őstag
válasz
rooney8 #44609 üzenetére
Szia!
1. Ez egy "Beágyazott" Linux rendszer (ELEC jelentése magyarul, "Beágyazott Linux szórakoztató központ", Google fordító), itt a Kodi-t nem lehet külön frissíteni, csak egyben.
2. Az új LE már nem támogatja az Amlogic-ot, ezért hozták létre a CoreELEC-et.
(#44614) Flexy90
Csak tisztánlátás miatt.
A KODI felület sokkal felhasználóbarátabbnak tűnik mint az OMV.
A Kodi nem felület, hanem szórakoztató központ (szoftver). Az OMV pedig NAS operációs rendszer (nincs grafikus felülete, böngészőből lehet menedzselni).
Egyelőre csak sejtem, hogy mi lehet az az SSH. Jól értem, hogy ez egy parancssor, amit mondjuk PC-ről hálózaton keresztül lehet kezelni?
Pontosabban, SSH.
Ahogy látom, az összefoglaló is kimaradt, a kérdéseid javára már ott van a válasz, csak el kell olvasni.
Távoli eléréssel rá lehet ezekre csatlakozni? (Transmission-re, vagy akár Cloud tárhelyre)
Ez csak rajtad múlik, hogy mit engedsz ki a helyi hálózatból (vagy mindent VPN-en keresztül). Ezt nem értem, "Cloud tárhely" (véletlenül nem kevered az LE/CE és az OMV-t).
-
Flexy90
senior tag
válasz
Keef_Lee #44600 üzenetére
Köszi, és neked is (#44595) DIEGO15.
Néztem pár YT videót, hogy mi is az OMV és a CE,LE stb, hogy jobban képbe kerüljek.
A KODI felület sokkal felhasználóbarátabbnak tűnik mint az OMV. Így inkább a CE a tetszetősebb. Egyelőre csak sejtem, hogy mi lehet az az SSH. Jól értem, hogy ez egy parancssor, amit mondjuk PC-ről hálózaton keresztül lehet kezelni?Újabb kérdések
1. A transmission telepítése KODI-ra nem csak ennyi lenne? [link]
2. Azért kell az SSH mert CE alatt nem működne mókolás nélkül a gyári távja?
3. Ha nem használnám a gyári távját, egy ilyen AirMouse működne Plug'n'Play, extra mókolás nélkül?
4. Távoli eléréssel rá lehet ezekre csatlakozni? (Transmission-re, vagy akár Cloud tárhelyre) -
blac
tag
Sziasztok!
Egy mobillal állítva készült videót, szerettem volna lejátszani, de lejátszáskor széthúzza a képet, így élvezhetetlen.
Mit kellene állítani, hogy ezt ne tegye? -
rooney8
aktív tag
hali
LE-n lehet frissíteni a kodit leia-ra? vagy az csak CE-n van?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Egy jó ideje nas-ról játszom le a filmeket S905 libreelec-es tv-boxal. Ma egy másik szobába vittem ahol gyenge a wifi és kábellel sem oldható meg a net ezért gondoltam 2.5 usb hdd-ről nézem a sorozatot. Hol lehet megtalálni az USB-re csatlakozatott hdd-t? Fájlkezelőben nem találom a fájlok hozzáadása menüben a fajlredszer gyökér részben is kerestem de nincs sehol! Régen erről a hdd-ről használtam a tv boxot de nem emlékszem hogy lehet megtalálni.A tv-box ha kihúzom a hdd usb kábelét kiírja, hogy a usb tárhely eltávolítva. Kösz előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest