Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DIEGO15
őstag
válasz janisjoplin1 #44498 üzenetére
Nem jól keresed. Pl ezt
-
janisjoplin1
tag
Sziasztok..
Micro sd kártyát szeretnék venni /16gb/.Coreelec rendszernek.
Ezt az eladót ajánlják itt a prohardveren.Sajnos elég kevés 16-os kártyája van.
Melyik lenne jobb rendszernek?Esetleg ha valaki tud jobb forrást,megköszönném..
[link]
Köszönöm
Janis Joplin -
confuser
senior tag
válasz vargalex #44493 üzenetére
Én is így gondoltam, ezért is furcsa hogy beállítás nélkül egyáltalán nem megy a vezérlés, beállítás után is pedig csak az új távirányítóval. Bennem fel sem merült, hogy ez nem CEC (hogy tudom ezt egyáltalán ellenőrizni?). HDMI kábel hibát amúgy kizártam, végigpróbáltam mind3 csatlakozót, mind2 irányban, 2 különböző kábellel (az egyik kábelt egy ismerősöm boxáról vettem kölcsön, ahol ment a CEC) - mondjuk ettől még lehet a box csatlakozója ludas, de kétlem. Boxon és TV-n be van kapcsolva a CEC. Kell neki mindenképp ez a beállítás...
-
bacee
csendes újonc
Sziasztok!
Film/sorozat nézésre és (legális) torrentezésre szeretnék venni egy médialejátszót. Összefoglalót elolvastam, de műszakilag elég analfabéta vagyok.
Mivel nem szeretném a gépet mókolni (más frimware-t rárakni, vagy mit) ezért egy Minix Neo U1-re gondoltam. Ha jól olvastam sokaknak van gondja a tTorrent-el, főleg a külső vinyóra írással. (az összefoglalóban lévő angol leírás szerint pofonegyszerű, de ebben azért nem bízok)
A kérdésem az lenne, hogy a LibreELEC-et tennék a gépre (hogy menjen a torrent) van értelme egyáltalán a drágább gépnek? Mert a Minix-nek pont az a lényege, nem, hogy stabilan, jól működik android alatt (4k, hang, egyebek).
köszi előre is a segítséget[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
Nálam két Samsung (2013-as F5500-ás, 2014-es H6400-ás) is van, mind kettőnél az "Univerzális távvezérlő" alapból infrás (infravörös hosszabbítókábelt adtak hozzá), de egyes eszközök enélkül is kommunikálnak egymással (gondolom HDMI-n keresztül).
Idézetek az e-manual-ból,
"Külső Samsung eszközöknek a TV-készülék távvezérlőjével történő, további beállítások nélküli működtetéshez használja az Anynet+ (HDMI-CEC) funkcióit is.
Ha egy olyan külső eszközt használ, melyet regisztrált a Univerzális távvezérlő) szolgáltatásba a Samsung Smart Control távvezérlőn, akkor ezt a külső eszközt infravörös hosszabbítókábel csatlakoztatása nélkül tudja használni. Ha azonban a külső eszközt a Mozgásos vezérlés vagy Hangvezérlés funkciókkal együtt kívánja használni, csatlakoztassa az infravörös hosszabbítókábelt.".
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
sugarforce
addikt
az a samu smart táv nem infrás, hanem más (talán BT?) protokollt használ.
Nekem M5502 tv-m van és van ilyen távom is, nincs gond a minix irányításával, elsőre mindenféle küszködés nélkül megy. A távtól függetlenül a tv persze CEC-en beszélget a lejátszóval.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz confuser #44491 üzenetére
Ez elég fura nekem. Hiszen a CEC-nek pont az az egyik lényege, hogy "általános" parancsok átküldésére képes HDMI-n. Nem lehet, hogy nálad azért kérdezi meg a típust és a gyártót, mert az lényegében egy tanítható/univerzális infra távirányító és ilyen esetekben infra jeleket küld, nem CEC-en irányít?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
confuser
senior tag
válasz confuser #44161 üzenetére
Megtaláltam a megoldást a CEC problémámra! Megosztom veletek, mert visszakeresve még nem volt hasonló tapasztalat, hátha másnak segít.
Szóval egy 2018-as UE50NU7402 Samsung TV-re csatlakoztattam a boxot HDMI-vel, amihez már az új "okostávirányító" jár (kép). A TV intelligens akart lenni, és a HDMI csatlakoztatás után feljött egy univerzális távvezérlő beállító ablak, amelyben ki kell választani, milyen eszközt akarok csatlakoztatni (fejből valami ilyesmi opciók vannak, hogy házimozi, CD/DVD lejátszó, OTT egység/játékkonzol, PC). Elsőre mikor feljött, belenéztem, de a legtöbb opcionál márkát is kell választani, és persze a noname kínai boxok márkája nincs listázva, egyéb opció nincs, ahol nem kellett márkát választani azzal meg nem működött, így inkább kihagytam ezt a részt, gondolva hogy alapból is tudnia kell kezelni. Hát tévedtem, be kell állítani, méghozzá az OTT egység/játékkonzol kategóriában, de ott sem mindegy milyen "márkát" választ az ember! Nekem Xbox-ként és Minix-ként sikerült működésre bírnom (Minix-ként azt hiszem a nyilak elsőre rossz irányba működnek, de 2. iterációra már jó irányba mozognak).
Ami gáz, hogy minden egyes HDMI újracsatlakozáskor újra be kell ezt állítani. Volt olyan újracsatlakoztatás, hogy a TV T-home eszközként ismerte fel a boxot automatikusan, de úgy nem irányítható CEC-en keresztül, úgyhogy olyankor kézzel kell felülbírálni. Van egy régi Samsung TV is a lakásban, a klasszikus távirányítóval (kép), de azzal ezután a beállítás után már nem irányítható a box (meg előtte sem lehetett). Normál TV adáskor persze nem gond neki, mindkét távirányító jelét gond nélkül feldolgozza...
Más: mikor első alkalommal eljutottam oda, hogy beállítsam az UI felbontását, csak 3 opciót láttam: 720x576, 1280x720p, 1920x1080p. Alapból az SD-t választotta ki, és le is vágta a képernyő szélét. Ha átállítottam HD-ra vagy FullHD-ra, elkezdett villogni és szétesni a kép, hiába operáltam bármit a frekvenciával, whitelist-tel (bár az gondolom csak a lejátszásnál kéne hogy számítson). Beállítottam FullHD-ra, és újraindítottam a nagy villogás közepette a boxot. Újraindítás után megszűnt a villogás, és megjelent még vagy 10 opció a felbontások között, közte a 4K opciók is. Itt már tudtam "online" állítani a felbontást, de hogy mi volt ez a közjáték, nem egészen értem. Olvastam valami olyasmit a topikban, hogy van olyan beállítási lehetőség, hogy frekvenciaváltás csak indításkor/leállításkor, de nem találtam ilyen lehetőséget. LE-nél nem emlékszem ilyen problémákra, whitelist sem volt, mégis jól kezelt minden tartalmat... úgy érzem kicsit túl van bonyolítva még a CE.
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #44488 üzenetére
Lehet, hogy ebben a verzióban nem csináltam meg az .....XML bejegyzést?
Nem is volt meg a fájl.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #44487 üzenetére
S905/XW-n semmi hiba.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
Hát tegnap este ezt a CoreELEC-S912.arm-9.0-nightly_20180923_relkai verziót le kellett cserélnem.
1: Két napja a fő oldalon a filmek listát szó nélkül behozza, a sorozatokat meg 3-4 per semmit tevés-fagyás semmi reagálás semmire után listázza ki és a sorozatrészeknél homokozott. Ha a bélyeg oldalról választok akkor simán megy a lejátszás.
2: Tegnap este megnéztünk egy sorozat részt (bélyegről választva) és a következőnél meg nem indult csak homokozott. 2 perc után vissza raktam a sima változatot - 8.95.2 - és minden zökkenő mentesen ment.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csicsóka
őstag
válasz DIEGO15 #44483 üzenetére
Inkább a 3-as OMV kelett volna? Úgy halottam az még mindig jobb mint a 4-es. Én nem használom egyiket sem, azt a pár konfig fájlt ami kell egy fájl kiszolgálóhoz, megszerkesztem WebUI nélkül is. Az első image, még többet is tud mint az újabb. Router, és tűzfal is egyben.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz NoOne1976 #44480 üzenetére
Ha működik, akkor először használd, ismerd ki, teszteld, utána ráérsz eldönteni, érdemes-e frissíteni.
Ha egy hálózatban vagy a pc-vel, nem kell telepíteni semmit, a Kodi le tudja játszani az upnp-n kiajánlott médiákat, bár sokan csak sima smb-s fájlmegosztást használnak.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
NoOne1976
őstag
Vettem ma egy Minix Neo U1-et (használtan). Csináljak teljes gyári beállítást? Telepíthető rá újabb szoftver, mint ami rajta van. Szabad? (Mert olvastam olyat, aki bánja, hogy frissült a androidja)
Ha a pc-men a serviio fut, mit telepítsek a lejátszóra, hogy lássa a megosztott könyvtárakat?
-
fledtamas
tag
Sziasztok!
a transmission-ben vagy bármelyik másik torrent letöltésére alkalmas addonban van rss letöltés?
-
dugesz77
őstag
Bocs nem ide
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz szabi__memo #44465 üzenetére
Egyedül a Gigabit hiányzik,egyébként teljesen rendben van.
...ja közben látom,hogy a nagyobbak Gigabitesek.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Csicsóka
őstag
Lényeges újdonság (már akinek) a CE-ben, hogy korlátozott számú program telepíthető rá Entware-nek köszönhetően. opkg csomagkezelő van, ami kezeli a függőségeket is. Lehet hogy router/nas vonalon már találkoztál vele. Telepíteni az installentware paranccsal lehet.
Entware repo csomag lista -
TCr
veterán
válasz szabi__memo #44463 üzenetére
A 4/32 jöhetne gigabit lannal 58$-ért, csak CE legyen rá.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
LouiS22
veterán
válasz szabi__memo #44465 üzenetére
EGy ideig biztosan kérdéses
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
DIEGO15
őstag
válasz szabi__memo #44463 üzenetére
Support HD:4K*2K UHD Output, HD 2.1, USD3.0
-
szabi__memo
nagyúr
X96 max Android 8.1
2/16, 4/32, 4/64[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszi az infókat A K1 akkor tuti ezzel fog menni hamarosan, a másikat meglátom.
-
Csicsóka
őstag
válasz Truman #44447 üzenetére
Meg lehetne azt oldani, hogy a TV Box -on futó Transmission a hálózaton használja a routerre kötött vinyót?
Azt nem tudom hogy éred el a routerre kötött HDD-t, gondolom SMB vagy NFS-n keresztül. NFS lenne a jobb, ha tudja ez a tipus.
A hálózaton kiajánlott HDD megosztását fixen kell mountolni a /storage alatt létrehozott pld. torrents nevű könyvtárba. A TR-nek ezt kell megadni, mint letöltési könyvtárt.
A HDD fix mountolását a CE alá a /storage/.config/system.d alatt lévő minták alapján lehet megcsinálni.
Ha így nem menne akkor a /storage/.config/autostart.sh-ba is be lehet írni a mount parancsot.
Pld. NFS mount:mount 10.1.1.1:/media/Nas /storage/torrents/
A box full sebességen fog torrentezni, nem esik kétségbe a sok száltól, mint a harmat gyenge MIPS proci a routerben.
-
blakey
titán
Kell valami kompromisszumot is kötni ha valaki 905W-t használ.
Ott az SD-kártya, nem kell kompromisszum. Mindenképp jobb, mint a 8.2.3.1 viszont a Leia hibái még megvannak, de az nem az S905W hibája.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
Köszi mindkettő választ! A K1-re akkor megy fel, a 905W-re pedig megnézem milyen. de ha egy stabil verziót fe ltudok rá rakni és jobb lesz mint a jelenlegi 8.3.1 akkor nem izgat a frissítés annyira. Kell valami kompromisszumot is kötni ha valaki 905W-t használ.
-
blakey
titán
A CE támogat néhány boxot "gyárilag", nagyjából semmit sem kell vele csinálni a dtb-n kívül. S905W akkor jó ha már megvan vagy annyira olcsó, hogy megérje, mivel nekem van néhány boxom így kipróbáltam mindegyiken a rendszert, most S905W-t használom napi szinten CE-vel, minden hibátlanul megy, 1080p-re van kihegyezve és arra ideális, UHD-ra ATV 4K-t használok.
Dualbootnak CE-vel szerintem akkor lenne értelme ha könnyen lehetne frissíteni, a Kodi 18 még nem annyira stabil. Tehát ha könnyen megoldható a CE frissítése akkor hajrá.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz blakey #44449 üzenetére
belevéghatsz és
S905SS905XBoldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
DIEGO15
őstag
válasz a.t.t.i. #44451 üzenetére
Egyébként most talán ez a Tanix TX3 Mini L a legolcsóbb, 6849Ft, de az előbbi feltételnek már sajnos nem felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Lenne kérdésem: volt itthon egy felesleges Beelink mini MXIII-am (gigabit lan) amire feldobtam a Csicsóka-féle OMV-t. Sikerült belőni rajta az SMB megosztást, illetve a torrentet is. Egy 750-es 2,5"-os vinyóra menteget (usb-s rackben). Az írás olvasás tökéletesen működik (max 40MB/s-el), viszont ha Kodival (a kliens egy Mecool M8S pro+ gigabites usb adapterrel) játszok le róla akkor már egy 8mbites mkv is vadul előtöltöget vele, mintha nem lenne elég gyors. A routerem egy asus ac58u, természetesen gigabites.
Valamit kell még állítanom, hogy ez megszűnjön?
-
mexel
veterán
válasz blakey #44438 üzenetére
Köszi, igen ezt olvastam is amikor írtál róla, hogy CE-vel már eléggé jó a 905W ( meg is próbálom berakni a dual rendszerbe és akkor úgy elég jó lesz), a 912-nek pedig örülök, az van is egy otthon, ki is próbálom amint odajutok.
A CE-t még nem is volt lehetőséem kipróbálni, 905D-hez is van minden?
905W: alapból új vételnél még nem biztos hogy javasolnámn, igaz sokak használják úgy hogy kisebb hibák felett nagyvonalúan elsiklanak[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz a.t.t.i. #44444 üzenetére
Az összefoglaló régi, tehát ha elég a 4K 24 fps és van egy olcsó S905W akkor beleváhatsz, ha közel egy árban van S905S akkor az utóbbit érdemes venni. Van nálam S905/X/W és S912-es box, már nincs olyan nagy különbség.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Truman
senior tag
válasz mar_tin #44439 üzenetére
Köszi a válaszokat! Ezt nem tudtam, a leírással, amit mar_tin linkelt úgy tűnik sikerült. Elérem Webes felülettel és Transmission Remote GUI szoftverrel is Windows alatt.
Élesben még nem teszteltem. Mert a külső HDD jelenleg a routerhez van kötve. És itt a következő kérdéses dolog. Asus RT-N18U -m van. Annak a gyári torrent kliensét használtam eddig. Csak hát elég lassú 2 torrent után gyakran behal, lassú a letöltés a 100 Megabites net kb 20-30% -ával tölt csak, és nem is seed -el úgy ahogy kell, alig tölt vissza valamit. Viszont a routernek USB 3.0 -ás portja van, meg a külső vinyó is az. Gyorsabban olvas róla a gép hálózaton, mint ha 2.0 porttal összekötöm közvetlenül.
Meg lehetne azt oldani, hogy a TV Box -on futó Transmission a hálózaton használja a routerre kötött vinyót? Vagy az már nagyon megterhelő lenne? KODI -ban szépen be van már tallózva amúgy. Csak nem tudom, hogy a konfig fájlba milyen útvonalat kell írni.
[ Szerkesztve ]
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
DIEGO15
őstag
válasz a.t.t.i. #44444 üzenetére
Én úgy tudom, hogy FullHD felbontásig tökéletes, de azért várd meg amíg egy szakavatottabb kolléga is jóváhagyja.
Szerk.
Akkor marad a MagicSee N5 34.5$-ért.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Truman #44436 üzenetére
Te csak a Transmission remote-ot tetted fel, magát a Transmission-t nem. A Transmission remote arra való, hogy a valahol (pl NAS) futó Transmission-t elérd és vezéreld, tehát ez csak a frontend-je a Transmission-nek
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
blakey
titán
Valójában azért igen, S905W-vel és S912-vel gyakorlatilag megszűnt a kompromisszum, akinek ilyen boxa van az nyugodtan tudja használni arra amire való, így 1 év után már S912-t is normálisan lehet használni. S905W is nagyon jól működik.
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Transmission torrent kliens szeretnél életre kelteni CoreELEC alól, de nem boldogulok.
Szóval feltelepítem a repo -ból, mikor indítanám a másodperc tört részéig megjelenik a grafikus felülete. Utána löki az üzenetet, hogy Transmisson error: Could not connect to Transmission. Open Settings Dialog? Yes -t nyomok. Utána ennyi beállítási lehetőséget ad, hogy Host/port/username/password. Semmi olyasmit, ahol a mappa beállításokat adhatnék meg.
Hiába próbálom elérni a webes felületet [IP_CÍM]:9091 semmit nem hoz be.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
a.t.t.i.
senior tag
Ez akkor ajánlott kategória?
[link]Valaki említett egy 20 dollárost,linkelnétek?
-
rooney8
aktív tag
sziasztok
tv távirányítót használom és azzal irányítóm a boxot is cec által, viszont a táv csak a tv-t tudja bekapcsolni. erre van valami megoldás, hogy a box is induljon el a tv-vel? (mecool ki pro)
-
tomy86
addikt
Sziasztok!
Van egy s905-ös (MXQpro 4K, 1/8GB) lejátszóm. Az a problémám, hogy sem LE sem CE alatt nem tudom bekapcsolni a távirányítójával. Android alatt nincs ilyen probléma. Van erre valami megoldás vagy marad a töltőkábel ki/be húzogatása az indításhoz? -
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Egy Alfawise h96 pro+-om van. Eddig egy pendrive-ról indítottam a Libreelec-et. Most megjött az erre szánt SD kártyám, amire szintén felraktam a Libreelec-et és a dtb.img-et is, viszont mind a reset gombos megoldással mind az android appos megoldással az android recovery-be kerülök és nem tudom elindítani az SD kártyáról a Libreelec-et. A pendriveról továbbra is megy tökéletesen.
Bármi tanács?
Előre is kösz,
Jani -
-
kenand
veterán
válasz Csicsóka #44414 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Ezen vacillálok én is, hogy mini ITX Celeron gépből vagy ARM natív SATAs vagy USB 3.0-as board/
box-ból készítsek újabb házi mindenest a télen. Kis újrahasznosított TV-Box-om megy most is, de a hálózatom gyorsabb már, mint amivel stabilan tud tölteni, emiatt gondolkodok a cseréjén. -
blakey
titán
válasz Keef_Lee #44420 üzenetére
Allwinner H3
Nincs rá CE:[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Keef_Lee #44385 üzenetére
Na, találtam én 30 alattit is. Ráadásul 2 Gigával. Csak ezt a procit nem ismerem. Pedig mondhatni évek óta követem a topicot, de az RK és Amlogic duónál leragadtam. Ez az Allwinner micsoda? Van erre CE?
-
Beni2360
félisten
válasz LouiS22 #44399 üzenetére
Igen én egy átlag user vagyok, nem tudok faragni ilyen dolgokat mint ti de szívesen fogadom a segítséget. Félszemmel de még egy szemmel sem figyelem mert elég azt a guglinak lefordítani és nekem kigubózni ami szükséges. De jelentem fent van és frissítettem a nightly -rs és szépen állítgatom be.
A programozás kimaradt az életemből.
Oszt majd meglátjuk, hogy alakulUi: Elég nekem amit tudok, víz, villany,csatorna szerelés még a távirányítós kapumat is egyedül szereltem be. A ház körüli munkálatok, kerítés építés, garázs-raktár-műhely-sufni vasszerkezetből, ja még a 140 nm tető cserezést is magam csináltam de ott azért voltak akik láncban feladogatták a cserepeket.
Most már csak pihizek meg úszni (kellene) járok.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
namyang
tag
Sziasztok,
Mecool M8S Pro (S912) és Pro plus (S905x) között érezhető valamilyen sebességbeli különbség? Nem játékra gondolok csak simán az alkalmazások gyorsabban, gördülékenyebben indulnak-e? (netflix-re lenne főleg használva, ritkábban MyTV és hálózatról/pendriveról filmezés). Megéri a felárat az S912-vel szerelt? Van valami érdemi különbség?
Az S912-eshez lehet venni külön bluetooth-os távirányítót (hogy a BOX-ot berakhassam a szekrénybe)?
Köszi! -
mexel
veterán
Sziasztok!
Kb 3-4 hónapig nem voltam itthon, nem is tudtam semmit olvasni itt és nyomonkövetni mi történt. ( vissza fogok olvasni de kb 4500 hsz elmaradásom van és még kevés időm)
Ha valaki tud egy rövid összefoglalót csak arról, hogy van-e valami új SOC/box amiről tudni kell, és valami új fejlemény LE-CE szinten?
Ha jól látom az utolsó hsz-ekből akkor a 912-esre már van jó CE? ( csak mert kell vennem valakinek valami boxot sürgősben és a Mecool BB2-t nézem francia raktárból, vagy maradjon a bevált M8s Pro plusz?.)
Azt is olvastam hogya CE jobb már 905W-hez mint a LE. ( majd berakom a dualba ha lesz időm)
Ajánlott új box esetleg van valami? Előre is köszi a választ, akár priviben is jöhet ha nem akar valaki itt szemetelni, és csak pár szóban érdekel a lényeg, minek nézek utána, ha pedig lesz időm később nekiugrok a 905x dualnak ha még nincs olyan. ( ötletem már volt rá) -
Csicsóka
őstag
válasz Martin Eden #44407 üzenetére
allwinner H3 procival meg egy rávaló armbiannal, de nem annyira stabil
Ezt játszotta velem is a Bpi M2U, variáltam vele vagy 2 hétig, aztán ment vissza a régi mobil cerkás itx szerverem. Most adok egy lehetőséget a Rock 64-nek, hátha ez már egy elfogadható házi szerver lesz.
Ha nem, akkor megint megy vissza az itx, és befejezem az ARM kísérletet. -
Martin Eden
tag
válasz rongaucho #44408 üzenetére
Ennyire én sem ismerem ezt a librés acestreamezést. Szerintem csinálj egy mentést a mostani kártyádról, amíg még jó, aztán próbáld felülírni az 1.0.6-tal. De lehet már most is ott van a kiegészítők között, amit az ssh módszerrel felmásoltál, nézz rá szerintem az összes kiegészítő között, megtalálod-e.
Az általam írt kiegészítőben lehet állítani, hogy hova és mekkora méretben Cache-eljen, alapból memóriába és 150 MB a maximális mérete. Lehet disket (kártyát) is állítani, de az sd-kártyának/pendrivenak nem tesz jót a torrentezés. -
Beni2360
félisten
válasz blakey #44410 üzenetére
Hát ha fel is teszem akkor egy másik kártyára és a belakott marad.
Erről lenne szó? CoreELEC-S912.arm-9.0-nightly_20180923_relkai.tar - de evvel csak az alap után lehet frissíteni.
Battya meg az új lapim kártya olvasólya 40 GB6/s-l írta fel a fájlt.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #44409 üzenetére
A legfrissebb nightlyt bátran felteheted és ha nem felelne meg akkor visszateszed azt amelyik jó volt. Auto updtae legyen kikapcsolva.
Jelenleg S905W-n használom, próbálgatom és jó.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Pelican #44398 üzenetére
Köszönöm ez egyértelmű volt. blakeynek is. - Elfelejtve.
Én napi használó vagyok semmi másodlagos hóküszpókot nem használok, mivel lila gőzöm sincs, hogy mit mivel kell telepíteni és beállítani.
Maradok az eddigi jól bevált 8.95.2 rendszernél.
Azért egy észrevétel volna a tegnap esti sorozatunknál , a felirat amikor jelen volt és jobbról balra pásztázott a kép egy kicsit gyorsabban igen csak fűrészes volt és szét esett a felirat szövege. Ezt mintha már valaki említette volna.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
rongaucho
tag
válasz Martin Eden #44405 üzenetére
A régi, SSH-val felrakott AceStream-mel szerinted mit kezdjek? Hogy szedjem le? Vagy hagyjam, ez az 1.06-os majd "felülinstallálja"?
llletve felmerült még egy olyan gyanúm, hogy az Acestream állítólag nagy cache-eket csinál, akár több GB-ot is, ha nem állítják be. Lehet, hogy ez is bezavart? De ilyenkor talán küldene hibaüzenetet, nem? Egy kicsi 2 GB-os SD kártyán van most a LE, nem tudom, hogy az AceStream cache-e alpból a z SD kártyára megy-e vagy a ROM-ba menti?
[ Szerkesztve ]
-
Martin Eden
tag
válasz DIEGO15 #44406 üzenetére
Én egy 84$-os x86-ot rendeltem meg épp (Z83II), igaz ez csak 2GB ram, meg én elsősorban tvheadend szervernek szánom, pár egyéb kisebb funkcióval (ez szolgálja majd ki a magicsee n5-öket, amik szintén úton vannak). Most még egy ősrégi exandroid-os box próbálja ugyanezt a kiszolgálást, valami allwinner H3 procival meg egy rávaló armbiannal, de nem annyira stabil. A fejlesztésnél gondolkoztam valami S905/X/912-re cserélésben, de ezeket inkább meghagyom kliensnek, s lett intel-es rendelve "szerver"-nek.
-
Martin Eden
tag
válasz rongaucho #44401 üzenetére
Nálam ez van fent, illetve előbb az 1.0.5-ös volt így telepítve, mert azt találtam meg előbb, később frissítettem csak erre a verzióra. Mindkettő működött, megjelenik a kiegészítőkben, lehet állítani minden paramétert. Cache méret, buffer méret, seed/connection szám, max. upload/download sebesség (utóbbi alapból nulla, tehát nincs limitálva, nálad lehet tényleg a wifi miatt van felső korlát) és még sok mást.
Csak pár arenavision-ös csatornát próbáltam korábban, amikor még azt hittem a spanyol bajnokik miatt szükségem lesz streames megoldásra, azok el is indultak, de aztán hamar megoldódott máshogy a laliga nálam, így végül emiatt nem használtam nagyon. -
blakey
titán
válasz LouiS22 #44399 üzenetére
Érdemes elolvasni, hogy az adott "nightly" mit tartalmaz, a 8.95.2 óta pl. már jól működik a DTS-HD HRA, sokminden javításra került. Ezek a nightlyk többnyire inkább javítások, néha felteszek egyet és eddig mind hibátlanul teljesített.
(#44400) Pelican
Nem kell github-ot figyelni, elég ha elolvassa a "napi menüt" CE nightly[ Szerkesztve ]
-
rongaucho
tag
válasz Martin Eden #44390 üzenetére
Kösz a tippet! Hát nem tudom, merjem-e zip-ből ez az 1.06-os verziót telepíteni. Biztos, hogy működni fog? Illetve ha nem, az előző, már működő AceStream engine-emet nem fogja "elállítani"?
Még az a problémám van az AceStream működésével, hogy elindítva több stream-et is, maximum 3 Mbit/s volt a letöltés (legalábbis ha stream közben az Ok gomb megnyomásával ilyen infót írt ki az AceStream), vsz.ennek köszönhetően akadozott bármelyik meccs stream, amit próbáltam. (A házban ugyanott laptopon, Windows alatt akadás nélkül mentek az Acestream-es meccsek) De gondolom, hogy itt a probléma az lehet, hogy gyenge a wifi és tényleg csak 3-4 Mbit/s-t tud az X96 mini-m (ahogy az összefoglaló 15. pontjában is szerepel), ami kevés ahhoz, az Acestream-en HD-ben jövő meccseket wifi-n keresztül nézzem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest