-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlor
tag
CE 8.95.1 a CEC 1 percenkét kikapcsol. Azt hiszem én még ezzel várok pár hónapot
. Marad a LE7
-
Nerazim
őstag
Valaki tudna segíteni, hogy ezt mi okozhatja?
Egyébként a megosztott mappát látom és filmet le tudom játszani. Előzmény
-
nagysandor79
aktív tag
használ ilyet valaki h96 pro h2 vagy h3 mini pc tv stick-et?
-
Beni2360
félisten
válasz
Pelican #43485 üzenetére
Előtte ment minden simán és most meg nem megy.
Ebédeltem és teniszt néztem a TV-n közben. Vagyis semmi sem változott.(#43489) blakey - Volt egy fagyásom a boxon amikor egy koncert (BD mappás 1080p) filmet folytatni szerettem volna amit De. abbahagytam. Csat táp ki és be indította újra a boxot.
Ez a mai nightly nekem egyelőre nem érthető opció. -
DIEGO15
őstag
válasz
janisjoplin1 #43487 üzenetére
Nem. Először egy eu országba küldik és onnan neked. Garantáltan áfa-mentes
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #43484 üzenetére
Igen, ezt írtam elsőre is, örülök, hogy sikerült.
-
Beni2360
félisten
válasz
janisjoplin1 #43477 üzenetére
Honnan veszed, hogy a lengyel raktárból ingyen van a posta?
A főlapon is ingyent ír a német raktárnál csak azután számol miután betetted és oda mentél a pénztárba.
------------------------- -
DIEGO15
őstag
válasz
Gearbest-en EU Express szállítással + GB-extra5% kuponnal 81.49$
-
DIEGO15
őstag
válasz
így már értem
-
peterk
senior tag
válasz
FAQtyA #43465 üzenetére
Regisztráció nélkül nem tudom hova tudnád feltenni a fájlt. Miért akarod regisztráció nélkül? Onedrive, gdrive, és 100 hasonló nem jó?
Nekem is ilyen Mecool BB2-m van, és a több éves használt, tönkrement laptopból kiszedett nem is SSD, hanem sima HDD-ről USB-n keresztül a 180mbit/s-os killa sample lefolyik a képernyőről, olyan simán megy. Alap beállítással, szűzen felrakott Coreelec 8.95.0 alatt. Nem létezik, hogy egy tizedolyan bitrate-ű fájl ne menjen, hacsak nincs valami gond vagy magával a fájllal, vagy pedig az SSD-vel (vagy a ssd box-szal, stb.)
-
DIEGO15
őstag
válasz
janisjoplin1 #43474 üzenetére
Pontosan melyiket kell nézni, mert amit én látok ott olcsóbb a német, mint amennyi a lengyel lenne?
Miért fontos az eu raktár? -
janisjoplin1
tag
Sziasztok...
Mecool K1 PRO boxot szeretnék vásárolni.Várom már egy ideje,de nem akar lenni a geekbuying-on lengyel raktáron.Van viszont német raktáron ,de plussz 13 dollár.Ez jó ár ?Érdemes várni,vagy van máshol jobb áron ?
Sajnos én nem látok máshol eu raktáron../vagy csak béna vagyok/.
Köszönöm..
Janis Joplin -
tamás86
tag
válasz
sugarforce #43454 üzenetére
Szia t95m s905x 2gb ramos boxon laggol a tavínyito.Nem is igazan laggnak mondanám.Léptetések furcsán reaglnak.Nem ugy mint LE alatt.
-
Csicsóka
őstag
**MC frissítési hiba.
A legutolsó rendszer frissítés óta, drasztikusan megnőtt a boot idő a **MC rendszerekben.
Ennek az oka a vero3-wifi-osmc csoamg frissülése. Valószínűleg módosult a Vero 4K hardver, vagy az eredeti OSMC kernel. (A **MC nem használ eredeti kernelt.) Ezért frissült az említett csomag.
Ennek az lett a következménye, hogy a systemd-modules-load.service 90 sec ideig time out-ol, mert nem tudja betölteni a dhd kernel modult. Ezért a bootolás alatt ennyivel megnő a boot idő.
Nekünk nem kell ez a modul, a korább használt wifi_dummy modul tökéletes.Módosítás:
mcedit /etc/modules-load.d/wifi.conf
A benne lévő dhd bejegyzést törölni kell, a helyére pedig a wifi_dummy bejegyzés kerüljön.
Mentés, kilépés, reboot. -
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Frissítettem a CoreElec-et, 8.95.1-re. Az óta pink árnyalatú a kép... Lehet ez ellen tenni?
Köszönöm előre is...
Amlogic 905w....
Ugyan egy ideje a filmek előzeteseinek indításánal újraindul a rendszer, ezért másik kártyáról LE-t használok, de jó lenne rendbehozni... -
sabrinho
tag
Sziasztok!
Mini MX (1GB/8GB, Gigabyte lan) melyik fájl kell a device tree-ből a Coreelechez?
-
FAQtyA
tag
válasz
peterk #43331 üzenetére
Azt hiszem mindent megpróbáltam, de nem jó. Másik SD kártyára is felkerült új 8.95.1 CoreELEC, tettem fel AlexELEC-et is. 2 gigás MECOOL BB2 az alany, a gxm_q201_2g_1gbit.dtb-t használtam. Kapott reset-et a TV, a BB2 android-ja is, több SD-ről frissen telepített ELEC futtatás is megvolt. Ami elindul, azoknál szépen olvassa folyamatosan az SSD-t, amelyik vacakol, ott teljesen megáll az SSD-ről olvasás, majd néha-néha elindul. Ahogy már írtam egy dokkolóval is próbálkoztam, meg egy gyors USB 3.0 tökéletesen működő külső házzal. Készítettem telefonnal egy "ócska" videót is, ha kisegítetek hová tudom feltölteni regisztráció nélkül, akkor prezentálni is tudom a dolgot. -
djpundro
aktív tag
feltettem a 905 re az uj CoreELEC 8.95.1 et ,majd a belsö tarhelyre es amikor elkezdem cec en keresztül hasznalni egyszerüen elkezd a karika forogni es kikapcsol .Mi lehet a baj?gxl_p212_1g.dtb ezt tettem be mivel egy piramyd A5 öm van .1gb ram
-
Pelican
őstag
válasz
M_AND_Ms #43455 üzenetére
"Tehát, a "a gyakorlatban elég gyakran okoz problémát a win felhasználóknak, ha linuxos file-okat kell szerkeszteni." kijelentés csak az ismeretek hiányára vezethető vissza"
És? Nem mindegy mire vezethető vissza?
A lényeg, hogy sokaknak gondot okoz.
Olvass vissza, itt is előfordult már párszor ez a probléma. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Pelican #43452 üzenetére
Aki jegyzettömböt használ, az nem alkalmazza a tudomány vívmányait, amik már hosszú évek óta jelen vannak. (pl Notepad++ )
Aki vi-t használ, az meg mazochistaA boxon lévő fájlok kezelését, szerkesztését Win alól kényelmesen meg lehet oldani Winscp-vel, vagy MobaXterm-mel. Mindkettő saját beépített editorral rendelkezik (de képesek használni a saját kedvenc szövegszerkesztőt is), amelynek nem okoz gondot a sorvégek helyes kezelése.
Tehát, a "a gyakorlatban elég gyakran okoz problémát a win felhasználóknak, ha linuxos file-okat kell szerkeszteni." kijelentés csak az ismeretek hiányára vezethető vissza. A topik témakörében ezek az eszközök kötelezőnek tekinthetők, de legalábbis erősen ajánlottak -
tamás86
tag
Erre a laggolásra nincs valami megoldás?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself #43445 üzenetére
Belenéztem, nekem is ezek a kódok vannak benne. De azért megosztom:
0x116 KEY_UP
0x11a KEY_DOWN
0x151 KEY_LEFT
0x150 KEY_RIGHT
0x113 KEY_OK
0x119 KEY_BACK
0x14c KEY_MENU
0x141 KEY_MUTE
0x14e KEY_1
0x10d KEY_2
0x10c KEY_3
0x14a KEY_4
0x109 KEY_5
0x108 KEY_6
0x146 KEY_7
0x105 KEY_8
0x104 KEY_9
0x101 KEY_0
0x142 KEY_DELETE
0x111 KEY_HOME
0x157 KEY_VOLUMEDOWN
0x156 KEY_VOLUMEUP
#eger 0x100
Mondjuk én nem foglalkoztam az összes gombbal, csak az édesanyám számára szükségesekkel.
Én közvetlenül az eszközön vi-al szerkesztettem a szükséges file-okat, így hogy ne legyen a windows-os sorvégekkel probléma feltöltöttem a google drive-ra. Így a box-on SSH-n ezeket a parancsokat kiadva működésbe hozható:
systemctl stop kodi
systemctl stop eventlircd
wget --no-check-certificate "https://docs.google.com/uc?export=download&id=1Z51my7E_ZX6Yydp3_NnmdI9FCTXp1IrE" -O /storage/.config/rc_keymaps/my_t95m
wget --no-check-certificate "https://docs.google.com/uc?export=download&id=1-r_D0cwMRLHZc8xpqVQSMDttdOE6-FdN" -O /storage/.config/rc_maps.cfg
ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0
systemctl start eventlircd
systemctl start kodi
-
RedCat
senior tag
Valaki korábban mondta, hogy a régi remote.conf-ot át lehet alakítani az új verzióhoz. Van ehhez vmi leírás vagy segítség?
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #43445 üzenetére
Az más XML. Az a külön Kodi parancsok bekötéséhez kell. Próbálták már kiadni az ssh-n azt a parancsot amit írtam?
Illetve ami még fontos, hogy ne notepaddal csináljátok a lista fájlokat, hanem mondjuk note+ -ap (ha jól emlékszem a nevére) és ügyeletek rá, hogy a sorvege jelek Linuxos kódok legyenek, ne Windowsos. A szerkeszto edit menüben van egy sorvege jel konvertalo funkció. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
tamás86 #43436 üzenetére
Nos, nyalóka, nekem se megy. Az első tábla jó, amit bemásoltam, ugyanazokat a scancode-okat adja ki nyomkodásra, az
ir-keytable -t
parancs után.CoreELEC (official): 8.95.0 (S905.arm)
CoreELEC:~ # systemctl stop kodi
CoreELEC:~ # systemctl stop eventlircd
CoreELEC:~ # ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0
Old keytable cleared
Wrote 31 keycode(s) to driver
CoreELEC:~ # systemctl start eventlircd
CoreELEC:~ # systemctl start kodijunkpod még ezeken felül xml fájlokról ir, itt.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Régen jártam már erre, eddig nagy megelégedéssel használom a Beelink Mini Mx lejátszóm 8-as LE -vel (8.0.2e). Eddig úgy néztem filmet, hogy számítógépre letöltöttem és LE alól boxon keresztül néztem meg. Most szerettem volna a gépet kihagyni a buliból tehát boxra letölteni. Át is olvastam az ÖF -et, de még mielőtt belekezdhettem volna már a legelején hibába ütköztem ugyanis az LE mappában win10 alól nem tudok belelépni. Ha rákattintók a LE -re semmi nem történik, viszont box alatt látom pl: "filmek" mappát amit megosztottam és le is játsza a filmet. Merre induljak le, mi lehet a gond? SSH be van kapcsolva. -
vargalex
Topikgazda
válasz
tamás86 #43440 üzenetére
Akkor valószínűleg nem lesz jó az enyém, de egyáltalán nem bonyolult megcsinálni.
-
tamás86
tag
Na az lehet a baj de nem jottem ra hogyan kell.
-
tamás86
tag
válasz
DoItYourself #43435 üzenetére
Igen ezt csinaltam de nem mukodik.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
tamás86 #43424 üzenetére
Szia,
T95m van nekem is (S905X), épp tegnap üzemeltem be a CE 8.95.0 verziót, de a távval még nem volt időm foglalkozni, a CEC egyébként működött vele.
A CE fórumon szét lehet nézni, ott is gyűjtögetik a különböző boxokhoz való fájlokat. Itt pedig az van leírva, hogy kell gyártani ilyen fájlt.Mentsd el Notepad++ szerkesztővel T95M néven (kiterjesztés nélkül) ide: /storage/.config/rc_keymaps/
Ezeket kukáztam innen-onnan a netről, valamelyik csak jó lesz, remélem:# table T95m/T95N, type: NEC
0x140 KEY_POWER
0x155 KEY_POWER # TV Control - Power
0x156 KEY_VOLUMEUP # TV Control - Vol+
0x157 KEY_VOLUMEDOWN # TV Control - Vol-
0x158 KEY_HOMEPAGE # TV Control - TV In
0x159 KEY_CONFIG # TV Control - Set
0x118 KEY_VOLUMEUP
0x110 KEY_VOLUMEDOWN
0x141 KEY_MUTE
0x10f KEY_GREEN
0x143 KEY_RED
0x111 KEY_HOME
0x119 KEY_BACK
0x116 KEY_UP
0x151 KEY_LEFT
0x113 KEY_ENTER
0x150 KEY_RIGHT
0x11a KEY_DOWN
0x14c KEY_MENU
0x100 KEY_CONTEXT_MENU
0x101 KEY_0
0x14e KEY_1
0x10d KEY_2
0x10c KEY_3
0x14a KEY_4
0x109 KEY_5
0x108 KEY_6
0x146 KEY_7
0x105 KEY_8
0x104 KEY_9
0x142 KEY_BACKSPACE# table T95M, type: NEC
0x88fd10 KEY_LEFT
0x88fd0b KEY_UP
0x88fd11 KEY_RIGHT
0x88fd0e KEY_DOWN
0x88fd0d KEY_ENTER
0x88fd41 KEY_BACK
0x88fd40 KEY_HOME
0x88fd0c KEY_MENU
0x88fd53 KEY_PLAYPAUSE # mouse
0x88fd01 KEY_1
0x88fd02 KEY_2
0x88fd03 KEY_3
0x88fd04 KEY_4
0x88fd05 KEY_5
0x88fd06 KEY_6
0x88fd07 KEY_7
0x88fd08 KEY_8
0x88fd09 KEY_9
0x88fd00 KEY_0
0x88fd5b KEY_STOP # Key
0x88fd4e KEY_EPG # Web (Mapped to EPG)
0x88fd42 KEY_INFO # Media (Mapped to Info)
0x88fdle KEY_CONTEXT_MENU # Settings
0x88fdlf KEY_PAGEUP
0x88fdle KEY_PAGEDOWN
0x88fdld KEY_BACKSPACEEz pedig az /storage/.config/rc_maps.cfg fájl tartalma, ahol az utolsó sort kell alkalmasint szerkeszteni:
# Keymaps table
#
# This table creates an association between a keycode file and a kernel
# driver. It can be used to automatically override a keycode definition.
#
# Format:
# driver - name of the driver provided via uevent - use * for any driver
# table - RC keymap table, provided via uevent - use * for any table
# file - file name. If directory is not specified, it is first looked up
# in /storage/.config/rc_keymaps, then /usr/lib/udev/rc_keymaps
#
meson-ir * /storage/.config/rc_keymaps/T95MNem tudom egyébként volt-e valami előnye a LE-nél megszokott remote.conf-ról való váltásnak, inkább csak a problémákat lehet róla olvasni, pl. laggol. Majd tesztelgetem, ha sikerül beüzemelni.
-
blakey
titán
válasz
BullZeye #43432 üzenetére
Ugyanott, a GUI-nak lehet fix felbontást is állítani, de ha valaki nem vette volna észre akkor az Andoidban beállított felbontás lesz alapértelmezett az SD-ről futó CE-nek, tehát ha Androidban fix 2160p-t állítasz be akkor a CE arra fogja állítani a GUI-t, ezt manuálisan átállíthatod 1080p-re, ha az Android 1080p akkor a CE is azzal indul. Android alatt legyen kikapcsolva az "Auto resoluton".
-
dlor
tag
BullZeye, blakey KÖSZÖNÖM
-
-
dlor
tag
CE alatt mit kell csinálni ha rossz képaránnyal indul a rendszer? Újraindítás után OK de azért ez így gagyi
-
L.L.
senior tag
válasz
tamás86 #43424 üzenetére
Ezzel szívtam én is, de itt segítettek. Az a 2 fájl ide nem jó, amit LE alatt használtál. Sd kiírás után, a device three mappából a neked megfelelő fájlt kell kimásolni a gyökér könyvtárba, és átnevezni dtb.img-re, ( a te esetedben ez elvileg a "gxl_p212_2g" fájl). A remote fájlra nincs szükség, indulás után így működnie kell.
-
DIEGO15
őstag
Van valakinek tapasztalata a Light in the Box áruházzal?
-
tamás86
tag
Sziasztok az uj coreelecet probalnam ki a taviranyito nem mukodik t95m boxom van volt hozzá 2fájl amit ugye be kell masolni bemasolom ujrainditom de nem mukodik a tvkapcs.Mit ronthatok el?
-
ttt
senior tag
válasz
kuthim #43415 üzenetére
Thx! Estére ki is próbálom.
Az előző CE verziónál nálam mindkét boxnál elérhetetlen volt a szerver a 8081-s porton. Nagyon nem bajlódtam velük, mert korábban is voltak ilyen-olyan bajok a TVHE-el és mindig kibújt, hogy valamit elfelejtettek vagy szimplán rossz. Igaz ilyen nem, hogy fel se tudjak jelentkezni. Jellemzően inkább az adaptert nem találta, vagy a csatornákat. -
Met
nagyúr
Hogy lehet Kodi-ban a videos "mappába" berakni mappákat, mert hogy rámegyek hogy hozzá adás kiválasztom a NAS-t azon a Filmek mappát de ott még kell kattintani a film könyvtárára.
Vagy ott még ki lehet választani az összes mappát?
Ugyan ez igaz a sorozatos mappára.Nálam úgy van hogy van egy mappa a sorozatoknak, azon belül sorozatonként külön, azon belül évadoknak külön mappa.
Van egy Film könyvtár azon belül mappák a filmeknek és van egy mappa amiben a megtartós filmek vannak szintén külön mappákban. -
goldenfish7
tag
válasz
peterk #42963 üzenetére
Szia!
Szerintem mi egy cipőben járunk és a megoldást tegnap este sikerült egy youtube videó kommentéből kinyernem.
Gondoltam megosztom én is, hogyan sikerült a Beelink GT1 Ultimate boxomat frissíteni Android 7.1-re.
A frissítés oka főként az volt, hogy a böngészőkben (szinte mindet próbálva, kivétel Mozilla) a videók lejátszásánál teljes képernyőre kitéve a képet folyton egy zöld háttérkép fogadott egy idő után és a bal felső sarokban megjelenő ugyanúgy pici videókép is megállt.
A frissítés menete a következő volt hosszas tapasztalgatás után.
Előkészületek, USB burning tool feltelepítése (world cup driver is felment, főként mikor rákötöm a kütyüt) .img fájl letölt freaktab-ról, amelyiket megfelelőnek, azaz a boxunkhoz valónak találunk
USB burning tool program elindítása és képfájl betöltése
1. a boxot „megszúrva” egy (utólag hegyezett) fogpiszkálóval USB-A kábel bedug eredmény burning tool kiírja, hogy succes connect
2. majd a csatlakoztatott tápot egy hosszabbítóba dugva annak kapcsolója felkapcsolása, így kap plusz kakót a kütyü (ez volt a fő plusz lépés, ami kellett hozzá)
3. START gomb megnyomása
4. a telepíteni kívánt ROM-ok közül, végül amit felraktam, akkor ment végig a telepítés az USB burning tool-ban, amikor kivettem a pipákat az erase flash és az erase bootloader elől (ha bent maradt a pipa, akkor 7%-nál megált formatting-ot kiírva, majd egy time out hibaüzenetet)
5. amikor végigment a feltötltés, akkor STOP megnyomása, USB-A kábel kihúz a boxból, és áram lekapcsolása
Ezek után HDMI kábel rádug és táp bekötése, kapcsolása és kész is, az első indulás megtörténik. -
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #43407 üzenetére
Most már nem kell a módosítás, a fő verzió is áttért az sha256-ra. Ha valaki megcsinálta, az most törölje.
Más. Tetszik ez a frissítési mechanizmus a Kodi-ban. Most lefrissült az ImputStream a 2.2.25-ös verzióra, de a Youtube-nak a 2.2.24-es kell, így a videók nem indulnak el (tudom, ki kell kapcsolni az MPEG-DASH-t). Mikor két kiegészítő szinte egymásra épül, jó lenne, ha egyeztetnének egymással a fejlesztők, hogy ne legyen ilyen hiba.
-
kuthim
tag
Sziasztok,
Kint van a CoreELEC 8.95.1
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases/tag/8.95.1
Frissült a Tvheadend HTSP Client is. A csatornák közti léptetés gyorsabb lett. (KI pro)
Bocs, mobilról írok. -
blakey
titán
válasz
ztsoft #43412 üzenetére
Ez manuális telepítés, csak annyi az előnye, hogy szól, hogy van újabb - Az jó, de én kikapcsolom az értesítéseket.
Néha megnézem, hogy mik az újítások és ha megéri akkor felteszem, csak úgy nem bízom az eszközökre a telepítést.A felirattal nálam is gond van, igaz nem egymás utáni lejátszásnál, hiába van beállítva, hogy a "kényszerített" felirat megjelenjen, ennek ellenére nincs bekapcsolva. Ugyan azt a részt újra elindítva sem jegyzi meg az előző beállítást. - a kényszerítettett nálam elindítja, viszont továbbra sem jó a folytonos lejátszásnál a felirat letöltése. Virtuálisan leszedi és ha végig nézem a filmet akkor oké viszont nem lesz a film mellett az srt, csak akkor ha egyszeri lejátszással indítom az epizódot és úgy töltőm le. Még ezt kéne megoldani ami napi szinten használandó, mert ez egy picit zavaró.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #43408 üzenetére
A nightlykat érdemesebb manuálisan telepíteni ráadásul nem éri meg minden nap
Ez manuális telepítés, csak annyi az előnye, hogy szól, hogy van újabb, ha rányomsz a kiválasztott verzióra, akkor letölti és frissít. Napi szinten ellenőrzi, hogy történt-e módosítás a Github-on, ha igen, akkor elkészíti a következő változatot, meg az archive mappában ott vannak a régebbi verziók 14 napig.
persze van aki erre gerjed
Ez jó!
Így is lehet fogalmazni. Igen, érdekelnek az újítások, így szívesen kipróbálom. Mivel ez egy tesztelőknek szánt verzió, így illik a helyén kezelni. Nálam egy külön kártyán van.
A felirattal nálam is gond van, igaz nem egymás utáni lejátszásnál, hiába van beállítva, hogy a "kényszerített" felirat megjelenjen, ennek ellenére nincs bekapcsolva. Ugyan azt a részt újra elindítva sem jegyzi meg az előző beállítást.
-
k.zozo.
tag
S905 box, LE 8.2.3.1. Három felirat letöltő van fent, mindegyik megtalálja a feliratot, de letöltésnél az összes a felirat letöltése nem sikerült hibát dobja. Kb. egy hete csinálja, előtte minden jó volt. . Esetleg valakinek valami ötlet?
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #43407 üzenetére
A nightlykat érdemesebb manuálisan telepíteni ráadásul nem éri meg minden nap (persze van aki erre gerjed
), bár ezek a nightlyk nem minden esetben olyanok, mint Kodi esetében, de azért előfordulhat, hogy valami mégis hibás. Annak aki egyáltalán nem ért hozzá inkább a manuális telepítést ajánlom, egyszerű és azt tölti le ami jó.
2 napja a CE-t próbálgatom a nightly-kkal, hogy végre javuljon a Kodi, hogy teljesen áttérjek, a mait még nem próbáltam, ott már Beta1-es Kodi van, ha epizódok egymás utáni lejátszás során jól működik a felirat letöltése akkor maradok CE-n, ha nem akkor kétséges. -
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #43219 üzenetére
Most már működik a frissítő rendszer is a nightly verzióhoz, igaz csak manuális, [link] (leírás az első hsz-ben). Épp az előbb frissítettem. Eddig stabilnak tűnik, fagyás, összeomlás még nem volt.
Ha valaki szeretné kipróbálni, akkor van egy dolog, amit meg kell csinálni. A forráskódban már áttértek az sha256-os ellenőrzésre, de a szerveren még csak az md5-ös van, így a CoreELEC repót nem lehet használni. Egy kis másolás, szerkesztéssel működőképessé tehető. SSH kell hozzá, belépve a következő parancsokat kell kiadni.
Át kell másolni a repó kódját a felhasználói mappába.
cp -R /usr/share/kodi/addons/repository.coreelec /storage/.kodi/addons/
Majd szerkeszteni kell az addon.xml fájlt.
nano /storage/.kodi/addons/repository.coreelec/addon.xml
Itt csak egy sort kell módosítani. Ezt:
<checksum verify="sha256">https://github.com/CoreELEC/addons/raw/master/9.0/Amlogic/arm/addons.xml.gz.sha256</checksum>
Erre kell módosítani:
<checksum>https://github.com/CoreELEC/addons/raw/master/9.0/Amlogic/arm/addons.xml.gz.md5</checksum>
Kilépni a Ctrl+x-szel, menteni a módosítást y, majd Enter. Ki is lehet lépni az SSH-ból (exit majd Enter). Még egy újraindítás van hátra, és kész is vagyunk.
Ha kijön a következő CE hivatalos verziója, akkor csak simán törölni kell a most átmásolt könyvtárat. Akár a fájlkezelőből is lehet.
rm -R /storage/.kodi/addons/repository.coreelec
A guruknak. Tudom, használhattam volna a rövidített útvonalat a Home könyvtárhoz, de nem tudom, hogy az újabb Windows (Win10 beépített Linux) hogyan kezeli ezeket, így inkább maradtam a teljes útvonalnál.
-
blakey
titán
Pl. az Apple TV 4K saját lejátszója (iTunes) kevés formátumot ismer, Emby erre épül viszont többször is megnéztem és valahogy jobb volt a képminősége, mint az Infuse-nak, MrMC-nek, de ha lesz időm akkor mélyebben is megnézem a dolgokat. Használtam Plex-et, DLNA-n Serviio-t meg Universal Media Server-t, Twonkyt, utóbbi kb. egy sima fájlmegosztónak felel meg, egyszerű, gyors, Serviio nagyon rendben van, még borítók is vannak. Emby vs. Plex esetében valahogy az Emby szimpatikusabb, sokmindenben jobbnak, gyorsabbnak találom.
-
blakey
titán
válasz
RedCat #43397 üzenetére
Hol kapcsolom ki a transzkódolást, illetve beállítom, hogy a felhasználó minden könyvtárat lásson, hozzáadom a média könyvtárat.
Konkrét kikapcsoló nincs a szerveren, legalábbis én nem találtam, de van egy olyan rész, hogy átkódolás, ott lehet állítgatni és None-ra állítani, mondjuk én nem nyúltam hozzá. A lejátszó progik esetében van olyan, hogy átkódoljon vagy sem. LG esetében azt hiszem Direct streaming van, tehát nincs semmilyen transzkódolás, minden az emby lejátszókon múlik de általában a Direct streaminget választják ami nem traszkódolás.Ha a tévén tallózom, akkor megtalálja a emby-srv-t, látja a megadott nevű média könyvtárat, azon belül hogy "legutoljára hozzáadott", "Filmek", stb, de ezek mind üresek. - telepítetted az emby app-ot? Milyen TV-ről lenne szó? webOS TV-ken van emby app. Netcast rendszeren nincs, nem tudok róla.
A szerveren, hasonlóan a Serviio-hoz, Plexhez, fel kell venni a tartalmakat, hozzá kell rendelni a megfelelő könyvtárakat és ha sok az anyag akkor eltart egy ideig, nem 5 perc lesz az adatbázis elkészítése. Nálam volt vag 2-3 óra, már nem emlékszem.ui. Közben aláltam a transzkódolás kikapcsolására lehetőséget, a felhasználó alatt van:
Egyébként ésrdemes egy admin felhasználót létrehozni és egy másikat, az utóbbi lenne az aki megosztja a tartalmakat és korlátozod a hozzáférést, hogy pl. ne töröljön, stb., előbbit rejted a listából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest