Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z-csongor
csendes tag
válasz DoItYourself #45778 üzenetére
Powerline-nak nalam nem sok ertelme lenne, mert annyibol kijon egy Amazon FireTV stick.
Tehat azt mondod, hogy a leggagyibbat vegyem meg (Pontosan melyiket) es egy ac-s USB sticket melle? Tudsz valami oldalt/forumot mutatni, ahol jobban bele lehet melyedni, hogy pontosan milyen stickek kompatibilisek, netan egy osszehasonlitas?
-
Márton
nagyúr
válasz blakey #45796 üzenetére
Végülis mi az előnye a CE-nek a legutolsó stabil LE-hez képest?
Ott is ment minden videófájl, usb ac wifi stick, 4k-60 hevc, stb.
Csak kiváncsiságból próbálnám, és azért mert most napi szinten téma itt a fórumon is.
Persze egy valódi 4k képmegjelenítésnek örülnék, ha egyszer majd tudná.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
blakey
titán
válasz Márton #45794 üzenetére
Nálam az előzővel és ezzel sincs gond. Próbáld ki az utolsó nightlyt.
(#45795) pippo76
Bátran lehet írni a CE fórumára, hibaleírással, esetleg log-gal. Nálam nincs ilyen gond, fix 1080p-re állítottam a GUI-t és Android alatt is erre van állítva.[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pippo76
tag
Na akkor az osszegzes:
Nekem egy Meecool BB2 (nem a pro),a TV egy 4K-s Sony, a 8.95.4 az tokeletesen mukodott. A 8.95.4.1-es frissitesnel a GUI kepe atvalt valami 3072x2160-ra, ha a filmet elinditom akkor jo a felbontas. Amennyiben megallitom akkor mar nem ter vissza a kezdokepernyo hanem fekete kepet dob.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz junkpod #45791 üzenetére
persze, maximum respect, csak érted, pont az van a changelog-ban, hogy ezt most javították.
Nekem: Coowell V5 S905x + 4k LG TV.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
blakey
titán
válasz pippo76 #45785 üzenetére
Írjátok le azt is, hogy milyen boxon, milyen felbontású kijelzőn stb., mert nem mindenkinél hibás, sőt.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
darvinya
titán
Most CE 8.95.4-es a hibás és 8.95.4.1 a javítása, vagy mindkettő hibás?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Márton #45784 üzenetére
Kösz, ez egy új hír, ha majd lesz eredménye (működő, stabil verzió noname boxokra is), akkor átírom. Mióta kszaq befejezte a fejlesztést, nem sok minden történt a community verzióval, a CE viszont él és virul.
Ha stabil CE verziót keresel, akkor próbáld ki pl. a 8.95.0-t.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
pippo76
tag
Sziasztok!
A CE 8.95.4-es csomag elerheto valahol, mert ez a mai .1-es frissites egy kicsit osszekuszalta a kepernyo meretet meg feket kepet is dob.
Koszi
-
Márton
nagyúr
Nincs itt egy kis ellentmondás?
2018 tavaszán kivált néhány fejlesztő a LE csapatból, és CoreELEC néven folytatják a fejlesztést Amlogic-ra. A LE csapat már nem nyújt támogatást Amlogic chipekhezvs
The LibreELEC 9.0 Alpha cycle has continued and releases for Amlogic and Slice hardware have been added additionally to the test cycle. [link]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
zhorvath
aktív tag
Szia!
Nekem ugyanilyen boxom van.
Letöltöttem a megfelelő fájlt, kiírtam Win32DiskImager-rel, majd a Device Trees mappából a lejátszónak megfelelő dtb-t kimásoltam az SD kártya gyökerébe és átneveztem dtb.img-re.
Ezután betettem a boxba, először Androidot indítottam, majd a Reboot to Libreelec-et elindítva újrainduláskor szépen bejött a Coreelec logó és a kezdőképernyő. -
blakey
titán
válasz akela91 #45777 üzenetére
Tökéletesen működik minden ezek közül. - Szuper
Ha újraindítod az eszközt, elfelejti a video calibration ertékeket(ahol belövöd a kép széleit). Viszont erre is megvan a megoldás. Nem 60fps t kell megadni FHD alatt, hanem 59.94-et,így megjegyzi szépen a határokat is. - Nem kell semmit sem állítani, a TV-n a túlpásztást ki kell kapcsolni, márkától függ, hogy mi a neve és melyik menüpontban található, általában a képbeállításoknál van.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
akela91
addikt
válasz blakey #45775 üzenetére
Tökéletesen működik minden ezek közül. Egy apróság: Ha újraindítod az eszközt, elfelejti a video calibration ertékeket(ahol belövöd a kép széleit). Viszont erre is megvan a megoldás. Nem 60fps t kell megadni FHD alatt, hanem 59.94-et,így megjegyzi szépen a határokat is.
Ma magától lefrissítette a coreelec önmagát a háttérben sikeresen.
[ Szerkesztve ]
-
z-csongor
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy ezer eves laptopot hasznalok LibreELEC-el HTPC-nek a haloszobaban (ethernet kabel nem lehetseges), Wifin SMB-n streamelve. Mostanaban szegeny ezer eves thinkpad ventillatorja elkezdett porogni erosen, igy azon gondolkoztam, hogy valami androidos izet veszek. Elotte rpi 1-em volt, de az ahhoz valo wifi vezerlok nem voltak tul acelosak, gyakran megakadt a lejatszas SMB-rol.
Erdeklodnek, hogy van-e olyan teljesen noname, semmit nem tudo mediajatszo, ami:
- Futtat LibreELEC-et (Android nem erdekel)
- Legalabb ac wifi van benne, es kb 3 meter legvonalbeli tavolsagra egy darab betonfalon at kepes legalabb 100mbit sebesseg eleresere routerig (a mostani laptop ezt tokeletesen tudja)Vagy esetleg jobban jarnek egy FireTV Stick + MrMC kombinacioval 30 euroert?
-
blakey
titán
válasz akela91 #45774 üzenetére
Minden működik CE alatt, kijelző, Wifi, BT?
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz DoItYourself #45772 üzenetére
Nem, TANIX TX9 PRO 3GB/32GB. Nagyon bejön, pár hete használom. Az elején az alap androiddal majd CE - vel. Ajánlom. Gigabites ethernet van rajta, EU-ból jött 68$ért.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
CE esetén a korábbi LE-hez való img.dtb-t kell használni?
Nekem sem azzal, sem a device_trees mappából választott
legjobbnak tűnő gxl_p212_1g-vel nem indul a legfrissebb CE.Az inicializálás megvan, de az első restart és a CE logó után nincs hdmi jel.
Pedig: fixed black screen issue introduced in 8.95.4 release(Coowell V5) Egyáltalán megy S905x-en?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz slecht #45767 üzenetére
Na ezt én úgy csinálom ahogyan itt tanácsolták, vagy a hálózati topikban.
1- Mappanézet-ez a gép
2- Fent számítógép- hálózati hely felvétele
3- tovább-tovább-majd ip cím beírása és egy mappa PL: update-tovább
4- Majd tetszőleges név megadás.
Létre jön bal oldalt a kapcsolat. És amikor rák klikkelsz akkor a lista sor mellett fel nyíl klikk és máris tallózhatod az összes mappát.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
slecht
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, elég sokszor volt már tárgyalva a Samba és Windows viszonya, de fontos lenne.
Jelenleg csak úgy tudtam Win10-en megoldani a Samba megosztást, hogy csak egy mappát (vagy a Mini M8SII-re kötött vinyót) tudom vele böngészni. Megoldható-e az, hogy a boxom teljes fájlrendszerét lássam vele, mint ahogy régen? Gondolok itt pl. az Update, vagy az Addons mappára. Tehát, szeretném a teljes fájlrendszert látni, de valamiért nem megy csak egyszerre egy mappa megosztása.(#45765) kuthim:
Szerintem tegnap egész este ezzel szívtam GT1 Ultimate-tel.[ Szerkesztve ]
-
kuthim
tag
Some TV's pass bad display info to CE, resulting in a black screen. This will be fixed shortly with a 8.95.4.1 release
[ Szerkesztve ]
-
rento
őstag
Sziasztok!
Adott egy Mecool M8S pro+ box. Az eddig jól működő 8.90.4-s LE-t frissítettem CE-re. Ez nem igazán jött össze, mert a hiába próbálta a kiegészítőket átvinni frissítés után, több mint 1 óra alatt sem sikerült neki, így gondoltam, akkor nem kínlódok vele, tiszta telepítés. Ugyan azzal az sd kártyával amivel eddig hibátlan volt a LE, kiírtam rufussal, LibreELEC USB-SD Creator-al is, de ugyan abba a hibába futok bele, nem akar a sd kártyáról bootolni. Androidot elindítom, ott reboot to libreelec alkalmazás, újra indul box és semmi, fekete kép. Még a Mecoolos logo sem jön be, tehát semmi. Mi a bűbánat baja lehet?
-
Beni2360
félisten
válasz dugesz77 #45754 üzenetére
Mivel LG a TV-je ott a képarányt kell LEVÁGÁS NÉLKÜLI-re állítani.
Nincs túlpásztázás menü az a Samuban van.
---------------------------
Az este írtam, hogy nálam is gondok szoktak lenni és én is beírtam a böngibe az ip:9091 és nálam bejött. Nagyon régen nem használtam ezt a variációt. Na de ez megint nem segít rajtad.
Mint írtam este megint nem tudtam elérni a NAS vissza utasította a kapcsolatot. Újra indítottam a Nast és máris beengedett.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
rooney8
aktív tag
adtam pár napja az androidnak még egy esélyt, mondván, hogy azért csak szabadabb rendszer, mint egy LE/CE.
tapasztalatok: mecool ki pro a box. az fw, amit találtam hozzá .img formátumban egy 2017-es fw. ami érdekes benne, hogy elvileg android tv a rendszer, de ebben a verzióban volt rendes play áruház, illetve nem volt rootolva. aztán frissítettem a legfrissebb verzióra (2018. március), ebben már csak az android tv-s play ment, illetve ez már rootolva is van. hbo go, illetve horizon go megy prímán (illetve hbo go-nál nem nagyon akart hd-ra váltani). mivel rootolva van, így az amlogic tv box tool-lal sikerült az auto frame rate fix is, így a lejátszással már nem volt baj. az fw-n volt egy tvcenter nevű alkalmazás, ami egy 17.x-es kodi, de tele volt tömve millió kiegészítővel, így play-ből letöltöttem a legfrissebb 17-es kodit. igazából ezen is megy minden úgy, mint LE-n, egy problémám van. lejátszok egy filmet, majd ha visszalépek kodi menübe, nagyon elkezd szaggatni minden lépésnél, menü behozatalnál stb. ilyenkor kilépek, majd vissza kodiba és megint jól fut. ja igen, egy (lég)egeret mindenképp be kell szereznem, mert anélkül kb. használhatatlan a legtöbb droidos alkalmazás. összefoglalva nem vagyok 100%-osan elégedett, de szerintem hagyom rajta a droidot, aztán meglátjuk hosszútávon milyen az élet vele -
koma106
senior tag
válasz Fooler89 #45746 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
X96 S905x 2/16, LE fut rajta.
Csicsóka Transmission-ját telepítettem + HUNcoreTV-t.
Ismerősnek állítottam be egy új box-ot. Nálam itthon működik, nála (helyi IP címek beállítása után), nem megy.Jól gondolom, hogy SSH-n keresztül ki kell adnom a "rpc-whitelist": "192.168.*.*", vagy ennél azért bonyolultabb.
-
-
Beni2360
félisten
válasz koma106 #45744 üzenetére
Én a lapiról evvel: Transmission Remote GUI érem el. Ez van feltelepítve és ott van beállítva az ip cím meg a port.
Habár nálam is néha vacakol és nem érem el a NAS-t .
A webhely nem érhető el A(z) 192.168.0.15 visszautasította a csatlakozást.
Keresés a Google-on a következőre: r51009 adv admin index
ERR_CONNECTION_REFUSED[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
koma106
senior tag
-
Beni2360
félisten
Frissített magától egy kicsit össze is kavarodott mert nem volt rendesen bedugva a HDMI kábel. Valami 720x 480 képarányt nyomott torz képekkel. Bedugtam a kábelt és állandóan jelezte, hogy frissítés van újra indításnál helyrehozott mindent oszt jó napot. Tényleg a feliratoknál van valami gubanc mert nem mindig rakja ki és ha egy ugrást végzek akkor megjelenik.
-
Zizi123
senior tag
Sikerult felkuzdeni a CE-t a Venz Pro+ -ra!!!
LE manualis updatel, utana linux alol at kellett nevezni a particio VOLUME-okat a megfelelo nevre, es pikk-pakk megy is.Akkor mar csak az lenne a kerdesem, hogy a TV taviranyitoval fogom tudni iranyitani a CE-et?
Vagy a sajatjat kell hasznalni? -
files32
tag
A frissítés kilőtte a HBO go-t.
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #45729 üzenetére
És mehet is a frissítés, ajánlott már?
Karácsonyig az is marad - akkor már kb tudni, hogy mit hoz a Jézuska. :DDIgen minkét eset jó csak más mondatkörnyezetben és azért még nem olyan okosak mint mi és reméljük, hogy nem fognak minket felül múlni. Vagy mégis?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Egy próbát megér, csak SD-t próbáltam.
-
blakey
titán
válasz Márton #45731 üzenetére
Karácsonyig az is marad.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
rooney8
aktív tag
válasz gamesoft #45726 üzenetére
android tv-n a play store egy "butított" verzió, csak azok az appok találhatóak benne, amik kompatibilisek a tv-s használattal. ettől függetlenül fel tudsz rá rakni bármilyen androidos appot, csak kicsit körülményesebb. illetve a legtöbb nem andorid tv kompatibilis appban nem nagyon fogsz tudni navigálni a távirányítóval, csak ha egeret dugsz a boxra, vagy veszel egy légegeret.
magáról a boxról nem tudok nyilatkozni, nekem is mecool-om van, csak nekem KI PRO-m. ha böngészésre is kell, akkor szintén kell az egér, mert nálam chrome-ot sem lehet távirányítóval irányítani (mondjuk eleve ki akarna egy normál távval böngészni? ) -
gamesoft
csendes tag
Sziasztok! Karácsonyra szeretnék egy Androidos TV-box-ot, mert a Philips tv-m lassú mint a csiga.
Ezt néztem ki: Mecool M8S PRO L 3GB RAM + 32GB ROM.
Amire nekem kell: Youtube, néha böngészni, filmet nézni külső HDD-ről, max FullHD, néha játék (ha van rá androidos)+pár androidos program.
Mecool M8S PRO W-t már próbáltam, az bejött, ez gondolom jobb.
Lesz valami hátránya számomra az Android TV rendszernek a sima Androiddal szemben?
Libreelec-et egyelőre nem szeretnék rá.
Valakinek van tapasztalata vele?"A pénz jön és megy, ám a szeretet, a megbecsülés olyan valami, amit ha egyszer elveszítünk, csak fáradságos munkával lehet visszaszerezni." Bud Spencer
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #45720 üzenetére
Amúgy igen, nem figyeltem a javítást. Sz@r ez a sok okos eszköz, azt hiszik többet tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
-
DoItYourself
Topikgazda
Köhöm, az adásvételt tessék a hardveraprón intézni, ugye itt szabályzat tiltja.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #45720 üzenetére
S905, S905X, S905W, 2 db S912, ezek közül minimum 2, de még nem döntőttem el.
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #45713 üzenetére
És kik lesznek az eladÓk? Ebbe sokan belesétálnak.
Én eladok egy K1 Plus boxomat és az RPI2+B-t.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Olaszországba, Németo.-ba van. a többi EU raktár "üres".
#45717) -SeveN-
Postaköltséget is nézz.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz -SeveN- #45709 üzenetére
Szerintem CE alá pazarlás a 3 Gb talán droid alatt lenne értelme. CE alatt is megy minden, mert a Mecool alapból támogatott gyártó , wifivel +távirányítóval sincs gond plusz tudtommal a tuner is elérhető (de mondom azt a részt nem használom)
Nálam volt egy kis melegedési gondja (a borda nem volt rendesen a helyén) de azóta is megy gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dugesz77 #45707 üzenetére
Eladók néhány boxot és veszek egy KI Pro-t.(#45708) DIEGO15
Ez egyértelmű lenne de nincs ilyen.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dugesz77 #45704 üzenetére
Melyik szállítással nincs vám?
-
Zizi123
senior tag
válasz slecht #45680 üzenetére
Szia!
Kiprobaltam a LE updateteleset CE-re, manualisan. Nem sikerult. A frissites a kovezkezo inditasnal vegigfutott, de az ujrainditas utan ezt a hibat dobja:
"Error in mount_flash: mount_common: Could not mount LABEL=COREELEC"
"Starting debugging shell boot step: mount_flash"Ez mitol lehet?
-
dugesz77
őstag
válasz -SeveN- #45703 üzenetére
Fene tudja, mondjuk ebben az ársávban mozog a Mecool KI pro is. Azzal nem kell mókolni meg gigabites is + ott a tv tuner(mondjuk azt a részét pont nem használom én sem de ha kellene ott van)
-
-SeveN-
aktív tag
X92 3/16 vagy X92 3/32 melyiket rendeljem? Melyikhez van .DTB?
Vagy váltsak S905-re?OFP rUlEz! http://www.mod.iweb.hu/
-
blakey
titán
-
blakey
titán
A sebesség, ki kell próbálni, hogy melyik eszközöddel a gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest