Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz BullZeye #42595 üzenetére
A billentyűzet és távdi (milyen szó ez???), szóval a távirányító két külön konfig. A távirányítón az Enter felirattal ellátott gomb nem egyenlő a billentyűzet Enterrel.
Mindkét esetben az eszköz által küldött scan kódokat kell a funkciókkal összekötni. Ezek a scan kódok nem azonosak (még a számgombok esetében sem), sőt még távirányító és távirányító között is van különbség.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
zorrd023
csendes tag
Sziasztok!
Egy Androidos tv box-ban gondolkodom.
Amit tudnia kellene:
Vigyen minden formátumú videót max a 3dbd iso full felbontásról lemondok.
De 10 bit-el stb ne legyen gondja.
Nem baj ha a videó a képkocka számnak megfelelően van lejátszva.
Képminősége kellően jó legyen (Ha nem is ér fel egy 100+ ezres lejátszóhoz de azért közelítheti )
Külső hdd-re tudjon torrentet.
Billentyűzet egeret rádugva usb-n böngészgetni.Mit javasoltok? Ár értékben a minél kedvezőbb lenne jó
(VENZTECH V10 Pro Plus meg Zidoo meg Beelink GT1 -et nézegettem, de nem ragaszkodom ezekhez.
Torrentezni minél kevesebb áramfogyasztással kellene, de ha már lejátszik mindent, meg böngészgetni lehet rajta, akkor máris az áram zabáló gépet elég csak játékra beizzítani.)Válaszaitokat előre is Köszönöm!
-
BullZeye
veterán
Neki álltam távdinak, de rögtön az első gombnál fura dologra lettem figyelmes.
KEY_ENTER
=/=Enter gomb
Ha billentyűzeten Entert nyomok lejátszás közben, automatikusan pause. Ha a távdin nyomom meg elméletileg ugyanazt a gombot, akkor felhozza az info sávot, és még egyszer kell Entert nyomni a pausehoz.
Mit nézek be?KEY_BACKSPACE
=/=Backspace gomb
Ha lejátszás közben Backspacet nyomok, akkor kilép a filmből teljesen, ha a távdin, akkor háttérben tovább fut (mint amikor simán ESC-et nyomok).Így elég nehézkes okosítani egy távirányítót, ha az alap funkciók össze vissza működnek, mit lehet ezzel tenni?
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
blakey
titán
válasz peterk #42582 üzenetére
Nincs az 40-60Mbps, [link]
"WEBM VP9 CODEC0- Youtube compresses to 4320p (8K) (7680×4320) with a bit rate 21.2 Mbps
1- Youtube compresses to 2160p (4K) (3840×2160) with a bit rate 17.3 Mbps
2- Youtube compresses to (2K) 1440p (2560×1440) with a bit rate 8.589 Mbps
3- Youtube compresses 1080p (1920×1080) with a bit rate 2.567 Mbps
4- Youtube compresses to 720p (1280×720) with a bit rate 1.468 Mbps
5- Youtube compresses to 480p (854×480) with a bit rate 0.727 Mbps
6- Youtube compresses to 360p (640×360) with a bit rate 0.373 Mbps
7- Youtube compresses 240p (426×240) with a bit rate 0.157 Mbps
8- Youtube compresses to 144p (256×144) with a bit rate 0.085 MbpsMP4 H264 CODEC
0- Youtube compresses to 4320p (8K) (7680×4320) with a bit rate 78.4 Mbps
1- Youtube compresses to 2160p (4K) (3840×2160) with a bit rate 23.1 Mbps
2- Youtube compresses to (2K) 1440p (2560×1440) with a bit rate 10.4 Mbps
3- Youtube compresses 1080p (1920×1080) with a bit rate 2.309 Mbps
4- Youtube compresses to 720p (1280×720) with a bit rate 1.378 Mbps
5- Youtube compresses to 480p (854×480) with a bit rate 1.155 Mbps
6- Youtube compresses to 360p (640×360) with a bit rate 0.525 Mbps
7- Youtube compresses 240p (426×240) with a bit rate 0.242 Mbps
8- Youtube compresses to 144p (256×144) with a bit rate 0.109 Mbps8K VP9 vs H264 bitrate comparison = 21.2Mbps VP9 vs 78.4 Mbps H264
4K VP9 vs H264 bitrate comparison = 17.3Mbps VP9 vs 23.1 Mbps H264
2K VP9 vs H264 bitrate comparison = 8.5 Mbps VP9 vs 10.4 Mbps H264
1080p VP9 vs H264 bitrate comparison = 2.5 Mbps VP9 vs 2.3 Mbps H264
720p VP9 vs H264 bitrate comparison = 1.4 Mbps VP9 vs 1.3 Mbps H264"Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
-
blakey
titán
válasz mayday00 #42587 üzenetére
A ProL 3 gigás, nem hazudik. Beelink GT1-nél viszont előfordul a kamu RAM.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ttrap
tag
Sziasztok!
Beléptem a táborba egy Mecool M8S Pro L 3/32 készülékkel.
Az összefoglalót követve CoreElec 8.95.0 SD kártyára telepítve, telepítéskor gxm_q201_3g.dtb lett használva.
Nagyon patent a cucc, egyelőre három problémám lenne:
1. Rádiós Microsoft Wireless Keyboard 700 van USB-vel rákötve, de hiába állítottam mindent magyarra
Coreelec>System>Keyboard Layout: hu (próbáltam hu101-re állítva is)
Régiónál Nyelv Hungarian, Karakterkészlet Central Eurobe (Windows), Billentyűzetkiosztás Hungarian QWERTZ, de a billentyűzet ékezetes betűi nem működnek.
2. Többször előfordul, hogy a Kodi főképernyő a TV képernyő bal-felső negyedére összemegy és a kép úgy marad, de a hangokból ítélve a billentyűre reagál, a gombokat nyomkodva véletlenül még filmet is sikerült elindítani, mert szólt a háttérben, de a képernyő nem reagált. Csak a táp kihúzása segít. Kép
2. Exoshark kiegészítőnél a Fiókok>Trakt>Engedélyezés... nem csinál semmit. (A Trakt program kiegészítőt sikerült aktiválni.)Valamelyik megoldására lenne ötletetek?
Esetleg ha egy korábbi stabil CE megoldást jelentene, melyik az utolsó nem beta CE? És hol juthatok hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz kgymac #42579 üzenetére
Tudtommal a Mecool M8s Pro + -al sohasem volt ilyen gond ,hogy másnak hazudta magát(SCISHION meg talán MXQ-ra emlékszem mintha azoknál lett volna keverés). Vettük itt jó páran nem futottunk ilyenbe bele. Mecool-ból nem is találtam nagyon RK-s SOC-al szerelt boxot csak ezt így hirtelen de ez külalakra más (bár találhattak volna neki valami normálisabb nevet nagyon könnyű őket összekeverni ).
De igazad van ne bízzunk senkiben egy tesztprogram lebuktatja rögtön ha turpisság van. -
SunMount3r
nagyúr
válasz peterk #42583 üzenetére
TV-knél, BD lejátszóknál, AVR-eknél mindig biztosabbra (szinte biztosra) lehet venni a Netflix támogatást, mivel ezek neves világmárkák termékei. Ők nyilván nem vállalnák be a tömeges "felháborodást", ha a Netflix logó ellenére nem menne, vagy csak SD-ben. Persze ehhez az is kell, hogy a marketinganyagban (specifikációkban) is szereplejen, de az kb. garancia is rá. Legalábbis pár évig biztos , amíg úgy nem dönt a kedves cég, hogy a típus gyártásának leállítása után a support-ot is megszüntetik rá.
[ Szerkesztve ]
-
peterk
senior tag
válasz meridaharcos #42581 üzenetére
Igen, tud 4K youtube-ot, de nem a playstore-ból letölthető hivatalos youtube appal, hanem egy másikkal. Az app neve "smartyoutubetv", google kidobja. Sideloadolva lehet telepíteni.
A BB2 egyébként gyári firm-mel Widevine L1-es. Illetve ..... közben azt hiszem megtaláltam a firmware-ben DRM-t érintő részeket, ezeket át lehet emelni elvileg bármelyik firmware-be, csak újra kell fordítani. Na, ez az amire nekem se kedvem, se időm nincs. De megoldható. A youtube-hoz egyébként nem is kell ez a licensz. A gyári appal licenszestül sem megy 1080p fölé, ezzel a smartyoutube-al meg anélkül is.
A netflixhez ha jól tudom akkor kell. De ezzel kapcsolatban is sokféle infót olvastam, és csak a fele passzol azzal, amit én tapasztalok. Pár napja olvastam azt hiszem freaktabon, hogy sokan panaszkodtak, hogy aug. eleje óta nemhogy HD-ben, de egyáltalán nem megy a netflix app nekik. Kivágja a usereket azzal az üzenettel, hogy a box nem támogatott. Állítólag csak a hivatalos android boxokat támogatják ezen túl (amazon box, android box, nvidia box, stb.). Namost ehhez képest nálam - most, este próbáltam ki - a sony android TV-n simán megy a TV-vel előtelepített nexflix appal a 4K. Várni kell egy 15-20mp-et mire felkúszik a felbontás 480p-ról, de aztán stabilan beáll és tartja 4K felbontást.
Emlékeim szerint a BB2-n jött a HD amikor délután néztem, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Csak éppen elindítottam és belekukkantottam. Most CoreElec-et bootoltam a géppel, ami éppen scrapeli a médiatáramat. Nem akarom félbeszakítani egy reboot miatt. Holnap napközben majd átbootolok és megmondom, hogy mit tapasztalok. (a netflix előfizetés sem mindegy, 4k-hoz a legynagyobb csomagra kell előfizetni).
[ Szerkesztve ]
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
peterk
senior tag
válasz blakey #42567 üzenetére
Hogy érted azt, hogy "butítva"? A lejátszás ténylegesen 4K, ténylegesen HDR, a bitrate pedig 40-60mbit/sec. Ennél jobb minőség nincs a youtube-on tudtommal. A bluray 4K-s filmjeim pedig olyanok amilyenek, abban nincs különbség 100 mega és 1 giga között
Mindegy, ezen kár vitázni. Te is úgy gondolod hogy érted amiről beszélsz (nyilván érted is), én is úgy gondolom, hogy tudom miről beszélek (én is? informatikus vagyok, dolgoztam is streaming technológiákkal). Eltérőek a tapasztalataink és kész. Elhiszem neked, hogy nektek nem ment, sőt azt is, hogy sokan vannak akiknek szintén nem megy. Én meg tudom, hogy nálam meg megy. És tudom, hogy tud menni, ha meg vannak a feltételek. Mindegy, nincs jelentősége, messze elkanyarodtunk az eredeti felvetéstől, ami valójában az volt, hogy "nem kell 1G-nál több" a Kodinak. Nem kell, de jól jön. Tud segíteni, ha valamivel több van, és szerintem ebben mindketten egyetértünk (írtál is ezügyben egy postot pár napja emlékeim szerint).
Az archos player tippet köszönöm, majd kipróbálom. A kezelőfelületen múlik, ha egyszerűen kezelhető, akkor marad. Ha nem, akkor inkább SD és egyszerűen kezelhető felület, mert 70 év fölött már utóbbi a fontos Egyébként közben sikerült a youtube 4K HDR-t android alatt is belőnöm, most szépen mennek max felbontáson, HDR-ben. És a TV is automatikusan kapcsol, úgyhogy annyira mégsem buta ez az android A netflixet próbálom még, de abban nem bízom, mert a napokban olvastam, hogy bekeményített a netflix, és csak a regisztrált eszközökre enged streamelni. Mindenesetre nálam megy andoid alatt is, bár a 4K-t nem próbáltam. Tulajdonképpen még sosem, azt sem tudom, hogy van-e fent 4K HDR-es film a kínálatban. Ezt majd a hétvégén kipróbálom.
Szóval lényeg a lényeg, hogy amilyen olcsó, olyan jó kis box ez. Még android alatt is kezdem elfogadni amit tud. Hogy nálam marad-e vagy a szülőkhöz kerül, az azon is múlik, hogy a másik amit rendeltem bootlockos lesz-e (RTV S10-et rendeltem, ahogy hallom abból vannak lockoltak. És akkor nincs választás, az marad az androiddal, és a BB2 lesz az enyém a coreelec-el.)
(A BB2-nél egyébként a reference boards-on olvasottak miatt próbálkoztam a q201-el, mert azt írják, hogy a nugat-os gyári firmwares kütyük között megjelent a q20x, ami a q201 alapú. Ráadásul ebből volt dedikált 1G netes verzió a CE 95.0-ban. A biztonság kedvéért kibogarásztam azért a kütyüből is a gyári kódot. És tényleg, a gyári androidos dtb.img-ben "gxm_q20x_2g" van. Úgyhogy maradok a 201-nél. Azért nyomtam egy próbát a q200-al is és azzal is ment szépen minden. Úgyhogy minimális lehet a különbség. A linkelt reference board szerint csak a wifi/bluetottch chip, de úgy látszik a driver ugyanaz lehet a kettőhöz. Én mindenesetre maradok a 201-nél, ha már a gyári boot img azt mondja rá.)
-
meridaharcos
senior tag
Halihó!
A MeCool BB2 box Widevine L1-es ? Android alatt tud 4k felbontású youtube-ot ?
Köszönöm előre is !
Kerestem, de nem találtam."Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
kgymac
őstag
válasz dugesz77 #42574 üzenetére
A zip upgrade-et csak akkor kéne ajánlani, ha valóban amlogic. Flash előtt meg kéne győződni, hogy tényleg az. Volt pár lejátszó a topic történetében, ami csak állította magáról, hogy amlogic, de nem az volt. El is hasaltak a flashtől, utána meg jött a kétségbeesés.
szerk:
@doityourself: nem szokás elolvasni az összefoglalót, csak írni. Sajna, nem ez az egyetlen topic, ami így működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
bear_
aktív tag
Sziasztok!
Ma megjött a mecool M8Spro+-om. Fel akartam rá varázsolni az openelecet, de nagy megdöbbenésemre lespórolták róla a mikrokapcsolót...[kép]
-
Beni2360
félisten
válasz cikasz #42569 üzenetére
Nem tudom mi a különbség de én nem használom az androidon a kodit. SD kártyáról futtatom a CE-t. Nem tud kadencia helyesen lejátszani amiket droidon futtatnak vagy nagyos sok mókolással.
Amit "gyárilag" tesznek fel azok általában a boxhoz vannak igazítva, vagy már nem.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
lacko6
senior tag
HI.
Megérkezett a szuper tv box [link]
MECOOL M8S Plus DVB - T2 / T / C TV Box
Androidon csak DVB-T üzemel,nincsen micro sd kartya hely.(reset gomb van)
Pendrive ról megy a libreelec,coreelec de a Tvheadend nem talál csatornát.A tuner a híres Availink avl6862.Van valakinek ötlete mit kellene telepítenem hogy a muxok jók legyenek?
Látszólag minden jó csak nem talál csatornát.[ Szerkesztve ]
-
cikasz
őstag
válasz Beni2360 #42564 üzenetére
Na rákötöttem a tv-re és hálózatról simán lejátszotta a filmeket amiket próbáltam.
Nekem az a led világít nagyon ami elől van.
A főképernyőn vannak nagy ikonok "tv center" pl. amit elinditva én úgy látom, hogy az egy kodi. mert le is töltöttem egyet a play áruházból ami 170mb (és ugyanúgy néz ki mint a tvcenter), de ez a tv center meg 450mb. Mi a különbség köztük?https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
blakey
titán
válasz peterk #42566 üzenetére
Ja, és én a 201_2GB_1Gnet-es dtb-t raktam be (Mecool BB2), és eddig úgy néz ki, hogy tökéletes vele - elméletileg a sima q200-as kell neki, én is próbáltam, tulajdonképpen működött de más írtam, q200-asok a gigás S912-esek, Q201-esek meg a 100-asok viszont újabban kijöttek olyan S912-esek amik q201 és gigás LAN-al rendelkezenk, BB2 régi modell és szerintem q200-as.
Androidot bizonyos szinten lehet hsználni ha valakinek szüksége van Horizon GO-ra, stb, ezeket meglehet oldani. Médialejátszóként természetesen CE.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz peterk #42565 üzenetére
Egyébként a 4K youtube videók ill. a saját 4K-s filmek nekem még a Sony XE85-ös TV-men is mennek a 4K youtube videók (androidos a TV, sideloadolt youtube apk-val, ami tudja a HDR-t), és a filmjeim is. - Mennek butítva, a Youtube 4K messze van a valódi 4K-tól és 1080p-nél nagyobb felbontás esetén VP9-ben mennek, DLNA-n is butítva mennek, nem megy maximális bitrátával. Egyébként nem a felbontás hanem a bitráta szab határt, 100-as LAN-on olyan 60Mbps körül van a határ, annál magasabb bitrátájú film már megakad, mert ugye még ott a hang is a kép mellett. Tehát megy a 4K 100-as LAN-on 60Mbps-ig és az általános 4K/24p-s anysgok HD hanggal bizony megakadnak, nem mennek maximális bitrátával SMB/NFS megosztáson. 2 éve használjuk ezeket a boxokat, van aki már hosszabb ideje, mindenkinek ez a tapasztalata, 100-as LAN esetében kell a gigás usb-LAN adapter különben a 4K-s filmek bizony megakadnak és ne feledd, hogy a 4K-s filmek már minden esetben HDR-esek, már nincs 4K SDR anyag.
Az Androidos Kodi meg sajnos kuka, nincs optimalizálva, a TV-n a legjobb a saját lejátszója, boxokon meg lehet egy picit próbálgatni. Egyébként TV-n próbáld ki az Archos Playert, nekem az szépen működött.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
peterk
senior tag
válasz blakey #42544 üzenetére
Köszi! Akkor marad a stock firmware. Aztán legfeljebb keresek rá valami launchert, ha nagyon nem tudom megszokni a gyárit. Egyébként a kütyü a legfrissebb gyári 7.1.2 fw-el érkezett, szóval semmit nem is csinálok vele, marad ez rajta.
Első tapasztalatom egyébként az, hogy ez az android csapnivaló.... A youtube nem megy 1080p fölött, a "gyári" kodi (a firmware-ben benne van egy kicsicsázott 17.3-as kodi, telerakva ezer sz**al....) működik, a 4k clipjeimet lejátszotta, de "suspect" az egész, a kadencia, hangtovábbítás, hdr, stb. problémásnak tűnik. Igaz, nem sokat babrálgattam, és az egész android TV dologgal is most barátkozom még csak, szóval lehet, hogy megoldható, de nekem csak kínlódásnak tűnik az egész. Szerencsére a szüleimnek nem számítanak ezek a dolgok, nekik elég, ha elindulnak a filmek és van hang és kép. És egy egyszerű felület. Csak azért nem rakok coreelecet nekik, mert kell nekik skype, netflix, hbo go is, ill. ha a gyerekek ott vannak ők böngésznek / játszanak rajta.
Nekem meg marad a Coreelec. Felpattintottam rá a 95.0-st egy SD kártyával, és egyelőre majdnem csillagos ötös. Minden szépen fut, kadencia helyesen, a TV vált, tudja a 10 bitet, tudja teljes rgb színspektrumot, megy a HDR, szóval fasza. Egy dolog okoz egy kis gondot: az erősítőm nem tudja a HDMI2.X-et, így direktben kell a TV-re kötnöm a lejátszót, a hangot pedig optikai kábelen viszem az erősítőbe. No, akármit is állítok be coreelecben kimenetnek, úgy tűnik minden kimeneten kimegy a hang, mert szól az erősítőn és szól a TV-n is. A TV-t le kell némítanom, csak a hang menüben átkapcsolni külső forrásra. Ez így elég kényelmetlen, jó lenne ha valahogy le lehetne tiltani, hogy hdmi-n ne menjen ki a hang.... (Ha nem lehet, majd megoldom úgy, hogy harmony-ra rápgrogramozom a TV mute/unmute-tot activity váltáskor, de jobb lenne a direkt megoldás...)
Ja, és én a 201_2GB_1Gnet-es dtb-t raktam be (Mecool BB2), és eddig úgy néz ki, hogy tökéletes vele. 2 film erejéig legalábbis nem vettem észre semmi glitch-t, elsötétedést, átmeneti kép kiesést, stb. A box is leáll, kikapcsol ill bekapcsol vele. (A CEC-t még nem próbáltam, mert én nem fogom használni a harmony táv miatt, de később majd megpróbálom.)
Ja, és annak, aki kérdezte a 10 bites dolgot azokkal a demó clipekkel. (Bocs, most nem találom a postot és a kolléga nevét.) A lényeg, hogy ezen is megy a 10 bit Coreelec alól rendesen.
-
peterk
senior tag
válasz blakey #42544 üzenetére
Én nem terjesztek semmit, én is gigás boxot vettem .... nem véletlenül. De ettől még tény, hogy az x86-os (inteles) saját építésű médialejátszómon megy a 4K - youtube és saját filmek is - ubuntu/kodi alatt. Ami nem megy, azok a letölthető demó 4K HDR demó videók. Van ami azokból is megy, de többségük be-be szaggat, van ami nézhetetlenül.
Egyébként a 4K youtube videók ill. a saját 4K-s filmek nekem még a Sony XE85-ös TV-men is mennek a 4K youtube videók (androidos a TV, sideloadolt youtube apk-val, ami tudja a HDR-t), és a filmjeim is. Sajna azok TV-ről nem HDR-esek, mert a beépített video lejátszón kívül (ami csak helyi vinyóról tud lejátszani) semelyik másik app nem tudja a HDR-t. De a filmek akadás nélkül mennek. Az viszont érdekes, hogy a TV-re telepített Kodi akadozgat, miközben a médialejátszóm Kodi-ja röccenés nélkül viszi ugynazokat. A TV-s kodi-t nem állítgatttam, nincs advancedsettings, stb., a médialejátszót viszont rendesen beállítottam (saját magam telepítettem a headless ubuntu servert és rá a kodit). Mivel mindkettő kodi 17.6, és mindkét hardvernek bírnia kellene, gondolom a különbséget az androidos környezet ill. az androidos kodi optimalizálatlansága okozhatja.
Hozzáteszem, hogy csak a TV ill. a média lejátszó 100-as (ill. a medialejátszó 1XX-s, mert wifi, pontos sebességet nem mértem), minden más itthon - router, switchek, NAS-ok - gigásak, lehet, hogy ez is segít valamit. (Az említett médialejátszóm egyébként az emeleti hálóban van, és azért nem gigán lóg - van benne gigás kártya - mert nincs vezetékes hálózatom ott, így maradt a wifi. De elhiheted nekem, hogy ha nem tudnám rajta nézni a letöltött 4K filmeket, akkor már rég fel lenne vezetve a vezetékes net oda is )
Ja, és természetesen eszemben sincs "ajánlani" a 100-as netes lejátszókat. Csak a tényt mondtam, hogy azért a kodi is meg tud hálálni egy kis plusz ramot, ha van neki, és rendesen be van állítva, szóval nem pénzkidobás pl. 2 gigás boxot venni 1 gigás helyett, még coreelec-re sem. (Én pl rengeteg NFL gamepass-t is nézek. Annak pl. nagyon kell a nagyobb video buffer, mert meccsnapokon a streamelés sebessége nem megbízható, időnként erősen tud akadozni. A nagyobb cache-el viszont meg tudom úgy oldani, hogy nem élőben nézem - akkor sajna a cache nem segít, hiszen nincs mit előre tölteni -, hanem 1 vagy 2 perc késleltetéssel. És így nagyon szépen kisimítja a lejátszást, megszűnik a bosszantó akadozás, bufferelés. Az alap cache beállításokkal viszont ez nem működik, úgy is szaggat.)
-
Beni2360
félisten
válasz cikasz #42537 üzenetére
Nagyon szupi a gép csak a tetején borzalmasan erősen világit a led. Én bevontam olyan vékony fekete fóliával amit az autók díszítésére, viszz.p il.tükrére szoktak tenni. Így már csak elől világit.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
dlor
tag
Az milyen beállítási hibára utal ha 1080 as forrásból nézett filmeknél a sok kis részlettel rendelkező dolgoknál ( fa lombja, épületek) elkezd "vibrálni" a kép? LE7
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #42556 üzenetére
Az pedig még jobb teszt lenne, ha le is tudnátok fényképezni a képernyőt közben és belinkelni ide. THX!
-
NavySeal
senior tag
-
Lacko66
tag
válasz DoItYourself #42501 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
Diablo 3 Battletag: Misilaci#1165 | PSN ID: OBH_MihalyLaci |
-
foresz
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kéne. Van egy Androidos boxom amin LE alatt nem megy a távirányító.
Android alól kimásoltam a remote configot és bemásoltam a Configfiles ba de semmi. Újraindították úgy se. -
foresz
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kéne. Van egy Androidos boxom amin LE alatt nem megy a távirányító.
Android alól kimásoltam a remote configot és bemásoltam a Configfiles ba de semmi. Újraindították úgy se. -
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Van itt valaki aki TVGO-t használ valamilyen boxal?
A kérdésem hogy milyen régóta és hogy volt e probléma belőle? -
BullZeye
veterán
válasz DoItYourself #42549 üzenetére
Furcsa is volt, ezért írtam, hogy valószínű memória lesz ez.
Amúgy fogyasztás téma, 6W-ot eszik H96 pro+ idle, és lejátszás alatt is, idle ahogy olvastam 2-3Wattot kéne ennie, proci 0%on van ilyenkor.
Tétlen és lejátszás között nincs fogyasztásbeli különbség, gondolom ez nem normális.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz BullZeye #42547 üzenetére
Véletlenül nem a RAM-ot mérted? Ez nagyon gyors.
Szerintem csatold fel valahova a data partíciót és azon mérj.
Most kapcsolok, a tömörített fájlrendszer miatt a gyökér mind a memóriában van, így a RAM-ot sikerült mérned!
A RAM nálam is ilyen gyors:
CoreELEC:/tmp # ./flash-bench
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 0.61s (843.57MB/s), CPU: user 1.24%, sys 11.18%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 0.44s (1160.31MB/s), CPU: user 1.13%, sys 11.05%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 0.68s (757.38MB/s), CPU: user 0.37%, sys 12.04%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 0.53s (963.83MB/s), CPU: user 1.42%, sys 10.90%[ Szerkesztve ]
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
BullZeye
veterán
válasz ztsoft #42540 üzenetére
Van bármi hátránya ennek, visszafordítható? SMB-ből ugyanúgy elérem a mappát alapból, vagy mókolni kell?
SD kártya
CoreELEC:~/downloads # ./flash-bench
512.0MB processed in 26.21s (19.54MB/s), CPU: user 0.02%, sys 0.77%
512.0MB processed in 45.68s (11.21MB/s), CPU: user 0.01%, sys 0.47%
216.4MB processed in 60.01s (3.61MB/s), CPU: user 0.03%, sys 0.75%
512.0MB processed in 56.00s (9.14MB/s), CPU: user 0.02%, sys 0.44%Memória vagy emmc, bár emmcnek picit túl gyors.
CoreELEC:/tmp # ./flash-bench
Using test file flash-bench.tmp (using all 512MB).
512.0MB processed in 0.65s (793.17MB/s), CPU: user 0.20%, sys 12.30%
512.0MB processed in 0.45s (1146.90MB/s), CPU: user 0.84%, sys 11.48%
512.0MB processed in 0.71s (717.52MB/s), CPU: user 0.70%, sys 11.54%
512.0MB processed in 0.53s (961.72MB/s), CPU: user 1.44%, sys 11.03%[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz peterk #42541 üzenetére
Miért bukom a Widevine L1-et és a HDCP 1.x-et, ha custom firmware-t rakok fel? - Mert nem feltétlenül tartalmazzák a hozzávaló kulcsot és a meglévő meg törlődik. Telepítés előtt járj utána, hogy mi a helyzet ezzel e témával.
Mondjuk nem árt tudni, hogy konkrétan mit tennél fel és nem garantált, hogy Android alatt lesz kadenciahelyes lejátszás.(#42542) peterk
Nem keserítesz el, nem megy 100-as LAN-on a Billy Lynn ami 4K HFR, semmi agyament dolog nincs benne és még van néhány amihez hiába a nagyobb cache a 100-as LAN kevés és ugye a HD hangokat ne említsem ami még közlekedik a kép mellett. Ne terjeszd, hogy elég a 100-as LAN 4K-hoz, mert nem így van, persze butítva, 2.0-ás hanggal elképzelhető, hogy elég, de ez kétséges.[ Szerkesztve ]
-
divan
őstag
Ebben az árkategóriában nem nagyon találsz olyan android firmware-t, amire azt lehetne mondani, hogy tökéletes médialejátszásra. Még a jóval drágább kategóriáknál is elő-előbukkannak ilyen-olyan problémák.
-
peterk
senior tag
válasz blakey #42539 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a TV-men, és a saját magam által összerakott miniitx-es médialejátszón (ubuntu+kodi) is megy 100-as nettel a 4K döntő többsége. Kivétel csak ezek az agyament bitrate-el kódolt letölthető demó-clipek. (Azok is mennének szerintem, ha mondjuk egy 20 perces clip közepén lenne 1 percnyi ilyen. Amiatt szaggat, mert végig agyament a bitrate, a bufferelés nem tudja magát utolérni. Illetve beelőzni )
-
peterk
senior tag
válasz blakey #42532 üzenetére
Miért bukom a Widevine L1-et és a HDCP 1.x-et, ha custom firmware-t rakok fel? (Elnézést, ez nem világos).
Az egyik kütyün (kettőt rendeltem, egy jött meg ma, a másik egy más típus) lesz csak android, azt akarom eldönteni, hogy melyiken legyen. Ezért akarok rátenni egy jobb firmware-t - ha létezik jobb rá. A gyári launchere ennek nagyon nem tetszik De azt még megoldom egy másik launcherrel, ha egyébként a gyári legfrissebb firmare-re azt mondod, hogy média lejátszásra tudja amit androidról lehet....
A másikon CE lesz természetesen, azt meg fogom tudni oldani, azt jól ismerem. Az androidot sokkal kevésbé. Pár éve volt egy tabletem, akkor bogarásztam, bütyköltem rá firmwaret is, de már régen volt. Ez az android TV vonal meg új, ilyent még nem használtam, most tanulom. Az androidosan hagyott boxot egyébként a szüleimnek szánom, nekik szeretnék egy kényelmeset beállítani.
-
ztsoft
őstag
válasz BullZeye #42533 üzenetére
Szia!
Leírom a saját tapasztalatom, a döntést rád bízom. Nálam jelentős gyorsulást mutatott.
A belső tárhely sebesség tesztje, [link].
Az SD kártya CE 8.95.0 alatt (Kingston 16 GB, Class 10, SDHC I U 1, kép):
CoreELEC:~ # ./flash-bench
512.0MB processed in 25.04s (20.45MB/s), CPU: user 0.02%, sys 0.65%
512.0MB processed in 86.80s (5.90MB/s), CPU: user 0.00%, sys 0.21%
276.3MB processed in 60.03s (4.60MB/s), CPU: user 0.02%, sys 0.49%
512.0MB processed in 135.25s (3.79MB/s), CPU: user 0.01%, sys 0.15%Nálam a belső tárhelyen lévő LE (nincs Android) sokkal gyorsabb (mindenben), mint az SD-n lévő CE.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
blakey
titán
válasz peterk #42536 üzenetére
Amúgy hiába állítasz be bármilyen puffer értéket, egy 100-as LAN esetében nagyon hamar megtelik és akadozik a kép, ezek mind saját tapasztalatok és itt vannak mellettem az eszközök, bármikor lehet produkálni.
4K-hoz kell a gigabit vagy USB2+gigabites adapter, mese nincs és a + cache méret is kell a problémamentes lejátszáshoz, persze nem az elvetemült 1,5GB , de van aki arra esküszik.[ Szerkesztve ]
-
peterk
senior tag
válasz Beni2360 #42534 üzenetére
A különböző "wizard"-okban is lehet a cache-t állítani (Ares Wizard, stb.) Én nem használok ilyent, mert egyszerűbb direkt beírni advancedsettingsbe, de láttam video-n, hogy a legtöbb tudja.
Az advancedsettings-et így kell kitölteni. HOW-TO:Modify the video cache (Kodi wiki)
-
cikasz
őstag
Szombaton megrendeltem az itt ajánlott Mecool BB2-t és ma már meg is érkezett! Van, hogy itthon nem kézbesítenek ennyi idő alatt!
Amint tudom kipróbálom.https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #42534 üzenetére
Most meg nem mondom melyik repo-ban érhető el, de ha jól emlékszem akkor Easy Advanced Settings a neve és ott lehet állítgatni a dolgokat, 1-2 évvel ezelőtt kipróbáltam. De letöltheted a linkről is zip fájlba és manuálisan telepíted.
(#42536) peterk
Majd próbáld ki és meglátod, bizony jól jön egy kis + puffer, BB2 2GB esetében nálam 300MB-ra van állítva, a 4K60fps-es anyag is hibátlanul megy hálózatról, természetesen mindent hálózatról játszok le és még sokan mások is így vannak.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #42532 üzenetére
Tudom, hogy öregszem de - Le lehet tölteni kiegészítőt - milyen kiegészítőt kell letölteni?
Valami 2 és 3 lehetőséget találtam a beállításoknál.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BullZeye
veterán
62i. Kodi médiatár költöztetés az eMMC-re
Van értelme ennek egy jobb SD kártyánál?
-
blakey
titán
válasz ztibor #42530 üzenetére
Le lehet tölteni kiegészítőt és GUI-ban állítani vagy egyszerűen advancedsetting.xml-be beírod az adatokat. A topikban sokszor volt szó a témáról.
(#42531) peterk
Használunk ilyen eszközt de nem androiddal, nem tudom milyen firmware-eket találtál de én hagynám a gyárit maximum frissítenék ha van gyári frissítés különben bukod a Widevine L1-et éss a HDCP 1.x-et, magyarul nem lesz Youtube 4K-d, Netfix HD-d, stb. CoreELEC-et kell telepíteni egy SD-re, a Kodi beállítani ahogy kell és ha valami Android alól kéne akkor simán átbootolsz és használod az Androidot, médialejátszásra legjobb a CE.[ Szerkesztve ]
-
peterk
senior tag
Délelőtt megjött a Meecool BB2-m. Van itt olyan kolléga aki ilyent használ androiddal? Melyik android firmware-t érdemes feltenni? Néztem az orosz oldalt, de annyi a firmware, hogy az istennek nincs ideje mindet kipróbálni
Nekem az számít, hogy 7-es android legyen, és ami ezen a kütyün megoldható a video lejátszás feature-ökből (4K, HDR, korrekt hangkimenet, kadencia helyesség, 24p, stb.) az legyen benne. Másodlagos szempont, hogy ne legyen tele mindenféle előretelepített keleti/orosz specifikus ***ral, és lehetőleg TV-s launchere legyen. De ez utóbbi csak másodlagos, a fontosabbak az előbbiek. A távirányító kompatibilitás nem érdekel, azt megoldom. Köszi a választ előre is!
-
Mano66
senior tag
Be raktam a "Configfiles" mappába a két fájlt,de továbbra sem működik a saját távirányítójával.A Sony tv-m távjával tudok lépegetni,de kikapcsolni nem.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
mandju
senior tag
válasz blakey #42524 üzenetére
Sziasztok!
valaki nem csinált véletlen beelink m18-hoz keymap fájlt?
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
NavySeal
senior tag
válasz SunMount3r #42502 üzenetére
No, én megnéztem a MeCool BB2 + CE 8.95.0 és 10bites képet kaptam.
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
blakey
titán
válasz peterk #42523 üzenetére
1GB-os box esetén megfelelő a 150MB-os cache, semmi probléma nincs belőle és ha gigabites a LAN akkor hibátlanul "közlekedik" rajta a 4K. Nézd meg, hogy a rendszerek miként gazdálkodnak a memóriával, LE/CE tényleg bőven elvan 1GB RAM-mal, nyilván ha lehet akkor 2GB RAM legyen minimum de nem követelmény. Aki meg egyéb huncutságokat is szeretne az annak megfelelő eszközt válasszon de szigorúan médialejátszásra CE/LE alatt elegendő az 1GB RAM, tapasztalat.
-
peterk
senior tag
válasz BullZeye #42518 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz. Inkább úgy igaz, hogy képes elműködni 1GB vagy kevesebb rammal is. De például azzal a kompromisszummal, hogy pl. a video cache (videobufferelés cache mérete) 30MB-ra van konfigurálva. Fejből most meg nem mondom, hogy ez gyári Kodi beállítás - azaz minden Kodira ennyi az alap - vagy csak az embedded rendszereknél ennyi. de az biztos, hogy a Libre, a Core, az Androidos, stb. verziókban ilyen kicsi.
Ennek pedig az az ára, hogy jobb minőségű streamelt anyagból (akár netről, akár helyi hálózatról van olvasva) csak néhány másodpercet tud bufferelni, hiszen 30MB-ba mondjuk egy 4K-s videóból elég rövidke fér be. És ha mondjuk a streamelés sebesség nem konstans, vagy pl. ha nem gigás neten (wifi, 100-as net) egy olyan 4K-s filmet streamel az ember amiben van egy hosszabb akciójelenet ahol a bitrate az egekbe ugrik, akkor jelenet közben szépen elkezdhet akadozni. (Ugyanez netről streamelt videókra is igaz, csak ott meg a letöltési sebesség lehet túl lassú időnként).
Ha megemeled a buffert, akkor többet tud előre betölteni, így egy akció jelenet előtt be tud tölteni annyit előre, hogy kibírja a jelenet végéig a bitrate spike-ot. Szakadozó, akadozó netes streamelésnél meg kisimítja a streamet. Namost pl. 300MB video cache-t beállítva 900MB memória kell csak a video cache-eléshez, és lám, máris van haszna annak a plusz 1 v 2 giga ramnak. És persze nem vagy video bufferre, de pl. metadata adatok bufferelésére is jól jön (a képeket nem kell folyon újraolvasni a helyi cache-ből).
No, és persze, ha Kodi mellett pl. egy Transmission torrent is fent van, akkor is jól tud jönni a plusz ram....
-
fpunto
csendes tag
Sziasztok!
LE vagy CE alatt az ACESTREAM lejátszást hogyan kell beállítani? -
Beni2360
félisten
válasz Mano66 #42513 üzenetére
Kártya kivét bedug kártyaolvasóba-bedug sz.gép usb port és másol a jó fájlt.
És returjegy.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz meridaharcos #42517 üzenetére
Ha felmegy rá a 3gb CE akkor 3G ha nem akkor 2gb,
amúgy CE és kodi még az 1gb ramot is alig használja ki, szóval hátrányt nem szenvedsz, csak szólni kell az eladónak, hogy partial refund, mert átvertek.
-
Mano66
senior tag
Ehhez a távhoz kérhetnék egy remote.comf letöltést.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mano66
senior tag
Sajna az enyém is 2GB-s.
CE alatt nem működik a távirányító.Az össze foglalóban látom,hogy mit kéne kimásolnom,de nem tudok belépni az android mappákba.Van hozzá név,jelszó ami engedi a belépést?
-
-
blakey
titán
válasz Mano66 #42507 üzenetére
Az jó csak kell device_tree. Ha az Összefoglalót nem olvastad el akkor itt az ideje. Kártyára kiírás után a kártyán lévő device_tree mappából ki kell másolni az eszköznek megfelelőt és át kell nevezni dtb.img-re
-
blakey
titán
válasz Mano66 #42504 üzenetére
Nem jó a dtb.
-
Mano66
senior tag
Meg jött a Beelink GT1 Ultimate.
Kártyára kiírtam a legújabb CE 8.95.0 verziót.Táp kihúz majd reset gomb nyomva,táp vissza és csak folyamatosan a Beelink felirat a TV-n.Volt ,hogy 1 percig is nyomva tartottam a reset gombot.Nem akar elindulni a CE. Mit csinálok rosszul?Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
TCr
veterán
válasz SunMount3r #42502 üzenetére
Töltöm.
A héten letesztelem.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
SunMount3r
nagyúr
A Quants2D 10bit-es tesztet elvégezte itt már valaki? Azt tesztelné, hogy valós 10bit-es a kép kimenet, vagy csak trükközött 8bit-es.
Ehhez egy igazi 10bit-es HDR-es TV kell.
Innen kell leszedni a ezt a tesztcsomagot és benne lévő Quants2D-U4K_HDR10-Y384Cb-LightGray.mp4 file-al letesztelni. A lényeg a következő két képen jól látható: ha igazi 10bit-es a kép, akkor a felső képen látható, jól szegmentált és apró "kockásodás" lesz az eredmény, ha csak 8bit-es, akkor az asló képen látható az mit produkál. Utána a mappában lévő többi file-al is lehet tesztelni.
S905X és S912 Box-okkal és LE-vel és CE-vel is jó he lennének akik tudnák tesztelni, bármi jöhet...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest