- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SSD kibeszélő
- Raspberry Pi
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mayday00
őstag
Sziasztok.
Jelenleg ez a legújabb CE - CoreELEC 8.95.3 ?
-
Beni2360
félisten
válasz
Mezga Aladár #45375 üzenetére
Béta nem Béta hetek óta hiba nélkül megy. Nyúzom napi szintem 2 órát.
Ezt mondja egy nem Béta Béla. -
blakey
titán
-
nfer
tag
Sziasztok!
Tanix Tx3 minit kipróbálnám CE-vel. Bármit csinálok wifi hálózatot nem lát.
Kipróbáltam CoreELEC 8.95.3. 2 ,1, 0-át is. Gxl_p281_2G.dtb átmásoltam dtb.img néven.
Kettő féle sd kártyával próbáltam, de wifi nincs a kijelző viszont jól működik.
Mindezek mellett gyári droidba működik a wifi. Utolsó Libreelec szintén jó a wifi.
Mit csinálok rosszul?
Lehet hogy CE alatt nincs is támogatva a wifije? -
Draken
őstag
válasz
headhunter #45349 üzenetére
Mint új belépő a játékosok világába, kérdezném, hogy mennyire ajánlott az általad linkelt új beelink? Mit lehet erre tenni?
-
rooney8
aktív tag
válasz
rooney8 #45318 üzenetére
Kozben teszteltem meg egy kicsit es rajottem mi a baja. Nem random nyomkodasra “fagy le”, hanem ha a lefele gombot nyomom es nem lefagy, hanem azt a box a kikapcsolo gombnak erzekeli, ezert leallitja magat. Csak a lefele gombnal van ez. Kulfoldi forumokon olvastam, elvileg ez tobb philips tv-nel elojott, ott azt irtak, hogy nem csak a tv, de a box is veszi a taviranyitobol a jelet, ezert zavarodik ossze. Azt tanacsoltak, hogy takarjam el a box IR vevojet, de hiaba takarom, mindenhonnan erzekel. Meg az ajto mogul is. Nektek van valami otletetek?
-
Pelican
őstag
A MECOOL BB2 (S912, 2GB/16GB) dobozon gondolkodóknak:
Megnéztem az egyik ilyen dobozt, ami halottan érkezett és a RAM-ok (meg még ki tudja mi minden) rosszul vannak rajta beforrasztva. A reset gomb sem működik rajta.
Soros debugon szépen kiírja, hogy mi a baja (DDR init failed...)
A RAM-okat rányomva a nyákra be tud bootolni Androidba, tehát az alkatrészek jók, csak a beültetés.nagyon kókány.
Mivel nem ez az első ilyen, én nem ajánlom ezt a típust. -
blakey
titán
válasz
Mezga Aladár #45372 üzenetére
A Kodi (18) Leia van Beta verzióban.
#45376) -szabi-
Vannak boxok amik a fejlesztől által támogatottak, a többivel mókolni kell, ennyi a lényeg, Mecool, Minix, Tanix, Wetek biztosan működik, a többi a szerencsén múlik, még talán van 1-2 támogatott de elvileg ez szándékos a fejlesztők részéről. CE esetében pl. a Mecool M8S Pro+ Wifije nem támogatott, holott LE8 alatt tökéletesen működött. -
kulup
tag
Azt hiszem én beszállok ebbe a 11.11-es preorderbe : LINK . 2/16 -os S905x 34-ért nem olyan rossz. Pont ugyanilyen docooler-em van csak mezítlábas S905-tel. Néhány 4k videot nem hajlandó lejátszani, de ezen kívül nagyon bevált ez a típus. Valamint 4 USB-je van, ami nekem fontos. Mit gondoltok ?
-
molacika91
tag
Sziasztok!
A hétvégén készülök beüzemelni egy X96 minit CE-vel. Egy külső hdd-t kötök rá amire trrentezne is és ezt szeretném elérni hálózaton. A hdd jó lesz úgy, ha magának felcsatolja? Én jobb szeretném manuálisan felcsatolni és ebben kérnék egy kis segítséget.
Köszönöm.
-
-szabi-
addikt
Ez másféle mint amit 4 hónapja próbáltam.
Itt a késleltetéssel sincs gond?
Végül is egy próbát megér.
Azóta CE is ugrott pár verziószámot én még a 8.90.2-t próbáltam most meg 8.95.3 amit le lehet tölteni.Az megoldható, hogy LE alól átvigyem az SMB megosztott könyvtárakat és a scraper adatbázist?
A kodi egyéb beállításait?
A kedvencekre felvett filmeket?
Esetleg a telepített programokat?üdv
-
divan
őstag
válasz
Mezga Aladár #45372 üzenetére
Nem. A benne lévő Kodi a beta.
-
chef69
tag
Sikerült letisztáznom mire is van szükségem 😁
Szeretnék egy egyszerűen kezelhető, halk androidos lejátszót, ami megbirkózik a torrenttel, képekkel, letöltött filmek lejátszásával, böngészéssel. Ezen kívül képes legyen fogadni vezeték nélküli egér, billentyűzet párost, valamint egy külső tárolót!
Nagyon köszönöm a segítséget! -
Mezga Aladár
veterán
Hali.
Srácok jól látom, hogy CE "csak" beta verzióban van? -
blakey
titán
válasz
-szabi- #45368 üzenetére
Az eltelt időben történt értékelhető előrelépés távirányítás ügyben? - csak olyan boxokat használok amik telepítés után működnek, tehát van távirányító, minden más box esetében ua. a szitu, mókolni kell. De ez LE esetében is így volt, csak ott elég a remote.conf a működéshez.
-
beach head
senior tag
Valami miatt időről időre ha a tvn átváltok a box képére akkor csak fekete képernyő fogad nincs jel felirattal, holott a box működik, este még filmeztem rajt , mutatja az időt stb... Nem reagál egér, bill, távirányító gombnyomásra sem. Csak a reboot segít. Mi lehet az oka? A deep sleep-et elvileg az ftp app megakadályozza.
-
-szabi-
addikt
válasz
Keef_Lee #45362 üzenetére
Úgy legyen.
Egy MK808-ast fog leváltani.
Semmi nem akar normálisan működni rajta egy ideje.
Remélem ezzel megoldódik.(#45361) blakey
Utoljára 4 hónapja próbálkoztam CE használatával Mini M8S II box-on.
Akkor elég csalódás volt. Nem működött a távirányító, mikor sikerült működésre bírni akkor meg a késleltetés volt rossz.
Így visszatettem LE kártyát és nem foglalkoztam vele tovább.
Az eltelt időben történt értékelhető előrelépés távirányítás ügyben?üdv
-
blakey
titán
válasz
junkpod #45366 üzenetére
De sehol sem írtam, hogy a háttér felbontása 4K, arra állítva nincs képkimaradás nem ua. a két dolog. Ne csavard ki a szavaimat. A képek megjelenítéséről sem nyilatkozam. Nem utolsó sorban LE7-ről írtam. 4K GUI = 4K-ra állított | Most itt az a lényeg, hogy 4K-ra állítva nincs képkimaradás, nem az, hogy 4K-s a háttér felbontása
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #45364 üzenetére
(#45236) blakey válasza junkpod (#45235) üzenetére ÚjVálaszPrivát2018-10-16 18:28:07
blakey
(PH! félisten)
LE7 esetében hibátlanul megy 4K-ban a GUI és a film is a Minixen, nincs semmilyen anomália, ezt még nem írtam le, mert valamiért nem akarom elhinni, hogy csak azon jó és még nem tudtam tesztelni más boxokon az LE7-et, S912-n esélyem sincs(#45239) junkpod válasza blakey (#45236) üzenetére ÚjVálaszPrivát2018-10-16 18:32:28
junkpod
(PH! kedvence)
Kérdés, hogy az valós 4k rendering, vagy csak duplázott fhd? Tesztelés le egy nagyon részletes 4k hatterkeppel.
Azért sem hiszem, hogy 4k lenne, mert ugye a kép nezegeto is csak fhd..(#45241) blakey válasza junkpod (#45239) üzenetére ÚjVálaszPrivát2018-10-16 18:39:28
blakey
(PH! félisten)
Most itt az a lényeg, hogy 4K-ra állítva nincs képkimaradás, nem az, hogy 4K-s a háttér felbontása. S905X-en, S912-n CE-vel ha 4K-ra van állítva a GUI akkor néha eldobja a jelet, sokmindenre gondoltam, de az LE7 ezt megcáfolta és Android alatt is hasonló a szitu, Minixen a 4K-val semmi gond, szépen működik, a többi eszközön 4K GUI esetében szintén van képkihagyás., kezdem azt hinni, hogy az 5.1-es Android jobb, mint a 7.1, ebből a szempontból, de sajnos nincs időm és kedvem ennél sokkal mélyebben tesztelni és esetleg megtalálni a pontos okot. -
junkpod
veterán
-
-szabi-
addikt
válasz
DoItYourself #45358 üzenetére
Szia
Végül a nagy-tesót rendeltem meg: Tanix TX3 Max 28€.
Köszi.
Egyébként mostanában 10-15 nap alatt itt vannak a cuccok az aliról.üdv
-
Laza...
addikt
Sziasztok,
Nekem a legutolsó LE van telepítve, és nem is szándékozom CE-re cserélni, mivel szükségem van a wifire is. Semmi problémám ezzel a verzióval, kivéve hogy a fanart képeket nem tölti be, ezeket kézzel kell hozzáadnom a filmekhez. A filmekhez előre legrabbelem (tinyMedia) a megfelelő infót, képeket, PC-re telepített kodival nincs is gondom, megy pöpecül. Mi lehet az oka hogy a fanart képeket nem szedi le a kodi?
-
-szabi-
addikt
válasz
DoItYourself #45348 üzenetére
Hi
Igazad van.
Mindenképp 2/16gb kivitelt szeretnék.
Valamint S905x procit favorizálom.
Ami rendelhető is azok közül ezt találtam:
MAGICSEE N5 29€
Erről van valami tapasztalat?
A GB vásárlói visszajelzések elég vegyesek.Az összefoglaló nem ajánlja S905w procival szerelt box-okat, viszont a linkelt hozzászólások 10 hónaposak.
Azóta van valami javulás ezekkel?
Ha mindössze 4k60Hz amivel kevesebbet tud azt túlélem.
Mert akkor ez a három is szóba jöhet:
X96 Mini 29€
Tanix TX3 Mini 31€
Alfawise S95 32€Mit gondolsz?
üdv
szabi -
Pelican
őstag
válasz
Márton #45352 üzenetére
Az LE és CE nem mutat 4k képet akkor sem, ha a GUI 4k-ra van állítva, mert bele van hekkelve, hogy a GUI felbontás max full HD a beállítás ellenére.
kszaq csinált nekem anno egy LE verziót, ami tud igazi 4k GUI-t, azzal megy a 4k képnézegetés.
Csak a beépített dtb van hozzá (S905/S905X, 1GB/2GB). -
junkpod
veterán
válasz
Márton #45352 üzenetére
Amit Blakey írt, hogy a Kodi a gui felbontáson jeleníti meg a képeket, az igaz.
Ha olvashatsz pár hsz-t visszafelé, sokan írják, hogy a CE GUI működik 4K-ban is.
Azért írtam szürkevel, mert nem értem, hogy ha 4k képet akarsz, akkor ennyivel lezarod, hogy neked nincs CE-d és szomorkodott tovább, mintha pénzbe kerülne...
Töltsd le, telepítsd, élvezd. -
chef69
tag
válasz
headhunter #45349 üzenetére
Ezt nekem ajánlod?
-
headhunter
addikt
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
-szabi- #45345 üzenetére
Nem rémlik semmi, attól még lehet jó, de "In stock notice"-ot látok a linkeden.
Érdekesség $54-ért: LAKE I Home Cloud TV Box 2+16GB, gigabites háló, szép nagy antennák, az aljába egy 2,5" hdd szerelhető (fotók az alján, vásárlóktól).
RTD1295 SoC van benne, amihez nem rég adták ki a forráskódot. Jó kérdés persze, hogy mit adtak ki, lehet, hogy csak headless linux futásra alkalmas, passz. -
chef69
tag
Olvasgatok, és azt hiszem vpn-el nem lesz gond
Eszközt melyiket ajánlanátok? Filmnézés, netezés, torrentezéshez kellene valami jó minőségű egyszerűen használható megbízható eszköz minél halkabb működéssel. -
-szabi-
addikt
-
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself #45343 üzenetére
CE-m nincs, csak LE.
köszi, akkor marad a tv fapados lejátszója ha full minőséget akarok -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Márton #45341 üzenetére
Mindent nem tudhat ennyiért, ennyike fogyasztással.
CE alatt próbáltad? A Kodi a fotókat olyan felbontáson tudja megjeleníteni, amire a GUI van állítva. Fotóra nincs olyan hardveres gyorsítás, mint videóra. LE idején voltak kísérletek a 4K GUI-ra, de eléggé leterhelték a procit, kszaq dobta a témát. Ha jól emlékszek Pelican használt ilyen verziót. -
Márton
nagyúr
Most hogy megvan a 4k tv-m még mindig nincs rá megoldás, hogy S905x+Libreelec alól eredeti minőségűkben tegyem ki a 4k fotóim? Látom a ferde éleknél a recéket. Ez valami chip limit? Csak a videó megy neki, fotó nem?
A tv lejátszója usb-ről tökéletes, penge. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Czimby #45324 üzenetére
Itt a csipesz gyártó dokumentációja
https://www.asix.com.tw/products.php?op=pItemdetail&PItemID=84;71;100&PLine=71 -
chef69
tag
válasz
tcsaba007 #45337 üzenetére
Vpn nem fér el a tévé mellé, ráadásul 2 kell belőle nekünk 😂😂😂
Viccet félretéve, most laptopról megy Chrome+HOLA párossal tökéletesen. A laptopokat viszont cseréln szeretném. Vagy olyat keresek, amin van Chrome HOLA páros, vagy olyat amin van erre alternatíva!
Ha tudsz ilyet ajánlani, sokat segítenél! -
chef69
tag
Sziasztok ismét!
Olyan készüléket tudnátok nekem ajánlani, ami megfelel a következő felhasználásra:
- tévénézés interneten keresztül, de úgy, hogy az adás megtekinthetősége az EU területére van korlátozva, de én kívül vagyok. Win alatt Chrome+HOLA párossal működik. Androidon nem tudom milyen lehetőség van erre.
- képnézegetés, kevés kisebb szerkesztéssel.
- történetét és
- kevés böngészés.Köszönöm a válaszokat!
-
-
Skyner
tag
válasz
blakey #45332 üzenetére
Köszi. Olvasgattam, keresgettem, de nem gondoltam, hogy azóta hátrafelé lépkedünk a Google "kedvessége" által.
Mondjuk nem annyira gáz (nekem), mert az android rendszere a Minixnek 3840-es felbontásban szépen játssza a Youtube tartalmakat (lehet hogy csak felskálázza), de a HDR videókat nem HDR-ben jeleníti meg. Ez utóbbit viszont a Sony XF9005 tévém mindenféle kompromisszum nélkül hibátlanul játssza, bár jobb lett volna mindent egy eszközön keresztül kezelni. -
Skyner
tag
válasz
blakey #45330 üzenetére
dugesz és blakey: köszönöm szépen a válaszotokat.
dugesz: egy oldalon találtam max. értékként a 30.000.000-t, azt is beállítottam, de így sem tudok FHD felé menni felbontásban. Azóta annyi változott, hogy miután feltelepítettem az Inpustream Helper-t, 1080p-re beállt.
Érdekesség, hogy az Inputstream Adaptive-on belül ha kikapcsolom az MPEG-DASH-t, akkor elindítva bármilyen videót 720p a felbontás és nem sötétedik el pár másodperc múlva a képernyő kb. 1 másodpercre, míg bekapcsolva ez az elsötétedés megtörténik, viszont 1080p-n marad. Gondolom ez nem egy feature, hanem egy jókora bug.blakey: #35512 hozzászólásodban 1440-et említetted maximumként, bár lehet hogy rosszul értelmeztem és CE alatt 1080p a maximum. Jól értem? Mondjuk ha így van, akkor mi történt, hogy néhány napja a Full HD a max. felbontás CE alól Youtube-ban?
-
chef69
tag
Sziasztok!
Még teljesen kezdő vagyok ebben a témában, ezért lehet, hogy hülye kérdést fogok feltenni: van olyan eszköz, amin lehet futtatni Chrome böngésző-t HOLA bővítménnyel? -
-szabi-
addikt
Hi
Régi box váltására szeretnék egy újat.
Az M16 box 32€ áron mennyire javasolt?Enyémet (Mini M8S II) több mint egy éve 33€ vettem.
Most nem igazán találni 2/16GB kivitelt 40€ alatt.
Ilyen ajánlatokat nem is említve.Hová lettek a 30€ környéki boxok?
üdv
-
Czimby
addikt
Most ezt olvastam egy másik oldalon:
"I got a ‘gigabit’ ethernet usb to replace the default 100mbps buildin eth0 of my s905 boxes.
It registers as ASIX AX88178 USB 2.0 Ethernet and it works fine
I get about 300mbps,which is more than sufficient."
Akkor jó lehet ez is
-
Czimby
addikt
Van bárkinek tapasztalata AX88178 chippel szerelt USB Ethernet adapterre?
Azt tudom, hogy AX88179-as plUgreen jó lenne, de egy ilyet tudnék könnyen gyorsan beszerezni, és legalább nem noname gyártótól van, igaz csak USB 2.0, de így is jobb mint a beépített hálózati vezérlő ha jól tudom.Egy külföldi fórumon ennyit találtam róla:
"My adapter -> see signatureChipset is important -> ASIX AX88178 Chipset working oob with old kernel and android
RTL8153 based adapter will work with LE but not with android
Cheap 5€ adapter -> bad idea "
-
kokopo
aktív tag
Sziasztok
[Hulyeseget csinaltam ?] -
rooney8
aktív tag
nem tudtam már szerkeszteni, viszont lenne CE-vel kapcsolatban kérdésem.
minden megy rendesen, kivéve a CEC. LE-nél simán tudom a tv távirányítójával irányítani a kodit, viszont CE-nél megnyomom párszor, lefagy a kodi és pár másodperc múlva kikapcsol a box. bármit nyomok, mindig ez van. csak a gyári távval működik. erre valakinek ötlet? Mecool KI PRO-m van. -
rooney8
aktív tag
válasz
vargalex #45311 üzenetére
akkor sorry, én LE-t használok, arra pedig nincs inputstream adaptive 2.1.0, így telepíteni sem lehet az hbo go-t.
viszont van egy CE pendrive-om, szóval kipróbáltam én is. letöltöttem innen a fájlt, és winscp-vel beléptem a boxba (be kell állítani winscp-ben a rejtett fájlok mutatását), töröltem a /.kodi/cdm tartalmát és bemásoltam a letöltött libwidevine.so fájlt. utána ment simán. -
kulup
tag
Ez az X96 postával 31 USD-ért jó lehet ? LINK
-
-
files32
tag
válasz
csab101 #45303 üzenetére
Én egy telefonnal egy OTG kábellel és egy Fat32-re formázott pendrájvval oldottam meg. mert ezek voltak kéznél és késő volt nem akartam mászkálni egyik szobából a másikba bekepcsolni a PC-t.
a telóra letöltöttem a libwidevinecdm.so t. OTG-n átmásoltam a pendrájvra, azt bedugtam a boxba a CE fájlkezelőjébem a .kodi mappát ürítettem, majd oda másoltam a libwidevinecdm.so-t. Felételezem, hogy van érvényes reg-ed. Ha a teló látja a CE-t, vagy fordítva még egyszerűbb. -
péjé
őstag
sziasztok,
kis segítséget kérek: H96 plushoz melyik dtb fájlt kell választanom ha CE-t szeretnék futtatni rajt?
van q200_2gb és q201_2gb, nem tudom mi a különbség.
köszi -
urobee
tag
Hali,
CE alatt használja valaki a Mimic skint?
Nálam hiányzik néhány submenu, vagyis megjelenik a box a menu helyével, de nincs benne semmi.
Pl. mikor kiválasztom a forrást, beállítom, hogy mondjuk sorozatot tartalmaz a mappa. Aztán szeretném beállítani, hogy magyar nyelven keresse az infókat hozzá, viszont ez a box ahol a TVdb beállításait lehetne piszkálni, már nem jelenik meg rendesen.
Találtam ilyet még 1-2 menüpontban...
Utolsó kiadott CE van fent, a skint a Kodi-n keresztül töltöttem le. -
csab101
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy megogo s905 coreelec el. Mi kell ahhoz hogy menjen az hbo go alatta. Aplikacio fent de a film nem indul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- BestBuy topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen NAS-t vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Suzuki topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest