- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
válasz
-szabi- #105473 üzenetére
Beállítások, CoreElec, Szolgáltatások, Samba jelszavas autentikáció használata.
Ami részemről elmaradt, dobozt újra kellett indítani.#105474 Beni2360
Ez ahhoz kell, hogy CE-Kodi hozzáférjen a windows könyvtárakhoz, ilyenem van.
Anélkül nem is menne a filmkönyvtár megosztás.
Viszont ezzel a fiókkal nem ment az ellentétes irány, a windows hozzáférése CE-Kodihoz. -
®abstract®
őstag
válasz
-szabi- #104170 üzenetére
ha van infraport a telefonodon megoldás lehet erre. alapvető funkciókra jó. be-ki, hangerő, 4 irány-ok-csati váltás gombok. saomi telom kezeli=nekem x96mp boxom van. viszi.kb. 5 m veszi a jelet.
nagyon faxa.
az alkalmazás [link] sok eszközt támogat= tv,klima,tvbox,mediabox, beltéri egységek stb. -
nfsu17
veterán
válasz
-szabi- #104170 üzenetére
Én nem kínlódnék vele, bár biztos vannak ügyes szakemberek, akik meg tudják csinálni...amennyiben lehetséges.
Két esélyed még lehet (min.):
-felprogramozol (tegyük hozzá, hogy azért nem a legkönnyebb dolog, de megoldható sok esetben) egy infrás távot, akár valami régi tévéjét, vagy dvd játékosét. Ebben az esetben nem fog menni a box bekapcsolása távval (max ha áram alá helyezed valami kapcsolós elosztóval)
-veszel egy pl. légegeret (g20s pro, ali), bedugod az usb-be a vevőjét, és már megy is. Ennek pl a bekapcs. gombja tanítható, azaz ha valahogy mégis működne az eredeti még pár percig, akkor arról átmásolhatod a bekapcs. kódját erre a légegérre.Van ennek a távnak már úgy láttam BT-os verziója is
G20SPRO BT
(gondolom akkor nem kell hozzá az usb dongle, ha pl nincs usb hely a boxon).Ehhez viszont nekem lenne kérdésem, mert nekem a régebbi verziója van, ami nem BT-os. (csak dongle-vel megy).
A BT jobban terjed, mint a 2,4G, amivel kommunikál a dongle-val?
Ugyanis nálam asztal alatt van a box, tehát felül, oldalt árnyékolja a jelet, cserébe ritka xarul veszi a jelet, ha szemben ülök a tévével a kanapén.
Megoldásként kivezettem a tévé möge usb hosszabbítóval a dongle-t, így már jobb, de még mindig nem tökéletes.
Viszont használtam már a boxon a BT-t zenehallgatásra, és nem volt vele semmi gond, kimaradás, akármi, semmi, jó volt. Szóval a BT jel úgy néz ki jobban kijött onnan a boxból, mint a 2,4G.
Majd lehet veszek egy ilyet is próbaképp, ha lesz rá ingerenciám, meg valami kupon.14$-t azért nem biztos, hogy szánnék rá.
-
sunavlys
senior tag
válasz
-szabi- #99903 üzenetére
Nálam ugyanez a kep szokott lenni és arra az volt a megoldás amit írtam, garanciát nem tudok vállalni erre, de szerintem ezzel nem nagyon lehet hibázni.
De viszont: volt nekem olyan is hogy egy adott UBT-vel ment a kiiras, majd feltettem egy masik UBT-t (most nem emlékszem, hogy újabb vagy régebbi változat volt-e) és azzal ment. Előbb ezzel a második megoldással próbálkozz.
-
hunaqua
addikt
válasz
-szabi- #99651 üzenetére
Nem tudom,hogy miben térnek el. Az S905X dobozokra van általános Slimbox (android9),csak a Wifi chip a különbség. Igaz,hogy ott meg nem tudtam utána mást feltenni de annyira nem mélyedtem bele.Viszont abban a Kodi alatt ment "minden" kiegészítő a Netflix kivételével,az viszont megy azzal az apk-val amit mutattam. Szóval mindig mindenki ezt saját felelősségére hiszen ezek a régi kínai dobozok még egymástól is különböznek.
Danecay
Azok a sima S905 cuccok már nagyon régiek,azokra már nincs semmi értelmes
-
blakey
titán
válasz
-szabi- #96358 üzenetére
Nem tudom, ez azért van mert a TV-k ügyesebben simítják el vagy … - igen, egyre kevésbé láthatóak a hibák, ha valaki nem keresi, valamint nem is tudja, hogy mit kéne figyelni, akkor nagy valószínűséggel észre sem veszi az esetleges hibákat. Sokat javultak a TV-k eziránti képességeik.
-
cof
veterán
válasz
-szabi- #96311 üzenetére
Nem triviális csicsóka módszere mert szerintem Linux alól bármivel felül tudod írni, nem fogja nézni mit mivel írsz felül. Ezt a megoldást csak végszükség esetén használnám, persze az nem baj ha lemented. UBT meg ha nem kompatibilis egy fw, akkor nem írja fel hanem hibára fut. A nagyon főzött romoknál fordul elő, hogy felmegy és nem indul a rendszer, de gyári fw-nél ilyen nincsen, ha hozzá való akkor felmegy és el is indul vele. Custom fw-nél meg ha fel is megy és elindul akkor lehet olyan, hogy nem működik a WiFi vagy a LAN például.
Elvileg ez T95Z MAX-hoz való.
-
cof
veterán
válasz
-szabi- #96284 üzenetére
Esetemben ez nem opció?
De, az is működhet csak ugyanúgy SSH alól kell visszaírnod. Bár nem tudom hányas Android verziód van, mert az újabbaknál lehet már teljesen máshogy vannak a partíciós táblák. Ha nem olyan régi a boxod akkor biztosan van hozzá a neten rendes stock firmware .img formában.
Ha a T95Z MAX-hoz keresel akkor elvileg ez az: [link]
Forrás: [link]
-
aldebaran
addikt
válasz
-szabi- #96284 üzenetére
Milyen géped van egyébként? Nem láttam, hogy írtad volna.
De gépenként is eltérő a fw. A Vontar X3-ra van fent a neten fw, de az enyémre nem volt jó, mert más hálózati chip van benne, ezért hiába tettem rá a neten találtat, nem volt jó, nem volt hálózat.
Mikori vásárlású a tiéd? Ha új, megpróbálkozhatsz az eladóval, mint én, lehet segít, mint nekem. -
mikrofon
veterán
válasz
-szabi- #95703 üzenetére
A kodi beállítások szinkronizálásához nekem is lenne egy kérdésem.
Eddig úgy oldattam meg hogy minden eszközömön ugyan úgy nézzen ki és ugyan az legyen a beállítás Kodi alatt, hogy android-data mappában lévő ".kodi" mappát másolgattam. Ez igazából eddig jól működött a TV-m kivételével, mert ott ugye nem hozzáférhető az android-data mappa. Mondjuk ott el is engedtem ezt, mert tv-n úgy se használom.
Viszont, most, hogy @gyűrű linkelte a CE DV edition-t szeretném ugye feltenni a boxomra. Illetve szeretném, ha ugyan úgy nézne ki mint android alatt és az addonok beállítását is szeretném megúszni azonosítok api-k stb miatt. Ezért megtehetem, hogy az androidos .Kodi mappát átmásolom CE alá? Ott hol is van ez a mappa? -
blakey
titán
válasz
-szabi- #95703 üzenetére
Teljesen mindegy, neked egy központi adatbázis kell, ezt úgy tudod megoldani, hogy egy minden eszköz által elérhető gépen futtatod, ez lehet MySQL, Plex, Emby és hasonlók.
Droid-Kodi és CE-Kodi ugyanazon az eszközön van, egyszerre nem is tudnak futni. - akkor egymás adatbázisát nem is "tudják" látni. Én 10 eszközt használok ugyanazzal az adatbázissal, nálam Plex az adatbázis. -
-szabi-
addikt
válasz
-szabi- #95482 üzenetére
Ezzel más is találkozott. A fejlesztő válasza: nem támogatja de majd valamikor.
Ez kettő éve volt. -
Tommee
aktív tag
válasz
-szabi- #95445 üzenetére
Custom rom esetén lehet hogy csak pendrive-rol tud bootolni. Nálam is volt ilyen.
Valamint megpróbálhatod a Libreelec-et is, s905x-re is van működő, Kodi20-al!
Libre esetén valamelyik config filet kell átírni hogy megyik dtb-t használja, nem dtb.cfg-t kell helyre tenni!
Én s912es boxon próbáltam, működik. -
Beni2360
félisten
válasz
-szabi- #92505 üzenetére
Az az igenyejtol függ. Ha kell akkor az S905x2-tol felfele. Az x2 már kifutott most már az utána következő x3, az x4-t még nem néztem de már ott is alakul a CE.
Most egy s905x2-t nyúzok ami 1x már meghalt és 1 év után feltamadt.Csak videózásra (sorozatokra) használom.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
-szabi- #92502 üzenetére
Szia!
Mivel az ng kernel által az S912 nem támogatott, így neked a CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.8-Generic.img.gz kell. A device tree rajta lesz a kártyán (ha a linkelt image-t kiírod) az első (fat32) partíción lévő
device_trees
könyvtárban. Onnan kell a partíció gyökerébe másolni a számodra megfelelőtdtb.img
néven. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
-szabi- #86242 üzenetére
Még találtam valami. Az első mód ami nálam van.
3 mód a vendégfiók engedélyezéséhez -
Beni2360
félisten
válasz
-szabi- #86242 üzenetére
Mint látod kellett vendég felhasználót hozzá adnom de hogy hogyan adtam hozzá már nem emlékszem.
Megnéztem az elmentett dolgok közt a logout amit linkeltél az is ott van. De találtam másikat is. Ez is egy 3 éves cikk. És itt a videóm igaz rövid de ugyan az amit leírtál. A vendég fiók a megoldás de már olvastam már, hogy a nélkül is megy. -
Beni2360
félisten
válasz
-szabi- #86236 üzenetére
Na rá néztem és a megosztásnál van vendég+ jelszó megadva. Ezt a megosztást fel kell venni a fájlkezelőbe mert e nélkül csak üres mappákat fog mutatni.
Onnan már lehet tallózni és akár a médiatárnál is megjelenik az elmentett kapcsolat nálam ( PAPA-ACER) néven fut. -
Beni2360
félisten
válasz
-szabi- #86221 üzenetére
Én is bele botlottam ebbe, de őszintén már nem tudom mit csináltam, és mivel nem használom nem is foglalkoztam tovább vele. Van font egy videóm erről a yt-n de ott a gép IP címét adtam meg vagy már nem is tudom, de mindenképpen arra a megosztasra kellett a jelszó páros.
Én el szoktam a fajlkezeloben menteni a gépi kapcsolatot a jelszóval és bárhonnan elérhető.
-
mexel
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz
-szabi- #71220 üzenetére
Köszönjük a leírásodat.
Megcsináltam a LEJÁTSZÓLISTÁK KÉSZÍTÉSE ÉS KATEGÓRIÁK SZERKESZTÉSE de megszívatott mire rájöttem, hogy minden mappára kell az intelligens szabályt csinálni.
Tudtam én, hogy van lehetőség már próbálkoztam is vala vagy 2 éve de mivel nem tudtam mit hova kel, el is hagytam.
De amint látom van az oldalsó sávra is valami beszúrási lehetőség. -
DoItYourself
Topikgazda
-
divan
őstag
válasz
-szabi- #71010 üzenetére
Ha ezt a már működő pendrive-ot beledugod az S912-es boxba, és mondjuk WinSCP-vel a Storage mappa tartalmát bemásolod a penen lévő Storage mappába, akkor szerintem mindent átviszel. A vfd fájlt vissza kell írnod a jelenlegi boxéra, mert ha a másiknak is van ilyen, akkor azt felülírja.
-
mexel
veterán
válasz
-szabi- #69058 üzenetére
CE alatt a TX3 maxnak is mennie kell. ( ez a 905W TX 3?) Kicsit lassabb, és a 4k videókat nem mindet viszi, de CE alatt annak is jól kell működnie.
Ahogy Droidmester írta, android alá viszont igencsak előnyös a 4/32-es box. Ez az amiben jók nagyon az X3-ak, droid alatt is gyorsak már 4gb-al. Ha bármire is használnál droidot felejtsd el a 2/16-ot. -
mexel
veterán
válasz
-szabi- #69056 üzenetére
Ha jól emlékszem a wifi is mindössze 2,4-es a 2/16-ban, a nagyobbikban 5ghz-es csak. Ha sokat akarod használni a boxot valóban megéri spórolni kb 3000 ft-ot? Ez egy olyan eszköz amit ha beüzemel valaki napi szinten használja, szórakozásra leginkább. Nincs bosszantóbb ha éppen kikapcsolódni, filmezni akarsz és ekkora összeg miatt szenvedsz nap-mint nap esetleg valamivel.
De ez csak egy privát vélemény. -
-
blakey
titán
válasz
-szabi- #57247 üzenetére
Viszont ahogy említésre került itt többségünk noname dobozt használ. - ez leinkább a felhasználók felelőssége, nem lesz garancia a működésre, ezt el kell fogadni.
Tapasztalatom (1 doboz alapján) mikor remote.conf másolás működik az mindig jobb mint meson-ir. - legtöbb esetben igen, de nem mindig, 30 box után írom mindezt. Egyébként én is amremote-ot használok.
Szóval ezekről senki nem szedi össze az infókat, hacsak nem mi tesszük meg közösségi alapon. - nyugodtan szedjétek össze, sokat segít de LE és CE vonalon is sokminden össze lett szedve, a "nevesebb" boxok működnek, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest