Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz DoItYourself #26819 üzenetére

    Igen, gyakorlatilag minden lejátszót. Ezekben is csak SW módban működött a lejátszás hibátlanul .Volt olyan lejátszó amelyiken a LE is kockás volt ( amikor nem a legújabbat próbáltam), de most a legújabb LE-vel nem láttam ilyet, gondolom ott hamarabb kapcsoltak ez ügyben mert meglátták a hibát és reagáltak is rá gyorsan. Nem tudom SMPC-ből frissítettek-e most ( azzal nem álltak le? én egy gépemen lévő letöltött appot tettem fel próbára nemtudom melyik volt) , ha igen a legújabbat még megnézem majd. Az a baj hogy ezt a dekóder dolgot nem látom át rendesen melyik lejátszó mit használ. Van amelyiknél csak HW és HW+ nak jelölik, van ahol Amlogic dekóder vagy OMX dekóder, stb. A sima HW dekóder részt 2 buildprop bejegyzés hozzáadással lehet javítani de attól a hang még nem megy hardveresen. Pár fájl cserélésével van hang is HW módban, de az nem mindegyik lejátszón, illetve nem mindegyik romon és sokszor össze is akad ha cserélgetek átírok valamit. ( sajnos én csak logikai úton, következtetéssel és sok sok próbálgatással és olvasással javítgatok-mókolok, nem látom át a mélyét mert nem vagyok fejlesztő és ehhez a részhez nem is értek igazán, autodidakta módon tanulgatom a lépéseket, mondjuk sokat lehet így tanulni belőle ráadásul linuxhoz is eléggé h@lye vagyok mert igen régen tanultam és elfelejtettem)
    Nagyon összegányoltak ezek a romok, a build propokat is egymástól másolják a kis kínaiak, látszik hogy itt ott átírnak valamit a készülékhez, sokszor olyanok is vannak bennük amik teljesen feleslegesek, még a telefonos propopkból vették ki.
    Ha lenne bőven időm és kedvem sokkal töbet ki lehetne hozni ebből, és finomítani egy jó univerzális buildpropot ( igen sok múlik ám rajta), de most karácsonyig nem foglalkozom vele nagyon, nem lesz elég időm.
    Biztos vagyok benne hogy javítani fogják mert ez erősen általános hibának tűnik már, 7.1.2 lejátszóknál mindnél tapasztaltam. Szerintem volt valami kis változás 7.1.1 óta és simán ráhúzták a box gyártók a régi sablont.
    Ha csak egy valaki venné kötülük a fáradtságot egy jó romra akkor lenne akár jó androidos lejátszó is ( most tekintsünk el a kadenciahelyes lejátszástól és a hangkimenetektől)
    Egyébként a Mecool az aminél nincs ilyen gond, nekik a legjobb a droidos romjuk ilyen téren, a frissített. Igaz az csak 7.1.1-es még.
    Sajnos build.prop lerásokból is igencsak nehéz összeszedegetni morzsákat mi mire jó, az alapok mindenhol megvannak, de sok minden egyéb bejegyzés van amit csak kísérletezve tudok kitalálni mint ezt is.

Új hozzászólás Aktív témák