Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Milyen házad van? Nekem Beelink MXIII, 2TB WD Red + SHARKOON Rapid-Case illetve Swift Case Pro-val az a gondom, hogy a lemez ha nem használom idővel leáll, de ha kikapcsolom a lejátszót a lemez felpörög és nem is áll le soha. Tehát ez a furcsa, hogy az alvó lemez pont a kikapcsolástól éled fel annyira, hogy le sem tud állni utána. Gondoltam az USB 3.0 kavar be, de akkor lehet, hogy mégsem. Ha valakinek van gond nélkül működő 3,5"-es külső háza, írja be legyen szíves.
-
vlevi
nagyúr
válasz
pinnacle #24395 üzenetére
Nekem USB3-as külső HDD házam van, semmi baj nincs vele az S802 procis médiaketyerémmel.
Próbáltam droid alatt, LE-vel, ment minden alkalommal.
Legutóbb pedig exfat-ra formázott 64gigás USB3-as pendrive-t néztem, és örömömre a LE látja az exfat filerendszert (a droid sajna nem). -
Minstrel
senior tag
Lenne egy kérdésem, kicsit off, de szerintem itt többen is használjuk torrent-re a box-okat. Szóval bírja egy külső HDD ha seed is megy róla és közben HD videót is nézek? Vagy jobb ha videónézés idejére leállítom a seed-elést? Ilyenkor ide oda jár a feje és megakadhat a videó?
-
Ra3
őstag
Sziasztok, Megogo-val kapcsolatban lenne kérdésem, Jarvissal használom és nem kezeli a hosszan lenyomott gombokat, ez a 8-as LE alattis így van?
Ha egy listában vagyok akkor hiába nyomom hosszan, nem megy folyamatosan csak egyet ugrik, meg a hosszan lenyomott OK-ra se működik a play/pause.
Pontosan nem tudom, de valószínű hogy a legutolsó 7-es van fent rajta.Amúgy a távirányítóval mindenki meg van elégedve? Nekem sokkal bizonytalanabb a működése mint a sokkal olcsóbb MiniMX-é, sokszor nem érzékeli a lenyomásokat, ha gyorsan kattogtatom akkor minden második-harmadik lenyomást fel se fogja.
Lehet hogy egy külső érzékelő javítana rajta? -
reca888
csendes tag
Sziasztok!
Nálatok megoldható a 3D SBS illetve OU változatok sima 2D-ben való lejátszása (asszony nem szereti néha a 3D-t
?
Mintha valamelyik régi 7-es LE-n ha monoszkópikus lejátszást választottam, akkor széthúzta volna a félképet, de a jelenlegi 7-esen marad a kettéosztott kép. -
gyufóka
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy X96 boxot, számomra ez teljesen új,pár kérdésem lenne.
A főképernyőn található youtube alkalmazás megfelelően futtat mindent kivéve az élő videókat.
Ott azt irja ki hogy hiba.
Leszedtem a play áruházból külön a youtube alkalmazást azt külön eltudom inditani, de azt nem tudom kezelni a nyilakkal csak az "egérrel" ami nagyon lassú.
Tudtok erre valami megoldást ?
Köszi -
Oszilaci
senior tag
Beelink GT1 vs Beelink GT1 Ultimate megéri a többlet költséget? érdemes egyáltalán ennyiért vásárolni ?
-
kicsi007
tag
válasz
Polllen #24383 üzenetére
Én is vettem egy ilyet a gyerekeknek, teljesen jól működik LE alatt. WiFi-n használom, légegérrel. Sőt, az egyik kollégámnak is kellett rendelnem,kb. másfél hónapja használja teljes megelégedettséggel LE-el. Most ha ugyan erről az oldalról rendelsz egy légegeret, valamint egy micro sd kártyát, és az előbb linkelt boxot, megúszod az egészet kb. 14500 forintból postával.
-
Polllen
félisten
Nem tudom mennyire problémás jelenleg másolat ügyben, de van Mini M8S II is 24,53 EUR-ért. (S905X)
Szívem szerint ezt venném, de ha másolat jön és nem megy valami, akkor nem leszek beljebb...
-
hunaqua
addikt
válasz
szabi__memo #24381 üzenetére
BT nincs, LE alatt is van wifi.
-
szabi__memo
nagyúr
Ez a megogo tartalmaz Bluetootht?
Működik a wifi és ha van a Bluetooth le alatt?
Köszönöm -
oszkarfincs
aktív tag
válasz
Patice #24350 üzenetére
Tény és való, hogy vegyesen van minden fájl. 3000 feletti a gyökérben, annak a fele mappa. Abban almappák, meg stb. Kikapcsoltam a TAG Readingdet, de maradt ugyanolyan lassú. Nekem azt sem lenne szempont, hogy a zenei résznél csak zenéket listázzon. Bőven elég lenne egy alap fájlkezelő, amihez társítom a Kodit.
Az ES File explorer viszont borzasztó tv-n, távirányítóval. Nincs listanézet, csak mozaik.
-
blakey
titán
válasz
bostone #24377 üzenetére
A héten jön a 17.5-ös LE, ez most állítólag nagyobb változás lesz Kodi szinten, szerintem utána a 18-asra koncentrálnak. LE9-et most is kipróbálhatsz, még alfa fázisban vannak. Kipróbáltam és egész tűrhető volt de még nem használnám napi szinten. Arra tippelek, hogy december végén, január elején már a 18-as Kodi jó lesz napi szinten is.
-
bostone
addikt
Van valakinek ötlete, hogyan lehet teljes értékű netflix alakalmazást működésbe hozni olyan droid készüléken, amely hivatalosan nem támogatott?
-
blakey
titán
A HDR leginkább azon múlik, hogy valóban HDR-es az anyag vagy sem, a mesterkélt HDR nem sokat ér. Amit én láttam az annyira nem hozott lázba tehát tudok nélküle élni és ami egyelőre a legfontosabb, a filmeket, sorozatokat nem tudom 100%-ban HDR-rel nézni, szóval én még várok és akkor amikor már gyakorlatilag alap lesz a HDR akkor fogok olyan lejátszót is választani. egyébként 15-20e Ft egy lejátszóra próba gyanánt nem sok, persze számomra is kérdés, hogy valóban azt hozza amit kell. A helyedben inkább vennék egy HDR képes UHD Blu-ray lejátszót és kész, arra a pár filmre bőven elég és van olyan lejátszó ami a hálózattal is jól bánik, a legújabb Sonyk egész tűrhetőek, minden freki működik.
-
blakey
titán
Csak azok vannak amikről itt írnak a tulajok, a 2komolyabb2 gyártók nem használják, S905-z illetve S912-t használnak. Van itt egy-két tipoktárs aki S905X-et használ és elégedett viszont azt nem tudom, hogy melyiknek van optikai kimenete. Mini MXIII II-nek pl. van, Mini M8S III-nak is, ezek szerintem biztosan jók.
-
hunaqua
addikt
30 usd.-ért is ingyen volt a Megogo,most viszont 26.-ért már ÁFA fizetés sem fenyeget senkit!
Oszilaci
Kell HDR?
-
GIJoe
addikt
Ehhez az alfawise-hoz mit szóltok?
-
Csicsóka
őstag
válasz
hunaqua #24352 üzenetére
A probléma abból adódik, hogy a transmission hamarabb elindul, mit ahogy a HDD-t az automount felszedi.
Így persze azt hiszi hogy nincs mit seedelni.
Megoldás kézi munka, de max 5 perc.SSH-n belépsz, majd:
nano .kodi/addons/service.transmission/system.d/service.transmission.service
Itt a ExecStart=/bin/sh-val kezdődő sor elé beszúrsz egy 20 másodperces várakoztatást. Ez az idő bőven elég hogy a hdd felpörögjön, és az automount felszedje azt.
ExecStartPre=/bin/sleep 20
Az egész service így néz ki a változtatás után:
[Unit]
Description=transmission
After=multi-user.target network-online.target
Requires=multi-user.target network-online.target
[Service]
Type=forking
ExecStartPre=/bin/sleep 20
ExecStart=/bin/sh /storage/.kodi/addons/service.transmission/bin/transmission.s$
Restart=on-failure
[Install]
WantedBy=kodi.targetA nano szerkesztőben a Ctrl + o a mentés, kilépés Ctrl + x
-
Minstrel
senior tag
Megoldható valahogyan, hogy android rendszerre két Kodi legyen telepítve? A "gyári" Jarvist használom, de jó lenne a 17 is egy-két kiegészítőhöz. SPMC-t meg ilyeneket ismerem, de inkább maradnék az eredeti 16-nál.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #24247 üzenetére
Cédrus szervizében voltak olyan rendesek, hogy megnézték több külső házzal, ezt írták "Úgy tűnik, általánosságban levonható az a következtetés, hogy az olyan 3,5-ös külső HDD-k, amiknek van bekapcsoló gombja, azon pörögnek tovább. Így nagy valószínűséggel a külső házba beépített HDD-k is.
Egy Samsung egybe szereltet is megnéztünk (nincs rajta gomb) és tökéletesen kikapcsolt a készülés után."Akkor lehet, hogy nincs is olyan szétszerelhető külső ház, amiben leállna a vinyó médiabox-al? Ez csak azért lenne fontos, hogy ha a külső ház tönkremenne, át tudjam tenni egy másikba, és ne vesszen el a családi fotó, videó gyűjtemény.
-
Oszilaci
senior tag
milyen lejátszot javasoltok egy kezdőnek?
-
hunaqua
addikt
A Tr. Torr.-ban mit kell beállítani ahhoz,amikor a Megogo-t újra indítom a rákötött HDD-t felismeri,de nem indul automatikusan a rajta lévő "visszaosztás"? Azt mindig manuálisan kell újra indítgatnom.
-
EGábor
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap bekapcsoltam az MXQ 905X -et androiddal és látom frissült a kodi 17.5-re. Na azóta nem is indul a kodi. Uninstall, install, nem megy.. Az egész kütyünyek egy factory default után ismét megy a kodi immár 17.5-el, de mindent elölről kezdhetek beállítani. Lehet erről valami mentést készíteni adroid alatt?
Más fórumokon is azt olvastam, hogy minden adroidos TV-st megszívatott a 17.5. Szerintem aki jót akar magának, kapcsolja ki a frissítést egyenlőre! -
Patice
nagyúr
válasz
junkpod #24347 üzenetére
Azt nem írta, hogy hogyan vannak elrendezve a fájljai, ha vegyesen, akkor lehetséges, hogy ez az oka.
Próbáltam otthon és NFS-en is tölt pár másodpercet, amikor a zenei könyvtáraimban mászkálok, ha be van kapcsolva a TAG Reading.Este otthon megnézem hol van, de a Médiatár alatt rémlik, vagy a lejátszó beállításainál.
Amúgy a filmeknél is van olyan opció, hogy beolvassa-e a helyi fájlok tulajdonságait (felbontás, fájlformátum, képarány, hangsávok, stb.)
-
Patice
nagyúr
válasz
oszkarfincs #24339 üzenetére
Kapcsold ki a Kodi beállításaiban a TAG-ek olvasását.
-
oszkarfincs
aktív tag
Sziasztok! Tudom hogy nem Kodi fórum, de végülis a probléma nem Kodi specifikus. Vettem egy xiaomi mi box 3 lejátszót, amin szeretném beüzemelni a Kodit úgy, hogy windows 10-es gépen megosztott fájlokat elérjem. Beállítottam az SMB protokollt és működik is, de baromi lassú a fájlok lelistázása. Egy alap fájlkezelővel gyorsan meg tudom nyitni a hálózatot, de azok meg nincsenek optimalizálva a TV nézetre.
Szóval elméletileg működik, a lejátszás sebessége és minősége megfelelő, de mire megtalálom a mappát, annyit homokórázik, hogy beleőszülök.
Mit csinálok rosszul?
-
ozdeak
újonc
Sziasztok!
Mi lehet a gond, ha a frissen vásárolt MX-Q Pro médialejátszóm nem játssza le az ISO formátumú filmeket. A főmenü még megjelenik, de attól tovább nem tudok lépni (beállítások, extrák, jelenetek, lejátszás).
A főmenü hangja sem hallható. Se tv-n (hdmi), se erősítőn (jack-av)
A próbálkozások után már az mkv, avi formátumok sem szólnak, a filmeket még lejátssza. -
a.t.t.i.
senior tag
Megogo-t honnan rendeljek hogy gyorsan itt legyen?
-
zetecR
addikt
Szia,
én S905-öt használok DVB-C-re LE alatt TVHeadenddel és tökéletes.
(Mondjuk most spec pont nem, mert az közszolgálati adók mindig visszaugranak SD-re, de tuti valamit elállítottam.)
Egy problémával szembesültem, hogy ha HD adót nézek és elkezdek lelölteni a boxra kötött HDD-re, akkor -
gondolom - az USB2 korlátozott sávszélessége miatt max. 3 MB/s-mal tudok írni rá, mert el kezd pufferelni a TV adás. -
GIJoe
addikt
válasz
ekrisztian #24328 üzenetére
igen ettől félek én is, villámgyors csatornakezelés... extra dolgok, de a menü, a család megölne
nekem még kodi sem kell... pedig ahogy látom amikonak van droidos box-a azt hittem ebből kiindulva gördülékeny már ez a ccam dolog... -
ekrisztian
őstag
Szia, nekem 905-n TV-re droid alatt használhatatlan volt a box. Cam részére válaszolva, ennek mindegy milyen 905 vagy 912. A TV része pedig egy Amikohoz viszonyítva kicsit bonyibb, mindegy, hogy LE vagy Droid alatt fut a KODI..
Én dreamboxokat akartam kiváltani, ventilátor miatt, de nejem frászt kapott a menütől.. -
Celtis
veterán
Sziasztok,
Gondolkodom a HTPC-m leváltásán egy ilyen lejátszóra a 4K HDR miatt. A CEC támogatás alapkövetelmény. Olyan boxot szeretnék, amin ez hibátlan LE alatt.
Tudom, hogy nem fogyaszt sokat a box, de szeretném, ha a TV kikapcsolásakor alvó vagy kikapcsolt állapotba lépne a box is. A TV bekapcsolásakor pedig feléledne. Van akinél ez stabilan működik?
-
GIJoe
addikt
Üdv, van egy amiko 8800 műholdvevőm, egy ilyen csoda S912 DVB-S dobozra cserélném, tehát 99,5%ban TV nézés,(ccam) PVR max, és esetleg egy minimál NAS funkció, mennyire stabil ez a TV tuner dolog, tehát asszony gyerek is tudja majd kezelni? Másik : elég drágának látom mindenhol 90$ körül... Érdemes e rámenni a Khadas VIM2 Basic TV Box 2-re? Van e valami stabil TV cucc rá, supportja lesz/van/alakul?
Lehet elég lenne egy 905 tuneres is, de ha x1 lesz időm/őnk, mi van ha ráőróbálnék pár játékra, az S912 combosabb lenne, én azt hiszem..
-
hunaqua
addikt
válasz
Bigmasterl #24324 üzenetére
Akkor LE lenne a legpraktikusabb,az alatt meg az S905W-n nincs wifi. Illetve ha raksz bele usb-s sticket akkor van csak. (...vagy cseréled belső Realtek-re)
-
hunaqua
addikt
válasz
Bigmasterl #24321 üzenetére
Attól függ,hogy mire kell. S905W van benne. 30usd.- ért szerintem az S905 -ös Megogo a sláger.
-
blakey
titán
válasz
#99499520 #24320 üzenetére
Manapság semmi sem hibamentes, de aki követi az eseményeket és netán van anyaga amikkel letesztelheti, az bizonyára sokmindent megállapít, hogy mi az ami a legjobb számára, több, mint 50 tesztfájlom van, hogy az esetleges hibákat kiszűrjem, a legújabb LE mindent visz, a 22050 Hz-es hangokat is hibamentesen, de ez csak egy sarkos példa volt, szóval kijelenthető, hogy számomra a legújabb LE hibamentes, eddig a legjobb. 1 hibája van ami lehet, hogy csak nekem az, a film utolsó 2 másodpercében a kép kimerevedik, tehát a "fade out" nem működik tökéletesen, LE9-ben már az lesz, de az még alfa stádiumban van.
-
Bigmasterl
tag
-
ERPY
őstag
válasz
DoItYourself #24318 üzenetére
Értem és köszönöm. Szerintem elég a 4gb, mivel nem gyűjtök semmit. Megnézem és törlöm. Nekem a kodi is csak sima film vagy sorozat lejátszásához kell, semmi egyéb.
A sebessége számít, hogy class10, vagy elég a 4 is? -
-
ERPY
őstag
Már úton van az X96 2/16-os rendelt boxom, és csak érdeklődnék hogy a libreelec-et miről tanácsos futtatni, pendrive-ról vagy micro sd kártyáról? Ha utóbbi, akkor egy 4 gb-os elég neki? Ezt (Transcend 4GB MICRO SDHC PREMIUM CLASS 10) néztem ki, ez megfelel az igényeknek? NAS-ról kapna minden tartalmat.
-
junkpod
veterán
-
-
Imi1981
veterán
-
w.miki
veterán
válasz
#99499520 #24298 üzenetére
Ha már GT1, van ajánlottabb ROM, mint a gyári 6-os (113M0)?
-
Imi1981
veterán
válasz
#99499520 #24301 üzenetére
De akkor libreelec-el is baja kéne legyen nem? A tv nem olyan régi ami egy Samsung 48h6400. Lehet az 1gb-os ram-os beelink mini mx nem tudja de a 2 gb-os ram -os már igen.
(#24302) blakey Igen ezt már írtad nekem csak ahhoz kell usb egér és billentyűzet nekem meg nem az van. Meg kicsit béna is vagyok és félek hogy nem a hozzá valót töltöm le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest