Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz
DoItYourself #10193 üzenetére
Kösz szépen.
Melyik a legfrissebb fw jelenleg erre a készülékre (MiniMXIII), ill. azt honnan lehet megtudni, hogy rootolt-e? -
Keef_Lee
senior tag
válasz
DoItYourself #10194 üzenetére
Második linkedenn a második boltra kattintva egyből a 15K hufból lesz 35470 Huf. Na ez a magyar valóság
-
törölt tag
válasz
beelink #10197 üzenetére
Nem vagyok különösebben árérzékeny, egy 50 USD -s s905 helyett, inkább egy 180 USD -s, X86 boxot vettem, amivel viszonylag elégedett is vagyok, de a villany fel, billentyűzet elő procedúrát nagyon unom. Telóhoz is használnám, ezért jó lenne valami zsebben is hordozható, médiavezérlős billentyűzet.
-
Erwinke
aktív tag
válasz
DoItYourself #10194 üzenetére
Nem ódzkodom csak egy ilyen linket vártam. Mivel halvány fogalmam sem volt róla, h mire van szükségem igy hiába keresem azt amit nem is ismerek. Köszönöm! Megrendelve : )
-
beelink
csendes tag
válasz
Shane83 #10179 üzenetére
Hali, nalam egy RII K25 mukodik kerek 2 eve, egy regi boxszal hasznalom, eleg hasonlo azokhoz amit linkeltel.
Pozitiv: android gombokat sokat hasznaljuk, kikapcsolhato (gyerek ellen ha kell), a narancs gombok IR tanithatok, en csak a boxra kotott hifi ki-bekapcs es hangerot hasznalom, de az nagyon jol jon. Az akksit ritkan toltjuk, most nem is tudom megmondani mikor volt utoljara, szerintem 2-3 hetet meg most 2 ev utan is bir.
Negativ: hatotav nem olyan nagy (2-3m meg okes), illetve "hatrafele" nem igazan hasznalhato.
-
gg72
veterán
Egyik barátom vett egy Beelink MiniMXIII (S905) masinát, a hétvégén megyek majd hozzá "beüzemelni". Természetesen a legújabb LE menne fel rá SD-kártyán, ezzel kapcsolatban két kérdésem lenne:
- Első bekapcsoláskor indítsunk KODI-val, majd utána menjen fel rá az LE, vagy egyből mehet a "szűz" készülékbe a kártya és onnan indulás LE-vel? Ilyenkor is kell a fogpiszkálós módszer?
- Ez a megfelelő device tree? gxbb_p200_2G_1Gbit_RealtekWiFi.dtb -
Erwinke
aktív tag
válasz
junkpod #10174 üzenetére
Köszönöm, de elolvastam. És a 2 ajánlott oldalon megnéztem, de nincsenek azok a tipusok. Volna 30e -em arra, h vegyek egyet és csak arra kell, h 7.1 házimozira rátudjam tenni és menjenek róla szépen a FHD filmek simák semmi 3D v mit én tudjam micsodák. Valami ajánlat link v egyéb h mit vegyek? Mert amik felvannak sorolva az összefoglalóban azokból 1et sem találok megvételre ... Leg is úgy van irva, h min 90€, de amiket találok azok csak 20 - 50€ környékén mennek. Gondolom valami kamuk v egyebek. De ez lényegtelen, nekem csak 1 kütyüre linkre volna szükségem ami a fent emlitetteket kiszolgálja. Köszönöm!
-
m165le3
tag
válasz
Osynho #10187 üzenetére
A HDD -s topicban ajánlotta közül valamelyik, 4 terráig jó.
Pontos típust nem most tudok írni, mert csak hétvégén vagyok "moziközelben".
A box lekapcsolása után egy box -al közös hosszabítót lekapcsolok.
Ha a hosszabítót bekapcsolom akkor meg ugye egyszerre bekapcsolnak.
( egyébként ha jól emlékszem, akkor ez a külső ház elmegy alvóba ha bizonyos ideig nincs adatforgalom ) -
blakey
titán
-
Shane83
csendes tag
válasz
blakey #10180 üzenetére
Köszi szépen! Egyébként Beelink box-on minden funkciója tökéletesen működik? Most olvastam egy cikkben, hogy a G-Sensor csak Mele TV Box-al működik. Ez igaz? Valamint azt írták még róla, hogy a QWERTY nem valami jó hosszabb szöveg írására (pl. chat-elni), mert, hogy nem érezhető a gombok nyomáspontja. Erről mi a véleményed?
-
Shane83
csendes tag
válasz
blakey #10178 üzenetére
Értem. Mihez használod? M18? Esetleg a többi típusról hallottál vagy olvastál valamit? Egyébként szerintem a Rikomagic MK705 és a Rii i25 ugyanaz a táv, csak más néven kiadva. Szóval ha esetleg az i25-ről van tapasztalat, az is segítene nekem.
-
Shane83
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani távirányítót? Négy típust néztem ki a GearBest-en. De igazából a hozzászólások írnak jót, rosszat vegyesen. Én egy Beelink M18 Android/LE-el használnám. Árban nagyjából egyformák. Egyébként külsőre leginkább a Rikomagic MK705 tetszik a legjobban, viszont szinte semmit sem találtam róla a működéséről. Ellenben a Mele F10 Deluxe/Pro-ról, amiről azért van több infó.
A négy típus:
1. Rikomagic MK705
2. Mele F10 Deluxe
3. Mele F10 Pro
4. MINIX NEO A2 LiteHa esetleg ezeken a távirányítókon kívül is ajánlanátok más típusokat hasonló árban, azt is szívesen veszem.
Előre is köszönöm a tanácsokat, tapasztalatokat! -
azbest
félisten
válasz
baandii #10175 üzenetére
meg.
hint: a letöltős box samba megosztását hozzáadod a lejátszós box videó részéhez.
Ha transmissiont használsz, akkor előbb le kell állítani a szolgáltatást, szerkeszteni a beállítást, majd újra elindítani. Ha fut szerkesztés közben, akkor a legközelebbi újraindításkor felül fogja írni a régi paraméterekkel, ebbe elsőre mindenki belesik. A letöltés helye és hasonló dolgok megadására gondoltam itt. A napi használat már egyszerű. -
baandii
senior tag
hellosztok,
lenne egy kérdésem amiről a véleményeteket szeretném kikérni...
van két boxom egy mini mxiii .005 le-vel és egy m18 .007 le-vel. az elgondolásom az lenne hogy a mini mxiii-on filmeket néznék média player-ként lenne használva az m18-al meg torrenteznék. mind a két box egy tp-link wdr 3600 routerhez kapcsolódik vezetéken. az m18-ra a mostanában sokat emlegetett transmissiont telepíteném libreelec alá és usb-n rádugott vinyóra tölteném a filmeket. ezt a vinyót osztanám meg vhogy úgy hogy lássa a mini mxiii (ezt még nem tudom hogy kéne) és erről játssza le a filmeket amiket letöltök.
szerintetek ez így megoldható lenne?a válaszolóknak és segítőknek előre is nagy köszönet!
-
Erwinke
aktív tag
Hello! Honnan tudnék ilyen tipusú boxokat rendleni?
Geniatech ATV495
Ugoos AM1
Guleek A8 Android TV Stick
Acemax G9C
Venz K5
Nem tudom ezekből melyik jó v sem. Nekem csak filmezésre kéne FHD-ban és DTS és jobb hangminőség kiküldésére. Egyéb mókolások nem volnának vele. Kösz! -
junkpod
veterán
válasz
#99499520 #10168 üzenetére
Nehogy azt hidd. Egyszerűen egy ES file explorerrel és root joggal szerkeszthető az MTK procis telefonokon az NVRAM terület, ahol a MAC címet tároló hexa fájl is tartózkodik. Megnyitod hexa editorral és kész.
Elrontani nem tudod, mert akármit megadhatsz neki.
Egy időben az MTK procis telókon bug volt, hogy az NVRAM-ban tárolt MAC adress csak 00-kból állt, ilyenkor történt az, hog yminden feljelentkezéskor generált neki valami véletlen MAC adresst a router. EZ lehetett kellemetlen amikor teleszemetelte az IP kiosztást, de lehetett előny ha reptéren macadressre korlátozták a free netet 15 percenként (csak újra kellett csatlakozni és megint volt free net).
De ha felülírod egy tetszőleges számsorral a mac adresst akkor marad állandó címen.Fogadni mernék rá, hogy ezekben a boxokban is szerkeszthető az NVRAM root joggal.
-
Erwinke
aktív tag
Hello!
Mini neo x6 jó választás lehet kizárólag filmezésre?
FHD filmek 7.1 es erősitőre menne ki a jel. DTS és hasonló hangok lejátszásával.
Jah és valami kis komment, h ez valójában, h is működik. Ha rászúrok egy külső HDD-t akkor arról tudom nézni a segitségével a filmeket v van saját memóriája is? Köszönöm a segitséget! -
L4CI2
aktív tag
hi
EL-hez létezik valami jobb böngésző mint ez http://addons.kodi.tv/show/script.web.viewer/ ? Vagy az ilyesmit felejtsem el és ahhoz lépjek vissza droid-ba?
Ja meg volna valami Facebook live stream-eket lehet valahogy nézni LE alatt ?
ezzel http://addons.kodi.tv/show/script.facebook.media/ próbálkoztam de ez nem arra való -
törölt tag
válasz
Patice #10162 üzenetére
Nekem általában akkor kell ilyen, ha buli van. PC -n a Silverjuke -ot használtuk. Azért tetszett a GoneMAD, mert hasonló a felülete. De úgy látom, hogy a Silverjuke -nak van Linuxos verziója is, ami free. Sajnos, most nincs ARM Linuxos kütyüm, hogy kipróbáljam rajta. De, a Vorke V1 -en ki fogom próbálni.
-
junkpod
veterán
válasz
Osynho #10155 üzenetére
Dalszöveget letölti, szép vizualájzerek vannak hozzá. Hdmi-n va erositore kötve, de az mp3-akban érzek valami kellemetlent de nem tudom megfogni mi az...
A 24/96 flacot felismeri lejatsza de még sincs hangja. Ezt nem érzem egyelőre, de még nem kaptam választ erre a problémára. -
Patice
nagyúr
válasz
Osynho #10160 üzenetére
TP Link 1043: ha nem akarsz torrentezni is a fájlmegosztás mellett, akkor módosított FW-rel megpróbálhatod. Bár akkor bukod a MinimServert.
Vagy inkább a Pi 2-est fognám be megosztási célokra, meg zenélésre.
(#10161) Somatom:
Ilyesmire nekem elég az MPDroid is, vagy a Bubble UPnP.
A könyvtáramat a NAS-ról elég gyorsan beszkenneli nekem is a Voyage MuBox-ban futó MPD is.Ami mostanában nagyon megtetszett, az a Roon.
-
törölt tag
-
Patice
nagyúr
válasz
Osynho #10155 üzenetére
Kodi alapból nem rossz hangú, de azért ismerek jobbat, viszont az meg nem tud videót.
Kodi nem tudom milyen hatékonysággal szkenneli a zenéket, sosem próbáltam. Inkább a saját módszeremben bízok.
Médiatár fenntartására USB-s HDD helyett inkább NAS-t javasolnék, de természetesen nem lehetetlen külső HDD-vel sem. 2,5-es HDD-t szerintem változó, hogy tudják-e etetni árammal vagy sem. Boxtól függő dolog. Az én Nexboxom nem igazán akarja, de úgy is NAS-sal használom.
Ha már Kodi + NAS, akkor egy jó kombónak tartom a zenékhez felrakni a MinimServer + BubbleUPnP-t, így a Bubble lesz a kontroll alkalmazás mobil eszközön, a MinimServer pedig tolja a zenei adatbázist és simán tallózható a Kodi felületéről.
Mellesleg jobban is szól kicsivel így, mint magában a Kodi.
Hangminőségben amúgy nem kell sokat várni ezektől a nagyon olcsó boxoktól. A legjobb megoldás HDMI-n kimenni és házimozi erősítőre kötni.
Mondjuk még nem próbáltam ki, hogy mennyit jelent egy "tuning táp" a Nexboxomnak, de hamarosan erre is sort kerítek.
(#10154) junkpod:
Bizony! A fájlba integrált borítóképet szerencsére a legtöbb zenelejátszó ismeri.
-
törölt tag
Ez egy elég friss hsz. Egy próbát megér a TVGO -val.
-
IG55
senior tag
Sziasztok, ezek a lejátszók támogatják a TVGO-t, Netflix-et?
Szerk. : visszaolvasva úgy látom, nemigen.
-
Osynho
addikt
válasz
Patice #10152 üzenetére
Zenelejátszásra mennyire alkalmasak ezek a lejátszók, illetve maga a Kodi? Mármint nyilván mindent lejátszik, de mennyire jó a zenék kezelése, dalszövegek, stb letöltése? A minőség milyen? Nem szeretném az egész zenegyűjteményemmel ennyit szopni, de ha már a filmeket átköltöztettem PC-ről media lejátszóra, talán a zenéket se ártana.
Illetve hogy kezeli a külső tápos hdd-ket? Lekapcsolja őket, ha nincs használatban, vagy folyamatosan pörgeti?
-
Patice
nagyúr
Nem egyszerű a zenék TAG-elése.
És sokan nem is foglalkoznak vele. Én a kivételek közé tartozom. Jó pár éve már, hogy elkezdtem ezt a zenei gyűjteményemmel. Azóta szépen gyarapszik a rendesen TAG-elt albumgyűjteményem.
Lehet, hogy időigényes, de az eredmény többféle média kezelő programmal eddig csillagos ötös. Nem kell külön beolvastatni a Kodi-val, mert simán kiolvassa a helyi infót a fájlokból, oszt csókolom és mutatja a helyi borítót.
-
Karel2
csendes tag
válasz
Keef_Lee #10147 üzenetére
Pontosan. Ha valamelyik filmhez nincs fent fanart vagy poszter, hozzáadhatod a sajátod. Olyan filmet is definiálhatsz kézzel, ami nincs is
. Azaz a ballagási és esküvő videók a médiatár részei lehetnek, még külön 'család' műfaj is létrehozható. Fontos, hogy az igazi ritkaságok is rögzíthetők, amiről az IMDB vagy TMDB nem tartalmaz leírást, adatot és nincsenek képek sem. A filmek csoportosításába, a filmszetekbe is belenyúlhatsz. Nagy filmgyűjteményeknél figyel a duplán meglévő adatokra is.
-
Technoman
őstag
Srácok!
Le alatt, ha szerkesztem a médiatár tartalmát, rohamosan csökken a memóriám (1 GB). Van-e olyan alkalmazás, amivel visszatudom állítani, a kezdeti 500-600 MB szintet,thx
-
GZoli7
senior tag
válasz
hörcsi77 #10142 üzenetére
Ott hogy a test key, nem azt jelenti, hogy teszt firmware. IMG-t Imgburning tools-al tudsz csak felrakni.
-
hörcsi77
tag
sziasztok
fw-t szeretnék frissíteni mx3 1g+8g android boxon, mivel valami teszt fw van rajta.
a készülék sem a micro sd kártyán sem pedig pendrive-on nem ismeri fel a rámásolt img fájlt.
mindkettőt próbáltam fat32 és ntfs rendszerrel is.
hol hibázok?
köszi -
azbest
félisten
válasz
#99499520 #10139 üzenetére
Nem annyira fix, mint hiszed
Ha valaki felülírja a nand tárolót, akkor is elvesztheti pech esetén, ahogy a telefonoknál az imei-t is el szokták veszteni. Ez csak valahol a firmware normál esetben nem újraírt részén van letárolva sok eszköznél.
Az is okozhat változó vagy csupa 0 címet, ha nem tudja kiolvasni a megfelelő helyről a rajta futó rendszer. Maga a szám, ha nem is veszett el, akkor lesz csak használatban ha a firmware fel is használja.
Van akinek device tree probléma miatt változik [link].
Egyébként libreelec alatt kézzel is megadható mac address [link] -
Keef_Lee
senior tag
LE-n 1,5 hónap alatt kinyiffant a régi 2 GB calss4-es Adata SD-m. Legalábbis erre gondolok, mert bootoláskor fekete képernyő és az néha villan egyet, aztán semmi haladás.
Raktam gyorsan egy új LE-t (009) másik SD-re és látom, hogy megváltozott a MAC címe.Rooterben átkonfig az ip kiosztást, aztán most megy, de mindent elölről beállítgatni , brrr.
-
Szegedin
tag
A T3-M-ben vagy rádiósan használod, vagy IR-rel. Az IR-en tanítható 43 gomb, ezeket bármilyen eszközre taníthatod. Váltás nincs, azaz egyszerre mindet távirányíthatod az egyes programozott gombokkal. Nekem pl. az 1-es gomb az erősítő bekapcsolása, 4-es a hangosítás. A piros gomb a Tv bekapcs. És így tovább.
A mikrofont a Google hang alapú kereséséhez és Skype-ra használom.
-
Technoman
őstag
Jelenleg a filmjeimet (4TB) ill. ma a sorozataimat (3.5TB) csinálom meg. Nem volt egyszerű, párszor megszopatott a Kodi, de most már ráéreztem a dolgokra.
Azt még elmondanám, hogy zsigus -mivel lassan már 4 éves lesz a cikk- értelemszerűen már nem a legfrissebb Kodit írta le (valahol a 13-es változatot írta le) Én most a 16.1-esel dolgozom és itt is látom, a már "nem megfelelő" utasításokat.
Ettől függetlenül alapozásra tökéletes a leírása.
Ha kész leszek a videókkal, utána ha lesz hozzá energiám- neki esek, a zenéknek is. Ha összejön, majd szólok. -
Erwinke
aktív tag
Hello.
Vásárolnék egy ilyen kütyöt. FHD tv-re menne és 7.1 es házimozi rendszerre HDMI vel mind2. Szóval a DTS hangkimenet támogatása jó lenne. Ár amennyiért van normális használható. Köszönöm! -
gyandras10
csendes tag
Sziasztok!
Vennék még egy androidos ,távirányitós tv boxot. Jelenleg M8s pluszom van. Van ennél jobb ,fejlettebb box ebben az árfekvésben?Már volt kérdésem de nem jött rá vaĺasz
-
da.
tag
válasz
Technoman #10114 üzenetére
Igen, olvastam. Kb 10x lejátszottam a teljes folyamatot, de sajnos mindig u.az lett az eredmény. Soksok albumhoz nem jelenít meg képet. Mivel ma átrágtam, rendeztem, tisztítottam a fájlokat és ez sem hozott megoldást, most már fogalmam sincs mit kellene tenni.
köszönöm,
a. -
futizoli
tag
válasz
DoItYourself #10128 üzenetére
Köszönöm a megerősítést.
-
blakey
titán
válasz
leximester #10125 üzenetére
De van enyhe pukkanó hang, kszaq szerint javítva lesz, még nem javította.
-
_ak_
addikt
Sziasztok, van itthon egy rpi2, amit OSMC-vel használok. Most szükség lenne még egy média lejátszóra, amit igazából ki is néztem, még pedig a Vero 2 lenne az. De pár napja láttam ezt a topikot és egy kicsit elbizonytalanodtam. Lehet, hogy olcsóbban megúsznám egy kínai márkával a dolgot? Ahogy nézem a Vero 2 hardvert már azok is elérik és gondolom az OSMC-vel sem lenne baj.
-
leximester
tag
válasz
Csicsóka #10116 üzenetére
Igen már megtaláltam, a *.json nem volt jó. Azt hittem a .xml van csak, érdekes hogy így is létrehozta a fajlokat a jo helyen, csak nem tudta folytatni. Koszonom.
Egyeb:
Mas nem tapasztal "kattano" hangot ha a menuben maszkal? Par percenkent jelentkezik nalam, mint amikor ha jack-t ki-be dugnam. -
futizoli
tag
Sziasztok!
Miután jó ideje elégedetten használok rpi2-t médialejátszásra, valamint ismerőseimet is 'elláttam még a nyáron nexbox lejátszókkal, nem követtem figyelemmel az s905-ös eszközök 'fejlődését.
Újra szükség lenne egy lejátszóra, kizárólag kodi futtatására android alatt.
A következő készülék jó választás erre? (nem is igazán találok gearbesten sima s905 procis gépet)
Beelink Mini MX -
junkpod
veterán
LE 007 alatt nincs hangom 24bit/96kHz flac zene esetén. Nektek ez muködik? Esetleg más LE alatt?
-
gulac12
tag
válasz
tsilver #10118 üzenetére
A linkelt oldalon részletes leírást találsz a távirányító beüzemelésére. A minősége arányos az árával, ne várj tőle túl sokat. Egyébként nagyon kényelmes a programozása, mert USB-n számítógépre csatlakoztatva, a Win RCCreator programmal egy óriási adatbázisból letölthető a legismertebb márkák távirányítóinak kiosztása. Ha az adatbázisban nem szereplő távirányítóról van szó vagy másképp szeretnéd a kiosztást megvalósítani, akkor a két távirányítót egymással szembe állítva lehet saját kiosztást készíteni, ez kissé hosszadalmas folyamat, az eredmény viszont elmenthető, kinyomtatható.
-
tsilver
aktív tag
T3-t egyenlőre ne vegyél, egyébként csak a TV-alapfunkcióit tudja, és az Android gépekhez lett kitalálva, értelemszerűen csak 1 db usb vevője van a másik csak infrán megy.
A nagyobb baj az hogy sok fórumtársammal egyetemben megrendeltük és a régit az M3-t (ennek csak 4 gombja tanítható) kaptuk mindannyian helyette. Aztán most meg megy az ....zás. -
sepsi0
őstag
Nekem úton van a második. HTPC-vel és Android boxal tökéletes. Teljesen tanítható, a gyári távnak a jelét tanulja meg. Masszív kialakítás és nagy akksi kapacitás. Gyüjti az újlenyomatokat rendesen, sajnos.
Én még 24$-ért vettem az elsőt, ami most jön az 19$ volt...
Én ezt ajánlom. $18.69 -
Csicsóka
őstag
válasz
Csicsóka #10112 üzenetére
Kicsit kibővítve így néz ki a beállítás.
SSH-n belépsz a boxba.
Első lépés a futó daemon leállítása:
systemctl stop service.transmission.service
Következik a settings.json szerkesztése:
nano .cache/transmission/settings.json
{
"alt-speed-down": 50000,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 100,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/var/media/Toshiba/Torrents",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 5,
"encryption": 0,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/var/media/Toshiba/Torrents/incoming",
"incomplete-dir-enabled": true,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 200,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": false,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{c2318d806624e03cca868a343483125d856feae7qgoBxElb",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 1500,
"speed-limit-down-enabled": true,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": true,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "/var/media/Toshiba/Torrents/watch",
"watch-dir-enabled": true
}Az elérési utak az én vasamból valók, át kell írni a megfelelőre, valamint a letöltési limit 1500 a fel 100 KB-re van korlátozva. De rengeteg paraméter finomhangolható itt.
Következik a settings.xml:
nano .kodi/userdata/addon_data/service.downloadmanager.transmission/settings.xml
<settings>
<setting id="TRANSMISSION_AUTH" value="false" />
<setting id="TRANSMISSION_IP" value="*.*.*.*" />
<setting id="TRANSMISSION_PWD" value="openelec" />
<setting id="TRANSMISSION_USER" value="openelec" />
<setting id="TRANSMISSION_DL_DIR" value="/var/media/Toshiba/Torrents" />
<setting id="TRANSMISSION_INC_DIR" value="/var/media/Toshiba/Torrents/incoming" />
<setting id="TRANSMISSION_WATCH_DIR" value="/var/media/Toshiba/Torrents/watch" />
<setting id="TRANSMISSION_ENABLE_CUSTOM_CONFIG" value="true" />
<setting id="TRANSMISSION_PATH_CUSTOM_CONFIG" value="/storage/.cache/transmission" />
</settings>Látható, hogy ide is pontosan azokat az elérési utakat kell beírni, mint ami a settings.json-ban vannak.
Ez után lehet indítani a daemon-t:
systemctl start service.transmission.service
A nano-ban a mentés ctrl+O, kilépés ctrl+X
-
Imi1981
veterán
Egy kis beállítás trükk beelink mini mx S905 1gb-os verzión az androidon való filmlejátszás közbeni időközönként megdöccenő jelenségre (beelink mini mx - en legalábbis van ez a jelenség). A fejlesztő menü/általános / hdmi optimalizáció menüben a legjobb képkockasebességre állítottam és azóta tök folyamatos döcögés zökkenőmentes a lejátszás kodival. Azt írja csak uhd kijelzőket érint ez a beállítás de nem mert nekem a full HD tévén is javította a szaggatást döccenést . Én minőségromlást nem vettem észre! Amúgy ebben a fejlesztő menüben van
És nem a more setting és azon belül alul található fejlesztési menüben! Ez a beállítás annak jó aki nem akar LibreELEC-et felrakni vagy minden film miatt azt indítani.
Ha már volt téma akkor bocs! -
gulac12
tag
Van itt egy akciós URC-009 Univerzális távirányító USB-s itthonról. Nekem ilyen van, nálam bevált, 4:1, programozható. A gombok a megszokottnál erősebb nyomásra működnek, de meg lehet szokni, részemről ajánlott.
-
Csicsóka
őstag
válasz
leximester #10110 üzenetére
Akkor bizony nem a külső HDD-re dolgozik, hanem a default beállítás szerint, az SD downloads-ba, ezért telik meg hamar. Szerkeszteni kel a settings.json, és settings.xml-t. Előtte viszont le kell állítani a daemon-t, mert csak úgy írható felül.
-
da.
tag
Sziasztok,
Lehet, hogy nem tartozik szorosan a témához, de nem találtam jobban passzoló topicot.A zenéimhez tartozó album infókkal van problémám.
Universal Album és Artist Scraper kiegészítőket használnám. Nagyon sok albumhoz nem talált képet, nem értettem miért.
Eddig azt gondoltam azért, mert az mp3 és flac fájlok elég régóta gyűlnek, nagyon nem egységes a fájlok, mappák elnevezése, lehet, hogy az id tagek sem tökéletesek, hol van kép az egyes trackekhez tárolva hol nincs stb.Úgyhogy fogtam néhány előadó néhány albumát és tisztába tettem a mappaszerkezetet, fájlok elnevezését az ebben a cikkben leírtak szerint:
Zene [főkönyvtár]
|-----Előadó [mappa]
|---Album [mappa]
|___ 01 Szám címe.flac
|___ 02 Szám címe.flac|----Előadó [mappa]
|---Album [mappa]
|___ 01 Szám címe.mp3Az ID3 tageket tisztítottam, minden album minden trackjéhez megfelelő, egységes infókat rögzítettem az Mp3tag programmal. Minden track "mögül" kiszedtem az esetleg tárolt album képet.
Miután ezzel megvoltam, Kodiban eltávolítottam az eddigi zene forrásmappát, médiatárat frissítettem (üres), adatbázist tisztítottam, LE restart. Szépen ki is ürült az egész médiatár.
Ezután hozzáadtam forrásnak az új "teszt" mappát, ahol a néhány előadó szépen rendbe tett mappái és fájljai vannak. Scrapert elindítottam (illetve indult szerintem magától), dolgozott néhány percet.
De az eredmény sajnos u.olyan rossz lett, mint a tisztogatás előtt. Nem tudom mit csinálok rosszul, el nem tudom képzelni, hogy ez normális, tényleg ilyen hiányosan tudná összeszedni az album infókat.
Néhány példa:
A teszt mappámban lévő 6 Faithless albumból egyetlen egyhez talált borítót. Elég hihetetlen, hogy a Theaudiodb -n csak egyhez lenne kép. (közben beregisztráltam, természetesen minden albumhoz van kép: http://www.theaudiodb.com/artist/111573)
Emellett van 5 Morcheeba album is, ebből 4-hez talált borítót. A "Who can you trust" címűhöz nem talált, pedig fenn van a theaudiodb-ben (http://www.theaudiodb.com/album/2117315).
Vagy pl nem talál képet a Prodigy "The fat of the land" albumához.
Stbstb... 23 albumból 13-hoz nem talált képet. Pedig direkt nagyon ismert albumokat válogattam ki.Szóval, mit rontok el? Tudnátok segíteni?
köszönöm,
a. -
válasz
leximester #10108 üzenetére
A folyamatban lévő letöltések ideiglenes tárolóhelyét is álltísd be.
-
leximester
tag
Ujabb Transmission kerdesem lenne. Rakotottem egy 1TB-s kuldo hdd-t beallitottam hogy ide toltson meg azt is hogy a folyamatban levo fajlok is ide keruljenek. De ennek ellenere is, ahogy a letoltott fajl eleri a cache meretet errort dob: Unable to save resume file: No space left on device. Talalkozott valaki hasonloval?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Szegedin #10092 üzenetére
Köszönöm a tippeket távirányító ügyben
Az első "táv"tipp-nél elkezdtem nézelődni alin tanítható távok után, ahol ezek akadtak fenn a rostán, melyekkel 4 különböző eszköz távja is megtanítható:
10 in 1 Multifunction LCD Learnin Remote Control Controller [link]
6in1 Universal Remote Control Controller LCD Display For TV VCR SAT DVD CD AC [link]
8in1 Smart Universal Remote Control Controller For TV VDO DVD CD AUD SAT [link]
T3-M [link]
A T3-M szimpatikus számomra a billentyűzettel kombinált kialakításával. Viszont az eszközváltáshoz nincs dedikált gomb rajta. Lehet ezzel egyáltalán 4 különböző eszköz távját kiváltani?
Nekem az jött le, hogy a "sokazegyben" távoknál egy gombhoz több kódot is lehet rendelni, melyeket "gomblapok" váltásával lehet megvalósítani. A T3-M-en viszont nem láttam a váltáshoz ilyen dedikált gombokat.
Az alsó részen lévő 4 színes gombbal lehetne ezt megvalósítani vagy itt csak egy "gomblap" érhető el és ide kellene ráprogramozni a különböző távirányítók elérni kívánt funkcióit?A mikrofont mire/mihez lehet használni?