Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
-
junkpod
veterán
válasz #79335424 #19261 üzenetére
Olvasd el mit szeretne. Nem programozni, hanem média lejatszast akkor, ott, úgy ahogy neki szükséges. Ezt mind tudja a Kodi, és mivel Android alatt nem tökéletes, ezért tereljük a legjobb, legkényelmesebb megoldás felé.
Nehogy már egy távoli videó lejatszashoz távoli asztal eléréssel kelljen bajlódni...Box's don't touch!
-
cof
veterán
válasz #79335424 #19261 üzenetére
Zsebacsi semmi olyat nem akar amihez chromecast, távoli asztal meg ilyen-olyan future kellene. Telefonról szeretné távirányítani a médiaboxot. Igen ehhez elég a Kodi/Yatse páros, ő nem akarja a telefonon nézni a box képét, minek kellenének neki ilyen alkalmazások. Telefonon elindít youtube appban egy videót megosztás -- > lejátszás a médiacenteren. Filmet akar nézni? Boxra kötött HDD-n felveszi Kodiban forrásként a mappát Yatse vagy Kore appban elindítsa. Én nem reklamáltam semmit csak túlbonyolítsátok a dolgot, vagy nem értitek mit is szeretne. Köszönöm de nem szeretnék androidon semmit a box és a telefon között, mert LE-t használok, ami tud mindent amire szükségem van, ilyesmiről nem is írtam úgy rémlik, hogy én szeretnék bármit androidon csinálni a boxon.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
darvinya
titán
válasz #79335424 #19087 üzenetére
Nem kernel ütközés, hanem egyszerűen nincs benne.
Ha minden szakad és van kedvem/időm rá, akkor kicserélem WiFi panelt WiFi+BT panelra, amihez van kernel, s ezt már könnyebb integrálni és működtetni majd módosított fw-vel.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz #79335424 #19084 üzenetére
Már ha van BT egység a box-ban, akkor sok mindent ismer.
Enyémben nincs(még menü sincs), de USB BT2.0 egységet nem ismeri fel, s kezelni sem tudja.
(Pedig fw megosztásnál alapból felajánlja BT-n küldést. )Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Csicsóka
őstag
válasz #79335424 #17789 üzenetére
Hát elég furcsa, csak mondogatják, hogy fut rajta a 4.4 kernel, de egy boot log, vagy dmesg kimenetét már nem bírják kitenni. Mali driver nélkül pedig nem lesz belőle media player. Remélem azért hogy egy jó NAS, router célra azért jó lesz. Azt is csak remélni tudom, hogy ez már nem fogja az előd súlyos biztonsági hibáját tovább vinni. Az R1-nél néha (havi 1-2 alkalom) előforduló fagyás alatt a WAN és a LAN portok össze kötődtek, és mint egy switch funkcionált az egész cucc.
-
junkpod
veterán
válasz #79335424 #17653 üzenetére
LE alá teljesen biztos, hogy van TM kliens, amit bárhonnan irányíthatsz, akár browseres gui-val, akár windowsos remote gui applikációval, akár telefonos (android) remote-GUI applikációval.
Itt már többen is írták, hogy "kvázi-NAS"-ként is elvan a box, azaz vinyó rákötve, TM kliens, SMB, SSH, ide már mehet egy MC is a kényelemért (talán még ftp szerver is rakható rá) és tökéletesen el van magában 7/24Android alá nem tudom, hogy van-e TM kliens, de meg lennék lepve ha nem lehetne telepíteni rá.
Ha fut bárhol egy TM kliens akkor a jelszó birtokában bármilyen eszközről vezérelheted, teló, pc... tökéletesen mindegy.
Box's don't touch!
-
Csicsóka
őstag
Valamikor régebben, (1-3 év) volt sourceforge-on androidos transmission daemon, akkor még nem kellett variálgatni a droiddal, hogy külső HDD-re is legyen írás joga. A mostani droiddal ez lesz majd a legnagyobb probléma. Amúgy van hozzá telóra Remote Transmission de a Transdrone
is kezel transmisson daemon-t és aria2 is. Le alá van transmission daemon, és aria2 is.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
LE alá van TM - én is kipróbáltam pár hónapja és pöpec módon működött.
(#17654) CoF Winre is van GUI.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
cof
veterán
TM alatt mit értesz, transmission? LE-re van kliens, androidra remote-el gui, windows-on böngészőből elérhető az LE-n futtatott szerver. Androidon mindegyik kliens korlátozva van, maximum 32 torrent futtatható egy kliensben, ezért váltottam én is LE-re, itt nincsen korlát.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Csicsóka
őstag
válasz #79335424 #17563 üzenetére
Nem ismerem PyLoad-ot, de érdekesnek találom, kipróbálom majd a Bpi-M2U deszkámon, bár azt írják, hogy nincs hivatalos támogatás a beágyazott rendszerekhez, NAS, router stb. Rendes debian telepítésen biztos jó lesz.
Az aria2 man-t nézve, nem találok benne tömörítvény kezelést, jelszavas védelmet tudja.
-
interstate76
addikt
válasz #79335424 #17337 üzenetére
Nagyon jó irányvonal a moddolható/dokkolható telefon. Mármint fogalmam sincs, mekkora igény van rá, de nekem tetszik.
A légegér-teló kombináció kapcsán most elképzeltem magam, ahogy a jó öreg, 4,3"-es Mi2-esem képernyője előtt hadonászok a levegőben. (Nyilván külső megjelenítő esetén van értelme a dolognak, csak most ez jutott eszembe.)
[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
válasz #79335424 #17261 üzenetére
Sokszor én is azon gondolkodok, hogy egy rendes márkás telefont vagy tabletet fogok ilyenre használni.
Talán egyszerűbb egy vezetékes hálókártyát meg IR-vevőt hozzá illeszteni. Csak aztán az optikai kimenet miatt már nekem sok lenne a macera. Viszont lenne mindig hozzá friss ROM, bőséges teljesítmény és kompatibilitás... fene tudja.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz #79335424 #17261 üzenetére
Remix IO - ez egy Rockchip procis doboz, már össze is kalapozták rá a pénzt, így hivatalos Remix támogatást fog kapni.
2.0-s Remix úgy látom van S905-ös Tronsmart-okra, ill. MXQ Pro 4K-ra is.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
interstate76
addikt
válasz #79335424 #17258 üzenetére
Remixet nem ismerem, nem próbáltam, de ha van jó custom fw a dobozkára, akkor itt is ugyanaz a helyzet, mint a régi szép RK-s időkben: kis pluszmunkával használható droidot kapunk. Nekem a Mini MXIII-assal gyári állapotában sem voltak komoly problémáim (leszámítva a nem működő multitaskingot), minixes firmware-rel pedig ugyanolyan zsír, mint a Finless ROM-ok az RK-s eszközökön, vagy mint a dual bootos Wintel W8-asom androidos része volt (egy Xiaomi teló mellett utóbbi az eddigi egyetlen olyan kínai eszközöm, amelyiken hosszú távon is maximálisan elégedett voltam a gyári droiddal).
Tudom, hogy a KIII kapcsán Lifeforce révén bíztál a szoftveres támogatásban, ami végül elmaradt, csak azt akarom mondani, hogy van a mostani felhozatalban is jópár olyan doboz, amin jól szalad a droid.
-
KretaKing
csendes tag
-
KretaKing
csendes tag
válasz #79335424 #16570 üzenetére
Szerintem ez a ROM van a februári 220-as KIII-n. Mi az esélye, hogy pont ez a dátum szerepeljen a FW idejének?
CWM Superusert úgy értem, hogy az az app volt gyárilag a kütyün. Mármint a storeban ClockWorkMod szerepel szerzőként. És erre eresztettem rá a SuperSU-t. Tartok tőle összevesztek, és most nem kezeli senki a superuseri jogokat, hiába nyomtam neki gyári visszaállítást. Az USB A-A mókolás az ezt is visszaállítaná?
Gyári recoverym van a menű alapján. A CWMhez próbáltam úgy eljutni, hogy a ROM Managert felteszem, és az majd felteszi a recoveryt is. De ez nem jött össze, mert azt mondja, hogy nem ismeri a hardwaret. TWRP-t is érdemes megpróbálni?
SuperSU ismételt próbáján is gondolkozom, hátha az hajlandó kezelni a jogokat.Igazából a tTorrentet szerettem volna, ha ír külső tárolóra, és milyen messze jutottam tőle.
A felhasználás témájához: K400-al én jól el vagyok egyébként. Görget, hangerőzik, kattint. Kellemes.
Koncertet eddig nem néztem végig a gép előtt, mert a szék szenvedős, de babzsákból más sima ügy. -
junkpod
veterán
válasz #79335424 #16600 üzenetére
Félreértetted a mondanivalómat. Tök természetes, hogy Android az alapjuk.
Interstate76: persze, hogy használhatod miniPC-ként, de szerintem nem ez a célközönsége sem a boltoknak sem a SoC tervezőjének, ezek bizony "csak" settopboxok Hogy működik a minipc ez az Android pozitív hozadéka. Tök jó, hogy erre is jó (de nem önmagában out of the box.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz #79335424 #16600 üzenetére
Szerintem ez egy jó hívószó a kevésbé tájékozott vásárlók felé, akik szerint ma már gagyi az, amin nem android fut, és ugye felült a Popcorn és a Himedia is erre a vonatra. Aztán pedig menet közben derül ki, hogy ez se úgy működik, ahogy gondoltam, az se. Sok igéret, végtelen alkalmazáskínálat, ennyi elég.
Az Android TV egy kanapéról használható rendszer a tévé képernyőn, ezt próbálják utánozni a noname box gyártók a launcherekkel.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz #79335424 #16588 üzenetére
Bob jó arc, csak a boot animációi láttán az emberben eleinte kétségek támadnak, hogy "mit tettem a kütyümre"! Aztán később már tudja a user, hogy nem lesz semmi gond, csak arról van szó, hogy a szuper ROM egy khm... érdekes művészi véna megnyilvánulásával párosul.
(#16590) azbest "Amúgy bármire is szánják, végül nekünk vásárlónak főleg az számít, hogy mire tudjuk használni "
Egy dologról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
válasz #79335424 #16583 üzenetére
Minipc-nek számomra azért alkalmatlanok ezek (az S9xx) a dobozok, mert csak a tévés felbontásokat támogatják (ebből látszik, hogy ezeket eleve tévés felhasználásra fejlesztették, médialejátszónak, tv okosítónak), a normális monitorokat (2560x1440, 1920x1200, vagy akár a régebbi kisebb felbontásúakat) nem lehet rákötni csak nagy kompromisszummal. Szívesen használnám az íróasztalomon egy 32"-os wqhd monitorral, billentyűvel, egérrel (de mondjuk inkább valami linuxot tennék rá, nem androidot), de a full hd felbontáson borzalmasan csúnya a kép.
interstate76:
egy mini PC nevű terméket miért lenne kötelező TV-re kötni
Lásd első mondat.[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
KretaKing
csendes tag
válasz #79335424 #16528 üzenetére
Hol van annak a romnak a linkje? A ciril betűknél én elvesztem, de érik, hogy elkezdjem püfölni a KIII-t USB A-A-n keresztül.
Lehet, az, hogy a CVM Superuser jogait elszedje a SuperSU, majd mivel leszedtem azt, így nincs jogkezelés?
Lehet, az, hogy a gyári állapotra visszaállítás az erre nem vonatkozik? Úgy emlékszem az elején, még kérdezgetett, hogy ki kaphat jogot és ki nem, most meg semmi.
A Superuser appnak kéne lennie ikonjának? A storeban feltett képeken vannak kezelendő alkalmazások nálam meg semmi.
KIII-n hogyan kéne binálist frissíteni? Recoveryből próbáltam a superuser.zipet feltenni, de signature gondja van.
Az az érzésem, hogy ilyen okok miatt nem bír a tTorrent külső tárolóra írni. -
Bargab
tag
válasz #79335424 #16553 üzenetére
(#16552) junkpod, (#16553) Somatom Azon kattog az agyam, hogy ha ott az android, akkor miért ne használjam az arra készült alkalmazásokat.
Nem értek hozzá annyira, így látatlanban a dulaboot lenne talán a legjobb megoldás. Ha a Droidos Kodi Hibákat produkál akkor mehet a LE sd-re és mellette a boxon még mindig van lehetőség az egyéb funkciókat használni, de fogalmam sincs hogy ez mennyire megoldható napi használatban. Főleg úgy hogy nem én leszek az elsődleges felhasználó.
Első körben úgy gondoltam bőven elég a Kodi, de mi van akkor ha evés közben jön meg az étvágy, és mégis szükség lenne más felhasználási módra is. Kicsit olyan mint amikor normál telefonról okostelefonra vált az ember. Először csak néz, hogy mire ez a nagy felhajtás hiszen nem használja ki, de azután rájön hogy jé azt is tudja meg azt is...Megrendelés előtt mindenképp alszom rá még, mert le akarom tisztázni pontosabban mire is kellhet még a mindennapokban. Mi az a funkció/app ami gyakran előjön és van is értelme nagyképernyőn használni.
-
interstate76
addikt
válasz #79335424 #16556 üzenetére
Igen, én is jobban szeretem a gmailt kliensben, mint böngészőben, ill. mini pécén, mint telefonon. Rengeteg jó app van droidra, csak azért nem szeretik sokan, mert egy csomó vason optimalizálatlan a rendszer (pláne ezeken az olcsóbb mini pécéken). Dehát ezt neked nem kell elmagyarázni!
-
doggie
aktív tag
válasz #79335424 #16492 üzenetére
Somatom!
Nekem is KIII-am van, igaz egyből LE-t tettem rá, de ajánlottam ismerősnek, most viszont azt olvasom, hogy a gyári állapotában nem igazán tetszik neked. Mi volt a gond vele,leírnád?
Előre is köszi.
"Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP
-
darvinya
titán
válasz #79335424 #16520 üzenetére
Ha meg ekkora a probléma, akkor ne kész kábel link-et kérj, hanem aki eltudja készíteni.
Mert ilyen kábelt nem gyártanak, vagy valamelyik eltérő gyártó kábele lesz jó.
Azt meg melyik jó csak médium tudja éteren keresztül.Nem kostolgatni akarlak.
Mivel elektronával foglalkozok, emiatt nekem nem okoz gondot megépíteni a jó kábelt.
Ha elhozod a box-ot akkor építek hozzá kábelt.(#16526) DoItYourself
Anno videó kamerához hozták létre, és alap jack kiosztás (PIN növekmény) vették alapul és ez a szabvány.
Hogy ettől egyes gyártók eltérnek, az csak saját megoldása.
Mint írtam régi SE X1 telo kábele jó az én T95N M8SPro-hoz.
Az, hogy van 3 kábel még nem tudom meg melyik is.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Milka 78
nagyúr
válasz #79335424 #16522 üzenetére
Most mondjam azt,hogy a Venz V10 pron nincs semmilyen navbar és felső értesitési sáv sem.
Nincs multitask azaz van csak a háttérbe futó appokat (pl ttorrnet) úgy tudom váltani,hogy mindig visszalépkedek az asztalra és az aktuális app ikonjára rábökök.
Hozzáteszem,semmilyen visszajelzésem simcs,hogy fut e a háttérben a ttorrent (vagy bármi más),csak reménykedek hogy megy,lévén nincs felső értesitési sávom.
Ha filmet néztem és jött egy email akkor eddig csak lehúztam az értesitési sávból,hogy ki fija borja irt rám,most meg kilépés asztalra,gmail,olvas,majd asztal megint és újraindítom a lejátszót.
De sebaj,mert van rajta 6-os droid[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz #79335424 #16492 üzenetére
Az, hogy box eltér a szabványtól, arról miért én tehetek???
Itt van pár szabvány amitól gyártók eltérnek (Sony, iPod, stb.)[link]Az hogy Sárga legyen a videó, azt konkrétan tiedre szabott kábel kell építeni(én megépítem magam).
Pl: nálam alap van jack-en hang bal-jobb, video, föld, és egyszerűen meglévő kábelt dugtam be.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
blakey
titán
válasz #79335424 #16469 üzenetére
Mivel több különböző eszközön is ugyanaz a jelenség akár Kodi, SPMC vagy XBMC alatt ezért nem tulajdonítom router hibának, sőt a router jó, HGG- használok az Asuson, az ATV4-en lévő Kodi (MrMC) illetve a macOS-en futó Kodi, LE alatt lévő Kodi is hibátlanul tallóz, látja az SMB megosztásokat, nem kell beírni semmit, csak és kizárólag Android alatt. Természetesen nem nagy gond az IP beírása.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
azbest
félisten
válasz #79335424 #16387 üzenetére
Nekem ilyen kinézetű van ([link], [link] )
usb-dc kábellel kap áramot, hogy ne terhelje túl az usb kimenetet (van amelyik eszköz bírja, de a szabvány 50mA max). Van audio kiement jack. Viszont a plazmák sokszor egzozikus felbontásúak, pl 1024x768, de 16:9-es (nem négyzet alakú pixel). A boxok meg 720p, 1080p féle felbontásokat szoktak kiadni, általában nem ismerik a pécés felbontásokat. De lehet a tévé ettől még fogadja mozis felbontásokat.
(#16394) darvinya
"Drága mulatság, mert digiből analógban újabb box."
5-10 dolcsi[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz #79335424 #16387 üzenetére
…HDMI - VGA átalakító kütyüt
Drága mulatság, mert digiből analógban újabb box.
Amúgy KI széria tré képet ad alapból.
A gond az, hogy hiába min. 720p jel, mert 480p amit átküld.
Ezt kellene átállítani és akkor jobb lenne a minőség.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
KretaKing
csendes tag
válasz #79335424 #16262 üzenetére
és nálad milyen verziószámot írnak?
Logitech meg érdekes volt, mert elsőre piszkáltam, hogy legyenek ékezetek, de nem ment. Mondom sebaj, kölcsön van a billentyűzet, akkor nem ez lesz. Erre másnap értesít, hogy válasszak kiosztást (nem mintha előző nap nem ezt csináltam volna), és most tökéletes. Görgetéssel, lapozással, oldalra görgetéssel a tapipadon.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #79335424 #16107 üzenetére
Nekem volt egy Xiaomi kontrollerem, működött az S905-tel.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
interstate76
addikt
válasz #79335424 #16095 üzenetére
Ilyet használok, de kisebb a vevőegysége és jóval olcsóbban vettem (olyan 3 ezer Ft környékén, ha jól emlékszem - most nem keresgéltem, csak belinkeltem az első hasonlót).
De ha keymappert használsz, akkor szinte mindegy, milyen kontrollerre csinálsz kiosztásokat, csak annyi a lényeg, hogy magát a hardvert felismerje a droid (meg hogy legyen elég gombod capoeirázni ).
A PS kontroller, amiről beszélsz, nem jó hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz #79335424 #16085 üzenetére
SimCity-vel én is szoktam játszani. Egyébként én egy Xbox360 kinézetű kontrollert használok, eBay-ről rendeltem már jó régen. Tincore Keymapper-rel rákonfiguráltam egy olyan kiosztást, ami egy csomó játékhoz használható, amihez nem, azoknál pedig csináltam egyedi kiosztást (az emulátorokat is beleértve).
-
Beni2360
félisten
válasz #79335424 #15953 üzenetére
Én nem a füles kimenetre gondoltam hanem, hogy mindehol legyen valami kütyü a közeledben, hogy abban a kis lakosztályban minden kézre essen, ne keljen plussz odavinni egy lámpát, hogy megtaláld ezt és azt.
Blu tochon keresztűl nálam lejön a film hangja fülesre, nálad nem?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
KretaKing
csendes tag
válasz #79335424 #15730 üzenetére
Átgondoltam a csatorna dolgot, és úgy döntöttem nem igazán gond ha nem tudom állítani. Itthon még egy hálózat van közel, és az sem olyan durván ütközős.
A hotspotság, és a wifi vevés mennyire terheli meg a kütyüt a lannal szemben? Az is felmerült, hogy a régi routert rakom be hotspotnak ha mégis kéne, és ott tudok mindenfélét állítani. Mondjuk az 5G-t nem, de csak a K3 tudna ilyet, így nem fontos.Az hogy supersu vagy superuser az mennyire mind1? Nálam superuser van fent, a másikat próbáltam rakosgatni, de a sambadroidért már pénzt akart kérni, és amíg nem tudom mit csinálok addig inkább nem.
(mondjuk a SuperSu leszedésénél beparáztam, mert nem volt superuserség, így a tTorrent se indult, de az újraindulás segített, de levert a víz)A su binális nem zavarhat be a tTorrent jogosultságainál? Nálam csak a mégse, és a HTC recovery opciók vannak. A 3 és a 4 betűs recoveryt nem értem.
Azt hittem meg tudom majd oldani elegánsra is a dobozkát, de eddig nem annyira megy.
-
KretaKing
csendes tag
válasz #79335424 #15708 üzenetére
A később linkelt appal majd próbálkozom, (csak most az eurosport player megy) hátha lehet csatornát is váltani. Nézegettem az állományokat mindenfelé a kütyün, és volt egy wifis file is, de nem találtam ilyen részt benne, és nem is merném piszkálni.
A binális elavult üzenettel sem tudok mit kezdeni. Egyáltalán mi az, és miért kéne frissíteni, és azon túl hogyan? -
darvinya
titán
válasz #79335424 #15685 üzenetére
Van fektetet nézete (mivel telon is van, csak ott van elfordulás mérő), csak beállításban harmadik menü rész furán kényszeríti az app-ot.
Ami hülyeség, mert app ezt lekéri.Original beállításnál, azért áll le Rendszer UI, mert alapból álló nézetben indul, csak lekéréskor jön fektetet nézet.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bostone
addikt
válasz #79335424 #15561 üzenetére
Rootolt eszközön nincs mód fölülírni a google "szabványt"? Olyan szinten beleégették a rom-ba, hogy megkerülhetetlen?
Nem vagyok a nas ellenes liga karszalagos képviselője, de új cucc, egyben új problémákat is jelent. Arról nem is beszélve mennyire fű vagyok az informatika világában. Egyébként sem használok itthon windows-t, ha nem szükséges. (A notit két hónapja nem vettem elő.)
Más
A hivatalos gyári kodi legutolsó frissítése másnak megfelelően teljesít droidon? Alapbeállításon olyan szinten szaggatnak a tartalamak, hogy az már fáj.
Ezzel szemben az spmc kiválóan dolgozik. -
bostone
addikt
válasz #79335424 #15515 üzenetére
Azt hittem én ügyetlenkedtem el valamit, amennyiben a technológia nem teszi lehetővé, akkor már világos.
Nincs több ezer darabból álló film gyűjteményem, így értelmét sem látom, csak gondoltam, itt van ez a csodálatos eszköz, és említették páran, hogy nem tudnak táncolni mégis szambáznak, akkor én miért ne?Mobilról lehet nas-t kezelni?
-
kenand
veterán
válasz #79335424 #15517 üzenetére
Tényleg jó áron van a NAS-od, de azért azt is csak okosítani kell....
-
kenand
veterán
válasz #79335424 #15517 üzenetére
Vannak olyanok akik szeretnek hackelni
Gondoltam hasznosítom a használhatatlan TV BOX-ot... D-Link 320-as NAS-onm meg elég gyengus és max továbbhackeléssel lehet okosítani (de úgy sem tökéletes)Rooterek is okosítva vannak évek óta (általában OpenwRT-re) Vargalex többször segített a finom hangolásban/beállításban. (Főleg amikor T-homeos voltam és T-home-os gagyi rooter mögött volt az "okos mindenes")
-
kenand
veterán
válasz #79335424 #15515 üzenetére
Van egy kiöregedett és eredeti funkciójában használhatatlan TV Boxom, most Linux fut rajta és igazi házi mindenes: Transmission, Samba, Mediatomb. Tudok vele tölteni és közben akár kiszolgál video lejátszást is. Én elégedett vagyok vele. Legnagyobb előnye, hogy natív sata portja van. (sajna alig van olyan box, vagy developer board amin lenne natív SATA, talán a Banana Pi M2U, ha beadja a kulcsot/vagy már kevés lesz majd arra váltok)
Kis öreg Mele-nek előnye, hogy "egyben" van, van doboz, van 2.5" HDD SATA hely (moddolt XBOX 360 műanyag tok formájában)SATA sebesség
Nem vetekszik egy komoly NAS-sal, de sokkal jobb, mint egy okosított rooter.
[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
válasz #79335424 #15459 üzenetére
A nativ smb-vel működik a dolog, mint ahogy maga az alkalmazás is figyelmeztetett rá, hogy talán azzal könnyebb.
Viszont nem leszen ebből sehogy nas...
Nagyobb állományokkal "köhög", a lejátszás a másik oldalon, 200-300 megás tartalmakkal ok, kb 700 fölött már nem lehet "beletekerni" a filmbe. Tehát nem a sambadroid ingyenes változata a ludas. Másik adattároló, vagy másik router sem oldja meg a problémát. Nem értem egyáltalán, ez a lényeg.Más
Meg mernék esküdni, hogy valaki linkelt egy alkalmazást, ami a kadenciahelyes lejátszást segíti droidon és egy ttorrent netes felületet is láttam, az sem biztos, hogy ebben a topikban.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz #79335424 #15202 üzenetére
Az SDHC szabvány szerint a max. kártya kapacitás 32GB, fájlrendszer: FAT32. A linkelt hsz-ben (#7471) volt egy kicsit félrefogalmazva a dolog, kivettem a linket az összefoglalóból, kösz a jelzést.
-
Oldman2
veterán
válasz #79335424 #15357 üzenetére
Ez lesz az...
USB 2.0 External Sound Card Adapter 5.1 Channel Support 3D Sound
Bízok benned.
Esetleg itthon ez, 2 év garival:
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz #79335424 #15299 üzenetére
Azt hiszem, Tincore Keymapper-rel meg tudnád oldani a dolgot. 2 db Beelink Mini MXIII van itthon, az egyik TV-re kötve médiaplayer és droidos játékkonzol, a másik a monitoromon lóg (egy wines mini pécéként és NAS-ként funkcionáló, olcsón vásárolt, N2830-as CPU-val szerelt, billentyűzethibás laptop társaságában).
A lényeg, hogy mindkét Beelinken van egy alapkonfigurációm a fent említett progiban, amivel az általunk használt játékok és programok 90%-a gond nélkül vezérelhető (az egyedi irányítást igénylő játékokhoz csináltam külön profilokat). Billentyűzet és egér esetén ez úgy néz ki, hogy az egeret békén hagytam, a nyílgombok "csinálják" a 4 irányú swipe-olást, az "ASDW"-gombok mozgatják az ún. hybrid pointert és az Enter klikkel vele. Még nem találkoztam olyan felülettel, ahol ne tudtam volna kiválasztani a számomra szükséges opciót, egyedül a RR3 irányítását nem tudtam megoldani. Normál használat esetén természetesen deaktiválom a keymappert, különben nem tudnék gépelni, egyéb teendő nincs vele.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz #79335424 #15341 üzenetére
Hivatalos Android TV OS csak a Xiaomi Miboxon van (és talán a Wetekhez van ilyen, külön letölthető). Ennek a felületét próbálják ezek a boxok egy sima androiddal és a launcherrel utánozni, de mivel ez egy tévére és távirányítóra (6 gombos kezelés) optimalizált felület, a desktopos kezelés nehézkes. Egy darabig próbálgattam az M18-on egér+billentyűvel, de inkább idegesítő volt, mint használható tévén.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz #79335424 #15299 üzenetére
Android TV utánzat mindegyik, talán valamelyik komolyabb gyártó optimalizálta desktop használatra, passz, nem nagyon téma a topikban. Armbian-t próbálta Csicsóka asztali környezettel, de az ugye meg nem android.
hackeeee: régen volt ez téma, azt hiszem ott csak a gui felbontást állítod, a film lejátszásnál átkapcsol 4k-ra.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz #79335424 #14851 üzenetére
Egy új launcher nem oldja meg a problémáidat?
A novemberi fw verzió van a boxodon? Fentebb linkeltem az Acemax oldalt.
Azért került be anno az ajánlott dobozok közé, mert jó a wifije, és nem volt rá sok panasz. Sok tulaj nincs, néhányan vettek, de nem nagyon írogattak azóta.[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz #79335424 #15165 üzenetére
Azt írják, ameddig a Kodi ezt nem támogatja, addig nem lehetséges lefejleszteni a Yatse-be: Stream only audio from movies to local devices.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #79335424 #15162 üzenetére
Bluetooth?
-
darnassus
kezdő
válasz #79335424 #15046 üzenetére
A wifi egyáltalán be sem kapcsolódik, az ethernet csatlakozónál villogás van, de azt írja ki a box, hogy csatlakozás nincs. Ip címre csatlakoztatva kiírja, hogy kapcsolódva, viszont a pingelés azt mutatja, hogy nem kommunikál egymással a router és az eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
KretaKing
csendes tag
válasz #79335424 #14986 üzenetére
A Servers Ultimate gyártója adja ki ezt az appot is, csak nincs benne mindenféle más is, ezért azt gondoltam, pont ez az a része ami kell. Meg az egy idő után fizetőssé válik, ami nem is lenne olyan nagy gond, de most még ismerkedve a rendszerrel nem verném magam költségekbe.
A SambaDroidot még nem néztem. -
Teagol
aktív tag
válasz #79335424 #14851 üzenetére
Hello!
Nekem Beelink GT1 van és nagyon elégedett vagyok vele.
Szinte havonta érkezik rá valami frissítés.A mostanival nekem folyamatosan megy egy samba server, torrent, már az új kodi sem fagy.
Próbaképpen ment a torrent, droid mote, egy film lejátszása + sambán ment egy stream a tablettre - mindez mindenfajta hiba nélkül (bár ezen nem nagyon böngészgetek, másra használom, másként használom, mint te) Én is Dolphint használok és pár hónapja nekem is rendetlenkedett a nexus 5x-en.
Mindezek ellenére hiányzik róla az LE, szívesen kipróbálnám.
Tény, hogy linux alatt egy régi MK802 + -is simán működik nálam szerverként.
-
djnice
veterán
válasz #79335424 #14841 üzenetére
Még mindig nem értem, hogy miért baj az, ha ötletet adunk a forgalmazónak a nagyobb haszon érdekében. Hidd el, eleve sokkal kevesebb S905-öt adna el, ha nem lenne ez a fórum, mert az emberek nagy része a LE miatt veszi meg.
Szóval ezen kiakadni a részedről teljesen érthetetlen, úgyis úgy árulják a készülékeket ahogy akaják. -
junkpod
veterán
válasz #79335424 #14820 üzenetére
Hát a LE telepítés és használat nem nagyobb hekkeles mint egy Android app telepítése, a kockázata is kb annyi, hárít nem érinthet. Amúgy ezekre a boxokra kíváncsi lennék a kinti nagyker ad-e bármi garit, vagy inkább azt mondja, hogy adok 5% plusz boxot és intézd magadnak...
Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- ASUS ROG Maximus Z790 APEX Encore, 14900K, Corsair H170i RGB, 32GB 7800MHz, Corsair 1200W Platinum
- 775 ős konfig
- iMac 2017 4K 3Ghz/8GB/240GBSSD/2GBVGA - VESA + képernyőhiba!
- Asus P5B Q8200 8GB RAM GT710 2GB 128GB SSD 500GB HDD
- HP ENVY Phoenix , i5 2500 , HD 5670 1GB , 16GB RAM , 120GB SSD , 500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest