Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Imi1981 #10298 üzenetére
Nem mondanám magam hozzáértőnek, de nálam, amikor kifeküdt valami, akkor az mindig a bekapcsoláskor volt. (mondjuk nem az SD-re értem) A helyi vízműnél most cseréltek le egy PC-t, ami '90 óta be volt kapcsolva és még most is végezte a dolgát. (Csak új vezérlő szoftot hoztak, ami már új vasat igényelt.)
-
Imi1981
veterán
Az gáz hogy mióta megvan ez a kütyü kb 2 hete (beelink mini mx) szinte sose kapcsoltam ki? Összesen 1 este volt kikapcsolva meg úgy néha újraindítva mikor a LibreELEC-et akarom használni. Összefoglalóban írják, hogy kb 3 wattot fogyaszt és ezért nem foglalkozom vele meg a tTorrent is seedben van addig is. Csak nem fekszik e ki hamar ha állandóan be van kapcsolva?
-
-
-
beelink
csendes tag
Akarhogy nezegetem az olcsobb arfekvesu boxokat, az alabbi dolgok sehogy sem jonnek ossze egyutt:
ac wifi, gigabit lan, LE, android 6 (esetleg wifi antenna, audio out)
Valahogy a 4 kozul legalabb egy hianyzik... Esetleg tudtok olyat ami ezeket tudja? -
w.miki
veterán
Nem követem a topikot, az volt már, hogy most a GearBest-en nagy kiárusítás van TV BOXokból?
GB TV Box Promos
Főleg S912-esek. Sok van EU raktárban is. -
blakey
titán
válasz
vargalex #10280 üzenetére
Rosszra klikkeltem de aki akarja az úgyis megtalálja. -
Pelican
őstag
-
Csicsóka
őstag
válasz
leximester #10278 üzenetére
Ez majd működni fog.
Transmisson daemon
Az MC is itt van, ez sincs benne a Libre repoban.Ha használtad valaha a DOS-os változatát a Norton Commander-t, akkor te sem ma kezdted
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #10279 üzenetére
Esetleg az aarch64 verzió.
-
blakey
titán
válasz
leximester #10278 üzenetére
Jó, de amikor én próbáltam jó volt, mint írtam nem foglalkozom a témával. Nem érdekel a Kodi alatti letöltés, kizárólag lejátszásra használom és nem hiszem, hogy nem lehet tetölteni máshonnan, szinte kizárt, hogy csak korábbi firmware telepítése után lesz elérhető. Ez esetleg nem jó?
-
blakey
titán
válasz
leximester #10275 üzenetére
Nem használom (van NAS-som) csak tudom, hogy ott van. Emiatt biztos, hogy nem tennék vissza egy korábbi rendszert.
-
Jovanny2
őstag
válasz
DoItYourself #10270 üzenetére
Köszönöm szépen. Az összefolglalót alulról kezdtem olvasni, és még nem értem el odáig.
-
csuzso72
tag
válasz
csuzso72 #10264 üzenetére
Még egy kérdés a távirányítóval kapcsolatban. Úton van egy MX3 táv. Ez a Beelink MXIII-hoz teljesen kompatibilis? Gondolok itt arra, hogy pl a power gomb is azonnal rendben üzemel? Azt nem kell tanítani? Mivel ha kellene a mostani halott távommal azt nem tudom megcsinálni.
-
Jovanny2
őstag
Sziasztok, T95m-hez milyen kalimpálós air mouse ajánlott, ami biztosan működik? Alit előnyben részesíteném az Ebay-el szemben.
-
DoItYourself
Topikgazda
-
cof
veterán
Erre valakinek nincs ötlete? [link]
T95N Mini MX+ dobozom van.
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Tronsmart Telos s905-ös TV boxom androiddal és libreelec-el. Android alatt szeretném használni a Skypot ehhez keresnék valami android alatt is működő olcsó és jó webkamerát. Tudnátok ajánlani olyan típust ami tényleg működik android alatt?
-
blakey
titán
válasz
Franky2Ster #10260 üzenetére
Az alján van egy lyuk, ott a reset.
-
Franky2Ster
senior tag
Mini MX-én hol található a reset gomb?
-
csuzso72
tag
válasz
Karel2 #10249 üzenetére
Ha hazamegyek megnézem a ledet (meg a libre remote.conf-ra is ránézek, igaz ez a bekapcsolást nem hiszem, hogy megoldja, ha android alatt sem megy).
Android alatt sem megy a táv de mintha az elején ment volna, csak a CEC váltás után nem működött (szerintem). Ott volt áramtalanítós reset a koreai szöveg miatt, meg egérrel nem jöttem rá, hogy lehet kikapcsolni android alól? Azóta akármit állítottam, nem megy.
blakey: elvileg a legújabb és talán a hozzávaló dtb van fent (a realtek chippes). -
csuzso72
tag
Sziasztok! Egy új MiniMXIII-hoz kellene segítség. A gondom, hogy most nem kezeli a távirányító. Szerintem amikor megjött működött (de nem 100%, mert egeret kötöttem rá, és azzal kezeltem). Mintha a gond akkortól lett volna, amikor a CEC-t bekapcsoltam, mintha akkor állt volna le (meg kóreaira állt át, igaz ezt sikerült kiküszöbölni). Azóta hiába kapcsolom ki a CEC-t (boxon, tv-ben), a táv nem működik. Reset igaz csak android alól, de megvolt, nem segített. Androidban be van kapcsolva a táv a menüben. LELEC alatt ugyanez a helyzet és a recoveryben sem megy.
Egérrel, CEC-en keresztül az LG távjával tudom nagyjából kezelni a boxot, de pl bekapcsolni csak táp ki-be vel tudom. Érdemes lenne a recoveryből is resetelni, vagy a pár hozzászólással feljebb linkelt remote.conf lehet rá megoldás?
Zsolt -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Pelican #10214 üzenetére
Igen, ez jó ötlet, ha lenne itthon másik. Az univerzális tápok jók lehetnek? 5V/2A vana ráírva, ez az USB szabvány is, ugye? Nem lehet más módon áramot adni neki, hogy leteszteljem? Multiméterrel nem tudom kimérni, hogy működik-e a táp?
Vagy vegyek egy ilyet? [link] Esetleg írjak az eladónak?
-
sazo
tag
Segítségeteket kérem
MiniMXIII, vezetékes LAN, a PC-t és a hozzá kapcsolt merevlemezt látja, de a NAS-t (Zyxel NSA-310) csak random. A hibaüzenet connection lost. IP cím fix. Mi lehet a gond?
Köszönettel:
Z
-
djnice
veterán
Van valakinek eredeti, érintetlen remote.conf-ja a Beelink MiniMXIII-hoz? A minix romja sajnos kicserélte és amit a neten találtam, azzal nem működik a kikapcsolás.
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok!
Kaptam Kodihoz egy addont ami nincsen zip-be csomagolva, én be csomagoltam de nem tudom a masinára telepíteni mert hibát ír ki. Van valami trükk ezzel kapcsolatban? -
Hali1975
tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom:
beelink mini mx III , feltettem a 009es LE-t. Majdnem minden OK vele.
Beallitottam a feliratokat is.
Bekapcsolaskor neha nem latja a wifit, de ezt egyszeruen megoldom-kartya ki, elindul normal android, az latja a wifit es aztan kartya vissza LE indul es most mar LE alatt is latja a wifit:-).
De : neha lefagy a kodi ,foleg amikor ki akarom kapcsolni.
Az eredeti rendszer alatt rendben uzemel az eredeti tav kikapcsolaskor.
MI lehet a gond?MAsik: megjott az m18 is. nagyon tuti az 5os wifivel.
Erre meg nem toltam fel a LE-t.
De kiprobaltam az usb 3as 8 gigas pennel es nem latja. Lehet hogy az usb3mal van gondja?Koszonom a valaszt
Udv -
baandii
senior tag
válasz
leximester #10226 üzenetére
úgy tettem fel, sd formázása majd telepítés a leírtak szerint.
nincs meg vkinek a zipből telepíthető változat -
mandju
senior tag
válasz
DoItYourself #10224 üzenetére
igen. ugyanaz a kártya.
mindkettő m18-ra megcsináltam és korrektül működik.remote.conf fájlt cseréltem junkpod féle verzióra.
ki-be kapcsol, mindent visz. szuper. -
mandju
senior tag
válasz
sp8787 #10221 üzenetére
win32diskimager-rel lementettem img-be a kártya összes tartalmát.
visszaírtam egy új kártyára. cseréltem a device tree-t és bebootolt és látszólag rendben működik.még a távirányító is, ami másoknál nem ment elsőre.
úgy néz ki, jó lesz, hacsak nem lesz később probléma vele...majd referálok.
-
baandii
senior tag
transmisson-nal kapcsolatban lenne egy kérdésem...felszeretném tenni .007 libreelec alá de az addonoknál ha beírom a keresésbe nem talál semmit. ez miért lehet
-
sp8787
addikt
válasz
mandju #10219 üzenetére
Vagy csinalsz egy Backupot SYSTEM>Libreelec>Sytem>Backup
Kimented a zip-et pl. Win alatt halozatbol a Backup konyvtarban vanCsinalsz egy tiszta LE telepitest majd a pl. Win alatt halozatbol bemasolod a zip-et. Majd SYSTEM>Libreelec>System>Restore
En igy mentem minimxiii-rol M18-ra.De ha nem is igy csinalod egy Backup-ot mindenkeppen csinalj es mentsd el.
Vagy ahogy te csinalod csereled a dvtreet oszt vszinu jo lessz az is.
-
mandju
senior tag
Libreelec
mivel a dtb.img-en kívül a telepítőfájl azonos, úgy gondoltam, hogy működhet a dolog.
rengeteg kiegészítő, iptv, mediatár... több órás munkától kímélném meg magam...Keef_Lee: pont ezért gondoltam, hogy működnie kéne... hátha valaki már csinált ilyet.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
van egy t95m gépem teljesen belakva.
vásároltam egy m18-at. Van lehetőség átköltöztetni a t95m-en lévő rendszert, vagy anomáliákat okoz és jobb mindent elölről kezdeni?ha igen, milyen módszerrel?
előre is köszi
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Egy Sunvel T95xem van , tegnap még használtam, de ma nem hajlandó bekapcsolni. Olyan, mintha áramot sem kapna. Mi történhetett vele? Reset gomb nem segít, mit próbálhatnék még meg?
-
DoItYourself
Topikgazda
TVGO tesztre fel!
(tv boxon valószínű nem fog menni senkinek, de egy próbát megér) -
Technoman
őstag
válasz
pinnacle #10207 üzenetére
Sajna -mint itt több nálam okosabb már előzőleg is megjegyezte- "sima" Kodin nem lesz jó a többcsatornás hang élménye.
Én a legutolsó ...09-es LE-t tettem fel rá és tökéletesen fut rajta, akadás/röcögés/hang elnémulás nélkül.Más:
Most fejeztem be a filmjeim/sorozataim felvételét a médiatárba (mondtam én, hogy nem lesz egyszerű)
Nagyon tetszik a kezelhetősége + a rengeteg állítási , személyre szabhatóság lehetősége.Nem is tudom, hogy eddig hogy tudtam meglenni KODI nélkül és tetejébe még PC-mentes (Yadis) az egész
)
-
gg72
veterán
válasz
DoItYourself #10201 üzenetére
Kösz ismét. Remélem rootolt lesz, mert olyat még sosem csináltam...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
junkpod #10208 üzenetére
Köszi!
Valaki vett már Beelink MINI MXIII II-t?
Gigabites LAN-on kívűl van valami hátránya a MXIII-hoz képest? LibreELEC is van hozzá, device_trees gxl 1GB vagy 2GB. Ajándékba venném, Androidos rész is kellene, böngészésre, YouTube videók nézésére. MXIII-om kicsit lassan tölti be az oldalakat. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de szerintem, amikor megvettem gyorsabb volt. Most 15-20mp alatt tölt be egy oldalt teljesen. -
zodes
aktív tag
Egy új jelenséget vettem észre LE 009 alatt. Nexbox A95X
Délutánra mikor hazaérek melóból, mintha elmenne alvó üzemmódba.
Annyira bealszik a kicsike, hogy a saját távirányitójával sem tudom felébreszteni.
Csak, ha kihúzom-bedugom.
Tegnap mondjuk arra jöttem rá, ha a HDMI kábelt ki-be dugom akkor is mintha felébredne.
Rossz lehet a kábel?? -
Technoman
őstag
válasz
Erwinke #10189 üzenetére
Nem ismerem a Venz K5-öt, de én most egy V10-est nyúzok és nagyon bejön.
Mo-n hivatalosan is forgalmazzák. 16 környékén 3 év garival (!) megkapod.
Sőt, az általad gondolt árba még a "Pro" típus is belefér (26-ért vesztegetik)Különbségek:
2GB DDR3
16 GB beépített mem.
BT 4.0
Android 6.0
Gigabit lan -
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX2060Super 8GB!
- Eladó Konfig I7-10700 16GB DDR4 512GB M2 SSD RTX2060 6GB!
- Eladó Konfig Ryzen 5 5600 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 1TB SSD 32GB DDR4 RTX3070Ti 8GB!
- Eladó GAMER Konfig Ryzen7 5700G 32GB DDR4 1TB M2 SSD RTX3070Ti 8GB!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA