Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
horeee
tag
Tudom itt OFF, de sokan vagytok már rutinosak ezen a téren.
Megfogták egy csomagomat (telefon) a vámon, és ilyen még nem történt velem.
Letöltöttem a posta oldaláról a megfelelő nyilatkozatot, és egy csomó baromságot ki kellene benne töltenem.
Ilyenek:
• tömeg
• hivatkozási szám
• MRN szám
Ugyan honnan kellene ezeket tudnom???Vagy az sem baj ha üresen hagyom?
A gearbest-es invoice-on 20 USD szerepel, de természetesen több volt. Az igazságot írjam be, vagy a 20-at?
fognak kérni PayPal igazolást is?THX 4 help...
-
blakey
titán
Nem értem, hogy hogy lehet, hogy ez csak nálam probléma
Nem olvasod el a hsz-eket, vannak mások is akik ezzel "jönnek", megoldás is van, be kell állítani, hogy bootoláskor a rendszer várjon míg a Kodi elindul, így lesz neted is. Beállítások/LibreELEC alatt van a Hálózatok alatt (ha jól emlékszem). -
baandii
senior tag
van arra vmi gyors lehetőség hogy a filmeket amiket hozzá adtam a lejátszási listába vhogy töröljöm?...azt tudom hogy ha egyesével rányomok a filmekre akkor el lehet távolítani a lejátszási listából őket de több filmnél ez elég macerás lenne
-
da.
tag
Sziasztok,
Egyre idegesítőbb az a probléma, hogy nem találja az M18 az SMB hálózatot. Vagy nem tudom mi van vele, de nem látja a NAS-t (ZyXel 325v2). Újraindítom, semmi, még egyszer, semmi. Várok ööö.. nemtom... sokat, egyszercsak jó.
Tegnap 2-3 eredménytelen restart után kipróbáltam Android alatt a Kodi-t, ott azonnal rendben ment. Aztán restart LE-re, továbbra sem jó. Szóval valami az LE-vel nem stimmel szerintem.
Nem értem, hogy hogy lehet, hogy ez csak nálam probléma. Router (TP-Link Archer C5)? Nas (Zyxel 325v2)? De akkor android alatt miért jó?üdv,
a. -
Indiant
addikt
válasz
DoItYourself #11493 üzenetére
Az épp nincs nálam.
-
blakey
titán
válasz
Indiant #11487 üzenetére
16. Hol van a reset gomb?
Vagy a doboz alján (keress egy kis furatot a szellőzőnyílások között), vagy az AV csatlakozóban (!). Egy fogpiszkálóval benyomva érezni lehet a mikrokapcsoló kattanását. Ha túl kicsi a furat az alján és nem fér be a fogpiszkáló, akkor jöhet a kiegyenesített gemkapocs. Beelink Mini MX III esetén kb. 1cm mélyen van a kapcsoló!
Van olyan lejátszó is, aminek a reset gombja be van ültetve a panelbe, de nincs beforrasztva (pl. MXQ Pro+), vagy olyan is típus is előfordult már, hogy egyáltalán nincs rajta reset gomb, így nehezebb a recovery felületre bejutni. -
Indiant
addikt
Beelink M18 LibreELEC telepítés témában valaki legyen oly kedves és rágja a számba.
Olvastam az összefoglalót, de én nem találok reset gombot... és egyik usb-ben sem bootol a pendrive. -
adi1234
tag
válasz
DoItYourself #11479 üzenetére
Bocs az offért de szeretnék gratulálni az összefoglalóért . Köszönjük a munkátokat .
-
tau_ba
tag
Lama kerdes: Ha LE van telepitve MicroSD-re, es onnan indul Kodi-val, akkor extra Appokat (pl. Netflix, Youtube) hogyan, hova kene telepiteni? Azokat is ugyanarra az SD-re, vagy ki kell lepni az LE-bol es a sajat memoriaban levo Androidra kell feltenni?
-
hevizms
addikt
válasz
DoItYourself #11479 üzenetére
Jogos.Elnézést
még kedveskedni sem tudok,ez nem az én napom
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
hevizms #11478 üzenetére
Ez már régóta benne van, erre gondoltál?
Ha napi használatban lévő stabilan, problémamentesen működő, “belakott” korábbi verziód van, érdemes először egy próbát tenni egy másik SD kártyával, vagy pendrive-al. Továbbra is fejlesztői verzióként kezelendő!
Egyébként minden apró-cseprő lépéssel nem duzzasztanám végtelen hosszúságúra az összefoglalót, már így sem rövid. Kezdőknek nem ez a legnagyobb problémája, aki pedig egy kis rutint szerez a LE telepítéssel, frissítéssel, azt biztatnám egy kis gondolkodásra, önálló probléma megoldásra. Elméleti szinten az is működhet, ha csak egy sd kártya van, akkor frissítés előtt PC-n lehet egy teljes mentést csinálni a kártyáról pl. win32disk imager-el vagy rufussal, utána update mappán keresztül frissíteni. Ha nem működik valami az új verzióval, vissza lehet másolni a kártyára az image-et. De régebben volt róla szó, hogy a visszafelé frissítés is működik az update mappán keresztül. Ez szintén egy nem dokumentált feature, valaki úgy jött rá, hogy intenzíven használta a neuronjait.
-
blakey
titán
válasz
RedCat #11466 üzenetére
Mint írtam, valószínűleg valamelyik eszközöd nem szeretett valamit, ugyanis a skálázóval "játszadozott", nekem eddig sem volt gondom, most sincs. A lényeg, hogy most nálad is jó.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #11464 üzenetére
Két kártyám van, mindig tiszta installt csinálok a másikra, így könnyű a visszalépés ha gond volna. Régi kártya be és kész
Belakott rendszert nem kockáztatni. -
RedCat
senior tag
Így első ránézésre ennek a devel verziónak mintha sokkal szebbek lennének a színei, mintha kontrasztosabb lenne a kép. Elsőre jónak tűnik...
-
azbest
félisten
válasz
RedCat #11465 üzenetére
a 009-ben egy beállítással megszűntethető az 1 perc inaktivitás utáni kattanás:
rendszer -> beálltások -> rendszer -> hangkimenet - hangeszköz ébrend tartása. Próbált 1 percről mindigre állítani.szerk: Bár most hogy kipróbáltam elbizonytalanodtam... mintha lejátszás lestoppolásánál mindig kattanna egyet így. Szóval áááh.. Valaki írta, hogy neki megoldotta, de lehet másról beszéltünk.
-
RedCat
senior tag
Feltettem a későbbi dátumút, ezzel jó a kép 50 fps alatt is. Valami bug lehetett, amit javítottak benne. Most marad ez és tesztelem.
-
RedCat
senior tag
válasz
DoItYourself #11463 üzenetére
Visszatértem a 009-re. Azért akartam a 010-re váltani, mert 009 alatt vannak ezek a kis kattanások, amiket állítólag a 010-ben már javítottak.
Kipróbálom mindjárt, de látom 2 verzió is lett belőle. Miért?
-
arnd
senior tag
Van egy olyan nyűgöm, hogy nincs netkapcsolatom.
Egy MXQ PRO+-al küzdök.
LAN-on wifin ugyanaz a helyzet.
A hálózaton sem akar látni semmit sem, vagy csak a router pendrájvját.
Ha kézzel beírom a szerver elérést akkor azért működik.
Droid alat persze oks.Lehet, hogy nem megfelelő a dtb.img amit bemásolok nek?
-
blakey
titán
válasz
RedCat #11456 üzenetére
Nézd, a pontos okokat nem lehet így kideríteni, pontosan kéne dokumentálnod a dolgokat és megírnod a fejlesztőnek, lehet, hogy a szoftverben olyan módosítás történt amit valamelyik eszközöd (tv-d vagy a kábel) nem szeret, én nem tudom kideríteni, mert nálam működik. Tudom nézni a 25 fps-t is, most végig mentem az összes létező formátumon, mindegyiknél van kép és hang.
-
junkpod
veterán
a 007-rol készített rendszer mentést vissza rakni 010 alá. Minden megmaradt, flac 24/96 továbbra is jó.
Most marad ez egy ideig. -
forcegt
csendes tag
LibreELEC alatt a nagyobb méretű (20 gb körüli), jobb minőségű videók 20-30 mp-ként megállnak, Android alatt nincs ilyen gond. Ezt okozhatja a pendrive lassúsága, amelyre a LibreELEC van telepítve, vagy más oka lehet?
Mini Mx a lejátszóm. -
-
Punyi75
csendes tag
válasz
DoItYourself #11450 üzenetére
Köszi megcsinálom!
-
blakey
titán
Van új developer ahol elvileg javítva lett a ki!bekapcsolás által előidézett fagyás, nekem eddig sem volt fagyás a revert verzióval, de kipróbálom ezt is.
-
Punyi75
csendes tag
Kedves fórum társak!
Köszönöm az eddigi segítséget , amit a fórumon kaptam tőletek!
Rendeltem egy M18 -at felraktam a LE-t .
Minden tökéletes volt kivéve a táv, csak kikapcsolni és bekapcsolni lehetett a gyári irányítóval.
Rádugtam egy laptopot a boxra, de nem találtam amiket olvastam hogy mit kellene csinálni.
Az idő sem stimmel.
Végül az asszony véletlenül csinált "valamit" azóta az időjárás nem mutat semmit.Ezért úgy gondoltam újrakezdek mindent a 10-es Le-vel.
1.Ha a junkpod remote confot felraknám hogy a gyári táv használható legyen hová másoljam az sd-n?
2.Mit tegyek, hogy az idő és időjárás aktuális legyen?Köszönöm!
-
werszomjas
addikt
Beelink MiniMXIII-en kevés az USB port.
Milyen usb hub-ot érdemes venni hozzá? Aktív kell, vagy elegendő lehet egy passzív is?
Amit használok hozzá:
- Wireless távirányító adója
- DVB-T USB adapter
- Coax to RCA konverterGyárilag ugye 2x USB port van a boxon, tehát egy eszköz menne a boxba, a többi pedig a HUB-ba.
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Kipróbálnám a 010 új LE-et.
LibreELEC-S905.aarch64-7.0.3.010.img.gz
ez kell nekem, és mellé ez gxbb_p200_2G_1Gbit_RealtekWiFi.dtb ?
Beelink MiniMXIII
-
zetecR
addikt
TVheadend hibátlanul kezeli, olcsó volt és gyorsan megjött.
Épp most viszem vissza a Digi gagyi boxát. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
kmarci25 #11440 üzenetére
Semmit sem ér, sajnos.
Amúgy minden ilyen boxot, kütyüt 4 különböző dobozban árulnak (eu, uk, us, au töltővel)?
Egy cserélhető fej kb 100ft-al drágítaná és akkor egy doboz van. És nem számít hova rendelik és nem rohad rá a készlet és baszakodni sem kell vele. Vagy hogy megy ez? -
kmarci25
veterán
válasz
szabi__memo #11430 üzenetére
ebay.co.uk címen keress. Beírod a keresőszót, elindítod a keresést. A találati listánál pedig a bal oldali mezőben tudsz a termék helyére szűrni, ott tudod kiválasztani, hogy European Union.
-
reca888
csendes tag
Végre megjött az M18-am, szépen be is üzemeltem. LE felment (010) minden gond néllül
Eddig 2 problémám akadt, amire nem találtam megoldást (+ hogy nekem is rebootkor a google TV feliratnál kifagy néha mielőtt bejönne az LE kép, de láttam az másoknál is megvan...)
Az első probléma nem zavar annyira, de LE alatt nem stimmel az időzóna. Android alatt tökéletes, de itt 1 órával kevesebbet ír. Nyelv és régió Hunra állítva.
A másik problémám már bonyolultabb, nem tudom el tudom-e magyarázni érthetően
A TV HDMI portjai így állnak:
1 (ARC) -> 5.1 erősítő
2 -> M18
3 -> Set-top box.Ameddig nem volt M18 rádugva, ha TV-t néztem és be volt kapcsolva az erősítő, akkor onnan jött a hang. Ha kikapcsoltam az erősítőt, a TV átváltott saját hangszóróra. De mióta rádugtam az M18-at a 2. HDMI-re, azóta csak akkor van hang a TV-n, ha az M18 be van kapcsolva
Amint elaltatom, vagy kikapcsolom a kis boxot, a TV-n többé nem jön hang se az erősítőn, se a saját hangszórón. Amint visszakapcsolom, megjön a TV hangja.
Erre van valakinek tippje, hogy miért lehet?
-
RedCat
senior tag
Olvastam, hogy páran tettek fel transmissiont a LE alá. A kérdésem, hogy ez mekkors sebességet tud? Egy 120/10-es netet ki tud hajtani?
-
Osynho
addikt
válasz
Nem tudom van-e többféle minőségi szint, de amit ebay-ről rendeltem, elég gyenge eresztés.
-
cof
veterán
válasz
Legolcsobb amit hirtelen talaltam. [link] 1800Ft szallitassal.
Viszonyitaskepp ugyanez ebay-rol kinabol kb. 300Ft.
-
kmarci25
veterán
válasz
szabi__memo #11427 üzenetére
Kereshetsz ebay-en is, csak szűrj európai eladókra. Kb. 5 munkanap alatt a kezedben lesz a termék.
-
cof
veterán
válasz
szabi__memo #11424 üzenetére
Atalakitokkal azert vigyazz, en is az egyik boxomhoz usa adaptert kaptam es kuldtek melle egy 200 Ft-os EU atalakitot, es hiaba volt rairva az adapterre, hogy 110-240V le is csapta a lakasban a biztositekot. Zorgott utana valami benne gondolom eldurrant egy alkatresz. Ezekutan csak UK adaptereset veszek ha nincs EU-s, az tutira 240V-os, de azt azert nem valasztottan mert bunko nagy. BM118A tipus volt...
-
-
adi1234
tag
válasz
szabi__memo #11420 üzenetére
Nézz szét nem hiszem , hogy olyan drága az eu átalakító .
Amit kaptál hozzá azon elméletileg fel kellene , hogy legyen tüntetve hogy hány voltos . -
adi1234
tag
válasz
szabi__memo #11417 üzenetére
Szia . Általában tudja ,de . A boxot rendelsz akkor van néha lehetőség választani de például én alapból kaptam hozzá Eu átalakítót.
-
adi1234
tag
Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem . M9+ om van .
Feltettem a : LibreELEC-S905.aarch64-7.0.3.010.img.gz viszont a távirányító egyáltalán nem működik alatta .
Valaki esetleg találkozott már ilyennel ?
-
szabi__memo
nagyúr
Nem tudjatok veletlenul hogy az us plugos adapterek tudni szoktak a 250v-ot csak a csatlakozo mas (en igy csinalnam a gyartok helyeben)?
-
kmarci25
veterán
válasz
mayday00 #11390 üzenetére
Szia!
Én egy Beelink Mini MXIII II-t vettem, és mikor kipróbáltam (karácsonyi ajándék lesz, így kb. 1,5 órát "teszteltem"), akkor LE alatt nem volt wifi. Az írásod alapján lehet, hogy nem vártam eleget. Így nem is foglalkoztam tovább az LE-vel, maradt az Android. Viszont böki a csőrömet a dolog, úgyhogy előveszem újra a dobozból, rákötöm a tv-re, és kipróbálom az új, 10-es verzióval is, meg lehet, kipróbálok régebbieket is.
-
törölt tag
-
blakey
titán
válasz
junkpod #11412 üzenetére
Igen, olvasok olyanokat, hogy egyeseknél ez vagy az nem jó, szóval vannak készülékek ahol jók és vannak ahol nem, nálam is hibátlan, az utolsó 009-es dev-vel "minden hang megszólalt" és szerencsére a 10-esben is megmaradt, Egyelőre elégedett vagyok ezzel a frissítéssel, egy apró hiba van, a 29,97 fps egy picit "rángat", de olyan filmem nem nagyon van.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #11411 üzenetére
beelink MX64 (alias m18) boxra felraktam a 010-est, rövd teszt alatt hibátlan, sőt megjött végre a 24/96 flac lejátszás hangja is. Annyi nyűgje volt, hogy telepítés után a remote.conf-ot hiába másoltam a configflesbe, le se sz@rta, ki kellett venni és gyokérbe felmásolni és onnan már ok minden.
Pár teszt után minden rendben tűnik: jelly fish, hd hang, hevc, ...most megnézek egy filmet aztán majd migrálom az adatokat (megpróbálok mentést csinálni a 7-esben és azt visszatölteni a 10-esbe) (médiatár és felület, addonok...)
-
dani_golf
tag
okés az expert modva való állás meglett
viszont ha újrainditom a gépet akkor nem az LE vel indul hanem az androiddal..
oka??? -
werszomjas
addikt
MiniMXIII boxom van.
Van egy TP-link router, amire rádugtam egy pendrivet, azon vannak filmek sorozatok stb, minden amit a boxon szeretnék nézni. A router és a box kábelell van összekötve.
PC-n látom is a pendrive tartalmát a "Hálózati helyek"-nél, de a box-on sehol sem találom.
Hogyan tudom elérni a routerbe dugott pendrivet? -
dani_golf
tag
uraim help kéne
adott egy beelink mx III
rajta a LE pendrivrol
egyik kérdésem hogy ha kikacsolom akkor az androidal indul ujra.akkor indul az LE-vel ha resetelem.
másik hogy szeretném a leirtak alapján a kandecia beállitást megcsinálni :
Kadenciahelyes videólejátszás beállítása Kodiban
Settings >
> Video > Playback > Adjust display refresh rate to match video: On start / stop
> Video > Playback > Sync playback to display: off
> System > Video output > Vertikal blank sync: Let driver choose / disabled
de ezek nincsenek az adot opicokban.
bal lent a settings level re azt irja standard..ezen kéne váltani?ha igen hol?ezt a verziot használom :LibreELEC-S905.aarch64-7.0.2.009.img
-
blakey
titán
válasz
cinemazealot #11400 üzenetére
Ha mikrofonos lenne akkor leírták volna, persze lehet, hogy van mikrofonos változata is. Valószínűleg Reset gombot rejt a lyuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX2060Super 8GB!
- Eladó Konfig I7-10700 16GB DDR4 512GB M2 SSD RTX2060 6GB!
- Eladó Konfig Ryzen 5 5600 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 1TB SSD 32GB DDR4 RTX3070Ti 8GB!
- Eladó GAMER Konfig Ryzen7 5700G 32GB DDR4 1TB M2 SSD RTX3070Ti 8GB!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!