Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszi! LE-re gondoltam, írtam is, hogy jelezted, "Továbbra is fejlesztői verzióként kezelendő!"
Megjött a box. Úgy néz ki, hogy a Kínából rendeltem, de Csehországban adták fel. Ezért nem volt tracking. Most néztem, a fiókomban, ahol képet is beraktak a feladásról, csak homályos, ott is ez látszódik.
-
TCr
veterán
válasz
interstate76
üzenetére
Kipróbáltam már mindet (005-től kezdve), jelenleg az a 008 dev van rajta, amin mókolás nélkül működik a "vissza" gomb.
Sokáig 006 volt, azzal minden rendben volt, kivéve hogy halálosan lassú benne a navigálás.
A mostanában történt sok bszkodás miatt úgy gondoltam, hogy inkább visszateszem a lassú 006-ot.
Na, a friss 006 telepítésnél nemhogy ugyanezt produkálta (OSD fagyás), de még az időt és a dátumot sem volt hajlandó beállítani.Általam használt addon-ok:
- Youtube (bejelentkezve a fiókomba)
- Digitally Imported (egyszerű netrádió)
- OpenSubtitlesMinden esetben friss telepítést csináltam.
SD kártyát nem cseréltem.
NAND-ra akartam a napokban telepíteni, erre most DroidMester megírta, hogy nála így is jelentkezik.
Még jó, hogy nem túrtam le emiatt a gyári rendszert. -
Nálam a Nexbox A95X szinte hibátlan 007-es LE-vel (SD kártyáról). 008-ast kipróbáltam, a vissza gomb nálam sem ment.
007-essel megy a CEC és a TV távjával lehet irányítani. Wifi-n kicsit lassan tölt be, de utána nem tapasztaltam nálam akadást. Addig elvagyok vele, amíg a kábelezést meg nem tudom oldani.
Néha azért látok akadást pl. 25 Hz-es sorozat 50-re rakva ricegett, bár lehet a forrás anyag volt szarul kódolva.
23,976-os anyagom sokkal több van, azok szépen mennek. -
DoItYourself
Topikgazda
Kipróbálhatod a legfrissebb fejlesztői verziót is innen: kszaq.libreelec.tv/s905/devel/
(#8187) pinnacle: már a legelső LE verzió is stabil volt, de kisebb bugok mindig vannak. Szerencsénkre kszaq nagyon aktív, folyamatosan fejleszti. Ha van jobb ötleted a megnevezésre, mondd.
Amikor egy ilyet kérdez valaki, hogy melyik a legstabilabb ROM, jó lenne tudni, hogy androidra/LE-re vagy mire gondol... -
Don77
tag
Sziasztok! Megjött a minimxiii, minden ok nagyjából, pár furcsaságban szeretnék segítséget kérni:
Libreelec 008
-Nagyon sokszor ír ki valami ilyesmit gyorsítótár megtelt mielőtt bla bla. A film betöltés iszomyatosan belassul.
-opensubtitlesről nagyon nagyon sokszor nem megy a feliratletöltés illetve nem is keres
-egy két addonból nem történik semmi, filmlejátszásra nyomva (exodos, phoenix)
-állandóan elmegy a pontos idő, mindig neten van kábelen, mindig áram alatt van.
Megköszönném a tippeket ezekre!
-
pinnacle
nagyúr
Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy nemsokára megjön a box. Mini MXIII-ra melyik most az ajánlott, legstabilabb ROM?
-
jézusom
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
sample-öket próbáltam, de lehet hogy tényleg egzotikusak. Majd nézek mást. Egyébként WD purple a HDD usb3.o icy boxban.
-
azbest
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Lehet, hogy egészen másról van szó, de nálam akkor tud a libreelec hasonlót produkálni, ha valami folyamatra vár. Például, ha egy zip fájlból nyitnék meg tartalmat hálózaton át. Akkor nem reagál a felület. De múltkor épp ment tévé a háttérben és akkor jöttem rá, hogy nem fagy le. Kellett vagy 5-10 perc legalább mire kiírt valami timeoutot és utána életre kelt a felület újra.
-
TCr
veterán
válasz
interstate76
üzenetére
Nálam totál ugyanez van, csak nekem nem kell 15-20 percet várnom, film indítása után pár másodperccel is képes odafagyni az OSD (pause HUD).
DroidMester: nem örülök a bajodnak, de VÉGRE valaki, akinél ugyanez a probléma jelentkezik, mint nálam.
Sikerült már megoldani, vagy van valami tipped, hogy mi okozhatja? -
interstate76
addikt
Nálam ugyanez. Egy csomó embernek van Mini MXIII-asa, de senki más nem írta, hogy nála is előfordulna (vagy legalábbis én nem olvastam).
-
blakey
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Érdekes jelenség, nekem 1X sem fagyott a MiniMXIII, pedig nyomom neki rendszeresen a "Pause"-t.
-
válasz
junkpod
üzenetére
dtb biztosan jó mert pl a stabil 008.al oda fagy az osd, de a 23.adikai devel verzióval meg nem és ugyan azt a 2.gigás gigabit realtekes dtb.t használtam mind2nél, Boxot tudjátok MiniMX III ról van szó! Memória kártyát már 3 félét is próbáktam! De írtam NAND ra telepítve is csinálja!
Majd kíváncsi leszek hogy a MiniMX 1.Gigás is csinálja-e! De nem akar elindulni leragadt usában már 5.napja ott dekkol!
a MiniMX III 6.nap alatt ide ért 1 hónapja! -
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
https://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://openelec.tv/forum/134-usage/76869-kodi-freezes-when-paused-for-a-few-minutes&ved=0ahUKEwjb5uHSo_XPAhVMKywKHZ18CnIQFggxMAQ&usg=AFQjCNEny8pzn3sKSJFlsF5uDdNnSM42XQ&sig2=P8fHIAF_ky5DjJ7KsPE6ZA
Itt azt írják hogy memória probléma okozza. Milyen bödön van hibázik 1 vagy 2 Gb? Megfelelő a dtb fajl? Probaltatok teljesen addon mentesen is előidézni a hibát? -
Imi1981
veterán
Na tegnap megrendeltem gearbest-ről beelink S905 minit de nem EU hanem Kínából, mert csak arra volt elég a lóvé a kártyán és már elegem volt. Ha kell fizessek vámot leszarom már addig úgyis lesz fizu.
Néztem róla videót youtubeon és nagyon tetszik még így android-al is. Nem tudom mivel vezérelte aki a videót csinálta de olyan volt mintha egeret használt volna. Vezeték nélküli egérrel lehet irányítani?
-
junkpod
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Csak azért fura ez a hiba mert még soha nem észleltem. Pedig a gyerkőcök miatt sokszor állítok meg filmet néha akár fél órára is...
-
válasz
jézusom
üzenetére
De van megoldás valami normális 4K anyagot próbálj normás sebességű adathordozóról!
Nálam még a 140.Megabites 4K tesztvideók is gyönyörűen mennek le alatt! Talán LE 005.alatt nem mentek a 4K videók de azóta mennek szépen LE alatt! Szóval valami nálad nem oké!
junkpod : sima FullHD MKV és 25-50.Gigás BD-iso lényegébe mindegy mit próbálok, a lényeg hogy mennie kell a filmnek 20-30.percet, mikor csak próbálgatok néhány percet akkor nem fagy oda!
És mindegy honnét fut az LE: NAND, SD, USB csinálja mind 3 alatt! -
junkpod
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
De tcr kolléga mindegyik verziót probalta...
Amúgy 4k vagy fhd film közben van ez a hiba? -
jézusom
addikt
üdv!
Le develop alatt a minimxiii UHD videoval összefoss@ magát, ez normális? A beépített kodi úgy ahogy jó, de az meg nem adja ki a HD hangot.
Van valami megoldás?
-
azbest
félisten
Azért kemény ez a libreelec, még akkor is bebootol a pendriveről a box, amikor az android rendszert összeborítottam. Bármelyik usb-be us dugom a v88pro-nak.
Rendeltem egy közeli boltba usb apa-apa fordítót, mert a sok kacatom közt ilyet nem találtam
Egyébként kiderült, hogy hosszú power gomb nyomás a távirányítón előhozta androidon a kikapcsolás menüt, de persze abból sem tudja felébreszteni.
Kíváncsiságból kimetnettem a mini mx build.prop-ját és a v88pro build.prop-ját.
Szerintem az utóbbi azért hülyülhet, mert a meg van adva, hogy 240dpi-s, ami miatt a play store-ból az xdpi változatot akarja letölteni. Szóval megpróbálom majd kiütni belőle, csak előbb fel kell éleszteni.Mindkettőben ugyanaz az ota url "http://10.28.11.53:8080/otaupdate/update". Szóval, mivel ez helyi hálózatos címtartomány, így sosem fog találni semmit

-
Beni2360
félisten
válasz
retesz147
üzenetére
Na akkor ez jó hír, hogy nagyobbak.
Kiveszed a gépből , berak kártyaolvasóba, megnyit Win32DiskImage kiválasztod a kártyát a lényillő menüben,1 - majd a vízszintes fehér sávban betallózol egy üres mappát amibe előre beírsz pl: LE mentés01.img vagy akármit.-2- Majd elindítod a read és akkor oda kiírja az img fájt amit a kártyáról készít.-3- És ezt az új kártyára feliratod ugyan evvel a progival.-4-
Lehet, hogy a kép nem kellett volna de ha már meg van akkor.
Jó éjt mindenkinek.

-
da.
tag
válasz
Fleto93
üzenetére
Szia, találtál megoldást a távirányító problémára?
Nálam u.ez a helyzet a saját távirányítóval. Bekapcsolja a boxot (Beelink M18), de utána semmi.Rendeltem hozzá USB legegeret is (nem emlékszem a típusra, itt ajánlották kollégák, hátulján majdnem teljes keyboard), ez működik ugyan, de őrületbe kerget. Gombnyomásra (pl lepegetni menüben) hol reagál hol nem, és ha reagál, akkor soha nem egyet ugrik, hanem 2-5 között random. Rettenetesen idegesítő.
Ezért próbálkoznék a saját távjával.Köszönöm,
A. -
retesz147
addikt
Sziasztok!
Utóbbi napokban nincs időm nyomon követni a fórumot, próbáltam keresni, meg első HSZ-t olvasni, de nem találtam a kérdésemre választ.
Szóval, van egy MiniMXIII és egy KIII, belakott android és belakott 007-es LE mindkettőn. Mindkettőben szedetvedett régi SD-k vannak, mert épp az volt otthon, viszont ma megjöttek a Mixza SD-k.
Van rá mód, hogy a már belakott, beállított LE-t átmásoljam úgy az új kártyára, hogy minden ugyan úgy maradjon, mint a régi kártyán?
Vagy egy teljesen új, szűz rendszert fogok ismét kapni?
Köszi!

-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Kis megerősítést szeretnék kérni. Megjött a tesómnak szánt T95N Mini MX Android 5.1 TV Box Amlogic S905 lejátszó.
Ugye a device_trees fájlok közül a gxbb_p200_1G_100M.dtb fájlt kell letöltsem?
Köszi Jani
-
Songoman
aktív tag
Na megcsinaltam a 105-os firmware gyari resetjet. Statusz tabok mukodnek.
Viszont:
-IPTV streamek osszetoredeznek
-Chrome Dev es Chrome Canary authetikaciot ker, holott az android mar be van authentikalva. AMikor beirom a loginomat, azt irja, hogy mar be van authentikalva, de megsem sikerul belepnem.Mivel nem volt sok gondol a 104-es firmwarrel, egyelore visszamegyek ra. Alig vold zold kepernyom.
-
aeduss
csendes tag
Sziasztok van egy smart tvm de nem támogatja. A HTML5 formatumot bígy nem tudok nézni rajta filmezz.eu-t. ha veszek ilyen kütyüt megfogom tudni nézni vele a filmezz.eun lévő filmeket ?
-
interstate76
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nálam a 005-ös LE fut a Mini MXIII-ason és semmi ilyet nem tapasztaltam. Még droid alatt sem.
-
bostone
addikt
válasz
Dr. Venkman
üzenetére

Topiklakók.
Ez negatív vagy pozitív értelemben? -
Pelican
őstag
válasz
Dr. Venkman
üzenetére
Nemrég valaki leírta pontosan a lépéseket, hogyan lehet megcsinálni, hogy valami lefusson minden induláskor.
Keress rá az autostart szóra. -
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ok .Bocs
-
Dr. Venkman
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Működik! El se hiszem. Nagyon köszönöm Vargalex! Ha nincs ez a topik, szinte esélytelen, hogy valaha is működött volna még a dátumbeállítás nálam, most nagyon úgy tűnik. És akkor a legtöbb Kodi addon sem... Még egyszer köszönöm mindenkinek!
Azt be lehet állítani valahogy, hogy ez a parancs indításkor mindig lefusson?
-
válasz
junkpod
üzenetére
Sz.tem meg az van ami nálam, oda fagy a(z) OSD(HUD) a képernyőre a film meg megy tovább, és az után már semmilyen gombra nem reagál csak a táp kihúzás segít! És ez csak akkor van ha mondjuk előtte nézed szépen a filmet legalább 15-20.percig és mondjuk utána nyomsz egy pause -t ez után vége dolognak, még az alsó navigációs sávot betudod hozni és utána sehova tovább!
Az LE 007.el nem csinálta nálam de ott meg más a gond! Most tesztelgettem a tegnap esti Developer verziót úgy néz ki(nem akarom elkiabálni) ezzel már nem fagy oda az OSD

-
junkpod
nagyúr
válasz
Imi1981
üzenetére
Ez már nagyon off és megbántani se szeretnék senkit.
Csak egy jó tanács.
Ne rendelj kinabol ha:
- nem tudsz legalább közepesen angolul
- nem olvasol bele a külföldi rendelések topikba
- nincs paypal accountod
- gyorsan vagy pontos időpontra kell a cucc (kivéve eu raktar, de az esetleges)
- pont annyi pénzed van amit a bolt kiír (rengeteg plusz költség adothat: valtas, posta, afa, vám eljárás dija...) -
Imi1981
veterán
Hát lehet az lesz mert ez az otp kicseszett velem . Volt 6 e ft a kártyámon és raktam rá 8e ft-ot (most nem tudok többet mert sok minden más van ) és gondoltam én hülye van rajta 14 e ft . Már vagy 4szer próbáltam fizetni de valami nem jó (nem tudok angolul) hát kiderült kevés pénz van rajta mert 14 helyett csak 11800 mert ilyen olyan kezelési költség stb...lejött róla.Most vagy megrendelem kínából (érdekes akkor olcsóbb és még ingyenes a szállítás is ) vagy várok fizetésig . Kínából csak 33.99 $ a gearbesten. Falun lakok úgyhogy most azért még egyszer nem megyek be a városba hogy rakjak rá még pénzt a számlámra ,inkább várok fizuig .Eldöntöttem türelmes leszek .
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Az mitől van a MiniMXIII-nél, hogy ha lejátszás közben be lépek a beállításokba, nem tudok ki lépni, csak ha kikapcsolom? Magyar nyelvet lehet valahogy a libreelec-re tenni?
-
sp8787
addikt
válasz
Imi1981
üzenetére
Elegge becsaposan irjak ki azert neha a dolgokat.
Alin az az M18 lett volna jo arban amit belinkeltek par napja de az elfogyott.
M18 van 48-50, KIII 50 alatt korul , minimxiii 45 korul.
Ezek mind 2Gbosak de pl. minimxiii-at nem biztos ,hogy talalsz EU-s csatlakozoval.Ja igen es vagy megfogjak vagy nem. Nekem is jon egy M18 mar az orszagban van. PostNL-el azzal azert altalaban atcsuszik vagy nem de az biztos.
-
Imi1981
veterán
Ja értem köszi.
. akkor az 1gb-ost rendelem gearbest-ről. Csak olyan csalogató volt a 2gb-os verzió.
Még sosem rendeltem innen (tegnap regisztráltam), nem lesz bonyolult a rendelés menete? Mire figyeljek hogy ne csesszem el? Aliról is barátnőm rendelt mindig (magának) és sose figyeltem csak adtam neki a kártyámat 😨 . -
Imi1981
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
És a gearbest-nél nem? És ha nem akkor miért nem? Miben más?
Bocs ha hülyeséget kérdezek nem értek a külföldi vásárlásokhoz, de aliról már rendeltünk párszor és sose volt gond. Annyit fizettünk amennyi oda volt írva. Az igaz hogy eddig 6000 Ft volt a legdrágább cucc amit rendeltünk onnan. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Dr. Venkman
üzenetére
Szia!
Esetleg próbáld meg ezt:
rdate -s nist-time-server.eoni.comhirtelen ezt az rdate szervert találtam, ami működik is.
-
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ilyen dugvillás [link] ? Ha csak ennyi a különbség a nálunk használthoz képest azt simán meg tudom oldani .
Most nem tudom mit csináljak ,az alin a 2gb-os verzió olcsóbb (ingyen posta miatt ) mint a gearbest-en az 1 gb-os viszont ez előbb ide érne ha minden igaz . A címet mikor kell megadni? Fizetés előtt ?(#8117) sixer66 Másfél hónapja van úton?? Hát én nem vagyok olyan türelmes hogy ennyit várjak .De általában 2-3 hét szokott lenni nem ?
-
sixer66
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Elvileg EU-val is van vagy csak nekem nem írja ki, hogy nem elérhető.
Második frissítésre már kiírta, hogy EU-ban nem elérhető...
Nekem úton van másfél hónapja egy MXIII a kínai raktárból, de most egyik ismerősömnek szüksége lenne egy olyan eszközre, amivel tud skype-olni és viberezni TV-n. Mivel a tv nem androidos, nem tudja ezeket feltelepíteni, de gondolom ezzel nem lenne probléma vagy esetleg ellenvélemény? -
Hyena
senior tag
-
bostone
addikt
Legalább valamennyire igyekeznek. A legtöbb kínai brand-től még ennyi sem várható el.
Ha egy beelink termék csomagolását összehasonlítom egy sunvell modellel, szinte prémium hatást kelt.
Bár a launcher-t minden esetben novára cseréltem, mégis korszerűbbnek tűnik a beelink rendszer felépítése 905-el is. -
Imi1981
veterán
Jól látom hogy már nem kapható EU raktárból a Beelink Mini s905 a gearbest-en ? Persze hogy ma végre tudtam lóvét rakni a kártyára erre már elfogyott . Most vagy rendelek aliexpressről vagy várok jövő hónap 7-ig és megveszem a 2gb verziót. Most csak 12 ezer van a kártyán úgyhogy sokat nem tudok variálni . Van 12 ezer alatt valahol 1 gb-os verzió mini? Gearbestről ha kinából jön akkor mennyi idő szokott lenni mire kézhez kapni?
-
GZoli7
senior tag
-
kzkz
őstag
Még akkor is jó árban van, ha ez egy klón, és valójában az S905X proci van benne

-
Vagy lehet hogy felnyomták az accountját. Én az utóbbi időben kétszer is láttam ilyet.
-
reca888
csendes tag
válasz
interstate76
üzenetére
Sorry, nem akarok senkit bevinni az erdőbe

Csak mégis miből derül ki, hogy valóban kamu? Az eladó értékelése jó, csak az ára "túl szép"
Mondjuk lehet, hogy az épp elég 
-
reca888
csendes tag
Ezt találtam az e-bay-en:

http://www.ebay.com/itm/2016-MINIX-NEO-U1-4K-TV-Box-S905-Quad-core-64-Bit-Streaming-Media-Player-A2-Lite-/152290910135?hash=item23753edfb7:g:8YUAAOSwn7JYDCSF
Baromi jó áron megy, viszik is mint a cukrot, remélem nem valami kamu

Szerintetek? -
Dr. Venkman
tag
Á igen, a pool.ntp.org-nak minden változatát, nem működik. Most keresgéltem a neten és találtam olyat, hogy bizonyos szolgáltatók tiltják a 123-as portot, de vannak olyan programok mint pl. a htpdate ami a 80-as porton keresztül is le tudja kérdezni az időt. Ez vajon feltelepíthető Libreelecre?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
tothgergo90
üzenetére
Milyen szép Nvidia Shield koppintás.
M9S-Z8 néven is előfordul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 6700 XT 12GB , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- AORUS B450 ELITE 5800X3D 32GB DDR4 2 SSD RTX 4070S 12GB GAMER PC
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3618,96% Akksi
- Fractal Design Gamer PC - Intel i5-9600k 16GB 1000GB RTX 2060 1 év garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

üzlet az eBay-en egyelőre nem túl bizalomgerjesztő...

a MiniMX III 6.nap alatt ide ért 1 hónapja!