Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Ide is beteszem: [link]
-
DoItYourself
Topikgazda
-
ozono
csendes tag
Nexbox A95X-ot szeretnek (LE 007) regi tv-re kotni av-s kabelel. Ahogy bekapcsolom az A95-t, kirakja a logojat a tv kepernyore, de ahogy bootol tovabb fekete kep van csak. Mit kell beallitani, h legyen kep?
-
bel19ve
tag
válasz
DoItYourself #10393 üzenetére
Köszi!
Gondolom Gearbest-re gondoltál, ott 50 euró
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_282314.html?wid=21
Vámot (vagyis ÁFA-t) mennyire szokták behajtani? Értem ez alatt, hogy gift-ként, 20 euró értékmegjelöléssel szokták feladni a csomagokat? Az jó lenne!
-
bel19ve
tag
Sziasztok,
Melyiket ajánljátok inkább megvételre? Asztali gépen vannak filmek, sorozatok, azokat nézném TV-n, illetve streamelésre is használnám (Plex v Kodi segítségével) FullHD minőségig.
http://www.geekbuying.com/item/Beelink-M18-Amlogic-S905-4K-2G-16G-TV-BOX-2-4G-5G-Dual-Band-WIFI-1000M-LAN-Bluetooth4-0-HDMI2-0-H-265-Miracast-DLNA-361657.html
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_321409.html
Esetleg mást? Melyik oldalakon érdemes még nézelődni?
Köszi!
-
csuzso72
tag
válasz
DoItYourself #10388 üzenetére
Most már én sem fogom. Ha elalszik a gép, a kapcsolatok nagy része elszáll. A médiák elérését NFS-re raktam most, azok így továbbra is elérhetők, viszont altatás után felébresztve pl nem lehet telepíteni semmi kiegészítőt, a hálózati LE szolgáltatások nem kapcsolhatók vissza, samba, stb... hiába állítom be, menüből ki-be, ugyanúgy kikapcsolt lesz. Szóval az altatási kísérleteket egyenlőre feladtam a miniMXIII-mal
-
-
csuzso72
tag
válasz
csuzso72 #10385 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő, csak most kipróbáltam, hogy ilyenkor lan ki-be, de nem hozott változást. Samba nincs, hálózat van. A beállításoknál ilyenkor a LibreELEC alatt a szolgáltatásoknál minden rádiógomb szürke.
Lehet csak türelmetlen vagyok, most visszajött ennyi idő alatt az samba magától. Akkor úgy néz ki kell neki vagy tíz perc, mire magához tér.
-
csuzso72
tag
Sziasztok! A gépem BeelinkMiniMXIII, LE telepítve ( pendriveról, 009), NAS-on a tartalmak sambán megosztva (MovieShark is fut rendben IP tv-vel). A box csatlakozik, vezetékes lanon, beolvas mindent, minden remekül megy, viszont ha alvóba rakom, egy idő után felébresztve az SMB megosztás eltűnik. A médiáknál azt írja, hogy eltávolítva, törlöm-e az adatbázisból. Fájlkezelőben a SMB megosztást kiválasztva hibát dob. Újra kell indítani a boxot, és ekkor megint lehet csatlakozni. Találkozott már valaki ilyennel? Mit kellene beállítani, hogy a samba ne szálljon el nálam a hibernáláskor?
-
kenand
veterán
Tronsmart Vega S95 Pro 38 USD-ért tűrhető vételnek számít?
-
-
Crvsh3R
senior tag
-
blakey
titán
Korábban írtam, a pattanó hang egy bug ami javítva lesz.
-
azbest
félisten
válasz
Crvsh3R #10373 üzenetére
Én is észrevettem a fülesen a monitor hang kimenetét hallgatva. Valsz 1 perccel a legutolsó hang után jelentkezik, mert 1 percig tartja a kiementet a libreelec felüelete, ha nincs új hang. Pl lépsz a menüben, kattan a felüelt, nem nyúlsz semmihez és 1 perc múlva hallani egy reccset.
Amikor lekapcsolja a hangot az kattan. Nem emlékszem a korábbi verzióból ilyen kattra.
Volt már pár developer build, nem tudom, hogy azokban javítva lett-e már.
(#10374) Technoman
ha van másik hdmi kábeled, akkor érdemes lehet próbálni azzal is. -
Technoman
őstag
Srácok!
Segítséget kérnék.
Az elmúlt napokban már többször megesett, hogy ha "hideg indításból" kapcsoltam be a készüléket (azaz, akkor dugtam be a 220-ba):
1. Nem kapcsolta be CEC-en a TV-t (ez nem annyira nagy gond)
2. Az alap szkin főmenüjel, függőlegesen, balra elvolt csúszva. Azaz a jobb oldalon egy cca 5 cm-es fekete csík volt, ellenben bal oldalon uennyivel túllógott. A beállításnál ilyenkor mindig 1920x1080 60Hz-re mutatott a freki (?)
Továbbá problémát jelent, hogy ilyenkor nem tudok a freki beállításra sem menni, mert be van szürkítve (!)
Próbáltam már 50Hz-re és 24Hz-re is állítani, de hidegből való indításkor már többször visszament 60Hz-re és jön az képi eltolás.
A másik meg -nem tudom ezzel függ össze- az ilyen eltolásnál, ha bekapcsolok egy videót, folyamatosan elkezd nagyítani, míg el nem ér vagy 200-300%-ot (?)Ötlet?
-
Crvsh3R
senior tag
Segítséget kérek, mert már kezdem feladni. Ma jött meg az első boxom, egy Beelink M18-as. Pár órája állítgatom, feltettem microsd-re az LE 009-es verzióját, az itt talált remote.conf fájllal működik a távirányító, de volna pár problémám:
1., A fullHD Samsung TVmre van kötve HDMI kábellel a készülék, de néha hallani egy "pattanó" hangot, ezt nem tudom mi okozhatja
2., Videólejátszáskor, de főleg IPTV használatakor sokszor 1920x1080p@60Hz-ről 50Hz-re vált a kép, majd pár csatornaváltás után totál kifagy a box, csak áramtalanítani tudomEsetleg tudna valaki valamilyen megoldást a problémáimra? Mivel lehet a gond?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
RedCat
senior tag
MiniMXIII-ra feltettem az 009-es LE-t. Minden tökéletes, egyetlen dolgot nem találok benne, angolul use limited colour range (16-235). Ez a beállítás kimaradt? Akkor ez most ki vagy be van kapcsolva alapból?
Másik: Android alatt hogy mentem ki és másolom vissza a remote.conf-ot?
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #10361 üzenetére
96kHz/24bit teszt zene
próbáltam pc-n a vlc player lejátszotta, csak a kodinak nincs hangja. menet közben codec info is kírja, hogy megy a lejátszás
másik fájlt ami szintén flac, de 44kHz/16bit, azt szépen lejátssza a kodi. -
ati888
senior tag
Hello!
MiniMXIII-nál az usb HDD-n lévő filmeket és zenéket szeretném csak a médiatárba felvenni, úgy hogy a borítók, albumok stb szépen meg legyenek jelenítve. Szájbarágósan kérném vagy valami linket, mert valamiért nem sikerül megcsinálnom. LE009.
Köszi
Ati
-
beelink
csendes tag
Hali, most olvasom hogy a Xiaomi Box 3 elmeletileg tud chromecastot, hasznal valaki ilyet esetleg? Idonkent streamelnek laptoprol/mas eszkozrol videot es a miracast jellegu dolgok elegge akadoznak. Persze a xiaomin nincs lan...
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, h ezzel a hardverrel szerelt lejátszók alkalmasak arra, h egy rádugott külső vinyot hálón megosszon amit elérhetek és tölthetek le rá számitogépről, ugyanakkor le is játszik rola filmeket?
Remélem érthetően irtam le.
Segítséget előre is köszönöm! -
gamerhun
csendes tag
válasz
meridaharcos #10355 üzenetére
Oszinten, fogalmam sincs... A gearbest-en rendes arat mutatott, amikor elkezdtem a vasarlast, es mire fizetesig eljutottam csak ennyit vont le a paypal szamlamrol...
-
gamerhun
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztala esetleg ezzel a lejatszoval, a parameterei eleg meggyozoek, foleg hogy 3500ft-ert jutottam hozza.
-
mexel
veterán
A fene essen a sok újító kedvű tervezőbe
Megjött a K1 Plus DVB-T-s kütyü. Nagyon jó lenne, de ennél is kattogós ( mikrokapcsolós) távot adnak a készülékhez. Ez volt a bajom Wetekplay-el, eddig akárhány kínai box volt itt mind halk, gumis távval volt. Ez meg kattog mint a fene. Ez kinek jó? Lehet hogy tartósabb mint a másik, igaz azzal sem volt gondom tartósságra csak sok év után. Most ezt is adhatom el mert így számunkra használhatatlan.
Csak azért írom le mert ha van még akit zavar ez akkor ne rendeljen ilyet, vagy vegyen új távot is hozzá, mondjuk ezen van dedikált DVB gomb ami a többin nincs. -
Crvsh3R
senior tag
Valaki nem rendelt mostanában Beelink M18-as boxot? Nem lehet, hogy az újabbaknak a reset gomb nem az AV csatiban van, hanem a box elején a távkapcsoló érzékelője mellett jobbra?
Ma jött meg az első boxom, tenném rá fel a LibreELEC-et, de a resettel nem jutok dűlőre...
-
tamasgal
senior tag
Gyerekek a Biquad Filters-t sikerült valakinek használnia a dobozkáján? Nekem ha be állítom az EQ-t és le akarom okézni mindig kifagy az egész gép! Utána olvastam, azt írják a külföldi oldalakon, hogy a 0.0.1-es verzió ezt csinálja de a 0.0.3-as jól működik. Igen ám de a 0.0.3-ast hiába teszem fel a dobozra (nincs is fent a libreelec addonjai között) látszólag települ de nem találom utána. Valakinek valami ötlete?
-
Szegedin
tag
válasz
DoItYourself #10340 üzenetére
My bad! Igy fogom ezentul.
-
Technoman
őstag
Kodi Skinek
Az alap confluence beállítást használom a Kodin (06.1) Minden okés vele, csak a kinézete nekem egy kicsit a '90 évekre emlékeztet. Egy modernebb skint eltudnék viselni, mint pld az Aeon Nox Skin Csak az a baj, vele hogy a már elkészített médiatáramnál nem tudok, egy adott film adatát ennél a skinnél frissíteni (egyszerűen szürke a "frissítés" gomb a film adatlapján)Ki, milyen felületet használ a Kodinál? Melyik adja az adott videóról a leg több információt (méret, bitrate, hangsáv, stb...) ill melyik adja vissza a gyári alap skint, csak egy kicsit XXI. sz.-beli kinézetben?
-
Szegedin
tag
Tegnap lett kesz az FTMC legujabb verzioja. Hatha ott mar javitva van...
-
Szegedin
tag
-
Szegedin
tag
A Freaktab-en valaki posztolt egy homebrew GT1-es ROM-ot, ami a 106-os alapjan keszult.
Ami jo:
-javitottak a KODI fenyerejen, mar nem sotet a kep
-ha jol latom kadenciahelyesen tud lejatszaniAmi rossz:
-egyelore nem hajtja meg a KODI az USB hangkartyamat
-baromi ronda az uj cursorA hivatalos feature lista:
*Megy a Netflix, youtube, Playstore
*Mukodik Xbox360 wireless Gamepad-dal
*CPU/GPU melegedés megszűnt
*DRM widevine
*Root
*FTMC 16.1 Build 13
*initd.d támogatás
*Teljesen deodexed.
*Hálózat javíása (N networkon az átvitel 30-42mbits között, AC-n 200-230mbits között, kábelen 900-948mbits között)
*Engedélyezések javítva
*Alvó üzemmód és teljes kikapcs működik
*Kodi fényerő javítva
*2 launcher -
Szegedin
tag
válasz
Punyi75 #10314 üzenetére
Azt jelenti, hogy a gyűjtőkonténer beérkezett az MPKK-ba, és elkezdődik a feldolgozása:
1. Eldöntik róla, hogy a NAV elé kerüljön-e vagy sem.
2. Ha nem, akkor nincs vám, és bekerül majd a kézbesítési csatornába
3. Ha igen, akkor először kivetik rá a vámot
4. A Posta értesít erről, illetve felajánlja a vámügynöki szolgáltatását
5. Kitöltöd a papírokat, a Posta elvámolja (kis értékű műszaki eszköznél ez nem igazi vám, hanem a 27% ÁFA) a cuccot
6. Kézbesíti, és kifizetteti veled a vámot (kis értékű műszaki eszköznél ez nem igazi vám, hanem a 27% ÁFA) + a vámügynöki jutalékot -
norbinator
csendes tag
válasz
blakey #10330 üzenetére
köszi mindenkinek. Végülis ezzel elindult a wifi is:
gxbb_p200_2G_1Gbit_OTG_Port.dtb
de akkor gondolom megy realtek-essel is.
Próbáltam visszaolvasni, de ezek szerint valamiért sikerült átugranom a megoldást.
Amúgy jó kis cucc ez nagyon, paramétereit tekintve. Szóval megéri a bütykölést. WDTV-m volt korábban, azzal is volt szívás és még bele se lehetett nyúlni. -
blakey
titán
válasz
norbinator #10329 üzenetére
Azt szedd ke amelyikben Realtek van, volt már róla szó.
-
norbinator
csendes tag
válasz
blakey #10324 üzenetére
szia!
Igazából néztem, de konkrétan nem láttam KIII-as img-t csak KIII Plus-ost. Gondoltam az áll legközelebb ehhez, ezért azt töltöttem. Na majd kinyerem a box-ból milyen típusú wifi van benne.
Ettől függetlenül ez a cucc elvileg arra van főként, hogy hálózaton keresztül lejátszon tartalmakat (a két kiálló antennából legalábbis erre következtettem). Szóval szerintem gáz, hogy alapból nem megy az nfs. Pláne, hogy általában a nas-ok Linux-osak. Szóval elég alap lenne. Igazából nekem mindegy én eljátszok az ilyenekkel, engem nem zavar, szeretem magam szivatni. A NAS-om is linuxos, a routerem openwrt-s. Jó a tudat, hogy ha valami nem megy, akkor tuti én basztam el -
RedCat
senior tag
Megjött ma a minimxiii. A kérdésem, hogy melyiket használjam, a 009-es libreelecet vagy olvastam hogy jött ki azóta valami devel verziót?
-
junkpod
veterán
Csak nekifutok 3x is.
Próbált már valaki flac-ot hallgatni boxrol? Ha igen akkor 24bit/96Hz felbontasut?
Nálam (mx64-LE007-hdmi-erosito) nincs hang. Lejatsza a szoftver, megy az idő és a vizualizáció is, de néma.
Kiprobalnatok esetleg? -
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki holnap át tudom venni a GearBestről rendelt Beelink M18-as boxom (13 napos szállítási idő, cseh posta!!!)
Lenne két kérdésem:
1., Ezek a boxok kezelik az exFat-ra formázott meghajtókat (LibreELEC / Android 5.1)?
2., Beelink M18-nál ha szeretnék a firmware-t frissíteni/visszatelepíteni, akkor az OTG porton keresztül lehetséges? (nem kellene USB A-A kábelt külön vennem)Előre is köszönöm az infókat!
-
blakey
titán
válasz
norbinator #10322 üzenetére
Ha nincs wifid akkor lehet, hogy nem megfelelő dtb.img-t használsz.
Pedig semmi extra nincs ha előtte elolvasod mely típusok az ajánlottak stb. Nekem két S905-ösöm van és nettő 5 percet foglalkoztam velük, csak használom és hibátlanul működik mindkettő. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
norbinator #10322 üzenetére
A raspberryn is android futott?
Próbálj másik dtb-t, ha kell a wifi, de kábel mellett nincs sok értelme. -
norbinator
csendes tag
válasz
norbinator #10319 üzenetére
Úgy tűnik android-NFS problémáról van szó. Feltettem egy libreelec-et inkább SD- kártyán. Ez csont nélkül viszi az nfs-t, cserébe nem megy a wifi
Mindegy mondjuk mert van kábel behúzva. De azért ehhez képest a raspberry simán vett minden akadályt. Csak a fránya optikai kimenet hiánya miatt kellett lecserélnem
Mondjuk találtam valami leírást ilyen boot script-ről ami nagyon experimentál és lesz tőle wifi állítólag (gondolom atomstabil). Csak ha esetleg valaki belefutna ebbe.
Jópofák ezek a kütyük, de azért nem gyenge idegzetűeknek valók. -
norbinator
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy KIII típusú media lejátszót és érdeklődnék, hogy van-e ezzel tapasztalata valakinek. Nem tudok hozzáadni nfs share-t. Megjelenik az nfs szerver (nas) címe rákattintok, be is hozza a megosztott mappákat, aztán ezekbe már nem tudok belépni. Hiába kattintok rá nem lép be, így nem tudom kiválasztani az adott mappát. Előtte ugyanígy kodival használtam egy raspberry pi-vel és azon simán hozzá tudtam adni, úgyhogy erre a kütyüre/verzióra gyanakszom.
Szerver oldalon read only van bekapcsolva de az minden IP címre (*)
Ha esetleg valaki találkozott ezzel a problémával esetleg másik típuson akkor is szívesen venném az ötleteket mi lehet. -
Punyi75
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Beelink M18 masinát.
Most kettő hete , a nyomon követés ezt írja:24-11-2016 08:04 Receive item at delivery office (Inb) HUNGARY
24-11-2016 07:04 Receive item at delivery office (Inb)
23-11-2016 03:05 The delivery of the item was unsuccessfulEzt mit jelent?
Fogták a vámon?
-
Imi1981
veterán
válasz
Karel2 #10306 üzenetére
Na ez az a válasz amit akartam látni! Így akkor nem aggódom.
Amúgy nem tudom kinek hogy sikerült ez a külső vinyóra letölteni torrent kliens-el de nekem ez azután sikerült minden gond nélkül bármelyik kliensel, miután csináltam LibreELEC-et pendrive-ra és ugye használtam . Előtte állandóan engedélyt kért (kivéve a floud) és akkor se akart oda írni. Mitől lett jó a LibreELEC után? -
DoItYourself
Topikgazda
-
tsilver
aktív tag
válasz
DoItYourself #10304 üzenetére
elnézést a triviális kérédésért, de ugye az infra ki van választva (pirosan világít a led) mielőtt be akarod kapcsolni a készüléket, mert ugye az USB ilyenkor nem kap szuflát tehát arról sohasem fpg működni. Nálam tökéletesen bekapcsolja az M3
-
csuzso72
tag
válasz
Szegedin #10303 üzenetére
ez nem a legjobb hír. Igaz elvileg küld az eladó egy új gyári távot, de jobb lenne egyet használni (igaz a telefonos app nagyon jó, csak nincs gombnyomás érzet).
Ha nem kikapcsolást állítok be pl CEC TV kikapcsolásakor, hanem az alvó módot (LE kodi), akkor onnan felébred nem power gomb nyomására a box (pl CEC-en, vagy telóról)? Mert ha igen, ezt csinálom, vagy nem kapcsolom ki sehogy. Bocs, tudom én is ki tudom majd próbálni, de csak otthon este, és hátha már próbáltátok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- Milyen processzort vegyek?
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem csak vékony, strapabíró is lett az új Fold
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA