- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Most amúgy a VEGA-ról mikor jönnek a játék tesztek?
Veszek egyet a 1080Ti mellé és berakom VEGA gyorsítónak, állítólag a Windows 10 mindent tud.
Én is kezdem már unni ezt a hogy egymásnak dobáljuk a számokat, milyen a VEGA milyen lesz a VEGA, mit tud mit nem tud, de igazából fizikailag egyik oldal se tesztelte még le, hogy milyen.
Úgy hogy jó lenne már tényleg valamit látni ebből a fantasztikus új kártyáról.
Valami X800 szériát megismételő siker lehet a levegőben?!Nagyon sokat olvastam már róla hogy milyen sikeres milyen fejlett a kártya.
De én mint egy átlagfelhasználó megveszem, berakom a gépbe, és a 120 fps Overwatch helyett csinál 180 fps, nekem ez számít, illetve számítana.
Többi meg nem nagyon érdekel mert évente másik kártyám van. -
PuMbA
titán
válasz
solfilo #29280 üzenetére
Ez jó, csak valami nagyobb felület is kéne szerintem, mert erről például én sem tudtam
(#29283) .LnB: eSportban elvileg a legjobb késleltetés után kéne menniük, de érdekes, hogy ez még nem szivárgott be. Mondjuk ha mindenki NVIDIA-val játszik, akkor az egyenlő esélyeket jelent
-
törölt tag
válasz
#45185024 #29295 üzenetére
"volt erről régen egy komoly tanulmány hogyha valami ilyen 90%-osan élethű akkor az jobban zavarja az agyat mintha csak 60%osan lenne"
Uncanny Valley a kifejezés amit keresel(Masahiro Mori, 1970), a robotika bölcsöjénél fogalmazódott meg, később a Quantic Dream "hozta át" a számítógépes grafikára. -
törölt tag
Ez tényleg szép Egon! Mass Effect-et mai napig nem tudom elismerni AAA játéknak.
El is tűnt azóta a csapat, beleolvadt az anyavállalatába, volt erről régen egy komoly tanulmány hogyha valami ilyen 90%-osan élethű akkor az jobban zavarja az agyat mintha csak 60%osan lenne az mert elkezd az agyad tiltakozni hogy ez nem a valóság. Mass Effect-nek egyszerűen előre eltárolt videókkal kellett volna alkalmaznia ha ennyire gyengén dolgozott ahol nincs rajta a választott emberünk mert ugye az karaktergenerált, vagy választott volna egy művészibb stílust. AMúgy mi az az Nvida a linken ?Az előző témához meg , meg lehetne oldani driverrel szerintem is a történetet...
-
cyberkind
félisten
válasz
Crytek #29293 üzenetére
Azzal a játékkal csupán annyi a gond, hogy egy generációval korábban jött mert még az arcok se annyira jók mint egy PS4-es exkluzívban, a játék meg aztán bűnronda, olyan, hogy fizika nem is létezik abban a játékban, de amúgy jó játék csak én nem tudom eldönteni ki hazudik vagy ki nem, szóval majd a 2. rész.
-
-
Egon
nagyúr
Ez vótmá?
-
törölt tag
Na nézzük csak mi történt Nvidiáéknál:
Volt egy Titan Xp Driver update, amely felszabadította a Professzionális (Workstation) funkciókat. Erős FE nyomásra...
Lényegében a P100 teljesítményével összekapcsolja azzal.
A Titan Xp 1.200 dollár, a Quadro P100 4.500 dollár
... alapvetően az illesztőprogram frissítésével készültek, a P100 kissé kopottas mára és alapvetően több mint 3,000 dollár nyereséget adnak ki minden Workstation kártya értékesítési helyén.
Hát bizony ilyen amikor bejön egy Vega Frontier 990 Dollárért és hirtelen nem lehet 1000 %-os haszonkulcsokkal dolgozni. -
Balazs_
senior tag
válasz
solfilo #29280 üzenetére
Ja otthon elvileg, aztán streamelésnél kivillan, hogy az egy intel.
(Volt valami hasonló eset már, de asszem nem a Fnc/EG volt.) Egyébként az AMD ráérzett melyik eSport csapatokat kell támogatni, csak a mezen lévő logón lehetne kicsit nagyítani.
AMD esport oldalról:
AMD FX™ processors are great for esports professionals and for gamers who want to compete like them. AMD FX processors provide the performance that serious esports professionals demand, capable of delivering over 200 FPS in games like League of Legends™ and Counter-Strike: Global Offensive™. Compete like a Pro with AMD FX
Persze low-on hogyne, de Very Highon LoL-ban nincs meg a 120FPS+ se FX-8350-nel. -
PuMbA
titán
válasz
Yutani #29277 üzenetére
De ha jól tudom, akkor az AMD jobb késleltetéseket tud a Chill miatt meg a kevesebb előre kiszámolt képkockáktól, tehát nem kéne lefizetniük őket, hogy AMD legyen az eSport gépekben? Így tudnák reklámozni a kisebb késleltetést, mint versenyelőnyt, tehát a Chill technológiát és nőnének valamennyire a Radeon eladások, mert sokat nézik az eSportokat. Na de nem vagyok marketinges, lehet hogy nem éri meg nekik
-
-
-
wjbhbdux
veterán
Ryzen bemutatótól mostanáig sikerült valahogy a dotát is elbukni? Nem nagy ügy, végülis csak a #1 Steam game
-
Crytek
nagyúr
Annyira Vegázik már mindenki a real harcról meg nem esik szó
-
Firestormhun
senior tag
Az a Quadro GP100, a P6000 a GP102 Quadro változata. Ilyen típusú használatnál lényegtelen a memória interfész, a tiszta renderelési sebesség és a memória mennyisége számíthat esetlegesen.
Professzionális kártyáknál az egyéni tecnikai supportot, minősített szoftver támogatás és stabilitás felárát fizeted meg. Általában ezen felül is van szegmentálás, például 10 bites kimeneti színmélység is csak Quadro kártyákon volt elérhető egy jó ideig. -
-
válasz
Firestormhun #29262 üzenetére
fixed for ya.
ha megkapta a fullos quadro optimalizációt a titan xp, akkor a quadronak is lőttek - mégpedig mindenféle szempontból. -
Firestormhun
senior tag
Ha megkapta fullos Quadro optimalizációt Titan Xp, akkor Quadro P6000 eredményeiből kiindulva Vega FE-nek kb. lőttek is kereskedelmi szempontból.
Provides multiple Titan Xp performance optimizations on a variety of applications for prosumers and creatives.
-
Tudott valami újat mutatni az AMD?
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #29256 üzenetére
Ez nagyon jo
Elbeszelunk egymas mellett, igy nincs sok ertelme. Ugy nez ki 1080 es Ti koze kerul be ez a kartya indulaskor, en dobok egy rendes FC blokkot EK-tol, szepen beallitom es meglatom ugy mit produkal, az hogy kinek milyen problemai vannak az meg hadd ne izgasson. Amikor jatszom nincs FPS szamlalo bekapcsolva, max amikor eloszor elinditom es kivancsisagbol megnezem, amugy nem talalnam ki. Itt a tobbseget az FPS szamlalo erdekli, gondolom jatek kozben is azt nezik, nem a jatekot, vagy Firestrike, vagy TimeSpy... Vagy huuu, 2100MHz-en megy a GPU a memoria is kapott +500-at!!!!11!1 Aha...
Pedig egy jatekosnak ami igazan fontos kell legyen az a jatekelmeny es hogy jol fusson a jatek, mi mas erdekelne? Hofok? nem igazan erdekel, ott hutes, megoldja. Hangos? keresek halk megoldast. RGB ledek, van olyan is. Ar? talalok a penztarcamhoz valot.
A kulonbozo ujdonsagok a fejlesztokon es PR-osokon kivul nem sok mindenkit erdekel, a jatekosokat meg vegkepp nem, nem is tudja a tobbseg melyik jatek mi-mit hasznal, mire van optimalizalva, mi az az SM6, packed math, NV feature-ok... Annyit lat ha be van kapcsolva szaggat az a sz@r, ha nincs akkor meg nem (mindegy melyik feature-rol beszelunk).
1080-GSync monitor 1440p, nalam jol muzsikalt, most jon a Vega-Freesync, ott ahova en hasznalom ez kell.
Rozefroccsot hap hutofolyadeknak, mert az is "piros"
-
törölt tag
Ütös kártyának én azt tartanám ahol a 8-16 GB VRAM mellé az információk egy kis cserélhető 32GB-os SSD-n tárolódnának. Ezt aztán egy-két hónapig használhatnánk, aztán az SSD kimúlna rajta... de semmi gond az SSD-t kiveszed a slotból és bevágod az újat. Ez már szakitana a játékokban és a maradék pénzünk is rámehetne. AMD SSG majdnem ilyen, csak nem játékra hanem 8K-s valós idejű renderelésre van 6999 dolláros árban. Egy ilyesféle videókártya a játékra és a globális felmelegedés már nem téma többé.
-
Milka 78
nagyúr
Rupszi mond meg nekik,hogy ketté fogja f@sni a tejútrendszert is a Vega!!!!
-
törölt tag
válasz
#45997568 #29251 üzenetére
Ott az AMD részéről az RX400/500 szériás GCN 4-es kártyákat nem jelenthet gondot legyorsulni. A tesztekben megmért tudása alapján árazodik be egy videókártya a végleges közeli árba. Ha ezek nem lesznek jobbak a zöldek kártyáitól, akkor azok ára sem fog mérséklődni. Maradnak a magas lóvakon a gyártók, ami magas árakat jelentene a Volta megjelenése idejére.
-
törölt tag
-
válasz
->Raizen<- #29238 üzenetére
Ugye nem gondolod, hogy ha az AMD kifejlesztett valami hiper-szupert, pont ők ne kiáltanák világgá a szenzációt? Nem véletlen, hogy tologatják, a július 31-ből is augusztus közepe, szeptember eleje válik szép lassan...
Persze nem érint, nem az én árkategóriám, de nagyon is érdekel, mi a helyzet, csak nem látom rózsásnak a dolgot.
-
Malibutomi
nagyúr
Ide is:
"We confirmed power targets independently at 165W for the RX Vega 56 model and 220W for the RX Vega 64 model, with total board power for the RX Vega 56 estimated at 210W on the reference model, and about 290W for the RX Vega 64 air reference model. The Aqua model has a total board power of 350W. "
"As for power tuning, we asked whether this was just tightening of the power target or if actual power performance features were enabled under the hood. Turns out, RX Vega isn’t just a matter of restricting power target, they’re actually doing something for power optimization. We couldn’t get explicit examples at this time. One thing we do know is that the voltage targets change, so voltage checks are at different frequencies than FE, and voltage should be lower."
"We also asked AMD’s architects, including Mike Mantor, about whether TSBR was actually disabled in Vega: Frontier Edition or whether it was just a rumor. The architects loosely confirmed that tile-based rasterization was in fact disabled for Frontier Edition’s launch, which we think mostly aligns with statements about pushing the card out in time, and noted that TSBR will be enabled on both Vega FE and RX Vega on launch of RX Vega."
Szoval FE kartyakon tile based rendering ki volt kapcsolva tenyleg. Feszultsegek is valoban fel voltak tolva.
-
törölt tag
Nekem ezekből a HD 4850 volt meg egy huzamosabb ideig. Crysis és Witcher elment rajta 1280x1024 felbontásban, de a beállitásokat igen gondosan meg kellett válogatni a folyamatos játékhoz. Évente egy-két driveres bug volt időnként visszatérő nálam, de az R9 270X közelébe nem érnek fel ezek a gondok. RX 470-en nálam már túl sok volt a kompromisszum és a szükös játékélmény miatt váltottam. Ott is igen nagy igérgetések folytak a megjelenés előtt. Aztán mégsem jőtt be ezek többsége, főleg a teljesitményét és a melegedést érintő gondok érintettek akkor érzékenyen.
-
Puma K
nagyúr
válasz
cskamacska #29236 üzenetére
A gyári alap órajeles (FE) GTX 1080-at lelépi Doom-ban Vulkan api-t használva,
1 év után, 400W-ból... Volta ellenMi lesz itt jóval populárisabb és technikai szempontból átlagos játékok alatt amik csupán DirectX-et használnak...?
-
HSM
félisten
-
törölt tag
válasz
Yutani #29232 üzenetére
Neked akkor is elmondtam, hogy ezek a videókártyák az adott időben kiadott játékokban teljesitettek jól-rosszabban. Ezt akkor kifejtettem a HD3850 és az RX 470 köztes időkre. Játékra veszünk videókártyákat. Az elmúlt években nálam az R9 380 kivételével nem jött át, hogy az AMD videókártyák ezekben az időkben kiadott játékokban olyan jók lettek volna. GTX 1070 megint felemelt egy jó szintre amit a HD 6850 óta nem tapasztaltam. Megint érdemes jó beállitásokkal, szép látványszinten játszani. A két kártya között nem kis időeltérés volt.
-
törölt tag
Azokban az időkben még egy mentőcsónakba is átszálltam (RX 470), amig nem érkezik meg a felmentés. A VEGA játékos változata még nem jelent meg. AMD mondjuk eddig mire várt, mert a Ryzen-t nem lehet az RX 470 helyére bepattintani. Tényleg a sok panaszkodás mögött csak a tényeket nem veszitek figyelembe. AMD hagyta cserben a játékos usereket, akik kénytelenek voltak máshol megtalálni a 2017-ben játékra alkalmas videókártyákat. Nem zavar egyesek lehurrogása, de ha lett volna valami jó AMD-s videókártya a GTX 1070 szintjén akkor nem zavartam volna meg a nyugalmukat. Másokat sem kéne igy lehordani, mert kifejezik a véleményüket ez ügyben. Csak erre akartam felhivni a figyelmet. Lehet tovább örömködni a VEGA eddig nyilvánosságra került adataiban, és néhány kiszivárgott teszt eredményeinek ismereteiben nagy érdemeket kihirdetni. Majd ha a nyilvános tesztekben és a játékosok gamer gépeiben hozzák ezt a magas teljesitményt jó árazással és kedvező fogyasztással meg elfogadható melegedéssel, akkor elértek már valami fejlődést. Nvidia Volta megjelenésével ezt is lényegtelen dolognak tekintjük. Most sem a két kártya teljesitményén volt a fő hangsúly, csak az RX 470-es leváltásának körülményein és az ezek után felszabadult plusz teljesitménynek adtam hangot. Ezt akkor és most is kifogásolták többen, pedig nekem ez igy jött át.
-
válasz
cskamacska #29236 üzenetére
Piti vagdalkozás? Pff! Elolvastad egyáltalán, amit írtam?
Igen, a Vega nagy szar lett, sokat zabál, de legalább nem megy. Valamit nagyon elkefélt az AMD.
-
.LnB
titán
válasz
->Raizen<- #29231 üzenetére
Brutális bugokba..
hát akkor te szerencsétlen vagy. Mióta Nvm van nem volt bajom a driverrel. Igaz Amd oldalon se sok, csak mikor a Crimson kijött.
-
válasz
#00137984 #29223 üzenetére
Már megint nyomod a f@52ságot az RX470 vs. GTX1070 témában.
Persze, hogy jobb a kétszer annyiba kerülő GTX! Nyilván jobban észreveszed a 77%-kal nagyobb teljesítményt az RX 470-ről váltva, mint a bő 30%-ot, amikor az R9 380-ról váltottál a 470-re. Ha ez utóbbit nem vetted észre, akkor nem GPU limites játékokkal/beállításokkal játszottál.
Vagy talán hazudik a TechPowerUp?
-
->Raizen<-
veterán
A driver fejlesztési modellje az nv-nek nem áll stabil lábakon már mint eddig. Több csapat foglalatoskodik vele, azért megyek már a másik oldalra mert nv-nél már brutális bugokba futok bele hotfix hotfix hátán kijavítanak pár hibát és még több hiba keletkezik.
(#29230) nubreed: Azért nem megy jól mert nem jól kommunikálják le a dolgot a vörösek. Sok a nagyzolós igéret ami a megjelenésekor nem tud a teljesítményben manifesztálódni. Az ilyen poor voltázást meg hasonló kamus dolgokat ki kellene törölni a politikájukból. Az nv egyszerűen tolja, amit igér papíron az a valóságban is megjelenik, és el tudják adni magukat stílusosan, nem dobálják a földhöz a cuccokat mint raja meg még sorolhatnám.
-
nubreed
veterán
válasz
->Raizen<- #29224 üzenetére
Akkor ez miért nem köszön vissza az AMD piaci részesedésén? Az RX 580 simán ott van az 1060 nyakán, sőt jobb is nála olykor, mégis az 1060 fogy jobban. Pedig az AMD a nagy újító és ő hozza el a népnek a hiper-szuper low level apikat, sőt ha nem lett volna mantle, akkor a dx12 ma nem lenne az ami és a vulkan is jó részt az AMD -nek köszönhető tehát ha itt van ez a sok előre mutató fejlesztés, akkor miért nem az AMD -nek megy jól?
-
olle
senior tag
Ha szigorúan a dolláros árat nézzük az nem is rossz.
Arról nem tehet az AMD hogy a kereskedések csöppet máshogy látják a világot mint a végfelhasználók.
"Ennél meglepőbb már csak az lesz, hogy milyen áron érkeznek majd augusztusban az új AMD-s csúcskártyák. Az RX Vega 56-ot ugyanis már a szinte hihetetlen 399 dollárért (103 ezer forintért) meg lehet majd vásárolni, de a léghűtéses RX Vega 64 kerek 499 dolláros (129 ezer forintos) ára is nagyon jónak tekinthető."
-
.LnB
titán
válasz
Eddig is működőképes volt..
-
Locutus
veterán
válasz
Évek óta ez a mantra, mégis ott vagyunk, ahol.
A Vega is csak slideokban lett erős, meg paperlaunchban, aztán (amikor egyszer majd) jönnek a reviewek, megint rendre elvérzik a nagyobb fogyasztású, forróbb kártya az nvidia ellen teljesítményben (is).Persze ha a fejlesztők fizetik a kártyákat az AMD-nek, akkor minden ok. Ők biztos elégedettek, és sokat vesznek.
-
törölt tag
válasz
mcwolf79 #29222 üzenetére
Vagyunk még itt páran volt AMD hardvertulajdonosok. HD 6850 és a HD 7850 remek játékos tudása után (a régi idők DX11-es játékaiban) még-még elégedett voltam, de amit utána kaptunk azt senkinek nem kivánom. Driver és hardver miatt ment a picsogás, mert a játékokban nem adta sem a megfelelő teljesitményt, sem a megbizható müködést. Mindenféle artifactok tettek keresztbe, hogy a játékokban ne találjunk sok örömöt. R9 380 4GB adott egy kis reménysugarat nekem, hogy innentől felfelé indul meg ez az erőssen szivárgó tengeralattjáró. Hiába engedtem ki minden ballasztot, mert átváltottam i5 procira... ez az U-Boot nem akart a felszinre emelkedni. Most már elhagytam ezt a lélekvesztőt az RX 470 után, mert az elavult diesel-elektromos meghajtás után a GTX 1070 már atom-meghajtásnak tünik annyira más vizeken megy. Még ezek után is fontolgatom majd a GTX 1170-et vagy a jelenlegi kártyám utódjára való fejlesztést. Az ebben a sztoriban a buktató, hogy az AMD az elméletileg a legfejlettebb architektúrával biró videókártyák gyártója, aztán teljesitményben eddig mindig elfolyt az olaj és ez a hiba felfedte a helyzetét az ellenségnek. Ezek után könnyedén eltalálhatják és elsülyeszthetik a hullámsirba. Hallom ahogyan csobbanak a mélyvizi bombák.
-
mcwolf79
veterán
válasz
->Raizen<- #29217 üzenetére
Nem kell, most megint 10 évig fog kínlódni a gépfejlesztéssel.
Addig csak a nyavalygás és a szájtépés fog menni, ahogy az elmúlt X évben tette. -
törölt tag
-
Crytek
nagyúr
válasz
Proci hogy a vérbe jön ide? AMD-te veszek ha lesz új gépem ez később se fog változni mivel az intel soha nem fog változni.
VEGA-t meg persze hogy vártam hátha megszorongatja nv-t ami miatt előbb jön a volta....de ahogy nézem ez nem jött el -
füles_
őstag
válasz
Emlékeim szerint te is ugyanezt csináltad.
-
Crytek
nagyúr
Nv helyében én paraszt lennék és még ha nincs is veszélyeztetve a trón de egy laza 50-100$-t faragnék az 1080 és a Ti árából
-
cyberkind
félisten
-
törölt tag
válasz
gainwardgs #29207 üzenetére
Az 56-os életképesnek tűnik, a többi meg "meh", főleg a vizes. Elnevezhették volna őket 2900XT 10th Anniversary-nek is
-
törölt tag
Azt hiszem ez idevaló: RX Vega 499 Dolcsi 399 a shaderlockos XL
Már látom a következő hónap kommentjeit, a minimum FPS a fontos, NEEEM a felsőőőőőő ! -
Habugi
addikt
Sztem egy év eleji, tavalyi utolsók egyike NV driverrel is nézd meg hogyan alakul a történet, feltéve persze ha még nem tetted meg.
Amióta a Win10 nevezetű lápos, mocsaras, süppedős, ingatag, bűzös szeméthegyre is kell építkezni, azóta valahogy az NV-nek sem megy túl jól a driveres szekér, milyen érdekes nem..?!
-
Lmh
őstag
válasz
wjbhbdux #29201 üzenetére
De basszus, pár hónapja még bírta? meg fél éve a phenom 965 meg az fx6300 hd6850-nel még bírta gond nélkül?
fél évvel késöbb az i3 6100 és gtx1050 meg nem? Ez a fura nekem...
btw közben a digi is emelt a netemen, szóval az is jobb lett.
bár a hard disk sentinel nem ír problémát, de ssd fáradás nem okozhat ilyet? az a legrégebbi alkatrészem. 5 éves kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen alaplapot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest