- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cyberkind #41017 üzenetére
Jah, amilyen király és forradalmian új játékok jönnek manapság, abszolút megéri ez mind.
Először is ez irtó mókás pont így a Half-Life: Alyx megjelenésekor...
Másodszor: Választási lehetőség van. Én például elvagyok 60FPS-el is. Az pedig iszonyú szép az RE2 Remake vagy az RE3 esetében. Konkrétan szebb, mint konzolon...
BTW érdemes összevetni a The Witcher 3 különféle modjainak lehetőségeit és a konzolos The Witcher 3-at. A konzol előnye az, hogy leülsz és játszol. A PC-é az, hogy több szabadságot ad...
Na jó, idén a Cyberpunk miatt még csak-csak.
Especiel a Cyberpunk 2077 multiplatform, és a jelen konzolgeneráció a fő csapásirány.
Nagyon kíváncsi leszek a gépigényére, és hogy pontosan milyen hardvert is fog kérni... -
Hajdi
senior tag
válasz
cyberkind #36443 üzenetére
Kevesebb, mint egy éve még GTX760 csücsült a gépemben. Előtte HD 6950, majdan 7800GS, nem is sorolom tovább, egyszer sem láttam hasomló felmérést!!!!. A lényeg az, hogy nem releváns a Steam statisztika, főleg ha "10" évente kérdezik meg milyen hardvert használok.
Részemről zárom is, mert ez nem ide tartozik! Peace!
-
-
válasz
cyberkind #35786 üzenetére
Az árazás egy más dolog, de ilyen TIER modell alapján akkor ne is nagyon nézelődj Nvidia oldalán ha ez alapján akarsz venni kártyát, de azért elárulom,ez egy hülyeség.Konzulokhoz képest már évek óta hátrányban vagyunk, már eleve az eltérő felépítés miatt is.
Egyébként RTX 2070 már jobb árteljesítmény mutatóval rendelkezik, mind a nagyok, hisz a 2070= 1080+15 % 1080+ 15 % áron, azaz kb megmarad az pascal( 1080) perf/ dollár mutatója.javulást nem hozott, drága ez tény. -
válasz
cyberkind #35779 üzenetére
pontosan magyarázd már el nekem milyen alkalmazások/ játékok használják ki a TIER 4 bekötést és mi az amiben limitálva van a Turing az RX hez vagy vegához képest?Mi az amit nem lehet észrevenni? Miben járt előrébb egy játékban a TIER miatt az R7-R9 vagy éppen a Vega?
-
válasz
cyberkind #35764 üzenetére
Jah... az AMD világuralomra tör... kíváncsi leszek mikor jön majd az első intel konzol... mikorra is mondják a saját GPU-t? 2020 vagy 21?... még bele is férhet.
Na jó, majd inkább az azutáni körbe leghamarabb...
Hacsak nem akar egy harmadik fél is beszállni majd pont akkor. Apple konzol?Mondjuk a játék végét úgyis az jelenti majd, ha megfejtik a felhős streaminget... akkor szépen mindenki lehúzza a rolót.
Arra meg ott a Threadrippa' meg a 7nm Vega a felhőben.Mindig az AMD-re lyukadunk ki... akármi kell.
-
válasz
cyberkind #35761 üzenetére
Szerintem azért drágulni fognak... egy 50-100-ast minimum.
Ha megnézzük a világban milyen tendenciák vannak, és szinte minden drágul ezerrel, nem hiszem tartható lesz az ár.
De ha tényleg jön egy olcsóbb verzió is... akkor megoldódik ez is, akinek csak arra futja majd. -
keIdor
titán
válasz
cyberkind #35611 üzenetére
De most tényleg, azt mondom egy 1080Ti, 2070 a 250k-ért úgy ahogy elmegy. De ilyen korábbi Titan árakon ezeket a kazán 2080Ti-ket hova veszik? Előrendelésbe úgy hogy aznap elfogynak. Mire? Pábdzsíre, meg 25 órás Tombréderre? Utóbbi rohadt jó lett szerintem, de rövid, nincs is még RT patch... legalább volna olyan tartalom, hogy azt mondja az ember, "oké rohanok a boltba érte, nem érdekel az ár" mert kap valamit cserébe, de nem ez a helyzet.
Baromi unalmas lett a PC játszadozás, meg drága is. Tartalom kevés, exklúzív grafika, előnyök nulla. Látványban ugyanezt hozza a két nagy konzol. Ugyanez=95% kb. csak az ár a tizede.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
cyberkind #34614 üzenetére
Most hogy Raja atment oda meglatjuk mi kerekedik ki a dologbol. Aztan lehet az is hasonlo sorsra jut mit a Fiji-Vega vonal... Azt is erdekes lesz latni mire jut AMD most hogy van penz is meg egy halom director az RTG-nel.
Meantime NV meg szorja ki a kis jatekait a nepeknek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #33748 üzenetére
Én abszolút emellett állok, de előbb azért meg kellene egyezni, hogy mi legyen helyette. Az nem jó, hogy az Intel UPI-t akar, míg az AMD GMI-t. Persze az Intel GPU tudja támogatni az UPI-t, az AMD GPU a GMI-t, de mi van a keveréssel? Egy GMI-s GPU nem működik UPI-s procival és fordítva.
-
keIdor
titán
válasz
cyberkind #33741 üzenetére
Marad a forgatókönyv, régi középkategória eladása high-end áron, annak is álcázva, mivel a laikusnak úgysem tűnik fel, ő csak azt nézi, hogy GTX-xx80 a neve. Utána 1 év múlva mehet ki a nagy Titan-nak, a vágott verzió meg GTX-xx80Ti néven.
Egy generáció, két GPU eladása csúcskat. áron. Bevált recept, 2012 óta sikeres.
-
TTomax
félisten
válasz
cyberkind #33738 üzenetére
De nem azt kell nézni,hanem hogy vágott-e a gpu vagy sem.A 980Ti,és a 1080Ti vágott,nem a teljes értékű gpu ment rájuk,gyakorlatilag a "selejtek" az 580ra meg a 780Tire viszont a teljes értékű gpuk kerültek.Tehát az nVidia még azt is megengedhette magának hogy vágott gpu tegyen az abszolút csúcs vgaira,ami elég arcpiritó.
-
Puma K
nagyúr
válasz
cyberkind #33541 üzenetére
Mikor először próbáltam a GTA V-öt FPS-nézetben PC-n, akkor elmentem az erdőbe nézelődni, hogy azta qrva de rohadt jól néz már ki az egész világa a játéknak ráadásul egy új szemszögből.
Az erdő szélén nézelődve egy pihenőnél leparkolva az autómmal vizsgáltam a környezetet. Nem mentem nagyon az erdő mélyére. Ugyan látni nem láttam, de már hallottam a puma jellegzetes hangját amitől már frászt kaptam mert hirtelen hangosan felüvöltött... majd rám vetette magát és megölt. A váratlan eseményt riadtsággal és kifakadó röhögéssel tudtam nyugtázni
Az AMD CPU-ra reagálva meg ha megnézed, hogy egy jaguar magos FX 8xxx a maga 8 szálával és csilliónyi Ghz-cével játékokban egy Intel i5-ös 4 magos és 4 szálas CPU-val versenyez aminek elég minimum 3-3.2Ghz-cen járnia... akkor ebből nem nehéz azt a következtetés levonni, hogy harmat gyenge a konzolokban lévő 2x 4 magos 1.6 GHz-cen járó 2MB cache-el rendelkező CPU-k bizony gyengék a multiplayer-hez csillámporos low level API ide vagy konzolokra szabott OS oda.
Ezen a szálon tovább haladva, pedig a tapasztalatom azaz volt, hogy egy i5 4460 (4 mag, 3.2 Ghz és 6 MB SmartCache) gyenge volt a GTA Online-hoz, mert meg-meg akadt a játék hát még mikor egymást elkezdték darálni az emberek és elővették a vadászrepülőket, tankokat, RPG-ket meg ami rendelkezésre állt. Ugyan azzal a géppel offline-single a játék gyönyörűen futott, de a CPU-t az Online megette, és ezért voltam kénytelen i5-ről i7-re váltani és ugyan azon grafikai beállítások mellett 1 komponens azaz a CPU cseréjével kisimult a játék.
-
Loha
veterán
válasz
cyberkind #33517 üzenetére
GTA V -ben is le kellett butítani egy csomó proci igényes dolgot a GTA IV -hez képest: GTA IV is better than GTA V
Mert a jobb grafikához kell a jobb proci is, ha nem csak nagyobb felbontásról és több shader effektről van szó, a PS4 CPU -ja meg nem erősebb érdemben a PS3 Cell procijánál. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #33438 üzenetére
Az a baj, hogy az Intel nem olyan versenytárs lesz. Ők nem is gondolkodnak VGA-ban. Ők pGPU-t fognak csinálni, amelyet odaraknak a procijuk mellé a tokozásra. A gyártóknak ezt akkor is kötelező megvenni, ha az adott gépben be se fogják kapcsolni. Kifelé lesz jó esetben négy PCI Express csatorna, amiből kettőt majd elvisz egy SSD, míg a másik kettőre be lehet kötni egy VGA-t. Persze, ha mind a négyet viszi egy SSD, akkor nem is érdemes az OEM-nek az AMD és az NV felé nézelődnie.
Szóval az Intel nem egy harmadik versenytársnak jön. Ők ezért a piacért jönnek, és mivel az eladások tekintetében már most uralják a piac 70%-át, illetve kizárólag ők döntenek arról, hogy az AMD és NV VGA-kat hány PCI Express csatornán lehet bekötni, nyilván gondolhatod, hogy nem fognak bőkezűen bánni ezekkel, amikor már ott van a saját megoldásuk is a proci mellett.(#33441) FollowTheORI: Nem feltétlenül kell beavatkozás. Lehetett hallani arról a GDC-n, hogy a Microsoft a Windows S móddal egy olyan lehetőséget akar teremteni a piacon, ami gyakorlatilag lehetővé teszi az NV számára, hogy platformot építsenek az ARM-ra. A Qualcomm esetében ez már működik, tehát mostantól kezdve jöhetnek a többiek. És ilyen formában a versenyhatóságoknak nem kell beavatkozni, mert az Intel és az AMD mellett a Qualcomm és az NV tovább küzdhet. Az architektúra más lesz, de a Windows S mód kiegyenlíti az esélyeket. Hosszabb távon egyébként eleve az a Microsoft terve, hogy a Win32-es alkalmazások futtatását átteszi a felhőbe, tehát előbb-utóbb a Win32 teljesen ki lesz vágva a Windowsból.
-
válasz
cyberkind #33440 üzenetére
Ott még van sok vetélytárs... nem akkora gond az a felvásárlás.
Érdekes kérdés amúgy, hogy hogy szólhat a versenyjog odakint és meddig engedhetik az egyesüléseket... amíg kettő van oké?
Vagy legalább 3 kell legyen?
Jó kérdés...Nekem úgy tűnik, amíg legalább 3 cég van az amerikai piacon, addig nem szólnak nagyon bele.
Merevlemezgyártóknál is ugye csak akkor szóltak bele, amikor a HGST-WD egyesüléssel 2 szereplős lett volna a domináns (Seagate + WD) és kötelezték hogy a Toshiba legyen a harmadik és adják el neki a felét/harmadát vagy mennyit. Hogy legalább 3 cég legyen.Szóval ha így nézem, akkor amíg Intel + AMD + NV van addig nem szólnak bele. Bármelyik kiesne, akkor valszeg belenyúlnának.
Viszont meglepő hogy processzor piacon két szereplőig nem szóltak bele... bár itt lehet úgy vannak vele amíg van IBM/Sun/Oracle Power, meg ARM addig még "több mint 2' versenytárs van valójában. És nem gond hogy nem mindegyik x86 konkrétan... a lényeg hogy processzor és valamiféle alternatívát nyújt azért. -
nubreed
veterán
válasz
cyberkind #33094 üzenetére
Úristen.
Méghogyha a nVidia saját eladása is meg flagship meg minden... Arra innentől kezdve senki ne számítson hogy a custom/nem saját boltban értékesített kártyák szignifikánsan olcsóbbak lehetnek. Így kell kinyírni hosszú távon a pc gaminget... a 2018 -as év már erről fog szólni. Innentől kezdve egy 2060 -as kártya lesz jobb eseteb "csak" 699 dollár, minden más sokkal drágább.
Senki nem fog 700-1700 dolláros kártyákat venni.Persze mindez csak akkor ha a pletyka igaz lesz.
-
Televan74
nagyúr
válasz
cyberkind #32850 üzenetére
De akkor meg rondább lesz mint konzolon!
Én mindig magam állítom be a grafikai szintet, van mikor egy napot is elb...ok a tökéletesség kedvéért.Meg kell találni a kényes egyensúlyt,látvány és a sebesség között.
(#32851) turbokappa Na azt már nem.Akkor már tényleg egy konzol,bár ott sem fenékig tejfel az élet,de ott ha nem tetszik valami akkor eladhatom. FFXV PC -s vasárlásom esetén,maximum marad a steam mappába.
-
-
-
válasz
cyberkind #32568 üzenetére
Egyelőre eltengődöm a 1050 Ti-n, mostanában se játszani nincs időm, se hatalmas videómennyiség nem vár feldolgozásra.
A kínálattal meg lassan-lassan csak lesz valami, az az összeomlás sztem nem várat már sokat magára. Akkor meg lesz itt még Volta 1180 Ti is a mostani 1070-ek árában
-
válasz
cyberkind #32169 üzenetére
Ennek már több köze van a CPU-hoz, lehet az a limit. De ugye az a helyzet, hogy az átlagos konzolosok telibetojják az fps-t, így feleslegesnek tartják a fejlsztők a 60+ fps-t. Ha van is hozzá CPU, lehet másra költik el azt, nem a fps-re. Én se vennék konzolt pont emiatt, mert nem céljuk a 60 fps.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #31392 üzenetére
Kukázni nem fogják, mert kell másra is, de például az Intel nem úgy gondol a dedikált GPU-kra, mint mások. Ők reagálni akarnak egy potenciális változásra, aminek a PCI Express eleve nem része, mivel nem memória-koherens az interfész. Ilyet fejleszt az Intel, az AMD-nek már van GMI-je, míg az NV-nek NVLinkje.
Utóbbi miatt nehezen tudják megölni az NV-t, mert ha az AMD és az Intel procijai már nem lesznek használhatók a számukra, akkor csinálnak a GPU mellé egy ARM-os saját procit. Még a Windows is telepíthető lenne rá, hiszen hamarosan ARM-os Qualcomm gépeken lesz ott a rendszer az ultramobil szinten. Tehát önmagában az az irány, amerre az AMD és az Intel elindult nem probléma az NV-nek. Megvan minden komponensük a követésükre. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #31018 üzenetére
Nem az effektek jelentik a problémát, egy rakás eljárást szállított bele az Intel, az AMD és az NV egyszerre. Ezek effetek, vagyis lelőhetők. Kockázatos viszont egy olyan váltás, ahol az AnvilNextet átállt bindlessre, de egy olyan megoldásra, amit soha senki nem próbált ki előttük, majd végül esetleg nem is használja. Így viszont, hogy már bindless a motor, nem kompatibilis a DX11 CPU oldali binding API-jával, amihez kell írni egy extra kompatibilitási réteget. Ezek a beavatkozások csak lassítják a teljesítményt.
Igazából az AnvilNext rétegezett bindless modellje mindig kérdéses volt. Ha annyira bízna benne az Ubisoft, akkor a Dunia is így készült volna, vagy mondok közelebbit ... már az AC Origins konzolverziói sem használnának teljesen eltérő struktúrát.
Az meg, hogy egyelőre egyedül az Intel élt az opciós jogával az AC Originsre, nem túl biztató. Könnyen lehet, hogy az AMD és az NV nem tartja elég jó minőségűnek a portot. Nekik ott a Wolf 2 és a Destiny 2. Azokra simán fel lehet építeni az ünnepi szezont, és igazából sokkal több erőforrást öltek ezekbe a címekbe.A szerződéstől függ majd a gyártók reakciója. Valószínűleg az AMD hagyja a fenébe, mert nekik eleve exkluzív joguk van a Far Cry 5-re. Az NV esetleg vásárolhat némi kulcsot, hogy egy-két hétig elég legyen, így letudják ezt is lényegében csendben, megúszva egy újabb AC Unity botrányt. Abból ítélve, hogy mennyire sok Destiny 2 kulcsot vettek egyértelmű, hogy nem az AC Origins-szel akarják felépíteni az ünnepet. Én is inkább a Destiny 2-re építenék, bármennyire is elavult a grafika, az optimalizálása elég jó, és elég nagy cím is. Az AMD meg viszi erre az időszakra a Wolf 2-t. Kb. ugyanaz a szituáció.
-
Crytek
nagyúr
válasz
cyberkind #30744 üzenetére
Leszenvedtem .... közben alaposan kaptam a true store élményekből... első nap le sem engedte tölteni mert 3-4 féle hibaüzit váltogatva 17mb után rejectelt a fenébe...másnap este tudtam csak leszedni....
De a fullossal is bajok vannak mármint a fasztasztikus store rendszerrel ,pedig nonplusszultra újdonságként dobperegve jelentették be hogy a letöltés crash után nem kell a letöltést előről kezdeni megnyugtatok mindenkit DE előlről kellWelcome 2017 Mondjuk én nem vettem meg mert ehhez a storehoz soha nem fogom a nevem adni pénzügyileg,de szegény emberkéket olvasgatni is gyötrelmesen fájdalmas és átérezhető a próbléma,hogy már vagy 5x szedtek le 70GB-os és mindig kezdhetik előlről..
Igen a demóról beszélek.
-
.LnB
titán
válasz
cyberkind #29814 üzenetére
Nekem nem kevés. De a megfogalmazás helyes, lehet olyan esetet találni, hogy kevés tudna lenni. A(z 1 hónapos) 1080-at meg kevesebbért vettem mint ha vennék most +8Gb ramot.
Egyébként nem értem miért lovagoltok annyira a configomon. Zavar? Vagy mi a franc?
Néztem a ph!-s Vega és 1080 teszteket. És érdekes módon az én szaros i5+1080+8gb cfg-m koppra (1-3fps eltérés max.) reprodukálja ugyan azokat a benchmark értékeket mint amik ott szerepelnek. Pedig a ph!-s teszt config erősebb elvileg. The Division, Deus Ex például. Innentől kezdve meg azt írtok nekem amit akartok. Ez van, ez a gépem, ezt használom. Nekem semmi bajom vele. És szerintem sok más embernek se lenne vele.
Ui: Nem szeretnék senki szemében ellenszenves(ebb)nek tűnni, de szerinted nem tudnék venni még bele ramot ha akarnék? Mi értelme ezen lovagolni?
-
TTomax
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #29041 üzenetére
Nem igazán. A Volta leginkább egy technikai ugrás lesz. Sok új képességet hoz, illetve aktuálisan elérhető képességeket tesz használhatóvá, amelyeket ma szimplán nem lehet használni, mert nagyon lassúvá válik tőlük a Pascal. A Volta leginkább ezekre reagál. A Kepler-Maxwell váltás nem igazán realitás akkor, amikor technikai problémákat kell leküzdeni. Ettől függetlenül nyilván a Volta sokkal jobb lesz az új képességekben, mint egy Pascal, mert arra lesz tervezve, hogy a modern igények mellett legyen gyors. De a régi programokban nem lesz nagy előnye, mert azok nem használják az új lehetőségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok