Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
#45185024 #38845 üzenetére
"Igen de gondolod hogy RTX-ről elhitték hogy jó lesz bányászatra mikor tervezték ?"
??
Mi koze van az RTX-nek a banyaszat beomlasahoz? Nem azert esett be a forgalmuk mert az RTX nem jo banyaszatra hanem azert mert nincs banyasz piac ahova a kartyakat (nm csak RTX) vennek. Ezert volt es van meg mindig tonnanyi GTX a piacon es disztribucioban.
-
törölt tag
válasz
#45185024 #38818 üzenetére
Ehez fogható vélemények a HDR képmegjelenitéssel kapcsolatban is napvilágot láttak. HDR nélkül a film homályos és a szinek elszürkülnek... HDR alkalmazása a filmekben, játékokban nem mindig nyújtott emlékezetes élményt a több okra visszavezethető tévhitek és félreértések miatt. HDR megjelenitésre alkalmas kijelzőknek a tulajdonságait meghatározták pl. a HDR10 és a Dolby Vision szabványok. Ehez a 10-12bit szinmélység, Rec.2020 (BT.2020) legalább ennyit hozzátesz. Vagyis amig a játékfejlesztők nem alkalmazzák a Raytracing és DLSS eljárásokat szabványos módon, addig lehetnek olyan játékok és játékhelyzetek, ahol a képminőség kifogásolható lehet. Főleg ha ezeket adott felbontáshoz és képfrissitéshez fogják kötni. Ha viszont egyes jeleneteket eleve igy képzeltek el a játékfejlesztők, akkor ezek nélkül még rosszabb képminőségre is lehet számitani. Amig nem lesz egységes elképzelés, addig a játékfejlesztők nem fogják minden helyzetben jól alkalmazni az RTX videókártyákon ezeket az effekteket. RT magok nélkül a helyzet még rosszabb lehet, ezért talán egyéb oka van a hibáknak. Mindenki vegyen RTX videókártyát, aki a Metro Exodus játékban jó képmegjelenitést szeretne látni, főleg a játék gépigénye alapján lehet ez többeknek ad már nyomosabb indokot. Ez szarkazmus volt... Nekem a GTX 1070 Ti teljesitménye most még jó, csak majd nem a Metro Exodus játékban fogom ezt megtapasztalni.
-
válasz
#45185024 #38802 üzenetére
itt[link] nézd meg amit linkeltem.
nem nagy valami, de azért nem rossz ahol látszik. Ott az állóképeken azért látszik. Szépen használják csak, ha valakinek tetszik kapcsolja be, ha nem akkor ne.Fejlődjünk lassan. Vagy a Radeon 7 azért jó mert abban még ilyen nincs? Konkrétan a radeon 7 szempontjából mindegy az RTX, akármilyen is, mert nem tudja és anélkül is gyorsabb a 2080.
-
Devid_81
félisten
válasz
#45185024 #38778 üzenetére
Ezzel az egesszel az a baj, hogy az RTX 2080 ellen jott a kartya es a GTX 1080 Ti ellen jo igazan.
Ugyanakkor a masik oldalrol nezve az RTX 2080 vs GTX 1080 Ti kozott vicces elteres van, pont semmi, nehany FPS...annyira keves, hogy GTX 1080 Ti-rol meg majdnem hogy visszalepes is a valtas 2080-ra (kevesebb vram pl, arkulonbseg stb) -
válasz
#45185024 #38686 üzenetére
elég furcsa dolgot kell leírnom,de egyetértek veled, nagyjából.
Egy 700 dolláros kártyánál azonban nem szabadna ilyen hangon mennie. a urmark alatt mért 95 fok 3000 RPM mellett kifejezetten ijesztő. Valószínűleg óvatosan kell bánni a wattmannel, mert írják a fórumokon hogy kártya valami oknál fogva random dobálja el az órajeleket, 1300- 1700 között ami kihat a framerate-ra és nem tudják az okát. Ez a tezstek alatt is látszik egyébként.
A startra már támogatnia kellett volna a VII karit a wattmannek, nem más egy egyedi profilt is kaphatott volna, ha már ez a top. -
válasz
#45185024 #38595 üzenetére
Mert az RTX 2080 drága és Radeon 7 olcsó ! hajrá!
Remélem sokat fogtok még sírni az RTX ára miatt miközben remeg a kezetek 700 dolláros Radeon 7 előrendelés gombján és elaléltok tőle.De az legalább gyorsabb... ja nem, de legalább RTX... ja nem, de legalább kevesebbet eszik... ja nem. jaj de 7 nm vazze és 16 GB RAM!!!! 444Várhatjátok majd az olcsó Navit ne aggódj, ha elviszitek a A Radeon 7 karikat ennyiért, AMD sem hülye.
legalább Nvidiánál másról sem szól az összes fáma a fórumokon , hogy milyen drága az RTX és minden szakújságíró ezt írja róla, itt meg örömködés megy ugyan annyiért a radeonnak. EZ több mint elkeserítő, mennyire nem látnak át egyes emberek a saját fanboyságukon, többek között te sem. -
huskydog17
addikt
válasz
#45185024 #38177 üzenetére
Mining kártyák amit te néztél 140-ért.
Akkor nézzük a legolcsóbb Vega64-et, amivel játszani is lehet és végfelhasználók is meg tudják venni (értsd: nem nagyker):
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 64 8GB HBM2 - 161kMi baj van a Giga-val?
-
Raymond
titán
válasz
#45185024 #38159 üzenetére
Egyebkent itt a javitott grafikon, az eredetiben amit linkeltel hibasak voltak egyes kartyak ertekei:
"Please note I made a major error for the cost per frame graph, the 1060's, 1050 Ti, RX 570 and 580 were calculated based on the 1080p data and not 1440p."
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
#45185024 #38159 üzenetére
"Egyébként Intellel mi történik ? Nem úgy volt hogy Januárban bemutatóznak Rajáék? Vagy azt már Skippelték ?"
Tekintve, hogy 2020 H1 a megjelenési cél az arctic soundra(legalábbis eredetileg ez volt, akár az év második felére is átcsúszhat, sok függ attól mennyire pörög fel a 10nm, ugye ice lake-től kezdve jó pár termék erre épülne) ez biztos valami gyenge pletyka lehetett.
-
Petykemano
veterán
válasz
#45185024 #38155 üzenetére
Én inkább valahogy úgy illusztrálnám a problémát, mint a procikban a pipeline-ok.
A zenben van 4 ALU egy magban. outoforder, tehát ügyesen sorrendezi a parancsokat, hogy minden órajelciklusban lehetőleg minden ALU-nak legyen - időzített - dolga. (ILP)
És még ez is úgy van, hogy a 4 ALU-t (meg az fpu-t) valójában akár 2 szál is tudja kezelni, kihasználni1 lapka -> 2 CCX (L3$/CCX) -> 2x4 mag (L1$ & L2$ / core) -> 2x4x4 ALU
Tehát 4 ALU / L1$+L2$Ehhez képest a GCN:
1 lapka -> 4 SE -> 4x(9 - 16) CU -> 4x(9-16)x4 SIMD -> 4x(9-16)x4x16 ALU
Itt a L1$ a CU-ban van => 64ALU/L1$
az L2$ pedig az SE-ben => 1024ALU / L2$A problémát a hatékonytalanságra szerintem úgy lehetne illusztrálni, mintha a zen magban sokkal több, mondjuk 4 helyett 8 ALU lenne. Nyilván nehéz lenneo olyan szintű ILP-t elérni, amivel kihasználható 8 aLU egyszerre.
Tehát most annyi történik, hogy vezérlést, ütemezést és valószínűleg cache-t is visznek a SIMD szintre ezzel növelve a granularitást. Tehát nem a 64 ALU-t vezérlő CU lesz a legkisebb önálló egység, hanem egy 16 ALU-s SIMD.
"The main thing is that AMD has applied for a patent for a new design that apparently moves much more of the scheduling and control logic down the chain. This makes it look a little bit more like nVidia, which has the same scheduling logic on the streaming multiprocessor (SM) level. A card like the 1080 has 20 SMs active, to be compared with the 4 shader engines AMD uses. The metaphor isn't exact, but NVidia's SMs each control the equivalent of 2 CUs, while AMD's shader engines are asked to control as many as 16."
"But here's the thing, almost everything in that design is scalable. You can make a sSIMD with 2 ALUs or 4 ALUs, a CU with 4 superSIMDs or 6 superSIMDs, you can make a product with 2 CUs or 10 CUs. What is the implication of this? By mixing and matching components you can make a fit for purpose gpu, for gaming for compute or for AI. But there is more! You can take one of the subcomponents and mix it with an entirely different processor, a DSP, an FPGA and, yes, a cpu to make something entirely new."
(innen)
-
-
Petykemano
veterán
válasz
#45185024 #38130 üzenetére
Vedd lejjebb a lelkesedési potmétered, mert kiakadnak a természetvédők (akik a globális felmelegedésért az AMD kártyáit okolják )
Teljesen mindegy, melyik jobb, v szebb. Ez mikor volt szempont?
Honnan tudod, hogy ingyen használni fogja bárki is a MSMLSS-t? Amikor az nvidia fizet a DLSS implementálásáért?
Majd a konzolról lecsöpög a zsírja?? Ahogy eddig is.
Egy kezemen meg tudom számolni azokat a játékokat, amik azért futnak jobban v legalább jól amdn, mert konzolról vmi fícsör át lett hozva anélkül, hogy átoptimalizálnák nvidia kártyákra.Nyugodj.bele, hogy végeredményben ez egy xbox only fícsör lesz.
-
Devid_81
félisten
válasz
#45185024 #38130 üzenetére
Eloszor jo lenne latni elesben, hogy mit is fog mutatni es mekkora teljesitmenycsokkenessel ez a bizonyos AMD fele ray tracing.Majd utana raerunk tapsolni az AMD-nek
Jelenleg az nVidia kartyakat ket vallra fekteti a ray tracing, pedig ott hardware szinten megy a dolog. -
válasz
#45185024 #38046 üzenetére
azzal tisztában vagy ugye, hogy a DirectML eljárást Turing allowed, ráadásul tensor core kifejezetten gyorsító jellegű.Együtt demózták .
az 1660TI ha jön Turing GPU lesz,1070 teljesítményű, 250 $ ha igaz, szóval Rx 590, nehéz dolgod lesz.Mondjuk ha jön 24 GB verzió Rx 590 akkor lehet alternatíva. -
-
válasz
#45185024 #37975 üzenetére
Egyelőre az összes RTX-et viszik, mint a cukrot, szval nem lehet panaszuk a kereslethiányra - sőt, a Pascaloknak is inkább emelkedett az ára, ami azt jelenti, hogy meg is veszik őket.
Ilyen szituban pálfordulást hozna egy hivatalos visszahívás. Sajnos mivel nem biztonságról van szó, semmi sem kötelezi őket globális visszahívásra, mint pl a samut kötelezték a robbanós note7-ek eltüntetésére a piacról.
-
keIdor
titán
válasz
#45185024 #37871 üzenetére
Ez 4K + 200% res. scale? Mert nagyon gyatrák a számok...
Falu111: Na a DLSS, az a kamu bejelentés is megérne egy misét. Hol vannak a DLSS-t használó játékok? Hol a Tomb Raider Ray Tracing patch? (lomtárban a fejlesztőknél)
Számomra a Turing semmivel sem különb, mint a Vega VII, de legalább most a zöldeknél van tele üres ígéretekkel a padlás, két év múlva úgy fognak hullani a mostani RTX-2000-es kártyák vram hiány miatt, hogy lesz meglepődés... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
#45185024 #37871 üzenetére
ezt az oldalat felejtsd mar el, kamu az egesz ugy ahogy van.
kovetkeztetest meg foleg ne vonj le belole, mert fabrikaljak az adatokat. szoltunk tobbszor, hogy ne linkeld es ignorald oket, kovetkezore mar torolni fogom, mert flamelekeltesen kivul masra nem jok a grafikonjaik. ha meg abbol se ertesz, akkor ugy veszem, hogy direkt flamelsz, ami viszont mar moderacios kategoria.
(#37882) VTom : jaja, emlekszem, szerintem en is szoltam anno.
-
-
do3om
addikt
válasz
#45185024 #37735 üzenetére
Te nagyon nagy ott vagy az AMD mondavilágában igy megkérdezném mert lehet rosszul emlékszem:
Nem azon hájpoltál hogy a vega utóda ami csak prof szintre jön ha lejönne gamerbe odabaszna mindennek 7nm-en?
A navi meg vinné a közép felső kategóriát?
Vagy nem jól emlékszem?
Mert most ha ez a csúcs hbjemes vega 7 a 2080-at fogja majd egyszer talán ostromolni, akkor a navi mit fog ha megjelenik ráadásul talán év vége fele?
Talán addigra kijön az ellenfele is az 2050 -
válasz
Te shader demókkal és vram sávszél-tesztprogikkal játszol?
#37741: sztem amúgy jó kis kari a vega64hez képest, csakhát a szokásos gyakorlati AMD-s bakikat még a csilivili sávszél ellenére se tudták maguk mögött hagyni (fogyasztás/teljesítmény, valszleg idle fogyasztás), amihez újonnan hozzáadódik az ár/teljesítmény...
-
válasz
mi nem akarjuk kivenni ,meg szerintem a tegnapi nap után Jensen sem fogja, nem fog különösképpen reagálni erre semmivel, max tavasszal megvágja egy kicsit a 2080 MSRP-t ha egyáltalán szükséges lesz Bár az ő ki ha én nem hozzáállása eredményezhet egy 1180 kártyát vágott áron de ez függ attól is, valóban majd mit tud felmutatni a kártya a játékok alatt mert ha csak 10 % kal elmarad a 2080 tól akkor kb mindegy.
Figy ez a kártya elvonatkoztatva az nvidiától csak a családon belül nézve adott nektek 25 % teljesítményt növekedést kb 40-50 % áremeléssel @300 wattos fogyasztással. ( valaki tegnap írta hogy az MI50 64 wattot fogyaszt IDLE-ben ? lol).+ 8 GB HBM et lehet fényezni , csak felesleges, ilyen áron. Akkor már inkább az RTX természetesen szerintem ráadásul 650 Eurótól van . tegnap Raymond belinkelte az Nv találgatósba hogy az MSRP áráig a 2080 ból pontosan 12 darab verziót vehetsz, annyi van a meghirdetett MSRP alatt, mert elfogytak a pascalok( 1080TI-1080) a boltokból, lejjebb lehet vinni az árakat Ha elmegy az 1070 és a Ti is akkor a 2060 is 300 dodóra leül, mert elméletileg a 2060 FE is 50 dollár felárat tartalmaz.
Shader modell 6.5 jön Turingra is, azzal tisztába vagy ugye AI specifikus amiben Turing elég jó.. -
válasz
#45185024 #37697 üzenetére
Ez ugye egy fillérrel se olcsóbb a 2080-nál (nem illik ám amcsi nettó árat EU bruttóval hasonlítgatni
), és ezzel kapcsolatban meg engedtessék meg egy cseppnyi kétely:
"The performance slides released by AMD, indicate that the Radeon VII is faster than GeForce RTX 2080 in selected games."
Egyébként persze, jó, hogy a 2080 széleskörű elérhetősége után fél, illetve a szintén pont ebben az árkategóriában mozgó 1080Ti után KETTŐ évvel képesek kiadni a kártyát.
3840 feldolgozó - hmm, miért is vágták meg a Vegát? Akkor ez most csak attól lesz gyors, hogy a 7nanós tech határára tépik az órajeleket és nem hagynak egy deka tuningot se benne? (Tudom, a Turingban sincs, csak ugye ez adhatna némi előnyt)
-
Puma K
nagyúr
-
válasz
#45185024 #37697 üzenetére
azt írogatják a topikjában, hogy limitált példányban készül és nem lesz olcsó 700$? Hát jó.
Raymond: ja közben néztem én is. ráadásul a fogyasztás marad változatlan.Azt hiszem ezt megoldja NV egy árcsökkentéssel aztán annyi, vagy még azzal sem, mert ott az RT ficsőrnek pluszban. nem fog rá lépni 11xx szériával -
válasz
#45185024 #37690 üzenetére
Majd lesz olcsóbb pár hónap múlva. Ezek launch árak még. 2070 is 200 K n nyitott nagykerbe, most meg a végfelhasználói ára 180-190 K egy normálisabb hűtéssel rendelkezőnek.
Majd írd az infókat, ha tudod mit regéltek, pont nem tudom nézni legalább is az elejét, ha csak nem halasztom el a gyurmázást a kedvükért -
válasz
#45185024 #37637 üzenetére
Nem a különbség az, hogy a fan kedvel egy gyártót és szorít hogy jó legyen amit kiadnak. Ez vagyok én és te a két oldalon. Hater meg a konkurenciát próbálja meg állandóan rossz fényben eltüntetni és mindenhol lehúzni valamint azért szorít a kedvelt gyártójának, hogy a másik gyártónak rossz legyen. Na ez nem vagyok én, ez vagy te szintén.Részemről ezt itt le is zárnám.
Az RTX 2060 FE hűtésével nincs gond ellátja a feladatát, nagyon jól, hűvös a kártya és halk is, én ezt várom el egy hűtéstől. Akinek nem tetszik vegyen majd CS kártyát a többi gyártótól, szerintem úgy is a java mennyiséget az fogja kitenni.
Külföldi oldalak szintvonala azért jobb mert kiegyensúlyozottan jelen van a konkurens gyártók közönsége és nem kaptak évekig agymosást mint ami itt kialakult az utóbbi időkben. Igazából nvidia bármit csinál, bármit lép haterség ömlik a PH topikjában elég benézni egy RTX 2060 vagy egy adaptíve sync hír topikjába, vagy megemlíthetném neked ezt [link] a ma délelőtti színvonalas AMD fanulást egy ilyen hírnél, hogy nvidia 7 nm ra a Samsungot választotta. Na látod, az lesz a vége hogy kialakul egy Adored Tv hez hasonló kis közösség itt nektek és boldogok lehetettek, csak közben meg befucscol az oldal szakmaisága és maga az oldal is úgy általában . Lassú víz partot mos ahogy szokták mondani.
Én most is egyébként drukkolok AMD bek nem szidom a kártyáikat tényként kezelem őket. Remélem holnap bemutatnak valami tényleg jó cuccot hogy legyen konkurencia harc ennyi a véleményem róla. Nem is szoktam általában negatívan nyilatkozni róluk, bár sok mindenért a bögyömbe voltak és vannak, de azt már kifejtettem feljebb. Következő procim egy ryzen 3000 valami lesz. ha holnap beigazolódik bármi a leakekből.
-
törölt tag
válasz
#45185024 #37637 üzenetére
Én meg kissé túlszíneztem...
Nem teszem legközelebb, mert a humor faktor elfedte a lényegi részeket. RTX 2060 ref. videókártya nekem kinézetre a Sapphire hűtésének fomavilágát hozta. Sapphire AMD videókártyák jártak nálam, de azért a vásárlás előtt megnéztem a felépitését kivül-belül (TPU és Guru3D tesztek). Megbizható VGA-k voltak és normális hőmérsékleteket mértem játék közben. Ezzel ellenben az RTX 2060 ref. nem kizárólag itt szerepelhet gyengébben, hanem a GTX 1070 és a GTX 1070 Ti ellenében. Nem cserélném erre a GTX 1070 Ti videókártyámat, mégha egy szelet Boci csoki is járna hozzá (vagy egy játék).
-
válasz
#45185024 #37596 üzenetére
igen ez hathatós érv ellene, hogy nem tudod szétszedni az FE verziót olyan könnyen és össze van rakva., főleg, hogy ezen nem cserélhető garanciavesztés nélkül a hűtő.
tudod ez nem AMD fankodás amit csinálsz hanem NV haterség. a kettő nem feltétlenül függ össze, meg abban sem vagyok biztos, hogy érted a különbséget,de ezek a kommentek inkább már szánalmas kategóriába tartoznak, szenvedés amit művelsz.Másik kommentedre 2 nevetséges charttal tudok válaszolni, próbáld értelmezni és keresd meg rajta az AMD kártyákat:
ja és nem volt csíkszélesség váltás ezek TSMC 12 nm készültek, bocs.
-
-
-
válasz
#45185024 #37471 üzenetére
Én úgy tudtam a PS5-t a Sony hozza,, ezek szerint radeonstation 5 lesz.Majd bedobom a Ps topikba is ezt.
hozza a navit 2019Q4 7nm mid osztályba megint, mert sajnos az AMD nek nem a pascallal kell már versenyeznie teljesítményben, hanem a Turinggal, ahol a 2070 fölött van még 2 kártya. majd szólj Lisanak erről.
Egyébként én szorítok nekik , hogy azt az árazást abszolválni tudják amit ígértek, mert akkor legalább lesz verseny megint.Ha már 210 K és magyar árakról beszélünk vagy te egy mondaton belül leírod a 210 K-s Nvidiát és a 300 fontos OC áras Vegá-t érdekes és pártatlan összehasonlítás, kinevelt a PH látom
na szóval ha magyar árak: akkor 2070 180 K és jó hűtéssel. ráadásul nálunk a vega 64 ára még mindig a habokban 165 K a legolcsóbb ehhez képest a 2070 180 K-s ára nem rossz, köszi.
Alza 2070 + BF5 178 K: [link] Alza vega 64 : 163 K [link]
Ipon :[Vega 64] RTX 2070 [link]Nvidia hozza a 7nm turingot 2020 Q1 7 nm EUV. megoldják ők hogy legyen rajt Samsung RAM a kártyáikon ahogy eddig is tették.
Ezek a kilátások tökéletesen jók NV nek és nekünk is, ha kidobják az RT nélküli verziókat addig olcsóbban. köszi ha ez bejön akkor megint nem ők lesznek gondba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Linux kezdőknek
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- PlayStation 1 / 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EAFC 25
- Medence topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest