- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
r92king #31878 üzenetére
Firestrike-ban valamiért nem gyorsul kellően, de a többi elég szép eredmény, úgy néz ki a generációs előnyük meglehet megint, sőt... Kiszedik a tensor magokat/sima magokból is egy párat, kap egy picit magasabb órajelet és ugyanezt tudni fogja egy jóval kisebb chip is.
-
Raymond
titán
-
guftabi96
addikt
válasz
Habugi #31881 üzenetére
Ahogy többen írták: PUBG.
Ázsiában is brutálisat robbant, és rengetegen low end konfigokkal játszanak vele, és ez meg is látszik a steam survey eredményein is.
Elképesztő, hogy mennyire sikeres (annak ellenére, hogy a szerverek mennyire rosszak és nincs normálisan optimalizálva, de ebbe most ne menjünk bele, erre nem ez a megfelelő hely). Aktuális kép:
Hamarosan meglesz itt a 3 millió feletti peak is. -
törölt tag
válasz
Petykemano #31893 üzenetére
Ezeknek az appoknak nincs jelentősége az az adott játékhoz van, szerintem bele sem veszi abba a HW felmérésbe. Amit a steam felajánl automatikusan az a "Valve Hardware Survey" app (nem CSGO/Dota/SteamVR survey) ami nem kötődik egyik játékhoz sem és teljesen random.
-
Habugi
addikt
válasz
#35434496 #31891 üzenetére
Az.., ez sajnos mélygyász.
FollowTheORI, bozont, Raymond, Petykemano:
Kösz az updatet srácok, erről a qrva PUBG-ről mostanában állandóan megfeledkezem.
Persze részben magyarázat csak, az is gyalázat h sikeresen "elvesztették" belépő/beugró szinten az ár/teljesítmény mutatójukat, elég sokáig náluk volt. Arra hogy a 750Ti-vel még mindig nem tudnak versenyezni inkább nem mondok shemmit.
-
Raymond
titán
válasz
FollowTheORI #31890 üzenetére
Mindenhol ez ment, foleg junius/juliusban amikor az R9 es RX arak a csucson voltak es a Vega-bol csak az FE jelent meg. Tele volt a net XY AMD -> 1070/1080 valtokkal.
-
Petykemano
veterán
válasz
Habugi #31881 üzenetére
IE v Edge
steam://takesurvey/1 (dota2)
steam://takesurvey/2 (cs:go)
steam://takesurvey/3 (source filmmaker)
steam://takesurvey/4 (steamVR)5-6 nem létezik, tovább nem mentem. Nem tudom, h van-e minden játékhoz survey, de a surveyId =/= appId.
Ez alapján úgy tűnik, a steam nem mér mindenkit, csak azokat, akik bizonyos játékokkal játszanak.
A bezuhanás tehát simán lehet olyan okból, hogy a steam egy olyan új játékot kezdett el mérni, amivel más játékokhoz képest több intel/nvidia tulaj játszik.
-
-
Raymond
titán
válasz
Habugi #31881 üzenetére
PUBG es a Kinai felhasznalok. Meg olyan Jun/Jul es lehet Aug is aranylag OK-sak voltak a szmaok aztan teljese erovel berobbant a PUBG Kinaban iy tobb millio uj aktiv felhasznalo jott a Steam-re es emiatt latod ott a 750Ti-t a csucson vagy a W7 es a Simplified Chinese szarnyalasat.
A Polaris meg a banyaszlaz kirobbanasa ota nemigen van jelen a jatekosoknal.
-
bozont
veterán
válasz
Habugi #31881 üzenetére
Polaris az február óta leginkább csak a bányában dübörög, így aki azt is vett volna, az is nV-t tudott csak. A Vega sem az a népkártya. A cpu fronton meg az a kérdés hogy a Ryzen mellett is ennyire nyomul az Intel, vagy a Ryzen-nek köszönhetően nem esett nagyobbat az Amd?
-
-
Habugi
addikt
válasz
r92king #31878 üzenetére
Poor Volta..
Mindeközben..
Steam reggel megkérdezte mehet-e a Survey, okvetlen.., válaszoltam ííín, majd felajánlotta h egyből mutatja is mizu:
Valaki legyen szíves dekódolja már nekem mit látok ezen ?!?!?!
Elvileg gőzerővel dübörög a Ryzen & Polaris/Vega, ehhez képest az elmúlt ~negyedévben a harmadára esett az a kevés is amit eddig CPU/GPU fronton képviselt _Steamen_ az AMD ?!
-
r92king
tag
Titan V benchmark Redditről, ha ez igaz, akkor több mint 2x gyorsabb, mint a Vega 64. A Titan XP-re is ver majd 50%-ot. RIP AMD.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #31867 üzenetére
Sokkal olcsóbb. Ennyi. Az Mi25-nek is megvan az előnye, ahogy a Teslának is, de például az egyedi support előnye egy csomó potenciális vásárlónak nem kell, ezért jobb nekik a Titan és a Frontier.
(#31874) Petykemano: Kiderült már, hogy a Wolf 2-ben működnek. Nem általános, hanem per game alapú jelenleg a profilozás.
Csodadriver egyébként nem létezik. Ezek nem csodák.(#31876) Szaby59: Relax, az Adrenalin meghajtóval nem fogod megnyitni a vezérlőpultot. Majd az ágyból átállítod, amit szeretnél.
-
törölt tag
válasz
Raymond #31873 üzenetére
"making everything easier to use"
Na erre kíváncsi vagyok mert 2 éve nem bírja megjegyezni, hogy ha átméretezem a kis szaros ablakot amiben megnyílik akkor jó lenne ha következő alkalommal is úgy jelenne meg... Ha ezt az óriási featuret sikerül berakni akkor tényleg kisebb "csoda" lesz ez a driver
-
Petykemano
veterán
válasz
Raymond #31873 üzenetére
Akkor mégis igaz lenne az a pletyka, hogy ebben a vegában olyan szintű hardveres hibák vannak, amiket driverrel nem tudnak áthidalni és majd csak a következő verzióban - hívják bárhogy - lesz aktiválva?
A csodadrivernek léteznie kell, hát Abu megmondta, hogy akkor fogjuk megérteni a Vega frekvencia parakéterezését, ha bekapcsolódnak a funkciók
-
Raymond
titán
Eh, wundertreiber...
"There's not a 20% increase in GPU performance that's happening with this. This is much more about features and capabilities, and UI elements, and making everything easier to use."
-
törölt tag
Nem értem én már egyesek naponta 180 fokban megforduló véleményét, az AMD vagy Nvidia ellen írányuló kijelentései miatt. Bármelyik gyártó 25+ TFLOPS teljesitményű videókártyája gyorsnak mondható és van hozzá jó szoftveres támogatás (talán Nvidia itt előnyben van a programok támogatottsága miatt). Azon a területen a 3000 dolláros árat is megadják. Ezért korlátozza az Nvidia driveresen a HPC szerverek piacát, hogy az ilyen Quadro és Tesla, meg a Titan V hardverek fogyjanak ide, és ne a játékos Geforce videókártyákat vegyék meg a tudományos kutatásokra és munkára. A játékosoknak is maradnak készletek, és ezért jók az Nvidia éves szintű eladásai. AMD viszont ezt nem gondolta át a Polaris GPU, majd a VEGA megjelenése után sem. A játékosoknak nem jutott elég AMD videókártya készlet, és a VEGA nem is készült teljesen játékos célokra. Talán a VEGA Refresh széria majd a játékosok igényeinek kiszolgálásában is jobban teljesithet.
Az utóbbi időben viszont a jó kártyákat is sikerült itt a fórumokon jó alaposan lehúzni. GTX 1070 Ti. Egyszerűen a feleslegesnek megnevezett kártyát rossz fényben tüntették fel a PH!-en jópáran. GTX 1080 teljesitményének a közelében akkor játékra mégiscsak jó választás, miközben az árak is kezdenek az elfogadható szintre beállni. Nálam mindenesetre elég jól hozza a formáját, miközben "csak" egy erős i5 procival hajtom és mégis sokat gyorsult és simábban futnak a játékok. A gép halk és hűvős játék közben is, mert a GTX 1070-ről is csak érdemes volt váltanom. Szóval mielőtt itélkeztek egy hardver tudása felől, amit ráadásul gyakorlatban nem használnak itt sokan, hogy tapasztalati szintű és szakmailag megalapozott véleményt mondjanak, azért jó lenne egy kicsit jobban átgondolni Abu85 véleményét némelyik témakörben.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #31870 üzenetére
Mi volt a cél ? Hogy elvegyék a figyelmet egy DRIVER-től ?
Amúgy december 12-én várható a csodadriver: [link]
-
Petykemano
veterán
Ha megengedsz egy megjegyzést: tökéletesen aszerint viselkedsz, ami megfelel annak a célnak, ahogy az nvidia marketing-stratégiát felvázoltam:
"Hétfőre már minden IT iránt érdeklődő tudni fogja, hogy az NV (mindenféle csinnadratta nélkül!) kiadott egy 3000$-os új kártyát aminek a játékos teljesítményéről semmit nem tudni, de biztos jó lesz..."
EZ volt a cél...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Petykemano #31867 üzenetére
Mert Hollywoodból súgtak nekik,hogy mi a menő?
-
Simid
senior tag
válasz
Petykemano #31866 üzenetére
Értettem én ezt elsőre is. Inkább csak egy kiegészítés volt ez, mert - mint írtam is - szerintem nem igaz az, hogy érdemben lehet "showt lopni" egy másik piacra érkező termékkel. Hétfőre már minden IT iránt érdeklődő tudni fogja, hogy az NV (mindenféle csinnadratta nélkül!) kiadott egy 3000$-os új kártyát aminek a játékos teljesítményéről semmit nem tudni, de biztos jó lesz...
Ez semmilyen formában nem fog befolyásolni egy jövő héten érkező drivert, legyen az bármennyire is "csoda" vagy csalódás. Ha belebegtették volna a következő generációs gamer kártyákat, az már sokkal inkább.Amúgy a hozzászólásod végével teljes mértékben egyetértek, biztos, hogy ahol tehetik, figyelnek erre is. De konkrétan ebben a helyzetben szerintem max a saját terméküktől (V100) tudnak bármit is "ellopni".
-
Petykemano
veterán
Nem kell egyetérteni a meglátásommal, ezzel nincs gond, nem akarlak meggyőzni. De ha nem értesz egyet, legalább azzal ne érts egyet amit mondtam, ne azzal, amit gondoltál, hogy mondtam.
Megelőző csapás teória: mivel a termékkínálat tekintetébeb valóban elég magabiztosan vezetnek, ezért semmiképpen sem tekinthető a titan V termékszintű megelőző csapásnak, amilyen a 980ti volt.
Ám a showt (médiafigyelmet) attól még el tudja vinni valami elől, amivel nem is egy piacra érkezik.
És még csak az sem szükséges elem ehhez a marketing-stratégiához, hogy a konkurens bejelentése valami olyat takarjon, ami a brand-elsőségre komoly veszélyt tartogasson.
Ezt a stratégiát akkor is lehet alkalmazni, ha az amd holnap Mondjuk csak egy mainstream kártyát jelent be, és a marketing-levegőelvételhez az se szükséges, hogy ezt egy hasonló termékbejelentessel előzzék meg.Szerintem AZ nvidia folyamatosan és magabiztosan tolja ki a termékeket, 90%-ban még azt is megengedve magának, hogy a bejelentéseit úgy időzítse, hogy az amd a legkisebb rivaldafényt kaphassa.
-
Simid
senior tag
válasz
#85552128 #31864 üzenetére
"Én azt látom, hogy az nVidia folyamatosan tolja ki a termékeket, 90%-ban függetlenül attól, hogy az AMD mit csinál."
+1 Szerintem is ez a szitu. A Pascal óta nagyon magabiztosak.
Annyit tennék még hozzá, hogy már csak azért sem életszerű a megelőzőcsapás teória, mert ez a kártya nem gamer piacra készült. Persze ezt mondogatták a korábbi Titanoknál is, de itt fokozottan igaz (és nem csak az ára miatt). Valószínűleg az 1080Ti utódja sem ebből lesz, egy ekkora lapkát HBM-mel nem fognak tudni bepasszírozni az 1000$ alatti árkategóriában. Szóval még ha össze is jönne a "show" az AMD részéről, akkor sem ezzel próbálnák ellopni. -
törölt tag
válasz
Petykemano #31863 üzenetére
"Te nem látod? Ha holnap kiadná az AMD a várvavárt wundertreibert, ami brutális 30%-ot dobna a Vega64 teljesítményét ez tegnap még óriási navégrézést, tapsot és vállveregetést ért volna, hogy na tesssék, csakbeérte. Ma? "
Mi lenne ma ? Ha az amit írsz megtörténne akkor meg arról cikkeznének és azzal lenne tele minden - főleg mert a szokásos slideware ki lesz posztolva az oldalakra ha kell ha nem, ha emellé még drámai gyorsulás meg Ti verés is lesz hát kigyullad a WCCF, Videocardz... is, hogy az AMD ezt driverből megcsinálta.
Ez a Titan V messze nem "ellopja a showt" kategória, főleg nem a gamer kártyáktól. Lesz ilyen is 'oszt csókolom, lapozzunk. Ha bejelentették volna a Geforce 20-as "Ampere" szériát na az már kicsit más lett volna...Én azt látom, hogy az nVidia folyamatosan tolja ki a termékeket, 90%-ban függetlenül attól, hogy az AMD mit csinál. A 1080/1070 is a bevett minta szerint jött, egyedül a 1060-nál látom, hogy gyorsabban dobták ki mint legutóbb, ez lehet az AMD és az RX480 hatása - de ez is csak utólag történt meg.
A 1080 Ti-t is nyugodtan halaszthatták volna júniusig, több pénz jött volna a Titánból meg a 1080-ból így, mégis kiadták pedig a konkurencia még hónapokra volt. Simán elég lett volna rájuk dobni a computexen és még úgy is lett volna 2 hónap előnyül."De nem is gondolnám, hogy a RX Vega elrajtolása akkora show lett volna. "
Hát nagyobb mint egy középkategóriás Polaris megjelenése.
"mintha úgy lennének időzítve tudatosan, hogy a lehető legkevesebb levegőt és rivaldafényt kapja a konkurencia"
Nem azért, de amennyi találgatás, hype, meg vágyakozás volt a Vega után szerintem annyit az egész pascal széria nem kapott megjelenés előtt.
-
Petykemano
veterán
válasz
#85552128 #31862 üzenetére
Az "ellopni a showt" marketing taktikához nem feltétlenül kell olyan dolgot előhúzni, amivel pont a $3000-os Titan V a megelőző csapás. Mármint termékszinten. Épp elég a médiafelhajtás ahhoz, hogy ellopja a showt. Tehát én egyáltalán nem gondolnám azt, hogy maholnap az AMD biztos be akart jelenteni egy eddig titkolt vega változatot, ami pont jó lett volna, de most már így nem.
Te nem látod? Ha holnap kiadná az AMD a várvavárt wundertreibert, ami brutális 30%-ot dobna a Vega64 teljesítményét ez tegnap még óriási navégrézést, tapsot és vállveregetést ért volna, hogy na tesssék, csakbeérte. Ma? Ma már mindenki arról beszél, hogy az nvidia ledobta az atombombát és kit érdekel, hogy a vega már beelőzi a 1080ti-t, úgyis jön majd mindjárt a Titan V és RIP AMD megint. Tehát nem öröm, hejehuja, de nyugtával dícsérd a napot, mert úgyis jön az nvidia válasza, hanem se öröm, se hejehuja, se napdícsérés, már most itt van az nvidia "válasza"A pascal és a polaris összevetését pedig nem értetted meg ebben a vonatkozásban. Elvileg igazad van, hogy ha a 480-nak akarnak konkurenciát állítani, akkor az 1060-at hozzák ki előbb. De brand szempontból ez nem lett volna logikus lépés, mert az 1060 és a 480 versenyképesek egymással. (összevetésképpen: a 750ti-t mint kiskártyát azért volt érdemes beküldeni, mert sokkal jobb fogyasztással bírt a versenytársaihoz képest) Az nvidiának sokkal jobban jött az, hogy olyan terméket dob ki, ami a konkurencia termékvével nincs egy súlycsoportban. (Itt ezért nem számított a Vega.)
A 1070Ti valóban nem illeszkedik erre a mintára. De nem is gondolnám, hogy a RX Vega elrajtolása akkora show lett volna. De én nem is állítottam, hogy az nvidia minden marketing-mozdulata egy megelőző ellenreakció az AMD tevékenységére, csak azt, hogy gyakran tűnik úgy, hogy az Nvidia lépései nem piaci konkurenciaharcból fakadó "kapkodó" kényszer, hanem mintha úgy lennének időzítve tudatosan, hogy a lehető legkevesebb levegőt és rivaldafényt kapja a konkurencia.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #31860 üzenetére
Szerinted mit húzna elő az AMD a közeljövőben amit egy 3000$-os Titan V-vel kell "megelőzni" ? Ha valami akkor én is azt mondom, hogy ez inkább a Frontier/instinctre való reagálás csak más piacon és sajátos formában, mintsem bármire is megelőzésképp jönne.
A Polaris meg a Pascal hasonlata is hülyeség, a 1080 és a 1070-nek azok a kártyák nem konkurenciái, ha a 480-nak akarnak konkurenciát állítani akkor a 1060-at hozzák ki előbb. Vagy ha az "nVidia mindig az AMD előtt" (és nem tőlük függetlenül) elméletből indulunk ki és direkt azért hozták ki a 1070/1080 párost, hogy beelőzzék őket akkor a Vegának is kint kellett volna lennie a 1080 után pár hónappal - mert azzal van egy súlycsoportban...
Még a 1070 Ti-t se hű, de nagyon sietősen adták ki, gyanítom, hogy ha akarják augusztusra a Vega elé is előránthattak volna egy olyan kártyát legalább ref designnal, ennek ellenére csak hónapokkal később történt meg ez a lépés, noha még így is beelőzték őket a custom piacon. -
válasz
Petykemano #31860 üzenetére
Nem olyan megelőző csapás, mint a másik kettő volt...
-
Petykemano
veterán
válasz
FollowTheORI #31858 üzenetére
Ezzel a nemmel arra akarsz utalni, hogy
a) nem lesz semmilyen lényeges AMD-s bejelentés a közeljövőben
b) Lesz AMD-s bejelentés, az, hogy az nvidiás termékbejelentés mindig megelőzi az AMD-ét csupán a véletlen műve, semmilyen konkurencia mozgására reagáló marketing-taktika nincs benne? -
cyberkind
félisten
válasz
FollowTheORI #31858 üzenetére
Star Wars-os Titan, Volta Titan, ennél jobban csinálni se lehetne.
-
válasz
Petykemano #31820 üzenetére
Nem. Ez csak egy ünnepi pénztárca halászat a tehetősek között...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #31854 üzenetére
Igazából a ROCm nem akarja áttörni a CUDA-t. Ennek a konstrukciónak a CUDA egy fontos eleme, amivel fel tudják használni az AMD GPU-kra az eddig megírt CUDA kódokat. Emiatt van az, hogy az AMD manapság nem arról beszél, hogy a CUDA rossz, annak mennie kell, hanem arról, hogy a CUDA az jó, használjátok a HIP-en keresztül, és tudjátok célozni az NV, illetve az AMD hardvereit. A CUDA tehát ma a stratégia része lett, amit még reklámoznak is, mert már megvan az eszköz (HIPify), amivel ezeket a kódokat lehet futtatni a saját GPU-ikon.
[link] - itt bővebben beszélnek a CUDA-HIP kapcsolatáról.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Petykemano #31854 üzenetére
Én mint egyszerű felhasználó, csak annyit látok az egészből hogy asztali 3D Gamer vonalon jobb helyzetben van az nvidia.
Valahogy a 1080 is jobb választásnak tűnik játékra mint a VEGA jelenleg.
Hallottam hirét, hogy jönnek olyan driverek amik sokat fognak hozni az AMD-nek, ezeket is mai napig várják a VEGA felhasználók. -
Petykemano
veterán
Tegyük hozzá, hogy a Vega nem rossz compute kártya. 12.5 (14) tflops single és 25 tflops half precision. Ezt tudja a Vega és ebben a vonatkozásban az nvidia nincs mérföldekre.
Két dologban van és ez persze egyáltalán nem apróság:
- a szoftveres környzet: CUDA. Ez a professzionális piac köré elég komoly falat jelent. Ezt igyekszik áttörni az AMD ROCm csomaggal. Hogy most ez olyan jól megy-e, mint ahogy Abu mondja, vagy csak kapargatják, mint mások állítják, ezt én nem tudom megítélni. Mindenesetre ezen a téren nem is olyan nagy a különbség a compute kapacitások között, viszont sokkal fontosabb a szoftveres környezet.
- A másik terület ahol az nvidia sokkal jobb az a gamer grafikai piac. Itt a tapasztalat az, hogy hiába a hatalmas compute teljesítmény az AMD-nél, az nem konvertálódik olyan jó arányban fps-sé, mint az nvidia esetén. Az AMD-nek nincs semmilyen versenyképes válasza, az AMD szar, az AMD béna, az AMD nem csinál semmit percepció sokkal inkább erről a piacról eredeztethető, de a professzionális piacon ez lehet fals. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontosan.
És akkor tételesen. HIP-re van ugyanolyan gyors Tensorflow, mint a CUDA-ra. Dedukcióban egy Vega tud neked adni ~25 TFLOPS-ot, míg egy Titan Xp ~10 TFLOPS-ot. Miért is éri meg a Titan Xp-t, ha az alternatívája két és félszer gyorsabb és nincs szoftveres hátránya?
Most pedig jött a Titan V, ami már képes ~25 TFLOPS-ra, sőt igazából többre is, erről majd a hírben, tehát ez már egy nagyon is megfontolandó alternatíva.
-
Asbee
veterán
Az Radeon Vega Frontier Edition egyre kedveltebb a gépi tanuláshoz, mert a ROCm mellett egyre erősebb. Már sokkal veri a Titan Xp-t.
Tehát aki ma olcsó gépi tanulásra kínált hardvert akar, annak egyedül a Radeon Vega Frontier Edition, vagy akár a pici consumer Vegák kínálnak 25+ TFLOPS-os teljesítményt.
Ezt a tempót más hardver meg sem közelíti.
És lehetne folytatni. Majd írtál azért 3 mondatot az új Titanról is. az a baj te vagy aki észre sem veszed amit ír. Befejeztem ezt a témát. Lehet fanozni, orvosozni, szemüvegezni. A régi motros objektív tagok mind ismerik az itteni munkásságod, vicc kategória. Ott is kell kezelni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért törném magam azon, hogy provokáljalak titeket? Szimplán önmagatoktól képesek vagytok olyan dolgokat látni a hírekbe, amelyek benne sincsenek.
Láthatod most is. Szó se volt itt arról, hogy mennyire szuper a Vega. Egyszerűen csak leírtam, hogy picit gyorsabb nála FP16-ban a Titan V, és pont azért jött, mert a korábbi Titan Xp nem tudott 25+ TFLOPS-os FP16-os tempót felmutatni. Ebből a tényből sikerül azt leszűrni, hogy mennyire szuper a Vega. Ez itt a szövegértelmezési problémát tipikus esete, amit "provokációzással" palástoltok. -
Asbee
veterán
Akkor ezzel lényegében beismered, hogy a cikkeid egy tudatos provokáció is? Ezért kell fényezned tudatosan mindenhol az amd-t? Mint ahogy most is tetted. Elkezdtek beszélni a kártyáról, idejöttél és elkezdtek ecsetelni mennyire szuper a vega, ilyen nincs a piacon ami a közelében sem lennne. Majd a fejedben kreaált tények mögé bújsz, amit semmivel nem tudsz igazolni. Több szóra sem érdemes, ez a tevékenységet. De legalább most beismerted és teljesen szándékos és tudatos, hogy legyen mivel provokálni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az én lelkem nem bántja. Örülök neki, hogy van miről írni, és nektek lesz mire sivalkodni.
(#31845) ÁdiBá: Igen csak az a hardver marha drága. Van egy réteg, ami nem tudja megfizetni az annyira drága hardvert, így az NV és az AMD ide vezette be a Titan és a Frontier opciókat. Nem annyira durvák a terméktámogatásban, de elég jól működnek, és relatíve olcsók. Ez a réteg amúgy sem a Tesla vagy az Instinct verziót venné, hanem választana GeForce-ot és Radeont, ha nem lenne Titan és Frontier.
-
Asbee
veterán
Ennyire süllyedsz lefelé, hogy burkolt személyeskedésbe kell menned? Bár megértem, hogy ennyire bántja a lelked ez a kártya. Az a vicces ahogy előadod tényeid. Bár annyi tényt közöltél te már itt a PH-n amiből semmi nem lett, hogy röhögőgörcsöt kap az ember. Na látod, erre kell az orvos, nehogy megfulladjon. Ha már ilyen megjegyzősre vetted a figurát.
(#31845) ÁdiBá: Ez nem gamer kártya, csúnya nv még a választ is megkerüli. Kíváncsi leszek játékokban driver, teljesítmény téren ennek ellenére, hogya fog muzsikálni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem hiszem, hogy ez géming kártya. Azt írták páran, hogy az NV azért titkolja a ROP-ok számát, mert 48 van benne. Ezért sem esett szó a géming felhasználásról, csak a gépi tanulásról. Én próbáltam rákérdezni a ROP-ok számára, de csak az volt a válasz, hogy ez nem géming hardver, így ezek száma lényegtelen. Ez igazából megkerülése volt a kérdésnek.
-
ÁdiBá
veterán
Ne viccelj már, az AMD tudja mindenki hogy papiron jobb mindennél, De már egy 1080Ti keresztbe lenyeli ha egy átlagos háztatársba bekerül, egy átlagos felhasználóhoz.
Szerinted a mostani Volta?
A Pascal ellen nem tud versenyezni mai napig a VEGA?!
Most miről van szó?
Szerintem két vega nem érné be a Titan Voltát.(#31846) Abu85 Ezt azért nem értem, mert van kint professzionális kártya az nvidia cégtől HBM2 vel rendelkező 16 gigás modellek, amire nem is tudsz rákötni monitort, mert nem arra való.
Most ezen ugyan úgy minden adott.
Nyilván nekem is feltünt hogy sok dolog hiányzik a kártyáról. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az lesz kiemelve a hírben. Hova készült és mit tud. És ha visszaolvasol egyedül én hoztam számokat, szóval rajtam számon kérni ezek hiányát finoman fogalmazva is vicces.
(#31840) Locutus: A tényeket nem lehet tálalni. Azok tények. Az már más kérdés, hogy mit képzeltek bele, de ez nem rám tartozik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raymond #31838 üzenetére
Sokkal többen választják. A problémát az adja az NV számára, hogy a Tensorflow HIP konverziója pöcre ugyanolyan gyors, mint a CUDA kód. Csak amíg utóbbit nem tudod futtatni olyan hardveren, ami ~10 TFLOPS-nál többre képes, addig a HIP konverzió fut 25+ TFLOPS-os hardvereken is. És mit ad isten, az NV kihozott egy 25+ TFLOPS-os hardvert. Ha ezt nem tudjátok összerakni, akkor az nem az én gondom.
-
Locutus
veterán
Nem a tényekkel van a gond, sose azzal volt. Csak a tálalásukkal.
Tudod, van az egyik hírforrás, amely szerint megint atomot dobott a piacra az nvidia, amire az amd-nek nincs válasza. Meg van a másik, ami mosdatni próbál, hogy ez "csak" válasz az AMD űrtechnológiájára, meg csak 0.1-el gyorsabb, és különben is, nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljanak. Na vajon itt melyik lesz a bemutatóban...
-
Asbee
veterán
Most sem a tényekkel van a baj, megjelent egy új nv kártya, ahelyett hogy annak a tudását , pozícionálását emelnéd ki, megint azt ecsetelgeted hosszan mennyire szuper az amd. Más meg sem közelíti. Inkább meg sem közelítette eddig a pontig. A tényeket pedig, tényekkel támaszd alá, számokkal, bizonyítékokkal. A te szavad itt sok embereknek már nem tény. Légből kapott dolgokat én is tudok mondani...
(#31840) Locutus: Természetes, hogy a második eset. Egy köztes lenne az igazi, de azt szokás szerint más oldalakon kell majd keresni.
-
Raymond
titán
"Semmiféle hírforrás nem kell ide. A dolog egyértelmű."
LOL
Classic
"Az AMD-nek a ROCm csomagja nagyon gyorsan fejlődik, és egyre többen választják a Vegát gépi tanuláshoz."
Ezzel nem mondtal semmit ha tobb adattal nem tudod alatamasztani. Itt egy pelda hogy megerts miert:
Eddig 1 a 100-bol valasztotta az AMD megoldast, a tobbi az NV-t. Most mar 4-en valasztjak az AMD-t (=egyre tobb), csak attol meg az NV-t ez nem fogja kulonosebben erdekelni ha a tobbi 96 az o megoldasukat valasztja. Majd valamikor jovore raneznek hol is tart az a most fel eves ROCm, mert akkor talan mar lesz egy mareknyi projekt ami le is lett szallitva.
-
Petykemano
veterán
válasz
Raymond #31827 üzenetére
Ha megoldandó problémaként tekintünk erre a helyzetre - ahogy Te nézed - akkor arra valóban az lehetne a megoldás, hogy az AMD kapja össze magát, ésstb, amiket írtál.
De én nem problémaként írtam le a helyzetet, hanem tényszerűen. Azt mondtam: az nvidia kiváló termék- és marketingstratégiát folytat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #31831 üzenetére
Semmiféle hírforrás nem kell ide. A dolog egyértelmű. Az AMD-nek a ROCm csomagja nagyon gyorsan fejlődik, és egyre többen választják a Vegát gépi tanuláshoz. Hogy miért? Mert megközelítőleg sincs olyan relatíve olcsó és gyors hardver, ami 27,5 TFLOPS-ot leadna FP16-ban. A Titan V most képes 27,6 TFLOPS-ra, ami sokkal-sokkal-sokkal több, mint amit a korábbi Titan Xp tudott. És a gépi tanulás szempontjából a 3000 dollár relatíve olcsónak számít. Leginkább azért, mert a memória miatt úgyis a Frontierben gondolkodtak a "dezertőrök". A CUDA sem lényeges kötés már, a ROCm támogatja a HIP-en keresztül.
-
Petykemano
veterán
válasz
Locutus #31826 üzenetére
Félreértettél.
A mondandóm célja nem az volt, hogy
"óvónéni, a csúnya nvidia miatt megint nem sikerül az Ájemdének" - ahogy Te értetted.Csupán tényszerűleg leírtam, hogy az nvidia olyannyira nincs lépéskényszerben, hogy megengedheti magának a termékbejelentéseit úgy intézze, hogy az AMD-nek még tiszavirágéletű sikerélményei se lehessenek. Ez semmiben nem mond ellent annak amit a short storydban vázoltál.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Yutani #31828 üzenetére
A Titan mindig is olyan célközönséget célozmeg az utobbi években, hogy eleve nincs szó semmilyen versenyről, mert a maximumot hozza.
Ha végig nézed a Titanokat, és a megjelenési dátumokat, mindig messze az AMD fölé tervezte az Nvidia, ki ha én nem stilusban, ezzel is jelezve a világ felé, hogy.:
HAHÓ, NÁLUNK VAN A VILÁG LEGGYORSABB VIDEOKÁRTYÁJA, tessék rendelni.
Kb a Titan az erre hivatott.Én szerintem az Nvidia tud valamit, hogy a Radeonnál készülnek valamire, ez miatt gyorsabban léptek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #31825 üzenetére
Semmi ilyesmi nincs. Az Radeon Vega Frontier Edition egyre kedveltebb a gépi tanuláshoz, mert a ROCm mellett egyre erősebb. Már sokkal veri a Titan Xp-t. Utóbbi pedig nem elég jó hardver, mert nagyon lassú FP16-ban, Tensor magja pedig nincs. Tehát aki ma olcsó gépi tanulásra kínált hardvert akar, annak egyedül a Radeon Vega Frontier Edition, vagy akár a pici consumer Vegák kínálnak 25+ TFLOPS-os teljesítményt. Ezt a tempót más hardver meg sem közelíti. A Titan V erre reagál csak. Nem véletlen az sem, hogy számítási teljesítményben hova érkezett: a top RX Vegára 0,1 TFLOPS-ot ver FP32-ben és FP16-ban.
-
-
Raymond
titán
válasz
Teljesen fuggetlenul attol mennyi realitas van vagy nincs annak amiket irsz es nezopontok kerdese mellozesevel, az a problema amit irsz hogy "az NV mindig alavag az AMD-nek" es a peldakat amiket felhozol aranylag egyszeruen megoldhato - hozzon az AMD a piacra idoben olyan termeket aminek az NV nem tud alavagni. Mert ha ez nem tortenik meg akkor felesleges beszelni barmirol is.
-
Locutus
veterán
válasz
Ez a nyakatekert gondolkodás semmi másra nem jó, csak az AMD mosdatására...
A short story annyi, hogy az nvidia megint atomot dobott a piacra, erőből, olyat amire az AMD évek óta sorozatosan nem volt képes. És megint pofátlanul árazhatja ahova csak akarja, mert pontosan tudja, hogy se előzőleg, se utólag nem lesz rá válasza az AMD-nek.
-
Petykemano
veterán
válasz
Locutus #31824 üzenetére
Az a helyzet, hogy működött a marketing:
"Se a 980ti-re, se az 10x0 szériára nem jött semmilyen versenyképes válasz"Pont erről beszéltem: az nvidia szokta úgy időzíteni a bejelentéseit, hogy megelőzze a konkurencia lépését, ami utána már "semmilyen versenyképtelen válasz"-nak fog tűnni.
Mondom az érthető illusztrácót:
I. változat: (kitalált történet)
1. "A" cég tesz egy bejelentést, amivel előnyre tesz szert, beéri a konkurenciát, jobb terméket ajánl, stb. A vásárlók és a média tapsol,hurrázik, navégrézik, tesztel, örül és vásárol.
2. Kicsivel később "B" cég tesz egy bejelentést, amivel "A" cég legutóbbi teljesítményét meghaladja. A vásárlók és a média tapsol,hurrázik, tudtamozik, tesztel, örül és vásárol.II. változat (valóságos események alapján)
1. "A" cég bejelenteni készül valamit. Bejelenti, hogy bejelenteni készül valamit, a média feszülten vár.
2. "B" cég pár nappal "A" cég tényleges bejelentéste előtt bejelentést tesz egy termékről, amivel megelőzi önmagát és persze a konkurenciát is magasan. A vásárlók és a média tapsol,hurrázik, éljenez, elalél, tesztel, örül és vásárol.
3. "A" cég megteszti tervezett bejelentését, de a bemutatott termék "B" cég előző bejelentéséhez képest már nem olyan kiugró érdekesség, a vásárlók és a média elégedetlen a versenyképtelen válasszal.Mondom a példákat:
- Az AMD már hónapok óta dörzsölte a tenyerét, hogy húúúde oda fog vágni a Titánnak. Titán teljesítmény olcsóbban, venni fogják mint a cukrot. Titán killer, meg ilyenek.
Aztán az nvidia röviddel a tényleges termékbejelentés előtt megjelentette a 980ti-t (ami majdnem titan teljesítmény) számottevően olcsóbb áron, gyakorlatilag alávágva a Fury X-nek mind teljesítményben, mint árazásban. Elvitte a showt. Ha nincs 980Ti, vagy később érkezik akkor a FuryX-nek lett volna showja - egy rövid ideig és méltó válaszként tekintettek volna rá, amit aztán az nvidia később trompfolt volna csak a 980ti-vel. Ehelyett: "versenyképtelen válasz" lett a Fury X
Most persze kérdezheted, hogy most és akkor nekem ezzel mibajom van, miért fáj ez nekem? Nem fáj, nincs ezzel bajom, csak tényszerűleg leírom, hogy milyen kiváló termék- és marketingstratégiát folytat az nvidia
- Az AMD nagyon igyekezett a polarissal. Abu azt jósolta, hogy backtoschool időszakban, vagyis nyáron fog megjelenni mindkét gyártó 14nm-es terméke. Ehelyett az AMD nagyon igyekezett a polarissal. És az nvidia is a pascallal. Megtették a bejelentést még tavasszal és Founder's Edition néven drágábban kiárulták az első körös gyártás eredményét, aminek nyilván rosszabb volt még a kihozatala a tervezetthez képest. De ezzel megcsinálták, hogy megelőzték az AMD-t. Ha ez nem így történik, akkor a polaris nagyot szól: az AMD beérte az nvidiát perf/W-ban, hol az nvidia válasza? stb
Ezzez képest ami történt: meh, "versenyképtelen válasz" lett a Polaris, ráadásul az AMD ki is vonult a felsőházból.
- Az már idén történt, amikor még Raja Koduri a FAD-on demózta a Vegát és néhány tesztben megelőzte a GP100-at. Pár nappal előtte azonban az nvidia bejelentette a GV100-at. Elvitte a showt. Onnantól mindenki tudta, hogy most hiába mutat be az AMD valamit, ami jobb és esetleg elgondolkodtatna, hahó, itt jön a mienk, ami sokkal jobb lesz (majd ha kapható lesz és meg tudod fizetni.)Azt ugye Te is tudod, hogy
- az AMD azt nyilatkozta, hogy még idén lesz termékbejelentés (12nm)
- az AMD custom vegái jövő héten érkeznek és abu kotyogása szerint ez nem véletlen, hanem biztos akkor jön az Adrenalin.Fentiek alapján a kérdés az, hogy vajon most milyen showt akar a korábbiakhoz hasonlóan ellopni az nvidia?
-
Locutus
veterán
válasz
Se a 980ti-re, se az 10x0 szériára nem jött semmilyen versenyképes válasz, se a megjelenésük előtt, se utána... most ugyan milyen showt lopnának el? Azokra a semmirevaló paperlaunchokra, aminek utána a fele se valósul meg, minek pályázna az nvidia?
-
-FreaK-
veterán
válasz
Holy fuck.. 21M tranzisztor... ez egy szörnyeteg. Viszont csak egy 6os meg egy 8as tápcsati kell neki, nem úgy mint némely Vegának a két 8as
Viszont ez azt is jelenti, hogy a megfizethető Volta sincs már olyan messze, pár hónap talán, én olyan március/áprilisra tippelném 2000-es széria megjelenését.
-
Petykemano
veterán
Az nvidia az elmúlt években mindig gondosan ügyelt arra, hogy nem sokkal az amd előtt összekuszálhassa az esetleges terveket, árazásokat, és fondorlatosan elébe vágjon tervezett hatalomátvételnek. A FuryX a 980ti árnyékában, a polaris az 10X0 árnyékában már sose szólt akkorát, mint egyébként tette volna.
Vajon most is lehet szó ilyesmiről?
Persze nem arról van szó, hogy valami ne jött volna amúgyis, csak az időzítés mindig a show ellopását célozta. -
ÁdiBá
veterán
ABU ebből mikor szereztek be egy példányt kiprobálni mit tud?
Megérkezett a Volta. -
scabi78
senior tag
Sziasztok, lecseréltem az r9 380 2G-t egy gigabyte gtx 970 windforce 3x-ra és a Bf1 homályos, „pixelesebb”, életlen az amd kártyához képest, ez normális?
-
Televan74
nagyúr
válasz
FollowTheORI #31806 üzenetére
Az utolsó Jedi!
-
-
cskamacska
addikt
Ez engem is érdekelne. Miért csúsztak úgy el a gyártói Vegák, hogy a karácsonyi szezon utolsó pár napjában érkeznek, ha épp nem csúsznak tovább? Nem lehetett volna ezt pár héttel Balkán Friday előtt megtenni, hogy telibe kaphassák a szezont?
más
Ha már itt vagy, esetleg nem tudnál pár szót szólni arról, hogy miért csempészték vissza a 896 shaderes kártyákat RX560 név alá vissza? Ráadásul miért sunyin, jelzés nélkül, hogy akár még a fogyvéd is rájuk borogathassa az asztalt?
Miért nem volt jó az RX460/RX560D per 896, és RX560 per 1024 felállás, ennyire nem mentek a kisebb kártyák, vagy ekkora volt a selejt hányad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged