- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Milka 78 #31694 üzenetére
Van egy szep fiatal szoke kolleganom, ot kimentettem
Televan: persze, a levegoseket nehezebb huteni, a gyartoi megoldasokra kivancsi leszek Pepeeeee baratom is arra var
Vtom: jo a pascal, a koltoi tulzas eszkozevel eltem bevallom A 1080 viz alatt 44C volt 15%-al melegebb kissebb terheles alatt. Szerintem az semmi
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz #45997568 #31693 üzenetére
Persze, megjöttek a fagyok, kiraktad az erkélyre az alulfeszelt, vizezett vegát, aztán megy az arcoskodás
Nálam Divizsöny meg AC Origins alatt 65 foknál sosem melegebb a léghűtéses Pascal kazán ebben a házban:
És nem, nem 100%-on tekernek a ventik.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Televan74
nagyúr
-
s.bala31
őstag
Már a Vega topic gazda is túladott a ref Vegán
[link]Ami fura hogy az illető még pár hete biztatta a fórumozókat a ref hűtés cseréjére de ő maga már nem vállalta be a procedúrát. Mondjuk megértem mert kell hozzá némi szerencse is ahogy olvasgattam a hsz-eket. Szintén sokszor emlegette az OCuk-ról való vásárlás előnyeit is, persze ő inkább a Magyarországi bolttal is rendelkező Alzát választotta.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz korcsi #31681 üzenetére
Mert nincs összefüggés. Akármilyen memóriával működik a HBCC, csak a külföldi fórumokon beszélnek össze-vissza.
Az AMD csak azért használ a HBCC-hez HBM2-t, mert ezzel elég csak egy vagy két HBM2 stacket vásárolni, ami olcsóbb és energiahatékonyabb, mintha vásárolnának hasonló sávszélességre 12-16 GDDR5(X) stacket. Amúgy semmi hátránya nem lenne az árán és a fogyasztásán kívül a GDDR5(X)-nek. Maximum annyi, hogy a NYÁK bonyolultsága jelentősen megnőne, de a HBM-nek ott az interposer, mint nehézség, tehát mindkét opció hasonló komplex, csak más területen.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
válasz Petykemano #31684 üzenetére
A GGDR5 VRAM-ot kevesebb erőforrásból lehet teleírni adatokkal, amit viszont időigényesebb törölgetni és újraírni. Az adatfrissités visszi el a legtöbb erőforrást, ezért tölt sokat egy-két játék. Mindent bemásolnak a VRAM-ba, ezért az Nvidia kártyákon 16-32 GB GDDR5(X) videómemória fog elterjedni és a 3-4-6 GB nem fog játszani. A jelenlegi 8GB VRAM azért 2018-ban még kevésbé lesz veszteséges, és majd az lesz néhány évre a minimum elvárás.
-
Petykemano
veterán
válasz korcsi #31681 üzenetére
Állítólag a gddr írásos késleltetése nagyon rossz. Ezzel nincs gond, amíg úgy van, hogy beolvasol amit lehet és reménykedsz, hogy mindent fontos benne van a vramban. Hbcc viszont lapoz. Nagyonis gyakori, hogy valami nincs benne a vramban, de ez nem baj, belapozza, ami hiányzik. Az se baj, ha viszonylag gyakran kell felülírni a RAM tartalmát. A gddrnél viszont igen. Azt most nem tudom, hogy azért-e mert lapbeolvasása után a kiolvasás lenne túlságosan késleltetett, vagy arról van szó, hogy ha felül kellene írni, akkor a késleltetés végéig nem lehet, de valami ilyesmivel magyarázták.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
HSM
félisten
válasz ->Raizen<- #31679 üzenetére
Nem nyert.
De tény, hogy most nem a VGA nálam a prioritás. A 290X-em is ezért ment az apróra. StarCraft2-zni ez a kis apró vacak is untig elég. És még erre se nagyon marad időm a legtöbbször.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Petykemano #31680 üzenetére
"Hbcc nélkül meg nincs hollywood." Besírtam.
-
korcsi
veterán
válasz Petykemano #31680 üzenetére
Sose értettem ezt a HBCC és memória típusa közötti összefüggést, valaki kifejthetné.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
-
törölt tag
"Most akkor a Vega is marad Fury? Nyomják amíg a kényszer hajtja őket aztán felejtés."
Elnézve, hogy a gyártók nem nagyon törik magukat sanszos... Bár még a Furyból is volt 1 hónapon belül 2-féle custom változat...
Jövőre majd kiadnak egy GDDR6-os kártyát ami tudni fogja az 56/64 szintjét kisebb chippel, olcsóbban a mostani vegák meg mennek a levesbe, mert nem lesz értelmük azután. A +VRAM miatt talán hosszabb életű lehet még akkor is ha nem lesz nagy supportja.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz huskydog17 #31671 üzenetére
Pedig az volt hogy a kisebb karikon is HBM lesz a választásuk egy chippel, meg hasonlók, mert az annyira jó sőt olcsó! A gyártás is pörög mert több gyártónál is elérhető.
Persze magyarázni mindent meglehet, biztos meg is lesz.
Most akkor a Vega is marad Fury? Nyomják amíg a kényszer hajtja őket aztán felejtés.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
törölt tag
R.I.P HBM
-
Televan74
nagyúr
Muszáj lesz neki,kisebb kategóriájú kártyákra drága a HBM.
Mindenbe beleugatok!!!
-
huskydog17
addikt
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Puma K
nagyúr
Elfogultak vagytok... nem hisztek a jövő technológiájában ami a majd, egyszer, ha és talán a jövőben kiaknázottá válik és csak úgy hasít majd egyszer, talán és ha úgy akarja az AMD is
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
->Raizen<-
veterán
válasz Petykemano #31667 üzenetére
😂 ez kurva nagy.. valoban ezt ereznem nyaron a gepem mellett ha egy vega oc lenne a gepemben. Xd
-
törölt tag
Beindult a vs jön új radeon vagy visszavette az ATi esetleg árat vágott az nv?
AMD speed! -
Petykemano
veterán
válasz ->Raizen<- #31662 üzenetére
Mit gondolsz miért kell a kvóta? 😃
-
Milka 78
nagyúr
válasz Petykemano #31661 üzenetére
Én pl már tegnap megijedtem,mert megsúgták a hangok,hogy jön a "wunderdriver"
-
->Raizen<-
veterán
válasz Petykemano #31661 üzenetére
Sztem menj szedaltasd le magad. XD 😂 ne almodozz 1-2% power boost atlag azert meglesz 😊😈
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz #85552128 #31654 üzenetére
Most megijedtetek, igaz?
Eljő az egy igaz driver, amegváltómeghajtó, és kihajítja az uzsorás JHH 't és minionjait a számítástechnika templomainak számító gépházakból.Bégetek van álnok nvidiánok, nincs köztetek egy nvidiátor se, aki ki merne állni a pálya szélére. Nincs bennetek
kvótát az amdnek!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tanult kollegamat ideznem:
"Ettől az adrenalintól gyorsulnak a hörcsögök a blower-ben? "
-
Locutus
veterán
És majd ebben is lesznek mikrotranzakciók, vehetsz loot cratet 10 euróért, amiben ilyen featurek lehetnek, hogy "nem fűt", "nem akad", "nem fagy", "+10% teljesítmény"... vagy -10%
Amúgy most ezzel a csodadriverrel melyik széria érkezik meg oda, ahova kellett volna már rég? A Fiji, vagy a Hawaii?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
törölt tag
-
Locutus
veterán
válasz Raggie #31651 üzenetére
Battlefront 2-ben sem valami fényes a DX12 mód, pedig hogy körbe voltak nyalva évekig, hogy mekkora úttörők DX12 fronton a fejlesztők... Konkrétan nem is ajánlja a menüben a játék a DX12 bekapcsolását, oda van írva, hogy instabil és kísérleti...lol
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Raggie
őstag
válasz ->Raizen<- #31650 üzenetére
Én nem konkrétan erre a játékra reagáltam, hanem a kolléga költői kérdésére, hogy "mikor lesz olyan DX12 játék már, ami gyorsabb, mint a DX11-es verziója?"
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
->Raizen<-
veterán
válasz Raggie #31648 üzenetére
Nem.. dx 12 re lett a jatek fejlesztve de valamiert pc-n dx11-en fut es a wrapper miatt van a tobblet terheles meg a dupla masolasvedelem miatt valamint a nagy latotavolsag miatt is cpu igenyesebb. Akarhogy is, ez egy takolt valami pcre. Intel is benne van a buliban.. abbol a szempontbol hogy szoltak csinaljak mar meg ugy a jatekot hogy el tudjak adni a 6-8-10 magos uj procikat a gamereknek es legyen ami ugymond kihasznalja ezeket....
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Rövid időn belül nem. Az alapprobléma nem olyan, hogy azt egy hónapon belül meg lehet oldani. Hosszabb időn belül bármi lehet, de a hosszabb időnél is olyan három hónapos távlatra gondolj minimum.
(#31642) RareParrot: Nem fut jobban.
(#31645) Dtomka: Ezekhez szerződések kellenek. Az AMD-t csak a Far Cry 5 érdekelte. A Microsoft komoly erőforrásokat tett az AC Originsbe, de ennek a hatásait csak Xbox One-okon láthatod. A PC-s verziókkal csak akkor törődik az MS, ha azok UWP-re jönnek.
Ott a Wolf 2. Az csak Vulkan, és nem véletlenül használ csak explicit API-t.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Raggie
őstag
válasz Dtomka #31645 üzenetére
Ha hihetünk Abu-nak akkor nem lesz soha.
Mivel az olyan játék, ami DX11-en is fut azt arra fejlesztették és kb csak portolták DX12-re, ezért nem fut ezutóbbin jobban.
Amelyik játékot eleve DX12-re fejlesztenek nem valószínű, hogy nulláról újra felépítik DX11-en is. Ezek lennének azok a játékok amik jobban futnának DX12-n, mint 11-en, de ilyen játék nem lesz emiatt a dupla munka miatt.Legalábbis én így értelmeztem az eddigieket.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
cyberkind
félisten
válasz Dtomka #31645 üzenetére
Már a Forza is jobban fut mint DX11-ben, hiszen abban nincs 11.
Most, hogy játszok a Wildlands-el érdekesnek tartom ezt a valamikor 90%-os cpu terhelést egy i7-esnél (átlagban 70 körül), nem tudom mit terveznek Ubiék de ez így szar, mert nincs ebben a játékban azért annyira acélos ai és hasonlók amik ezt indokolnák.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
"de az Intel volt a fejlesztői partner" - Miért is? Inkább az AMD lett volna & a Microsoft. Azért mert már a DX12 -nek évekkel ezelőtt meg kellett volna mutatnia, hogy jobb az elődjénél.
Kíváncsi vagyok melyik lesz az az első Dx12 es játék, ami jobban fog futni mint DX11 módban. (BF5, GTA VI lehetséges?)
-
Puma K
nagyúr
válasz FollowTheORI #31640 üzenetére
Pascal kártyával meg kellene nézni, hogy viselkedik a játék ha az Nv driver-ben a kártyára vonatkozóan a Power management mode résznél a Prefer maximum preformance lehetőséget választja az ember és úgy méricskél az AC: Origins-ben egy előtte és utána állapotot.
Lehet a GPU boost 2.0 és 3.0 közötti működésbéli különbség adja az eltérést ez esetben.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
nagyúr
válasz Fred23 #31634 üzenetére
Eléggé úgy tűnik... Pascallal rendelkezőktől általában többet olvasok ilyesmiről, mint Maxwell kártyásoktól... és nálam sem jellemző 980-on semmi ilyesmi. Nem csak ezzel kapcsolatban, más játékoknál is úgy álltalában is.
Simán benne van hogy a Pascal sokkal szoftver érzékenyebb, több minden vagy emulálva/szoftveresen driverből megoldva, mint előtte.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Fred23 #31632 üzenetére
Teljesen mindegy a VGA típusa. Láthatod, hogy GeForce mellett is akad a fórumozóknak. A különbség az, hogy az egyes architektúrák máshol akadnak. De a jelenség teljesen általános. A wrapper okozza, amit az Ubi használ. Az NV és az AMD nem tud vele mit kezdeni. Annyit hallottam, hogy mindketten figyelmeztették az Ubit, hogy nem lesz jó, amit csinálnak, de az Intel volt a fejlesztői partner, és ők azt mondták, hogy működni fog. Ilyenkor nem az NV-re és az AMD-re fognak hallgatni, mert nekik eleve kevesebb rálátásuk volt a projektre.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Fred23 #31630 üzenetére
A driver nem segít rajta. Az 1.05-ös patch tartalmaz javításokat a különböző konfigokon előforduló mikroakadásokra (de a korábbi 1.04 is tartalmazott optimalizálásokat). Elméletben persze, mert valakinek ezek megszűntek, valakinek pedig eddig nem voltak és az 1.05-ös után lettek.
[link] - általánosan nem túl jók a tapasztalatok. Szinte mindenki küzd valamivel.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Adtak már magyarázatot az AC: Origins alatti AMD karikon jelentkező mikroszaggatásra? Esetleg kijavították már driverrel? Talán nem jó topik, mert nem a vs miatt kérdezem, csak érdekel az ok.
-
X Factor
addikt
válasz Milka 78 #31628 üzenetére
Az előző nekem is bevizsgálás alatt, de nem volt tul sok kedvem heteket várni.
fentebb irtam, de igy talán jobban látszik.
p6: 1617mhz 1080mV
p7: 1712mhz 1120mV
HBM: 1100mhz 950mVPT: +50% , Ventikhez, target temeperature-hez nem nyúltam. Fordulat max 1500rpm és csend van, hőmérskleteke max 65, 100% hosszan tartó load esetén is. Fogyasztás gpu-z szerint 280W.
Make things work
-
X Factor
addikt
válasz Milka 78 #31590 üzenetére
Már hajtom is a vizivizes vegával Annyi, hogy én a monitort 120hz-re rakva használom. 144hz-es beallitassal, egyrészt veszitek némi fenyerot, illetve, 120+-nal van némi overshoot jelenség. 120hz-nél Fast beallitassal, tokeletesen elégedett vagyok és 50-120 miatt még az LFC is megy, ha esetleg valami miatt beesne egy játék 50fps alá.
Driver-ben p6 és p7 statet visszavettem 50mhz-el, feszkók pedig 1080mV és 1120mV, HBM 1100 Így 100%load mellett 280W-ot kér és 8k pötyöt tol Timespy-ban. Az alap vega 56, 6.2k-t csinált, széttweakelve tudod 7.2k-t.
Make things work
-
bozont
veterán
válasz Televan74 #31621 üzenetére
Mondjuk ez a másik, nem elég hogy késve érkezik a piacra, az ellátottság is akadozik. Nagyon sokan a custom kártyákat keresik, de azok még csak most kezdenek szállingózni. Aki nem vérfan az persze hogy megunja és vesz abból ami elérhető. Az nV meg jól kihasználja ezt a helyzetet, miért is ne tenné. Én is vártam a Vegát, ideiglenesnek szántam az RX480-at, de már elment a kedvem az egésztől. Egyelőre marad az RX.
-
füles_
őstag
Te miről beszélsz? Ki beszélt itt a legutóbbi negyedévről?
Azzal kezdtem a mondatot, hogy amikor kijött a Pascal..., ez meg tudtommal már 1,5 éve...Még a Pascal megjelenése előtt 30%-on volt az AMD piaci részesedése a diszkrét VGA piacon, aztán amikor kijött a Pascal és a Polaris az AMD stabilan tartotta ezt a 30%-ot a következő negyedévben is. Legalábbis én így emlékszem.
(#31622) do3om
Pont Te vádolsz meg azzal, hogy én egy elvakult fan vagyok. Értem, nincs ehhez hozzáfűznivalóm.[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz füles_ #31617 üzenetére
Te valamit nagyon benéztél. Érdekes lenne ha nőtt volna, mivel pl a legutóbbi negyedévben is 30%-al növelte az eladásai darabszámát az NV (ami eddig is 3 szorosa volt az AMD-nek), és neki csak diszkrét vgaja van...eközben az AMD-nek 8% al sikerült többet eladnia (ugye azt nem kell mondani, hogy ha x*1,08 vs 3x*1,3 közti különbség mit is jelent...) még a teljes gpu piacot, az igp-ket is belevéve 3% ot csökkent az AMD és nőtt az NV 3% ot, Ha te ezek után kihozod azt, hogy az AMD dvga piaci részesedése nőtt 10% ot akkor te valami párhuzamos univerzumban élsz
-
do3om
addikt
válasz füles_ #31619 üzenetére
De az AMD tehet róla csak az ilyen elvakultak nem képesek soha megérteni!
A bányászatot ha akarná visszafolyatná, de kurvára nem akarja korlátozni.
Szép visszajelzések vannak hogy ahogy jönnek a driverek nagyon jól gyorsul a bányászprogikban az AMD. Lehet nekik készül a csodadriver. Olvasgass utána sépen fejlesztgeti a bányászathoz a sebességet a drivereivel, már jó lesz rá a vega is.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Televan74
nagyúr
válasz füles_ #31617 üzenetére
Egy elment bányászni,a másik követte...! Ha nem lenne ez a nagy felhajtás,akkor a RX580 8GB kedvezőbb árfekvésben lenne,80.000-85.000Ft körül haza lehetne vinni.Meg lehet nézni a UserBenchmark oldalon melyik gyártó termékei vannak túlsúlyban az otthoni számítógépekben.
Itt egy példa: Vega56 vs 1070Ti. -1070Ti később jelent meg de már így is többet teszteltek belőle a UserBenchmark oldalon,mint a Vega56 -ból.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
->Raizen<-
veterán
válasz füles_ #31619 üzenetére
Tudod mit nem lehet megengedni egy cegnek? 1 evet csusztatni egy termek megjelenesen es teret engedni a konkurencianak erosodni. Ez a legnagyobb hiba amit el lehet kovetni es ezt lathattuk a veganal. Kerdes mert nem tudom. Mikor jon az uj szeria amd-nel? Nv 2018 elejere igeri a voltat.
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
válasz ->Raizen<- #31618 üzenetére
Arról nem az AMD tehet, hogy a bányászat teljesen szétcseszte a VGA piacot. Majd ha lesz normális készlet mindenhol akkor bemegy 80e FT alá a 8GB-os RX 580.
Most nem éri meg RX 570/580-at venni, mert durván többe kerülnek, mint amennyit valójában érnek. De tavasz elején 76 ezerért meg lehetett venni az egyik legjobb 8GB-os RX 480-at, ebben az időszakban GTX 1060-at nem érte meg venni, mert az RX jóval olcsóbb volt.[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
válasz ->Raizen<- #31616 üzenetére
Amikor kijött a Pascal akkor is meg lett mondva, hogy most 10% alá fog menni az AMD részesedése a diszkrét VGA piacon, még sem ment, sőt növekedett 10%-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz ->Raizen<- #31613 üzenetére
Persze mert 170.000 -ért nem kell ref Vega56,mikor 130.000 -ért megkaptam a mostanit.Még el is viseltem volna a Ref Vegát, 130.000 Ft körül.Ebből következik hogy nálam az ár döntött és az elérhetőség.Vega 56 -os kártyák hol vagytok? Mert se ref se custom,ami van pár darab annak az árát kicsit soknak találom.Ezt megint elk...tad AMD,de nagyon,mert alapjában véve nem lett egy rossz kártya.Elég is lenne nekem a teljesítménye.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Televan74
nagyúr
válasz MiklosSaS #31609 üzenetére
elVeszett!
AMD -s létemre, nem rossz kártya ez a Zotac GTX1070 Mini.Berakom és megy. Újrapasztázhatom bármikor,sőt elgondolkodtam,hogy felrakok rá egy Arctic Accelero Twin Turbo III -t. És várom vele a Final Fantasy XV -t,remélem azért High/Very High grafikával hasítani fog a kártyámon.
Mindenbe beleugatok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen monitort vegyek?
- Honor Magic V2 - origami
- LG LCD és LED TV-k
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- alza vélemények - tapasztalatok
- Vicces képek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok