- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Monitor hiba topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Raymond
titán
Nem ot evrol beszelek hanem a mult neygedevrol vegy egy evvel ezelottrol, Q1-ben ugyanugy ott volta ez minden mint Q2-ben tavaly.
"Én arra vagyok kíváncsi, hogy játékra mennyien vettek NVIDIA-t."
Ez OK, arra vagy kivancsi amire akarsz, csak nem ertem mi koze ahhoz hogy "senkinek nem kell az 50-es sorozat". Kell versus nem kell volt a kiindulo pont. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt nem fogja tudni megmondani az NVIDIA. Valószínűleg ők sem tudják pontosan, hiszen nagyot nőttek a szingapúri eladások, ahonnan ugye történik a VGA-k csempészése Kínába. De arról az NVIDIA sem tud pontosan, hogy a szingapúri eladásoknak mekkora része került a játékosokhoz, és mekkora része lesz csempészárú Kínába.
Ugyanaz a probléma, mint a cryptomining esetében, ott sem tudták a cégek, hogy az eladások mekkora része gaming és mekkora cryptomining. De utólag kiderült, hogy volt olyan, amikor utóbbi a 90%-ot kitette.
#49488 bertapet11 : Éppenséggel a kettő nem feltétlenül zárja most ki egymást, mert valószínű, hogy a HUB, a MLID, a GN, meg a többiek az asztali sorozatról beszélnek, miközben több gyártó is mondta a nyáron, hogy az 5060-ból még gyártási szinten is 70%-ban Laptop modellek készültek, és az NV az asztali, illetve a Laptop verziókat egybeveszi. A notebookgyártók pedig rengeteg 5060-at vettek az iskolakezdési notidömpingre, hiszen másképp nem tudják összeszerelni a notikat. De valóban, pontosabban kellene fogalmazni, mert hajlamosak vagyunk mindannyian csak az asztalira koncentrálni, holott a mobil már nagyobb piac.
-
Raymond
titán
"Akkor miért vannak nem Gaming dolgok a Gaming szekció alá írva?"
Wat?
At irtam az "AI PC" csak egy belyeg. Semmitol nem masok a termekek mint eddig. Nem az van hogy voltak a GF-al ellatott laposok eddig es mot vannak ugyanezek plusz valami "AI PC", ugyanazok a termeke vannak mint eddig csak a marketing raragaszt egy plusz matricat.
A GF Now eddig is benne volt, az OpenAI pedig nem jelent semmit, azok nem eladasok hanem a gpt-oss modellben amit az OpenAI kiadott egyes layer-ek MXFP4 formatumba vannak alapbol, ez az "egyuttmukodes".
-
Raymond
titán
"Azt tegyük hozzá, hogy a Gaming and AI PC az egy kategória alatt van"
Ennek semmi jelentosege nincs. Az "AI PC" csak annyit jelent hogy rajta van a belyeg ha GF van benne, ez nem kulon kategoria. Ugyanazokrol a PC-krol es laposokrol van szo mint elotte.
Az igazi "AI" szamok a Data Center kategoriaban vannak.
-
huskydog17
addikt
A 60 FPS limit már önmagában tökéletesen rávilágít, hogy végtelenül trehány PC portról van szó, a Konami csak a legminimálisabb effortot rakta a PC verzióba, de ezt tőlük megszokhattuk már.
Az aktuális felskálázók teljes hiánya pedig csak hab a tortán. Ez egy trehány PC port, nincs mit szépíteni, ezek után nem csoda, hogy a performance is egy rakás kaki, de az, hogy ilyen PS2-es mini pályáknál is ilyen, az azért 80 euróért végtelenül nagy pofátlanság.
Csak a szokásos Konami quality. Ők mindig is telibe sz*rták a PC-t, minőségről még a legnagyobb jóindulattal sem lehet beszélni, mert PC fronton náluk olyan nincs.Engem ez személy szerint nem zavar, mert a MGS széria engem sose érdekelt, csak azt mondom, hogy ettől a kiadótól jobbat nem szabad várni a jövőben se. Ők rendkívül konzol orientáltak, ahogy a japánok többsége.
-
T.Peter
őstag
Ha masik motor terjed el, ami megprobalja a piaci igenyeket a legszelesebben lefedni, akkor ugyanez tortenne. Nem lehet mindennek megfelelni. A fo motivacio az UE5 mogott az, hogy leroviditsek a fejlesztesi idot, es ezt sikerult is megcsinalniuk. Ezeken a rendszereken folyamatosan fejlesztenek is, hogy egyre jobb legyen a perf, de nem tudnak mindennel egyszerre foglalkozni. A megalights sem veletlenul jon meg csak most. A substrate-en is eleg sokat ulnek mas feature-okhoz kepest. A render/rhi/game thread optimalizaciot lehet keson leptek meg, de a fejlesztes leroviditese szempontjabol nem fontos. Ahhoz, hogy szelesebb reteget tudjanak lefedni jatekok szempontjabol, kritikus. Landscape tool-t is ujrairtak, 5.7-tel fogjak bemutatni. Az a fajta szemleletvaltas, amit megkovetel az UE5 ugy latszik keves ceg alkalmazottainal megy at, mert latszolag meg mindig a regi jol bevalt modon akarjak a problemakat megkozeliteni.
Nem veletlen amugy, hogy a legtobb motor probal egy nanite-hoz hasonlo rendszert alkotni. Ez a jovo. Ahogy a lumen es a megalights is, csak azokat mindenki elteroen implementalja. Az viszont sokat elarul, hogy a dinamikus direkt es indirekt megvilagitast szinte senki nem hasznalja ki design oldalon. Meg mindig minden teljesen statikus. Mintha majdnem mindenki elfelejtett volna innovalni. -
T.Peter
őstag
Azon, hogy egy robbanasnal beesik az fps, mit oldjon meg az Epic? Nem tudjuk a hatteret, hogy az ott epp miert tortenik meg. A masodik robbanas mar nem okoz ilyen gondot. Az elsonel lehet gond az ablak vagy a ragdoll is. Ezt a cegnel kellett volna valakinek kimernie es megoldania, de a javitas nem valosult meg. Az Epic max ajanlasokat tud tenni, vagy ha kimutathato, hogy az engine oldalan okozza valami, akkor tudnak segiteni abban, hogy mit modositsanak.
Erthetetlen amugy szamomra is, hogy ilyenek hogy fordulhatnak elo, de innen nem latok bele a dontesekbe. -
T.Peter
őstag
Biztosan van eleg ember naluk, akik a fent bemutatott hibat meg tudna oldani, de itt megint a rossz donteseken ment el. Nem szabadna igy megoldani egy toltest, se technikai, se design oldalrol, de valakik ugy dontottek feljebb, hogy nem erdekli oket. Remelhetoleg a piac es az ipar radobbenti majd a lead-eket, hogy ez igy ebben a formaban nem elfogadhato.
-
T.Peter
őstag
Nem tudom hol lenne egy Virtuos-hoz hasonlo cegnek segitseg az, hogy valakinek a motorjat kene hasznalnia, nulla tapasztalattal. Munakerot se talalnanak hozza. Plusz a sajat motorokra jellemzo, hogy egy tipusu jatekhoz fejlesztik, mindent annak rendelnek ala, mindezt ugy, hogy a motor szamtalan iteracion megy at, lasd Anvil.
Az a resz, amit kiemeltel, elso ranezesre palyaszakasz betoltes, persze lehet barmi mas is. Ennek a megoldasahoz nem kell motort cserelni. Amugy meg mindez UE4 idejen is ugyanilyen volt, a kulonbseg az volt, hogy akkor meg eltero modon oldottak meg ezeket a problemakat, meg ugy latszik tobb hajlandosag is volt ra. -
huskydog17
addikt
"A felhasználóknak nem igazán szokták kiírni a motorfrissítést"
De igen, ki szokták írni. Ahogy T.peter már írta és ahogy a PCGH is írja, a motor verziója nem változott a Hellblade 2 esetén, mert ott a konzolok voltak a fő prioritás. A PC kapott egy Very High grafikai presetet és kész.
"Pedig pont az UE játékoknál könnyebb elvileg a helyzet"
Hiába könnyű elméletben,. a legtöbb indie fejlesztő egyáltalán nem foglalkozik ezzel, ráadásul rengeteg indie fejlesztő azt sem tudja mi az hogy shader, technikai tudásuk nulla, így sokan elkészítik a milliomodik asset flip game-t aztán magára hagyják az egészet.
-
T.Peter
őstag
A Hellblade maradt 5.3.2-n, raneztem. Azt mondtak hogy athuztak dolgokat frissebb verziokbol, gondolom igy egyszerubb volt, kevesebb dolog tort el. A metahuman-ok peldaul valtoztak anno 5.2 es 5.3 kozott annyit, hogy mi is inkabb maradtunk az 5.2-es metahuman verzional (ha jol emlekszem 5.2 es 5.3 kozott, de lenyegtelen).
-
huskydog17
addikt
Az UE5-ös játékok kb 99%át frissíthetnék, mert mind egy stutterfest.
Reálisan nézve azonban erre nulla az esély. Az ilyen nagyobb léptékű motor upgrade nagyon ritka, főleg az UE játékok esetében.Hellblade II nem kapott motorfrissítést, legalábbis a hivatalos changelog szerint, viszont kapott egy very high grafikai presetet és natív DLSS 4 implementációt.
-
PuMbA
titán
A cikk hibás
, a hivatalos GSC tweet-ben szerencsére még jobb hír található:
"Our main mission in the near future is upgrading the game to Unreal Engine 5.5.4. This will bring new features and tools to make the Zone an even better place, but more importantly — bringing the latest Unreal Engine 5 optimizations will lead to better stability and performance."
-
PuMbA
titán
"NVIDIA: Work graphs are supported on NVIDIA GeForce RTX GPUs starting with GeForce RTX 30 Series"
NVIDIA fine wine
Mondjuk kérdés, hogy melyik architektúrán mennyit hoz...
-
huskydog17
addikt
Figyelembe véve, hogy a legtöbb UE játékokban NV előny van, én inkább azt mondanám, hogy a játékra ráállított AMD szoftvermérnök jó munkát végzett. Ha már AMD featured game, akkor legyen is valami látható eredménye.
"AMD fine wine!?" - szerintem ilyen nem létezik, inkább a zöld oldalra lehetne ezt mondani, de ez nézőpont kérdése
-
Alogonomus
őstag
Az RDNA 3 és 4 esetén is bevezettek megoldásokat, amik a futószalagokon jelentkező üresjáratok hatékony minimalizálását biztosították. Persze nem OMM és SER rövidítéssel illették ezeket.
RDNA 3 esetén például ilyen a Random Order Opaque Export.
RDNA 4 esetén pedig például a Dinamic Registers.De a SER esetében az AMD ígérte is az elérhetővé tételét, csak a kártyák indulásakor eredetileg más módszer mellett tették le a voksukat alapértelmezett megoldásként, de a SER is elérhető lesz a kártyákhoz. Gondolom majd a driver eldönti, hogy mikor kedvezőbb a SER alkalmazása.
Az OMM alkalmazásának célszerűségéről állítólag valóban csak a később kártyageneráció esetén dönt az AMD. -
PuMbA
titán
Azt kihagytam, hogy OMM-et is használnak, szóval mindkét dolgot, ami benne lesz a DXR 1.2-ben, de természetesen ezek most csak NVIDIA-n működnek, nekik van saját működő API-juk erre
Alogonomus: Mármint miért? OMM és SER csak NVIDIA-n van jelenleg tudtommal, illetve ez a videó a Path Tracing-ről szól, nekem nehéz kivenni, hogy mi érvényes a normál RT-re is.
gainwardgs: Egy kis DLSS-t nyomass
-
Alogonomus
őstag
Na akkor ezért van teljesen pariban maximálisra állított sugárkövetés esetén is az RDNA 3/4 a Lovelace/Blackwell kártyákkal.
-
Új dolgokat meg kell tanulni tovább képzést igényel és még utánna jön a rutin de sokat hibáznak addig.
Ez se túl komoly ennél az engine-nél 60fps
5.6:
The latest version, emphasizing the ability to build and deliver high-fidelity, large-scale open worlds at 60 FPS on current-generation hardware.Na akkor majd talán az új vga-k megkűzdenek vele 2017-ben 120Hz-en. A witcher ha olyan open world lenne mint a 3 volt nagy xar volna de "szerencsére"árkád pályák lesznek.
-
T.Peter
őstag
Munkat igenyel megoldani, remelhetoleg 5.6-tal ez a munka sokkal kevesebb lesz, mert a legtobb dolog out of box ugy fog mukodni ahogy eddig is kellett volna.
A donteshozoknal a stutter addig nem problema, amig a jatekosok es a sajto nem hozza fel problemanak, mert ennek megoldasatol a jatek nem lesz jobb, viszont fejlesztesi idot kot le. Palyareszek es interakciok kuhagyasa nem oldja meg, ettol meg a betoltes marad mas palyareszen. Ezzel a kezdetektol fogva szamolni kene es mindent ugy kialakitani, hogy kezelni lehessen design es engine oldalon is. A producereknek pedig ugy kene kialakitani a fejlesztesi utemtervet hogy erre legyen ido, de ez nem tortenik meg. QA-nak is ki kell vennie a reszet, hogy a stutter is bug-kent legyen feltuntetve. Hiaba lehet latni pl a stuttert, a vegso dontes peldaul a project technical director-nel van. -
huskydog17
addikt
Mivel FSR 3 és DLSS 3 is lesz benne, így úgyis kellenek mozgásvektorok, amikkel fényévekkel jobb minőség érhető el. Az FSR1 olyan, mint a hányás, iszonyatosan ronda, a legrosszabb felskálázó, ennyi erővel DLSS1-et is rakhatnának bele, egyiknek sincs értelme. Felesleges idő és pénzkidobás. FSR 3 mellett egyszerűen semmi értelme.
#48605 FLATRONW: Faluban nem jó ötlet vágtázni.
CSerébe lehet haladni, az AC játékokban például sokkal realisztikusabban van megcsinálva (NPC-k félreugranak vagy a ló ellöki őket), emiatt lassabban is lehet haladni lakott területen. -
huskydog17
addikt
Őket nem szoktam követni, de mivel sajnos írásos változat nincs (Techspot) így belekukkantottam és valóban, az ő méréseik összhangban vannak a PCGH méréseivel, valszeg a HWU is nagy terheléses jelenetet választott.
Ha még náluk is ennyire rossz a helyzet, ráadásul RT nélkül, akkor ott elég nagy baj van. Náluk annyi a változás, hogy minden felbontáson rossz az AMD kártyák sebessége, viszont alacsony felbontáson brutálisan összeomlik a tempójuk. Az mennyire kemény, hogy 1080p-ben a 3060Ti az RX 6800XT tempóját hozza vagy hogy a sima RTX 4070-es az RX 7900 XT-vel versenyez. Sőt a csúcs Radon 7900 XTX felskálázás mellett éppen csakhogy megelőzi a sima RTX 4070-et és mindezt RT nélkül.
A játékban ugyanis nincs semmilyen RT.Az FSR ráadásul sokkal kevesebbet gyorsít, mint a DLSS, tehát az AMD ebben a játékban minden lehetséges fronton csúnyán elvérzik.
B580-as itt is parádésat megy, ahogy az RX 6800-as nyakán van.
Tippre talán a SVOGI lehet a ludas, szerintem azt nem szeretik az AMD kártyák.
Nem ez lesz az AMD kirakatjátéka, az tuti.
A játék, pontosabban a Cryengine V itt ráadásul rendkívül takarékos a VRAM-mal. 4K-ban a 8 GB-os RTX 3070-nek semmi gondja, olyannyira, hogy a 16 GB-os RX 6800 (XT) szintjén tanyázik. Döbbenetes!
-
gV
őstag
illetve raszterben picit a 4070S jobb
Graphics Card Ranking 2024: GPUs Compared - ComputerBase -
huskydog17
addikt
Ez tök szépen hangzik meg minden, de ez a tipikus "hiszem, ha látom" szcenárió. Ígéretekből már tele van az a bizonyos padlás, ráadásul majd a GSC ígérget ilyet, akik a végtelenül fos X-Ray motort dobták régen össze és most a piac stutterfest motorjával ígérik, hogy nem lesz gond. Nem akarok túl negatívnak tűnni, de én itt nagyon szkeptikus vagyok.
Azt már két hete tudjuk, hogy egy jelentősen módosított átírt UE 5.1-et fognak használni, erről írtam korábban.
Három hét múlva kiderül igazat mondtak-e a fejlesztők, de én továbbra is szkeptikus maradok főleg a GSC múltja (X-Ray) és UE miatt.
-
gejala
őstag
Nem csak az ütemezőket. AM5-nél a két CCD-s prociknál kell Game Mode és Game Bar, hogy ne keverje össze a szálakat. De 13-14 gen is instabil, csak másképp (nem a degradálódására gondolok).
Sajnos bármilyen mai procit vesz az ember, nagyon imádkozni kell, hogy menjen rendesen és ne akadjon el rögtön valami RAM inkompatibilitásban vagy más random dologban. -
S_x96x_S
addikt
> Miért adott ki nem rég az AMD "új" Zen 3-as procikat, mikor már van Zen5?
közgazdaságtan.
+ Hogy növelje a bevételt és a piaci részesedését
+ Mert lehajol a legkisebb fillérért is ( a zsiros dolgok után )
+ és mert csak az AM4-el tud versenyképes - budget - platformot szállítani. ( ahol az alaplap és a memória ára is számít a cpu -val )
+ hogy összezavarja az Intel vásárlókat, emlékeztetve őket - hogy az AM4 platform jó döntés volt. -
huskydog17
addikt
Azért az a nem rég fél éve volt (április), ráadásul fejlesztők előbb is hozzáférhetnek új buildekhez, mármint előbb, mint a sima mezei felhasználó, szóval volt idejük. Épp ez az, hogy a motor verziója semmire nem garancia, egy UE 5.4-es játék futhat ugyanolyan szarul, mint egy UE 5.0-s játék. Elsősorban az adott fejlesztőtől függ, hogy milyen lesz a játék technikai szempontból, nem a motortól.
-
huskydog17
addikt
gainwardgs jól mondja, az, hogy egy gyenge platformra kiadják, semmit nem jelent és semmit nem lehet következtetni belőle, láttunk már tonna mennyiségben Series S-en sz*r portot, pontosabban azon a gépen pont a jó minőségű port a ritka.
Ezen felül az UE alverziója szintén semmit nem jelent performance szempontból. Pont a napokban jött ki például a MechWarrior 5: Clans ami UE 5.4-re épül, de semmit nem ér, mert 5.4-el is ott vannak a traversal akadások, frame pacing is problémás, továbbá a performance egy katasztrófa, még viccnek is rossz.
Amúgy a Stalker 2 UE 5.1-re épít, de későbbi verziókból átemelnek különböző funkciókat, például Nanite Vegetation és World Partitioning is lesz benne.
Az idei Gamescom demót Xbox-on mutatták meg és nem PC-n, így a PC verzió állapotáról semmit nem tudni.
A PC verziónál még az sem biztos, hogy megjelenés után kap-e egyáltalán Hardware RT-t a játék, ez még nem biztos, mert a készítők jelenleg arra fókuszálnak, hogy elkészüljön a játék idén. Ezen felül a megjelenést követően terveznek a készítők különböző optimalizálásokat rakni a PC verzióba. -
huskydog17
addikt
Lejárt a szerkesztési idő, így itt kiegészíteném a mondandómat.
Szóval az FSR 3.1 hiánya abszolút érthető, ez üzleti döntés volt.
Csakhogy érthető legyen a DLSS számozás. A világsajtóban és marketing anyagokban sajnos erősen félrevezető a számozás, de erről az NV tehet, a világ így tekint a DLSS-re (mert ezekkel a főverziókkal jöttek be az új nagy feature-ök, mint FG és RR):DLSS 2 -> felskálázás
DLSS 3 -> Frame Generation
DLSS 3.5 -> Ray ReconstructionNyilván ez nem fedi a valóságot, de amint mondtam a marketing osztály tehet erről.
Feltételezem azért 3.5-öt írnak a DLSS-nél, mert az a legújabb mainline verzió, a legújabb nagy DLSS verzió, ami nagy reklámot kapott, így ezzel azt próbálják meg sugallni, hogy a DLSS-ből a legújabb lesz. Ez nem zárja ki azt, hogy DLSS-ből valóban a legújabb (3.7.xx) verzió legyen benne, ráadásul ha figyelembe vesszük, hogy NV által is szponzorált játék, akkor rendkívül erősen kétlem, hogy régebbi verzióval szállítják majd. -
huskydog17
addikt
Szerintem az Intel és NVIDIA nem akarta, ami az NV részéről abszolút logikus.
A játék az Intel és NVIDIA partnerprogramjában szerepel, így ebben nincs semmi meglepő.Honnan tudod, hogy nem a 3.7 lesz a DLSS felskálázóból? A DLSS 3.5 a Ray Reconstruction marketing azonosítója, így szokták hívni, mert az NV a 3.5-ben hozta be a RR-t. Aztán minden DLSS feature-t saját magad is frissíthetsz bármikor, ahogy az XeSS-t is, így ez szerintem lényegtelen.
Ha mégis az összes DLSS feature 3.5 lesz, egyrészt az sem gond, mert még az is sokkal fejlettebb mint a mási kettő, másrészt te játékosként bármikor frissítheted a DLL fájlokat ha mindenképp ki akarod próbálni a legújabbat.Az AMD által
fizetettszponzorált Avatar-ban pedig a DLSS FG maradt ki, ami szintén nem meglepő. -
Yutani
nagyúr
-
gainwardgs
veterán
Mert jobb lenne ha beleirtak volna pl. egy 1060-at aztán kb a menüt futtatná
Control sem volt vészes optimalizáltságban."Az is lehetséges, hogy medium beállításon már olyan jól néz ki, mint más játék ultrán és a beállítások nagy része túlzás / jövőbe mutató."
Path Tracing
-
huskydog17
addikt
Igen, az RDNA3 főleg FullHD-ban nagyon masszívan be van fékezve valamitől. Gondolom a szokásos DX11 driver overhead, bár itt elég szélsőséges mértéket ölt. Az RX 7800XT csak 4K-ban tudja hozni a 6800XT tempóját, annál alacsonyabb felbontásnál nagyon csúnyán lemarad. Nem sűrűn látni ilyet.
Nekem mondjuk meglehetősen már most elavultnak tűnik a motor, de egy e-sport játékhoz teljesen jó. Kipróbáltam a játékot, a víz szenzációsan jól néz ki benne, főleg az interakció, azt még a mai AAA címek is megirigyelhetnék.
A dinamikus füst a másik új feature, amit eddig még nem láttam és más játék is átvehetné ezt.
Kár, hogy a motor semmilyen temporális élsimítást és felskálázást nem támogat. -
gejala
őstag
Mintha nem lenne mindegy, hogy 2 vagy 3 fpst kapsz natív 4K-ban... RT-t nem renderel senki 1080p fölött, mert nincs hozzá hardver és nem is lesz egyhamar. 1080p-ben meg nem kell olyan rengeteg VRAM.
Nem is értem, miért tesztelnek DLSS nélkül, Super Resolution + Frame Gen mellett teljesen oké a dolog. -
HSM
félisten
"Optimalizáció egyértelműen nem jó"
Ez sok játékban megfigyelhető, sokszor szándékosan így csinálják, hogy maradjon kapacitás a processzorban a háttérfeladatoknak is. Amikor egy CPU-n elkezded a virtuális szálat is terhelni, az mindig a másik szál kárára történik, és onnantól kiszámíthatatlanabb a futás, ami egy "real-time" működésű játéknál nem feltétlen szerencsés. -
proci985
MODERÁTOR
elszurtak a mereseket, pontosabban pontatlanul mertek amibol tul nagy kovetkeztetest vontak le. szeretem HWunboxedet, de ez most bulvar lett.
1080p highon a 3950X gyorsabb a report szerint, mint 1080p ultran. 5600-5950X eredmenyek is mereshataron belul vannak.
ami lehet egyebkent, hogy X tempoig optimizaltak Bethesdanal, utana jol volt az amugy. open world jatekoknal ez normalis
FLATRONW: FSR ultra quality ami jellemzoen meg nagyon jol nez ki, 1440pben is, legalabbis nativhoz kepest az jo ha kell az a 20% teljesitmeny.
-
Érdkes, azért a 8700k se mai, majd beszámolok róla hogy fut a gépemen. Ahogy olvastam ramsávszélre is érzékeny.
i9 7980xe@4.5ghz, 128gb quad ch ddr4 4000, A770 16Gb, de még nincs rendes driver a videókártyához csak olyan amivel éppen elindul de crashelhet és grafikai hibák is vannak.
Hozzáteszem régi notin is játszható (értsd ~20fps, i7 4820qm, 16gb, Gtx960m) igaz mindenféle hack kellett rá hogy egyáltalán elinduljon. -
Ezt remélem viccnek szántad. Ez a játék átlagosan néz ki, úgy ahogy.
Egy RTX 4090 kártyán éppen tud 60 FPS-t ez azt jelenti hogy az AMD legerősebb kártyáján tud kb 45 FPS-t natívban. Ilyen közepes grafikával. Fogalmam sincs mit látsz benne de ez a játék szar és optimalizálatlan és nem is néz ki jól.
Mi előnye van így a nanite/ lumken technológiának a RThez nézve?
Black myth meg kap majd megjelenésig 20 downgradet. -
HSM
félisten
"ha van AAA játék, ahol nincs ott a logó és van benne DLSS, akkor biztosan nem kötelező"
Semmi nem akadályozza meg a kiadót, hogy megpróbáljon magának az általánostól kedvezőbb licenszfeltételeket kialkudni a jogtuladonostól, és hogy akár kapjon is, ha a zöldeknek is megfelel az ajánlat. Így ennek bizonyító ereje nincs arra nézve, általánosan kötelező-e avagy sem. Fontos azonban észrevenni, hogy ebben az esetben a jogtulajdonos (zöldek) vannak alapvetően döntési helyzetben, és nyilván NDA alatt lesz, a megállapodás, vagy annak esetleges kizáró tényezői és feltételei is, hiszen ezek alapvetően üzleti titkok. -
Kolbi_30
őstag
Aki rx580 rol nem tud váltani vagy gtx1060 rol, ott nem azzal van baj hogy nincs mire, hanem azzal hogy neki nincs mibol..ez pedig nem a hw gyartok baja es nem is a fejlesztőké...Nyilvan egyik sem ad ingyen semmit..vagy akar olcsobban mint amennyiert viszik..es igen a jatekoket kell optimalizálni, nem kamu fps generatort meg"fotoshoppot" epiteni hogy fusson ertekelhetoen placebobol..
-
PuMbA
titán
Lejárt a szerkesztési idő, tehát folytatom. Most, hogy az RX6600 új ára 200 dolcsi és euró köré esett, talán valami el fog indulni és nagy ütemben megindul a népkártyák lecserélődése, de az még mindig nem jó dolog, hogy szinte ugyanazt a 8GB-ot kapják meg a felhasználók, mint ami eddig is volt nekik.
-
Hát nem vagyok meggyőzve igazából a 6800 150 K-s használt áráról , pár hónap garival.. az első normális garis, dobozos példány 170 K...főleg ha 4-5 évben gondolkodsz szerintem nem annyira jó vétel mikor 215 ezerért van új bontatlan 4070 az aprón 3 év garival. - 4 GB vram ide vagy oda.
Raszterbe is erősebb, RT ben a 6950 nél is erősebb, DLSS+FSR+ FG és szolgáltatásokban +fogyasztásban köröket ver rá.
12 GB vramnak elégnek kell lennie még jó darabig egy fejlesztő sem sem akarja tökön lőni magát.
Szerintem a 4070 eléggé rendben lévő kártya lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Path of Exile 2
- Kés topik
- RAM topik
- További aktív témák...
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3245
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest