Új hozzászólás Aktív témák
-
ricshard444
veterán
"Nyomon követni", én meg tapasztaltam a dolgokat éveken keresztül.
Elhiszem, hogy volt problémád a piros kártyákkal, ahogy nekem a zöldekkel, ettől függetlenül mindig azt veszem ami jobban megéri a jövőre tekintve /azon felül, hogy sanszosan nem tartom meg addig mikor lenne jogosultsága ennek/
Nem szoktak érdekelni az aktuális Driveres szenvedések amiket mások alkotnak, itt mindig stabil volt a piros oldal már 2009-től, a zölddel szívtam Tomb Raider alatt 1 hónapig a kékhalálokkal, meg régebben a Béta driverek "az illesztőprogram helyreállt" üzeneteivel, de mégsem estem nekik, hogy ez egy hulladék, mert nem az, csak átmeneti probléma adódott a zöldeknél.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
norb55
őstag
Persze Starcraft 2 alatt nem is megy az SLI
Félre a viccet, Crysis3 battlefield3 meg minden játék, úgy skálázódik az SLI mintha 1 kártya menne.
Mintha filmet néznél. arra tudnám hasonlítani.Nvidia nagyon jól megcsinálta a több kártya optimalizálását, le a kelappal előtte.
Miért váltanák Radeonra? Eleget idegeskedek én a munkahelyemen, nem kell hogy még a szabadidőmbe is kikészüljek idegileg. -
HSM
félisten
Egyetlen komoly problémája van az összehasonlításodnak... Mégpedig hogy CF-et hasonlítassz egy egykártyás rendszerhez.
Nekem egy kártyával semmilyen driveres gondom nem volt, pedig pirosat használok évek óta.
Ami pedig a hangot illeti, egykártyás rendszerben bőven vannak olyan 7970/280X/290/290X kártyák, amik csendben működnek. Nekem a 280X Vapor-X minimálisan alulfeszelve 1Ghz-en pl. néma, de gyárilag se mondanám hangosnak.Természetesen megértem, hogy kicsit mérges vagy az AMD-re, hogy 200 000 forintnyi VGA vásárlása után amit kapsz az sz@r, de sajnos ez tudvalevő, hogy a CF sajnos kompromisszumokkal jár. Lehet, NV-nél hibátlan az SLI, nem tudom, nincs vele tapasztalatom.
-
HSM
félisten
Elég sokat toltam 7950/7970/280X-en az SC2-t, soha semmilyen textúrahibám nem volt. Se a simában (ezt kevesebbet toltam, csak multi) se a második részben, amit főleg single nyomtam ezeken a karikon.
(#1214) ÁdiBá: Elég finnyás vagyok a mikrolaggokra, input lagokra, mindenféle hasonlóra, a monitorom is az egyik leggyorsabb kapható IPS. Nálam ezért szóba se jöhetett a CF, főleg az input lagot úgy megdobta, hogy borzalom. Ugyanakkor az egyszem 7970/280X-el semmiféle lag-probléma nincs a játékokban, amiket játszom vele.
(#1210) norb55:"Leülök és játszok, nem dobál ki hibákkal, nem hangos, és nem akadnak a játékok, (mikro lagok stb )."
Pontosan ilyen nálam a 280X Vapor-X Full-HD-ban. Nem akad semmi 1000/1450-en alulfeszelve, nemhogy nem hangos, de néma csendes, 1m-re van a gép, és nem hallom a különbséget a játék és üresjárat között.
VGA miatti fagyásom/kidobálásom se volt még. Ja, és minden 70 fok alatt eközben.Persze, tudom, hogy nálad SLI van, meg nagyobb felbontás, ott igen jó az eredményed, ugyanakkor akinek kisebb kártya is elég, ott nem biztos, hogy annyira rossz választás az AMD, mint amennyire itt szidjátok.
[ Szerkesztve ]
-
norb55
őstag
Engem nem zavar hogy az Nvidia nincs a rivaldafényben . Kit érdekel a mantle? Mikor megmondtam a Radeon lehetne 2× jobb én akkor se venném meg.
Persze 2× jobb soha az életbe nem lesz.Azért mert a Mantle felvan fújva mint egy lufi, engem az zavar.
Csakis Nvidia , márkahüség, létezik még olyan a szemembe.. Sajnálom hogy ezt mások nem követik.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
En nem bantanam...de sokat jartatja a szajat hasztalanul. Nekem Volvo-m van (meg Vauxhall) kifejezetten nem birom a BMW-ket, nem is volt belole. De soha eletemben nem mondtam azt hogy xar vagy hogy nem jo verda. O meg pont ezt csinalja. Fogalma sincs semmirol de mindig beleszol mindenbe, ahol szidni lehet az AMD-et. Jon sirni hogy elege van a mantle-bol, de az o billentyuzetebol van majdnem legtobbet leirva a mantle szo. Komolyan, a gyerek rohelyes !
Szerintem agyilag kicsit meg fejlodnie kell.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
HSM
félisten
Javíts ki, ha tévedek, de úgy emlékszem a 7970 topikból, hogy mikor kipróbáltad őket alulfeszelve, akkor már CF-ben voltak a ref 7970-eid. Úgy tuti hangosabb, mint az egyszem GTX780Ti. Nagyon nem mindegy, hogy a felső kártya friss max 30 fokos levegőt szív, vagy akár 40-50 fokosat az alsó kártya hátuljáról.
De asszem ez a lényeg, és én is erre próbáltam célozni: "De véleményem szerint mind két terméket belehet csendesre àllìtani megfelelő tapasztalatokkal."Norbi barátoddal ahogy írod, a fanatizmus a baj. Elégedett AMD VGA felhasználóként rendkívül kellemetlen itt folyamatosan azt olvasni, milyen rossz az AMD, amikor 90%-ban mindenféle érvek és tapasztalatok nélküli levegőbe beszélés az egész. Senkinek semmi baja nem lenne vele szerintem, ha kicsit szakmaibb módon állna a témához, kicsit kevésbé fanatikusan. Ahogy írod, így viszont csak lejáratja magát, és közben teleflémeli a topikot.
-
HSM
félisten
-
Petykemano
veterán
miért nincs készlet?
miért nincs sehol a Vega?
Ryzen eladások
Az intelnek milyen forradalmian új szériája van, amit előkapva visszaküldi az AMD-t a sarokba, mint a bulldozeres időkben?
- Megújította a magok közötti kommunikációt, ahogy amúgy is tette volna, hogy több magot tudjon rátenni egy lapkára.
- a threadripper miatt kényszerűségből lehozta a 4x5 cellás Xeon processzorokat a HEDT szegmensbe, ebből lesz majd a 12-18 magos változat.
- A következő generációs processorok i7 csúcsa 6 magos lesz, ahogy már régóta lennie kellett volna.
- Folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiáját, ahoggy amúgy is tette volna.
Én azt látom, hogy az intel a megszokott és tervezett tevékenységen túl az eddig a magasabb profit érdekében mesterségesen visszafogott fejlődést ereszti ki. De egyelőre nincs szó dédelgetett überarchitektúráról. Nem kell túlzásokba se esni, arról sincs szó, hogy az AMD maholnap letaszítja a trónról az intelt. Nyilván ehhez sem a technológiai lehetőségek nem adottak, és az intelnek viszont adottak lennének azok a pénzügyi lehetőségei, amelyekkel egy technológiai kihívást sikeresen hárítani tud. (ahogy tette anno)
Viszont verseny az lehet. Ha mindazok, amiket felsoroltam kijönnek az inteltől, akkor
a) legalább több érték kiadására kényszerült az intel feladva a korábbi mesterséges visszafogást
b) az előrelépés az intel részéről az AMD-t is árversenyre készteti, tehát mindenképpen lehetőség nyílik arra, hogy olcsóbban jussunk hozzá a nagyobb teljesítményhez. Ez a következő években nyilvánvalóan a magok számában fog kibontakozni. És ebbe a versenybe - nincs mese - ezúttal az intel is kénytelen belépni.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
M^xx
aktív tag
Nálam egy 3930K ketyeg már 5 éve, de nem érzem, hogy kevés lenne. Áldom a napot mikor megvettem, azóta nem kell procicserén gondolkodnom. VGA-ban viszont hasonló tendencia csak nálam 70 volt a vége, a 80-as pláne a 80TI nem ért nekem annyit.
[ Szerkesztve ]
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
Petykemano
veterán
Nem sok értelme van a jövő termékeiből a múltban tett összehasonlítások alapján választani. Ne azért vegyél intel terméket, mert 3-4 évvel ezelőtt nem volt alternatíva.
Ettől persze még láthatod a jelenlegi kínálatot az inteltől a magad részére jobbnak. Lehet, hogy neked nem is 6magosban hanem a 8 vagy 10 magosban kéne gondolkodnod inkább.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
törölt tag
A gemer PC konfigok jővőjét a sok magos CPU (6-12 mag vagy a legalább 10szál) jelenti. GPU erőben a még több VRAM és a még nagyobb sávsélesség igény. Látjuk az AMD mire ment a 32 ROP és egyéb limitek hátráltatása miatt. Videókártyák piacán nem nagy tényező, ha komoly játékra kell a videókártya, ahova ilyen sok magos CPU is kell. Konzolokban müködik a kémia, de PC-re az egyre magasabb FPS számok és a lehető legjobb teljesitménybeállitások elérése a cél. Már manapság is egy 4.2GHz-es magas órajelű i5 proci egy GTX 1060-at képes teljesen kihajtani majd minden játékban. GTX 1070-et már határesetként jellemezném, de majdnem teljesen megmozgat egy i5 egy GTX 1070-et, de néha maradhat a kártyában valamennyi tartalék amit egy 4 magos HT-s (8szál) i7 jobban kihajtana. A jővőben vagy a sok magos CPU és a 12-16GB (24GB a prémium felső kategóriában) VRAM a cél, vagy egy új megjelenésű PS5 PRO vagy egy ezzel egyenértékű XBOX (2018-ra). Jelenleg tényleg elég egy i5 magas órajelen járatva a játékra, vagy egy i7 némelyik CPU igényesebb játékra. Ha ez idővel eltolódik a 10szálas gépigény főlé, akkor ez drága játékot jelent. A "Ki tud több magot megmozgatni és kihasználni?" versenyben talán a játékok látványa is javulni fog, ami az egész PC platform árköltségét feltornázza. Nyerő a konzol lehet, mert igy két évente frissitve alacsonyabb kiadást jelent, mint egy komplett konfig fejlesztés. Igy a videókártya bányász-válság idejében kaptunk egy kis izelitőt a jővőt illetően.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert még nem próbáltál modern nyolcmagost. Az erős multis terhelésben a négynél több magnak már nagyon sima előnye van. Ezt a tesztek sosem tudják megmutatni, mert senki sem mér multis terhelést. A gyártók viszont igen, és nem véletlen, hogy hozzák le megfizethető szintre legalább a hat magot. Már érezhető a különbség a négy maghoz képest.
Azt nehéz megmondani, hogy ez merre megy tovább. Annyi biztos csak, hogy a DX12 és a Vulkan a több mag-kisebb órajel kombónak fog kedvezni. Valószínűleg a 6-8 magon megint parkolunk egy darabig, viszont ez a parkolás más lesz, mint régen, mert az explicit API-k akkor is skálázódni fognak, tehát aki 10-12-1x magot vásárol kap némi előnyt, annak ellenére, hogy mondjuk 6-8 mag már simán elég lesz egy programnak.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
do3om
addikt
Pepeeeee ad neked gyártói csúcs karikhoz linket amik már kaphatók, Abuval egy lehet a forrásuk . (remélem nem felejtette el )
Ja amugy most 14 a következő dátum de gyanús hogy csak ref lesz, a többi majd lassan, nagyon lassan.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Puma K
nagyúr
Ú te jó ég anno mennyire akartam egy ATI RADEON X850 XT Platinum Edition VGA-t ami már PCI-E csatlakozós volt AGP helyett
Annyira masszív kinézete volt a kártyának a maga idejében hogy azonnal elkapott a KELL érzés amint megláttam:De végül egy Nvidia GF 6800GT lett helyette.
A 6800GT-vel a gépben később mikor megjelentek akkor X1950 XTX vagy MSI GF 7900GTO után vágyakoztam"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
Jók voltak ezek az idők... volt tényleges verseny teljesítmény szempontjából minden kategóriában.
Most meg az
ATIAMD kiszenved magából ilyen Fury meg RX 580-as hulladékokat... a korábbi szerencsétlenkedéseiről nem is beszélve adott szériáknál..."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
nubreed
veterán
Én itt még nem tartok. De a Vega, minimum véleményes lett, igaz ami igaz. Másfél évvel a Pascal megjelenése után, ennél többet várt szerintem mindenki. És mindig azzal jönnek, hogy dehát jelenleg nincs bekapcsolva a Vega újításainak többsége, azok majd a december körül érkező "csoda" driverben kerülnek aktiválásra. Én már nem hiszek a csodákban. ráadásul akkor már az nV elkezdi csöpögtetni az infókat a Voltáról, mindenki azzal fog foglalkozni. Bár néhány tech oldal lehet újra teszteli a Vegát az új driverrel, nem lesz már akkora visszhangja mint a mostani launchnak. És a mostani launchból mit lát az egyszeri
parasztuser? Azt, hogy a Vega 64 1080 körüli szintet tud, de másfélszer akkora fogyasztással és vastagon fogó árazó tollal. Pont. Ezek tények. Ezekkel nehéz vitatkozni.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
HSM
félisten
Persze, értem én. Ez esetben viszont örülnöd kéne, hogy van az igényeidet kiszolgáló GF kártya, teljesen mindegy, mennyiért. És mivel meg tudtad venni, mindenki boldog.
Ha viszont probléma az ára, akkor azon kellett volna elgondolkozni, vajon tényleg kell nekem max grafikán 140-160FPS 1440P-n? Hamar rájöttél volna, hogy ebből lejjebb adva viszont már untig elég egy felennyire erős, jóval olcsóbb kártya is.
Én pl. egy R7 250X-re váltottam, mert rájöttem, hogy kb. csak BF4-ezek és StarCraft2-zöm, azt se sokat, és egészen meglepő módon tök jól megy rajta mindkettő. Igaz, csak bő 60 FPS-em van mediumon BF4-ben, és mondjuk 80 magassága SC2-ben magas grafikán, de valahogy mégsem panaszkodok egy 10 rugós régi belépő kártyával.... Nem azt mondom, hogy mindenkinek ezt kéne tennie, de kissé furcsállom, hogy úgy csinálnak itt néhányan, mintha nem lenne semmi más választásuk, amikor dehogynincs..
(#29644) Egon: Nekem egy 9700-as Radeonom volt. És boldogan csengettem ki érte az akkoriban (2002 vagy 2003) nem kevés, 70 rugós árát, fülig ért utána vele a szám évekig.
Pont ezaz, ha valakinek mindenáron a csúcs kell (mert máshol van piros alternatíva, verseny) akkor miért nem örül, hogy a zöldektől megveheti?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma igen jobb megoldás... mert amit 449 fontért (159 ezer ft) árultak azt most 579 fontért lehet megkapni.
Kétfelé kell venni a történetet, alulfeszelve (most tette lehetpvé a driver) már más a helyzet fogyasztásban és teljesítményben is, de teljesen egyet kell érteni a dühös Tesztelőkkel is !
Na nem JayZ-vel mert mióta láttam a kommentjét hogy "az utálat segít kifizetni a számlákat" nem tudom komolyan venni, de pl a Tech of Tomorrow véleményére már adok ! (Ha piros pólóban szidják az AMD-t azt komolyan kel venni )
Tehát az hogy a tesztelő letesztel egy terméket akkor az a véleményét az árral együtt adja, ha ezután pár nappal megváltoztatja a cég (vagy a piac) az árat akkor nyel egyet a tesztelő mert nem ehhez adta a véleményét EZ JOGOS!
Ezzel együtt mi még látunk 20%ot a kártyában, az hogy ez mikor fog kijönni már kérdéses... Szóval egy mondattal : Komplex a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akit en ismerek tobbsegeben azert vett Vega-t mert nem NVidia. Sok embernek ez boven eleg. Amennyiben 1440p 80-100FPS +- jatszol beallitasoktol fuggoen megkaptad amit akartal, mindketto ugyanazt hozza.
Egy Vega 64 boven hozza a 1080 teljesitmenyet, atgondolt konfignal meg meg nem mondod a kulonbseget a ketto kozott ha nem tudod mi van benne. 1080-rol atmenni Vega-ra nekem ugy hogy a hasznalt cuccokat eladtam es vettem szep csini uj cuccokat (hasznalt cuccok hasznalt aron) es meg maradt is rozera
Jatekelmenyben ugyanott vagyok, a panel ugyanaz csak Freesync (Acer XB271HU -> XF270HU), mindket VGA 50C alatt van vizhutessel, ugyanazok az FPS tartomanyok jonnek 1080 OC-val mint Vega alapon "Balanced" profillal.
-
törölt tag
Nincs ezzel gond, mindenkinek megvannak a prefereciai es ez rendben van, ezt kellene megerteni ugy altalaban. Te szereted az NV termekeket, vegyed hasznald orommel, mindenki boldog, vannak akik ugyanigy vannak az AMD vagy akarmilyen masik ceg termekeivel.
Amugy a gond NV-vel nalam hogy nincsenek hozza open source-os driverek/szoftverek, ha lesznek akkor majd beszelgetunk ujra hogy veszek-e Amugy tul rossz volt, bevallom oszinten, AMD-vel sokkal jobb minden
Ez a hardver virus tetszik, lopom alairasba
-
törölt tag
Szeretek veszelyesen elni, ezert vettem anno EVGA 1080 FE-t mert azok szerettek felrobbangatni, szerencsere EVGA kijavitotta a hibat, jo ceg, Vega-t meg nem halottam felrobbani
Nincs harag, miert lenne, amig van mirol ertelmesen beszelgetni szerintem nincs ra indok. Players mar 2 hete a 1080Ti Strix-el szivja a verem, megedzodtem Jo kartya az, ha csak jatszani kellen lehet en is azt vennek, de tobb funkciora van szuksegem ennel, igy kiesett a kepbol.
Ha lesz nyitott kod, lehet szo NV-rol is, nem zarom ki a lehetoseget.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Plazma TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Az AI-ról szól a Galaxy S24
- Milyen processzort vegyek?
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB TUF Gaming OC videokártya (TUF-RTX4070TIS-O16G-GAMING) - 3 év Aqua gari
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest