- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Epson nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
Nagyon rossz példa. Megvan a helye a fórumnak ahova mehetnek ezek a "viccek".
A pillanat.., amikor elképzelted azt hogy ezt te döntöd el.., hibás volt.
Tényleg nem volt egy nagy vicc, viszont a linkelt anyag fényében s után alkalomhoz illő, kismillió példa volt már hasonlóra mindkét oldaltól/apropóra, szóval lassan megnyugodhatnál, no offense.
-
füles_
őstag
Hiába mondod ezt, le merem szögezni, hogyha nem a Volta, hanem a Vega számolna most rosszul és valaki beírta volna ide ugyanezt a vén viccet, akkor nem botlottál volna meg benne, hogy fujfuj szar vicc.
Azért az ember fejében már ott van, hogy ki mikor szokott megszólalni a fórumon.
Amúgy meg ha nem tetszik, ne foglalkozz vele. Vagy te ilyen vagy a valós életben is, ha szabad érdeklődnöm? Nem tetszik egy random srác sérója az utcán és te odamész hozzá hogy elmondjad neki a véleményed?
Itt a frusztált szerintem nem ő.szerk.:
Nem azért írtam, mert megnyugtat, hanem azért, mert épp aktuális. -
füles_
őstag
Akkor leírom úgy, hogy neked is tetszen
Egy Nvidia és egy AMD processzor vetélkednek.
- Mennyi kettő meg három? - kérdezi az Nvidia.
- Négy. - vágja rá az AMD.
- Rossz eredmény. - mondja az Nvidia.
- De azért gyors voltam, nem?Remélem mostmár megnyugodt állapotban tudsz majd elaludni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És én leírtam, hogy anno azzal számoltam, hogy a G-Sync nem drágulni fog, hanem olcsóbb lesz. De mivel ma egészen elképesztően magas áron, gyakorlatilag a valós érték duplájáért mennek a G-Sync kijelzők, így nyilván fenntartható ez a piac, hiszen kitermelik a saját befektetési költségüket. Csak nem biztos, hogy ennek a GeForce-ot használó vásárlók örülnek, mert ez a fejlesztési modell pont a rossz irányba viszi a G-Sync kijelzők árait.
(#32950) Szaby59: Nyugodtan hívjuk a nevén: pGPU, mint packaged.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én csak vitázni szeretnék róla. Elnézést, hogy azt vártam, hogy ez egy szakmai fórumon kialakulhat.
Pedig érdekes téma, elvégre sokakat érint, hogy 200-400K között lehet csak monitort választani, vagy esetleg lehet olcsóbban is, sokkal több megoldás közül. Mert őszintén szólva nehezemre esik elhinni, hogy van olyan ember, aki szerint a G-Sync kijelzők ára és mennyisége megfelelő. Én például helyből hiányolom a sokaknak szánt 100k alatti monitorokat, ezen belül is a 22-24"-es 40-70k-s megoldásokat, de nem akarok ennyire specifikus lenni, az utóbbi csak az én igényem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kapható, ráadásul nagyon drágán. Még egyszer leírom, hogy a G-Sync így akármeddig életben tartható, mert a G-Sync kijelzők vételára a valós értékük duplájára van szabva. Ergo elképesztően sok hasznot eltesznek a gyártók egy ilyen termék eladása után, amivel a fejlesztési költségeket a G-Sync vonal úgy ki tudja termelni, hogy nem kell drágábban adni a nem G-Sync megoldásokat. Tehát amíg van vásárló ezekre a 200-400K közötti kijelzőkre, addig G-Sync is lesz. Egyedül a vásárlók 90%-a nem jár jól ezzel, mert nekik nincs pénzük ennyire drága monitorokat vásárolni, 100K alá pedig nem hajlandó senki G-Sync kijelzőt hozni, pedig nagyon hiányzik a piacról.
Senki nem fogja kidobni a VGA-ját. A cél nem ez, hanem az, hogy az OEM fizesse ki az Intelnek a saját pGPU-ját. Ami most az AMD-től származik, de mindegy, idővel úgyis lesz oda gyári fejlesztés. Aztán az Intel leszarja, hogy az adott OEM még rak-e a termékbe egy dedikált GPU-t, mondjuk az AMD-től vagy az NV-től, mert ők már eladták a saját hardverüket. Nyilván sok OEM nem hülye. Ugyanazért a teljesítményért nem fognak kétszer több pénzt kiadni.
A DIY ebből a szempontból nem érdekes, az OEM-piac számít a fejlesztésnél. Ha azt ki tudja húzni az Intel az AMD és az NV alól, akkor hatalmasat nyernek, mert lefölözik a biztos megrendeléseiket.
Hosszabb távon az AMD és az NV is arra lesz kényszerítve, hogy az Intel pGPU-s megoldásaira pGPU-val válaszoljanak. Ebben az NV-nek sokat segíthet a Microsoft S mód törekvése, hogy a legacy komponenseket kihúzzák a Windows alól, amit a userek opcionálisan rakhatnak vissza, így mehetnek a Qualcomm után, és támadhatják a PC-t ARM-os CPU-val. A Windows 10 S szempontjából biztató az NVIDIA-nak, hogy a vásárlók többsége annak ellenére sem aktiválta egy frissítéssel a Win32 API-t, hogy ezt egy darabig ingyenesen megtehették. Tehát jelenleg nem tűnik úgy, hogy a PC-n a Win32 API nélkül nem tudnak élni a felhasználók. Sok user nem tud, de marad elég potenciális vásárló, akik elé oda lehet rakni egy platformot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Annyi köze van hozzá, hogy ha ennyire prémium szinten tartják a fejlesztést, akkor még akár az is lehet, hogy egy-egy monitor évente ki tudja termelni a saját fejlesztési költségeit. Ennek viszont az az ára, hogy minden gyártó számára a magas ár a követelmény, vagyis 200K a belépő ide, legalábbis egy normális modellért, amitől soha nem tud tömegtechnológiává válni. Ez arra kényszerítheti az NV-t, hogy sose támogassanak semmilyen variálható frissítést, ami szabványos. Lást a VESA Adaptive-Sync-et nem támogatják (csak a notik integrált kijelzőiben, ami ugye olyan mindegy), illetve a HDMI VRR-re sem jelentették be a támogatást, holott az AMD már bejelentette, az Intel pedig ígéretet tett rá, hogy ha lesz megfelelő hardverük, akkor megoldják. Az NV-nél pedig jön a BFGD, ami a VRR szempontjából nem jó előjel.
-
HSM
félisten
Nyilván nem éri meg ennyiért. De ha az eredetileg dollárban néztük az amerikai árakat, akkor most miért egy másik piac árait nézzük?
Dollárban most 750-ért Vega FE-t kapsz... [link]
Az UK árak azért érdekesek, hogy drágább a Vega, mint egy 1080Ti, az azért tényleg nem vicces. -
Egon
nagyúr
Az nV-nek sokan a mai napig nem tudják megbocsátani, hogy a 3dfx - hibás üzleti döntések sorozatával - kinyírta saját magát...
Egyébként meg amennyi fikázást az nV kapott a történelme folyamán, az nem is fikatenger, hanem egyenesen fikaóceán - valahogy ez sem tűnik fel a nyilván teljesen elfogulatlan és pártatlan házigazdáknak... -
Callisto
őstag
Nem csak cég közölhet tényeket. A föld nem lapos. Ez is tény.
De itt cégről van szó és nem bizonyított dolgokról. Bármi információ van, ha az a cégtől jön, akkor lehet tényként kezelni. Ha nem az közöl először tényt, akkor mi a francot képzelsz? Tényként kezeled azt is. Úgy látszik.Pedig az csupán spekuláció vagy pletyka.
-
Callisto
őstag
Tudod csak és kizárólag azt lehet tényként kezelni, amit egy cég saját maga mond saját hivatalos fórumain. Sokszor azt se 100%. Ha már megtörtént, na az már tény. Minden más spekuláció a meglévő ismeretekre alapozva. Ha pedig nincs semmi cégtől származó linkelt hivatalos adattal alátámasztva, akkor meg főleg miért is veszi valaki ténynek? Hány évesek vagytok?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontosan.
És akkor tételesen. HIP-re van ugyanolyan gyors Tensorflow, mint a CUDA-ra. Dedukcióban egy Vega tud neked adni ~25 TFLOPS-ot, míg egy Titan Xp ~10 TFLOPS-ot. Miért is éri meg a Titan Xp-t, ha az alternatívája két és félszer gyorsabb és nincs szoftveres hátránya?
Most pedig jött a Titan V, ami már képes ~25 TFLOPS-ra, sőt igazából többre is, erről majd a hírben, tehát ez már egy nagyon is megfontolandó alternatíva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért törném magam azon, hogy provokáljalak titeket? Szimplán önmagatoktól képesek vagytok olyan dolgokat látni a hírekbe, amelyek benne sincsenek.
Láthatod most is. Szó se volt itt arról, hogy mennyire szuper a Vega. Egyszerűen csak leírtam, hogy picit gyorsabb nála FP16-ban a Titan V, és pont azért jött, mert a korábbi Titan Xp nem tudott 25+ TFLOPS-os FP16-os tempót felmutatni. Ebből a tényből sikerül azt leszűrni, hogy mennyire szuper a Vega. Ez itt a szövegértelmezési problémát tipikus esete, amit "provokációzással" palástoltok. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az én lelkem nem bántja. Örülök neki, hogy van miről írni, és nektek lesz mire sivalkodni.
(#31845) ÁdiBá: Igen csak az a hardver marha drága. Van egy réteg, ami nem tudja megfizetni az annyira drága hardvert, így az NV és az AMD ide vezette be a Titan és a Frontier opciókat. Nem annyira durvák a terméktámogatásban, de elég jól működnek, és relatíve olcsók. Ez a réteg amúgy sem a Tesla vagy az Instinct verziót venné, hanem választana GeForce-ot és Radeont, ha nem lenne Titan és Frontier.
-
ÁdiBá
veterán
Ne viccelj már, az AMD tudja mindenki hogy papiron jobb mindennél, De már egy 1080Ti keresztbe lenyeli ha egy átlagos háztatársba bekerül, egy átlagos felhasználóhoz.
Szerinted a mostani Volta?
A Pascal ellen nem tud versenyezni mai napig a VEGA?!
Most miről van szó?
Szerintem két vega nem érné be a Titan Voltát.(#31846) Abu85 Ezt azért nem értem, mert van kint professzionális kártya az nvidia cégtől HBM2 vel rendelkező 16 gigás modellek, amire nem is tudsz rákötni monitort, mert nem arra való.
Most ezen ugyan úgy minden adott.
Nyilván nekem is feltünt hogy sok dolog hiányzik a kártyáról. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az lesz kiemelve a hírben. Hova készült és mit tud. És ha visszaolvasol egyedül én hoztam számokat, szóval rajtam számon kérni ezek hiányát finoman fogalmazva is vicces.
(#31840) Locutus: A tényeket nem lehet tálalni. Azok tények. Az már más kérdés, hogy mit képzeltek bele, de ez nem rám tartozik.
-
ÁdiBá
veterán
Az én kártyám meg 70 fokon üzemel, de őszinte leszek, leszarom mert messze jobb mint a 1080 és AMD társai...
#31735) ->Raizen<- Teljesen jó, kinek mire van igénye, mit tehet meg... nem vagyunk egyformák.
Én azt mondom azért nem kell ezeket annyira félteni, hogy most 70 fokos egy videokártya.
Úgyan úgy müködnie kell egy 1080-1080Ti kártyának 90 fokon is mint 60-on.
Nyilván a 60 fokon tovább Boostol, amúgy tapasztalatom az az utobbi szériákkal, hogy kezdi elvesziteni a tuning értelmét. -
Tényleg lovagolni kell ezen a faszságon?
Ha unatkoztok és sok az időtök, tanuljatok arabul, hogy széles mosollyal és szívből jövő üdvözlésset tudjátok majd fogadni az új honfitársaitokat! Yalla, yalla habibi!
Ha nem kötözködés lett volna a kérdés, akkor máshogy lett volna feltéve.
-
FLATRONW
őstag
Végül is csak azért szamár, mert jó pénzért dolgozik.
Ahogy nézem a teljesítményadatokat, egy 1070 nincs az 580 mögött. Az 1060 sincs sokkal lemaradva.
Egyedül az ára miatt ajánlott, ami jelen esetben tényleg a legfontosabb tényező.Kb. mint az iskolázatlan külföldi munkás, aki ugyanolyan jól eltudja végezni az alja munkát, de jóval olcsóbban.
Akkor ebben az esetben is az iskolázott hazai munkás a szamár? -
füles_
őstag
Én megértem, hogy a kolléga felhúzta magát, jogosan és valószínűleg okkal védi meg a véleményét és a tapasztalatait. Amikor valami probléma adódik az NV driverrel akkor egyből az megy a zöld fanok részéről, hogy biztos nem a driver, az hibátlan, az csak user error lehet.. Amikor meg bármi probléma van egy AMD GPU-s gépben akkor mindjárt szar az AMD driver, még akkor is amikor az adott problémának valószínűleg semmi köze nincs a driverhez.
A Tongákkal valóban rengeteg probléma volt, Polaris-szal messze nincs annyi.
(#28451) jacint78
Mutass már egy ilyen összehasonlító videót kérlek. Én is mutattam egyet amivel pont téged cáfoltalak meg. -
Raggie
őstag
Azért a 7950/7970 kárták 2012-ben jöttek ki...
Az R9 380/X kártyák valóban nem a legjobban sikerültek, de legalább annyi pozitív véleményt is hallottam róluk, mint amennyi negatívat és már ez a széria is több, mint két éves.A jelen beszélgetés a mostani helyzetről szólt, ha nem tévedek.
-
Laja333
őstag
Nana! Anno, amikor megjelent a 970, még verte a 290X-et. Most meg milyen jó már a 970, mert egálban van a 290 (nem X)-el?
Sokat elmond az is, hogy az egyik legkisebb órajelű OC 480 egálban van az 1060-al. Ha tudná az AMD hozni ezt már megjelenéskor, másabb lenne a Radeonok megítélése. Just AMD things.
-
-
Petykemano
veterán
a HBCC-vel, a kikupált geometriával, és más szűk keresztmetszetek befoltozásával szerintem az AMD ép lép el az olyan szoftverfejlesztési irányt igénylő technológiai megoldásoktól, mint az Async Compute, a low level memory management, stb, amelyek kiváló elméleti elgondolások voltak, de a gyakorlatban láthatóan nem váltak be. Nem nem lett volna jobb, csak nem sikerült átvinni a piacon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezek béták: Rust, Serious Sam Fusion 2017, The Talos Principle
A többi már végleges.
Mit jelent az, hogy nem átdolgozás? Mindegyik átdolgozás, hiszen az explicit API-hoz új motorstruktúra kell. Ezek az API-k nem kompatibilisek a régi struktúrákkal.
A patch ma szerves része a fejlesztésnek. Ennek az oka, hogy ma netje mindenkinek van, tehát nem kell a program megjelenését csúsztatni fél évet, hanem utólag kiadható egy frissítés.
Sok média be sem számolt róla. De az extra fogalma az, hogy valamit kínál valaki, amit nem muszáj elfogadnod. Ez a parancsikon ilyen volt. Legközelebb majd nem kapnak a felhasználók lehetőséget, hogy soron kívül kulcsot szerezzenek egy zárt bétatesztre. Nem erőszak ez, az AMD-nek is sokkal egyszerűbb úgy az élete, hogy nem kell kulcsokat félrerakatnia a Bethesdánál.
(#27699) Milka 78: Teljesen érthető. Eleve egy rakás paraméter van, ami ismeretlen. Nyilván a szivárgás is addig hasznos, amíg van adat, de sok infó még nincs.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valamilyen explicit API-t használó, önállóan, valamilyen PC-re elérhető OS-en futtatható játékok listája:
Battlefield 1
Battlefield 4
Battlefield: Hardline
Dragon Age: Inquisition
Plants vs. Zombies: Garden Warfare
Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth
Sid Meier’s Civilization VI
Sniper Elite 3
Sniper Elite 4
Thief
Ashes of the Singularity
Ashes of the Singularity: Escalation
Caffeine
Rise of the Tomb Raider
Gears of War: Ultimate Edition
Gears of War 4
Tom Clancy's The Division
Hitman
Quantum Break
Total War: Warhammer
Deus Ex: Mankind Divided
The Turing Test
Forza Motorsport 6: Apex
Halo 5: Forge
Forza Horizon 3
Halo Wars 2
Heroes & Generals
Dota 2
Rust
Doom
Mad Max
Serious Sam Fusion 2017
The Talos Principle(#27701) Egon: Leírtam, hogy mi volt, hogy erről mit gondolsz az olyan mindegy. Mint említettem a félreértések elkerülése miatt már nem közöljük az árakat, mert különböző NDA-k kötik a kezünket, ami egy csomó dolgot megszab, nem csak a cikk megjelenésének idejét. Utánakérdeztem, és kaptak egy hivatalos választ, ennek a válasznak megfelelően jártam el, mert kötött az NDA. Nyilván opció az NDA-t nem aláírni, csak akkor senki sem küld ebbe a kis országba hardvert időre.
Az, hogy te mit ítélsz el olyan mindegy. Egy extrát kaptál, amit lehetőséged volt egy másodperc alatt eltávolítani az asztalról.
Nem tudni egy meg nem jelent hardvernek a fogyasztását. Egyedül a memóriasáv-szélesség volt elérhető adat, ezáltal csak erre vonatkozóan lehetett összehasonlítást végezni. Ez az előzetesek hátránya, hogy nem minden specifikáció férhető hozzá. Természetesen lehetne más összehasonlítást is tenni, de azokhoz adatok kellenének.
A többi már személyeskedés, ami nem vezet semmire, de természetesen továbbra is várom a többi panaszt, amire reagálhatok. Peace.
-
törölt tag
AMD idétlen órajelugrálások az RX 470-nél is jelen voltak. Afterburner menüben állitgattam én ezt-azt, de csak nem akart az nyugton maradni a 2D-s órajeleken. HD 7850 volt még amelyik rendben lent tartotta az órajeleket és rendesen váltogatta azt videó és 3D terhelés szerint. Na persze, a böngésző hardveres gyorsitást már akkor sem ártott kikapcsolni a Firefox-ban. Akkor még müködött a hardveres gyorsitás a konvertáló programokban (AMD APP) és örülhettem a gyorsabb tempónak... de persze ezt is elvették, mert az R9 380 és RX 470 már nem használta ezt. Szerintem a driver miatt, de valamiért az OpenCL programkód nem müködött már jól. GTX 1070 videókártyával a CUDA használható. Apróságok, de ilyenek miatt megy el a bizalom egy alapjában jó videókártyától és nézek más alternativát. Pedig jónéhány GCN architektúrát megtapasztaltam a saját káromra, és közben itt-ott azért éreztem a lassú fejlődést, ami mellett elhaladtak a játék és felhasználói igények. Ahogyan a RYZEN úgy a VEGA is felzárkozhat, de sok felhasználót fog még elvesziteni a sok késlekedés miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mikroakadások elsődlegesen az API-tól és az alkalmazástól vannak, nem pedig a drivertől. Ha erre akarsz utalni, akkor jelen pillanatban az a helyzet, hogy az AMD driverei jelentik most a csúcsot. Most az ő fejlesztési konstrukciójuk a legjobb, és emiatt jó szinten tudják tartani a kódminőséget, nem jön gyorsan különböző kritikus hibákra hotfix, stb.
Mi az a BS? Black Screen vagy Blue Screen? Csak azért érdemes ezt értelmezni, mert ha bármilyen hiba van a gépben, akár VGA, akármi, akár szoftver, akkor mindenképpen fekete vagy kék képernyőt kapsz.
A pumpa és a hűtő igazából nem tipikusan olyan hiba, ami az AMD tervezéséből fakad, de nyilván ezek tényleges problémák, ki kell értékelni őket.
A 4 GB HBM memóriával tudtommal nem volt semmilyen stabilitási probléma, vagy bármi bug.
(#27458) Egon: Éppenséggel annyira nincs nagy különbség, hogy AMD vagy Intel proci mellé raksz AMD vagy NV VGA-t.
[link] - Itt meg lett nézve. A GTX 1060 és az RX 480 nagyon hasonlóan teljesít Intel és AMD CPU-val is. Egyedül a Rocket League esetében van az, hogy AMD CPU mellett lényegesen jobban fut Radeonon, de a Rocket League-ről köztudott, hogy egy AMD-re írt játék, az RX 480 is tartja a lépést a sokkal drágább GTX 1080-nal benne (99th percentile mérésben még jobb is az RX 480, nem is kevéssel). Valószínűleg vannak a programban különböző optimalizálási problémák, amelyek az NV driverét rosszul érintik, és emiatt általánosan esik a kártyáik elméleti teljesítménye, AMD CPU-val jobban. A fejlesztők pedig szarnak rá, nem éri meg nekik javítani.
-
-
imi123
őstag
A lényeg hogy mindig legyen valami csoda várás.
Eközben az NV a "buta" kártyáival hülyére keresi magát.
Azért tegyük hozzá sok év töketlenkedésit kell most helyre hozniuk.
Én szurkolok a Vegának.Ha tényleg rágyúrnak a minimum FPS növelésre,akkor engem megvettek.
Szívesen tesztelem ingyen a Vegát.Csak mert ilyen csupa szív gyerek vagyok. -
-
HSM
félisten
Kinek mi. Nekem 2000-ig belefér a csendes kategóriába, azért is lőttem be úgy a ventilátor profilt, hogy kb. ebben a magasságban járjon a kártya. Mint látod, lehetne halkabbra venni, beleférne a hőfokokba, 80 alatt kitnően elvan. (Gyárilag a csendes profilja 94-ig elengedné.) Bár ami azt illeti, mivel az Asus lespórolta a hűtést a memóriacsipekről, így inkább kicsit jobban tekerem a ventit, minthogy esetleg rosszalkodjon. Gondolom, nem kell külön leírni, hogy ez sem a csip hibája, hogy az Asus kissé igénytelenül oldotta meg a hűtését.
(#24963) fules: )) : Ugyanaz a DC2-es változat hűtője az utolsó csavarig.
-
füles_
őstag
[link]
Ahhoz képest hogy megjelenéskor 3-4%-kal lassabb volt, szerintem nem rossz.Alázásnak ezt nem mondanám, inkább sok helyen jelentősen gyorsabb.(#24957) ildiko1984
A Gigabyte 390 az egy dolog.Mindig le volt írva, hogy csak az vegye akit nem zavar hogy hangos és meleg a kártya.
Ellenben a 390 Nitro-val ami simán felvette hőmérsékletben és hangerőben is a versenyt a jobb 970-esekkel.Vagy ott volt az MSI, ami egy jól szellőző házban szintén felvette a versenyt a konkurenciával hang és hőmérséklet terén is.
Egy jó minőségű 550W-os táp már Paks, okéEgyébként őszintén gratulálok a második szakmai hozzászólásodhoz!
(#24958) Abu85
390* -
Én anno az NV-t ismertem meg az Intelt. Celeront akartam venni AthlonXP helyett, igazi hülye voltam. Aztán kiderült, hogy a másik gyártó jobb, nem kell félni. Ati-t meg egyáltalán nem is ismertem, egyértelműen NV vga-t választottam (MX440
), hisz azelőtt is az volt (TNT2). Pár évre rá egyik haverom mondta, hogy a 9550 az tökjó, 9600 XT szintre lehet húzni (napersze
), így ismertem meg az Atit.
Abból indulok ki, hogy az AMD miatt sokkal többször fikázzák, mint istenítik a konzolokat, szerintem ez jó alap.
Nincs ennek semmi összeesküvés illata. Mióta van marketing, az emberek szeretnek kötődni gyártókhoz / márkákhoz, aztán ezt racionalizálni. Ez nem csak NV vs AMD viszonylatban igaz, csak most ez a téma. Az AMD a második gyártó, s egyben az utolsó is. Jóval kisebb piaci részedéssel, termékválasztékkal, CPU fronton gyenge teljesítménnyel. GPU-ban jók, van faja márkanév is, de valamiért mégsem úgy megy a biznisz, mint kéne. Béna a marketing. Jó marketinggel a semmiből is nagyon sokat el lehet adni, lásd ófaubé.
-
HSM
félisten
Epic fail.
(#24242) Szaby59: Teljesen jól működik a GCN DX11 alatt, csak globális hisztériaroham lett valamiért a teljesítmény/fogyasztás mutatóból...
"A 470 is egyre többször van a 290X nyakán miközben többször is volt, hogy a 480 tudta csak beérni korábban, egyik gyártónál sem annyira fontos többé a régi ha van új cucc is..."
Itt egyáltalán nem erről van szó.Hanem hogy a 290-eket erősen limitálja a setupjuk (a majdnem 3000 shaderhez és 64ROP-hoz viszonyítva), ami a 470/480-aknál az órajelük révén már önmagában durván 20-30%-al erősebb, nem beszélve a GC3-ban bevezetett optimalizálásokról. Emiatt pl. irreálisan szétteszelált benchekben szépen otthagyja a friss vas a régit. Ezen a driverben pár kattintással lehet segíteni a tesszeláció szintjének értelmes korlátozásával.
(#24250) Solymi81: Egészen pontosan ami jobb lenne a játékostársadalomnak, ha hamarabb elindult volna az explicit API-k vonata:
-konkurencia a játékos procik terén (jó alternatíva lehetett volna az FX játszani, mivel az API nem igényelt volna magas egyszálú sebességet, mint a DX11, ami miatt kivéreztek játékban hamar az FX-ek)
-konkurencia a GPU-k terén (versenyképesebb lett volna a GCN, és nem lenne most ilyen monopol helyzetben a zöld oldal, lásd pl. árazás)
-jobb játékok, tudniillik az utóbbi években rengeteg játékfejlesztői erőforrás lett arra elpazarolva, hogy egy korszerűtlen, elavult, a hardverekhez képest katasztrófális képességű API-t kellett szénné hekkelni, hogy elérjék azt a vizuális megjelenítési minőséget, amit ma láthatunk.
-jobb játékok ismét, ugyanis a jobban skálázódó API miatt több erőforrás maradt volna a processzor oldaláról, amit pl. jobb AI-ra illetve hangi világra lehetett volna fordítani
-szebb játékok, ugyanis rengeteg DX11 miatti korlát nem lett volna szükséges (+lásd az elpazarolt erőforrások részt)És éppen ez az, ha 2012-ben jön ki a DX12 és nem 2015-ben, akkor nem 3-4-5 évet kellett volna várni, mire valami látszani kezd a GCN tudásából.
Amit a mai GTX1060 vs RX480 kérdéskörról írsz, ott csak az a probléma, hogy a DX11 játékokat az RX480 is teljesen szépen elviszi a hátán.
-
füles_
őstag
Reménykedtem benne hogy így talán megértitek hogy mire probálok/probálunk egy páran utalni.De úgy látszik hogy még igy sem megy
(#24236) Rico33
Már nem azért de mit vártál már a megjelenéskor egy alsókategóriás kártyától?Hogy majd 4 év múlva is fullon fog vinni mindent
aztán kidobták a kukába a GCN1-t
Érdekes,nem olyan rég játszottam ki a Rise of the Tomb Raidert egy 280X-el és csak a textúrákat nem tudtam maximumra állítani a 3GB VRAM miattÉs azt hiszem nyugodtan megjegyezhetem hogy az új Tomb Raider NV párti
-
HSM
félisten
"Már a 970-nél is ezt trollkodtad mindenhol, mégis mai napig ott van a piacon normálisan. Csak egy példa. A játékok nagyon nem fejlődtek akkorát mint ahogy jósoltátok."
Ez a két mondat között sem látsz semmi összefüggést, mi?
Meg az elmúlt napi hozzászólásaim között se. Oké. Elfogadom, hogy nem tudod, vagy nem akarod megérteni.
A személyeskedés a legjobb bizonyítéka, hogy kifogytál rég az értelmes érvekből.
Ami egyébként nem is igaz ebben a formában, de ne zavarjon egy percig sem.
(#24226) imi123: Kedves Asbee fórumtárs hülyézett le minenkit, anélkül hogy észrevette volna.
Én az alulinformált jelzőt használtam.
-
A piaci részesedés nem csak a terméktől, hanem a marketingtől is nagyban függ. Sikeres termék != jó termék.
Ez egy szakmai topik. Ha nem érdekel a technika, akkor nem kell hozzászólni, mivel nincsenek érveid.
Egyébként meg nem mondtam, hogy AMD-t kell venni, nekem se az van. Ezt is valahogy mindig sikerült idekeverni, ahogy a fanboyságot is. Ez az egész már olyan, mint a politika, csak itt zsidózás meg nácizás helyett a fanboyozás, abuzás meg zöldszemüvegezés megy.
-
Kinek a jóslata, hol, mikor?
Biztos, hogy nem az enyém, így nem igazán értem a relevanciáját az eddigi hozzászólásomhoz...De azért tényleg érdekel, hogy hol hallottad a 25-30 AAA DX12-es címet 2016-ban, fõleg az alázást....
Jah, hogy bármi konkrét, tényszerû forrás elvész a trollkodás ködében... Értem... -
HSM
félisten
Nem igazán érdekel, a világ hány %-át érdekli ez a lehetőség. Adott, ha valakit érdekel, élhet vele. Ennyi.
(#8395) Erdei88: Ha gyárilag 1200MHz-ekhez is csak ilyen 1V-okat kap, ott már túl sok tartalék nem lesz lefelé szvsz. De kíváncsi leszek, mire jutsz.
Inkább a BOOST "kikapcsolásában" látok komoly lehetőséget a spórolásra.
(#8397) Ren Hoek: Szerintem túlzottan biztosra mennek a jó kihozatal érdekében. El tudom képzelni, hogy mondjuk van egy csip mondjuk 100-ból, ami tényleg igényli a delejt.
(#8397) Ren Hoek: A nálam járt 290 is cudar módon alulfeszelhető lett volna, ha nem kellett volna ehhez kikapcsolni a powerplay-t. Szóval azokban is több van, csak bajosabb az alulfesz a jóval okosabb PP miatt.
Amúgy nem azt mondtam, hogy jobb a fogyasztása, csak hogy nem szignifikánsan rosszabb.
(#8396) cain69: Nálam a lejátszóprogram is sokat számított. Pl Firefox+Flashplayer kiakasztotta a 290-et, +90W, míg asszem a Chrome HTML5 beérte a felével. De leginkább prociból toltam, a 4690K 10W nagyságrendben letudta a FHD videókat.
(#8404) gbors: Én a találékony hobby-user szemszögéből vizsgáltam a helyzetet, nem általánosan a piacot.
Az async témában úgy gondolom, persze, lehet rosszul, hogy a GPU jelenleg egyszerre egy állapotban lehet, vagy a shaderek futnak, vagy a ROP műveletek, vagy a memóriások, ezek eléggé kötötten, sorban. Tehát párhuzamosan futnak a shaderek, de olyankor nem működik pl. a tesszalátor. Persze, lehet rosszul tudom/gondolom, ebben a témában nem nagyon mélyedtem el. Ezt az async dolgot én úgy képzelem el, hogy külön futnak különböző feladatok a GPU-n, egymástól függetlenül, így több részegység dolgozhat majd párhuzamosan, mint jelenleg, nyilván a program támogatása esetén.
A memóriavzérlős téma nehéz ügy (pláne, hogy kevés az elérhető infó), azt most függőben hagynám, de én kevesebb buktatót látok a jelenlegi tudásommal a Tahiti-féle HUB-ossal, mint az Nv féle prioritásos megoldással. Ez nem kettős mérce, csak az álláspontom.
(#8409) Laja333: Az én 290-em disznó módon bírta (volna) az alulfeszelést, de nekem is ki kellett lőnöm a powerplay-t, mert különben -20mv felett 2D-ben (és/vagy köztes órajelekben) elfogyott volna a tudomány. De ja, egy BIOS-editor lenne erre a legjobb megoldás, nem ez az Offset marhaság.
-
Yllgrim
őstag
Ne kiabalj velem mert hazamegyek!
Remelem megcsinaljak a Fury-t, OC-t is elerhetove teszik, akkor lesz egy eleg jo kartyajuk, a hutes meg majd kiderul meg a hangja, egy arban vannak itt a ref Fury-980 Ti-k 509£, nagyon ugy nez ki, ha megoldodnak a problemak meg komoly meglepetesek is lehetnek
-
Yllgrim
őstag
Ember, te olvasol masok hozzaszolasabol MT meg olmondja o mit tapasztalt, erzed a kulonbseget vagy rajzoljuk is le?
Nekem is hangosnak tunt az MSI Twin Frozr mert nekem csak az volt, a ref utan csendesnek tartana meg 90C-on is
de ha akarod, elmegyek MT-hez es meghallgatom en is, par merfoldre lakik tolem...
Akarmilyen kartyaja is van most...
-
Whysperer
addikt
Nem tudom feltünt-e,hogy nem a figyelmeztetéseden reagáltam ,hanem a stílusodra, de folytasd csak az oktatást. --- 1xübb ,ha skippeljük egymást... ---- azt köszönöm ,hogy figyelmembe ajánlottad a dátumot ---- azt meg ne várd ,hogy a tisztelet legcsekélyebb mivoltát is mutassam személyed felé. Köszönöm.
players111 igazad lehet. -- Fury-t szerettem volna,de lehet inkább szerzek egy sima 390-t ennek fejében. Nem merek 200+ körül adni ezért.
-
HSM
félisten
No, akkor először is tisztázzuk, mit "hangoztatok". Összesen két hozzászólásomban írtam bármiféle csipszes hasonlatot. Itt az egyik hozzászólásom: [link], ez meg a másik: [link].
Szóval nem azt írtam, hogy el kell dobni, mint a csipszes zacskót, hanem, hogy: "Az Nv majd röhög a markába, mikor veheted meg majd a Pascalt jövőre, de azt nem látom, Te miért jársz jól azzal, hogy pár zacskó csipszet fog érni a kártyád az új játékokban a mostani árához/teljesítményéhez képest."
A második hozzászólásomban ráadásul csak a 970/980-ra írtam, amit, azoknak nagyjából 256GB/s a max, amit bír a memóriájuk.
-
-Solt-
veterán
A probléma fő forrása ahogy én látom, hogy sokszor kijelentő módban értelmezitek Abu feltételes módban írt cikkeit, plusz sokan 1-1 ilyen bejelentés, cikk után már "másnap" várják a legoptimálisabb forgatókönyvet, általánosságban levetítve. A Mantle erre tökéletes példa.
Sokszor pedig nem a kritika tartalmával van a gond, hanem a minőségével, milyenségével. Én például nem emlékszem olyanra, hogy mondjuk gbors kritikus kijelentéséből flém alakult volna ki.
Az értelmes, alátámasztott, kulturáltan tálalt negatív kritikával szerintem senkinek nem lenne problémája pro és kontra egyaránt.
-
daveoff
veterán
Ráadásul úgy néz ki, hogy 100MHz OC-t nem lehet adni a a GPU-nak, mert temp limitbe ütközik, ki kell tolni a temp targetet 91°C-ra, vízzel! Persze amíg nincs PH-s tapasztalat, addig nem tudjuk mennyi tuning potenciál van a kártyában, az eddig megjelent tesztek alapján 5-10% körüli teljesítményt lehet nyerni fesz emelés nélkül.
-
HSM
félisten
Nagy elvárások az oké, de irreális elvárások elé nem oké. Ha szerinted nem korrekt nagyjából a 980 Ti teljesítménye DX11 alatt, akkor nem tudom, mi lenne az. Csodát nem tud tenni. Legfeljebb majd DX12 fog tudni villantani a HBM memória révén, de az még odébb van kicsit.
Amúgy a 980 Ti pont az a kártya, amit nem szokásom darabjaira szedni. A 970 szokta piszkálni az orrom, meg a Titan és a 980 az árával.
A sípoló pumpásat én ugyanúgy hibásnak tekinteném és visszavinném, mint a coil whine 970/980-akat.
Majd kiderül, a boltokba került kártyákon lesz-e ebből nagyobb volumenű probléma. 2000rpm-en megy elvileg a pumpa benne, annak azért olyan nagyon nem kéne sípolnia. -
HSM
félisten
Nézd, most is fontosnak tartom a VRM megfelelő hőfokát. Kb. 80-ig tartom okésnak, ha a kondik ott figyelnek mellette, és az ilyen speckó cuccoknál kb. 100-ig. Kicsit sok szerintem is, de nem tartom vészesnek. Tuning+fesz esetén viszont igen, gázos lehet.
Az elvárásokat a pletykaoldalak generálták. Aki azoknak bedőlt, meg is érdemli. Én nagyjából azt kaptam, amire számítottam, azaz amire józanul számítani lehetett a 4096 shader ismeretében a jelenlegi driverekkel.
Nem tudom, milyen lehet a pumpa, de ha 31dbA üresben, és 32 teljes terhelésen akkor nagyon zajos nem lehet, míg a 42dbA-s ref 980 Ti az szép kis zajterhelés már....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest