Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Még a hardverek is kirügyeztek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amazon Fire TV stick/box
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Habugi #43098 üzenetére
Pedig szerintem nem elhanyagolható körülmény, hogy nemrég még kinti árakon is 1000 euró felett volt csak ember által is vásárolható mennyiségű elérhető készlet pl. 3070-esekből, ami az itteni magasabb ÁFA miatt alapból drágább lenne nálunk.
Persze így sem mondanám kedvezőnek az itthoni árazást, de azért nem mindegy, mekkora szorzóról beszélünk. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Habugi #41540 üzenetére
Ez beleillik abba a kepbe ami a pletykakbol kialakul lassan:
A. A kihozatal karcsu keves a kartya
B. Ahogy altalaban a tesztereknek a golden chipek mennek de mivel a 8nm kihozatala gyenge nem sok van.
Persze aztan lehet tok mas az oka. De ahogy a te peldad is mutatja a kizarolagossag rogton kenyelmetlen kerdeseket is felvet.
-
Raymond
titán
válasz
Habugi #41542 üzenetére
Ahh
Gondolom azert a DF mert mivel ez csak egy kiterjesztese a marketing kampanynak ahhoz egy olyan csatornat kerestek ami beleillik a tervekbe es a stilusba. Egy LTT nemigen illett volna bele azzal a stilussal amit kepviselnek es gondolom itt az NV-nek sokkal volt a kontrol a video felett, az LTT-t nem ugy nez ki hogy nagyon kontrollalni tudjak.
Szoval van most ez a video ami gyakorlatilag ugyanaz mint a slide-ok de az NV mondhassa hogy "look over there, independently confirmed performance numbers!".
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Habugi #40246 üzenetére
A probléma a Pascal esetében a hardverben keletkezik. Rakhatsz akármennyi időt az optimalizálásba, ha maga a motor úgy van megírva, hogy erősen épít arra, hogy az egymástól megkülönböztetett erőforrás-kategóriákat egy halmazban kezeli. A Pascal erre nem képes, így külön halmazok kellenek neki minden csoportosított erőforrásra, és ezt ugyan lehetővé teszik az API-k, de sebességben hátrány. Esélytelen, hogy ezt a hátrányt bármilyen szoftveres optimalizálással visszahozd.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Habugi #39981 üzenetére
Nem a felhasználó informálása a lényeg. Megtehetné az AMD, hogy átlagolja az összes mért adatot, és azt jelzi vissza a szoftvernek, vagy ahogy a procinál csinálják, burkolati hőmérsékletet jeleznek vissza a lapka hőmérséklete helyett, aztán a BIOS számol egy burkolati hőmérsékletet az asztali gépeknél. A lényeg a hardver informálása, ami alapján az képes lesz eldönteni, hogy milyen órajelet lehet beállítani. Ha ki tudod mérni pontosan, akkor rá lehet menni a határra. Ha nem tudod kimérni elég, akkor feltételezni kell, hogy a lapka egy ponton forróbb, mint amit a dióda mér, és nem lehet nagyon a határra menni.
-
-
Devid_81
félisten
válasz
Habugi #38099 üzenetére
Ebben teljesen igazad van
Egyedul amiatt "bizok" most bennuk, mert ugy latszik picit mar tanultak a hibaikbol mostansag, legalabbis proci oldalon kezd nekik bejonni az amit eloadnak papiron.
Ezt a kartyak konkretan annyira titokban tartottak, hogy mindenki azon volt, hogy jon a Navi...mar ezt is felig jo jelnek veszem toluk, hogy a titoktartasban ilyen ugyesek voltak most.
Oke a Vega VII domain elokerult par hete, de meg akkor is sokan azon voltak, hogy lehet csak a mar meglevo Vega20-nak csinaltak mert, hogy 7nm stb stb.
Talan a GTX 1080 sebessegu Vega64-bol sikerul nekik most egy GTX 1080 Ti teljesitmenyt kitaposni, ha eleg ugyesek, az meg kb 2080 amugy is -
válasz
Habugi #35627 üzenetére
Béna költő vagyok, de legalább megpróbáltam:
Az első messiás,
Lett volna a Fermi,
Csak fűtött mint állat,
Úgy mint a termit!Dolgoztak hát rajta,
Elkészült a Kepler,
Megpróbáltak mindent,
De Hawaiit nem ver.Vártuk hát a nextgent,
Megjelent a Maxwell,
Diétás étrenddel,
Mindent IS elver!De ez mind még semmi,
Robbantott a Pascal!
Aztaqrva miez?!
Vegát is ver, fff...azzal!Két évig semmi,
Csak nem poor a Volta?
Jensen csak lapít,
Nincs más, csak a pletyka.Mégsincs poor Volta,
Van helyette Turing,
De ray-tracing nélkül,
Pacal után puding. -
válasz
Habugi #33681 üzenetére
Mellé kéne tenni a kínai pubg játékosok számának változását is... azért az OS és egyéb területeken is vannak érdekes tendenciák.
Főleg a Windows 7-ről 10-re váltók (vagy visszaváltók?) elég nagy száma érdekes...
No meg a 2 magos procik visszajövetele... ennyien váltottak vissza laptopra... vagy a fene se tujda...
Jah most olvasom a valve változtatott... no akkor azért (is) vannak ezek az anomáliák.
-
füles_
őstag
válasz
Habugi #33681 üzenetére
When you compare the data with a couple of months ago, AMD has risen in double numbers on the Windows platform, AMD is now touching nearly 16% market share in April, that was a 8% back in January. This new data all is pretty much excluding the new Ryzen 2000 release. It is good to see AMD take back what was once theirs.
Also interesting is the GPU side of things, here AMD gained share as well. It moved from nearly 11% upwards to 15%. Nvidia drops a bit, but that likely this all is related to GPU shortages due to the crypto mining craze in the past half year
Azt találtam érdekesnek, hogy amikor bevették a kínaiakat is a surveybe akkor jött az a pár emberke megmondani, hogy senki sem játszik AMD-n, Ryzent senki sem használ játékra stb stb, erről szólt a vita oldalakon keresztül, most meg nem linkelte közülük senki a legújabb felmérést, amiben korrigálták a már mások által említett "hibákat".
-
huskydog17
addikt
válasz
Habugi #33681 üzenetére
Nagyon egyszerű oka van:
Eddig a kínai internetkávézókban user alapú számlálás történt, vagyis egy PC-t többször számolt a kliens. Most ezt módosították PC alapú számlálásra, vagyis egy PC-t (hardverkonfigurációt) mostantól egyszer számol a kliens. Ez látszik a survey grafikonokon.
#33685 Abu85: Szerinted melyik a jobb: ha egy adott PC-t többször vagy ha csak egyszer számolnak? Súlyos hiba azt hinni, hogy a Valve csak úgy kénye kedve szerint módosítgatja a survey-t. Ennek a lépésnek is jó oka volt, lásd fent. Pont, hogy ez a módosítás fog reprezentatívabb képet adni, mint ez előtt.
-
Asbee
veterán
válasz
Habugi #33317 üzenetére
Tényleg nem volt egy nagy vicc
Igen és itt a pont. Ennyi lett volna a reagálásom lényege. Az hogy itt miket képzeltek hozzá, amit én nem mondtam, kezdve amd és nv-tól, most már addig jutva, hogy én eldöntöm mit lehet mit nem, az csak titeket minősít. Vannak bajok rendesen.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Habugi #32867 üzenetére
Ossze meg vissza irnak mindent. Szoval win7 -en tengeted mindennapjaid? Felraktam a hddre en is kezd kihullani a maradek hajam nekem is a win10 tol. Nincs megoldas a problemara csak ha mediumra teszem a grafikat. Azmegmilyen mar ultra keeell. Gtx 1070 1080 1060 is erintett azok is dadognak
-
törölt tag
válasz
Habugi #31945 üzenetére
Nvidia-ra váltásom egyik oka a Crimson driver. Nvidia legalább megmaradt a jól átlátható felületnél, mert igy is elég méretesre növekedtek ezek a VGA driverek. AMD RX 470 szintén nem szerette a Wattman beállitásokat, de az órajelugrálások miatt akadtam ki végleg. Afterburner beállitásokat felülirogatta, ezért nem egyszer gyalulni kellett mindent. Wattman-t utána nem aktiváltam, de az Afterburner beállitások egy része használhatatlan volt az AMD driver, netalán az RX 470-es kártya miatt. Meguntam és egy GTX 1070 Ti kártya van a gépemben, az elavult kinézetű driverrel. Az legalább jól müködik, és nálam nincsenek Afterburner anomáliák nyomokban sem. Nem is tudom, de elég sok ideig volt AMD hardver a gépemben... de tényleg ki lehet bukni egy idő után a tökéletlenkedés és a csúsz(tat)ások miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Habugi #31963 üzenetére
Én már az egész alapproblémát nem értem. A gyártók biztosítanak egy meghajtót a hardverhez, ami megenged maga mellé bizonyos 3rd party programokat bizonyos funkciókra. Ezt a lehetőséget támogatják bizonyos API-kkal. Viszont nem vállalnak garanciát azért, hogy a 3rd party program működik, mert nem ők írták őket. De ők a hibásak, amiért xy 3rd party program nem működik. Ráadásul tuningprogram, ami eleve nem arra való, hogy stabil alapot adjon.
Én alapvetően csodálkozom azon, amikor hallom az OEM csatornákról, hogy az AMD és az NV is nagyon ki akarja végezni az Afterburnert. De a fentiek alapján már értem, hogy miért. Más hibájáért nem akarják a felelősséget vállalni. Elmagyarázni pedig nem tudják az embereknek, hogy az Afterburnerre nem vállalnak garanciát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Habugi #31952 üzenetére
Szegény kicsi Unwinder, csak neki nem sikerült megoldania, a Sapphire az ASUS, az XFX, mindenki sikeresen átállt.
Elmorzsoltam egy könnycseppet a hatalmas erőfeszítéseiért.
Respect neki, hogy néha ránéz, ha már a többiek támogatják.
Az egészhez biztos nem volt semmi köze annak, hogy az MSI másik tuningappot fejlesztett az Afterburner mellé (amiben meglepetésre szintén megoldották a támogatást), így az After felé csúnyán elzárták a pénzcsapot.
-
Raggie
őstag
válasz
Habugi #31945 üzenetére
+1
Én is egy normális drivert várok a 290/390 szériához, ami műxik MSI Ab-vel.
Vagy ha nem, akkor legyen benne annak minden funkcionalitása megbízhatóan és bugmentesen.
Azaz részletes ventillátor szabályzás, alul- felül feszelés, OC, és mindezek profilokhoz való kötése, esetleg global hotkey-el való váltásuk.Engem személy szerint a mostani dizájn nem vág földhöz, de nem is annyira rossz. Ha ugyanez maradna de ezek belekerülnének, az király volna.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Habugi #31949 üzenetére
Egy éve az AMD kiadott egy új API-t, amin keresztül ezek működnek. Na most a régi API-ra a támogatás megszűnt. Ezáltal a 3rd party programfejlesztőknek át kellene térni az új API-ra, mert a régi API bizonyos funkciói már nem találhatók meg a meghajtóban, vagy nem jól lesznek ezek lereagálva. A 3rd party programfejlesztők pedig sírnak, hogy ezekre áttérni nekik drága, mert az rendben van, hogy az új hardvereknél ezt muszáj, de a régieknél is újra kell írni mindent, ráadásul egyre kevesebb pénzt kapnak a gyártóktól is, hogy ezeket a programokat fejlesszék, mert egyre inkább gyári szintre emeli a felkínált szolgáltatásokat az AMD, ami a gyártóknak jobb, mert nem garázspista írja, hanem egy garanciát vállaló cég. Szóval itt ütköznek a dolgok. A gyártók nem adnak már elég pénzt a garázspistáknak, akik elég pénz nélkül nem akarnak dolgozni.
-
X Factor
addikt
válasz
Habugi #31945 üzenetére
A folyamatos Powertune buher miatt visszatorpedózzák a 390X-et a kőkorszakba
Ezalatt mit értesz? Se a Fury-val, se a vega56-al és a vizes 64-el, nem volt ilyen problémám.
3rd party softverekkel használhatatlanok,
Nálam megy az msi AB, de márcsak arra használom h. osd-n kiirasson pár adatot, örülnék ha végre menne crimson--ból és megszabadulhatnék tőle.
a Wattman pedig egy toxikus ipari szenny.. Ez mondjuk szubjektv, én kifejezetten szeretem, egyszerű és pillanatok alatt átlatható, csicsásnak se mondanám. De kinek a pap kinek a papné.
Eleve az egész Crimson Relive kezelőfelület egy funkciótlan giccs, szóval nagyon várom mivel rukkolnak elő
Továbbra is imádom, könnyen elérem a lényeges beállitasokat, legyen az hbcc, frame rate target, freesync. Több eltérő arányú és felbontásó kijelzővel is gyorsan megvannak a beállitasok, a programokhoz rendelt külön külön elérhető profilok is gyorsan felsetuplhatóak és teszik a dolgukat. A tuninghoz meg végre nem kell külső app.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Habugi #31881 üzenetére
Most:
PUBG előtt:
Egyszerűen csak arról van szó, hogy eddig volt egy hatalmas feltérképezetlen terület ami a Steames hardware felmérést illeti, és úgy fest hogy Kínában még inkább Nv+Intel a menő, de nem a drágább kártyáik mint a jólét földjén. Eddig jellemzően a GTX 970 és a 1060 volt a 2 uralkodó kártya, most meg a 750Ti és a 960 a top.
-
guftabi96
addikt
válasz
Habugi #31881 üzenetére
Ahogy többen írták: PUBG.
Ázsiában is brutálisat robbant, és rengetegen low end konfigokkal játszanak vele, és ez meg is látszik a steam survey eredményein is.
Elképesztő, hogy mennyire sikeres (annak ellenére, hogy a szerverek mennyire rosszak és nincs normálisan optimalizálva, de ebbe most ne menjünk bele, erre nem ez a megfelelő hely). Aktuális kép:
Hamarosan meglesz itt a 3 millió feletti peak is. -
Petykemano
veterán
válasz
Habugi #31881 üzenetére
IE v Edge
steam://takesurvey/1 (dota2)
steam://takesurvey/2 (cs:go)
steam://takesurvey/3 (source filmmaker)
steam://takesurvey/4 (steamVR)5-6 nem létezik, tovább nem mentem. Nem tudom, h van-e minden játékhoz survey, de a surveyId =/= appId.
Ez alapján úgy tűnik, a steam nem mér mindenkit, csak azokat, akik bizonyos játékokkal játszanak.
A bezuhanás tehát simán lehet olyan okból, hogy a steam egy olyan új játékot kezdett el mérni, amivel más játékokhoz képest több intel/nvidia tulaj játszik.
-
Raymond
titán
válasz
Habugi #31881 üzenetére
PUBG es a Kinai felhasznalok. Meg olyan Jun/Jul es lehet Aug is aranylag OK-sak voltak a szmaok aztan teljese erovel berobbant a PUBG Kinaban iy tobb millio uj aktiv felhasznalo jott a Steam-re es emiatt latod ott a 750Ti-t a csucson vagy a W7 es a Simplified Chinese szarnyalasat.
A Polaris meg a banyaszlaz kirobbanasa ota nemigen van jelen a jatekosoknal.
-
bozont
veterán
válasz
Habugi #31881 üzenetére
Polaris az február óta leginkább csak a bányában dübörög, így aki azt is vett volna, az is nV-t tudott csak. A Vega sem az a népkártya. A cpu fronton meg az a kérdés hogy a Ryzen mellett is ennyire nyomul az Intel, vagy a Ryzen-nek köszönhetően nem esett nagyobbat az Amd?
-
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Habugi #27492 üzenetére
Üdv
Ez korrekt megfogalmazás, ezzel egyetértek.
Tény, hogy az nvidiához képest késnek a felsőkategóriában. Bár mostmár gyártásban van két hónapja kb azt hiszem csak most a professzionális piacot szolgálják ki. Ez sztem érthet mert a radeon pro vegát többezer dollárért adhatják sok profittal amire most szükségük van. Szerintem most már ez a pár hét késés a gaming vega kártyáknál már belemár, most már sokat nem vesztenek vele. -
->Raizen<-
veterán
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Habugi #26437 üzenetére
A monitorom nem tud 1440p-t ezt bebuktad. Plusz nekem nincs crisom meghajtóm hogy felskálázzam 1440p-re a játékot. Akkoriséljenaznv.
Más: Jöhetne már egy jó kis játék ami hasonlóan cpu intenzív, lenne mivel tesztelni a procikat. Ez az engine már elavult. Forza horizon 3-at max highon bírja a vasam ott te győznél.
(#26469) smc : Az nv számomra annyira plug and play hogy sosem nyúlok a meghajtójához! Nem ismerem már régóta.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Habugi #26435 üzenetére
Nézem a videót és 50 fps alatt vagy az ominózus helyen. A szemét hegy fele annyi fogyival jobban muzsikál.
Vegyetek nv-t az a király.
Csak hülyéskedem nem jön át az irónia?
Amúgy kíváncsi leszek a vegára mit hoz a konyhára hbm 2.0 ramokkal odakéne b@sznia csak 2 havi fizumba fájna kb. Ryzen ha haswell szint, húzva a 6/12-es 4,8 ghz-ra rántva elég lehetne pár évig annak akinek nincs most gépe. Bár a 4/8 is elég lehet doom1-hez.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Habugi #25886 üzenetére
Nem az új driver rontotta el, a PCGH is azzal tesztelt és a Guru3D "aktuális" eredményei is azzal vannak.
A tegnapi 2. grafikon alapján gondolták, hogy az a gond, de akkor más siteokon is előjött volna, mára meg csodák csodájára a guru3d-nél is helyrejött. A 2. mérésnél valamit csúnyán elrontottakA Fury meg kb. mindegy hol van, frametimeok alapján játszhatatlan azokon a kártyán a játék.
-
keIdor
titán
válasz
Habugi #25761 üzenetére
Szerintem az a kazán, ami 90°C felett jár gyárilag, ennek a "kritériumnak" megfelel a referencia GTX-480, referencia R9 290X csak hogy mondjak egyet-egyet mindkét oldalról és persze számos két "magos" megoldás. Nem a fogyasztás a lényeg, hanem a rossz hűtés. Egy passzív GTX-1050Ti vagy RX 460 is lehetne ilyen.
A másik kategória a hajszárítóhangra emlékeztető videókártya.
R9 290X és FX 5800 Ultra nyugodtan pályázhatna ebbe a kategóriába (is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy topik
- Küszöbön az Atomfall megjelenése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- rog strix 4070 ti super 16 gb
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 12T Pro 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest