Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz katt777 #34317 üzenetére

Nem úgy a kábelen múlik, hanem a csatlakozás típusán, DVI, HDMI vagy DP. Rendes, 100% DVI-vel tuti megy, azt próbáltam, és tuti van olyan a fenti 3 közül, ami mellett nem megy a dolog. Ennyi. Valamiért így oldották meg, páran szentségeltek is emiatt fórumokon. Nekem tetszik így, indirekten ki lehet kapcsolni, ha esetleg zavar. :D

(#34318) katt777: Őszinte leszek veled. Én mindig is annak voltam a híve, hogy egy VGA alá inkább kicsit (jóval) erősebb procit érdemes tenni, mint ami feltétlen szükséges, és eddig ez a hozzáállás nem okozott csalódást. Nyilván ezt azért az anyagi oldalt is észben tartva kell érteni. ;)
    Nekem a 3570K a maga alap teljesítményével tök jó a 7950 alá, de mint írtam, van szoftver, ahol már bőven necces, és elkélne még 25-30% sebesség. És innentől kezdve semmire se megyek azzal, hogy neked XY játékban milyen jól meghajtja a fele ilyen erős procid, mert nekem az több számomra kedves játékban édeskevés lenne.
    Úgyhogy a következő állításod NEM állja meg a helyét:
    "Szóval egy 2X ilyen erős VGA alá is elegendő kell, legyen az A10, ami azon "sejtésemet" igazolja, hogy az AMD nem gyárt olyan VGA-kat, amelyek kellő kihasználásához Intel processzort kellene venni. A játszhatóságot jelzi az AB grafikon, 25FPS fölött végig."
    Se Planetside2-t, se GTA4-et nem tudnék élvezhetően játszi egy A10-esen, egy 7950-el se, nemhogy egy 7870XT CF-el. :N De szerintem még egy 5850-et se hajtana ki rendesen ezen játékok alatt egy A10. És fújhatom, hogy ahogy mondani szoktad, szoftver limit, mert PS2 max 50% CPU usage, GTA4 65-70% (PS2 2 szálon, GTA4 kicsit több, szűk 3 szál), ha a végeredmény az, hogy A10-en nem fog élvezhetően menni, míg egy 3570K-n éppen eldöcög 30FPS felett a neccesebb szitukban is.
    A PLanetside2-t amúgy ingyen játszhatod, csak net kell hozzá, meg regisztráció, a progi meg lejön Steamen. ;) Nyugodtan próbáld ki, ha korlátlan net közelébe jutsz, és számolj majd be, hogy nézett ki, mikor mondjuk több, mint 3X48 fő harcolt egy területért.... Mert olyankor a 3570K is keményen izzad a 30 FPS-ért....

(#34322) proci985: Ez egy divatos állítás, én mégse ezt látom. Ellenben azt igen, hogy mindig egy töltésnél telerakja a memóriát, és a következő töltésig abból dolgozik. Régen is mindenki ezt hangoztatta, nem jól mér az AB, mégis az 1GB-s 5850-em 1GB alatt röccmentesen ment, felette meg egyre bajosabban. Szóval én azért fenntartásokkal kezelném ezt a dolgot, mert valami köze akkor csak van a valósághoz.

Új hozzászólás Aktív témák