Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- OLED monitor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Én eddig még semmit nem bizonygattam, max. bizonyítottam.
Azt is kb. 50X írtam le, hogy akinek ilyen igényei vannak, azok inkább erősebb, azaz procit, azaz legalább i5-öt vegyenek (éppen azért, mert ha csak 1x nem írom oda, már 20-an ráugranak, hogy hülyeséget mondok, pedig pár hsz-szal előbb ott volt). Én még mindig nem keverem a felhasználó igényét az egyes játékok VGA-igényével. Ezután is nyugodt szívvel ajánlom akár 7870XT alá is az A10-et ua. megkötésekkel, mint eddig (és amire te is hivatkoztál).
Hogy egy VGA alá mi felel meg, az távolról sem azon múlik, hogy nekem mi az igényem, vagy bárki másnak. Gépet építeni tudni kell a célnak megfelelően, ennyi az egész.marcusa: Kipróbáltam valami, és beigazolódott a gyanúm. Ahogy tuningoltam a VGA-t (1100/1700-ra 975/1500-ról), rögtön feljebb ment a CPU igénybevétel, és 99%-on dolgozott a VGA, azaz a játék valóban akkor teljesít jobban, ha erősebb hardvert érzékel. Nyilvánvalóan direkt írták ilyenre, máskülönben a tuningolt (azaz erősebb) VGA-val még nagyobb CPU-limitem kellett volna (remélem, ezt senki nem vitatja), hogy legyen (játszhatóság miatt FXAA maradt).
Az általad említett jelenség itt is látható, csak nálam a GPU kihasználtsága nem esett 92% alá. Egyébiránt is AMD-n a GPU-m a füves részeken még igénytelenebb beállításokkal (1280x1024) is 87% fölött teljesített, viszont a proci teljesítménye zuhant le 25-30%-ra. Intelnél meg, látom, a proci megy, a VGA zuhan. Lehet választani.

kovsol: Ha elolvastad volna az eddig hsz-aimat, nem is írtál volna.

HSM: Ne akarj nyelvtanból kioktatni.
Ami nem igényes, az igénytelen. Ennyi. Jelen esetben egy-egy játék grafikai igényéről van szó. A megjegyzésed "szakmai tartalmát" inkább nem minősítem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Google Pixel topik
- Fujifilm X
- Hálózati / IP kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lexus, Toyota topik
- OLED TV topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
- GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 6GB THERMALTAKE VERSAH17 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azt is kb. 50X írtam le, hogy akinek ilyen igényei vannak, azok inkább erősebb, azaz procit, azaz legalább i5-öt vegyenek (éppen azért, mert ha csak 1x nem írom oda, már 20-an ráugranak, hogy hülyeséget mondok, pedig pár hsz-szal előbb ott volt). Én még mindig nem keverem a felhasználó igényét az egyes játékok VGA-igényével. Ezután is nyugodt szívvel ajánlom akár 7870XT alá is az A10-et ua. megkötésekkel, mint eddig (és amire te is hivatkoztál).