- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Új hozzászólás Aktív témák
-
troland26
őstag
válasz
csucsbicep #14198 üzenetére
mondjuk én mióta megvettem a kártyát max 5-6 játékkal próbáloztam
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #14198 üzenetére
Nálam érdekesen csinálja. 7850-nél csíkozott a DSUB miatt, 7870-nél is, 7950-nél nem. Viszont tápot cseréltem és a 7950-nél is elkezdett csíkozni
Most ezt mi befojásolhatja? Na mindegy veszek egy DVI-os monitort, az a legegyszerűbb.
-
válasz
korcsi #14191 üzenetére
Semmi gond.....
Megesik hogy PH -s teszteknél is be esik 1-2.dolog amire nem figyeltek (hiába van felette a lemez ha a lemez és a DrMos között meg van 2.mm légrés ha gyárilag tettek volna oda is GAP-Pad ot ahogy a memóriákra akkor lehetne beszélni hogy hűtve vannak de így inkább FŰTVE vannak mert felettük a lemez elég meleg és ráadásul oda a kis helyre be is szorul a meleg
Amúgy ha megnézed a többi ilyen kártyát amin ilyen DrMos VRM van sehol nem szokták hűteni mert nem melegedig annyira mint a hagyományos MosFet
Viszont ilyen megoldást még nem láttam, hogy DrMos -t nem CHIL -fesz szabályzóval vezérelnek ahogy ennél az olcsósított zafír 7870 nél
-
troland26
őstag
válasz
- = Zk = - #14193 üzenetére
hát ez egy tuneres monitor ezen is szoktam tv-t nézni szóval megy ... , de egyébként meg az összes PC-be becsatlakozó kábel a vga kábel közelébe megy ... , ha gondolod lefényképezem neked , bár eléggé poros a helyzet azon a részen
-
Sabre
őstag
válasz
- = Zk = - #14151 üzenetére
Én is a 6950 után lestem párszor, szóval gratula
-
troland26
őstag
válasz
- = Zk = - #14188 üzenetére
Hát ez amolyan kényszer megoldás ...van egy LG M227wdp monitorom amin van dsub , dvi , hdmi csati is , de csak a gyári dsub-dsub kábele maradt meg arra van rárakva egy dvi átalakító .
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #14184 üzenetére
Köszönjük az információt!
Mellesleg nem én találtam ki. "A bordát eltávolítva elénk tárul a GPU, valamint feltűnik a NYÁK-ot beborító fémlap, amely a memóriák, valamint a tápellátást biztosító áramkör hűtéséért felel."
-
taranis
addikt
válasz
taranis #14186 üzenetére
Illetve ha DELL monitorod van, kipróbálhatod a PowerNap progit, a driver CD-n van rajta. Meg tudod vele csinálni, hogy amikor a screensaver bejönne, akkor egyrészt csökkentse a monitor fényerejét, vagy pedig tegye a monitort sleep mode-ba. Ebből az alvásból lehet, hogy fel tud kelni, de nem próbáltam még.
-
troland26
őstag
válasz
csucsbicep #14187 üzenetére
az érdekes mert én is úgy használom még sincs csíkozódás ..
szerencsére
-
taranis
addikt
válasz
Apollo_21 #14150 üzenetére
Nálam csinálta ezt, de pár fórumot átolvasva mások is küzdenek a problémával. Ha fontos volt a munkamenetem, akkor azt csináltam, hogy távoli géppel feljelentkeztem a gépemre, és a képernyőbeállításoknál nyomtam egy észlelést, ettől feléledt a monitor. Viszont ezt meguntam, úgyhogy újabban nem altatom a monitort, inkább kikapcsolom, ha nem kell. Ha valaki tud normális megoldást, azért jól jönne.
-
-
kittl1120
csendes tag
Sziasztok hd 7850 2gb kártyám van
mitől lehet az , hogy játék közben vízszintes csikok futnak a monitoromon , de ha frapsal megnézem a felvett videót , akkor ott egy darab csíkot nem látok. -
kovsol
titán
válasz
- = Zk = - #14165 üzenetére
ghz edition nem tuningot jelent
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #14176 üzenetére
"Amúgy nem gond hogy nincs hűtés a DrMOS(Fet) -eken mert ezek nem melegedős fajták a ref karikon is ilyenek vannak és azokon sincsenek hűtve"
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14176 üzenetére
Fú... hát... DE
Ennek a kártyának NCP 4206-os feszültség szabályzója van, akár csak a Sapphire HD7870 GHZ Edition Flex-nek. (Ezért sem kezeli az MSI Afterburner, és így már meg sem próbálom rárakni az MSI bios-t
)
Másik: Igen, a számlán is az-az SKU van amit rendeltem. Webshopban is, webshop kép is stimmel. Egyedül a kártya nem stimmel amit kaptam
Ha most közlik, hogy így jártam, akkor sincs világ vége, mert el vagyok ezzel. Persze jó lenne ha vigaszból ráfizetés nélkül megkaphatnám az OC-t abból amit kértem
-
válasz
ZozzHUN #14168 üzenetére
Úgy látom REF VRM -van rajta akkor pedig CHL -fesz szabályzónak kellene rajta lenni a képen sajnos nem látszik de gondolom te meg nézted! Amúgy nem gond hogy nincs hűtés a DrMOS(Fet) -eken mert ezek nem melegedős fajták a ref karikon is ilyenek vannak és azokon sincsenek hűtve, a ramokat meg mondtam jobb ha nem fedi borda
Viszont a GPU -nak a hűtése valóbban jobb a régi Dual-X -nek mint ez a kis brunyi olcsósított,
a hűtéséről nem csináltál képet? azt is megnéztem volna milyen alúlról -
- = Zk = -
félisten
válasz
csucsbicep #14171 üzenetére
jaaa, ok. köszi
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
- = Zk = - #14169 üzenetére
Ez a Dual-X Edtion, olcsósított verzió a régebbihez képest.
-
ZozzHUN
addikt
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #14166 üzenetére
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #14165 üzenetére
Az enyém gyárilag OC-s 1100 mhz gpu.
Az 1250 mhz-t is bevetem ha arról van szó. Aztán jön droidmester is a szétcibált 7950-es eredményeivel és azt hiszi a kedvemet szegi.
-
kovsol
titán
válasz
- = Zk = - #14163 üzenetére
aztan majd tuningold meg
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #14162 üzenetére
szia darky@... (Y)
jaja...
de már azon a korszakon is túlvagyok -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #14158 üzenetére
Udv a totyikban x6 os topicban jokat dumaltunk.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
kockaharcos #14159 üzenetére
nem kizárt
-
válasz
- = Zk = - #14153 üzenetére
Hát igazából már el is költöztem.... (lassan 2.hónapja 79xx) De erős 7.hónapig használtam 7850 -et na meg most is akad heti pár db a kezem alá 78xx ből........
hát a táphoz még annyi a 2.db 7870 ha nem tuningolod 300-320.W ot bekajálnak a többit meg már hozzá tudod számolni ezért mondtam hogy MIN 500W 12.v on, de inkább 600 ha már új tápot veszel
PL: ez nagyon jó ÁR/Érték arányú
-
kockaharcos
senior tag
válasz
- = Zk = - #14158 üzenetére
5760x1440?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
kockaharcos #14157 üzenetére
előbb meglesem FX-szel... nálam soha nem a papírforma van
-
kockaharcos
senior tag
válasz
- = Zk = - #14156 üzenetére
Nyugodtan bevállalhatod egy 2600k 4,2GHz körüli procival, nem mindenhol lesz limit,nyugi
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Malibutomi #14154 üzenetére
igen, 5770 topikban is ezt csinálta
#14155) kockaharcos
na akkor a qrva életbe...
kimarad... ismét -
kockaharcos
senior tag
válasz
Egyébként a 2600k@4,2GHz-en nem volt elég, 4,6GHz-en szintén nem mindenhol, tehát gatyafelkötős
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Nem, már továbbköltözött, csak visszajár kísérteni...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #14152 üzenetére
ááá, szia D.DM....
hát ebbe a topikba költöztél... na ezt jó tudni
szóval....
köszi az nfo-t, ennek tudatában cselekszem az utóbbiakban.... értelem szerűen CF-re i5/i7 lesz....
táp: akkor majd ezt a tépos topikban fogom erőltetni (Y)szóval akkorhát egyelőre marad minden így...
-
válasz
- = Zk = - #14151 üzenetére
FX-8150 @4,2GHz az 2.db 7870 -nek annyit ér mint halottnak a csók örülj ha azt az 1-et kitudod vele hajtani FHD -ban! egyébként meg 7870.CF hez legalább olyan táp kell ami lehetőleg nem szétbontott 12.V os ággal rendelkezik és Minimum 500.W ot tud 12.V on De én előbb egy komolyabb CPU -ba fektetnék mit sem még egy 7870 be
-
- = Zk = -
félisten
na, urak... megjöttem
6950 után úgygondoltam lépünk 1 szintet, ha már a munkahelyem megtámogatott ebben
szal, 7870 GHz edition...of korsz Sapphire
egyelőre esik az állam... csupa pozitívum egyelőre
...
kérdés.
2db 7870-eshez mekkora a min táp ami kéne?!.... (igen, a jelenlegi konfiggal használnám) -
Apollo_21
addikt
Hali!
Vki találkozott olyan "gond" -al hogy pár óra tétlenség után "elvileg megy a gép suspendbe"..gép marad bekapcs..megminden..DE eközbe vidkar bedobja a fekete hátteret lese megy monitor alvócsak csak fekete háttér..semmire nincs reagálás csak ctrl+alt+del eszközkezelő után éled fel..vagy restart..
-
Van egy msi 7870-em OC-s. Afterburnerrel szeretném egy kicsit húzni de nem értek hozzá. Tudnátok segíteni a beállíításokban mit mennyire lehet felhúzni?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
korcsi #14142 üzenetére
Keresgélve kicsit neten azt írták, hogy kapcsoljam ki a játékban a vsyncet és a cccben pedig legyen bekapcsolva, catalyst ai pedig legyen kikapcsolva.
Jobb lett a helyzet, de még mindig jelentkezik.
Viszont akkor inkább megyek át a játék topicjában, mert látom más is problémázott. -
Leone743
tag
-
-
korcsi
veterán
-
Leone743
tag
Sziasztok van egy kis problémám én a vga-ra gyanakszok mert pl elindítom a starcraft 2-őt és a menűben már észre veszem hogy az fps-hullámzik kb 15másodpercig sok aztán pármásodpercre szaggatásig lelassult a menű ha elindítom a játékot ott is(nincs két hete hogy megvettem a 7870-et és ez jelenséget kb egy hete vedtem észre.ujra pakoltam a vga szoftverét de még mindíg fos.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14132 üzenetére
Ha jol neztem akkor ugyan olyan nyakom van mint az elso szerias OC-nak.le is fenykepeztem, de sajnos mobilrol nem tudok feltolteni kepet. Mint mondtam vicc, mert kulon hutest kapott gyarilag 4 ram...
Ellenorizten a fenykepet. Nem 7850-es nyakom van.
-
-
R3laX
addikt
Vki tipp a 14130 problémára? Mert mindenki csutkáig húzza, de csak én észlelem ezt a hibát? (nem csak Far Cry3) Need for speed most wanted 2012-ben is úgyanúgy recésebbek az élek
-
odorgg
addikt
válasz
csucsbicep #14131 üzenetére
Akkor csak engem nem szeret
Jólenne már valami Bios editor, mert nagyon unom már az OCskaprogramokkal való bohóckodást.
-
válasz
ZozzHUN #14126 üzenetére
Hát ezen az új rövid olcsósított Zafír 7870 -en nem merném lefogadni hogy CHL8225 van, sz.tem 1:1.be 7850 -es nyák
Régebben már belinkeltem a 7850 em csupasz képét
én picit meg bordáztam a FET lemezt meg a fesz szabályzót(mert tuning alatt azért nem fázott)
RAM -okat NEM kell hűteni, mert rosszabb ha van rajtuk borda
(nem hiába nem tesznek rájuk gyárilag se hűtést)Én az AC TT Pro -val se hűtöttem, pedig az alatt elfértek volna a ram sünik
De vissza térve hozzád az MSi BIOS -al 80.% hogy nem fog menni a sapphire karid, de próbáld ki csak kicsit komplikáltabb helyre hozni ha nem dual bios -os a karid bár ha jól látom van iGP -d szóval nem olyan gáz
Már pedig sz.tem 99.% hogy ez a 7850 es nyák van azon az olcsósított 70.esen csak be van kötve a 2.ik tápcsati is ami látszik is a fenti képemen hogy ott a helye
-
R3laX
addikt
Hi!
Korábban már írtam a problémámról. 7850 sapphire 2gb. Tuninggal 2 nagyobb fagyás után olyan mintha a textúrák élei még recésebbek lennének. 8x-os antialiasinggal is. (Far Cry 3) Másnak nem jött elő ez a probléma? Amúgy semmi baja a képnek. Mozgás közben durván vibrálnak az élek, sőt a talaj is 3dben egy távolságra ugyanúgy vibrál.
-
odorgg
addikt
GPU twake tényleg nem tudja viszaállítani az OC-t magától restart utánn, vagy csak én nem találok errre opciót?
Hihetetlen hogy van 8 féle tuning program, de valami mindegyikben elvan b....a
-
hülyegyerek
addikt
válasz
DroiDMester #14121 üzenetére
Köszi, megnézem, ha hazaértem az ünnepek után.
-
Tomix24
addikt
válasz
csucsbicep #14117 üzenetére
Jó példa itt a VRam fogyás. Ugyanaz a Proci/VGA, csak a VRam méretek eltérőek
Összesítve 1GB(alsó sor)8xélsimítás Vs 2GB(felső sor)2x élsimítás:
Látszik, hogy ide meg már a 7850 kevés, hisz 2GB-al sincs normálisan játszható szinten. Tehát neked is lejjebb kell venni 2x-re az élsimítást , de akkor meg már közel ott vagy ahol én. 7870-nél lenne ciki egy 1GB.DDR5, mert az bírná talán a 8x élsimítást. Kitartok a megéri 1GB-os 7850-et venni, de csak 35-38K körül, a felett szigorúan 2GB,de ott sem éri meg 50K fölé menni.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14121 üzenetére
CHL 8225 van a Sapphire 7870-eseken is. Es az MSI 7870 TF III-on is az van. Hazaertem rarakom, hatha fekete kepernyo lesz
Amugy neztem hogy a masik fajta 7870-en vrm es ram hutes is van. Kek csikoson pedig 8 ram-bol 4-en van...
-
zo1dberg
csendes tag
válasz
Size83 #14123 üzenetére
Én is most szereztem be egy 7850-et, és hasonló jelenségeket tapasztaltam. Vibrálás, sávokban egymáson áttetsző textúrák, furán vibráló árnyékok.... Vajon hibás darab, vagy kezdjek el mókázni a driverekkel (4830-ról váltottam, driver cleaner volt előtte). Esetleg lőhetek pár képet/videot ha nem sikerült elégé pontosan fogalmaznom
-
Size83
csendes tag
Üdv urak!
Valaki tudna nekem valami okosat mondani? A zsír új Sapphire 7850 oc 1GB terhelés alatt csíkoz. Ez nem az a tipikus színes kockás ilyesmi, memóriahibás csíkozás. Inkább vibrálásnak írnám le és főleg szürke/barna háttéren látszik. Hol a gebasz? Tápegység vagy vga?
Fórumon olyat is olvastam hogy az a gond, hogy nem dvi vel csatlakozik a monitorhoz hanem a sima d-sub-on és ez okozza a vibrálást. -
MZsoltee
veterán
válasz
DroiDMester #14111 üzenetére
Ebben az asus progiban hol lehet állítani a fesz határokat. Pl ha 0.8V alá akarok menni.
-
válasz
ZozzHUN #14112 üzenetére
Sapphire 7850 en mindegyiken
NCP5395T
az MSi ken vagy
vagy a komolyabb
Egyébként ASUS -okon is ez van mind a 50 és mind a 70 eken és szinte mindegyik 7870 -esen is ez van ami egyébként az AMD referencia(50 és 70) kártyáján is szerepel ez a leg jobb fesz szabályzó mert ezt a legtöbb progi kezeli
De mégis van olyan hogy CHL8225 fesz szabályzó van egy adott kártyán és az MSi AB progi nem akarja engedni állítani a feszt ott a VGA bios ban van a gond sajna csak bios cserével orvosolható
****************************************************************************************************
hülyegyerek van az asus tweak progi beállításáról egy kis videó bemutatóm FLASH playert(ie és FF re is) érdemes frissíteni mert csak az újabbak képesek lejátszani -
ZozzHUN
addikt
válasz
hülyegyerek #14119 üzenetére
Reboot. Windowsban vagy
-
ZozzHUN
addikt
válasz
hülyegyerek #14116 üzenetére
Akkor probald ki a gyari programot talan. Trixx
-
ZozzHUN
addikt
válasz
hülyegyerek #14114 üzenetére
Nekem nem kellett. Engedi jo sokaig. Legfrissebb van fent?
-
Fisherhun
tag
Üdv!
Bő másfél hónapos ügyintézés után lett egy asus hd 7870 em
Egy hibás sapphire t cseréltem nem kis herce hurcával mire elfogadták hogy a kártya hibás .-.-
Amúgy ég és föld a különbség a két gyártó közt csak a dobozára kell nézni
Egy fincsi diablo 3 egérpadot is kaptam mellé -
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14111 üzenetére
ASUS és Sapphire ugyan azt a feszültség szabályzót használja?
Más: Sapphire HD7870 GHZ Edition, kék vonalas hűtős változaton Elpida ramok vannak, legalábbis enyémen az van.
-
válasz
hülyegyerek #14109 üzenetére
Hát pedig szép lassan de BIZTOSAN bele kell törődnöd hogy az AB -vel NEM fogsz feszt állítani Sapphire 7850 nél (de sz.tem másik 7850 -et se nem csak a zafírt) Feszt csak Asus GPU Tweak vagy a saját progija a TriXX -el tudsz állítani
de inkább az ASUS félét ajánlom mert az nem fixálja le 2D re is a beállított feszt!
Monitorozásra ettől függetlenül használhatod az AB -t szóval olyan nagy tragédia nincs
-
ZozzHUN
addikt
válasz
hülyegyerek #14109 üzenetére
Nincs itt probléma. A kártyád Sapphire. Az MSI csak a saját kártyáinak a feszültség szabályzóját és a referenciát támogatja, Sapphire-t nem. Trixx már támogatja, hiszen az a Sapphire gyári tuning programja. Javaslom azt használd. Én Trixx-szel állítom a feszültséget-venti görbét-tuningot, közben megy az MSI Afterburner is, de az OSD-n kívül semmihez sem nyúlok, így nem akad össze és játék közben is kiad minden infót amire szükségem van.
-
hülyegyerek
addikt
Problémám van az afterburnerrel, mégpedig hogy nem enged feszültséget állítani, de még csak nem is monitorozza. A tuning engedélyezve van .cfg fájlból, valamint a settingsnél is be van pipálva a megfelelő négyzet, a csúszka mégis inaktív. Túrtam a guglit, de megoldást igazán nem tudott rá senki. Nem szeretném leváltani az ab-t, hiszen hosszú ideje használom, a monitorozó rész pedig főleg elengedhetetlen.
Ha valaki tud megoldást, ne tartsa magában, köszönöm.
-
miresz
veterán
válasz
ZozzHUN #14104 üzenetére
Mindegyik kiskereskedő,ill webshop továbbküldi,mégem ül rajt olyan sokáig mint ők,másrészt a hozzá állásuk is katasztrófa,ha garizásról van szó. Arról nem i beszélve,hogy milyen cég az akit nem lehet felhívni. Próbálj velük telefonon beszélni,nem nagyon fog sikerülni,mivel ők mindent csak emailban hajlandók intézni. Na de ez itt nagyon off,úgyhogy részemről vége.
(#14105) gbors : Láttam már ennél jobban optimalizált motort. Abban mondjuk igaza van a kollégának,hogy az i7 sem "remekelt" alatta,ugyanannyi hozott mint az Fx-em,pedígaz i7 erősebb,és drágább is.
-
Alpachino
veterán
Nekem is csak pozitív tapasztalataim vannak/voltak az Ipon-al...kétszer gariztattam már náluk vásárolt cuccot, de nem voltak bonyodalmak belőle egyszer sem....
Tehát pro-kontra én meg csak ajánlani tudom ezek után.
-
Hoorus
őstag
Nem akarom fikázni az Ipont, mindenemet ott vettem (kivéve, amit PH-n
) és szerintem ezután is így lesz. néha becsúszhat egy egy selejt. Ez bármelyik boltnál előfordulhat. Azt, hogy milyen szakmai rátermettségű technikusok dolgoznak ott, nem tudom.. Bár így hogy elálltam az üzlettől, nem is fogom megtudni.. Gondolom, azért csak értenek hozzá, nem hiába vannak ott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest