- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerekfej
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12898 üzenetére
Videokártyáknál a hosszútáv az elég relatív. Mire eltelik annyi idő addigra már 8850 vagy 9850 lesz kapható.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
kerekfej #12892 üzenetére
Nálam volt mind a 2 kártya 1gb-s is és 2gb-s is, én nem vennék 1gb-set az tuti.
hitman alatt nekem is 1800mb-ket zabál, bf3 alatt ultrán élsimítás nélkül bekajál multiba 1500mb-ket.
Volt 1gb+2gb cf is a gépembe ugye 2x1gb-ként működött és elfogyott a vram bf3 ultrán fhd-ban aa nélkül ami elég gáz. -
kerekfej
őstag
-
Tomix24
addikt
válasz
kerekfej #12889 üzenetére
Itt a PH-n van olyan mint az enyém, csak 2GB-osba [link]. 45K Meggondolandóbb. Még a hűtése is halkabb.
Ráadásúl húzható is, ami a linkeddel ellentétben lutri:
GPU: 860 -> 1120Mhz (30% OC)
RAM:1200 -> 1350Mhz (12,5% OC)
1,16V-on:
GPU: 1190Mhz (~38% OC)Csak tipp, persze azt veszel amit akarsz.
-
-
lowzor
veterán
-
Tomix24
addikt
válasz
kerekfej #12879 üzenetére
Nekem is egy Gigás van. A lényeg, hogy 2-3%-al kb, de alapból erősebb az 1 GB-os modell mint a 2GB-os. Teszt is van erről.
De ha van pénzed, inkább a 2GB-os modellt kell megvenni, mert ha bekapcsolt élsimítás mellett akarsz játszani, akkor jó pár játéknál elfogyhat az 1 GB memória, és FPS-esés észlelhető, vagyis míg ugyanazon kari 2GB-os változatánál 50Fps van, addig nálad csak 35-45Fps(játéka válogatja) . Ha teheted ne spórolj ezen. Ha nem teheted, akkor meg úgyis megveszed... 90%-ban nem leszel hátrányban azért. Inkább a CPU limit a nagyobb gond, ott több FPS-t lehet veszteni, ha gyenge a CPU-d(Bármilyen AMD) -
kerekfej
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12878 üzenetére
Akkor ezt értelmezd kérlek: The Club3D HD 7850 RoyalQueen comes with only 1 GB memory, whereas most other HD 7850 cards on the market have 2 GB. When I first got the card, I was extremely sceptical whether such capacity could provide enough performance for the latest and greatest titles. Now, after finishing the review, I am impressed. At resolutions up to, and including, 1920x1200, the card is just as fast as the HD 7850 with 2 GB, if not a little bit faster.
Meg ezt:
Negative: Performance penalty at 2560x1600 and 5760x1080 -
kerekfej
őstag
Ehhez mit szóltok? HD7850 1GB vs HD7850 2GB (FullHD esetén)
Összes felbontáson
Ár/teljesítmény arányEzek szerint mégis jobban megéri a 1GB-os változat.
Ez a Club3D még tuningban is kiváló. -
kerekfej
őstag
-
kerekfej
őstag
Elég jó áruk van a HIS HD7850-eseknek. És ahogy nézem erre talán fel lehet barkácsolni az AC S1 Rev.2-t is.
-
seederking
őstag
válasz
DeathAdder #12858 üzenetére
Csak nem cf lesz?
Tuti számitásba venném majd én is ha váltásra kerül a sor.Mondjuk kiváncsi leszek a 8xxx-as széria mennyire fogja megkavarni a lapokat. -
DeathAdder
veterán
válasz
csucsbicep #12871 üzenetére
Nem, nekem a gyári biosszal tolható csak 1,225-ig.
Ezzel viszont 1.300 adható neki, ez 100% -
csucsbicep
nagyúr
válasz
DeathAdder #12870 üzenetére
De nem te irtad korabban, hogy ez nalad 1,225V is mukodott csak, mint az eredetivel?
-
BRIKLY
veterán
válasz
csucsbicep #12864 üzenetére
Tényleg lehet ezzel 1.3V-ig feszelni azzal a BIOS-al? Az jól jönne nekem,mert nem kevés a fesz 1200MHz-hez.SAPPHIRE kártyára is fel lehet tenni?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DeathAdder #12867 üzenetére
Akkor ez a V1-es TOP Bios, köszi.
-
DeathAdder
veterán
válasz
csucsbicep #12866 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DeathAdder #12865 üzenetére
De ez a V2 TOP-hoz való BIOS vagy a V1-hez? Mert előbbi 1GHz-en, míg a másik 975-ön megy és más a ventivezérlésük is. Jelenleg is ez van fent neked?
-
DeathAdder
veterán
válasz
csucsbicep #12864 üzenetére
Nekem ilyen kártyám van, ezt tettem rá
-
csucsbicep
nagyúr
Ennek a kártyának a Biosát vki tudja honnan tudnám leszedni, mert TPU-n nincs? 3D 1000/5000 és gondolom ezen lehet 1,3V-ig feszelni.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DeathAdder #12858 üzenetére
Ennyiért szerintem a Sapphire is jó lenne, annak sem rossza hűtése.
-
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #12855 üzenetére
Azért kemény, hogy 5k különbség van asus meg sapphire között Brav3T bazárjában
Mind1, talán ünnepekre olcsóbb lesz -
Alpachino
veterán
válasz
SzutyokMatyi #12856 üzenetére
Annak elég az 1350 is 7/24-ben.
-
DeathAdder
veterán
válasz
csucsbicep #12850 üzenetére
Nagyszerű lenne, ha jó áron sikerülne találni
-
mexel
veterán
Egy barátomnak keresünk S.O.S-ben kártyát. Nagyrészt full HD-ben játszik, ezért nem 7770-et ajánlottam neki, hanem 7850-et. Ezt néztem most ki neki. Megéri megvenni? Kell a fullhd-hoz ez a kártya?
-
repepe777
csendes tag
sziasztok!
tervezem egy hd 7770 vapor x oc ghz edition vásárlását de vacillálok a hd 7850 vegyek e?
7770 36000ft 7850 46000ft 10e a különbség.
sima 7770 oc csak 30 ezer.a procim e8200 c2duo
mem ddr2 800 4gbvagy csak fölösleges a 7850 mert csak cpu limitem lesz és különbséget nem fogok tapasztalni?
légyszíves tanácsokat -
csucsbicep
nagyúr
válasz
DeathAdder #12849 üzenetére
Még egy V2 nem lenne jó?
-
DeathAdder
veterán
Királyság, köszi
Azért a kinézet sem utolsó, vagy legalább méretben legyen azonos a kettő.
Van olyan ami felveszi az Asus V2 lelógó hűtőjével a versenyt méretben/hosszúságban? (7850) -
Alpachino
veterán
válasz
SzutyokMatyi #12841 üzenetére
1200-ról, alapfeszen, +20% power limit-el indítanék....FC3, Crysis2-el....ha nem stabil ezekben a gémekben azonnal elhasal, én innen csökkenteném -10MHz-enként...ha szükséges persze
-
Repsol600
addikt
válasz
DeathAdder #12845 üzenetére
Semmi gond nem lenne, én is 5850 CF-nél Sapphire-Gigabyte, Asus-Sapphire párosításokat használtam gond nélkül.
És az elsőnél a Giga még OC is volt a Sapphire meg csak sima.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DeathAdder #12845 üzenetére
Kinézet
fizikai/szoftveres akadálya nincs neki, ugyanis ugyanaz a chip van rajtuk
-
DeathAdder
veterán
CF esetén van bármi előnye annak ha egyazon gyártójú VGA-t akarok pároztatni?
Vagy esetleg okozhat hibát, kékhalált, mittudoménmit... ha mondjuk egy msi-t tennék egy asus v2 mellé?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
SzutyokMatyi #12841 üzenetére
Stabil vége a kártyának kitesztelésre: Bf3 multi FC3 single player dirt showdown gameplay. És +5 mhz léptetésekkel haladj afterburnerrel.
-
Alpachino
veterán
válasz
SzutyokMatyi #12835 üzenetére
Azért azt nem mondanám, hogy mindegyik 7870, 1150-et megy..... inkább azt, hogy min. 1150-et
-
ati888
senior tag
Abban tudnátok segíteni, hogy Tv-hez HDMI-vel csak simán össze kell dugni vagy van valami trükk még, amit be kell állítani. Ki akarom próbálni milyen tv-re kötve (pana G20 plazma) fullHD-ban játszani. Ha a monitorom csak 1680-as felbontást tud attól gondolom még a tv mehet 1920-ban?
Egy 3 m-es HDMI kábellel kötném össze, a billentyűt meg egy 3 m-es USB hosszabbítóval, az egér rádiós.
ati
Szerk: Milyen programmal nézitek a hőmérsékletet játék közben?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
SzutyokMatyi #12835 üzenetére
"Illene" mennie.
Grat a cumóhoz.
-
SzutyokMatyi
tag
Üdv. Beléptem a klubba egy Sapphire HD7870 nem oc verzióval, sok év zöld övezet után. Feldobtam 1050/1250-re és afterburnerrel ezek a számok: [link] gondolom nyúzhatom tovább is. 1150/1350-et megy alapfesszel ugye kb. mindegyik?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
kockaharcos #12832 üzenetére
Én is csak olyan beállítást használok ahol semmi esetre sem fagy ki. Ha már valahol kifagy az már nálam kuka, mert nem stabil.
Ilyen beállítás nekem alapfeszen az 1150/1450, ott atomstabil a V2-es Asus.
-
Alpachino
veterán
válasz
S. Szabi #12830 üzenetére
Bizony nem stabil,
de könnyen ellenőrizhető, le kell vinni 10MHz-el a GPU-t és ugyanezzel a játékkal tesztelni, ha hibátlanul fut, akkor ez a stabil órajel ( 1190MHz) 7/24-re.....
Nekem a pl. Crysis2, 1220MHz, alapfeszen fagyott, de még 1210-en is néha , volt mikor 30-40perc után....1200MHz-en, még egyik játékkal sem adódtak gondjaim.....
Tehát stabil alapfeszes 1200-ról lehet beszélni ez esetben.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #12831 üzenetére
De nem bizony, nekem 1250-en csinál ilyet az egyik, de 1200-on még soha nem fagyott ki, 4-5 óra játékkal sem.
-
S. Szabi
őstag
válasz
Anaren91 #12820 üzenetére
Ne vacillálj annyit, vedd meg a HAWK-ot, azt' jó napot
Rosszul egyikkel sem jársz, de ha az msi-t választod, akkor szinte biztos, hogy jól tuningolható kártyát kapsz, elvégre azzal reklámozzák, nem véletlenül. Viszont a fórum tapasztalok alapján talán picit jobb az Asus hűtője, de szerintem a HAWK-é is teljesen rendben van.
Nálam alapfeszen viszi az 1200/1450-et a legtöbb játékban (pl. DiRT3, Battlefield 3) de most úgy néz ki, hogy Far Cry 3 alatt már kér egy kis plusz feszültséget, mert 1-2 óra után néha kifagy, de az az érdekes, hogy általában nem durva akciók közben, hanem boltba, furikázásnál, ilyesmi :S
-
mrhitoshi
veterán
És ha tegyük fel: a fűtés akkor indul be, mikor 18 fokos a tér, de idő kell, hogy befűtse a teret, akkor a hideg levegő alulra szorul mindaddig, míg fel nem melegszik, és a gép a földön van, akkor addig mérhet a szenzor 18 fokot, míg teljesen át nem melegszik a szoba, nem ?(#12828) Malibutomi: Jogos, hiszen maga a kártya már eleve fűti magát.
-
jediweb
aktív tag
válasz
jozsi252 #12812 üzenetére
Vagy nem jól méred a szoba hőmérsékletet, tedd be a gépbe a hőmérőt....
De példának okán a samsung vinyók is jóval kevesebbet mutatnak, az képes 18 fokot mutatni 22 fok szobain, de a Hitachi ha bekapcsolom az kb pont annyi mint a szoba hőmérséklete ...A tárgyak előbb utőbb felveszik környezeti hőmérsékletüket, ha önmagukban nem fűtenek,hűtenek, nyilván a környezeti hőmérséklettel hűtő ventik amik melegedő elemet hűtenek nem tartoznak ide .. A HD7870 nálam 22 fokon tuti nem 18 fok ... 22.5 fokon 25 fok , hogy itt írok , a Hitachi vinyó 26 ,a proc szintén az samu 500GB ellenben csak 24, de nem azért mert hidegebb is .... ( pláne hogy már több órája be van kapcsolva )
-
Anaren91
senior tag
válasz
csucsbicep #12787 üzenetére
Unlocked Digital Power
- Unlocked BIOS: One click to unlock all protections for extreme overclocking
- Digital PWM Controller: More stable and precise voltage by digital signal
- Enhanced Power Design: More power output for maximum OC potential
GPU Reactor
- An add-on device on the back of R7870 Hawk (Behind GPU) for the overclocking stability
- Provide 5x higher power capacity and eliminate 20% power noise (ripple)
Xtreme Thermal
- Dust Removal technology on Twin Frozr IV keeps dust out for the best thermal condition
- Dual Form-in-one Heatsinks provide better heat dissipation and strengthen the structure
Military Class III Components
- Meet MIL-STD-810G standard to ensure the best stability and quality.
- Adopt CopperMOS, Hi-c CAP, Golden SSC, and Dark Solid CAPEz az msi hawk leírása és nemtom kicsit pengébnek tűnik már maga az is h "elvileg" minőségi cuccból készül. Tudom h az Asus is jó de most azon a 3000 forinton nem fogok fennakadni. Az a GPU reactor meg nemtom mire jó de biztos jó valamire
-
jozsi252
veterán
válasz
->Raizen<- #12817 üzenetére
Tudok szerezni egy Voltcraft infrás lézeres célzású hőmérőt. Hova irányítsam rá hogy megtudjam, hogyha téved a szenzor akkor mennyit téved? Vagy így kívülről nincsen olyan pont ahol olyan hőadatot kapnák mint amit a belső szenzor érzékel?
-
jozsi252
veterán
Nemhinném hogy rossz mert ha elkezdek böngészgetni, meg fórumozgatni akkor felmegy 22-24 fokra is akár. Ha meg terhelem, akkor meg 40-50 fokra is. Szóval a mérése jó neki, mert terheléstől függően változik a hőfok rendesen.
De mint említettem ez a 18 fok úgy jött hogy éjszakára itt hagytam a gépet, reggel felkeltem monitor bekapcs, ránéztem, és 18 fok. De most hogy már használom, így már természetesen feljebb ment. Nem akartam belőle ekkora ügyet csinálni, de első hsz-emhez oda is írtam hogy az 560 ti még ekkor is majd dupla ennyi volt.
-
jozsi252
veterán
Ha kell szívesen lefotózom a belső hőmérséklet jelzőt is, meg a képernyőt együtt, hogy télleg annyi mindkettő.
Illetve kályha van, szóval nem állandóan 21-22, hanem lemegy pl 19 re a hőfok és akkor kapcsol be. De lényeg a lényeg hogy tényleg nagyon nem forrófejű ez a kártya.
-
jozsi252
veterán
válasz
->Raizen<- #12807 üzenetére
21-22 fokig nyomom fel a fűtést, mert az nekem bőven elég. Szóval ezt a hőfokot nem az udvaron mértem -4-be
De hogy most elkezdtem böngészgetni, meg msn-ezni meg egyéb dolgokat csinálni így felmegy 22-24 re.
-
jozsi252
veterán
Ez egy reggeli IDLE állapot. 560ti még ilyenkor is 30-40 fok között volt. De ez a Asus 7850 DC2-2GD5-V2-re viszont nem mondhatom hogy forrófejű.
-
lowzor
veterán
válasz
DeathAdder #12803 üzenetére
És ha valaki megmondja, hogy az nem úgy van, akkor belinkelnek valami ősrégi tesztet, amin az alapórajelen lévő FX 4100, meg Athlon II kihajt 1 7970-et
-
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest