- OLED monitor topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
surgyi
senior tag
válasz
Alpachino #12195 üzenetére
Persze, a v2 tuti. Csak gondolom a TOP jobban tuningolható, elvégre 100Mhz előnyben van!
Hűtésük egyébként teljesen egyforma?
MSI, Sapphire-ről olvastam különböző hibákat, eddig az Asus tűnik a legjobbnak.
Egyébként is a jelenlegi vga-m is Asus, igaz hd6850, de ezek eléggé jól tuningolhatóak, alap feszen +20% órajel!Most néztem, neked ez van!
Meg vagy vele elégedve, Black Screen, egyéb rendellenességek? 1200Mhz-et próbáltad a tieden? -
surgyi
senior tag
Asus hd7870-ből érdemesebb a drágább v2-est venni, amelyik GPU órajele 1100Mhz, és a RAM-é 5000Mhz?
Vagy jól tuningolható és megbízható az olcsóbb v2-es is, 1000/4800 órajelekkel? -
S. Szabi
őstag
válasz
csucsbicep #12192 üzenetére
Én úgy látom 7870-e van
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #12189 üzenetére
Szerintem tuningolt 7870-nek nem árt az 1350 legalább, de ezt inkább érdemesebb kimérned, hogy hoz gyorsulást vagy sem.
S. Szabi: Gondolatban az is volt, csak mire leírtam 7850 lett belőle.
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking #12189 üzenetére
Szerintem a ramot próbálhatod 1450-ig, az általában menni szokott. A GPU-t meg hagyd akkor 1150-en, valószínűleg azért fagyott.
-
sb
veterán
Sapphire 7850 1GB
ASIC: 84.6%
Nem teszteltem még mennyire stabil, de default 1.075V-on eddig 1100-on lefutott jó párszor a Heaven. 1.175V-on 1200-on. -
seederking
őstag
1,25V-n 1200/1300 heaven-be lefutott de far cry 1x2x lefagyott de tudtam folytatni a játékot.
Hogyan tovább?Mem órajelet meddig érdemes húzni?1350 körül?Szeretnék belőni egy 1150/1300 órajelet. -
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #12185 üzenetére
Bár nekem szerencsém volt, még nem szívtam meg egy bolttal sem, csak kíváncsivá tettél hol korrektek.
De szerintem sok múlik a vevő hozzáállásán is egy gariztatásnál . -
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #12185 üzenetére
azt várja, hogy megmondd neki
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #12183 üzenetére
Érthető, csak ez itt a reklám helye : Hol?
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #12180 üzenetére
?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Chapel #12179 üzenetére
Nekem erre az a megoldásom, hogy egy helyen veszem meg a cuccaim nagy részét általában. Hiába kicsit drágább, de párszor már garanciáztattam ott és pár nap volt az egész, emberi módon zajlott le. Ezért nem éri meg az olcsóbb nekem, kiadok többet, de ha gond van, akkor beviszem és tudom, hogy nem lesz tortúra.
-
Chapel
addikt
válasz
csucsbicep #12177 üzenetére
10+ éve vagyok a kereskedelemben, nem kell bemutatni a dolgot. Amúgy valóban így van, ha oda csapsz és kicsit erélyesebben véded az érdekeid akkor 90%-ban nyerő lehetsz.
Jó pár dühös, ingerült emberrel volt dolgom ahhoz hogy tudjam, ha elhangzik a kedvezmény szó, máris átrendeződnek az összeráncolt homlokok(persze ez nem egyenlő a bunkó stílussal, mielőtt másnak esetleg félreérthető lenne ez)
(#12178) asdxv: A gond az az ahogy írtam, nekem munkaeszköz is a gép, sajnos nem engedhetek meg magamnak több hetes off-okat.
-
-
Chapel
addikt
válasz
daveoff #12175 üzenetére
kb. 2 hete, ez a fajta se kép-se hang lefagyás olyan 4-5 esetben fordult elő. Pont elég hogy idegesítsen, arról nem beszélve hogy kell a fenének egy hibás hardver.
Írtam a boltnak ahol vettem, hát ők ilyet még nem is hallotak....nyilván az ő érdeke hogy ne legyen vele gari ügyintézés, tehát ez nem mérvadó. Meg különben is, teszek rá ha egy ilyen sem volt valójában, nekem igen és sajnos ez a lényeg.
-
gyuromoj
veterán
ASIC: 79,8% 1250/1400 1,3V-n volt a vége, amin a Heaven még lefutott.
-
Chapel
addikt
Nem, a hang nem akad, kb az van amit a kolléga ír, hogy mintha sleepben lenne.
Van amikor igen, de az az amikor menet közben száll el. Mivel az enyém (már megint) egy antituninngos példány így betudom annak hogy húzva van és alapra rakom).Aztán eredeti játékok mint Batman AC és May Payne 3 is kifagynak...alapon is, de úgy hogy csak reset segít.
Szóval akkor gari és várhatok heteket és lehet nem fög semmi történni. Faja
Még várok, majd két ünnep között újrahúzom a gépet, lehet már ssd-vel és akkor meglátom.
-
Chapel
addikt
válasz
lowzor #12163 üzenetére
Bizony, Heaven alapon+3d mark 11 az ami a legkevésbé érzékeny. Ergó azon fog elmenni a leginkább instabill beállítás. Majd ha pár nap után is, különböző game alatt (amik persze lehetőségekhez képest maxon vannak) stabil, akkor lehet kb. biztosat, vagy legalábbis majdnem biztosat állítani.
Más.
Blackscreen alatt azt értjük hogy a monitor standbyban van és a gép pedig semmire nem reagál?
Rohadt életbe, hogy még a felsőbb kategóriában is sok a selejt
Ha magára hagyok bármilyen játékot (eddig 2-3 csinálta) mondjuk esc-el a menüjében akkor 20-30 perc után ez fogad...nem lehet ez valami power managament dolog ez? -
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12164 üzenetére
Kétlem, hogy a véglegessel többet fog menni, mert ez a driver már jobban megrántja a VGA-t. A régebbiekkel azért ment többet, mert azok nem vették ennyire igénybe.
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12162 üzenetére
Van olyan jó ez a hűtés, hogy szerintem úgy is használhatod. Nekem 1,3V-on nem ment túl 70 fokon és 50%-os ventifordulaton. Amúgy nem 1,3V-on megy igazából akkor, hanem 1,28-on, mert ledroppol.
A Sapphire 7850-em 1,21V-on melegebb volt.
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12151 üzenetére
Ne igyál előre, míg nem játszottál ilyen értékeken hosszabb ideig. Nekem is futkosott a Heaven 1,3V-on és 1200 mhz-en. BF 3-ban meg egy óra játék után akkora kékhalált kapott, hogy a fal adta a másikat.
-
S. Szabi
őstag
-
menyoronc
aktív tag
Hello!
Milyen progival lehet kiíratni a játék alatt a monitorra h mennyi a gpu,ram stb kihasználtság?
-
B4l!nt
aktív tag
válasz
Malibutomi #12156 üzenetére
Ok köszi
Nekem is az afterburner írja normálisan.
-
B4l!nt
aktív tag
válasz
Malibutomi #12153 üzenetére
Terhelés közben monitorozva neked mennyit ír? Akkor is megkapja az 1300at stabilan?
-
Werkly
őstag
A 12.10 Catalyst hibás? Ha a rendszertálca elől kiveszem a pipát akkor is indul következő indításnál. Ha észlelje amikor a Catalyst fut-ot választom és elfogadtatom akkor is visszaugrik kézi-re! Vagy nem telepítek minden összetevőt ezért van ez? Valaki tapasztalta ezt már? Kösz!
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #12149 üzenetére
MSI Ab-t használok azzal állítok mindent,nekem az Asus Tweak nem igazán jött be.Ezek szerint csak az Asus kártyák kiváltsága lenne az alulfeszelés?Mondjuk haver Sapphire 7870-én is működik. Mondjuk az első szériás. ilyen
(#12151) GeneraL_XTX : Ez a kártyám van
-
->Raizen<-
veterán
Nálam is azonnal kifagyok terhelésre.
-
korcsi
veterán
Szaffi 7870 OC ,70,5%, én győztem
-
csucsbicep
nagyúr
AMD-nél ez az ASIC úgy tűnik nem sokat ér..
-
taranis
addikt
75,8%, és 1200/1250-et gond nélkül viszi a 7850, feljebb meg nem próbáltam. Úgy tűnik, nyugodtan ignorálható ezeknél a kariknál az ASIC quality.
-
szmegma
aktív tag
ASCI ertekem 85%, alap feszultsegem 1.075V es 1200/1300-ig tuningoltam eddig.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
kockaharcos #12097 üzenetére
Erre bezzeg nem válaszol senki
........
-
BRIKLY
veterán
Hol nézitek ezeket a % -okat?
-
-
128bit
tag
83.3% és akkor ez mit jelent pontosan?
1225 volton 1100Mhz fölött már fagyogatnak a játékok! -
oliba
őstag
Akkor ezek szerint nincs tényleg sok értelme ennek. Legalábbis AMD oldalon "biztosan" nincs
-
seederking
őstag
Szeretném megnézni a kártya tuning "végét"
Itt tartok első próbálkozásra,(heaven lefutott rendben) vagy alapon (fesz) kellene nézni mennyit megy?
Mi legyen a következő lépés? A gpu órajelet tornázzam ezen a feszen vagy most a memóriát kellene megnézni?
Ez a %-ozás rémlik régebbről valami progi írta ki vagy ilyesmi?Fölvilágosítanátok?
-
->Raizen<-
veterán
73,8% és 1260 mhz a vége.
(#12131) seederking: 5 mhz léptetésekkel nézd meg 1,3v-on mi a vége a karidnak. A vram 1350 mhz-ig van értelme húzni aztán nem gyorsul tőle már a kártya.
-
kovsol
titán
79,8% bár ez 7850 1245/1465 a vége tesztek alatt, játékra 1225/1450 amit még megy neki hosszú távon is. 50-es karitól szerintem ez már jónak számít.
-
Repsol600
addikt
Nekem 79,5%
-
oliba
őstag
válasz
csucsbicep #12121 üzenetére
Kellene egy extrém magas és egy extrém alacsony értékű kártya azonos márkából és akkor kiderülne, hogy mennyi az annyi. Az a baj, hogy szinte az összes kártya a 7x%-os tartományban mozog AMD oldalról, így nagyon nem összehasonlítható. Egy 50-60 és egy 90%-os nem jönne rosszul.
NV-nél láttam, hogy az egyik csávónak 120%-os volt a GTX460-as kártyáján és 1V alatt tudta a 900Mhz-et. Ekkor én még nem ismertem az ASIC értéket, de nekem 1V volt az alap fesz, és 1,287V-on tudott stabil 900Mhz-et. Bocs, hogy átmentem OFF-ba
(#12122) Dealer95: mivel csak a GCN + Fermi/Kepler van támogatva
-
Dealer95
őstag
Nekem a Giga 5870-em 3%-os volt
-
oliba
őstag
válasz
csucsbicep #12114 üzenetére
Kicsi ASIC Quality esetén nagy a szivárgás, kicsi a VID,
Xbitlabs-ról:
ASIC quality < 75% - 1.1750 V;
ASIC quality < 80% - 1.1125 V;
ASIC quality < 85% - 1.0500 V;
ASIC quality < 90% - 1.0250 V;
ASIC quality ≤ 100% - 1.0250 V.Ezek szerint pont fordítva van. Ezért is kérdeztem. Ha valami gyártó által van biztosítva, hogy alacsonyabb feszen is képen hiba nélkül menni, akkor akár magasabb feszen még jobban mehet, nem? Pont, mint a prociknál
(#12115) S. Szabi: ez átlagos
-
oliba
őstag
ASIC Quality-vel ti nem foglalkoztok? Van itt verseny, hogy egyikőtök kártyáját nem lehet tuningolni, míg másoké szárnyal. Esetleg nem ebben lehet a hiba, hogy gyenge az ASIC Quality?
-
kovsol
titán
válasz
DeathAdder #12109 üzenetére
akkor elég sok asus, msi, giga vga fogyna, mert ilyen alaplapok elég elterjedtek, viszont sapphire alaplap nem sok embernél van
-
S. Szabi
őstag
válasz
DeathAdder #12109 üzenetére
Szerintem semmi köze egymáshoz, de hogy mutat, ha nem?
-
kovsol
titán
válasz
surgyi #12101 üzenetére
7870 hűtése jobb lett mint a 7850nek, mert hosszabb valamivel és így több heatpipe fért rá, összeszerelés és anyagminőségben jónak mondható a kártya. Tuningban se szokott rossz lenni általában. Asus v2 hűtése valamivel jobb az elmondottak alapján. Széria hibáról nem tudok MSI kártyáknál, de Asus kártyáknál se hallottam még ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest