Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Apple asztali gépek
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
Szép nyugodtan játszok,egyszer csak fekete kép,gép újraindul,és kisípolja a videokártyát.
Ki-be kapcsolás segített. Ez mi? A túlhúzás egy furcsa tünete?
Pedig csak 1100-on van,és többet kap alapfesznél.. -
kisza25
félisten
válasz
kockaharcos
üzenetére
lol jó kis bench

-
kockaharcos
senior tag
Igaz még nincs holnap, és nem a legjobb a minőség, de a teló ennyit tud, pedig 12megapixel ...
Hitman benchmark -
Chapel
addikt
válasz
seederking
üzenetére
Azért gondoljatok arra hogy meg is kell venni valakinek azokat a vga-kat!
Ha 4gb vram lesz az "alap", tehát mint 7850/7870 esetében a 2gb, nos akkor arányaiban pont ugyanannyi lesz. Az árkategóriák maradnak mindig, csak a karik változnak és a paraméterek.
Ezt nevezik a kereskedelemben fix, más néven állandó termék szortiment kategórizálásnak.
Amikor anno geforce 2 volt a max, akkor is kb ilyen (arányokban) árakkal kellet számolni. Akkor is volt belépő szint, közép kat és felső. Persze idővel jobban skálázódnak, de lényeg változatlan.
Szóval attól nem félek, hogy a jövőben 7850 akkori megfelelője 4gb ram-os lesz, akkor az majd 100k lesz.

-
kockaharcos
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Neked is a végén esik be?

Holnap felveszem videóra,és meglátjátok. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Korábban csináltam már tesztet a hitmannal. 1080p 8x msaa minimum fps 9. Droidmester is mért neki sokkal több a min fps igaz 7950-el meg több rendszermemóriával rendelkezik. Nem tudom hol esik le az fps nem emlékszem már.
Parancsolj droid mérése: [link]
-
kockaharcos
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
És hogy alakul az fps 8xmsaa-val? Tudnál csinálni egy tesztet?
Én most próbáltam, végig 45-50 fps között van, és ami megdöbbentő, a végén,mikor lép kifelé a benchmarkból, leesik 3fps-re. Pedig ekkor már szinte kilépett. Érthetetlen..

ram használat: 8GB <-60%
-
gyuromoj
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Elméletileg jövő év vége fele jön az egyik, ha minden igaz akkor a neXtBOX pár hónapra rá pedig PS4.
1-2 éven belül tuti kijönnek szerintem. PS4-ről a Sony azt mondta hogy brutál gép lesz és az árán is látszódni fog.
Amúgy meg egyre több stúdió kezdett NEXTGEN-re átállni, szóval fél éven belül remélem már lesznek infók, legkésőbb E3 2013. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Olyan pályán tapasztaltam a kb 5 10 fps-re bezuhanást a pálya elején pár másodpercig betöltés után ami a játékba be van építve benchmark pálya hitmanban a chinatown. Rengeteg karakter volt a képernyőn.
Crysis 2-ben ugyan ez a jelenség volt az egyik single pályán ahol nagy tér volt megjelenítve. 8 gb ram nem ártana lassan. -
seederking
őstag
válasz
gyuromoj
üzenetére
B@sszus előre félek mi lesz ha kijönnek a nextgen konzolok és a pc-s játék "átiratuk".Kb mindenki úgy beszél róla mint dec 21-ről
. Ha valóban szükséges lesz egy 4gb-os vga hozzá félő,hogy az áruk az egekbe fog szökni a kereslet miatt.Kb mikorra várható a debütálásuk.1 éven belül? -
kockaharcos
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
"Szerintem ér azért nem is keveset a monitorozás. Pl mindent kimaxolva hitman single-t toltam 8x aa-val. A pálya elején csinált csúnya belaggolást. Akkor látszott hogy majdnem kifutott a vramból és akkor szerintem az ssd-re swappelt."
Eddig a vram volt a kevés, most pedig a RAM, bár ebben lehet van valami, pl BF3 közben 6GB körül van a fogyasztás, alapból olyan 2, tehát a játéknak több kellhet mint a 4.

Remélem nincs harag.
-
->Raizen<-
veterán
-
Pala
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az Afterburner vram-monitorozása csak egy "erős tipp" a program részéről.

-
gyuromoj
veterán
2GB VRAM kb. a nextgen konzolokig lesz elég, után szerintem alap lesz a 4GB, de ne legyen igazam.
BF3 multi tök jól fut a gépemen, minden ultra maximális szűrőkkel, alapon. Párszor volt CPU limit, de majd feltekerem 3,4GHz-re a procit, az talán segít majd rajta. -
kockaharcos
senior tag
ne csodálkozz, 4db gtx680-al 110 fps körül megy, majd gondol egyet, és 15-25 fps között ingadozik, és akkor ehhez a játékhoz méricskéltek.
tisztelet a kivételnekdarky@:
Nem,nem tiportál te sehová, nekem édes mindegy ki mit vesz, meg hogy meddig elég, sajnos nem vagyunk jósok, kár próbálkozni is, nem tudjuk megmondani.
3GB vram mivel jobb? GPU erő ugyanúgy elfog fogyni, a 4 éves 5870cf havernak most kezd gáz lenni, ja ott 1GB vram van, a 2 bőven jó.
Tényleg semmi bajom, csak hülyeség Afterburnerre építeni ezeket a dolgokat.
Ne haragudj,ha megsértettelek,majd kárpótollak de a "gtfo" miatt még számolunk
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Vegyél vissza egy kicsit.
-
smisa
őstag
Feltettem a FarCry3 mat kiváncsiságból, amivel beállította magát a game azzal mentem. Minden szép és jó 60-70 fps kb 1 óráig aztán egy viskóba bementem és mintha másik játék lenne kemény 3-4 fps lett hirtelen
pedig semmit nem csináltam. Lehet a tényleg egy rakás szemét az egész játék 
kockaharcos: csak kiváncsiségból tettem fel pénzt nem adnék érte
én vmiért szédülők az iylen gamektől hosszabb idő után 
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
miért szerinted ha kifut VRAM-ból akkor majd swappel a vinyóra ?
Ha programozó lennék akkor is előbb raknám a ramba mint vinyóra a texturákat, de én úgy gondolom szimplán csak cserélgeti a vramban a textúrákat és nem menti le külön sehova. -
kockaharcos
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Honnan tudod egyáltalán,hogy mennyi vramot fogyaszt a kártya? Ja, monitorozod, pedig sz@rt sem ér

Meg pont egy ilyen "jóloptimalizált" játékot hozol fel.

BF3 multi,bármelyik mapon nyomod, 64-es szerón, 60 fps alatt soha nem látod. 7970-nek majdnem az az átlag.
szerk: Kérdezd meg Abu-t mit gondol erről, vagy mást, aki esetleg ért is hozzá, nem csak "szerinte"

talán kevés a 7870 ereje 8xmsaa-hoz,nem?

-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Nem kell neki extreme aa. Pl: Crysis 2 ultra dx11 4x aa és 2 gb felett van a vram használat.
Ha olyasmi gépigényes játékok jönnek mint pl a hitman absolution akkor lassan kevés lesz a 2 gb vram is.
Szerintem ér azért nem is keveset a monitorozás. Pl mindent kimaxolva hitman single-t toltam 8x aa-val. A pálya elején csinált csúnya belaggolást. Akkor látszott hogy majdnem kifutott a vramból és akkor szerintem az ssd-re swappelt. Afterburnerrel monitorozok. -
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nem írtam sehol, hogy kevés
Max azt, hogy extrém MSAA-val elfogyhat. De még úgy is üti a 7870 CF a 7970-et, az tuti. -
kockaharcos
senior tag
válasz
lowzor
üzenetére
Ja, neked már nem is elég 2gb vram?! érdekes egy 680-nak is elég a 2GB...
én mindent max beállítással tolok, bf3 multit is 4xmsaa-val, minden ultra, stb. És még sincs vram limit.
az hogy egy két pályán nincs folyamatosan 100 fps felett, húdegáz, de 80-90 meg van. 7970-el hol éred ezt el? ellehet persze, 1500MHz-re húzva.
-
jediweb
aktív tag
válasz
seederking
üzenetére
Na ja és milyen pixelben számolta, mert a fizikai az annyi amennyi full hd monitoron 1920x1080 kell a pixeleknek lenni az 1280x720 felbontásra állítva is 1920x1080 fizikai pixelen helyezkedik el és szerintem ezért nehéz a különbséget észrevenni. de lehet itt sokaknak nincs ilyen finom felbontású monitoruk és ha látják(jobban látják) azért látják a különbséget. Ha a pixel számot nézzük a Dell 22" jobb mint a 23" coll mert a fizikai pixel mindkét monitoron u.a sőt ha jól tudom a 24"-oson is ...
Remélem érteni, a 22"-on közelebb vannak a pixelek ezért jobb a képe .... ( nyilván úgymond kevésbé "pixelesedik" -
seederking
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Azt hittem pl hd filmről van szó.Mert nekem ha pl youtube-on nézek gameplay-t 720p és 1080 között nem óriási a különbség.
Ja azt elfelejtettem,hogy mikor más ír/elír vagy félreért vmit azt olyan látványosan tudod kritizálni,hogy hiba nincs benne.De mikor te irsz baromságokat mint az utóbbi napokban amire volt aki rá is kérdezett azt fogod és figyelmen kivül hagyod. Na ez a VICC papa... -
-
B4l!nt
aktív tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
oké.

Kíváncsi leszek az eredményekre. -
daveoff
veterán
sziasztok!
gondolkodok vga fejlesztésen, szerintetek melyik lenne jobb választás?
a meglévő hd7870 oc kártyám mellé még egy ugyanilyen kártya cfx-be, vagy egy hd7970 -
Dealer95
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Lost Planet 2, Resident Evil 5, AvP
-
B4l!nt
aktív tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Készülsz valami átfogóbb összehasonlításra nvidiával szemben? Ha kell szívesen segítek egy 7870-el.

-
kovsol
titán
far cry 3 -t eddig beta6 al játszottam, most felraktam próbaként a beta8 -t, erre azokon a részeken amik ilyen átvezetős cuccok eddig fix 60fps volt, ezzel a driverrel 30fps re fixálja, szóval akinek akad ezek a részen lehet a driver okozza.
-
DanielXXXV
nagyúr
Mondjatok par benchmarkot, amelyik kulon van es nem kell hozza az eredeti jatek.
-
jediweb
aktív tag
válasz
lowzor
üzenetére
Azért egy tuti szakértői véleményre kíváncsi lennék hogy is van ez .. De mondom a HD action kamerámmal is u.ez a helyzet .. Egyébként meg monitor ,kártya gép egy csomag beszerzés honnan tudhattam volna miből mi lesz , de van benne tartalék egyébként meg ... és nem sül meg ... stb . stb .. nem kell húzni, nem kell számolni az fps-eket stb stb ..
-
Chapel
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hercules Dinamit->Riva 128->Voodoo2->Voodoo3...és tovább már nem emlékszem, a franc sem emlékszik 20 évnyi hw cserére

Bakkér és azok még társkártyák voltak...emlékszem haza értem suliból, tesóm a gépnél és nézem "mik ezek a kábelek amik kilógnak??" az bizony egy voodoo2-es. Beszartam kb ott helyben a látványtól amit adott

-
-
-
troland26
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
meg az is érdekes , hogy a win7 64 nekem a 7850-re 7,9 -et ad
-
Repsol600
addikt
válasz
jediweb
üzenetére
Pedig kellene hogy lásd a különbséget, mert nem is lehet összehasonlítani a 2 képet!
Nekem is 1080p monitorom van és ezen BF 3-asztam 1368 x 768-ban HD 4000-el és nagyon mosottas, szintelen, pixeles volt a kép nincs ember aki ezt ne venné észre.
Akkor a monitorod nem vált vissza 1080p-ről mert azt nem hiszem el hogy ne vedd észre a különbséget. 
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Dehogy lett szarabb!
Jó ez! -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nemtom feltűnt-e de az élményindex ponthatára is feljebb ment, immár nem 7,9 a teteje, hanem 9,9.
Így viszont szarabb lett a géped, mint volt

-
jediweb
aktív tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
CSak a poén kedvéért nehogy félre értsed ...

-
ETOM
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
uttorrentel ha seedeltél foghatta a procit nálam semmi difi nem volt win7 vs win8
-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
De játékokban van több fps-ed w8-al??
Az lenne a legfontosabb, nem ilyen 3D markok
jediweb -

-
Chapel
addikt
válasz
jediweb
üzenetére
"800x600 és 1920x1080 között sem látok szinte semmit ..."
uhh na ez már a nagyon durva kategória, ehhez nem lehet mit szólni, olyan meg nincs ilyen szempontból hogy "túl jó a monitor" mert akkor az egész ph hardver rovata helyett csak egy "milyen monitort vegyek" topic kell... a francba a sok csúcs vgaval meg i7 meg stb.
Csak egy jó moncsi kell![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tölts már fel 1-1 screen-t az egyes felbontásokkal, nem kell mind csak 800x600 és FHD. Persze játékból, ahol elvileg Te nem látsz különbséget.
-
jediweb
aktív tag
válasz
lowzor
üzenetére
800x600 és 1920x1080 között sem látok szinte semmit ...a kép mérete u.akkora lehet azért ... meg kehet 2 egyforma gépen kellene nézenm ... DELL U2212HM a monitor egyébként ... Az nem lehet hogy nem állítódok át? win allat nyilván adott ot kisebb nagyobb lessz a kép .. De egyébként bármely mostani játékon u.a a helyzet ( vagy túl jó a monitor ) egyébként a 22" képpont szempont-ból a legjobb .. pl már a 23"-hoz is jobb
-
válasz
seederking
üzenetére
Na azért ne VICCELŐDJÜNK

1280x720 = 921600.pixel
1920x1080 = 2073600.pixel
Ezt akár hogy is számolom az 2,25.X -ese szóval nem hogy nagy különbség van hanem oltári nagy

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
jediweb
üzenetére
Ha full hd es 1280-as felbontas kozott nem latsz kulonbseget, az azt jelenti hogy a gepednek semmi baja, de a szemed nagyon rossz.
Marcsak azert is mert egy full hd monitor ha nem nativban megy hanem 1280-ban, akkor altalaban sokkal-sokkal rosszabb a kepe, elmosott stb. -
Chapel
addikt
válasz
jediweb
üzenetére
Na várj, akkor most lehet én értettelek félre!
Te most sebességbeli különbségről beszélsz vagy "szebb a nagyobb felbontás" dologról?
Tehát akkor az a gond hogy nem látod a különbséget az egyes felbontások között?Hát ehhez nem tudok mit szólni, a 720p és 1080p között még az én 1680x1050-es 22"-os monitoromon is látványos a difi.Ha más nem akkor a "recékben" kell látszódnia

De látom másnak meg más a véleménye, összekavarani meg nem akarlak. Ha nem látsz különbséget, akkor játsz azon ahol jól fut!

-
jediweb
aktív tag
válasz
Chapel
üzenetére
Pesze , hogy szemre nézem ... én ezt nem a számok szerint használom, hanem amit látok, nem az a reáliasan logikus? De ha már téma , tényleg miért is nem veszek észre semmit? pl annó 640x780 és a 800x 600 az látható kül. volt ... Apropó és ha nem látok veszek észre különbséget akkor minek a full HD csak eszi a gépet ...(nem is abban futnak a játékok )
-
jediweb
aktív tag
Szerintetek az mitől van, hogy a HD7870-es full hd monitoron játék futtatásakor teljesen mindegy ha 1280x720 vagy full hd-ba megy nem veszek észre különbséget ... lehet csak nem látom ?
Ezért csak 1280x720-bamegye egya dott játék. Egyébként van full hd action kamerám de azzal is 720p-ben veszek fel kisebb a mérete és szintén nem veszek észre különbséget .. Köszi a válaszokat -
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Legalább a 3D mark 11-el nézted volna, de ez a 06 tényleg vicces.
-
Chapel
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
"most jött le a Far Cry 3 uplayről, remélem eredetivel nem lesz nekem is ilyen 15-20fps értékem"
Na erre kiváncsi vagyok, mindenképp oszd meg a tapasztalatokat!
Tényleg 3d mark 99-ben vajon mit mutatnak a mai gépek? Mindjárt le is kapom hogy lássam... ez már perverzióval határos
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#12213) jediweb:Tisztázzuk. A nem veszel észre különbséget szemre nézed vagy méred? Mert szemre nem fogsz látni difit ha FHD-ban 50fps, a kisebb felbontásban meg 120.
-
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Főleg, hogy a Win 7-en még a 12.10-est használtad. Ez így nem összehasonlítási alap. A win 8 nekem az ssd-re 8.1-et ad.
kovsol:

-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
3dmark 99 nem volt esetleg összehasonlításként ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
most jött le a Far Cry 3 uplayről, remélem eredetivel nem lesz nekem is ilyen 15-20fps értékem

-
LamaCube
addikt
Kíváncsi leszek, hogy kell-e újratelepítenem a rendszert, mivel nvidia kari volt benne. Uninstalláltam minden nvidiás dolgot csökkentett módban + a physx-et. Most elvileg nincs semmi nvidiás cucc a gépen. Mondjuk a regeditben, ha beírom, hogy nvidia talál még fájlokat, de azokat meg nem tudom törölni. Egy próbát teszek, ha nem lesznek anomáliák, akkor nem ütközik semmivel, ha igen, akkor win újratelepítés 1 hónapon belül harmadjára

-
LamaCube
addikt
Írtak a pcx-től, hogy törölték a rendelésem és rendeljem meg újra mit szeretnék venni.Ezt választottam akkor, amit ti tanácsoltatok. Igaz buktam egy ezres futárköltséget, mivel nov. 30-ig volt ingyenes, de én voltam a balfék, hogy nem kérdeztem meg hamarabb a különbséget.
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Csodat ne varj jatekokban.
-
->Raizen<-
veterán
Win 8 felrakva ssd-re hamarosan méricskélek.

Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Cyberpunk 2077
- Azonnali játékos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ki-be kapcsolás segített. Ez mi? A túlhúzás egy furcsa tünete?
Pedig csak 1100-on van,és többet kap alapfesznél..

. Ha valóban szükséges lesz egy 4gb-os vga hozzá félő,hogy az áruk az egekbe fog szökni a kereslet miatt.Kb mikorra várható a debütálásuk.1 éven belül?

tisztelet a kivételnek
pedig semmit nem csináltam. Lehet a tényleg egy rakás szemét az egész játék
én vmiért szédülők az iylen gamektől hosszabb idő után 

már csak azt kellene eldönteni, hogy mely címek legyenek azok....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)