- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Apple MacBook
- Otthoni időjárás-állomás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BRIKLY
veterán
Másnak is nyöszörög a VGA terheléstől? kezd idegesíteni.
-
Tomix24
addikt
válasz
kovsol #15186 üzenetére
Lehet, de lehet nem. Próbáltam nem CPU igényes programoknál ezt megnézni, és egyszerűen nem értem be a nagyobb márkákat. Nem sokkal, de épp elég volt utolsónak lenni vele mindenben
A Volt emelést meg nem szerették. Lehet én fogtam ki rossz példányokat, de olcsó húsnak híg a ... Fen tartom.
-
kovsol
titán
válasz
Tomix24 #15180 üzenetére
Azonos órajelen kétlem, hogy bármi eltérést produkálna bármelyik gyártó kártyája. Ott az többi alkatrész/windows/driver miatt lehetett.
(#15182) troland26 jóval nagyobb fogyasztású kártyákkal is elboldogul egy egyventis hűtés, hülyeségnek tartom ezt.
(#15188) Tomix24 "olcsó húsnak híg a leve" mégis 1GB os kártyát vettél.
(#15189) ZozzHUN annak címezd aki szerint nem elég az egy venti.
-
troland26
őstag
válasz
Tomix24 #15184 üzenetére
Hát konkrétan ez volt a kártya [link] és sajnos a ventije számomra nagyon hangos volt . Aztán AB-be beállítottam , hogy halkabb legyen , de ezt a beállítást 10-ből 7x elfelejtette és folyamatosan 50%-on forgott a hűtés . Tehát a dolog úgy nézett ki , hogy minden win boot után nekem kellet beállítani az AB-be a ventit olyan 25%-ra , ezt minden újraindítás után el kellett játszanom . Azt hiszem pont DroidMesternek is volt akkor ilyen karesza valami bios mókolással elérte , hogy halkabb legyen , csak ekkor már nekem elment a kedvem az egésztől és eladtam .
-
Tomix24
addikt
válasz
EvilSymbol #15181 üzenetére
+1
-
troland26
őstag
válasz
Tomix24 #15180 üzenetére
Őszintén szólva én ezek a szinten nem vennék PC kártyát ...nem tudom igazán miért , de engem az 1 ventis megoldások nem szoktak megnyugtatni egy 7850 szintű kártyánál . Eredetileg Sapphirt akartam , de az nem jött össze Msi -vel volt rossz tapasztalatom konkrétan a TwinF hűtéssel , így maradt az Asus , de nem bántam meg ....
-
EvilSymbol
csendes tag
Nekem semmi gondom nincs (nem is volt) soha a zafírjaimmal, 5770, 6870, 7870. Pedig mind kapott hideget-meleget, xpt, w7et, w8at, sütögetősre húzást-feszegetést. Nagyon jókat foghattam ki!
//vagy csak jó a gyártó//
-
gyuszaa
őstag
2 hete tettem össze ismerősömnek egy konfigot vtx-el, majd egyszer megnézem mi a vége.
-
troland26
őstag
[link] Egyébként visszatérve a témára néhány embernek már lett ajánlva a Powercolor , de nem rémlik , hogy vett is volna valaki
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #15168 üzenetére
Szerintem semennyire nem reprezentatív, mivel itt megkérdezik ki mit ajánl és egyértelműen az asus és a sapphire a két legkönyebben beszerezhető kártya, és rengetegen ajánlották, így abból lesz a legtöbb itt.
Lehet másik fórumon meg más tapasztalata volt az első pár embernek és utána nem ajánlották senkinek, így kevesebben vettek ott olyat. -
Dealer95
őstag
Muszáj ezt itt (már megint)?
-
and1ao
őstag
válasz
->Raizen<- #15164 üzenetére
megint zrika és személyeskedés és te már megint benne vagy felettébb különös
-
newest
csendes tag
válasz
(
-
zserbox
őstag
válasz
mellélőttél, a zserbó süteményből van de sztem most már elég lesz.
(ez elég gyenge volt ugye te is tudod)
inkább pénzt keress ne engem. -
troland26
őstag
válasz
zserbox #15161 üzenetére
lehet , főleg , hogy nem tud L betűt számolni
Na , de azért tényleg roppan kíváncsi lennék , hogy hogyan alakul pl Mo-n a piac , Melyik gyártó harapja a legnagyobbat pl a 7870/50-es tortából ..Szerintem az tuti , hogy a legtöbb ilyen kártya az Sapphire , aztán talán Asus&Msi és utána az összes többi csak roppantmód érdekelnének az arányok.....
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #15160 üzenetére
akkor te meg sötét vagy?
-
Size83
csendes tag
Sziasztok!
Ismét gyanakszom a Sapphire 7850-emre. Csak és kizárólag játékok alatt néha-néha textúra villanások jelentkeznek. Nem vészes méretekben olykor szinte alig észrevehető.
(fx 6100, 4 gb hyperx blu 1600 MHz, minőségi 750W psu, semmi semmilyen tuningot nem kap. Az összes driverrel ezt produkálja.)
Mi lehet a hiba oka? -
newest
csendes tag
válasz
trance89 #15147 üzenetére
Értem egy kis érdekességnek szántam most találtam őket. Nem hagyhattam ki amúgy ezt javaslom --> ASUS HD7850 2GB DDR5 - HD7850-DC2-2GD5-V2
Az a szóbeszéd járja hogy ez a DirectCU II hogy kiváló hűtés és csendesebb mint egyébb ASUS.on lévő megoldások..illetve alap modelle. Nem kérek köveket ha nem így van, valahol olvastam
-
troland26
őstag
válasz
kovsol #15152 üzenetére
persze , hogy nem , csak próbáltam szemléltetni az arányokat .. lényegesen több kártya fogy Sapphíréknál ezért is lehetséges ( nem ezért van , csak lehetséges ) a nagy számok törvénye alapján a több meghibásodás ( BS )
darky@ te meg gondolkodj a postokon kicsit mielőtt trollozol..
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #15150 üzenetére
nem troll hanem logikussan gondolkodik, mivel kevesebb Power Color fogy így nem csoda hogy kevesebb a BS...
-
troland26
őstag
válasz
->Raizen<- #15148 üzenetére
Kíváncsi lennék mi az arány... mennyi Sapphire kártyára jut egy PowerC ..szigorúan eladást nézve ...25:1-hez ?.... Még jó , hogy nincs BS-es PowerC
-
trance89
őstag
válasz
newest #15138 üzenetére
1. nem vagyok hardcore játékos
2. leírtam hogy 7850 kell, nem 2x-3x ennyibe kerülő gtx690 vagy amd 7970
3. az "ár nem számít" megjegyzés a 7850 szériára vonatkozik, ezek cca 160-200 euró között mozognak
4. nem ilyen megnyilvánulásokra vagyok kíváncsiMalibutomi:
a twin frozr nem is olyan rossz, sok helyen dícsérik és főleg a hűtését, egyelőre marad ez a fő esélyes de még várok pár tippet -
troland26
őstag
-
newest
csendes tag
válasz
trance89 #15136 üzenetére
Ha az ár nem igen számít ebből a listából az első 5 versenyző közül ajánlanék egy SLI v. Crossfire rendszert
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
trance89 #15136 üzenetére
Az msi nem rossz, a twin frozr amit erdemes nezni, es 2gb-ost vegyel ha mar koltesz.
A tobbi markarol majd akinek az van nyilatkozik.
(En sapphiret most 1-2 honapig nem vennek, sztem elokerult most egy hibas sorozat,de ezt csak sugom, nem akarom hogy leharapjak a fejem)
-
trance89
őstag
grafkártyát készülök venni csak nem tudom melyiket vegyem a 7850-esek közül, amely márkák szóba jöhetnek: Asus, Sapphire, MSI
jelenleg egy MSI GTX 460 Cyclone 768MB ketyeg a gépemben de a mai játékokra már nem túl kielégítő a teljesítménye, a másik gond pedig a magas fogyasztása
naszóval legjobban örültem volna ha találok egy 7850-est Cyclone változatban mert ennél jobb gyári hűtő nemnagyon létezik, még terhelés alatt is alig hallani a kártyát és brutális jól hűt
a kártya ventije nálam az egyik fő dolog mert elég sokat megy a gépem, sokszor heteken át nincs kikapcsolva a torrentek miatt + NAS egyben, éppen ezért ne legyen porszívó mert teljesen nyitott CM házam van így nagyon hallatszik, másik dolog meg mivel nagyon jól szellőzik a házam (szinte minden irányból venti) így minél nyitottabbb a hűtő annál jobb (mint a cyclone esetében)
ez az egyik ami elég szimpatikus: MSI R7850-1GD5/OC
és árban is a legolcsóbb 7850 verziók között van (cca 166€), az ár nemigen számít csak legyen megbízható és csendes hűtéssel, 190-200€-ig mennék el max ami valójában a 7850-ös kártyáknál a maximális ár
szóval tippeket várok melyik 7850 verziót ajánlanátok nekem -
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<- #15133 üzenetére
Míg nem lesz meg a platform váltás nekem is meg kell cibálnom az x6-om. Kíváncsi leszek, hogy bf3-ban mekkora limit lesz, ráadásul én 1680-ba játszom.
-
xrvman
őstag
BÚÉK mindenkinek!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
ADEEE92 #15132 üzenetére
A hexa táppal én egy 4 ghz-re húzott x6 1055t procit hajtottam. Meg gainward 560ti-t amit szintén jól megrántottam. Az a gép sokkal nagyobb fogyasztással bírt mint a mostani konfigom. Bírni fogja a rendszered OC-val is.
Azok az anomáliák amiket írsz semmiképpen sem jó jel. Mint már írtam másik gépben is próbáld ki gariztatás előtt. -
ADEEE92
csendes tag
válasz
->Raizen<- #15131 üzenetére
Igen látom, szerintem benevezek akkor egy ilyen tápra mindenképpen ahogy tehetem, köszönöm a segítségeteket.Még egy észrevételem van,de azt nem tudtam hova tenni,Több játékban és videokártya tesztelő programban is, valamely textúrák bugosan jellenek meg vagy nem is tudom.A legdurvább a Dirt Showdownba volt amikor bekapcsoltam az Ambient occlusion nevű beállítást akkor jött be az hogy ilyen kis téglalap alakú kockák jelentek meg a talajon például, aztán egyszer csak az is megjavult,de valamikor előjön magától szóval nem is értem.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
ADEEE92 #15126 üzenetére
Semmilyen védelem nincs a tápegységedben se rövidzár védelem se semmi. Én a helyedben nem tuningolnám a cpu-t amíg ki nem cseréled a tápegységet. Mert ha "elszabadul" a táp ki is nyírhat mindent alaplapot vga-t memóriát cpu-t stb.
Ilyen egy elfogadható tápegység: [link]Amúgy esélyes hogy a te kártyád is kondihibás.
Ha nem gondolkozol crossfire-ben a későbbiekben akkor felesleges a 6xx-7xx w-os táp.
RoHS, WEEE környezetvédelmi szabványok
Magas hatékonyság (több, mint 80%)
Kimeneti túlfeszültség védelem
Rövidzárvédelem minden kimeneten
Bemeneti biztosíték védelem -
ADEEE92
csendes tag
válasz
Malibutomi #15129 üzenetére
1920x1080-ban játszok.
-
ADEEE92
csendes tag
Most az elmúlt 1 órában nyomtam neki rendesen,de nem csinált semmit,remélem így is marad, amúgy ha felhúznám a procit valóban a videokártya teljesítménye is nőne?
-
=HG=
addikt
válasz
->Raizen<- #15124 üzenetére
Nekem se túl gyakran csinálta, tényleg pár alkalommal, de nálam egyértelműen nem hardveres hiba volt..
-
=HG=
addikt
Paranoiások vagytok, és szivatjátok magatokat! Ha valaki valami hibát tapasztal, itt már mindenki BS-t kiált!
Jaj, megint BS ! Mint valami mumus... Nyáron mindenki a sapphire kártyákat ajánlotta...esetleg asus...
Most pedig: úristen, szar sapphire mind rossz,mert BS-ezik! Ja, meg már az asus is kezd szar lenni.
Ugyan már!!!! Ezt Ti sem gondoljátok komolyan! -
->Raizen<-
veterán
válasz
ADEEE92 #15118 üzenetére
Battlefield 3 Far cry 3 Dirt Showdown Starcraft 2 Dirt 3 Metro 2033 Crysis ezek mind jók vga stabilitásának ellenőrzésére. Furmarkot hanyagoljad leszabályoz a vga alatta és sütögeti a vrm-et. Szerintem inkább vidd el a tesódhoz a gépébe tedd bele a kártyád és nézd meg hogy ott mit produkál. Gondolom ő nem panaszkodik hogy az ő példánya sz@r.
-
ADEEE92
csendes tag
Esetleg milyen szoftveres tesztet tudnék még csinálni,hogy fényderűljön a hibára?
-
ADEEE92
csendes tag
Mivel öcsém is ilyet videókarit vett,megpróbálom azzal,hogy mit csinál.
-
ADEEE92
csendes tag
Tudom, hogy nem a legjobb,de ingyen volt a táp és gondoltam akkor nem veszek újat.
-
-
ADEEE92
csendes tag
válasz
Malibutomi #15107 üzenetére
Alapon jár a proci is és fekete kép aztán egy pillanatra csíkos képe majd újraindul.
-
RMZ250
senior tag
válasz
->Raizen<- #15103 üzenetére
Szerinted azért teljesít gyengén a karija mert szar a tápja? Semmilyen 600W-os táp nem lehet olyan szar, hogy ne vinné ezt a vga-t.
Lehet egy újabb BS -t produkáló darab. -
ADEEE92
csendes tag
válasz
->Raizen<- #15103 üzenetére
Ezt találtam a tápról http://shop.lunir.hu/Public/Product.aspx?p=111
-
karesz501
senior tag
-
Tomix24
addikt
-
ADEEE92
csendes tag
Sziasztok,
A segítséget szeretnék kérni amiatt,hogy a múlthéten vettem egy sapphire 7870 oc ghz edition-t.Folyamat úgy érezem nem nyújtja azt a teljesítményt amit kéne,ma pedig játékok közben egy olyan 30 perc elteltével fekete kép és újraindul a gép. Leszedtem egy Furmark nevű tesztprogramot és 460pont értem el amit nem is értek.Örülnék ha valakit tudna mondani valamit. Amúgy a gépem többi része: amd phenom II x4 955 be,2x2gb hyprex 1333mhz ram, alaplap ausus m4a77t, és egy 600w-os táp.
köszi a segítséget előre is
-
kovsol
titán
válasz
Nomad-85 #15099 üzenetére
1225/1450 fölött játékokban már hibázik, 3dmark11 kicsit több bír, de nem használom most ilyen órajelen. 24/7 -re, mert amikkel játszok oda elég a kisebb is, de jó tudni, hogy van benne még tartalék.
(#15100) Giot igen, de ez a kép ami ki van rakva még a Bűbájos boszorkányokból van. Abban is játszott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest