- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fali konzol lapos tévékhez
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
kockaharcos
senior tag
válasz
- = Zk = - #14299 üzenetére
Mennyivel gyorsabb szerinted mint a HD6950? Érzésre milyen?
-
daveoff
veterán
válasz
ZozzHUN #14293 üzenetére
De amikor kiszedtem a kártyát, akkor nem éreztem semmit, akkor nem lötyögött.
Csavarok teljesen meg vannak húzva. De tényleg nem melegszik, csak ezek szerint akkor lehetne hűvösebb is.
Mindegy, ha lesz kedvem kiszedem megint, aztán szétkapom, meg újra összerakom....
Tiéd V2-es hűtés volt, vagy sima? -
ZozzHUN
addikt
válasz
daveoff #14292 üzenetére
Semmit, visszavittem, visszaadták a pénzt. Mondjuk nálam már durvább volt, mert annyira nem feküdt föl a hűtő, hogy sima játék közben lekapcsolt a kártya.
Esetetekben annyit tudtok tenni, hogy ha lötyög, hogy hűtővel lefelé lerakjátok asztalra a kártyát, lelazítjátok a 4 csavart, aztán keresztoldalasan becsavarjátok finoman, érzéssel pedig meghúzni, de nem megtépni. Ameddig könnyen engedi. Ha ez sem segít, akkor alátétet kell rakni alá.
-
plekk
tag
válasz
fenergie84 #14288 üzenetére
Most látom hogy neked egy igen méretes kuckóban van a gépezet, így mondjuk talán érthető is hogy alacsony hőmérsékleten megy.
Csak azért 10-15 fok ide vagy oda nos elég nagy az eltérés. -
- = Zk = -
félisten
ehh...rányitottam a gépre az ablakot.
rögvest 17 fokos lett a vga az alap 27-8 helyett....
pfff -
plekk
tag
válasz
fenergie84 #14285 üzenetére
Most néztem is hogy mégsem megy le 65 fokra, nem tudom mire emlékeztem akkor. :S
Most jelenleg felment 76-77 re oldallappal, anélkül pedig 73-74 fok körül ingázik.
Lehet tényleg vennem kéne még 1-2 házhűtő ventit. :S
Mondjuk emeleti szobában van körülbelül 22 fokos szobahőmérsékleten, ez nemtudom mennyiben befolyásolja. -
plekk
tag
válasz
fenergie84 #14282 üzenetére
Már próbáltam oldallap nélkül is úgy valóban 65 fok körüli értékeket produkált.
De akkor ez nem lesz káros a GPU nak?
Mondjuk azért most megfordult a fejemben hogy leváltom ezt a házat valami szellősebbre, vagy esetleg érnék valamit azzal - a VGA hőmérséklete szempontjából - ha plusz ventiket vennék bele? -
Speed®
titán
válasz
and1ao #14279 üzenetére
Nem írtam, hogy CFet akar, a házas példa is csak annak szólt, hogy vannak előnyei. De látom feltétlenül arra akarod kihozni a dolgot, hogy márpedig ez tré és hangos..miközben továbbra is viszonyítás kérdése csupán. Szerintem kultúrált megoldás, és továbbra is tartom, megfelelő áron jó alternatíva. Persze mindenki azt vesz, amit akar
-
plekk
tag
Szeva srácok,
Arra lennék kíváncsi hogy az normális hogy egy ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 es kártyánál FarCry 3 alatt 78 celsius fokos hőmérsékleti maximumokat mér az MSI Afterburner?
Nyilván nem folyamatos a 78 fok átlagosan úgy kb 72 fok lehet de azért gondoltam megemlítem nehogy gáz legyen.
Mondjuk megjegyezném hogy 2 db 12 centis venti hűti a nem túl szellős számítógépházamat.
Cooler Master Elite Knight 350 -
and1ao
őstag
válasz
Speed® #14278 üzenetére
Egyrészt nem merült fel a CF mint ötlet legalábbis én nem láttam és nekem a hangja zavaró volt terhelve hangos halottam láttam tapasztaltam.
Másrészt ha CF-et épít valaki akkor merem feltételezni van hozzá normális lapja amiben nem mint a heringek vannak a kártyák a másik van normális háza ahol tud a felső kártyára vagy 2 kártya közé legalább friss levegőt juttatni. -
Speed®
titán
válasz
and1ao #14277 üzenetére
Ha érdemben olcsóbb, akkor el lehet rajta gondolkodni, annyira azért nem vészes. Úgy írod le , mintha süvítene, miközben kultúrált hangereje van. Valóban, nem a leghalkabb megoldás, de rakjál be 2 ilyet és 2 Sapphiret CFbe, aztán lesz meglepi.
Nálam egy félmagas XFi berakásával is emelkedett 6°Ct a GPU (Sapphire DualX), képzelem mi lenne, ha egy teljes nyákkal lefognám előtte a levegőt. Mondjuk kiderül, mert nemsokára jön a hasonlóan duálventis 7950em, elé meg egy teljes magasságú XFi Music kerül.. -
and1ao
őstag
-
Speed®
titán
válasz
and1ao #14275 üzenetére
És ez most tapasztalat vagy előítélet? Mert amúgy semmi baj nincs vele..
Nyilván nem ez a leghalkabb megoldás, de CFhez pl. a legideálisabb, ill. kis, kevésbé jól szellőző házakkal rendelkezőknek is, mert nem fűt be. -
and1ao
őstag
válasz
Sgt. Chris #14274 üzenetére
Refet én kerülném hűtés borzalmas terhelés alatt hangos nagyon
-
Sgt. Chris
aktív tag
Ez jó árnak tűnik.... De ez a referenciakártya milyen?
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #14260 üzenetére
Nem mentek, csak CCC tuning volt.
Most alapon van, ha esemény van írom majd.(#14272) Sgt. Chris: még az sem kell hozzá, calayst-ből is meg lehet ejteni ezt.
-
and1ao
őstag
válasz
Sgt. Chris #14267 üzenetére
Utóbbi OC változat
-
Apollo_21
addikt
válasz
Sgt. Chris #14267 üzenetére
Engine Clock 860 MHz
Memory Clock 4800 MHz ( 1200 MHz GDDR5 ) ez a "sima"A "T" elnevezésű a TOP verzió mindíg a kiadott legnagyobb órajelű verzió...
Engine Clock 1000 MHz
Memory Clock 5000 MHz ( 1250 MHz GDDR5 )Sapphire esetében GHz Editionnak hívják..itt TOP az elnevezése.
-
Chapel
addikt
581 hsz óta jártam erre...volt valami izgi?
pl. ajánlott béta driver 7870-hez? Nálam még régebbi (6 vagy 7) van...
-
and1ao
őstag
válasz
Sgt. Chris #14263 üzenetére
ne összehasomlítóba linkeld hanem külön külön a két terméket
-
and1ao
őstag
válasz
Sgt. Chris #14261 üzenetére
Tudomásom szerint a Black screen csak Sapphire-oknál áll fent.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Ha most rendelnék be egy ASUS, MSI, vagy Sapphire 7850 2GB-t VGA-t mennyi az esély, hogy belefutnék az általatok emlegetett black screenekbe és újraindulásokba? Valahol olvastam, hogy az ujabb szériáknál már javították a problémát, de félek tőle, hogy még valami régebbit kapok raktárról... Ha nem tudtok megnyugtatni, el kell gondolkoznom a GTX660-as opción.. :-)
Amúgy ez az ASUS szimpatikus, viszont a MSI és A Sapphire rövidsége okán jobban passzolna a házamba!
-
-
korcsi
veterán
Na, bajött az első "black screen"-em 3 hét után, portal2-vel kép fekete, hang beakad, ventik felpörögnek
1150/1350-re húzva a kártya, most visszarakom alapra, ha úgyis produkálja, akkor gubanc van. -
Sanci789
aktív tag
Sziasztok. Sajnos nem jártam már itt június óta. Érdemes valami extra infót tudni a 7850-esről (Sapphire)? Valami programot feltenni, vagy valamit állítani a Catalystban a 3D alkalmazás beállításokba állítani (Sokat játszom)? Vagy esetleg BIOS frissítést csinálni?
Előre is köszi bármi infót
-
GeneraL_XTX
veterán
Próbálkozott valaki innen a beta driverek valamelyikével az LA Noir-al win8-on (pro,x64)
Ha igen, akkor elindult a játék?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Malibutomi #14250 üzenetére
Általánosságba véve gondoltam az előbb felvázolt dolgot.
FC3-mal nem játszottam még, így arról nem akarok véleményt nyilvánítani. -
mrhitoshi
veterán
válasz
DroiDMester #14243 üzenetére
Elég elvetemült dolog élsimítás nélkül játszani gépen.
Én nem tudom elképzelni gépen a játékokat élsimítás nélkül.
Éppen azért váltottam vissza a multiplatformos játékoknál PS3-ról PC-re, mert PS3-on iszonyatosan zavart az élsimítás hiánya.
Red Dead Redemption (szerintem) hányadék ilyen téren.
De az is igaz, hogy 8x MSAA és 4x MSAA között a különbség nem éri meg a -20-40 FPS-t. -
Savanya
addikt
Valakit zavar az új rövid Sapphire HD7870 akkor szívesen elcserélem a régebbi GHZ Edition-omra / nekem most a méret a lényeg és nem ártana ha 2-3 cm-rel rövidebb lenne /
-
gyuromoj
veterán
válasz
DroiDMester #14244 üzenetére
Kedvem volt hozzá végig is toltam. Az szépen futott, ott be se kapcsoltam, mert csak zabálta a gépet.
MP3-ban 4x-esen simán játszható 40-60fps. Egyelőre elég mindenre a kártyám, a többit pedig a jövőre dől el.
Szerintem az új Bioshock-nak elég lesz, de a Crysis 3 alá már fog kelleni az OC. -
-
-
and1ao
őstag
Kellemes Boldog karácsonyt kívánok én is a minden kedves topiclakónak!
-
gyuromoj
veterán
válasz
Tomix24 #14240 üzenetére
Tudom, ezért vettem olyan alaplapot amibe bedobhatok még 1 VGA-t, de lehet majd inkább veszek egy erősebbet, vagy eladom az egészet és váltok nextgen konzolra majd novemberben.
Mondjuk jövőre nem tudom milyen gépzabáló játékok jönnek a Crysis 3 és Bioshock Infinite kívül, szóval lehet elég lesz még a rendszerem egy darabig. Mivel most alapon hajtom a kártyát, a benne lévő tartalék kiszolgálhat még valameddig.
Én személy szerint Messiásként várom a nextgen konzol generációt. -
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #14238 üzenetére
Csak teszteltem, mert végre van egy olyan rendszerem amin élvezhetek minden játékot szinte a teljes pompájában.
Mondjuk ha a HD8750/70 3GB és a HD8950/70 4GB lesz, akkor elgondolkodok a cserén. Lehet bezöldülök ha kell. -
gyuromoj
veterán
Ma végre sikerült a MP3-mat kipróbálnom.
Hááát mindent kimaxolva 1080p-ben, 2GB VRAM felett kért és játszhatatlan szintre lassult be.(következő kártyám min. 3GB VRAM-os lesz, ha nem 4)
Levettem az MSAA-t 4x-re akkor simán megy. Majd húzott kártyával is megnézem hogy mit produkál.Kellemes Karácsonyt minden kedves topiclakónak
-
Pandur
csendes tag
Boldog karácsonyi ünnepeket mindenkinek !!!
-
torma1981
veterán
Boldog karácsonyt minden AMD és Nvidia tulajnak.
-
Tomix24
addikt
Kellemes Ünnepeket srácok!
-
Malibutomi
nagyúr
Boldog karácsonyt minden topiclakónak!
-
miresz
veterán
Békés,Boldog Karácsonyt kívánok,mindenkinek!
-
csucsbicep
nagyúr
Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket a topik lakóinak!
-
kittl1120
csendes tag
azt még nem említettem, hogy betettem öcsém hd5770 kártyáját is a gépembe ugyanazzal a dsub-dvi átalakítóval , amit a hd7850- adtak de ott nem vettem észre a csikózódást vagy ne is hasonlítsam össze a két vga-t?
-
kockaharcos
senior tag
Mióta eladtam az egyik kártyát, így használom: Msi Afterburner
-
Repsol600
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #14219 üzenetére
Sapphire vagy Asus.
-
kittl1120
csendes tag
[link]
És egy ilyen kábel nem lenne jó átalakításra? -
ctrlaltdel13
őstag
sziasztok
7850 re esetta a választásom, milyen vagyis kinek a kiadását érdemes venni??????
-
odorgg
addikt
válasz
- = Zk = - #14210 üzenetére
De van, csak picikét drága. Max 5k-t költenék rá én is, de 16-ért nem is olyan zavaróak azok a csíkok
-
Kicsit meghúztam a kártyámat 7870 OC
Ezekkel az adatokkal nem lehet semmi gond ugye? -
kittl1120
csendes tag
Na úgy néz ki tényleg ez a DSUB átalakító a hiba mert 2 db hdmi tv-n tökéletes volt a kép .
nincs valami megoldás erre , hogy ne vegyek új monitort? -
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #14201 üzenetére
Az lesz
Dell U2312 az álmom
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- WOT - Roham
- Ford topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- RAM topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest