- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
hhx
tag
Mikor fog kijönni új driver vajon? November már rég volt, gondolom átugorják a 12.12-t, aztán lesz belőle egy 13.1. (Egyébként semmi problémám a 12.11b11-el.)
-
gyuszaa
őstag
válasz
Tomix24 #15793 üzenetére
Én már pár nappal hamarabb már lefoglaltam magamnak egy 50-est, meg gyűjtök platformváltásra is.
De tényleg aki most gondolkozik az vigye(#15795) GergoHD
Sokszor téma volt ez már itt, keresőbe is beírhatod.
Főleg multiplayerben bizonyul kevésnek, és meg kell rángatnod mindenféleképpen. -
GergoHD
tag
válasz
seederking #15776 üzenetére
Oké majd még gondolkozom rajta még annyi kérdés hogy egyenlőre a processzoromhoz ha veszek egy 7870-et akkor az kb csak a 7850 szintjét fogja nyújtani addig ameddig nem tuningolom fel a procimat vagy veszek egy őjat?
-
gyuszaa
őstag
Ő lenne az.
-
Tomix24
addikt
válasz
Tomix24 #15790 üzenetére
A rossz hír, nem látom hogy ömlene be belőle. Szerintem limitált lesz a mennyiség is (Gondolom amennyi 79xx "selejt" volt) . Akinek van pénze, az hétfőn kora reggel kedvenc boltjában azonnal kérdezzen rá..
Alapon erősebb mint egy GXT6600ti és húzva egy GTX 670-nél ennyiért.. -
Tomix24
addikt
válasz
soultrapp #15777 üzenetére
TUL AX78702GBD5-2DHPPV3E | R470381 (nagyker azonosító)
RADEON HD 7870 PCS+ MYST 2GB DDR5 DVI HDMI 2X MDP 975MHZ
(Nálunk ez a modell van) - De teszteltek már VTX és hasonlóakat is. Lesz Sapphire is hamarosan.Múlt hét óta van.Bármelyik boltot felhívod, és megmondod hogy az Ingramon keresztül hozzon egyet, akkor tuti kap. 2 van még rakin. Nettó 52K körül +- van most(pontos árat nem írhatok). ~66.000Ft . Tehát Best Buy jelenleg. Aki vesz, vagy érdeklődik, engem ne említsen. De a kisker/bolti árat és boltot megírhatná..
Teszt Tahiti LE (melegedés/fogyasztás/játékok: [link]
Ez tűnik a legjobb tesztnek az új felépítésről.Szerintem aki most akar venni az ezt vegye. Kép:
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #15773 üzenetére
-
ZCoyote
őstag
válasz
DroiDMester #15779 üzenetére
Többet fogyaszt a Tahiti? Akkor inkább maradok a most kaphatóaknál, mert nem csak játékra lesz a gép, akkor meg ne egyen annyit.
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<- #15750 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #15775 üzenetére
hát hallod nem. olyat produkált pénteken, hogy hanyattcoptam magam
szitu
bevittem a főnökömnek melóhelyemre a gépemet. ő mégiscsak jobban ért az FX cpu-khoz...is. ugye, mert nekem nem ment sehogy 1600ba a rampár, illetve 4500on a cpu.nah, neki megvolt a 4500 és az 1600 is, DE a qrva élet a kecseg vrm hűtés gyenge és leoldott folyamatosan. úgy lekapcsolt, hoyg nem volt hajlandó bekapcsolni, csak egy másik táppal. és azóta ha rádugom a régi tápomat, nem kapcsol be vele a gép. szal most kölcsöntáppal vagyok, és szinte alapon a kicsike. 4,2-n....
a táp működik, leteszteltem. tehát számunkra megmagyarázhatatlan a dolog.
megoldás: vrm és chipset hűtés csere. meg egy új táp. ami bikább és egy esetleges CF-et is elbírhat...
szerk.
OFF mert cpus mizéria -
kovsol
titán
válasz
soultrapp #15780 üzenetére
Ma/vagyis tegnap
1200/1450@1,225V -ra raktam a kártyát és úgy játszottam órákon át. Így viszont már néha felment 50-54% -ra is a ventilátor fordulata ahol már kihallatszik a házból a hangja és 65-70 fokig is felmászott.
Amíg nem adom neki a maxos feszt, hanem mondjuk csak 1100Mhz -t és alap feszültség akkor 60 fok alatt marad és a fordulat is kisebb.
Ki kellene tesztelnem 1200 -t milyen minimális feszültségen viszi, lehet mondjuk ha 1,2V is elég lenne neki akkor nem melegedne így.
Nem szoktam mindig 1200-on járatni, csak ha olyan gameval tolom ahol kell az erő. Pl Starcraft2-nek egy 1100Mhz is bőven elég, oda úgyis inkább a proci órajel kell. -
soultrapp
senior tag
válasz
kovsol #15778 üzenetére
hát valószínű nekem is az lesz majd csak még nem tudom milyen.használt vagy új.
msi vagy sapphire.neked jó a hűtése az msinek?
Droidmester:nekem is ő említette.
csak lehet használtan tudok venni mondjuk 45ért 7850et és az mégsem 60lenne.főleg,ha az enyém elmenne jó árban nem kellene nagyon pótolnom.
-
válasz
soultrapp #15777 üzenetére
Tomix24 kolléga azt állítja hogy ő valami nagyker ben melózik és náluk már van ilyen Tahiti-Le nem is 1 típus 2-3.félét is említett és azt mondja olcsóbb mint a sima 7870 talán valami 60 -at említett árra Ha igaz akkor sz.tem 1-2.hét és ki kerül a kiskerekbe is, sz.tem érdemes várni kicsit aki most tervez 78xx vételt már ha nem zavarja hogy többet fogyaszt(a magas gyári alapfesz végett, ami kis szerencsével elég szépen alulfeszelhető lesz) még a nagytesó 7950 től is 20-30.W al a sima 7870 től meg ~60.W al eszik többet
-
soultrapp
senior tag
válasz
a 7870tahiti le.mikortól lesz kapható?és olcsóbb vagy drágább lesz a sima 70től?
-
seederking
őstag
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #15768 üzenetére
A mostani mar nem jo?
-
zserbox
őstag
válasz
itt a fórumon
de akkor álmodtam csak
ha tényleg húzható akkor királyság -
válasz
zserbox #15772 üzenetére
Azt hol olvastad hogy a Tahiti-LE nem húzható? Mert azok is mennek ~1200.MHz körül, ott meg már közel 7970.GHz Edition szintet tudják
íme 1210/1620.on és gyári alap feszen(ami kicsit magas 1,30.v)
A sima 7870.meg vért izzadva 1300.Mhz en is alig éri be a 7950.Boost(925/1250) teljesítményét, szóval tuningal nagyon el távolodik a sima 7870 től a Tahiti-LE
-
ZCoyote
őstag
Most raktam ossze egy uj konfigot mar csak a vga hianyzik belole. Egy 7870-est szandekozok bele rakni. Olvasgatva a topicot lattam emlegetni a Tahiti lapkat. Mikorra varhato az erkezese illetve megeri varni ra? Vagy nyugodtan vehetek egy Pitcairn lapkasat most?
-
bitum3n
tag
válasz
DroiDMester #15753 üzenetére
A többi cucc: asrock b75m dgs, i5, 3470-es, 8gb kingmax 1600 mhz, 500 gb hitachi, sharkoon vaya, meg egy 5k-s dvd író.
Am. dec. közepén vettem mindet, addigra visszavonhatta a gyártó az összes ilyen karit? Ha jól emlkészem korábban volt erről szó. -
GergoHD
tag
válasz
csucsbicep #15761 üzenetére
Köszi
-
csucsbicep
nagyúr
-
GergoHD
tag
válasz
miresz #15746 üzenetére
Köszi a választ
Hát igazából a lehetőségem meglenne húzni mert van egy CoolerMaster Hyper 212Plus cpu hűtőm csak az a probléma hogy nem értek a tuningoláshoz főleg a processzoréhoz meg nem is merek hozzányulni nehogy valami galiba legyen. Ha tudnál linkelni valami leírást ahol szájbarágósan leírják mit hogy kell azt nagyon megköszönném. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #15731 üzenetére
Mondjuk az érdemes hozzátenni, hogy Sapphire-ból átlagosan sokkal több fogy, mint más gyártó termékeiből. Egyébként hibás széria szinte minden gyártónál már előfordult.
-
miresz
veterán
-
zserbox
őstag
válasz
DroiDMester #15753 üzenetére
ismered ezt a tápot vagy csak kattogsz mert még soha nem hallottál róla?
-=ZK=-: ez a proci téma több mint érdekesfőleg mert kovsol kolléga 4,5 GHz nyomatja a 3570K-t bár az ugye csak 4 mag a tiéd meg 4-el több
-
válasz
bitum3n #15751 üzenetére
Hát ez a táp inkább ne is mondjak róla semmit...... 290.W ot tud papír szerint valóságba lehet csak 200 -at
Én inkább egy másik táppal próbálnám.. mielőtt bárhova is viszem, arra a tápra én egy 7750 se mernék rábízni
Milyen cuccok(cpu stb...) vannak még a gépedbe pontosan mert nem látnám hogy írtad volna
**********************************************************************************
zserbox megnézted 1.átalán az adatlapját? 2.é osztott 12.v os ág, és összesen 290.W ettől még egy 300.as FSP is jobb ne nevettess, na meg nézd meg kik gyártják: Románok mióta tudnak normális elektronikai cuccokat csinálni? sz.tem jó ha le tud adni 200.W ot 12.v on........ -
kovsol
titán
válasz
- = Zk = - #15738 üzenetére
Érdekes nekem nézegettem a cpu terhelést és három mag szinte maxon teker és a negyedik magon szokott változni némileg csak a terhelés attól függően milyen szerverre megyek be.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
and1ao #15745 üzenetére
Az tök mind1 az akkori technológia más tészta. Ma már megbízhatóbbak a vga-k és talán tovább is fogják már bírni. A gpu forrasz pontok elengedtek a 8xxx szériánál. A gyenge minőségű ólommentes cin golyók miatt. Tömeges meghibásodások a memória chipek a kártyán is szintén felszakadtak a hőtágulás miatt.
Az apple gépeknél is volt probléma.(#15747) bitum3n: Értem friss feltörekvő márka ez. Nincs tapasztalatom vele és nem is olvastam még róla véleményt. Elég szerintem a vga-nak. Tipikus ez a black screen hiba. Gariztatás gyanús.
-
bitum3n
tag
válasz
->Raizen<- #15744 üzenetére
[link] ajánlatra, egy másik topikban, Sapphire 7850 2GB GDDR5 OC.
A hang is beakad, elkezd zúgni, aztán reset gombra elhallgat. -
and1ao
őstag
válasz
->Raizen<- #15734 üzenetére
hol volt még akkor a starcraft 2 te 5 vagy 6 éve volt az a karim
már nem is emlékszem rá mert fekete pontot hagyott bennem de járt hozzá ajándék Supreme Commander
-
GergoHD
tag
Sziasztok
Videókártya vásárlás előtt állok és kondolkodtam a 7870-esben (MSI) de sokhelyen olvastam hogy az AMD Phenom II x4 965 nem birkózik meg vele ez igaz? Mert ha tényleg így van akkor maradok a 7850-nél.
A black screenről már olvastam hát egy kicsit félek tőle de azt irták hogy már javították a dolgot csak a régi kártyák hibásak (bocsi ha ez hülyeség de énis csak úgy olvastam) -
kovsol
titán
válasz
- = Zk = - #15712 üzenetére
Miért nem rakod fel ultrára amúgy? Simán elvinné úgy is.
Nem tudom amúgy a 64 fős szervert miért olyan fontos mindig kihangsúlyozni, ahogy néztem nekem 32 fős TDM és egy 64fős cq közötti cpu terhelés nem nagyon változik.
-
and1ao
őstag
válasz
->Raizen<- #15726 üzenetére
Legutolsó Giga karim egy 8600GT volt ami azt mondtam hogy 130 foknál nem szeretné tovább melegíteni magát így előteljesen kezdte feladni a szilicium a harcot csak nem értem hol járt a gyári TT védelem akkoriban?
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #15731 üzenetére
nem lehetne erről már lekattani?
nem derült ki egyértelműen hogy mitől van, nem?
akkor meg hagyjuk már ezt a gyártó civakodást, mindenki örüljön annak amilye van ha működik, ha nem akkor meg írt azt cső.
Rocky100
ez az ilyen gyártó hater meg ilyen gyártó fan vagyok meg elég csőlátásra vall szerintem. -
->Raizen<-
veterán
válasz
csucsbicep #15729 üzenetére
Hát még a sapphire 7xxx széria. Rengeteg a hibás darab.
-
Rocky100
csendes tag
Meglehet.Én sem azt mondtam hogy mindegyik szériájuk hibátlan csak mert tradicionális és jó márka a megbízható fajtából.Becsúszik az ilyen néha sajna
Asusnál tavalyelőtt meg egy rahedli halott bios-os alaplap volt na puff
Az aqua szervizesei hülyét kaptak már, személyes tapasztalat
Egyébként én meg Asrock "hater" vagyok.Igaz az alaplap de ez már off és nem ide tartozik
-
gyuszaa
őstag
Félretéve a viccet
Én nekem Gigabyte volt a GTX560, nem kerregett, soha nem volt vele probléma. Igaz húzni eszembe se jutott, csendes volt és nagyon jól hűtötte a kártyát, szép nagy dizájnos doboza is volt, bár én doboz megszállott vagyok. De én elhiszem, hogy nem sikerült jól a 7ezres szériájuk
-
gyuszaa
őstag
Elleptek
-
Rocky100
csendes tag
Köszi az útbaigazítást
Nekem mondjuk kedvenc márkám a Gigabyte.Szerintem megbízható minőségi tradicionális márka, de ezen nem fogunk összeveszni
-
válasz
Rocky100 #15716 üzenetére
a Gagyibájt OC kártyáknál szokott ilyen előfordulni leginkább hogy nem bírják már a gyári OC -se De néha megesik Asus vagy MSi és Sapphire kariknál is 1-2.db ilyen hibás példány
De a HD7xxx széria mind jól tuningolható, nem érdemes +pénzt kiadni amit magad is 2.kattintással megoldasz CCC -ben bár a 77xx szériánál már elég gyengék mostanság a GPU -k és a sima verziók nem mind viszik a gyári OS -s verziók órajeleit sem tehát 7770 nél azért van némi értelme a gyári OC verzióknak de 78xx nél nem mert itt az összes VGA tudja azt a parányi OC -t amit gyárilag rátettek
-
bitum3n
tag
Hali!
Na egy újabb dolgot vettem észre a 7850 karimnál. Online mmrpg-vel szoktam játszani, 3 kliens fut egyszerre, egyik se teljes képernyőn, így rendben van nem hal be. Viszont pl bf3nál, warfighternél és egyéb gameknél ahol full képernyőn megy ott behal. Ez is BS hiba lehet?
Egy ismerősöm pl arra gyanakszik, hogy a 400W táp nem elég és azért van ez. -
Rocky100
csendes tag
Üdv
Mi igaz abból hogy a gyárilag oc-zott 7850 és 70esekkel probléma van?Gondolok itt csíkozódásokra játék közben a képernyőn(én szemetelésnek hívom de lehet rosszul gondolom).Elég sok 7850 oc tulajnak problémája van mostanában ilyen téren azért gondoltam megkérdezem egy tuti helyen is mint a PH
Vagy csak driverhiba lenne?
-
-
Tomix24
addikt
válasz
soultrapp #15707 üzenetére
Persze, van itt minden
PH piac rész: Apróhirdetések Innen mennie kell.
-
lowzor
veterán
válasz
- = Zk = - #15704 üzenetére
Nem csak a base-en, hanem a sűrűjében is. Meg mondjuk heliben/ jet-ben. Gulf of Oman-on.
Nekem fontos. Multi FPS-eknél én úgyvagyok, hogy minden FPS számít. Meg ha már megvettem egy VGA-t, akkor az összes teljesítményét kiakarom használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Építő/felújító topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Ha nem lenne elég a beépített tele…
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Interactive Brokers társalgó
- Mazda topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest