- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A DirectX 11 natív támogatását bizonygatja az Imagination
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
Van összehasonlítási alapom, ahogy írtam, van egy pár UHD lemezem, nyílván egészen más kategória egy 70-100 GB-os lemezen lévő anyag, mint egy 4-12 GB-os, tömörített stream. Csak az újabb kiadványaimon van Atmos hang (pl. SW Zsivány Egyes, EP. VII stb), ami persze rendben van. Nincs külön soundbar-om, bőven elég a 17 nm-es nappalimba, amit az LG C1 tud (2.2 Ch, 2 front, 2 mélynyomóval, összesen 40 Watt, kiegyensúlyozott hangja van). Utóbbi kettő filmet összehasonlítottam a Disney+-on elérhető változatokkal, azért van különbség valóban. Viszont Apple TV+-on is vásároltam: A Top Gun: Maverick (az UHD lemez kiadványa egy 4K demó lemeznek tekinthető, abszolút definiálja szabványt), a Dűne 1-2, MI:Leszámolás (1.rész), mind-mind nagyon rendben vannak videó (Dolby Vision) és hang (Dolby Atmos) terén is, annak ellenére, hogy streamingen nézem. OLED-en olyan élmény, hogy végig vigyorogsz mindegyik felsorolt filmnél. Netflixen is szoktam időnként saját gyártású tartalmat nézni, azzal sincs igazán fájó minőségbeli gondom. Állandó előfizetésen tartom a Prime Videót (az egyedüli streaming, ami nekem pénzt ér), nah az elbújhat bőven az Apple TV+ minősége mellett (néha enyhén lilás-zöldes lesz a kép). A Disney+ is jócskán fluktuál streaming minőségben, még Marvel filmeknél is..
-
ricsip
addikt
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Az UHD bluray lemezen nem csak jobb minőségű a kép (kevésbbé van letömörítve, mint ugyanazon film streaming-es verziója), de ott van mellette a (több) lossless audio sáv is, és a dolby atmos is. Amiből streaming-re (netflix, apple) csak egy letömörített atmos származék jut. Atmos és atmos között is van különbség, hálaistennek dolby-ék itt is tudtak baszakodni a szabványuk többféle párhuzamos implementációjával!
-
A licenszelest azert elmondhattatok volna. Linuxban H265 es variansai alapbol nincsen benne, es pls MS azt tolja mar.- Ahhoz hogy legalisan dekodolt, MS Edge bongeszo kell aktiv MS jogokkal (fiok), vagy meg kell venni Linuxhoz a jogi okok vegett. Mi ezert vagyunk linux alatt MS Edge-re szorulva, mert csak igy megy a videos anyag Azure-rol. az ara amugfy olyan 20-30 dollar / Linux vegpont. Szoval ha valaki bekapcsolja ezt mondjuk Ubuntuban, akkor elvileg nem legalis a dolog, hacsak ki nincsen fizetve.
-
Neurotoxin
őstag
+1. A legviccesebb az egészben, hogy van, amelyik pl. elboldogul a H.265-el is, de a hangra kiköpi, hogy "nem támogatott formátum"
2025-ben szánalmas (nem belépő, mezítlábas modellek), direkt nem írok gyártót, mert néhányan megsértődnének. Mióta visszatértem 2018-ban a konzolozáshoz, csakis Xbox alól, KODI/XBMC alatt játszok le bármilyen videós tartalmat (van HDR támogatás, igaz DV nincs, de támogatja az Atmos-t, a DTS-t is "lekonvertálja", tudok váltani akár a 8 hangsáv közül is). Attól meg szó szerint 'fázok', hogy az OLED-be pendriveot dugdossak.@laed: UHD adás ebben az országban? Ebben az évszázadban biztosan nem. Egyébként meg szinte biztos vagyok benne, hogy teljesen fölösleges. Sztárban sztár, Ázsia Express, Megasztár szennyekre fölösleges a sávszélesség, ahogyan a 18 órai horror híradókra is.. Aki meg továbbra is szívatni akarja magát a kábeltévé fogalmával, a Mozi+ jellegű csatornákon már egészen jó HD minőség van és most szigorúan az utóbbin azt értem, hogy elfogadható. Édesanyáméknál Szegeden One (ex Digi) kábeltévé van, a párja nézi rajta a meccseket, filmeket. Legutóbb otthon voltam, kicsit ledöbbentem, hogy a 65"-ös TV-jükön egészen szép képe volt az adásnak. Nekem itthon már nem felelne meg, de nincs is kb 15 éve kábeltévé szolgáltatásom. Bőven elég a tucatnyi megjelenésből az az 1-2 film, ami érdekel, plusz van Prime Video előfizetésem (kb 600 Ft havonta), jópár 4K Bluray lemezem, mindig van mit nézzek, már amikor egyáltalán TV elé kerülök.
-
PuMbA
titán
válasz
Matrox1995
üzenetére
Kösz, hát igen
A H265 sokkal jobb még jóval kisebb tömörítésnél is, H264-nél pixeles és szétesős a kép. -
Pikari
veterán
válasz
Matrox1995
üzenetére
Mindig akkorára állítom, hogy ne lehessen szemmel semmilyen minőségromlást megállapítani a mozgásokban és a képminőségben sem. Ahogy írod is, ez minden anyagnál más. Mindig csak és kizárólag veryslowal enkódolok (amennyiben azt az adott enkóder támogatja).
-
Matrox1995
tag
Teszteltem már én is:
A videó 4 másodperces.
Kétmenetes kódolással készült 10MB-os fájlméretet megcélozva.
szoftver: avidemux 2.8.1
A képek az 55. képkockánál készültek. A képeket jobb helyre nem tudtam feltölteni, bocsi. Nagyobb felbontást jobb klikk, kép megnyitása új oldalon (bocsi).
Nyers ProRes (2160p, 4:2:2, 411MB)
x264 veryslow preset (2160p, 4:2:0, 12,3 MB, elkészült 1 perc 59 másodperc)
x265 medium preset (2160p, 4:2:0, 11,7MB, elkészült 1 perc 26 másodperc)
Nyilván a processzorom (i5 6600) nem alkalmas erre, azért is kódolta nagyon sokáig, ezt a röpke 4 másodperces videót.
Mint látható, x265 esetében nem volt szükség a medium presetnél nagyobbra ahhoz, hogy ne essen szét a kép, cserébe minimálisan kevesebb a részlet.
Ami még fontos, hogy x264 esetében ennél a presetnél már el kell felejteni azt, hogy a videókártya hardveresen dekódolja.
A CRF-es példáddal az a gond, hogy nem írtad oda, hogy mennyire állítottad be, azért remélem nem ugyanannyira, mert ami x264 esetén crf 23 az x265 esetén kb. crf 28, de ezt rengeteg minden befolyásolja (leginkább a grain a képen).
itt vannak a mediainfók is:

-
-
Pikari
veterán
Nem nyitok vitát. Készíthetsz és elküldhetsz nekem egy tetszőleges videót tetszőleges felbontáson, aminek szerinted több értelme van, és megnézem azzal.
Egyébként videót crfel, és nem megabit per szekundumhoz konvertálunk már, nem 1996ban vagyunk. A felesleges körök elkerülése végett ne foglalkozz a beállításaimmal, hanem küld át a videót, és mutatom az eredményt, méreteket, időket.
-
PuMbA
titán
Ennek így mi értelme van? Az eredeti videó minősége még 720p sincs, mert egy pixelhalmaz az egész
De ok, legyen ez a videó. A H265 kódolást állítsd be úgy, hogy a végeredmény fele akkora méretű legyen, mint a H264-et és úgy nézd meg. Melyik verziójú x265 kodekkel enkódolod és milyen beállítással? 720p-re elég 2mbit/s videó Level 3.1-ben. -
Pikari
veterán
cpu: Ryzen 9 3950X (32 szál)
eredeti (12.2mb h264 720p):

h264 720p (7.0mb, legjobb minőségű encode 13mp):

h265 720p (7.0 mb, legjobb minőségű encode, 2 perc 56mp)

Egyezzünk ki abban, hogy nem pazarlunk el pár milliárd dollárt az adónkból erre a műsorszórás új paradigmáját alkotó elképzelhetetlen csodára.
A macska nem sérült meg a kísérlet közben.
-
PuMbA
titán
Comparison of compression efficiency between HEVC and VP9 based on subjective assessments
2014-ben csinálták ezt tesztet a H265 bevezetésekor 4K anyagokkal, hogy leültettek embereket egy 56 inches profi Sony Trimaster referencia monitor elé és az jött ki, hogy a H265 átlag fele bitrátával ad ugyanolyan minőséget, mint a H264. A linken láthatóak az enkódolási beállítások is.
-
ricsip
addikt
Egy jó minőségű 1080p h264 bluray rip legyen mondjuk 35-40 GB.
Na most ehhez képest egy 2160p h265 UHD rip meg csak 45 GB. De vedd figyelembe, h. a 2160p az bizony 4x akkora felbontás (azaz 4x annyi pixel) mint a 1080p. Plusszban a h265-ben van HDR és 10 bit-es komponensenkénti színmélység a h264-es SDR és 8 bit-jéhez képest. Azért ez nem olyan rossz. -
Pikari
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
ha este ráérek, megnézem pontosan
-
PuMbA
titán
Nem véletlenül az AV1 lett a streaming szolgáltatók és YouTube választása a VP9 / H265 után, de a VP9 / H265 kompatibilitása még mindig sokkal jobb, mert régebb óta támogatják a TV-k, telefonok, eszközök. H266-nál egyelőre nem látszik, hogy sokan használnák, pedig már van egy ideje.
-
PuMbA
titán
A H264 enkódolás tényleg nem gépigényes, de a H265 már az és minél modernebb, komplexebb a kódolás, annál gépigényesebb
Az ingyenes VP9 utód AV1, illetve a már szabvány H266 meg még jobban. Hamarosan meg jön az AV2.Az én videókártyám már tud AV1-be felvenni és kódolni és hát sokkal jobb minőségű, mint H264-ben vagy H265-ben ugyanakkora bitrátán.
-
PuMbA
titán
Ez nem a szarul implementált / rossz enkóder miatt van, hanem azért, mert valós időben kell enkódolni és nem várhatsz tíz perceket, mint például egy pc-s "majd valamikor kész lesz" enkódolásnál
Telefonon a felvétel leállítás pillanatában azonnal ott a kész H265 anyagod, emiatt lesz nagyobb a mérete és a bitrátája."20mb lesz ugyanaz a videó akár h264-el, akár h265el."
Attól függ mit állítasz be. Be tudod állítani, hogy fele akkora legyen a h265.
-
Matrox1995
tag
Persze, mivel a Google nem akart fizetni a licencdíjért.
Ettől még a streaming szolgáltatók kivétel nélkül azt használják 4K, HDR10, DV esetén.
Netflixnél már van AV1 is, ha a készüléked hardveresen tudja dekódolni, illetve korábban VP9-el is próbálkoztak, de azt teljesen elengedték."A TV adások 720p szoktak lenni, esetleg 1080p"
Jó is lenne, de a valóság az, hogy továbbra is interlace-ben megy a bohóckodás.
576i, 1080i -
Pikari
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Úgy sikerült, hogy állítani lehet a menüben a bitrátát, attól még szarul vannak implementálva az enkóderek. Ennek eredményeképp az én telómmal 150 mega, nálad 75 mega, rendes encoderrel viszont 20mb lesz ugyanaz a videó akár h264-el, akár h265el.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azért hagyták ki mert licensz díj Köteles a h265.
Plusz a h265 böngészős támogatása Windows esetén még máig nincs megoldva normális módon nativan.
Android esetén pl a böngésző alapból hozzá fér a rendszer kódekhez.
De pl a vp9 hardveres gyorsítás is megoldott szerintem már lassan 10 éve. -
aprokaroka87
nagyúr
Nem tudom akkor nekem hogy sikerült h265-ben a telefonom kamerájával 1 perces 73.5 mbyte videót csinálni.
h264-ben szintén 1 perces videó 145 mbyteH265 Esetén a videó bitráta 9.971 mbit/sec
H264 Esetén meg 20 mbit/secEz egy alsó kategóriás telefon már, ja és azt sem árt tudni hogy a telefonok kamerája eleve nagyobb bitrátát használ.
Azért hogy minél kevesebb részlet vesszen el.Teljesen mindegy hogy milyen codec, a fájl méretet leginkább a bitráta és az idő fogja befolyásolni.
-
Pikari
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A telefonok is tipikusan 1080ban veszik a videót, de amelyik h265 enkódert használ ehhez, annak is annyira gagyi a chipbe épített h265 enkódere, hogy egy 1 perces videó kb 150 megás lesz. Ugyanazt a videót ugyanilyen minőségben egy rendesen beállított és lefuttatott h264 enkóder kb 10-30 megából kihozza. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, nem a h264 a fő baj, hanem a szétspórolt hardveresen gyorsított enkóderek, amiknek a minősége a 20 évvel ezelőtti szinten ragadt, és ugyanezen filozófia mentén csinálták meg a h265 enkódert is, ezért semmi pluszt nem ad.
Ha h265-re állítanák is a világot, kb 10% sávszélességet lehetne spórolni vele 1080p-s felbontás körül, a mainstream rendszerekben az enkódolás minősége ugyanúgy rendkívül gagyi maradna, cserébe szinte mindent le kéne cserélni újra. A h265 egy zsákutca.
-
Héraklész
senior tag
Azt írtad, hogy "720p-ig". És egy szakmai fórumon, oké, "szakmai" fórumon nem a legelterjedtebb megoldást kellene kitárgyalni, hanem a nívósabbat. A legelterjedtebb az hulladék sztinte mindenben.
Egyébként 720p alatt nem mindegy milyen tömörítés? Azoknak a videóknak teljesen mindegy, mert nyilván nem a minősége miatt nézi az ember. Oda a DivX is teljesen jó volt.
Ráadásul a tárhely sem lényeges ekkora méretben. -
Pikari
veterán
válasz
Héraklész
üzenetére
A TV adások 720p szoktak lenni, esetleg 1080p, de a mobilok is tipikusan ekkora felbontásban veszik fel a videókat. Ezek a széles körben elterjedt felbontások. Hogy mostantól mondjuk 20 év múlva mi lesz, azt nem tudjuk, addigra a h265 biztosan többszörösen túlhaladott lesz, hiszen már most is az.
-
Pikari
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ez így van, viszont 1080p és 2160p közötti felbontásra a h265 sem igazán jó a fejlettebb codekekhez képest.
-
Héraklész
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
1080p alatt mindegy. Fájlformátumok, tömörítések összehasonlításánál nem a krumplifelbontásokkal kellene foglalkozni szerintem.
Nem is értem Pikarit, ennyi erővel a 360p-t is kiemelhetné.
-
laed
senior tag
és bármire rákötheted
Ha van rajta szabad port. Azért szomorú ez. A múltkor 1 komplett kistévét kellett kidobnom, mert bár működött, a VHF sávú analóg szórást leállították. Átalakítózni meg annyiba lett volna, mint 1 új TV.
De (amit amúgy azóta már nem is kapni) a TV-tunerkártyám volt vagy 34 rugó;
nem örülnék, ha selejtezni kéne.
Ez így legalább akkora gond, mint a 2G várható leállítása. A mobilok még hagyján, de sok eszköz, ami ezt a sávot használta (pénztárgépek, riasztók) nem lesznek majd jók. -
PuMbA
titán
Azért annyira nem nagy probléma ez. Egy DVB-T2 vevő jelenleg 7 ezer Ft: Sencor SDB 524T, ami nem nagy tétel és bármire rákötheted
Elmész egyszer ebédelni és kifizetsz ennyit kajára.Pikari: Azért sokaknak megéri szórakozni vele
Az összes streaming szolgáltató használja a H265-öt, a 4K Blu-ray lemezeken is H265-öt használnak, valamint külföldön sok országban is a TV adásoknál ezt használják. -
laed
senior tag
mi viszont leragadtunk a sima DVB-T-nél H264-gyel.
Egyébként már mástól is hallottam ilyen véleményt, hogy ha már úgyis támogatott több készüléken, akkor át is térhetnénk rá. Csak hát ugye a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű. Míg számítógépen letöltesz 1 programot, és mehet akár a H.267 is, addig a televíziózásban a komplett hardvert kell cserélni, ami azért már húzósabb. Nem véletlen, hogy pl. az UPC már 25 éve mpeg2-ben tolja.
-
Pikari
veterán
A témába vágóan azt, hogy 720p-ig azonos minőség mellett kb 15% különbség van a h264 és h265 között rendesen beállított enkóder mellett a fájlméretben, ami miatt nem igazán éri meg szórakozni vele.
És azt, hogy az nvidia/qualcomm gpus enkóderei kb 2x-3x akkora fájlmérettel tudják hozni ugyanezt a minőséget, és valamiért ezt a szutykot gondolják a tudatlan felhasználók a h264 csúcsának.
Jöhetnek fejlettebb, és sokkal jobb codekek? Jöhetnek, de nem a h265 lesz az.
-
PuMbA
titán
Na és mit sikerült megállapítani? A H265 mekkora bitrátán hozza ugyanazt a képminőséget, mint a H264?
A Netflix arra jutott a saját tesztjében, ahol 5000 videót kódoltak át, hogy 35-54%-os bitráta redukciót lehet elérni azonos képminőség mellett a H264-hez képest: [link]Én is körülbelül ennyivel kevesebb bitrátára állítottam a kódolást és én hasonlónak láttam, ez jó, mert helyet spórolok.
-
csibe1
veterán
Tudja a hangsávváltást is? Ha nem akkor bukta, mert egy 12 ezres android box körberöhögi. Ezért legyen x65-ös cucc a tévében, hogy annak a licencdíját is ki kelljen fizetni kb feleslegesen?

Megy itt a számhajhászás, hogy ki mond nagyobbat, aztán a minőség meg nem mindig javul. -
Dr.NX
veterán
Miért lett volna szó, amikor a H.265+ nem egy szabvány, hanem a Hikvision saját házi barkácsa.
https://www.securinfo.hu/telepitoknek/6047-6047.html -
PuMbA
titán
Egyébként Csehországban 2017 óta már van DVB-T2 H265 kodekkel (és jó pár EU-s országban is)
2020-ban kapcsolták le ott a sima DVB-T sugárzást H264 kodekkel és azóta van kizárólag H265 kodek náluk."Pl. nem kellett újra vevőeszközöket osztogatni a rászorulóknak."
Magyarország hamar állt át és emiatt kicsit lemaradt. Sok más ország később kapcsolta le az analógot és már olyan eszközöket tudtak adni 2015 után nem sokkal a rászorulóknak, ami DVB-T2 és H265 kompatbilis. Így hosszabb távon jobban jártak, mi viszont leragadtunk a sima DVB-T-nél H264-gyel.
-
laed
senior tag
Mármint az az okosság, hogy rosszabb minőségben nézheted őket, mintha H265 lenne?
Nem, az az okosság, hogy több eszközzel kompatibilis.
Pl. nem kellett újra vevőeszközöket osztogatni a rászorulóknak.
Az SD TV2-nek vagy RTL-nek ez úgy se sokat számít; az államik meg fent vannak műholdon ennél jobb minőségben. -
Pikari
veterán
Nem tudom, mit csináltak, de az összes szolgáltatónál, ahogy mondod, olyan 2022 után megfostosodott a képminőség, és ahogy mondod, megjött ez a csodálatos mpeg2-re hajazó blokkosodás. Ezt a h264 olyan 27es crf fölött kezd produkálni normal preset mellett (de szerintem a legtöbb csatornánál ez tuti nagyobb szám), meg kb a 15 éves gpus nvidia enkóderek kimenetei néznek így ki, ami nem productionra van, hanem arra, hogy a vérpistike ezzel streaemlje a játékát élőben a többi autistának.
-
ricsip
addikt
A b.zi 4ig amint kézhez kapta a digi-t, 2022 elején szépen letekerte az összes dvb-c csatorna bitrate-jét a béka segge alá. Azelőtt szép volt a kép, 1-2 tényleg gagyi teleshop csatorna kivételével a többin nem volt minőséggond, nagy képernyős tv-n sem Utána meg kb mindegyiken blokk-artifaktol a kép amint jön egy kicsit is gyors mozgás. Kb mint az SD Divx filmek a 700 megás CD korszakból '99-2001 között. Csak vagy 20 évet ugrottunk vissza ebben is. A havidíjat meg persze a mocskok egyből el is kezdték emelgetni.
-
Pikari
veterán
Maradjon még csak szépen a h264 a televíziózásban, ne kelljen 5 évente tévéket / set top boxokat cserélgetni azért, hogy 10%-al jobban nézzen ki a kép. 2100-ig nyugodtan maradhat a h264 szerintem, ha csak addig valami nagyon radikális változás nem lesz a televíziózásban (hologram/agyba sugározott kép/stb elvadult scifi dolgok). Egyébként most sem a h264 okozza a minőségbeli problémákat, hanem az, hogy olyan minőségben enkódolnak a szolgáltatók és tv csatornák az egységsugarú gpus csodaprogramjaikkal, mint a falrakenegetett híg fos. Mint az informatika összes területére, ide is valószínűleg tódulnak be az értelmi fogyatékosok mutatványozni, és nem képesek egy ffmpeget se rendesen felparaméterezni.
-
csibe1
veterán
Nem mindegy, hogy tévé vagy televízió.
A tévé készülékeket inkább hagyjuk. A sóherek olyan vacak médialejátszó szoftvert tesznek rá alapból, hogy még hangsávot se tudsz váltani, röhejes.
Aztán megy a csodálkozás, hogy miért kell külön android box, hogy normálisan tudj filmet nézni otthon. -
koop6
tag
Nekem ha TV-nek kell valamit leadnom, az vagy ProRes (többnyire 422HQ), vagy XDCAM.
MP4-et (gondolom h.264-re gondolsz AAC hanggal) szerintem semelyik TV sem használ, max ha nem tudsz normális minőséget leadni.
TV-nél az számít, hogy milyen kijátszó lánca van, az milyen codec-et használ.A video szerintem ebben a formájában teljesen felesleges készült el, írtó információszegény, kb. még a felszínt sem lehet látni, amit meg lehetne kapirgálni...
-
laed
senior tag
"LIKE-oljuk ezt." - Ez egy kicsit nehéz, ez a videó 1 kicsit zavaros.
De szerintem az is kérdés, hogy az ember milyen világban mozog.
A televíziózás a H.264-et használja általában, szóval én inkább maradnék ennél.
Megint más a szitu ha az ember fotós/operatőr és támogatja a készüléke ezek közül valamelyiket.
De ez is olyan, hogy akár már holnap kitalálhatnék 1 másik formátumot; csak ki a franc fogja azt használni...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Harry Potter - fan topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Filmvilág
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- E-roller topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Lenovo X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- 27% - MOMODS 15.6" 1080P FHD IPS FreeSync Portable Hordozható monitor!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B365M i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 TG GAMDIAS 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
2025-ben szánalmas (nem belépő, mezítlábas modellek), direkt nem írok gyártót, mert néhányan megsértődnének. Mióta visszatértem 2018-ban a konzolozáshoz, csakis Xbox alól, KODI/XBMC alatt játszok le bármilyen videós tartalmat (van HDR támogatás, igaz DV nincs, de támogatja az Atmos-t, a DTS-t is "lekonvertálja", tudok váltani akár a 8 hangsáv közül is). Attól meg szó szerint 'fázok', hogy az OLED-be pendriveot dugdossak.
A H265 sokkal jobb még jóval kisebb tömörítésnél is, H264-nél pixeles és szétesős a kép.