Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Ez mind viszonylagos.Nekem azert van egy jo hangrendszerem,hallgathatalan számomra a C2 es Philips 706 hangja is.
-
Neurotoxin
őstag
Nekem falon van az 55" C1, át is van állítva ennek megfelelően ez az opció a hangbeállításoknál. Nagyon jól szól, a 2 db mini mélynyomónak hála van mély is, én nagyon megvagyok elégedve vele. Társasházba már nem veszek soundbart, inkább zenehallgatásra valami kis kompakt high-end megoldást.
@Daywalker: +1.
-
csibe1
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
A Sonynak írtál már?
-
Sinesol
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Eleve a lefelé sugárzó hangszoro miatt már komoly gondok vannak direktivitással, szerintem emiatt is lehet ez a fura dobozhang.
Nekem csak 42-es van ilyenből monitorként, gondoltam ránézek már egy tesztre, lehet a 77-es lényegesen más, de kb. ugyanaz tultolt közép. [link]
-
Sinesol
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
C4-es Oled-em van, ezen főleg arra jó a hangszoro, hogy adjon valami hangot..

Se mély, se magas, a közeptartomány zavaróan emelt, eh...
Szerencsére főleg fejhallgatózok, a HD660 elég más kategória hangban.Utoljára jó régen a képcsöves LG adott viszonylag jó hangot, de azon kétoldalt értelmezhető méretű hangszórók voltak, nem olyan csipogók, mint amik ezeken a tévéken vannak. Aztán volt vagy 2-3 LCD LG, azok jelentősen sz.rabbak voltak, ott érezhető beszakadás volt minőségben, ez a mostani is kb azon a szinten mozog.
-
csibe1
addikt
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Társasházban lehet még a soundbar miatt is rínának.
-
JulianSinulf
őstag
Akkor én pont csak annyira igazán tudom, mint amennyire nem igazán állja meg a helyét.
A korábbi Samsung-unkkal sem volt gond, a mostani LG-vel sincs. Persze, ez nem fog annyi basszust adni, mint egy hangfal, de nem is fogom sajnálva nézegetni, hogy nem hallgathatom hangosan, mert átjön a szomszéd. Rengeteg zenét hallgatunk rajta és nincs vele gond. (A szomszéd vehetett múltkor valamit, mert nagyon dübörgött egyik éjjel. Valamiért ezt a nagyon rossz időpontot választotta. Hamar le lett állítva. Azóta sem hallottuk.)
Az LG monitor, míg az asztalon állt, megrezegtette az asztalt is a basszusoknál. Szóval ebben is van elég mély.
A tisztaságra sincs panaszom, nekem tökéletesen megfelel. Akik meg annyira vájtfülűek, azok vegyenek nyugodtan több ezer euróért hangcuccot. Meg aztán valami olyan is szóljon benne, aminél ez fontos és elég tiszta is.Mindezt mondom úgy, hogy van két normális hangfalam a pincében, meg egy Technics erősítő is, amivel nagyon szépen szólnak, de azon a hangerőn, amin játék közben használom a gépet/PS5-öt, mindegy, hogy hangfal vagy monitor.
Ha lenne egy egyedül álló házam, akkor biztos, hogy komolyabb hangcuccom is lenne.
Társasházban nincs rá szükségem. -
csibe1
addikt
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"A TV-kben azért már elég jó a cucc, de a monitorok igencsak alul teljesítenek."
Azért ez nem igazán állja meg a helyét, főleg a mostani papírvékony tévék korában.
Nem véletlenül javasolnak a tévékhez a minőségibb hangzásra vágyóknak, sztereó hangfalpárt vagy egy soundbart. -
Neurotoxin
őstag
És ez most valóban akkora durranás? Még csak nem is OLED. Jah, hogy van benne tone mapping….A kékeknél is van baj a fejekben. Felesleges perifériák jönnek, de értékelhető játék megjelenés nincs….Ez a generáció kész kabaré!
5 éve én is egy 24”-es IPS monitoron játszottam végig a Halo:Infinitet XSX-en, na és..
-
Sinesol
veterán
válasz
JulianSinulf
üzenetére
A nyugodtabb helyre is vehetsz egy tv-t, nálunk pl 3 helyiségben is van tv, szóval nem látom sok értelmét ennek a monitornak konzol mellé.
-
JulianSinulf
őstag
A valóság.
Pont arról szól a dolog, hogy TV helyett monitor, így nem a családot űzzük ki a nappaliból, hanem mi megyünk egy nyugodtabb helyre.Mondjuk, ha ezt jó pár évvel ezelőtt lépik meg, mondjuk a PS4-hez, akkor sokkal több értelme lett volna.
De a mai TV-ken nem ritka már a játék opció. A miénken is van.
Nameg a 30 Hz sem gond már, simán tudják a 120 Hz-et is. Csak mondjuk a konzol nem tudja 4K-n.
A nagy kérdés a beépített hangszórók lesznek. A TV-kben azért már elég jó a cucc, de a monitorok igencsak alul teljesítenek.
Volt pár hangszórós monitorom, most is van, 2 is. A 49"-os szélesnek ótvar a hangja. A 48"-os LG viszont simán hozza a TV-ken megszokottat. Főleg ezért is van még meg, mert ez szolgáltatja a hangot a falról. Nem kell erősítő, meg hangfalak és emellett néha jól jön, ha van még egy kijelző. -
Citrone39
csendes tag
600 USD-ért már OLED monitort kapni. Ha nem ez alatt lesz jóval, akkor nem tudom kinek éri meg a Sony fanboyokon kívül. Bár a töltőállomás egy jópofa extra rajta.
-
sutyesz96
őstag
-
Franklin
addikt
28 hsz és sehol egy "minek monitor a konzolhoz, sokkal kényelmesebb a 65col TV előtt kényelmesen játszani" ??? Hát mi van itt???
-
adam320
senior tag
válasz
Patrik.Varga
üzenetére
Mert manapság mi nem túlárazott? Főleg Magyarországon.
-
Sanyi.mTs
addikt
Már csak egy "Steam Machine" méretű PS5 kellene, hogy elférjen az asztalon.
-
Patrik.Varga
tag
"A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz"
Túlárazott?
-
-
Raysen623
veterán
Kiváncsi leszek az árára, ha bejön hozzánk.
-
PTM
senior tag
Úgy látszik, hogy ebben a monitorban egyáltalán nem lesznek zónák illetve local dimming. Ami még mindig jobb, mint amikor ócskán működik és HDR-ben még kikapcsolni se lehet, mint a Dellnél.
Csak 70 ezer forintért van például Xiaomi G27Qi is, szintén IPS panel és WQHD, 180 Hz, 1152 dimming zónával.
-
KaitouP
nagyúr
Oké, de ha megnézed a RTINGS tesztjét erről a Dellről, rögtön egyértelművé válik, hogy miért „csak” ennyi ez a monitor. Pl. A local dimming nem szar, hanem... okádék.
A PS monitorról meg még azt sem tudjuk, milyen minőségű, csak a specifikációk ismertek. Érdemes előbb majd a tesztjét megnézni, utána majd látjuk, hogy mennyire éri meg az árát.
-
csibe1
addikt
"amely 27 hüvelykes méretben ideális társ lehet azon ügyfelek számára, akik nem igazán a nappaliban használják a szóban forgó játékgépet."
Szóval ha elég széles a wc ajtód akkor felteheted rá, és dualban nyomhatod.

-
PTM
senior tag
válasz
sutyesz96
üzenetére
Auto HDR Tone Mapping néven keresd, ha utána szeretnél nézni. A kijelző alapján állítja be azokat az értékeket a konzol, amiket amúgy első indításkor az Adjust HDR képernyőkön kézzel kell. Sony tévékkel eddig is működött, csak a gyakorlatban sokszor pontatlanul. Érdemes inkább megnyitni azt a képernyőt és ugyanúgy kézzel beállítani.
-
sutyesz96
őstag
"kijelzőoldali tone mappingot kínál a PlayStation 5-ön futó címekkel"
Ez mit is jelent?
-
válasz
nylontacsko
üzenetére
Főleg, hogy 100 K alatt 32 " méretű van. [link]
Az 1440p támogatás is megjelenés után lett valamikor aktív. Én nagyon örültem neki mert végre 32 " monitoron tudtam nyomni nem foglaltam el a Tv-t a nappaliban. -
Kaiku
senior tag
Egy kicsit el vannak késve. Tudom, tudom ez kimondottan PS monitor, de akkor is.
Dell van 78 ért, szóval nagyon jól kell ezt a monitort árazni.
https://www.alza.hu/27-dell-alienware-aw2725dm-d12947593.htm#reviews -
Kansas
addikt
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Kétlem, hogy tudna DWQHD-t(vagy egyéb 16:9-től eltérő képarányt), de 2560x1440-et már egy ideje tud.
Szerk.: Tévedtem
-
JulianSinulf
őstag
Korábban úgy volt, hogy FHD vagy 4K. Valamelyik rendszerfrissítéssel már WQHD-ban is megy? Akkor rádughatom a 49"-os DWQHD OLED monitoromra is akár

-
Kansas
addikt
Nem véletlenül. Csak olyan monitorra rakják rá, ahol szükség van a sávszélességére - ami max. felbontáson, frissítésen és HDR-rel nem igényel több sávszélt, mint amit a 2.0b tud, arra csak azt raknak.
Nem számoltam utána, de gondolom 1440p/240Hz/HDR már túl sok a 2.0b-nek, azért van rajta 2.1, meg persze mert a PS5-ön is az van és az tud is mit kezdeni az ALLM/HDMI VRR párossal, ami egy PC-n kb felesleges mert van Adaptive Sync és egyéb latency csökkentő tech(Reflex/AntiLag)... na meg DP, ami a HDMI-vel ellentétben nem licenszdíjas és több sávszélt is tud
-
Kansas
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
"Olcsóbb oledek is kaphatóak ma már."
Ja, de még azok se nagyon mennek be 200e alá, ha csak nem valami Aliexpress saját márkás, egy hasonló tudású IPS ASUS ROG(nem Strix) köntösben is alig megy 100e fölé.
"Egyébként ez a monitor se lesz budget konzol ettől nem tartok."
ASUS ROG-nak alighanem alatta lesz árban. -
Kansas
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
A konzolok a megfizethető árú(budget) gamingre valók.
Az OLED nagyon nem budget kategória még. -
Farkassacred
őstag
Ips oled helyett? Kékeknél sincs valami rendben a fejben.
-
Busterftw
nagyúr
Plusz pont a talp miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Robotporszívók
- Torrent meghívó kunyeráló
- Elemlámpa, zseblámpa
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest