- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kroni1
veterán
válasz
baloghbalint #13368 üzenetére
downgrade-elsz folyamatosan!?
-
Kroni1
veterán
válasz
baloghbalint #13365 üzenetére
hát igen, de akkor várd meg talán a Kaverit. Mondjuk játékra R9 mellé hidd el h jobb egy FX és a 970-es lap mint egy APU és az A88X chipsetes lap. Olyan dolgokban erősebb egy 6 vagy 8 magos FX nemcsak az APU-knál, de még akár az inteleknél is, ami nem látható egyértelműen csak az FPS értékekből. (de ugye játékoknál van más egyéb tényező is pl. frametime, képek közti késleltetés, stb. és nemcsak az FPS.) egy jó kis cikk az FX-ről ITT
Apollo kolléga megelőzött, de maximálisan osztom a véleményét! Semmi baj a 970 lapokkal, az ASUS M5A97 EVO R2.0 elég jól megcsinált lap, faxa UEFI biossal és nagyon jó áron van!
-
Kroni1
veterán
válasz
diablo1984 #13361 üzenetére
Amugy a tomshardware oldalon összekötötték 7750-el is és ugy is működött a dual graphics, ráadásul rendesen gyorsult is a 6670-hez képest! De én nem ajánlom a dual graphics-ot, ott is irták, hogy nagyon megakadnak vele a játékok, magasak a frame-time-ok, ergo ha van rá pénz akkor jobb egy r9-est magában rákötni, még akkor is ha annak nem segit az APU IGP-je..
-
Kroni1
veterán
válasz
Lesliegold #13350 üzenetére
A VGA órajelet is huzhatod, ha 5-10%-ot teszel rá jó esély van h még megbizhatóan birni fogja, és nem lesz ujraindulás, stabilitási gond..
A 768 meg bőven elég ennek az IGP-jéhez, sőt még sok is. Állitani nem tudom hol lehet ha egyáltalán lehet, nincs APU-m.. Ha lehet akkor biosban.
-
Kroni1
veterán
válasz
Lesliegold #13348 üzenetére
ez játékokhoz még tuningal is tényleg nagyon gyenge, legjobb tuning ha lecseréled egy 4 magosra..
Amugy a legegyszerűbb tuning, ha a performance boost-ot kikapcsolod, (turbo) és a CPU ratio-t magadtól állitod nagyobbra.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Oliverda #13124 üzenetére
Az APM-et tudom elméletben, hogy mit is jelent, de gyakorlatban miért kell kikapcsolni manuális tuningnál?! Ilyenkor a megadott TDP keretet is túlléphetem, ha képes vagyok rendesen lehűteni a procit?
Mégegy dolog, most üzemeltem be egy AM3+-os Giga 970A-UD3P alaplapot egy FX-6300-al, és bekapcsolásnál pár másodperc után leáll, ujra felpörög és ekkor már megy rendesen. Ez mitől lehet vajon?
Más is irta már, h ilyet tapasztalt.. (Turbo off, 4GHz@1.25V, Ramok XPM profillal 1600-ra állítva, ugyanezen beállításokkal egy Asrock lapban eddig tökéletesen ment minden)
-
Kroni1
veterán
válasz
laca500 #13125 üzenetére
én értem, de vagy IGP-t vagy VGA-t használnod kell hogy legyen kép a monitoron.
Azt akartam megtudni, hogy mit akarsz használni.
Ha van VGA-d, akkor csak a CPU erő kell tehát 760k-t vegyél, az ugyanazt tudja CPU erőben mint a 6600k, csak nincs benne aktiv IGP, és olcsóbb is. Ja és ha lapot is ujat kell venned akkor A88X chipsetes FM2+-osat vegyél mindenképp! pl. (a gigabyte-nak vannak jo FM2+ os A88X-es lapjai..)
-
Kroni1
veterán
válasz
laca500 #13113 üzenetére
Mire akarod használni a gépet? Mert ha lesz mellé komolyabb VGA téve akkor gondolom nem fontos neked, hogy a 6600k-ban van integrált GPU. Ez esetben a 760k-t javaslom.. Mert a 740 meg a 750 az még Trinity, a 760k pedig már Richland ami már gyorsabb és kevesebbet fogyaszt némileg.
Ha viszont elég az IGP ereje, vagy gyengébb VGA-t akarsz mellétenni, mondjuk egy 6670-est amivel mennek az APU-k Dual Graphics módban, akkor olyan kell amiben van IGP. Ezesetben a 6600k a jó választás ami már szintén Richland alapú. Ez egy jó kis alacsony fogyasztásu cucc, alkalmi játékra tölkéletesen elég lenne még 6670-es nélkül is, viszont ha komoly játékra kell akkor prociból 760k és mellé egy erősebb VGA.
-
Kroni1
veterán
válasz
katt777 #13106 üzenetére
Nem az a fő probléma, hogy a Turbo lassít mert ez egyszerűen nem igaz, ebben igazavan Oli-nak! Csak olyan gyengébb alaplapnál lassít, amelyik nem birja rendesen meghajtani a procit, de ez nem alapvetően a Turbo hanem annak a következménye, a Throttlingolás miatt van. Abban viszont igazad van, hogy érdemes kikapcsolni, mert felelslegesen sok feszt ad a procinak. Ennél sokkal alacsonyabbal el lehet érni azokat az orajeleket cserébe throttling se lesz, nem melegszik és nem is fogyaszt annyit a gép. Tehát alapvetően ezért kapcsolja ki mindenki..
-
Kroni1
veterán
válasz
Findzs #13093 üzenetére
én se láttam ilyet a G1.Sniper biosában, de ahogy mondod, könnyű alulfeszelni és akkor máris megvan a kellően alacsony fogyasztás és melegedés. Én egy 6600k-t teszteltem külső VGA nélkül, alapfeszen, turbo off és beállítottam 4GHz-re, így Idle 28W-ot, Dirt3 alatt pedig 100W alatt kért a teljes gépem a táptól!
-
Kroni1
veterán
válasz
FollowTheORI #13050 üzenetére
pedig nem eszik ám olyan sokat, ahhoz képest hogy 6 magos.. Nekem a teljes gép az FX 4GHz-en alapfeszen és 7850-el idleben 50W-ot, terhelve pedig 175W-ot eszik! Szóval igen, sajna kihalóban van de jó kis proci, csak hát ugy néz ki nem is sok az olyan game ami ki is használja a benne rejlő erőt..
-
Kroni1
veterán
válasz
Gainka #13034 üzenetére
Igen, de ha megnézed a teszteket is majd, látod h egyre inkább csökkenni fog a játékokban is a CPU erő jelentőssége.. Szerintem egyedül a VGA-t kell majd cserélgetni, a proci bővel elég lesz főleg FullHD vagy nagyobb felbontáson. Nem véletlenül nem erőltetik egyik oldalon se a 8magos procikat már. És vszleg az a trend lesz amit a konzolokra is könnyen át lehet majd ültetni, azoknak meg ugye AMD a lelke..
-
Kroni1
veterán
válasz
Gainka #13028 üzenetére
Már most tudsz venni FM2+ lapot a Richland alá, az a Kaverivel is kompatibilis lesz és nagyon valószínű, hogy a kaveri utáni generációval is, mert ott ugye csak némi ráncfelvarrás lesz. Szerintem ez az egyik legolcsóbb megoldás igy, és legalább olyan időtálló lesz sztem már végre mint az 1150. Én akkor a helyedben nem is vennék VGA-t egy darabig, csak egy erős (6600 vagy 6700) APU-t, hidd el a pár éves játékok vigan szaladni fognak vele fHD-ban is! Aztán ha meg kevés mégiscsak akkor vagy mehet mellé a 7790 vagy ha addig kijön a Kaveri akkor csere egy olyanra, mert az kicsivel erősebb lesz megint némileg minden téren..
katt777: Van egy játékom, a Raceroom Racing Experience, ami elég fosul lett optimalizálva, na ott észrevehető még full grafikán is, hogy az APu vagy az FX van benne. Sajnos megvettem steamen és jó is a játék, de még az FX+7850 alatt is képes néha beakadni, de ezen kívül egyébként én is azt mondom, hogy az APU igencsak elegendő mindenre, inkább a VGA-ra kell költeni ha szükség van rá.
Amugy azt tudja valaki esetleg, hogy a Kaveri mellé mit lehet betenni, hogy menjen vele Dualban? Bármelyik GCN-es VGA-val kompatibilis lesz elvileg? (lehet volt már róla szó csak nem emléxem..)
-
Kroni1
veterán
válasz
Gainka #13020 üzenetére
Röviden összefoglalom, mert sok idő mire el szokták ezeket fogadni a logouton:
Ha játszani szeretnél komolyabban és az ár/érték arány is fontos én most az FX-et ajánlom azok közül is a 6300-ast. (közel azonos teljesítmény a 83xx-ashoz képest a legtöbb játékban, mindezt 2/3 fogyasztással, és jó eséllyel alacsonyabb fesszel eléri ugyanazt a GHz-et..) Intelből meg csak 4 magos i5, és csak ha van pénz rá bőven, mert nem jobb szerintem igazából annyival amennyivel drágább, sőt.. Én ha választhatnék most akkor is az FX mellett döntenék.
Ha meg inkább csak kocajátékos vagy és nem a legujabb játékok pl. a BF4 érdekel, akkor elég lehet egy A8-A10 is, alacsonyabb fogyasztás, fullHD-ban 10-20% hátrány a 6300-hoz képest, de jól megirt játékoknál, vagy ahol VGA limit van ott akár ugyanazt is tudja.. És ugyanannyival kerül kevesebbe a 6600k az FX-nél mint amennyivel gyengébb is átlagban. Ugyanakkor ez egy 7850-el volt tesztelve nálam, a 7790-est jobban kihajtja a 6600k is, ergo ott kevesebb lesz vszleg a különbség az FX javára..
-
Kroni1
veterán
válasz
Trumpek #13003 üzenetére
Egyébként én pont most teszteltem le, hogy valós körülmények között játékokban (tehát fHD felbontáson, és nem 800x600-on) egy 6600K mennyivel gyengébb mint egy FX-6300 úgy, hogy egy 7850 van mellétéve. Az eredmény nagyjából: némileg kisebb fogyasztás, némileg gyengébb teljesítmény, de van ahol teljesen ugyanazt hozza, nyilván itt a VGA a limit, de teljesen jól játszható vele minden, olyat én nem tapasztaltam A SAJÁT JÁTÉKAIMBAN, hogy valamiben az FX annyival jobb, hogy ez az APU már kevés volna... Írok majd egy részletes eredményeket is tartalmazó minitesztet is róla majd a Logouton hamarosan!
-
Kroni1
veterán
A terhelés alattival nincs is nagy baj (holott gyárilag ott is tulfeszel kicsit,) azt manuálisan lehet csökknteni. az idle alatt az én ext4 asrock lapom ugyanazzal a procival 0,9V mig a giga lap 0,75V és ugyanugy stabil.. de ez azért nem a világvége, baja se lesz a cpu-nak és ettől még nem rossz az asrock lap, sőt.. ha ilyen jol fejlődik lassan lehagyja a konkurenseket, már csak a 3 év garit kéne nekik is bevezetni.
-
Kroni1
veterán
Ilyen ext6+ lapom nem volt, a 8+2 mindenképp mellette szól.. A mostani Ext4-esemet viszont a korábbi giga lapom után gagyibbnak érzem kicsit:
IDLE-ben, CnQ mellett is 0.25V-al!!! többet ad a CPU-nak, mint a giga adott,
mindenféle interferenciát hallani az integrált audió kikapcsolása után is (tehát nem a gagyi hangchip miatt van)
Sokan viszont máshol írták, hogy konkrétan az Ext6 EUFI-je is felelslegesen felülfeszeli a CPU-t a giga vagy asus lapokhoz képest.. (bár ez gondolom valamennyire manuálisan orvosolható, kivéve az energiatakarékosság alatti feszt, azt fixen ő dönti el h mennyi)A G1.sniperen sajnos csak 4+2 phase van, de talán ez APU-nál nem olyan fontos, mint a 8 magos FX-eknél.. Az audio része meg elég komolyan van kialakítva, fizikailag is le van választva a nyák.. Nekem speciel ez meg az UD4 jobban tetszik mint az Ext6+
-
Kroni1
veterán
válasz
Kroni1 #12971 üzenetére
Nem tudja valaki hogy a G1.Sniper alaplapnak hány fázisos a tápellátása? Csak mert a gigabyte oldalán nem találok erről infót, az A88X chipsetes giga lapok közül egyedül az UD4-es lapnál írja, hogy 6+2-es.. Bár gondolom az APU-k esetén még tuning mellett sincs ennek akkora jelentőssége mint az FX-eknél..
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Az FM2 és FM2+ lapoknál a hűtőrögzítéshez a lyukak máshol vannak mint az AM3 lapokon, vagy esetleg van rá esély, hogy a szeretett BigTyphoon hűtőmet át tudjam tenni majd?
-
Kroni1
veterán
Igen, azert legyunk oszintek a ddr3 nagyon lekorlatozza hiaba eros maga az igp.. Es a legtobb embernek nem is 2133-as ramjai vannak mint a tesztben, hanem inkabb csak az 1600 a jellemzo sztem, amivel meg megkevesbe acélos a dolog.. Ugyh valszeg a Vga-mat megtartom mindenképp.
Amugy azt lehet tudni mi lesz a kaveri utodja es kb. mikorra tervezik?! Gondolom errol meg biztosan a tervezok se tudjak milyen lesz, de gyanitom ott is alaplapcsere kell majd, ha valaki vàltani szeretne. Mar nem ugy van mint regen hogy az AM foglalatok több generacion at kompatibilisek voltak..
-
Kroni1
veterán
válasz
Dany007 #12585 üzenetére
Lehet vicces de azert, mert nincs szuksegem màr erre az erore, mostanaban csak neha van jatek, de inkabb netezés. Ehhez eleg lenne az apu is, es szimpi azert ez a vonal, raadasul ugy tudnek cserelni, h marad meg penzem is a biznisz utan. Ha meg eleg az igp akkor eladom a 7850-et is.. Ja es megegy banàlis ok, mert a jelen konfigommal "serceg" az FX proci a lapommal, ha mozgatom az egeret. Irtak ra h mi lehet, de ez nem a tàp miatt es nem a C6 state miatt van, azt is probaltam. Es ugyanez a tappal (corsair vx450) es lappal a phenom2 nem csinalta, a haver richland konfigjat is meghajtottam a tapommal es az se csinalta.. Es nem egyedi hiba sztem, mas is irta ezt.
Intel meg tudom h jo, de az elvek embere vagyok, es nincs szuksegem nagyobb erore, csak egy olcso apu konfigra igy inkabb maradok az amdnel..
-
Kroni1
veterán
válasz
Dany007 #12583 üzenetére
Koszi a velemenyt! Az igp tudasa nem erdekel, a 7850 az tuti hogy megmarad! Az viszont elgondolkodtat, h kozel olyan eros 4 maggal, talan korszerubb es hosszabb eletu is lesz nemileg az fm2+ mint az am3+ platform.. A fogyasztas nem lenyeg, de szimpi azert, hogy kevesebbet eszik es huvosebb is vszleg a 28nm miatt.
-
Kroni1
veterán
Üdv! Ugyan az FX topicban már kérdeztem véleményt, de felteszem itt is, hátha ti más véleményen vagytok.. Szerintetek HD 7850 mellől egy FX-6300-as konfigot érdemes lehet majd hosszabbtávra egy "csúcs" Kaveri-konfigra cserélni?! Valszeg nyers CPU erőben nem lesz még mindig ellenfele az FX-nek a 6 mag meg az L3 cache miatt a Kaveri sem, csak fogyasztásban/esetleges új fícsörökben lesz jobb gondolom..
Be tudnám inditani a dolgot most úgy, hogy eladom a 6300+lapomat, és veszek egy FM2+ lapot plusz átmenetileg egy Richland CPU-t, és még némi pénzem is maradna is a dolgon..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Microsoft Edge
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GTA VI
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Banggood
- Androidos tablet topic
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest