Új hozzászólás Aktív témák

• Tommmysun

aktív tag

Üdv. mindenkinek!

Néhány napja én is beléptem az AMD APU tulajdonosok körébe, egy A8 5600K-val. Egyelőre nagyon elégedett vagyok a cuccal, kivéve a gyári hűtővel, ami sajnos baromi hangos és AIDA tesztben 100%-os terheléssel 70 fokra is sikerült felfűtenem a procit (igaz akkor éppen 3800MHz-en futott), úgy hogy a ház oldala le van szedve.
    Első kérdésem mindjárt ez is lenne, hogy ez gyári hűtővel mennyire normális érték és kb mi az a max hőfok ami hosszú távon nem károsítja a processzort?

A másik kérdésem a tuninggal kapcsolatos és lehet amatőr lesz, de eddig még nem volt hasonló (APU-s Turbo Core-os) procival tapasztalatom, így egyelőre kicsit tapogatózom.
    Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ha húzom a proci alap (3600MHz) órajelét, akkor a turbo core órajel ehhez képest hogy alakul, illetve ezt hol tudnám pl. leellenőrizni, hogy meddig emeli a gép ezt az értéket?
    Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy teljesítmény szempontjából (azonos órajelet elérve) melyik megoldás jobb, ha az FSB értékét emelem, vagy a szorzót?
    Amúgy nem szándékozom extrém tuningba bonyolódni, csak kb. az A8 6600K és az A10 5800K szintjére akarom felhozni a cuccost, aztán jövőre úgyis csere lesz Kaverire :).

Új hozzászólás Aktív témák