Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Giovanny #13561 üzenetére
Word kompatibilis a Libreoffice-al, illetve bizonyos nagyon durva formázások esetén nem mindig (de azt meg néha maga a Wödör se érti).
Drivereket nem nagyon kell telepíteni. A Linux kernel nagyjából mindent tartalmaz, kivéve ha valami nagyon új cuccod van. Ha van diszkrét VGA-d, akkor ahhoz kellhet driver, amire van egy külön kis progi, ami felteszi neked.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Jim-Y
veterán
válasz Giovanny #13566 üzenetére
A kubuntu KDE-s asztali környezettel rendelkezik, míg az ubuntu alapértelmezetten Unity felülettel. Mindkettő a magasabb erőforrásigényes asztali környezetek közé tartozik, de ha van a gépben min. 2gb ram, akkor nem lesz gond velük. Mindkét DE (desktop environment) megosztja a népet, a KDE sokak szerint túl csicsás, a Unity-t pedig kialakítása miatt szokni kell, és nem is mindenkinek jön be, illetve kevéssé személyre szabható.
Én azt javaslom, hogy végy egy pendrive-ot, és próbálj ki Live-Linuxként 1-2 disztrót különböző asztali felületekkel. Például próbálj ki egy Debian 7-et GNOME3-al, egy Ubuntu LTS-t Unity-vel, és mondjuk egy Arch-Linuxot KDE-vel. üdv
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Giovanny #13569 üzenetére
Ilyen cccra, előbb tedd fel virtuális gépre, és próbálgasd
Én levelezésre Kmailt használok (Outlook PST import 10000% tesztelve), de az inkább a KDE környezethet frankó. Meg van a Thunderbird, Evolution, amik Exchange szerverrel is működnek elvileg (vagy a kettőből az egyik... franc emlékszik már )Mutogatni való hater díszpinty
-
-
válasz Giovanny #14827 üzenetére
elementary OS Luna
Az ablakdekorációs téma pedig Gnome-Cupertino-unityszerk.
ubuntu 12.04 alapú[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
buherton
őstag
válasz Giovanny #14937 üzenetére
Nem látom, hogy daily/nightly/alpha/béta/gamma verzió lenne, és ma délután rakták fel, így elhiszem, ez a final release.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
n00n
őstag
-
Videl
csendes tag
válasz Giovanny #14974 üzenetére
Sonja: esetleg (sm)player?
Gondoltam felrakom az Ubuntu 14.04-et tartalékrendszernek, de kár volt. Ugyan simán feltelepült (elég szomorú, hogy egy LTS-nél ennek örülni kell), gyorsabb és szebb lett, de mégis egy bughalmaz. Legalábbis az én gépemen az. Olyan érzésem volt tőle, mintha tényleg valami béta3 és nem pedig végleges kiadás lenne. Mostmár tényleg nem kap több esélyt az Ubuntu. Még a Mint 17-et, illetve az Isist megnézem, hátha azokat nem csapják így össze.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Giovanny #15024 üzenetére
Ha Intel vagy Samsung SSD-n van, akkor valószínűleg igen. Egyébként erre még nem találtam jó módszert, én is most néztem meg, az fstrim-all parancsot futtatja, semmilyen kapcsoló nincs hozzá, ami visszajelzést adna. : ( Biztos, ami tuti, meghagytam mellette a saját trim futását is. (Halkan jegyzem meg, túl gyorsan fut le ahhoz, hogy az all felismerje a Kingston kütyümet..)
Egyébiránt, ez azt is jelenti, hogy sikeresen frissítettem a netbookomat, 12.04-ről. Kicsit állítgatni kellett, visszatenni a compiz-pluginokat (kicsit kiherélték a simát...), 1-2 régi szoftvert lecserélni (Jupiter-eeePC), de összességében elégedett vagyok. Tesztnek szántam, hogy vajon mennyire gördülékeny a frissítés. Egyelőre nem bántam meg.
Tegnap még működött...
-
félisten
válasz Giovanny #15032 üzenetére
Ebből nem derül ki semmi. Én leellenőriztem és nem megy a TRIM a legújabb Ubi-ban sem, csak a ha a szokásos módon az fstab-ba beleírod a discard opciót. A TRIM működését manuálisan úgy lehet ellenőrizni, hogy létrehozol egy fájlt, meghatározod melyik szektoron kezdődik, törlöd a fájlt, majd egy kicsi várakozás után visszaolvasod azt a szektort. Ha a szektor tartalma megváltozik (általában 0-val lesz feltöltve, de egyes gyártók esetén más érték is lehet(pl egyes Samsung SSD-k 0xA5-el töltik fel), csak akkor működik a TRIM.
Szerencsére van rá script, terminálból
wget -O /tmp/test_trim.sh "https://sites.google.com/site/lightrush/random-1/checkiftrimonext4isenabledandworking/test_trim.sh?attredirects=0&d=1"
chmod +x /tmp/test_trim.sh
sudo /tmp/test_trim.sh tempfile 50 /dev/sdXMegjegyzés: az utolsó sorban az sdX-ben az X-t az aktuális SSD-nek(amiről a Linux fut) megfelelően kell módosítani. Ha nem tudod, akkor Dashboard, begépeled hogy lemezek, elindítod, bal oldalt kijelölöd az SSD-t és egyből látni fogod, pl esetemben a Samsung 470-ről fut a Linux, azaz sdb lesz. [link]
(A script pont az teszi, amit fentebb írtam, elindítod, ütsz egy billentyűt, majd várakozik 2 percig és visszaolvassa a szektort.)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz Giovanny #20912 üzenetére
ntfs-config csomagot rakd fel terminalból, ezzel be tudod állítani az NTFS meghajtót automountra.
Ha átkonvertálod ext4- re, akkor is csatolnod kell a meghajtót az fstabban!
link mindkét módszerhez
A fájl szerkesztése fejezettől írja az fstab szerkesztését!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Path of Exile 2
- LEGO klub
- Hiányzik a gamer érzés
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- OLED TV topic
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest