Hirdetés
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
Ok, koszi mindenkinek, akkor 64 bites lesz majd. A gep egy 4,5 eves laptop, de azert van benne egy 2,4 GHz-es C2D es 4 GB RAM, szoval nem kifejezetten gyenge sztem, ha nem is a legerosebb mar manapsag.
Igazabol csak arra panaszkodtam eddig is, hogy a HDD sokat szokott kaparni, de miota SSD van, ez sem problema -
válasz Shrike7973 #14700 üzenetére
Hát, összességében talán a 32 bites egyszerűb. Igaz, az inkább akkor jön ki, amikor kevés a ram.
Mutogatni való hater díszpinty
-
GoZoL
senior tag
Üdv!
Ubuntu servert telepítettem és azt szeretném megkérdezni, hogy hol tudom kikapcsolni a megosztásokhoz a hitelesítést? Van egy konzol program ami a linuxra csatlakozva kezelne egy megosztást, de ott nem tudom megadni a hitelesítési adatokat! Köszi!
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #14705 üzenetére
Ezzel a névvel nem tudom higyjek-e neked
Köszi -
Fritz Teufel
addikt
Jó hír, hogy a 64bit-es rendszerekre is mókolás nélkül feltehető a Google Earth:
Eljárás: >> 32bit-es rendszerekre (Minden Ubuntu/Linux Mint verzióra)
Terminál parancsok:wget -O google-earth32.deb http://dl.google.com/dl/earth/client/current/google-earth-stable_current_i386.deb
sudo dpkg -i google-earth32.deb
sudo apt-get -f install; rm google-earth32.deb
Frissített Eljárás: >> 64bit-es rendszerekre (Ubuntu 14.04/13.10/Linux Mint 16/ Ubuntu függő derivatívákra)
Terminál parancsok:sudo apt-get install libc6-i386 libglib2.0-0:i386 libsm6:i386 libglu1-mesa:i386 libgl1-mesa-glx:i386 libxext6:i386 libxrender1:i386 libx11-6:i386 libfontconfig1:i386 lsb-core
wget -O google-earth64.deb http://dl.google.com/dl/earth/client/current/google-earth-stable_current_i386.deb
sudo dpkg -i google-earth64.deb
rm google-earth64.deb
Eljárás: >> 64bit-es rendszerekre (Ubuntu 13.04/12.10/12.04/Linux Mint 15/14/13/korábbi verziók)
Terminál parancsok:wget -O google-earth64.deb http://dl.google.com/dl/earth/client/current/google-earth-
stable_current_amd64.deb
sudo apt-get -f install; rm google-earth64.deb
Alternative eljárás: >> 64bit-es rendszerekre (Ubuntu 14.04/13.10)
Terminál parancsok:sudo apt-get install libc6:i386 lsb-core
wget -O google-earth64.deb http://drive.noobslab.com/apps/google-earth-stable_current_amd64.deb
rm google-earth64.deb
Már nem kell tökölődni a lib32-vel, enjoy!
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #14705 üzenetére
Honnan veszed hogy bármelyik Lubuntu is rolling release?
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Fritz Teufel
addikt
Ez a fórum cím zavart meg: '[lubuntu] Rolling release - Ubuntu Forums'
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #14709 üzenetére
De, vígan fut 2 eszközön is. Néha meg én nem vagyok víg
Biztos nekem örülsz ennyire? -
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #14713 üzenetére
A jobb felső ablakból xfce -re következtetek. Abban van ilyen ablak kinézet választó.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
God Vazzeg
veterán
Zorin Os
-
Fritz Teufel
addikt
Ez bizony Lubuntu uraim! A linkről tölthető a téma, ami mind a három eredeti Winfos XP színtémát tartalmazza!
[ Szerkesztve ]
-
theiron320
aktív tag
Üdv.Egy olyan parancsra lenne szükségem ami kap egy felhasználónevet, kilistázza a felhasználó belépéseit és a kimenetéből megállapíthatom, hogy melyik nap volt a legtöbbet bejelentkezve. Ha valakinek van valami ötlete szívesen venném
Nem a győzelem a részvét, hanem a fontos!
-
Aethelstone
addikt
válasz theiron320 #14724 üzenetére
>last
mp pts/4 :0 Sun Apr 6 19:10 - 19:10 (00:00)
mp pts/3 :0 Sun Apr 6 19:04 - 19:04 (00:00)
mp pts/3 :0 Sun Apr 6 19:01 - 19:01 (00:00)
mp pts/2 :0 Sun Apr 6 18:52 still logged in
reboot system boot 3.2.0-60-generic Sun Apr 6 18:29 - 19:26 (00:56)
reboot system boot 3.2.0-60-generic Sun Apr 6 14:12 - 14:59 (00:47)
mp pts/2 :0 Sat Apr 5 20:06 - 20:33 (00:26)
>last | grep mp >count.txt
mp pts/3 :0 Sun Apr 6 19:04 - 19:04 (00:00)
mp pts/2 :0 Sun Apr 6 18:52 still logged in
mp pts/2 :0 Sat Apr 5 20:06 - 20:33 (00:26)
>cat count.txt | wc -l
5[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Fritz Teufel
addikt
Szia! Szerintem a HUP-on nagyobb eséllyel kapsz választ a kérdésedre. Itt egy jól használható Debian GNU/Linux parancs készlet, nem teljes, letix jóvoltából.
megelőztek...
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Itt egy példa a leghosszabb belépett időre (lehet csúnya de ezt két perc volt), @nev a kívánt felhasználó (bash scriptben kicserélheted parancssori argumentumra is, úgy kényelmesebb lehet a használata + lehetne finomhangolni). Azt feltételeztem még hogy a leghosszabb idő az több volt mint 1 nap ezért van ott a grep +, ha nem így van akkor törölhető. A listára már kaptál választ, ez is csak onnan szűr.
last @nev | grep `last @nev | rev | cut -d"(" -f-1 | rev | grep + | sort -n | tail -n 1`
Vigyázat, csalok!
-
theiron320
aktív tag
Aethelstone
Decepticon
colomb2
Köszönöm szépenNem a győzelem a részvét, hanem a fontos!
-
voyager4.4
senior tag
Azért jó pár "nem támogatott böngésző" üzenetet kaptam már a Chromium miatt... de ilyen szintű diszkriminációt weboldaltól még nem tapasztaltam... nice HBO fair play 0
no fate but what we make
-
Fritz Teufel
addikt
válasz voyager4.4 #14730 üzenetére
A Microsoft Silverlight Magyarországon még nagyon elterjedt és nem nagyon kapkodják el a lecseréléstét sajnos A Trónok Harca holnap reggel már fent lesz az nCore-on
-
Attól, hogy bizonyos lxde csomagot nem frissítenek a rendszer alapja még megkapja a frissítést. 5 év támogatás van így pl a kernelre, firefoxra... Az, hogy nem írják rá hogy a Lubuntu LTS csak annyit jelent, hogy az lxde részt nem frissítik hosszútávon, a többi csomag viszont közös az ubuntu-val.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
fecus
őstag
Ez nekem nem megy. Nem találom a hátteret és a start gombot és nem változott meg minden. Ha valaki telepítette tud segíteni?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Fritz Teufel
addikt
A ~/Home/Felhasználó neved/ alatt hozz létre egy .themes nevű könyvtárat. Ide csomagold ki a letöltött anyagot. Majd töltsd le az Openbox-ot, ott egyénként be tudsz állítani mindent.
-
fecus
őstag
válasz Fritz Teufel #14734 üzenetére
Megvolt. Az Openbox configuration manager-re gondolsz? Az is megvan. A Blue-t választottam.
Azt írja a hátteret és a start gobot ki kell választani de nincs a letöltött cuccban.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Fritz Teufel
addikt
Nem kicsit lettem most pipa! Valóban nincs a csomagban sem a háttérkép (ez a kisebbik baj) sem a start button készlet. Nem is találom sehol a neten. Nem ellenőriztem le, mert én nem használok efféle dolgot. Nem is feltételeztem, hogy nem fog működni, elvégre az om!gubuntu! és azóta több egyéb Linux portál is reklámozza. Látom, hogy már más is szóvá tette a téma szerzőjének a dolgot, talán pótolja. Kissé kényelmetlenül érzem most magam, így elnézést kérek azoktól, akiket félrevezettem!
-
Aethelstone
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Aethelstone #14737 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy letöltötték több mint négyezren, és eddig csak ketten írtak megjegyzést, hogy pár dolog hiányzik. Márpedig a csomagból ezek valóban hiányoznak. Most mit gondoljak... :
-
fecus
őstag
válasz Fritz Teufel #14736 üzenetére
Azért ennyire nem komoly a dolog , csak ki akartam próbálni mennyire olyan mint az XP.
-
mizu_
tag
Sziasztok!
XP-ről szeretnék Ubuntura váltani, ezért kipróbáltam a Live verziót, viszont egyből akadályba ütköztem.
Amikor betöltődik a grafikus felület csak egy kásás képet látni.
Videókártyám alaplapra integrált NVIDIA GeForce 6150SE / nForce 430.
Valakinek van ötlete mit tehetnék?
Alaplapom:
http://www.asrock.com/mb/nvidia/alivenf6g-glan/ -
MODERÁTOR
válasz Fritz Teufel #14743 üzenetére
Van akinek ennyi is elég mert keresési kiindulási alapnak jó. Akit meg amúgy érdekel a dolog és nem csak úgy beírt, hogy többé nem látjuk viszont, az majd úgyis megkérdezi, hogy ezt mégis hogyan kell? Akkor pedig készségesen leírom, hogy Any key -> F6 -> nomodeset -> telepítés -> GRUB menü -> nomodeset -> zárt meghajtó aktiválása (már ha még van hozzá).
-
csibor
addikt
Láma vagyok, előre is elnézést Megszűnik az One. A feltöltött képeimet hogy tudom letölteni, mert magamtól nem jöttem rá.
-
Fritz Teufel
addikt
XP téma: Írtak a komának már többen is, hiányolva a háttérképet és a start gombot. Meg is jött a válasz, 12 órával ezelőtt:
"It appears the archive has been altered, I will reupload the original soon." - Azt írta, hogy feltörték az accountját és megváltoztatták az archívumot. Később feltölti az eredeti csomagot. Ha tényleg feltölti, szólok.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
Egy gyors kérdés:
Ha jól tudom még áprilisban jön az új, 14-es Uborka, ami ugyancsak LTS lesz, mint a 12-es. A kérdésem a következő: Csak 12-esről lehet majd frissíteni rá, vagy a Saucyról is?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest