Új hozzászólás Aktív témák
-
puttputt
őstag
válasz
elfelejtette #8295 üzenetére
Hasonló a tapasztalat. 60-65 az E8400 gyárival. Nem is merek semmi komolyabbat, míg nem érkezik a hűtésem... bár most látom, már lehűlt 50-re..., hogy kinyitottam a házat.
-
PPSH
őstag
válasz
elfelejtette #8295 üzenetére
45 es 28.alapon most.amugy szokott lenni 60 45 is Crysis utan.majd jovo heten dobok ra egy normalis hutot.ahogy nezem elszalhatott a CPU Vcore az alaplapnal mert egyfolytaban 1.12V-ot mutat a proccra pedig most visszatettem mindent bios-ban alapra.
-
PPSH
őstag
válasz
puttputt #8291 üzenetére
sztem a regebbi E6*** szerianak volt annyi a VID-je.
a 8***-nak mar 1,25de amugy te irtal az a 1.3625 az a max.nezd meg 0,85 a min.
szoval az enyem eleg gyengusnak mondhato a maga 1,225-os VID-jevel
amugy neztem most alapfeszen megy 9,5*400-on a ramok meg 1000-en
1,3V kell neki a 4040 MHZ-hez vagyis 9,5*425.
4275-hoz mar 1,375-ot allitott be.(4e CPU pontot kap 06-ban)
ilyenkor mar nem akarodzott neki mukodni rendesen.azota meg van bolondulva a biosmar nem indul 3800-on.
beallitom neki es alapon indul,a ramot meg 800-asnak irja. -
elfelejtette
veterán
Hy!
FSB-nek miért kell +0,35? havernál az E8200-as procinak a 4GHz-hez (500-as FSB) a P35C-DS3R lapban az FSB-nek csak +0,1V-ot adtam, az MCH-nak is csak +0,2V-ot...
Próbáltad alacsonyabb fesszel? Állítólag a túl magas fesz is lehet gond.
A ramok nem lehetnek ludasak? Először próbáld meg őket 1066-on alacsonyabb FSB-vel felszorozva... -
PPSH
őstag
hy sracok.
neztem az E8500-som tuningjat.nem akar mukodni
FSb-nek adtam asszem +0,35v-ot az mch-nak meg 0,25-ot asszem vagy tobbet nemtom.
proccnak belottem 1,5-ot.amugy 8,5*533-ra tettem hogy 1:1-be mennyen a ramokkal.
el is indult de ujraindult mielott toltotte volna a vint
mit allitsak hogy osszejojjon?vagy gyari coolerral ne is probalkozzak?
amugy most alapon 1,1V-on megy de a VID az 1,25V asszem. -
lipi67
nagyúr
válasz
dokee78 #8285 üzenetére
Mit takar:"magas fesz"?8200-nél jó már az is ha emberi fesszel viszi..
Nálam..8400-es is olyan VID-es volt,s 1,16-on volt 3,8GHz felett,mégis 1,256v-kellett a stabil 4GHz-hez
A mostani még nagyobb VID-es(1,25v)és 1,2v kell 4GHz-hez.ovább most nem tudtam nézni(nincs ramom..)
nbl2:Miért is?
-
dokee78
félisten
Az én procim VID-je:1.2250v,mégis csak magas fesszel viszi a 4GHz-et.
-
lipi67
nagyúr
válasz
TazLeacher #8260 üzenetére
Ha 1,44-gyel megküldené..lenne egy gyors procija
(nem mondom,h tegye)de nálam az még 24/7-be is belefér.
[ez bios 1,58v-volt és nem valid,prájm..]
S a proci uúgy ment utána 0,9v-on 3GHz-en mint előtte.2 hete adtam el,nem is kevésért..
-még1x!!em azt mondom,h ez a jó,s minden proci szereti..!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt #8250 üzenetére
Szia!Bocs,h későn reagálok,szarakodik a gép,nincs ram..
Visszaolvasok,s ha tudok,vszolok.
Addig is:Igen kapott 1,705-öt,és 1,53feklett prájmoltam is,de az nem 24/7-es
Paszta:Én MX2-t használok,kvajó..
1,5v-ot sokan adnak 8xxx,nek a 65-ösnek meg..1,8 is volt léggel.Jól olvastad..nem azt mondtam,h követsd..(kben régebben 1,7V-felett 10-ből 8 proci kapott..-s élnek)
(#8258) Vasinger! :Hali!Intel..hát,mikor még a TJ.Max is hétpecsétes titok volt.. -
TazLeacher
nagyúr
Ilyet se láttam még...
-
tremor
tag
válasz
TazLeacher #8280 üzenetére
Köszi az infót
(akkor ram vásárlás lessz a következő lépés)
-
tremor
tag
válasz
puttputt #8277 üzenetére
Gondoltam hogy azóta már fejlesztettél... egyébként fesz állítással én sem próbálkoztam.
Egyébként most lesz "Nagy váltás" gép terén,Asus P5KC már megvan,úgy néz ki hogy vagy E7400-vagy talán 8200-as proci lessz hozzá,itt az ujabb dilemma,800-as ram vagy 1066-os mit lenne érdemes? Persze bármely proci esetében erős tuning lessz majd persze megint utánna kell járni hogy mit érdemes venni. -
puttputt
őstag
Ja, már túl vagyok mind azon a procin, mind a "hozzávalók" jó részén. Lassan kezd megoldódni a húzhatóság...
Azt én is úgy hiszem, hogy annak idején valóban; a 400-as Codegen, 2gb Kingmax DDR, 775 Dual-Vsta, gyári hűtő nem engedett nagy mozgásteret neki... bár feszt nem emeltem, sem ramot, csak simán próbálgattam, mennyit tud... így jött ki a 3,31. Szerintem, ha emelem a feszt (amivel már nem lett volna eladható, szerintem...), talán több is kifért volna a csövön, de nem igazán "egészségesen". -
tremor
tag
válasz
puttputt #8275 üzenetére
Minden különösebb probléma nélkül fel tudom húzni 3,4-re.egyébként én úgy emlékszem annakidején egy darabig drágább volt az üzletekben a 2,8-as mint egy 3GH-es 1Mb-s pontosan a húzhatóság miatt. Nálad viszont szerintem lehet hogy csak a "hozzávalók" miatt nem tudsz húzni rendesen.
-
tremor
tag
válasz
zsolt1129 #8270 üzenetére
Everest,3DMark,teszteket végigcsinálja,mundjuk az everest-nél nem tudom mennyi ideig futhat a teszt,de látványos a dolog hiszen az első vizsgálatok után stabil 100%-on terheli a procit,a hőfok emelkedés 1,5-2-fok 54-röl max 56-fok-ra,Glacial hűtővel ami 3,6GH-ig ajálott,a memóriák külön is tesztelve,plussz másik gépben stabil maradt jóval nagyobb terhelésnél,egyébként 2^1GB-os Kingmax-rol van szó 400mhz,duálba,és ezek még tuning ramok... Ja (600W-os Lite-On táp)Abit IS7-E2-lapban.Ezek után már szerintem az a legvalószínűbb hogy a processzor hibázott.
-
kezdo2009
csendes tag
Hello!
Szeretném meghúzni a ramomat 800Mhz-ről 1066Mhz-ra és erről szeretnék részletes leírást kérni.
Ilyen a ramom 2xKINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT.
Előre is köszönöm. -
zsolt1129
addikt
Először is próbáld meg stabilizálni. Nem csak a proci leheta ludas. Nézd meg hogy a Ramok megfelelően vannak-e beállitva (fesz,időzitések stb) Érdemes monitorozni a Cpu hőfokot is,hogy nem-e melegszik túl. Futtasd a Pime95-öt egy pá óráig. Fél óra még nagyon nem nevezhető elégnek
.
-
tremor
tag
Szerbusztok_
kérdésem lenne..vajon mennyit érnek a tuningolt processzorok teszteredményei amelyek ,teszem fel 1-max 2órát lettek különböző tesztprogramokkal futtatva? konkrét példák:
2,8-as Intel proci 512kb l2-vel meghúzva 3,4-re,3-6-órán belül leáll a gép,és innentöl kezdve ezt a tendenciát folytatja is,visszavéve 3,2-re atomstabillá válik.Hol a határ? ezt a procit úgy adjam el hogy 3,4-en stabil??mennyire megbízhatóak a félórás-1-órás tesztek?? -
darál0w
Jómunkásember
hali.
vettem uj lapot,meg prockot(adatlapon).
eddig AMDt használtam,így kb 0 a tudás a tuningot illetően.
probáltam huzni a procit.alapfeszen(1.1875) felmegy 2,9Ghzig(FBS speed 920).és akkor pár gyors kérdés.mit tudok csinálni,h fentebb tornásszam és hogyan?
jöhetnek a gyors válaszok -
nednez
tag
Sziasztok
1hete vettem új DDR3-as ramot 1333Mhz 2Gb van 1 Asus P5KC alaplapom.
Elindítom a cod4-et játszok 5-6 percet és kifagy a gép ez az új RAM-tól lenne????? Régen nem volt baja a gépnek
Segítsetek !!! -
puttputt
őstag
válasz
TazLeacher #8264 üzenetére
Az én élményem már jó is lenne "kezdeménynek"
, szóval továbbra sem ajánlom 1,4 felett...
Egyébként a hasonlatból fabrikált mondás sem volt rossz. -
puttputt
őstag
válasz
TazLeacher #8260 üzenetére
Ha nem is füsttel, de jókora teljesítményromlással... amatőrebb koromban nekiálltam egy E7300-ast 1,6V körül 4ghz-n, első nekifutásra, mondani sem kell, gyári hűtésen, gyenge táppal... sikerült is, gond nélkül betöltött, cpuz képkészítés, 60 fok, örömködés... aztán persze másodszorra már semmi...
Nekiálltam 3,8ghz-re, 1,7-en! Működött, rendben volt, aztán másodikra, mert jöttek a válaszok, hogy kinyírom a procit...stb., leszedtem 1,5-re, persze nem indult... aztán 3,5-3,6 1,4-en, elment. Következő bekapcskor már az sem, csak ha 1,5 körül, vagy afölé raktam.
Alapórajelen végül is működött tovább gond nélkül, alap beállításokkal, emelések nélkül, de hajtani már egyáltalán nem lehetett.
Ez egy tanulságos sztorija a hirtelenkedő tuningok végének, remélem senkinek sem lesz ilyen élménye és "előbb kérdez, aztán válaszol" és nem fordítva. -
TazLeacher
nagyúr
Elviekben az ilyen procik VID-je max. 1.3625 lehet gyárilag. Ergo ez a biztonságos, amit még elbír a cucc TUTI, hiszen van ilyen VID-es prockó. Azt hiszem még hivatalosan is belefér a +0.01v, tehát az 1.37v még jó. Küld meg 1.44v-el, azt hajrá...egyszer csak majd rájössz, hogy a proci füsttel működik. Miért? Mert, ha köjön belőle a füst, onnantól már nem működik...
-
nbl2
senior tag
válasz
TazLeacher #8251 üzenetére
Én 1,44V-ra emlékszem. De nem biztos, mindjárt utánnanézek!
-
puttputt
őstag
válasz
TazLeacher #8256 üzenetére
Akkor sztem. ezekről a 65-ösökről lehetett szó..., bár esett közé valahol E8400 is, de nem lényeges. Tényleg nem jó 1,4 fölé vinni, régi tapasztalatom nekem is.
-
puttputt
őstag
válasz
TazLeacher #8251 üzenetére
Ahha... pedig azt is valahol itt olvastam, de kösz a helyreigazítást... akkor az biztos nem erre a típusra vonatkozott. Még jó, hogy látom, így nem fogok nagy bakikba ütközni...
-
puttputt
őstag
Nem. Én csak az általad közölt eredmények közt láttam ilyen feszt (nyilván az extrém tuningnál, már nem tudom pontosan...), ha lehet, én nem viszem 1,4 fölé... bár az 1,5 a határpont, úgy tudom, jó hűtésnél és tápnál.
Igen, a 4ghz már bőven elég is lenne..., bár így alapon (3ghz, minden alapon) sem olyan vészesen lassú.
Köszi a megerősítést, szerintem, ha holnap felügyködtem a hűtőt, nekiállok a kapizsgálásnak, aztán írok, hova sikerült, esetleg leközlök képet én is...
A pasztán gondolkodom, kell venni azt is... simán lehet kapni mindegyik szaküzletben? Milyet érdemes? Mennyiért? -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt #8242 üzenetére
Szia!
Próbálok mindenre vszolni.
C0-E0.Ha friss a bios,ismeri ,lényegtelen.Nem mennék bele,h melyik jobb s miért,csak vita lenne.Maradjunk annyiban,hogy van ebből is abból is jobb és gyengébb.Viszont sztem a leggyengébb darab is bios/Vid-en hozza a 3,6-ot,ami szinte mindenre elég.
Hűtő:
Nem a hűtő a nagy!!!Az elfér minden lapban.A hülye kerete ütközik a fet vagy az északi híd hűtésével.Ha túl közel vannak a procihoz,ill. mahgasak.
Felszerelésem a soklyukas nagyon vastag hátlapi merevítőt teszem fel,hanem a mezeit,1xübb.Hátulról osaillesztem,s leteszem az asztalra.Felülról a keret megy rá,de előtte a átdugom a csavarokat rajta és felhúzom rájuk a 4 távtartót.Utána keresztbe (folyamatosan váltva)erősen ráhúzom a csavarokat.Felpasztázom a procit és vékonyan a hűtő talpát is.Így amikor ráteszem a hűtőt tapad,s nem mozdul el amíg a ketesztpántot(ami rászorítja a hűtőt a procira)beteszem,s rögzítem.Utána hűtőstől be a gépbe..
A vezérlőt használtam 1 pár hónapig,mert letöltésnél minek rohangáljon nekem a venti,ma már kihagyom..
ja!!!A hűtő tetjén elég szar csavarok bvannak,imbuszkulcsot meg nem adtak hozzá.Mielőtt beteszed,csavarozd le valahogy őket és cseréd csillagfejüre.Később ha portalanítani kell 1xübb lesz szétszedni.A venti könnyen cserélhető.fesz:1,5-1,7V?-ÁÁÁÁÁÁ Ne!45-ös proci elvileg 1,6v-on már átüt.valós 1,375v amit maxra adni szoktak neki.Persze..1idő után érzi az ember h mit bír..
Ez egyéni mint proct ,mint embert illetően.Sztem az legyen az első (hét)feladata,h keresd meg,h 4GHz-hez mennyi aminimális fesz amin atomstabil.ez 1,15-1,32 v között lesz valahol.A jobbak 1,225-1,3v között,a kevesebb szerencse,a nagyobb meg bosszúság..
A lapod jó! -
puttputt
őstag
Bár... az én alaplapom sem rossz, de nyilván nem fog ennyit bírni.
-
puttputt
őstag
Meg aranyosan fut 5Ghz-en a 8400 is...
No..., a D930 4,9-en, az se kutya... -
puttputt
őstag
Azért, lipi67, amit az E2180-nal műveltél, az nem akármi!
-
puttputt
őstag
Amúgy hogy lehet gyorsan feltenni ezt az Asus hűtőt, hogy még max. hatékony is legyen?
Hallottam, olvastam, elég macerás volt néhány ill.-nek... -
puttputt
őstag
Semmi gond, köszi a részletes tájékoztatást.
Amint látszik az adatlapomon, egy Abit AB9 Quad GT-m van, I985-ös chip-pel, legújabb bios-szal (támogatja az 1333fsb-t is ezzel..., meg sok előnye van).
Akkor ugye passzolni fog az alaplapomhoz a hűtő? Hely szerintem csak lesz, főleg, hogy valahogy bepasszíroztam a jó öreg Codegen ATX-be ezt a jelenlegi, böhöm Hipro 700W-os szervertápot is, meg lényegében semmi sincs az útjában.
Kb. 15 centi szabad helye lesz így ránézésre függőlegesen, vízszintben még több. Asszem 10-et igényel, vagy mennyit. Próbálok ügyeskedni, holnap érkezik remélhetőleg.
Igen, a PH-n, meg máshol sem igen találkoztam E(0)-val... bár megfordult a fejemben, hogy ez egy fizikai vagy csupán szoftveres különbség-e... mármint a stepping. Mert akkor könnyen lehetne upgrade-elni, esetleg bios-flash..., ha szoftveres. Nem tudom.
Ez egy Silent Square Pro II lesz, csak a vezérlője nincs meg, nem is volt..., bár nem hiszem, hogy használnám. Pörögjön csak max.-on. Táp elbírja, meg amúgy sem hangos. -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt #8239 üzenetére
Szia!
Így érthetőbb(bár bevallom,most se nem tudm,h pontosan milyen tápot vettél..-igaz nem rég keltem)A többi tiszta sor.
Hűtő:Igen egy asus silent square pro.Műszakilag és esztétikailag hibátlan,bobozában minden tartozékával 1ütt.(fele ki se volt bontva)Ill.a hűtő a gépban van még.A bajom az vele,hogy ..
Én Abitos voltam,semmi gáz nem volt.A 8400-est(C0-s)1,705v-on lehűtötte(plusz ablak),1,5v felett prájmoltam stb..Viszont a kis abit deszkámat jól eladtam(ma már sajnálom,mert az Abit IP35-E,simán ver sok-sok p45-ös deszkát CPU TIUNINGBAN-ez fontos,mert nem azt mondom,h jobb mindenben náluk!!!,de pl:[asszem,h ezek az eredmények igazolják].
Szóval eladtam,s jött a giga UD3R.Na a lap hűtése magas.Sajna az asus kerete(amit mint bölcsőt,fel kell szerelni,h fel tudd tenni magát a hűtőt)ütközik vele.Csak 90°-kal elforgatva tudom rászerelni.Így nem előről szív s hátra fúj,hanem a VGA felől szív,és a hát teteje felé fúj.S ez nálam +5°-ot jelentett.Ezért rendeltelm engusztólegy Thr.ultra 120 eXtreme-t.
Kb jövhétre ér ide.
ja!!!-"Talán egy jó hűtéssel-táppal ellensúlyozható a C(0)-enyém hátránya,"-összességében jobban húzhatók az E0-s darabok,de...rengeteg kiváló C0-s van és..sztem a ph legjobb 8xxx-es procija is C0-s.-Bocs mindenkitől a nem éppen szervesen idetartozó sorok miatt,de asszem aki asus hűtőt venne,annak tanulságos lehet.(IP35-E -nél is összeért a bölcső és az északi híd bordája)
-
puttputt
őstag
Hali!
Cod.-ról természetesen, mert nem akartam tovább gyilkolni a rendszert
Azért veszélyes lenne Cod.-re váltani. A 400-as egyébként kisebb igényű kollegáknak (aki nem akar tuningolni, elég neki a netezésre meg sz.szerkeszésre stb.), annak szerintem bőven jó, mert 4 hónapja vettem újonnan 4,5e Ft.-ért! (Tiszta rablás volt tudom, de akkor még sok téren "láma" voltam...) Szóval, ha alapon hagyok mindent, akkor abszolút kellemes tapasztalatot kaptam, vitte a 250-es sata-t a 4gb ram-mal meg a 4650-est, mint a szél, igaz kicsit meleg volt odabenn... egyszer le is égett az egyik ág - le kellett kötnöm a CD-t, s "csak" egy 30 gigás IDE Maxtor füstölt el miatta
... szóval jó kis ajánlólevél és tanulság a tápvásárlóknak...
Persze itt most a 400W és a feletti Codegen szériáról van szó, az az alatti tényleg szót sem érdemel, semmilyen tekintetben.
A prociról annyit, hogy nagy sietségben sikerült a leillesztőt valahogy úgy "ráhelyezni", hogy elmozgott a proci jobbra-balra, igaz, kb. fél centit. Innen a hiba. Miután rá lett rendesen illesztve (nem a proci, a leillesztő), gond nélkül elindult.
Mondjuk van fáma erről a C(0)-E(0) vitáról, de a fórumokban nem egyértelmű. Talán egy jó hűtéssel-táppal ellensúlyozható a C(0)-enyém hátránya, gondolom...
Neked is ilyen Asus-os hűtőd van?- lipi64? -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt #8223 üzenetére
Köszi!Örülök,h örülsz,s megosztottad velem(velünk),bár valóban az átar kérdeztem,ahogy Sk8erPeter,mondta.Se rá fütty!Jó ha informatív az ember!!!
Táp..hm..nemtom,vagy nem értemcod.-ről cod.-re?
8400-es nagyon jó,bőven több mint elegendő sztem.
Hogy lehet rosszul betenni egy procit?Ezt többször is halottam de sose értettem..-lényeg h jó!(#8226) Sk8erPeter
sak használt lehet,nem?Én..beszarsz ha elmondom mennyiért vettem,igaz,nem ma..14,250FT-volt
Igaz,semmi bajom nincs vele,csak..az,hogy nem tudom az UD3R-re csak elforgatva feltenni a hülye tartókerete miatt!S ígí 5-6°-kal melegebb volt,mint mikor előlről szívott és hátra fújt.. -
nbl2
senior tag
válasz
Sk8erPeter #8219 üzenetére
Ok, köszike.
És ha a procit lecserélem egy Quadra akkor is elég lesz egy 400W-os FSP? -
Elmör
őstag
Helló-belló!
Ide le merem írni a lámaságomat: szóval új procim van (Q9400) és elkezdtem tuningolni. Most 3400Mhz-nél járok (8X425) 1,25V-ot adtam neki, de ugye ledroppol 1,22-ig. A problémám az, hogy tudok vele netezni, szövegszerkeszteni, de nem tudok vele játszani és a 3DMark06 is fagy pár másodperc után, de az Everest stabilitás teszt hiba nélkül lefutott, elég sokáig ment. Nem értem a dolgot. 57fokra melegedett max és a lap is 50-nél megállt. Próbáltam kisebb fesszel, de nem indult, ugyanakkor 1,21V-al 3200-on nincs semmi gond, megy minden.
Próbáltam, hogy a memóriáknak adok egy kis fesz, BIOS-ban 2,15V-ot adtam nekik (gyári 2,1) és így is kékhalált kapok, bejön a kékség, ahol számolja a fizikai memória nemtudomén milyét az oldal alján, aztán restart.
Tehát ez akkor most a mem hibája lehet? Vagy miket pöckölgessek még? 2,2V-ot már nem mertem adni nekik. Északi hídnak adjak egy kicsit?
Lehet megpróbálom még, hogy a procinak kicsit többet adok. -
puttputt
őstag
válasz
Sk8erPeter #8226 üzenetére
Alig használt, az elődnél bevált.
Holnap-holnapután érkezik, akkor majd többet tudok nyilatkozni. -
rolixyz
tag
válasz
Sk8erPeter #8228 üzenetére
Azt vágom ja, csak egyben az előtted hozzászólónak is irtam
De lehet olyan hogy még 390en is megy, de 400on meg már nem? Főleg, hogy auto-n volt eddig, na mind1 megnézem...
-
rolixyz
tag
válasz
Sk8erPeter #8222 üzenetére
A RAM 400as fsb-n pont 800mhz-en megy, plusz kézileg rányomtam az 5-5-5-15ös időzitést, nehogy az legyen baj hogy a lap mást számol neki, sőt még próbáltam 1,9 volttal is (lehet hogy kevés?) és úgysem volt jó.
A procinak meg szerintem már igy is sok a fesz, mert most 380as fsb-n 1,43V-ot kap biosból, és everestben olyan 1,4-1,41. Próbáltam bios 1,45öt de fentebb nem mertem. Mondjuk terhelés alatt a mostani fesszel lemegy olyan 1.37-re... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
puttputt #8225 üzenetére
Ha újonnan vetted, akkor az meglepően jó ár, egyébként jóval drágább.
Vagy használt volt? Ha igen, mennyire? -
puttputt
őstag
válasz
Sk8erPeter #8224 üzenetére
Így már világos, mint a
Na, én vagyok kicsit indiszponált ma...
Szóval jó áron, 6,5e postával..., s ráadásul licittel, szóval egy ezressel is lehetett volna occsóbb.
Köszi a helyreigazítást. -
puttputt
őstag
Ha a tápra gondolsz: 400W-os Codegen...
Minőségi változás történt, halkabb, tele a CPU-táp csati..., van egy csomó új kimenet (a Codegenben leégett egy ág)..., szóval örömködök neki, mert eddig úgy tűnik, OK. (Kicsit nehéz volt bepaszírozni, mert alapjáraton szervertáp, de végül is megoldottam.)
A proci E8400 (C0), ez is elegendő, úgy hiszem.
A hűtés eddig: egy hátulról (de az alig fújdogál...), egy Spire alulról (ez már jobb), s egy gyári a procit, egyelőre... a gyári elköltözne oldalra, hogy a ramokat meg a vinyót fújja, s a procira jön a Silent.
Nem volt jól betéve a proci, akkor ugrott csak fel a jelen beállításokkal is 60 fokra, de most 45-50 a gyáriakkal... -
Sk8erPeter
nagyúr
A tápokról érdemes elolvasni a tápos topic első hozzászólását, ott értelmesen, nem mellébeszélve szolgáltatnak infót az ajánlott tápokról és a hozzátartozó tudnivalókról.
Ha tápos kérdésed van, ott tedd fel, mert ott konkrét és hozzáértő választ tudnak mondani.Egyébként hogy hány W-os tápot vegyél, attól függ, mennyit fogyasztanak a gépedben lévő cuccok, de általában ha nincs benne csillivilli neonfény, vízhűtés, X2-es videokártya, agyonhúzott proci, RAM, meg egyéb anyámkínja, akkor elég szokott lenni a 350-400W-os is.
Az FSP 350 v. 400PNF az olcsóbb ajánlott tápok közé tartozik, a megbízhatóságához nem férhet kétség (ld. adatlapom), egyetlen hátulütője, hogy nem a leghalkabb táp (nem is hangos, de halknak nem nevezhető).
-
lipi67
nagyúr
"akkor bizony ajánlott erős 12V-os körrel rendelkező tápot választanunk. További pozitívum a Corsair mellett.." Vs "Corsair vx 450-mint minden Corsair(kivéve az 550-est!)tuningra,mindenre szuper.Fontos ám tuningnál is,mert egy nagyobb tuning leszívja rendesen..A 12v-os ágat figyeld,a hatásfokot és ne az 1000W-katEbben a Corsair kvajó."
Asszem kb ezt mondtam én is..
Betettem az új 8500-öst.Ilyen szar szenzort,el is ment tőle a kedvem!
[]
puttputt: Elég is lesz!(mennyi volt?)
-
nbl2
senior tag
Nem teljesen ide való, de ost ide írom.
Mitől függ pontosan, hogy hány wattos tápot vegyek a gépbe? Mármint 400-450-500W-at? Természetesen csak a minőségből és nem codgány tápta gondoltam. -
lipi67
nagyúr
válasz
rolixyz #8211 üzenetére
A Corsair vx 450-mint minden Corsair(kivéve az 550-est!)tuningra,mindenre szuper.Fontos ám tuningnál is,mert egy nagyobb tuning leszívja rendesen..A 12v-os ágat figyeld,a hatásfokot és ne az 1000W-katEbben a Corsair kvajó.
Az,h pontosan mitől nem a procid jobban..fene tudja,de a tápod nem nagy segítség neki..
Kben 15k-ért / vagy jóval alatta valóban a 350-es FSP (vagy 400-as)jó választás lehet!(#8208) Sk8erPeter: Csak megerősíteni tudom.
S igen,az Asus silent square/pro is nagyon jó hűtő!
(ha jön a Thermalright Ultra-120 eXtreme-em a héten,akkor eladósorba kerül
)
-
zoo8800
veterán
-
rolixyz
tag
válasz
Sk8erPeter #8210 üzenetére
Értem, és milyen tápot ajánlanál, ami jó és megbízható? Az előző hsz-edből néztem a Corsair VX450-et, egész jónak tűnt
Jó lenne max 15k körül. Egyébként lehet, hogy azért nem bír több tuningot a cpu-m, vagy ez nem ettől függ? Mert sokaknak szinte alapfeszen elviszi a 400as fsb-t, nekem meg most biosban 1,4325-ön megy 380at. Próbáltam 1,5volttal is (jó sokat droppol mondjuk a lap), de ugy sem indult be 400on.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
rolixyz #8209 üzenetére
A legnagyobb baj vele az, hogy nagyon sokszor fordult már elő ezekkel a tápokkal, hogy hirtelen elhaláloztak minden előzmény nélkül, de akkor azt úgy tették, hogy tönkretették az alaplapot és még amit elértek (vinyó, stb.).
Ez persze a szélsőséges eset, de nem egy példa volt rá, hanem sajnos sok, és azóta mindenkit óva intenek a Codegenektől. Jobb, ha elkerülöd.
Egy időben volt még megbízható szériájuk, de több van kint a piacon és az embereknél abból, ami szar.
Ráadásul azok az értékek, amik a tápspecifikációhoz vannak írva, közel sem igazak, a névleges teljesítményük és egyéb adatuk is a valóságban sokkal rosszabb. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
puttputt #8201 üzenetére
Úgysem fogod kihasználni a 700W-ot, szóval felesleges ekkorát ugrani, nem attól lesz jó egy tápegység, mert nagyobb teljesítményadat van ráírva. A melegedés a gépedben nem a szar tápegységtől volt.
Az adatlapodon szereplő konfighoz még egy FSP 350PNF is elég lenne az olcsóbb, minőségi kategóriából, de ha halk, jó táp kell, amiben van egy kis plusz szufla, ha mégis valamikor kell, akkor Corsair VX450.
A vad tuningra Scythe Mugen 2-t, Thermalright Ultra-120 eXtreme-et szoktak ajánlani, viszont most nézem, hogy az olcsóbb Asus Silent Square-ről is elég jókat írnak! Szóval szerintem jó választás az utóbbi is. -
zoo8800
veterán
válasz
Gál István #8204 üzenetére
Ha a biosban annyi van beállítva, akkor a drop miatt csak 1,35V környékén kell, hogy kapjon a proc. Nézd meg terhelés alatt (pl. Prime közben) cpu-z-vel
-
zoo8800
veterán
válasz
Gál István #8202 üzenetére
Az 1,4008V a biosban annyi, vagy valós (CPU-z-vel mért) fesz?
Kb. valós 1,4V a max, amit évekig bír. -
Gál István
senior tag
Sziasztok!
E6750-et hajtok P5K lapban 8x425 és 1,4008V. Teljesen stabil, de érdekelne hogy mi az a max. feszültség amit kaphatna?
Üdv,
Isti
-
puttputt
őstag
válasz
Sk8erPeter #8199 üzenetére
Jaja. Holnap érkezik nekem is az új, a 400-as Codeg. helyett... tényleg! Lehet részben a táp az oka a nagy melegedéseknek? (Mármint a procinál
)
Szereztem egy E8400-at, de a melegedős szériából... egy Asus Silent Square+700W-os táp jobb belátásra tudja bírni mind tuning, mind hőmérséklet szempontjából, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Ryzen 3 3200G processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest