- Memóriakártya topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- TCL LCD és LED TV-k
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Gaming notebook topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
115 C foknál nem kellene, hogy letiltson az alaplap? -
111111
tag
na... most 2530Ghzen fut a gép 11*230as szorzoval Memoriát 800Mhzről 667re osztottam vissza a hypert meg 1000-ről 800Mhzre ez menyni teljesítmény növekedés/csökkenéssel jár? kösz
-
111111
tag
igen ennyi fut most.. de mit írjak bele az adatlapomba?
-
Pero
senior tag
215 az FSB a szorzód 11 és akkor 2365MHz-n fut a gép. a memók ha 800 ra vannak állítva akkor 788MHz on kellene h járjanak, ami normális, a HT- 1075MHz ami még elmegy bár ha annak visszaveszed a szorzóját4re sem lesz gond, csak talán kevésbé melegszik majd a lapod. (860 is elég)
töltsd ki a z adatlapodon rendesen h pontosan mik vannak a gépben, és akkor könnybb segíteni is
CPU-Z vel sokmindent megtudhatsz, vagy akár Eversttel -
111111
tag
Voltot nem enged biosban állítani meg nincs is...
-
111111
tag
üdv! segítene valaki, hopgy tudnám picit feltuningolni a procimat? biosban 2,4 a max. miylen progit ajánlotok? tom olvassska vissza kössz
-
katona.t
tag
A következő történt: Le-1640 procival,ami alapon 2,6Ghz-n megy. FSB-t 310-re sikerült feltornáznom, szorzó 11-es. Ekkor 3,4 Ghz ment. A Ramok meg asszem 533-ra lettek visszaosztva így 800 körül mentek. Tehát a proci tudja a 3,4 Ghz-t a lap meg a 300 feletti fsb-vel is elboldogul. Viszont az a bibi hogy ha ramokat feljebb veszem 667-re, az fsb-t egészen 230-ra kell csökkentenem, hogy elinduljon. Így újra 800 körül mennek a ramok. Alapból 200-as fsb és 13-as szorzó van, de feltornáztam 240-re is. Így bírták a ramok az 1066-ot. 11-es szorzónál miért nem tudok 230-nál nagyobb fsb-t beállítani ha a ramok 667-en vannak?
Az nekem nem stimmel valahogy...Sebibalu: Nekem is van majdnem akkora mem. olvasásom... Ez most azt jelenti, hogy ha olyan alkalmazást futtatunk ami csak 1 magot kezel, akkor nagyjából egyforma teljesítményre számíthatnánk?
-
katona.t
tag
Hali
Az Everest memória méréseinek mennyire lehet hinni? Mert az LE-1640-es procim benne van az első 7-ben egy kis tuningal. Még a Core 2 extreme QX6700-est is veri. Memória-késleltetésben, pedig az első egy 1066-os kingmax-al...
-
pepperhaj
tag
Na, nekifogtam végülis egyedül. Most úgy néz ki, hogy a proci 230fsb így 3ghz. a ramok 4x szorzó így 920 mhz és +0,2v most 2v-n mennek. HT freket 1,8ghz. Mit szóltok hozzá?
-
pepperhaj
tag
Sziasztok! Megvettem a jó kis hűtőt meg tápot a géphez úgyhogy mostmár neki szeretnék fogni a tuningnak. Gigabyt ma770-ud3 alaplap, benne egy phenom 2 710, 2x2gb 1066mhz ram. 3ghz-re szeretném felhúzni. Mivel nem foglalkoztam még ezzel elég kezdő vagyok. Le tudná nekem vki írni, hogy milyen beállításokat használjak? Főleg ezzel a hyper transportal nem vagyok kibékülve, nem értem. elolvastam első hsz-t ennek ellenére is szeretném ha segítenétek m nem teljesen tiszta a dolog. köszönöm előre is!
-
sellerbuyer
őstag
A konfigom az adatimnál megtalálható, de igazad van, a kereső végett benyomom ide is:
Gigabyte EP45 DS3, Q8200@3.1GHz + AC Freezer Xtreme, GEIL 2x2GB Black Dragon 1066, Gigabyte 4870 1GB, 2x500GB WD SATA2, NEC DVD-RW Labelflash, Gigabyte szerver ház, Fujitsu Siemens 22" 1680x1050.
Amint összeáll végre az új VGA hűtésem rendesen, kipróbálgatom a teszteket, amiket írtál te is és mások is, köszönöm.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Vatinius #9062 üzenetére
Jóreggelt!
A ramokat Jorus leírása szerint is belőheted, de mivel a 2x2Gb-os CL6-os időzítésű, ezért nem fog neked indulni.... (valszeg az 1Gb-os subtimingjei szerint állítja be a biost és 1066-on ezért nem megy).
Tedd bele az 1Gb-os modult és biosban a MIT menüben ezen a részen állítsd be a felső 4 értéket 6-6-6-24-re, majd a tRD-t állítsd 10-re kezdetnek, ha stabil 1066-on, akkor 10-ről visszaveheted 9-re illetve 8-ra, de 2Gb-os modulnál a 9-10 egy középérték, amin stabil és 1000 felett gyors is nagyjából. A többi memóriához tartozó érték maradjon Auto-n.
Amint megvagy indítsd újra a gépet, feláll a win akkor állítsd le, majd pakold bele a többi ramot is, így már indulni fog 6Gb-al.Gorneck oldalán még szétnézhetsz, oldalt előugró menüben van bios-ról okosság és a Tuning eredményeknél találsz pár példát is.
-
válasz
sellerbuyer #9065 üzenetére
Tök jó, hogy belinkelted a képeket.
Annyival kiegészíthetnéd, hogy milyen konfigod van.
Amikor keres valaki, akkor megtalálja.
Én IntelBurn-t használok rendszerstabilitás tesztre. Sztem jobb mint a prime (egyéni vélemény)! -
sellerbuyer
őstag
Ide is beteszem, hátha segít vkinek:
Prime95-ön kívül minden atomstabil (tesztek, gém, video convert is), de úgy néz ki, hogy abból valami bugos verzióm van, azért hibázik, úgyhogy beszerzek egy másikat majd.
GPU mérések még gyári hűtővel készültek, nem húzott VGA-val. Új hűtő normális telepítése még folyamatban van.
-
Vatinius
csendes tag
-
zbence
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Egy Asus M2N-ben van egy 5200+-om, 2967-nél megáll feszemelés nélkül!
Meddig húzhatom a feszt, hogy me se süljön, de mennyen még egy darabon?
A célom olyan 3200 lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy ez az Asusban menni fog...
A hűtés a gyári AMD-s! -
válasz
Vatinius #9057 üzenetére
Visszaosztani nem tudod a RAM-ot, hajtsd őket szinkronban, ami BIOS-ban 2.0-s szorzót jelent. Így elmehetsz 500-as FSB-ig is akár, és a memók még mindig csak 1000MHz-en fognak menni. Egyébként, ha nem mennek egyszerre 1066MHz-en, akkor ne a RAM-oknak emelj feszt, hanem az MCH-nak! Tápod milyen?
-
Vatinius
csendes tag
Üdv! Gépem: Giga P35DS3-C2D6600-Kingmax1066 2x1GB+2x2GB-Giga9800gtx+1GB
Szeretném kicsit tuningolni! A gondom hogy a ramok nem mennek együtt 1066MHz-en.A 2 1GB-os és a 2 2GB-os külön mennek de ha mind a 6GB benne van a sebesség 800MHz! Memória fesz állításról és memória visszaosztásról már hallottam de még nem csináltam mert féltem a kicsikét nehogy megsüljön. Tud segíteni vki? -
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
trémobil #9048 üzenetére
Így próbáld:
CPU Clock Ratio: 10
Fine CPU Clock Ratio: 0
CPU Host Clock Control: Enabled
CPU Host frequency (Mhz): 300
PCI Express Frequency (Mhz): 100
System Memory Multiplier: 3System Voltage Control: Manual (Ez a legfontosabb!!!)
DDR2 OverVoltage Control: +0,2Csak ezeken változtass, amiket írtam. Ha ezek után se lesz jó, akkor tényleg antituningod van.
Amúgy G31-es lap E5200-vel tuti nem fog 400-as FSB-t produkálni 100-as PCI frekin. Valakinek még akkor se, ha megemeli 110-120-ra. Általában a G31-es lapok 340-nél wallosak. -
GabN73
addikt
válasz
trémobil #9042 üzenetére
Robust Grapics :AUTO
CPU CLOCK: 9,5
CPU Host Controll:Enabled
PIC EXP :100
CIA2: Disabled
CPU Clock Drive: 800
PCI Express Clock Drive: 900
Performance enhance: Stamdard
Extreme memory profile: disabled
(G) MCH : 333 !!!
ramnál: 5-5-5-15
Channel a-b timing settings-nél :Static tRead valule 9többi auto
CPU Vcore: Ha a load line calibration be van kapcsolva, kevesebb kell, ha ki van kapcsolva akkor 0,05v-tal több.
Mennyi a VID-ed? 1,25-ös VID-del kb. 1,216v(valós, cpuZ szerint) -on megvan a 4GHz
CPU Termination: 1,2
CPU PLL: 1,5v
MCH Core:1,2v
MCH Ref: 0,74
MCH /Dram : a ramoknak adott fesz fele
Ha kidob akkor kevés a fesz. Picit emelj a proci feszen !!!Köszönd neki! Nekem is ő segített (bár nekem 45-ös lapom van és e8500 proccos...
-
trémobil
tag
válasz
sellerbuyer #9041 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy hogy kell beállítani a biost ahhoz, hogy alapfeszen húzzam a procit?
Amúgy ez a "performance enhance" ez micsoda? nem vagyok túl jó angolos
-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
Hát akkor talán álljon itt, hol tartok most:
BIOS beállítások:
[link]
[link]
[link]Tesztek, amik lefutottak stabilan, gond nélkül:
3DMark Vantage:
[link]
A GPU pontokat nagyon kevésnek tartom, ez röhejes érték egy 4870 1GB-tól, 8000 az átlag másoknak. Holnap érkezik az új VGA hűtő (jelenleg gyári van rajta), egy Musashi lesz, remélem, azzal sikerül majd növelni ezt az értéket. A CPU pont viszont szerintem nagyon jónak mondható.Furmark:
[link] -
trémobil
tag
Ahhoz, hogy alapfeszen menjen a proci manuálisan kell beállítani egy fix értéket, vagy a biosban "normal" értéken hagyni a "CPU voltage"-t és manuálon a systemet?
(Giga EG31M-S2 lap esetén) -
VOid
tag
válasz
sellerbuyer #9036 üzenetére
Nálam most 3.1 GHZ-nél van a vége
3x lefuttattam 3dmarkot stabilnak tűnt, olyan 3ghz-en lehetne járatni, de sztem felesleges annyival nem tud többet 3ghz-en hogy megérje lerövidíteni a proci élettartamát
-
sellerbuyer
őstag
Q8300-at gyári hűtővel hajtod? Nagyon merész vagy.
Nálam jelenleg 440FSB-n 3.08GHz érezhető gyorsulással, 3DMark Vantage stabilan fut. Hűtőt cseréld le egy tuning hűtőre! Ha hazaérek, nyomok képet a beállításokról és berakom, de normális hűtő nélkül sok jóra ne számíts... -
VOid
tag
válasz
sellerbuyer #9031 üzenetére
Kitöltöttem
Amúgy kb 400FSB-ig volt stabil (3GHZ), legalábbis lefutott a 3dmark úgy
de nem tett hozzá vmi sokat a sebességhez
-
sellerbuyer
őstag
Teljesen félreértettél.
Azt javasoltam, hogy töltsd ki az adatlapodon a konfigodat (nem a BIOS beállításokkal). Írj le minden összevevőt, ami a gépedben van részletesen, a tápot és a hűtőket is (típus megjelöléssel). Így tud csak segíteni neked bárki is.
A BIOS beállításokat nem neked kell leírnod (tudjuk mi azt), hanem majd én írom le neked, amikor végre stabil lesz a rendszerem. Már nagyon közel járunk.
-
VOid
tag
válasz
sellerbuyer #9026 üzenetére
huhh köszi a biztatást meg a segítséget de most nincs kedvem mindent leírni ami a biosban van majd talán később, de egyet észrevettem, pl ha visszaveszem a szorzó-t és úgy emelem az fsb-t de még az alapórajel alatt maradok.. ugyis instabil az egész gép, csak az alap 333as fsb-n hajlandó stabil lenni
ez nemtom mit jelent de vmit biztos
lehet szar az alaplap és bevan oltva tuning ellen
memória corsair dominator nemhiszem h az lenne a korlát
szoval nem értem na mind1 majd ha lesz kedvem egyszer beírom a dolgokat végülis az alap sebessége is a procinak mindenre elég , csak azér kíváncsi lettem volna mit lehetne még kihozni a rendszerből
-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
Q8200-am van és egy másik topic-ban épp azon fáradozunk, hogy tuningolni tudjam. 3GHz-nél járok most, ez kb. elég is lesz, úgyhogy most a stabilizáláson dolgozunk. Rendes srácok segítenek, úgy gondolom, hogy eredményes lesz a dolog. A Te procidból is simán ki lehet hozni a 3gigát gond nélkül (3.6-on is járatják léggel mások), csak nem értesz az OC-hoz, ahogy én sem, ezért kell a segítség.
Holnap majd felteszem abba a topic-ba az új beállításokat, ahol jelenleg tartok (csinálok képet), azokat nyugodtan használhatod akár és máris előrébb fogsz tartani (persze lesz egy-két olyan beáll. ami nálad más lesz, de azt is megoldjuk).
Itt a topic:
[link] -
VOid
tag
válasz
sellerbuyer #9016 üzenetére
Hát az alap felállás az úgy néz ki hogy 7,5 x 333, a memory multiplayer az meg auto-n van
szóval nemtom mennyin
de tök8 mer 2,6 ghz is kihívás ennek a procinak, 2,5-ön alapórajelen atomstabil afelett meg bármit állítok halál
mondjuk ha vitte volna stabil a 3gigát úgy még azt mondom lenne egy kis sebességtöbblet de így aztán semmi értelme nincs.
-
kriszbon
őstag
válasz
Levi123 #9017 üzenetére
Mint ahogy a többiek is írták, az a neve, de felesleges kikapcsolnod, mert egyáltalán nem okoz gondot(nálam biztos hogy nem) ha tuningolod, akkor sem! Én 3.3-on járatom 24/7-be, de 3.5-öt is megy még egy kis + fesszel(meg még többet is még, ha tovább adom neki a feszt), és akkor is működik rendesen ez a funkció! Ha nem kell annyi neki, akkor visszaveszi a felére a frekit
-
GabN73
addikt
hali
valaki segíthetne
Eddig ment a procim 4,2 GHZ-n simán most vmiért nem akaródzik....
képek biosról 10 perc -
Chaser
legenda
válasz
trémobil #9003 üzenetére
Már 1x mondtam, beleválasztottál a lapba..kingmaxbóla 2 gigás 1066-os se túl szerencsés, a 800-asok könnyebben összehozzák az 1066-ot, mint a gyári 1066-osak, adhatsz NB feszt, vagy segít, vagy nem. 800-on alapból is 5-5-5-18, mert ha szűkíteni akarod, azt neked kell beállítani..ctrl+F1 a főmenüben.
-
Levi123
senior tag
sziasztok!
Gondoltam ide lehet írni a gondomat.
Van egy E5200-as processzor, meg egy gigabyte ep31ds3l alaplap.
Nem értek a tuningoláshoz, de egyszer ezt is el kell kezdeniA cpu Z-vel megnéztem és azt láttam, hogy nincs 2,5 GHz-en a processzor csupán 1,2 GHz-en. [link]
Fogtam és a biosban átállítottam a szorzót 6-ról 12-re. Így nem 6x200 hanem 12x200 azaz 2400 MHz-en megy a proci. Így néz ki a biosból nézve: [link]
Aztán a CPU-Z-vel nézve egyszer 1200 MHz majd kis idő múlva átvált 2400-ra így váltogatja a frekvenciát. [link] és [link]
Volt a gépemen dinamic energia megtakarító, de már azt is letöröltem azt hittem az veszi le a szorzót.
Nem tudom a biosban mit kellene beállítani, mert állítólag ez a proci (E5200) a 3 GHz-et is viszi kényelmesen.
Így néz ki a biosban a beállítások menü: [link]Köszi a segítséget előre is!
Üdv
-
sellerbuyer
őstag
A feszt ne emeld semmiképp a gyári érték fölé, ezt adják meg 1066-hoz, tehát ez a max.
A Memory Multiplayer értéke adja meg, hogy a BUS speed hányszorosával menjen a ram. Tehát ha 400 van beállítva nálad, a 2.0B multiplayer-el 800-on fog menni a RAM. Mindenképpen úgy érdemes beállítani, hogy 1066 alatt maradjon, vagy max. annyi legyen.
-
kriszbon
őstag
Előtte írtad hogy a hűtőt nem szereltétek fel, itt a bordára gondolsz
Mert ha az nincs rajta akkor én nem adnák neki +feszt! Egyébként ha tényleg a bordáról van szó, akkor miért lenne sokkal hangosabb a géped? Ha emeled az Fsb-t, emelkedik a ram órajele is, mert összefügg, és ha nem bírja már, akkor vissza kell osztani!
-
VOid
tag
válasz
sellerbuyer #9012 üzenetére
huh köszi nekem nem sikerült megtalálni, elvileg most van 2.1 volton , tehát akkor többet ne merjek adni neki? amúgy a ram órajele hogy módosul ha az fsb-t emelem? vagy ez független?
-
VOid
tag
válasz
sellerbuyer #9010 üzenetére
Hát a ramhoz amit adtak leírást abban semmit nem írnak
felmentem a gyártó oldalára ott se írnak semmit a feszről
annyit tudok hogy ez corsair twin2x ddr2 c5df 1066mhz, és adtak hozzá hűtöt de azt nem szereltük fel
azt mondták ahol vettem hogy felesleges, csak zajosabb lenne tőle a gépem.
-
sellerbuyer
őstag
Az nem számít, ha a BIOS setup pirosnak jelzi a RAM feszt. Meg kell nézned a RAM-od leírásában (vagy a rajta lévő címkén), hogy mennyi az alapfesz, amit kér. Pl. GEIL RAM-oknál a 2.2-2.4V sem ritka, mivel ezek nagy tuningot bírnak. Ha nem kap a RAM-od elegendő feszt (min. a gyárilag meghatározott értéket), akkor instabil lesz a rendszer, állandóan fagyi lesz.
-
jagada
addikt
Hi!
Valaki segítsen PLS.Van egy Abit NF7 deszkában egy 2800+ Sempron proci (166x12=2000) és 2db 512/400 DDR, FSB/DRAM= 5/6. 26-os Bios van rajta.
Leírná valaki dióhéjjban, hogy a biosban mit kell változtatni és figyelni a tuninghoz?
Nem akar összejönni, akárhogy próbálom húzni az FSB-t állítani a szorzót, meg a FSB/DRAM ratiot, be se bootol.
Volt egy NForce 3-as deszkám, ott a HT szorzóval is vissza kellett venni, de itt a biosban nem látok ilyet. -
Stirbi
addikt
a ram szorzora is kel lfigyelni ram fesz, stb, nb fesz-t is valamikor már kell emelni
nem szar lap, 415fsb-t simán viszi, nekem is ilyen lapom van,csak nekem mondjuk nem quad van benne hanem e2200, nálam a proci a gyenge 3ghz fölé az istenér sem akar menni még 1,4v on sem, ha minden igaz most a közel jövöben cserélek e5200ra
-
VOid
tag
válasz
birozoli7800 #9002 üzenetére
hmm ezt nem tudtam , szóval akkor ne is reménykedjek? 3 gigáig akartam volna feltolni csak.. az még úgy tudtam h nem számít soknak de már 2700-on nem indul el, automatikus lereseteli a biost 2-3 próbálkozás után.
-
trémobil
tag
Sziasztok!
Próbálgattam kicsit overclockolgatni, csekély sikerrel...
e5200-as proci+GIGA EG31M-S2 lap+2x2GB Kingmax 1066Mhz
FSB:266
Szorzó:11
Memóriaszorzó:4Proci fesz.:1.25V
Mem. fesz.: 1.9 utána 2.0VOrthos 2mp után leáll!!!
Mi lehet a baj? Kellene adni az FSB-nek is plusz feszt?
Segítsetek légyszi!
~3Ghz környékén szeretném járatni a procit a memóriát meg 1066-on!(procinak gyári hűtése van)
Plusz még egy kérdés: Hol tudom a memória időzítését babrálni, mert 800-on is 5-5-5-18 on megy???Köszi!
-
VOid
tag
Sziasztok, adott egy Gigabyte ep43 s3l alaplap egy q8300-as intel proci, és 4 giga corsair dominator ddr2-es ram. Néztem biosban hogy a proci szorzózáras csak az fsb-t lehet emelni.
Meg is próbáltam de a proci nem hajlandó 1 mhz-et sem feljebb menni, megnéztem kicsit nagyobb fesszel is,de úgy sem ment, nemhiszem h ilyen szar procit fogtam volna ki, vkinek van vmi ötlete?esetleg valamit még kell az fsb és a fesz mellett állítani, ami miatt nem engedi feljebb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Memóriakártya topic
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest