Hirdetés
- IFA 2025: Hatalmas táblagépek az Acertől
- Home server / házi szerver építése
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- IFA 2025: Egy normál és papírvékony tábla a Samsungtól
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
Giga szokott ilyet játszani. Nekem is volt, hogy stabil beállításokkal nem volt hajlandó elindulni. Proci fesz, mem szorzó, és az áramtalanítás tudja befolyásolni ezt, én legalábbis így vettem észre.
Tápot én kizárnám.
(#6396) Bandee2:
Jó lesz, ha bírja, de a PCI-e frekit ne hagyd auto-n, legyen 100 MHz. -
Bandee2
tag
sziasztok, ezen a beállításon változtassak még valamit, vagy jó így ahogy van? a konfigom a profilomban van.. a vga órajelet még nem viszem fel az alap 670/830-ról, mivel fut maxon az az 1-2 játék, amit jelenleg használok..
-
L4R$()n
tag
Hi all.
Van egy GB p35c-ds3r alaplapom + hozzá egy c2d e7200 as proci. Szeretném húzni a procit, belépek a biosba és csak a szorzót tudom állítani az FSB-t nem mert az ki van halványítva, a kérdés az az lenne hogy hogy tudom az FSB-t állítani? Gondolom valamit manualra kell tenni, de mit? Meg olvasgattam hogy van rejtett menü a biosban a ctrl + f1 esetleg ott lehet állítani de nekem a ctrl+f1 re nem csinál semmit.
A választ köszönöm előre -
vbbb
őstag
Elégnek kell lennie, előtte egy 939es AMD 4400@5200 X2 konfigurációt hajtott nekem.
Az alaplap, memória, cpu lett cserélve amik elvileg egyenként és összesen is kevesebbet kell, hogy fogyasszanak.off
Az OCZ Reaper HPC 800@1113 milyen időzítésekkel, feszültséggel dolgozik nálad, és mennyi a memória írás-olvasás? -
vbbb
őstag
válasz
norbalia87 #6391 üzenetére
Nekem is volt ilyen bajom a régi MSI nForce 4 deszkámmal. Nálam az integrált audio driver-e szarakodott.
Megoldás az lett, hogy nem raktam fel amit az alaplapi driver csomagban felkínált, hanem az nvidia oldaláról raktam fel külön az audio driver-t. Ez bevált... -
norbalia87
tag
Hat ezt nem hiszem el. Frissitettem bioszt az alaplapomon es megis szaraxik. Az 5200+ cpumat megemelte 100mhz-el tehat ment 2800mhz-en este meg jatszottam is a farcry 2-vel nem fagyott de erdekes modon eleg keves volt az fps, talan meg a fele ugyan ez a crysissel. Mondom ez a sok szar programnak ami fent van, meg virus, ugyanis csak totalcommanderrel masoltam es 50%-os kihasznaltsaga volt a cpunak
amit a feladatkzeloben ugy jelzett ki hogy total 2 szazalekot hasznal 98 pedig a rendszer uresjaratban de alul 50-ot irt ki meg mas progi is 50-et mutatott, es nem masolt meg egy megaval se. A vinyo hibatlan. Szal ez virus szerintem. Ill amikor ujrainditottam onnantol kezdve mindig megfagyott xp, ill vista inditasnal is, utanna gondolt egyet es el se indul kikapcs-bekapcs es nem indul nem bootol es piros betukkel kirja hogy van valami problem meg valami overlockingnem tetszik neki, nem is igazan foglalkoztam vele mert eleg ideges lettem, es a bios magatol visszaallitotta 2700 mhz-re a procit. AAAAHHHH ez vagy az msi hibaja vagy az amd chipset?
Feszt nem emeltem, a cpu mem viszt leallitottam 1:1,66-ra igy most olyan 660 mhz-en megy a mem szoval az sincs terhelve. Alpbol 800mhz. -
vbbb
őstag
Az a BETA bios miatt lehet, hogy a gép bekapcsolásakor csak 2.ra indul el és olyankor meg default beállításokat vesz a cpu+ram? Stabilitási gondokkal nem küzdök, pici feszt is adtam a cpu-nak hátha...de nem az a baja.
Az ez előtti bios meg szar, össze-vissza méri a C-t.Más verziószámú, viszont ugyan ilyen betűjelzésű alaplap bios-át fel lehet rakni?(rev 1.0 helyett rev 2.0, rev 2.1)
-
KMT
addikt
válasz
BrandonXXV #6387 üzenetére
Az akkor 800 MHz-es. A valós freki 400, az effektív meg 800, mivel DDR.
900 (450) MHz-ig bírniuk kéne egy kis plusz fesszel.
Az időzítéseket nem tudom holt találod, nem ismerem a lapod. Valszeg valami timings lesz a neve. -
BrandonXXV
aktív tag
Köszi a gyors választ!
Oké feszeket be fogom állítani, nem hagyon auton.Én ,mint laikus azt gondoltam,hogy auton műkszik jól,mert a lap úgyis tudja mit kell tennie a feszekkel,de hát ezek szerint nem így van.Jól van ez már valamennyire tiszta,mármint a feszek.A memóriák létezhet ,hogy 800Mhz van rájuk írva,de közben csak 400-asok?CPU-Z-al néztem, ott azt írja 233-400Mhz,vagy vmi ilyesmit,de lehet nem is jót nézek mi?!Az időzítést hol tudom beállítani,mert ilyen számokkal nem találkoztam a BIOS-ban amit írtál ( 5-5-5-18 ) .
Sajna csak este fogok tudni megnézni mindent,mert melózom és csak 8 után érek haza.Addig legalább tanulmányozhatom mi micsoda -
KMT
addikt
Rendben van. Vagy gyenge a lapod fesz szabályza, és picit ugrándozik a fesz, vagy az energiatakarékos funkció változtatgatja.
(#6385) BrandonXXV:
Először is #1 hsz. Aztán #2636.Másodszor SOHA ne hagyd a cpu feszt autón, mert túlfeszelheti a lap a procit.
Pontos beállításokat nem lehet mondani, mert nem minden proci/lap/ram bírja egyformán a tuningot. Szóval neked kell kikísérletezni.Tudd meg, hogy valójában hány MHz-esek a memóriáid, és aszerint állítsd be a dolgot. Az FSB-vel, és a mem szorzóval tudsz játszani. No meg az időzítésekkel is (bár ezt javaslom, hogy állítsd 5-5-5-18-ra).
4 db ram-mal nem fogják olyan jól bírni a tuningot... Azért nézd meg, hogy SPD szerint milyen órajelen milyen időzítéseket írnak, és a gyengébbet vedd figyelembe.
Ha nem feszelsz túl semmit, akkor nehéz kárt tenni a gépben. A procid max bios 1,5 V-ot (ha normális hűtőd van), a memóriák max +0,2 (2,0) V-ot kapjanak szerintem. -
BrandonXXV
aktív tag
Sziasztok!
Lelkes kezdő vagyok a BIOS-os dolgokban és a tuningolásban,de nagyon szeretném jól megtanulni.Segítség kellene, hogy menjen minden.Van egy MSI P35 Neo- f alaplapom, hozzá egy Intel core2 Duo proci E4500, 4 giga memória 2db Kingstone és 2 db Kingmax 800 Mhz-esek,videokari 8800 GT 512 -es.Na most ezt szeretném kicsit tuningolni,csak azt nem tudom hogyan is kellene neki állni, hogy ne csináljak galibát.Megköszönném,ha leírnátok hogyan is álljak neki ,mit érdemes megcsinálni, beállítani.Meddig lehetne stabilan húzni a procit,memóriát, lapot stb.
Ja és pontos leírások kellenének,esetleg képekkel illusztrálva,mert nagyon kezdő vagyok és nem szeretném elfüstölni a gépem.Játékokra használom leginkább.Odáig eljutottam, hogy a 2.2-es procit felhúztam ~2,7 körülre és stabilnak is tűnik.Minden fesz. auto-ra van állítva.Viszont,amit nem értek, elvileg 3Ghz-ig is fel lehetne húzni a procit stabilan, legalább is nekem ezt mondták,de! ha tovább állítgatom a CPU-t akkor húzza magával a RAM-okat is és azokmeg nem bírják nagyon.Alapban 800-asok,de ha minden auto-n és alapbeállításon van akkor 667-nek jelzi a BIOS.Nekem ez kicsit magas, remélem érthető vagyok mi a gondom.Most a 2,7-re állított procival a memória 839-en van asszem és itt aránylag stabilnak is tűnik,de ha feljebb rakom,akkor el sem indul a gép
Mit lehetne tenni, hogy a procit tovább tudjam húzni,de a memóriák ne haljanak be?????
Légyszi válaszoljatok ,ráadásul úgy,hogy nem nagyon értek a dolgokhoz,csak most ismerkedem ezzel az egésszel. -
okay
aktív tag
Hali!
Nekem van egy 5000+ BE ,az rendben van hogy nem állandó a magfeszültség? de akkor a legnagyobb értéket kell nézn?És biosban csak 1.375V-ig lehet állitani,mivel lehet ez a fesz nagyobb?CPU-Z-vel volt 1.424V is!
Köszi! -
kem
addikt
válasz
VaniliásRönk #6376 üzenetére
bocsánat, de ezen nagyot nevettem
-
NFree
addikt
Sziasztok mivel a e2200 nem váltotta be a hozzá főzött reményeket kicseréltem ma egy e5200-ra.
a Kérdésem a következő mit lehet elvárni ettől a gyönyörűtől, és menyi feszt adhatok neki 24/7-re
a vid 1.1375v most 10x333-on tesztelem 1.2v-al. véleményekre lennék kíváncsi sűrgős lenne ha lehet. -
KMT
addikt
válasz
VaniliásRönk #6372 üzenetére
FESZ vagy SZORZÓ. Nem frekvenciát írt.
Szerintem a feszt hiába emeli, nem lesz gyorsabb.Ellentétben a szorzóval.
WildBoarTeam:
Nagyjából ezek a tapasztalatok. Régebben még jobban képben voltam, de ezek rémlenek. 4 GHz-re kétlem, hogy fel tudnád húzni. A geil-el sem mennek 1 GHz-et. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
WildBoarTeam #6370 üzenetére
A hőmérsékletre kell figyelni a CPU esetében, az elég megbízhatóan jelzi ha elveted a sulykot, maradjon 60-65°C alatt. Hogy szorzóállításra vagy "FSB" emelésre reagál-e jobban az majd kiderül, próbálgasd, erről szól a tuning.
DDR2-nek 2.1, max. 2.2V-ot adj, különben befigyelhet egy garanciális csere.#6371 KMT: Gondolom Black Edition a proci, akkor nem egyértelmű hogy mivel érdemes próbálkozni.
-
KMT
addikt
válasz
WildBoarTeam #6370 üzenetére
3,5 GHz-nek már örülhetsz. A ram meg kb 950 MHz-ig bírja majd normális feszültséggel, ha jól tévedek.
Olvasd el az első hsz-t, és akkor nem kérdezel olyat, hogy a feszt, vagy a szorzót állítsd...
-
WildBoarTeam
senior tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna tanácsot adni, hogy egy AMD Athlon x2 6000+ (CZ) cpu-t (gyári 3GHz), meddig tudok/érdemes húzni? És fesz. vagy szorzó állítással a jobb/biztonságosabb?
Ugyanezek a kérdéseim egy GeIL Black Dragon Kit 2*1GB (800MHz) DDR2-höz...(CAS 4-4-4-12).
A lap, amiben vannak, egy Asus M3A-H/HDMI.Előre is köszi a tanácsokat, ajánlásokat.
-
amdfan43
csendes tag
Beszereztem egy Athlon64 X2 6400 Black Editiont,hurrá!
Mennyire kell húznom,hogy megverjek vele egy 3.6-3.8GHz-re húzott Core2 E8200-at?
-
BadGe
aktív tag
Köszönöm az eddigi segítséget! A konfig egész klasszat gyorsult, de ha mostanában megláttok a topikban léci küldjetek DOLGOZNI
mert amatőr tuningból nem élek meg!
dword
ge. -
3arnus
csendes tag
segitesetek pls,most az legyen bekapcsolva vagy nem,lassitja vagy nem
-
3arnus
csendes tag
Szewasztok nemtudtam ,hogy hova irjam,hat beirtam ide
Van nekem egy szar
Celeron 2.8Ghz-es procim(megint mondom hogy szar
,de ez van),na de azt nem tom hogy a hyper tranding valami Enablen van,de en olvsatam olyat hoyg az lassitja a procit. Igaz e? Vagy ha kikapcsolom miben lesz szarabb a procim,adjatok tancsot legyszi
-
jorden06
senior tag
Hali!
Ha a vcore-t beállítom egy fix értékre, akkor az azon belüli Mhz érték beállítás befolyásolja a fogyasztást, vagy az, hogy mekkora a vcore?
Pl.: 1,3V - 2,66GHz és 1,3V 3,2GHz vagy 1,4V - 2,66GHz és 1,4V - 3,2GHz?
-
BadGe
aktív tag
egy banális dolog kérdeznék: a rendszer stabilitást befolyásolhatja ha egy 12 centis rendszer hűtőt a proc melletti talán szabályozott venti csatlakozóba dugok?
eddigi összefoglalás:
10.5 x 245 / 166 (2.5-3-3-6-1T)-ben stabil (baze, ebben a pillanatban 14.5 perckor jelzett hibát az SP)
10.5 x 250 / 166 (2.5-3-3-6-1T) 1 perc után hiba
10.5 x 250 / 166 (2.6-3-3-6-1T) 2.7V 2 perc után hiba
10.5 x 250 / 160 (2.5-3-3-7-2T) 12 percig stablisajnos:
10.5 x 245 / 166 (2.5-3-3-7-2T) eddig ez volt csak stabil 30 percig.
hát ez szomorú, pedig a memória optimalizálása nagyon mutatós javulásokat eredményezett.talán még megpróbálom 244-es fsb-n, de lehet hogy inkább a ramot kellene valahogy tovább optimalizálni.
ge.
-
3arnus
csendes tag
Szewasztok nemtudtam ,hogy hova irjam,hat beirtam ide
Van nekem egy szar
Celeron 2.8Ghz-es procim(megint mondom hogy szar
,de ez van),na de azt nem tom hogy a hyper tranding valami Enablen van,de en olvsatam olyat hoyg az lassitja a procit. Igaz e? Vagy ha kikapcsolom miben lesz szarabb a procim,adjatok tancsot legyszi
-
mmdms
addikt
tuningramok esetén érdemes lehet visszavenni a szorzót, de te (ha nem tudod hogy az e a ramod) tartsd 440 MHz alatt, annyit általában bírni szoktak a mezei modulok is
én pl a szorzót annó csak azért vettem le, hogy a ramok ne mennyenek annyiravinyón nem hinném hogy valamit is tönkretenne a tuning, igaz sok ki-be kapcsolást, és kékhalált követően volt hogy oprendszer cd-t kért a win, hogy el tudjon indulni...
-
BadGe
aktív tag
köszönöm, de főleg inkább a segítséget
plusz emre fórumtárs ajánlásai alapján nekikezdtem a memória állítgatásnak.
ti biztos tudjátok mit jelent: 2.5-3-3-6-1T
most így mennek.
már annyira belejöttem, hogy most megpróbálom a rendszert 10.5 x 245 helyett 10 x 257-en futtatni, így a ram-ok kicsit gyorsabbak lehetnek.
kérdés 1: honnan tudhatom meg hogy a 3.5 éve vásárolt akármilyen ram-ok esetleg nem tuningramok-e? "Dialog" a márkájuk vagy a nevük. és DDR400-nak adták el (2x1GB)
kérdés 2: extrém esetben érdemes a szorzót nagyon visszavenni, az fsb-t pedig addig emelni amíg a ram-ok bírják?
kérdés 3: van esély arra, hogy a tuning valami tönkretesz a vinyómon?
ge.
-
BadGe
aktív tag
1.4-es fesz-el, 10.5 x 250 fsb-vel 12 percig bírta az sp2004.
asszem visszatérek a 1.375 / 10.5 x 245 -höz, azon 20 percig stabil volt, megnézem bírja-e tovább illetve esetleg megpróbálom növelni a sávszélességet.
ge.
-
BadGe
aktív tag
10.5 x 250 pont most hasalt el sp2004 alatt (4.5 perc) más különben "stabilnak tűnik".
245 még okés volt, azon 20 percig futott az sp2004.
épp elkezdtem álmodozni a 260 fsb-ről amikor végül az sp beszaratta. (felhívta a figyelmem a rendszer egyes hardver összetevőinek vélhető gyengeségére és azok jövőbeni potenciális hatásaira a rendszer teljes produktivitására nézve)
nem is tudom, megpróbálom 1.4-en, hátha. de már olyan kevés a nyereség.
inkább a ramjaim időzítését kellene megértenem (látom én az értékeket csak nem tudok mit kezdeni velük).
közben kiderül hogy a compilerem (munkaeszköz) faszán használja a 2 magot, és már így is sokkal-sokkal több mint a mit reméltem.
thx
ge. -
Hypnotic
csendes tag
Üdv!
Adm Athlon 64 x2 5200+ processzorom van alapból 2.61Ghz-en fut szeretném felhúzni legalább 2.8Ghz-ig...
Hogyan tudnám ezt megtenni ?
-
Geza26
senior tag
Hello!
Felraktam az RMClock-ot! Maximálisan 1,3 V-ot tudok beállítani a legördülő listából. Van rá mód, hogy ezt feljebb is lehessen venni?
Köszönöm!
-
BadGe
aktív tag
Kérdés: 10.5 x 245 / 166 felállásban egész tűrhetőnek tűnik a rendszer. viszont az sp2004 az egyik magon kb 4 perc után hibát jelez (közepes memória stresszelő teszt). Akkor ez most jó, vagy inkább még finomítsam?
és akkor most kellene segítség, hogy merre induljak?
inkább kevesebb fsb?
inkább egy kis fesz a procinak?
vagy lehet hogy már megint az olcsó ram-jaim zavarnak be?(amíg esetleg jön válasz, futtatom csak a processzor tesztet, hátha abból is kiderül valami)
ge.
-
BadGe
aktív tag
hohó, közben elindul 10.5 x 245 / 166 4xht mellett is. talán ez lesz a jó, mert így ramok majdnem 400-on mennek, talán 1-2 fsb is belefér még. de most előbb az sp2004.....
-
BadGe
aktív tag
az a megállapítás hogy a rendsze 230 x 11 / 166 DDR alapfeszen stabil. elvileg gyorsabb is, de gyakorlatban csak mutogatni lehet a "gyorsaságát". Szóval egyelőre lemegyek alapra. aztán ha lesz mit tesztelnem, tudom hogy a fentieket beállíthatom.
küldönben 11x240-en szerintem a proci kezdi megadni magát
a DDR-ek meg 420 környékén.. akkor lehet hogy meg kellene próbálnom 10 x 250-en esetéeg?... volt egy gyenge próbálkozásom, de a vista nem törődött azzal hogy a bios-ban tiltottam a cq-t.ge.
-
BadGe
aktív tag
hát nagyon érdekes dolgokat mérek:
230 fsb / 166 ram / 4x ht. ez mondjuk stabilnak tűnik.
elvi nyereség: 15%
1 szálas végrehajtás esetén saját programkörnyezet: 13%
2 szálas végrehajtás (egyszerű eszközökkel mérve): nyereség: 5%
super pi: 11%a sandra szerint az inter-core kommunkáció a fenti beállításokkal nagyon rossz.
-
BadGe
aktív tag
ez egy hosszú történet
, alapvetően nem akarom tuningolni, a stabilitás 1000x fontosabb, de ha tényleg van egy kis biztonságos plussz a prociban azt szívesen látom.
procváltás: 1x3800+-ró 4400+-ra, értelmes megfizethető bővítés egy 939-es lapba. lehűti a vásárlási kedvem és "kihúzom" vele addig amíg kb rendeződik (vagy legalább árnyalódik) a proc körkép.
vga: hd2600xt(512ddr3) passzív
buzi nagy bordával.
proc: zalman vízhűtéshasználat: no játék, fejlesztés és esetenként nagymennyiségű térképészeti számítás (mem+matek) utóbbi miatt nem képzelhető el semmi hiba.
4400+ nagyon durva kis proc, kicsit féltem hogy "csak" 2200 Mhz-es, az előd 2400Mhz-ével szemben, de még az 1 szálas programok is legalább olyan gyorsak vagy gyorsabbak mint az előzőn. szóval nagyon jó. épp ezért nem is kell feltétlenül tuning.
egyébként ez utóbbiról is érdekelnének a vélemények (vagyis kell-e feltétlenül tuning, megéri-e 10% kedvéért tuningolni, stb)
ge.
-
Pörp
senior tag
Olvasd el mindenképpen a topik legelső hozzászólását! Stabil akkor a rendszer, ha a rábízott feladatokat megoldja hiba nélkül, azaz nem indul újra, nem kékhalálozik, nem fagy le, nem dobál folyton hibaüzeneteket, játékok alatt nem produkál érdekes grafikai malőröket, és még sorolhatnám. Egy átlaguser, aki játszik, filmeket néz, netezik annak lehet hogy a stabil rendszerén egy komolyabb program már megakad, tehát függ valamennyire attól is hogy mire használod a gépedet, azaz mennyire érzékeny egy-egy számítási hibára. Általánosságban ha a tesztek során a processzor és a ram is pár órán át hiba nélkül teljesít, akkor stabilnak mondható. Feszültésget akkor szokás állítani, ha elértünk egy olyan órajelet, ami felett instabilitás tapasztalható. Tuningal mindíg óvatosan, elmenni addig lehet, amíg a hűtés el bírja vezetni a keletkezett hőt hosszútávon, illetve amíg bírja a cpu órajellel, és feszültséggel. Itt a feszültség a lényegesebb, mivel azzal könnyen ki lehet nyírni. Az instabilitást a helytelenül beállított értékek okozzák, illetve a túlhúzottság, túlmelegedés, mert hát mindennek van ám határa.
Téliszalámival kapcsolatban nem tudok hosszértékeket mondani
Miért akarod tuningolni a rendszeredet? Milyen vga-d van?
-
BadGe
aktív tag
szóval az van, hogy 240-es fsb-vel a cinebench kiakasztja. lehet hogy a pci-e-hez is van valami köze?
-
BadGe
aktív tag
...és egy újabb fontos kérdés: létezik olyan, hogy mondjuk a sata vagy az usb szétcsúszik mondjuk egy 240-es fsb-től? (most épp itt tartok)
alaplap: MSI K8N Diamond
-
BadGe
aktív tag
ÜDV a Szakértőknek és a lelkes amatőröknek.
szert tettem egy 4400+ procira, tökéletes alapon is, de ha ___biztonsággal___ ki lehet csiholni belőle egy kis többletet, akkor állok elébe.
jelenleg 40 perce "stabil", most pedig épp Z sp2004 fut rajta 2 példányban.
FSB: 230, RAM: visszavéve 166-ra, HT: 4x. minden más alap.
kérdéseim:
- mikor jelenthetem ki hogy stabil a cucc?
- ha tovább szeretnék lépni akkor mikor kell feszültséget és memória időzítést állítanom?
- egy giga-hertz téliszalámi milyen hosszú?
- kb meddig mehetek el tuningban?
- nincs hűtve a mos-fet-em... ha kézmeleg akkor még jó? (vízhűtés, de azért van venti is a házban)
- a vga passzív bordája pont oda tolja a hőt.
- amikor a gép elkezd instabil lenni azt főleg mi okozza? túlmelegszik a ram? vagy az NF4 stb.köszönöm a válaszokat.
ge. -
Hi all!
Szerintetek:
-1 AC accelero S1 rev.2 1 3850 msi oc-on venti nélkül elég lehet, tuning nélkül?
-3870 szintjére v. picivel a fölé biztonsággal lehet húzni a 3850-emet?
Válaszotok köszi!
Sanyi -
vbbb
őstag
válasz
Viktoár #6324 üzenetére
Igen Orthos-al tudod próbálgatni ha sok időd van (1-2h) rá és türelmes vagy, ill. az alant ajánlott IntelBurn Test-el...annak elég bő negyed óra is (CoreTemp mindenképpen, tényleg befűt!)...az a ramot-cpu -t is megdolgozza rövid időn belül! (Újraindulsz vagy megfagysz ergo visszább veszel)
Pl.:
225x10 = 2250
225x10,5=2362
225x11=2475....jó kezdetnek, most úgyse tudsz V-t állítani. Majd egy jobb hűtővel!
RAMok 400 helyett 405-ön mennek nem nagy tragédia, ennyit azért illik elbírniuk.
Ja, a HT-t állítsd egyel visszább és mehet minden előről!ps.:
A konfigodat töltsd ki, könnyebb segíteni.... -
Viktoár
addikt
Tudom hogy a hűtő kevés
A biosban az fsb-t közel 400-ig lehet állítani de a proci tuti nem bírná.Akkor úgy csinálom ahogy montad,proci 225 szorzó marad 11 és a ramokat visszaosztom közel 400 hoz de inkább alá.Aztán orthos-sal teszteljem vagy hogy tudom meg meddig bírják egymást? Ja és szerezd vissza a freezered és add el nekem
Az időzítéshez nem nyúltam de picit több mint 400-on mentek.
-
vbbb
őstag
válasz
Viktoár #6322 üzenetére
Azért nem ártana lecserélni tuningolás előtt a hűtőt! A ramok időzítése és a sebességük közel gyári volt? Inkább oszd vissza őket alacsonyabbra és úgy nézd meg! Legelőször a CPU-nak nézd meg a maximumát alapfeszültségen! Meglesed mennyi az FSB amit még elbír a lapod és a processzor, utána még variálhatsz a szorzóval is. Kezd mondjuk 225ön és 2esével haladj felfelé.
(Most adtam el a Freezeremet potom pénzért)
-
Viktoár
addikt
Vbbb,itt egy [kép] az everestből szerintem ez többet mond neked mintha én egy egyoldalas monologot írok.
Eddig csak annyit csináltam hogy próbaképpen felhúztam az fsb-t 235 mhz-re és a ramot beállítottam hogy kb 400 mhz-n menjen.Elindítottam az orthos-t de 43 perc után hibát talált.
Szerinted mit mennyire állítsak és egyátalán mit jelent ha csipog az orthos?Core temp-pel néztem a cpu hőmérsékletét de max 52 fokos volt ami nem meglepő mert gyári hűtőm van majd beújítok egy freezer 64 pro-ra
-
La Tigra
csendes tag
Hello! vettem egy AsusV60-as procihűtőt és ezen felbátorodva az e6850-esemet 3 Ghz-ről felhúztam 3.6 Ghz-re az FSB 333-ról 400-ra emelésével (Asus P5KC) bekapcsoltam azt a lehetőséget ami a processzor szorzóját változtatja 6 és 9 között terhelésnek megfelelően a kérdésem csak az lenne hogy ez nem árt-e a processzornak?(mármint hogy 2.4 Ghz és 3.6 Ghz között ugrál az órajele)
-
roli80
csendes tag
Köszönöm a nem segítséget. a 6277-es kis leírásomhoz.
-
Pörp
senior tag
A blend inkább a ramokat teszteli, pár óra hibamentesség után általában eléggé stabilnak mondható a rendszer, ami nem jelent teljes hibamentességet!
Ha ram-okat akarsz tesztelni, próbáld inkább a memtest-et. Az intel tesztprogija ahogy felettem a kolega írta is eléggé keményen megdolgoztatja a rendszert.
-
slynme
csendes tag
Hy all
Az orthos-ról lenne pár kérdésem:
Egy X2 3600-ost akarok tesztelni (1900 MHz @ 2331 MHz ---> FSB 200@245, fesz alapon hagyva)!
1. Működik a 20060420-as verzió vista64 alatt is?
(32 bitesen jól működött, most váltottam 64-re)2. Ha a "Blend" tesztet 1-2 óráig futattnám és nem írna hibát, akkor stabilnak mondható a rendszer? Vagy a többivel is tesztelni kell?
3. Ja és hanyas prioritáson kell tesztelni?
-
vbbb
őstag
Viktoár
Ha nem hűtőbordás a ramod és te sem hűtöd egyénileg akkor plusz feszültséget ne nagyon adjál neki, ne húzd. Inkább oszd vissza annyira, hogy kb. a CPU húzásával 400 körül menjenek...egyébként időzítésekkel variálj. Ja, és ne felejtsd el tesztelni valami programmal.
Pocee
Régen amikor még nem volt SP1 és 512es Bartonom volt én is szórakoztam ilyennel, de szerintem SP2-től felismeri a Windows a CPU L2 cache méretét...SP3 meg pláne.
sanyiksaborz
Ha hőcsöves, az rossz biztosan nem lehet.
Monitorozd pl.: CoreTemp-el miközben futtatsz egy Orthos-t vagy IntelBurn Test-el. Ezt érdemes tuning előtt is megcsinálni.Remélem tudtam segíteni!
-
hali mindenki!
szerintetek 1 phenom gyári cooler (hőcsöves...) 5200+-ra jó lenne tuning céljából...?
köszi! -
Pocee
senior tag
Sziasztok nem biztos,hogy ide tartozik de mivel láma kérdés sztem itt elmegy
Szóval a procimban van L2 2mega cache,a gépen meg találtam olyan xp reg kulcsot hogy
"L2-es gyorsítótár 512k" bekapcsolása.
Szóval érdemes nekem ezt hozzáadnom a rendszerleíróadatbázishozavagy sem?
Sima 3,2 es prescott prociról van szóElőre is köszönöm!
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Kezdő vagyok és olvastam az első hsz-t is.Van egy 3700+ san diegom (e6) 1 gb ddr 400-as kingmax rammal.A proci alapból 2200 mhz-n megy (11x200) és kiváncsiságból felhúztam 11x220-ra.A ram egyből 440mhz-en ment volna de nem mertem így hagyni.Szeretném tudni meddig húzhatom a procit de nem tiszta hogy a ram miért megy nagyobb órajellel.Állítsam 333-ra vagy más módon is megoldható hogy a ram ne süljön meg a tesztelés alatt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest