- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Abban a deszkában VALÓS 1,3v-on vinnie kell(vagy kva szar procit fogtál ki.)
Adj a biztonság kedvéért neki 1,325V-ot.Más:2x2Giga abból a ramból terheli ám a lapot.Az MCH-nak kevés a fesz!Adj neki még.(Nálam a reaperek 1,41V-on érzik jól magukat,s 5GHz-hez 1,65v ment az mch-nak.) -
Valty
aktív tag
Nah..adtam a ramoknak még egy kis feszt, a cpu-t meg visszavettem 1,3V-ra.
Így sem megy, viszont azt sikerült elérnem, hogy az alaplap az 1066os memokat 800asnak kezelje.
Vissza lehet őket valahogy állítani 1066ra? gondolom CMOS...
-
lipi67
nagyúr
válasz
Blaise7 #6994 üzenetére
60° gyerekes még
,s 75°-se vészes.(terhelt)24/7-ben azért 70° jó a terhelt.Mennyit bír?Lekapcsol az 80-83° körül.
Tézisek vannak,h mi a káros,mi a tuti halál stb.Viszont.A hő nem előny,de a fesz a fontos,ennek a hatására(megfelelő magas hőmérséklet mellett)roncsolódik a cpu anyagszerkezete.Igaz,hogy melyik proci mennyi..EMBER nem tudja szerintem.(egy tipuson belül is nagyobb eltérés lehet.Nekem az írták pár hónapja,hogy ezek a 45-ös Wolfok 65° 1,6V felett mát átütnek(meghója magát)Naálam 1,705V-on 74°-on nem lett baja..
Bunyec:
csibusz0314: Midíg is Inteles voltam,hülyeséget nem akarok mondani Neked.sajna én nem tudom.(azért írtam le,mert nem akartam,h azt hidd,a közöny miatt nem reagálok)
-
csibusz0314
aktív tag
huh hát ez teljesen más mint a régi gépem biosa, valaki akkor majd pls segítsen nekem, mert eléggé macerás így első ránézésre
Köszönöm előre is.
-
Blaise7
tag
CPU hőfoknál mennyi lehet kb a maximum? Több helyen olvastam 60 és 75 fokot is. Csak azért kérdezem, mert Orthos alatt sikerül mindig 58-62 fok között ingadoznia a magoknak.
-
lipi67
nagyúr
Az 1:1 szorosabb,"szinkronban járatod"Jobb,de ezen többnyire minden ram kevesebbet tud.a 4:5,2:3 lazább a ramoknak,jobban mennek,de ezek a visszaosztások azért vannak,hogy pl.ha tuningolsz s emeled az FSB-t,vissza tudd osztani a ramjaidat,s bootoljon a gép.
Pl:200-as FSB-n 1:2-ben 800,de ha 300-ra húzod,akkor már 1200-on mennének a ramok,amit kevés ddr2 tud stabilan.
Nálam asszem a reaperek 2:3-ban mentek a legjobban.. -
Bunyec
tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy memória tuningnál az FSB : DRAM arány mennyire fontos? Úgyértem a jó érték az 1:1? Az enyém jelenleg 4:5. Az érdekelne hogy ez vészes érték, és mindenképpen 1:1 aránynak kell lennie vagy maradhat?
-
csibusz0314
aktív tag
Sziasztok
Sok helyen próbáltam már választ találni, de mindenki csak azt mondta amíg tudod amíg nem sűl ki szóval gúnyolódtak..
Mennyire tudnám felhúzni ezt a Procimat:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+
és ha lehet szájbarágósan h hogy kell, mert mér a régi gépemen csináltam.. de nem akarom ezt elrontani, mert felejtettem...
-
lipi67
nagyúr
válasz
pappkarcsi #6952 üzenetére
Bár inkább Orthossal kéne tesztelned,látszik,melegedése lóf@sz.Feszt emelhetsz még,s nézd meg,milyen hatással van rá.Viszont..1-200 MHz miatt,nem érdemes hajtanod,hidd el.(Ha több kijönne belőle..)Nézd a d930-as procimat 4,9GHz-ig húztam,akkor haldoklott.!,6GHz körül ment volna stabilan,de ...nem volt észrevehető különbség,4,2GHz és 4,6GHz között.Eten viszont(4,2GHz)egy 2180-as 3,2-re húzva alázta.Ezzel csak azt akarom mondani:Ha kicsit emelsz próbáld ki játékokon is,van-e észrevehető különbség,mert 1 szebb teszt láttán nem vagy előbbre,s azért ez a tuning nem u.az,mint egy 8400 3,5-4GHzközötti különbsége.Az..az jóval látványosabb..
-
Valty
aktív tag
Halli!
CPU Clock Ratio: 9x
CPU Frequency: 4050Mhz (450x9)
CPU Host Clock Control :Enabled
CPU Host Frequency: 450
PCI Express Frequency :100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance standard
System Memory Multiplier(SPD): 2.4
Memory Frequency: 1066 1080
DRAM Timing Selectable: Manual
5 (5)
7 (5)
7 (5)
24 (15)
System Voltage Control: Manual
DDR2 Overvoltage Control: +0.1V
PCI-E Overvoltage Control Normal
FSB Overvoltage Control: Normal
MCH Overvoltage Control: +1.275V
CPU Voltage Control: 1.4V
Normal CPU Vcore:1.225VMit csináltam rosszul, hogy még csak be sem boot-ol a windows?
-
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #6979 üzenetére
A Sata probléma ezeknek az alaplapoknak a gonja, sajnos nem tudsz vele mit kezdeni magas fsb-nél.
A North bridge melegedés normális, tegyél rá egy kis ventit és ennyi, nem kell vele foglalkozni. Egyébként a tuningot érdemes addig erőltetni amíg még kicsi erőfeszítéssel és tartós károsodás nélkül tudsz +Mhz-eket kipréselni. Szerintem 3,5 vagy 3,6 között semmi különbséget nem fogsz észrevenni, és ezért nem érdemes idő elött gajravágni semmilyen alkatrészedet. De ez csak az én véleményem. A 3,5Ghz már szép. -
nbl2
senior tag
válasz
d.véderjoe #6978 üzenetére
Azt is nézd meg, hogy a PCI és PCI-E órajeleket fixáltad-e tuningnál 33 ill 100Mhz-re. Mert ha nem ez is okozhat gondot, meg a feszeket is hogy megemelted-e a megfelelő szintre, a ram-om késlleltetései hogy voltask beállítva? Ezek mind okozhatták a gondod.
-
kulerr
őstag
válasz
d.véderjoe #6978 üzenetére
a proci vagy a ram hibázott azért vett visza a VGA. Tönkre a tuningolt proci miatt nem tud menni ettől ne félj.
Teszteld le a tuning után a procit meg a ramot...ha ott stabil nem lesz gondod utána. -
turbocfh
csendes tag
Hello!
Megint lenne egy nyűgöm!
most már megy 3,5Ghzen a 2,66os d805ös, de viszont az alaplapon a gondolom a north bridge (amin a nagy passziv hűtő van) olyan forró hogy alig tufok hozzányulni. Ez normális? milyen hőfokon kéne annak mennie?
ja meg fura hangok jönnek ki az alaplapból, nagyfrekvenciás "csipogás féle".
Még annyi kérdésem lenne hogy az mitől lehet hogy ha felveszem 3,6Ghzre 180x20, akkor a satás vinyómat nem látja a rendszer.
Előre is köszi -
d.véderjoe
tag
Sziasztok Fórumozók!
Azért bátorkodtam eme topikba írni, mert nem vagyok egy tuning bajnok. (csak kíváncsi voltam és vagyok mit bír a vasam, milyen tartalékok vannak még a "gépházban"!)
Gondoltam 1et és a proci /E2180 órajelén emeltem 2-ről 2.8-ra ...
Semmi gond nem volt egy darabig
Aztán a FarCry2 Benchmark-ban kiakadt a videokártyám (megváltozott a képfelbontás, mint amikor nem jó a driver Pl. legkisebb felbontás; 4bit) Szóval berezeltem egyből, hogy a vidokarinak meszeltek... De szerencsére nem! Újra-boot után alapórajelen minden rendben volt ismét.
Szóval a kérdésem arra irányul: proci tuningolásnál mért szállhat el a videokártya, lehet-e komolyabb baja?
Ha valakinek van ilyen 'élménye' írjon.THX
-
turbocfh
csendes tag
hello!
Köszi a gyors választ!
Az F5ös bios van fenn. Most már annyi történt, hogy kivettem a foglalatból a procit, meg visszavettem plusz raktam rá új hűtőpasztát, mert a régivel olyan 70 fok körül ment a proci most meg csak 45 fok, Ami a lényeg hogy kivettem meg betettem újra a procit és most meg a biosban alapból 133x20!!!as szorzó van. Kiváncsi lennék hogy mi a fene történhetett amitől felment 20ra 14ről.
Köszi a segítséget. -
nepszter1
addikt
érdemes e e8400 3.6 Ghz ről 4.0Ghzre rakni ?
és igen megfelel 1.36 V vagy sok lesz ? -
-
turbocfh
csendes tag
Hellosztok!
A következőben lenne szükségem egy kis segítségre.
A gépemben egy d805ös pentium Dual core van, alapból 2,66Ghzen megy. Ezeket a procikat simán lehet járatni 3,5-4Ghzen. Mivel egy asus p5ld2es pcic alaplapom volt azzal nem tudtam rendesen húznui. Beszereztem egy Gigabyte GA-945GCM-S2C alaplapot, ami állítólag sokkal tuningbarátabb. A következő vele a problémám. A procim 133x20 as szorzóval volt ami ugye kiadja a 2,66Ghzet a régi asus alaplapban, a mostaniban viszont ez az érték 133x14!!!, tehát így csak 1,8Ghzen meg. Ebben a biosban is csak a fsb-t lehet állítani, ami kb 180-ig megy, de így is csak 2,5Ghz, az alap 2,66Ghz helyett után el sem indul a gép. Ha valaki tudja mi a fenétől lett a régi 20-as szorzó 14-es akkor please help.
Előre is köszönöm. -
-
kulerr
őstag
A CPU Ratio-nál 9 helyett nálad 11 legyen a többi ugyanaz..A CPU-nak pedig állíts így vakon akkor 1,23-at, így 1,2V körül fog kapni valósan. Ha egy átlagos darabod van ezen bőven menni fog.(igazából kb ennyit ad ha auton van a lapod is )
Az az igazság h asenki nem fogja tudni neked megmondani tutira mikor mennyin mennyit fog menni, tényleg minden darab más és más. -
kulerr
őstag
a Vcore, FSB, CPU szorzó akkor tiszta... a ram szorzóval kapcsolatban : itt talász egy képet ezt a biost hozta a lapodhoz
látod a system memory multiplier-nél todod állítani, és pont szerencsés a kép mert itt is 266-os FSB látszik...
-
CséZé
őstag
Üdv!
Mivel nem vagyok tuningban olyan jártas, érdekelne miként lehet azt megcsinálni (egyáltalán ha meglehet) hogy az E5200-as prockómat úgy felhúzom 3ghz-re, hogy a RAM megmarad 800Mhz 4-4-4-12-ben? Mert tegnap fel próbáltam húzni és a RAM effektíve 960Mhz-en ment, de az istenért sem akart CL4-ben menni még 2.1v-on sem
marhára nem ezt vártam a GEiL-től...
Tehát van rá megoldás?
(minden cucc az adatlapomon) -
LACKA0670
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni... ugyanis vagy egy AMD 2600+ procim,amit szeretnék (tovább) húzni.
Konfigom: ASUS K8N alaplap, Geforce 7600GS (512mb), 1,5GB ram (3x512;Kingmax).Tehát: eloször beléptem a BIOS-ba ahol az FSB-t 240-re húztam, így az 1,6Ghz megnott 1,92Ghz-re. Szerettem volna tovább húzni csak már nem volt stabil a rendszer (kifagyás, stb).
Javasolták, hogy húzzam nagyobra a CPU feszt. És itt a probléma... nem találom sehol hogy hol kell... Erre a kérdésre szeretnék választ kapni.Elore is köszönöm.
És pár kép, hogy mik találhatók a BIOS-omban:
http://kepfeltolto.hu/i/?323487&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?323488&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?323489&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?323490&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?323491&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?323494&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?323496&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?323497&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?323499&t=img -
Deviance
tag
válasz
pappkarcsi #6952 üzenetére
Ha CPU-t OC-zek akkor a ramok ugye 1:1hez szinkronizalja, es 3,733ghznel a ramok 890mhz asszem , es hogytudnak pl felmenni 3.8ghzig hogy a ramokat 890mhz alatt tartsam?
-
baderoli
tag
Köszi! A fix pcie 100 sokat segített, egyből feljebb tudtam rakni, most 333-on megy 1,38on és +0.1v a ramnak, próbáltam feltenni 400ra de nem indult el. feljebb tettem a voltot 1.93 ra de akkor sem indult el, nem mertem tovább emelni. így most stabilan fut a hőmérséklet is 45 az everest terhelésnél.
köszi még 1x. -
Jubiii
tag
Sziasztok!
6000+ (Brisbane/BH-G2) és MSI K9A2-CF. Ha van vagy volt vkinek 6000+-os tuning tapasztalata, akkor ossza meg velem pls.
-
Baryka007
addikt
megint én vok, nemkaptam választ én nem azt kérdeztem hogy mennyit bír hanem hogy hogyan lehet feljebb tolni a CPU-mat amúgy 64° on van terhelés közben volt 68 - 69 nél is70 et még nemláttam
nekem az a kérdésem hogyha biosban nemtom feltolni akkor hol? mert a biosban nemtudom hogy hol nemtaláltam semmi olyasmit csak volt meg az FSB 100-200 ig azt kész ha 100 on van 2.61 ghz a cpu ha 150 2.60 ha 200 2.59
-
lipi67
nagyúr
válasz
pappkarcsi #6944 üzenetére
Hogy mennyit bír arról lövésem sincs,nem is ezért reagálok.Terhelt 60° alatt egy húzott prescott2,8-as?Nekem is volt,bazi nagy borda és 2db venti próbálta hűten,de 70°-on bootolt..
-
kulerr
őstag
-
baderoli
tag
Üdv Mindenki!
Segítségetek szeretném kérni tuning ügyben. Gigabyte ga-ep35-ds3 lapom van, e6400 és
2gb 800mhz kingmax ram van benne. próbálgattam állítgatni a bios-ban de csak a fsb-t tudtam fesz. állítás nélkül max 325 ig feltenni. olvasgattam hogy lehet többet is fesz emelésével, de bevallom őszintén hogy ehhez sügér vagyok. Olvastam itt a fórumban mindenfélét de nem igazán jutottam előre. Köszi előre is. -
Baryka007
addikt
Sziasztok!!!
Lenne egy komoly kérdésem hozzátok!!! xD ugyis mindenki tudja a választ csak én nem xd
az lenne a nagy kérdésem hogy hogyan tudnám a 2.61 Ghz-s Celeron Procimat felnyomni 2.80 ra mien progival vagy hogyan Biosba csak lefelé tom vinni xdMég adok pár infót a gépemről DDR1 RAM: 1.25 GB
Video Card: Ati Radeon 9250 holnap cserélem le HD3650-RE
Alaplap:533 Mhz-s a ramok 400 asak meddig nyomhatom a procimat 2.80 at bírja még? -
pappkarcsi
senior tag
Hali.
Van egy Intel Pentium 4 2.8 GHz Prescott procim amin van egy fasza Zalman CNPS 7500 AlCu hűtőm, Most 3.24-n van stabilan megy feszt nem emeltem, a ramok eff 467mhz-en mennek.
alap üresjárati főmérséklete a cpunak 45 fok.
terhelésnél 55, max 60.
a kérdés az lenne hogy ez a processzor kb meddig húzható és hogy kb a ramok mennyit birnak, mert h ugye vele együtt gyorsulnak.KöSZi, előre is!
-
harcikoca
senior tag
mi a különbség a ganged az unganged és a sima ddr2-ramok között?
-
harcikoca
senior tag
de aktív csak egyszerűen nemlehet átírni rá enterezek és nemtudok belenyúkálni nemcsinál semmit
-
JoolsNOS
veterán
Bocs ha mostanában sokat kérdezek
Mi a különbség a windsor és a brisbane 5600+ között tuning szempontból?
Most nem a tranzisztorszám meg a gyártástechnológia érdekel, hanem hogy melyiket tudom jobban húzni?
Nekem a brisbane van 65nmel. (mért sejtem hogy ez a szarabb?) -
harcikoca
senior tag
miért nem tudok adni a procinak 15% overclocknál többet? ha ráadom nemindul el a windows meg 15%on is néha csak úgy ujraindul adtam neki 1,4 voltot de akkoris
-
lipi67
nagyúr
Miért lenne sok?Ne azt nézd(ne csakl azt),hogy mennyi a biosba beállított,az egy dolog.Miért van a VDroop?Hm...Ebbe ne menjünk bele,lényeg:nem baj ha van.Az más kérdés,hogy a magas feszesés valóban gyengébben sikerült lapra utalhat.Modifikációkkal lehet orvosolni,de sztem nem célszerü.DS3-nál nem volt?Nézz csak utána!Egy dq6-nál sántítva ok de DS3-nál..Kb Abit IP35 ebből a szempontból,s nálam is kb 0,04-0,05V.
Most mennem kell,este leszek.
Üdv.
-
lipi67
nagyúr
Na,1xübben:
Van a VID-ed(ebből a szempontból most lényegtelen,hogy mennyi)Ha ezt beállítod biosba,fellép a feszesés(alaplap)s nem kapja meg a procid ezt az értéket.Mikor pedig terheled a procidat ez tovább(minimálisabban de tovább)esik.Ha azt akarod,hogy a procid a VID-jét kapja terhelés alatt:
Megnézed,hogy mennyit droppol a lap terhelés alatts ezt hozzáadod a VID-hez és ezt állítod be biosba.
Esetedben:
VID:1,225V
Terhelve leesik 1,104-re
a különbség:0,121(ez elég sok..)
A különbséget a VID-hez hozzáadva:1,225+0,121=1,346v
be kell menned a biosba és az ehez legközelebb eső értéket kell beállítanod.Igy hozzávetőlegesen a VID-ednél leszel ha játszol,vagy fut a prime.Itt nézd meg először,hogy mit bír a proci,meddig stabil.Persze,ha nem melegedik nagyon,(vagy jól tudod hűteni)adhatsz jóval többet is neki.Ez rajtad áll.Én..én bios 1,45V-ig simán -
Tehát jól értem hogy amekkora feszt én beállítok, azt csak terhelés alatt kapja, egyébként meg kevesebbet? Ha ez így van prime alatt, 100%os terhelés alatt miért nem adja neki az 1,225V-ot? Vagy azt amit én beállítok sose kapja meg, mert az lesz a maximum fesz? Szori, nem értem
Régebben P35-DS3am volt egy E6750-nel. Megnyitottam a Coretempet, kiírta 1,375 a VID. Biosba bementem, 1,375öt beállítottam, felhúztam 3,2ghzre és teljesen hibátlanul ment.
Most meg ASUS P5K-m van, valszeg ezért nem értem egészen -
JoolsNOS
veterán
Köszi a válaszokat!
-
lipi67
nagyúr
Szia!
Igen ez a VID-je,de..A VID az a fesz ami az intel szerint kell a TE procidnak("egyedi")a hibátlan gyári órajelen való futáshoz.S miért 1,1V a cpuZ szerint?Ez a Vdroop,feszültségesés.A procid,ha biosba beállítod a VID-edet csak ennyit kap terhelésnél.Akkor vagy "valós VID-en)ha terhelés alatt 1,225V-ot ír ki a cpuZ.Ha ehez bios 1,3V kell,akkor annyi.Kben laptól függ.
Próbáld ki valós 1,225V-on(Prime alatt cpuZ),hogy mit tud.Ha hibázik megint az 1ik mag,adj még feszt neki. -
Sziasztok!
A Q6600asomat szeretném tuningolni. Gyári hűtőm van, úgyhogy 3ghz-re gondoltam. Bementem a biosba, ezeket állítottam be: CPU 1,2250 V Ramok eredetileg ddr2 1066mhzesek, de 800on futtatom őket, ezért 1,8V Cpu szorzó 9 FSB 333, így ugye 3ghz. Windows szépen bejön, de elindítom a prime95öt akkor ez jön ki: [link]
Mi lehet a gond?
A Quad topicban azt mondták hogy nem elég neki a fesz. De CoreTemp VID-re 1,2250V-t ír, akkor az a proci alapfesze nem? Annyit állítottam be, akkor miért 1,1en megy? 1,2250V volt a biosban, azt állítottam be fesznek.
Köszi -
lipi67
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6910 üzenetére
Arról nem is beszélve,hogy párszáz MHz nem lesz lényeges különbség,de melegedni fog mint az állatt,s ha nyerne is vele valamit(tesztekbek szebb lesz)hűtheti 1000-rel,s költhet rá.
-
kosian24
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e, illetve mennyire lehet tuningolni egy 3,2-es Prescott procit? 16-os a szorzója és 200x16-on van, így kapja a 3,2 Ghz-t. A 200-at lehet növelni, vagy csökkenteni, így tuningolni. De nem nagyon merem csak úgy elkezdeni, meg nem tudom, hogy egyáltalán van-e értelme. -
ádikácska
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni
A kérdésem az lenne hogy az E6550-es procimat hogyan húzzam feljebb?
Előre is thx a helpet -
válasz
JoolsNOS #6898 üzenetére
Nem. Az MCP a Media and Communications Processor rövidítése. Ebből sejthető, hogy mivel foglalkozik. Helyileg pedig az SB-ben került elhelyezésre. Ha a túlhevülése ellen szeretnél tenni, akkor értelemszerűen az SB-t kell meghűtened. Egyébként a 70 fokos MCP nem vészes, a gyártó 100 fokig garantálja a működését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest