Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
-
apyka
tag
Köszi a hozzászólásokat!
Esetleg memória ügyben valami oks ötlet? -
apyka
tag
Sehol senki?
-
apyka
tag
Sziasztok!
Adott egy gigabyte GA-M57SLI-S4 lap + AM2 5600+ proci + 2*1GB Geil ultra.
VGA: Inno 3D 8500 ddr2 1GB
Ezt kellene tuningolni kicsit.
Memória 5-5-5-18 most pedig 4-4-4-12 kellene de nemtom hol kell állítani.
A procin a gyári hűtő van de teszek rá freezert nemsokára.
Valaki írja le szájbarágósan hogy mit kell állítgatnom.Köszi előre is a segítséget!
-
válasz
Godimodi #7190 üzenetére
A 2V a gyártó által ajánlott fesz 4-4-4-12@800MHz-hez. Azt nem tudom, hogy a lapodnak mi kell ahhoz, hogy 400MHz-es FSB-n üzemeljen. Vannak lapok, amiknek ehhez FSB feszt, NB feszt kell növelni, de pl az enyém alapfeszen megy 450MHz-et. A RAM-ok hajtsd szinkronban (1:1, Gigabyte lapoknál 2.00-s szorzó), állíts be nekik 5-5-5-15-ös késleltetést, adja nekik 1.8V-t (esetleg, ha tudod, mennyi a lapod VDimm dropja, akkor annyival többet) és annyi. A RAM-ok nem fogják korlátozni a tuningot. Az, hogy a procidnak mien fesz kell 3.2GHz-hez, persze ki kell tapasztalni. Javasolt alacsonyabb szorzón kezdeni a tesztelgetést, ahogy az már sokszor le volt írva a topicban.
-
Zoleee93
csendes tag
Okés. Köszi a választ...Már csak azt nem tudom hogy a Ramok bírnák-e nálam a 800-ról 900ra való húzást. Mert sajnos nem a legjobbak ( Goodram nevezetű cuccos) ...És azt nem tudom hogy a Ramoknak mi lehet az alapból beállított feszültsége. És hogy azoknak milyen mértékben szabad adni +feszt? Köszöntem
-
Godimodi
tag
-
z0d1AK
nagyúr
nah, a HT-t megtaláltam, át is állítottam 4-re, a CPU Frequency-t 250-re, a memóriáknak 1.85V-ot állítottam(1.95V a max), a procinak 1.1V-ot,
így meg most 2520Mhz-t(4800+) a memória meg 840mhz-n megy így
ha fentebb veszem, mondjuk 250-re, akkor már nem jó, mit tegyek?
adjak több feszt a procinak?
de mennyit, ami még nem is gyilkolja meg... -
egil
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Jetway 965GDAG lapom, benne E2180 (stepping
revision: M0) és 2x1GB Kingmax DDR2 800-as.
Alapban 10x200 a proci, 4x200 a RAM, azaz 200az FSB
érdekes módon a memóknak 1,9V-ot ad, a procinak 1,318-at.
Namost húzni az FSB-t 225-ig tudom utána vége. Visszaosztás, szorzó csökkentés nem megy, még lefelé sem. Feszemelés sem segít.
A visszaosztás itt úgy működik, hogy a memóknál 4 opció van:
By SPD
533
667
800
Az első és az utolsó ugyanazt eredményezi, visszaosztás a másik kettővel menne ha jól értem, de mégse megy.
Bios a legfrissebb.
lehet, hogy külön videokártyával, kikapcsolva az alaplapi VGA-t más lesz a helyzet?
A lapot és a procit is elméletileg lehet tuningolni, mindegyikre van példa a neten.
Mit tehetnék még?
Finom húzásokra a reakció: bootolásnál a képernyőn összekuszálódnak a karakterek, vagy csak leáll az IRQ-kat mutató képernyőnél. -
z0d1AK
nagyúr
Segítség kellene!
Van egy am2-es, 4000+-os x2-es cpum. ennek az alapórajele 2100mhz magonként.
mikor próbálom húzni, és 210-ről 230-ra állítom a CPU Frequency-t, akkor nincs gond, 4600+-nak ismeri fel az everest, és 2416Mhz-n hajtja a magokat.
Ha 230felé állítom, akkor már bekapcsolásnál írja a post képernyő, hogy valami nincs rendben a biossal, és állítsam be, vagy csak "F1"-el tudok továbblépni.
de ienkor a procit visszaveszi 1900-2000Mhz közé magonként, és jó esetben is csak 3800+nak ismeri fel.
mit állítsak, hogy több mhz-t is ki tudjak sajtolni belőle 2416-nál? -
DjPremier
aktív tag
Sziasztok.Van egy Asus M3N HD/HDMI alaplap,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.2Ghz proci.Ram 2x 2GB GeIL DDR2 1066 Mhz CL=5-5-5-14 mennyit lehetne rajta huzni és hogyan? Elöre is köszi.
-
válasz
Zoleee93 #7173 üzenetére
Minél magasabb FSB-n éred el az adott CPU órajelet, annál gyorsabb lesz a rendszered egésze. De fontos a is, hogy az adott FSB-hez jól be tudd lőni a RAM-okat is. Tehát, ha van egy Q6600-ad, és megcélzod a 3.6GHz-et, akkor a 400*9-es CPU órajel, 800MHz-en futó RAM-okkal gyengébb beállítás lenne, mint ha mondjuk 450*8-on futtatod a CPU-t, a RAM-okat meg némi plusz fesszel 900MHz-en.
-
Zoleee93
csendes tag
Szerintetek mitől lesz gyorsabb a rendszer? nekem van egy intel core 2 quad q6600 am mellette egy 9600gt (galaxy 512mb) 2 giga ram és a cpu-n egy thaermaltake big typhoon 120 as hűtő
ezzel elértem 3d mark 06ban 1024X768 ban meghúzva 15804 pontot.de lenne egy olyan kérdésem hogy mivel ennél a procinál (vagy nemtom lehet minden intelnél így van mert eddig amd-m volt) össze-vissza ugrán 6-9közt a szorzóm...ha beállítom a szorzót fix értékre akkor mi lenne a jobb? magasabb FSB mellett kisebb szorzó vagy inkább fordítva? ja és ha húzom az fsb-t és a szorzót hagyom 6X-os on (és beállítom pl az alap 2.4ghz-t csak épp nem úgy hogy 266 X 9 hanem 400 X 6) akkor az nem fogja rongálni a cpu-t vagy az alaplapot?
Előre is kösz -
hukocsat
tag
Sziasztok!Tuningolással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket!
Összeállítottam egy gépet magamnak!Szeretném kicsit meghúzni a dolgokat.
Ezek vannak a gépben:asus p5q, geil ultra 2x1gb 800 MHz cl 4 4 4 12 es időzítéssel, E7300 Intel proci galaxy 9800 gt overclocked.A kérésem az lenne hogy ha tudod írjátok már le hogy hol mit állítsak, a memóból és a prociból szeretném kihozni a még stabil de erős állapotot!A memó időzítését beállítottam arra ami rá van írva cl 4 4 4 12 és adtam neki 2.1 v feszt is!De jelenleg a procit egyáltalán nem tudom húzni, pedig tudtam míg az időzítés 5 5 5 15 volt, de miután átállítottam már nem tudom!Légyszíves ha tudtok segítsetek hogy lehet valami köztes állapotot beállítani!Az alaplapom biosa AMI!
Előre is köszi!Priviben várom a segítségeket!!
-
mukidsl
csendes tag
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni,ki lehet-e többet hozni a gépemböl.Alaplap:ASUS A7N8X-X,proci:AMD Duron 1,30GHz ami 100MHz-n megy,memoria:2x512MHz 400MHz,ami 200MHz-n megy.Probáltam a procit feljebb (133,166,200MHz) állitani,de ugy nem indult el a gép.Elöre is köszi az ötleteket és segitségeket!
-
motoros2
csendes tag
Helló!
Az 1. hsz alapos áttanulmányozása és egy kis bátorság összegyűjtése után én is tunigoltam...
Lényegre térve 2 dolog lenne(cuccaim adatlapomom): 220-as "fsb" nél, 333-ra visszaosztva a ramokat CPU/10 es arányt kapok, 1780(cpu)-178 ram,(ddr356).De 400 on hagyom a ramokat akkor CPU/8 as arányban lesznek.Az lenne a kérdésem melyik az elönyösebb játékok szemponjából?
persze az "fsb" vel majd megyek feljebb is, bűn is lenne ha nem...
-
Palesz82
csendes tag
Hát azt hiszem ezzel a régi lappal itt van a vége a tuningnak. Talán még januárban sikerül beújítanom egy Gigabyte ep45- ös lapot.
320*8, 108-as pci-e frekivel itt stabil másfél óra Orthos után és 47-48 fokot mért a realtemp a teszt során végig.
FSB/RAM arány 4:5.
Cpu feszültség 1.4 volt.
Nincs még valami ötleted véletlenül amit még bekéne állítani? Szerinted milyen RAM időzítésekkel próbálkozzak? Vagy hagyjam auto-n? -
gtamate2
veterán
valamint a DRAM
SB aránya mennyi legyen?
jelenleg 12:10 -
gtamate2
veterán
hogy tudnám megoldani hogy a 1066mhz-es kingmax memóriáim 1066-on menjenek, mivel most tuning miatt 960mhz-en vannak :S konfigom az adatlapomnál
-
válasz
Sakál18 #7157 üzenetére
Igen, valóban, ha tuningolsz, mindenképpen javasolt a PCI-E frekit 100MHz-re fixálni, hogy az égbe húzott FSB ne cibálja magával az AUTO beállításon hagyott PCI-E órajelet. Egy 400MHz-es FSB már simán kinyírhatja így a VGA-t. Azonban sok régi chipsetes lap igényli tuning esetén a magasabb PCI-E frekvenciát, hogy egyáltalán el tudjon indulni. Ienkor javasolt néhány MHz-et emelni fix-en a PCI-E sín órajelén. 6-10MHz nem károsítja a VGA-t, ellenben lehetővé teszi a tuningot.
-
horatius12
csendes tag
Szinte teljesen amatőr vagyok,segitségeteket kérem.3 éve sakkprogrammal játszom ,egy házilag összerakott Intell Core 2 Extreme X9650 3.0 Ghz,RAM 4 GB,64 bites Vista rendszeren,ASUS P5K SE alaplapban.Próbáltam a BIOS-ban az órajelet 3.4 Ghz-re,de ekkor a program instabillá vált és hibázott.Ha valakinek ilyen alaplapja és tud nekem segiteni,hogy hogyan lehet tuningolni/részletesen,mint az AMD esetében/ megköszönném.horatius12@freemail.hu
-
Egy 500*8-as beállítással próbálkoznék, így a RAM-ok 1000MHz-en mennének, de a magas FSB miatt gyors lenne a rendszer.
Ha a memók mennek esetleg 1100MHz fölött, akkor egy 445*9-es beállítás is szóba jöhet 4:5-ös RAM szorzóval, de azt már ki kellene mérni tesztekkel, hogy pontosan meik a gyorsabb, és miben.
A lapod tuningjáról, beállításokról itt találsz meg nagyjából mindent, Ha elakadsz, szólj!
-
válasz
Godimodi #7148 üzenetére
Teljesen jó így, bár a RAM-nak nem kell plusz fesz, mivel 800-asok, és te 750MHz-en járatod őket. Én a helyeddben azért megpróbálnék egy stabil 3.2GHz-et ugyanezekkel a beállításokkal, 400MHz-es FSB-vel. A RAM-ok cl5-ösök? Mert, ha 800-on cl4-en hajtod őket, akkor lehet, hogy kell majd nekik egy kis plusz fesz.
-
Palesz82
csendes tag
106MHz- es pci-e frekivel 319 fsb-ig tudtam menni, aztán felraktam 107-re így már stabil a 320 fsb-nél is.
A kérdésem az, hogy mennyi a max pci-e freki ami még nem káros hosszútávon? -
Godimodi
tag
Üdv.E6400am van EP31-DS3L lapban Geil Ultrákkal 800-on cl4ben.FSBt felraktam 375re 8as szorzóval ki is jött a 3 GhZ.45 fokos a proci net közben.Biosban ugye az FSBt állítottam.Dram szorzó 2,Ramnak adtam plusz 0.1V,Proci CPU-Z szerint 1,280 és 1,296 V között mozog.Rendben van minden,mert ez az első húzásom és így nemtudom hogy így ezek milyen értékek.Ha van tanácsotok mit csináljak másképp vagy hogy lehetne ideálisabbá tenni a körülményeket az alkatrészeknek,vagy kicsit feljebb húzni,akkor légyszi írjátok meg .Köszönöm.
-
válasz
zsolt1129 #7146 üzenetére
Igen, belenéztem, de ez még 2007-ben íródott, ráadásul én úgy vettem ki, hogy AMD rendszerről írt. Ki tudja, hogy már így 2009-re mit változott már a technológia, és hátha más dolgokra is kell figyelni, vagy pont, hogy nem kell figyelni.
Leginkább annak örülnék, ha valakinek volna szintén e8500-asa itt a fórumon, aki szintén végigvitte ezeket a lépéseket már, mint amiket én akarok, és esetleg leírná, hogy ő mit hogyan csinált. -
Sziasztok! Hétfőre érkezik valószínűleg az új gépem. Egy INTEL Core2 Duo E8500 lesz az alaplapon (GIGABYTE GA-EP45-DS3), rajta egy ARCTIC COOLING Freezer 7 PRO. Szóval a hűtéssel valószínűleg nem lesz gond, meg a táppal sem.
A célom a bűvös 4GHz-es határ elérése.
1. Megoldható ez úgy, hogy a RAM-ok (GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT) 1066 MHz-en maradjanak?
2. Nem igazán tuningoltam még, szóval megköszönném, ha valaki tapasztalt leírná, hogy milyen beállítások lennének a legalkalmasabbak, legbiztonságosabbak. Találtam egy sablont, de nagyon érdekelne a ti, szakértői véleményetek.
Előre is köszönöm! -
Palesz82
csendes tag
Bejött a pci-e freki növelése 106-ra, most már feltudtam menni 300 FSB fölé és gond nélkül bebootol a gép.
Nem gáz, hogy 100 helyett 106-on van? Bírni fogja hosszú távon?
Na most tesztelek akkor, kíváncsi vagyok mennyi fsb-t fog bírni a lapom.
Köszönöm szépen az infokat és az utánajárást. -
Blaise7
tag
Az én gondom az, hogy nem találom melyik menüpontban állíthatom az FSB/RAM arányát. Valaki tudna segíteni? (Gigabyte P35C-DS3R)
-
Xaels
félisten
Hát az volt a baj anno, hogy nem hoztam a ramokat szinkronba és akkor everest 1000MHz feletti értéket is írt rá, de az nem volt a legstabilabb, de azért elég jól ment vele a gép 1-2óra után jött fagyi vagy kék halálXD Hát már több mint 2 évesek, 800MHz KingMax Mars 2-ek ha jól emléxem 1GB-os modulokban. Semmi extra.
-
válasz
Palesz82 #7136 üzenetére
CPU feszen nem szükséges még emelned, ha vissza van véve a szorzó. A régi 945-ös lapoknál néha bejön tuning esetén, ha a PCI-E frekit kicsit növeled. Próbáld meg mondjuk 106-108MHz-re állítani 100 helyett. Egyébként a lapod topicját átfutottam, és nem nagyon értek el 350MHz fölötti eredményeket FSB-ben, szal lehet, hogy a 375MHz túlzó volt sajnos.
-
Palesz82
csendes tag
OK, ott tartok, hogy beállítottam az FSB/RAM arányt 1:1- re és visszavettem a szorzót 6-ra.
Felraktam az FSB-t 300-ra és a gép csak úgy indul újra, ha kikapcsolom és elindítom mégegyszer. De ekkor visszaállítja az FSB-t alap 266-ra. Már emeltem a cpu feszültségén is, de így is ugyanezt produkálja.
299 FSB-nél nincs semmi gondja, simán újraindul a gép az új beállításokkal. Tesztnél sem jelez hibát.
Mi lehet a probléma? Mit csinálok rosszul? -
Először rakd őket szinkronba, az 5:6-os szorzóval már 800 fölé kellene menniük, ahogy emeled az FSB-t.
A 800-as modulok valszeg némileg majd korlátozzák a tuningot, szal először őket kellene megnézni, hogy mi a végük. Ha elmennek 880 - 900MHz-ig, az azt jelenti, hogy 440 - 450MHz-es FSB-t tudsz elérni velük max. Itt persze még az is bejön a képbe, hogy magasabb RAM szorzón elért freki nem feltétlenül működik szinkronban is.
-
válasz
Palesz82 #7132 üzenetére
A BIOS-ban DRAM frequency néven keresd. Vagy aránypárokat, vagy szorzókat, vagy konkrét frekvenciákat fogsz találni. 375MHz-es FSB-nél 750MHz az 1:1 arány.
A CPU-d - terhelés alatti melegedés függvényében - 1.4 - 1.45V-t kaphat tartósan. Persze a 3GHz-hez messze nem fog ennyi kelleni. -
Palesz82
csendes tag
Köszönöm!
Az a 3 GHz az elegendő lenne nekem, tehát az első opciót fogom próbálgatni.
Tehát szorzót visszavettem 6-ra és emelem az FSB-t 375 MHz- ig.
Az FSB/RAM arányt hol tudom állítani a BIOS-ban? 1:1-be legyen először?
Mennyi feszültség engedélyezett ennek a procinak hosszú távon? -
-
RAM-okat vedd vissza, amíg a CPU-t húzod, ahogy eggyel lejjebb írtam. A lapod simán megy 450MHz-et is, szal az biztos nem kevés, a proci is eldöngicsél 3.2 - 3.3GHz-ig, tehát első körön a RAM-okat vedd vissza. Az utolsó stabil beállításon mien frekin, időzítésen futottak?
A lapod topicjában keress rá arra, hogy "FSB", a RAM szorzók körül volt valami bonyodalom, lehet, hogy nálad is ez kever be egyebek mellett.
-
válasz
Palesz82 #7115 üzenetére
Az X szériás procik kivételével, a szorzót csak lefelé tudod állítani, tehát a 8 a max. Javasolt lehet egy 375MHz-es FSB, 8-as CPU szorzó, és 3/4-es FSB/RAM arány beállítása. Így a roci 3GHz-en fut majd, a RAM-ok pedig 1000MHz-en. Ha kevés lenne a teljesítmény, akkor vagy ezen a szorzón húzod tovább az FSB-t, vagy 7-es szorzón 430MHz körül próbálkozol, ám ott már javasolt a RAM-okat szinkronban hajtani.
Az első opcióhoz először vedd vissza a CPU szorzót, RAM-okat tedd szinkronba, és nézd meg, hogy mien beállításokkal tudod elérni a 375MHz-es FSB-t. Ezt teszteld ki. Ezután vedd vissza az FSB-t 300-ra, CPU szorzót 8-ra, és mehet a húzás. Lépsz 10-20MHz-et FSB-ben, tesztelsz (Prime95 pl.), stb. Ha megvan a 3GHz, a RAM-okat szépen felszorzod 3/4-be, és kész.
Egyébiránt egy 400MHz-es FSB, 3.2GHz-es prociórajel és 4/5-ös FSB/RAM arány megcélzása sem rossz ötlet.
-
Xaels
félisten
Sziasztok.
A segítségeteket kérném. Az lenne a gondom, hogy van egy GB EX38-DS4 lapom Intel Q9300-as processorral 4x1GB 800MHz -es KingMax memóriával és 2,5-ről Max 2,85ig sikerül felhúzni, afelett mindig reseteli a beállításokat. Eddig 2magos cpu-kkal próbálkoztam kisebb tuninggal akkor nem volt gondom. Itt a Célom 3Ghz lenne stabilan. OCZ Vendetta a cpu hütő. Én a memóriákra gyanakszom, hogy ott hagytam ki valamit, de mivel ilyen téren kezdő vagyok inkább kérdezlek titeket.
Köszi előre is
-
Palesz82
csendes tag
Sziasztok!
Ha van időtök, légyszíves segítsetek és írjatok valamit a #7115-ös hozzászólásra.
Köszönöm!Pali
-
Tomate
veterán
válasz
Sakál18 #7114 üzenetére
Azt jelenti. Igazából nem feltétlenül jelent jobb tuningolhatóságot, mert az órajelét vissza tudod venni 533-ra, és akkor a proci mehet ameddig bírja. De megéri lecserélni, mivel nagyon olcsóak a ramok mostanság. Sőt még az 1066-os még jobb kingmaxból és csak 100ft-al drágább. (jobb helyeken)
-
Palesz82
csendes tag
Sziasztok!
Hogy tudok elérni kb 3GHz- et a C2D e6400-al egy P5LD2 lappal és 2x1 Corsair 1066Mhz DDR2 rammal?
Eddig annyira jutottam, hogy emeltem az fsb-t 295- re és adtam a procinak 1.4 voltot. A PCIe frekit fix 100-ra állítottam, a pci-t meg 33-ra, ahogy itt a fórumban már sok helyen olvastam. Így Orthossal teszteltem egy órát és minden gond nélkül lefutott.
A szorzót nem tudom magasabbra állítani 8- nál, ez nagy gáz? Csak 6 és 8 között lehet állítani BIOS-ban.
Milyen beállítást javasoltok, hogy elérjem a 3 GHz-et, hogy kitudjam hajtani a hd4830- at rendesen?Üdv.:
Pali
-
Sakál18
csendes tag
hello. 2x1gb-t kingmax 800mhz memoriaval mennyivel lesz jobb a proci tuning mint 2x1gb-t samsung 667mhz-s memoriával szemben?
-
kulerr
őstag
válasz
trialboy #7107 üzenetére
a deszka alapra állít vissza vagy "javítást kínál" a biosban....valami nem tetszik neki amiket be akarsz állítani. Változtass a beállításokon és el fog indulni.
Nálam méd a P5K-ba csinált ilyeneket ha pl. valamely szorzó nem tetszett neki, vagy túl brutális beállításokat csináltam. -
BalKanRulez
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni az ügyben hogy....(Sok kérdésem lesz
,van ami nem biztos hogy majd nem ide tartozik de a nagy része igen)... van nékem egy E6400 procim asus alap lap (sima vidéki..nem delux stb..) 2x2G Corsair xms2 dhx ddr2 800 as ram és egy 4870x2 vga amire késöbb még visszatérnék, 750 es táp...proci hűtés silent knight 2
+ Friss Bios,XP Prox64.A lényeg pedig mindenki nagy meglepetésére az lenne hogy szeretném húzni a procit...de kicsit össze vagyok zavarodva mert annyira (semennyire) nem kenem a dolgokat és elég sokat olvasgattam ezek után itt ezen a fórumon IS de össze vissza voltak a beállítások a biosban meg is csináltam 1-2 őt de nem idnult a gép aztan kiderült hogy nem mindent beállítást írtak le aztan ahol mindent leírtak kiderült hogy az delux alap lap volt meg mittudoménstb...ha valaki szánna rá időt ha esetleg kell
valami fix beállítások bios ban...ehh azt megköszönném.Másik..mennyi ennek procinak a max hőmérséklete ami még nem gázos..sőt biztonságos
(elég meleg van a szobában főleg télen mert szoba kicsi...radiátor közel meg főként nyáron mert tetőtér) full alapon 41 fokos a proci ,core1-2 34-34 alaplap 32 .15 perces Everest teszten max 52 fok a cpu, core1-2 meg 40-41 .(jó ez?vagy a hűtőt is szarul raktam fel
Everest szerint 2500-2600 rpm) A ház nem a legjobb majd kb. 2 hónap és lesz valami menőbb pl.: Cooler Master HAF 932 de több pénzt nem áldozok rá mint amibe ez kerül.Szóval kb. mekkora órajelre kéne raknom a procit ill. hogyan..fsb meg fesz meg minden...mit mekkorára és most jön ide vissza a 4870x2 amit kb úgy kaptam egy melóhoz és a felét fizetem ki..(.nemtudtam kihagyni a bizniszt) szóval azt olvastam hogy kell egy bizonyos órajel ami megpörgeti ezt a videókártyát...nekem kb. annyi kell amennyi kell
de lehet hogy ez lehetetlen az adott E6400 el...de akkor mi az a proci ami képes erre?!...jahh és ugye az alaplap 1x PCI Express es és a videókari meg 2x...mennyire nagy így a veszteség?
Kb. ennyi...bocsánat ha kicsit zavaros voltam és mindent idezúdítottam mint valami szemetet...aki segítene azt megköszönném. -
trialboy
tag
szasztok!
én csak azt szeretném kérdezni, hogy tuning utáni első újraindítás után ezt a szöveget vágja vissza a cucc: your boot fail or post interrupted! utána vagy f1-et nyomok és megyek tuvább, vagy del-lel viszalépek a biosba. ezt hogy tudom kikapcsolni???
alaplap: M2n-sli,
cpu: amd x2 4800+ am2 (2.5ghz -> 3ghz) -
Valty
aktív tag
Hát én nem értem ezt...anno a 800as ramokkal nem volt ilyen gondom....akkor is te segítettél, és probléma nélkül ment 3,6on...
Hiába állítok bármit, vagy el sem indul a windows, vagy elindul, de kb. 3 perc után újraindul a gép.
Ezek voltak az utolsó beállítások, amiknél hajlandó volt elindulni, viszont az orthos 15 mp után hibát jelzett:
Robust Graphics Booster: auto
CPU Clock Ratio: 9x
CPU Frequency: 4050 MHz(450x9)
CPU Host Clock Control :Enabled
CPU Host Frequency: 450
PCI Express Frequency :100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance standard
System Memory Multiplier(SPD): 2.4
Memory Frequency: 800 900 --- ezt nem tudom, mért így állítja be, mikor 1066osak a ramok
DRAM Timing Selectable (SPD) Manual
5 (5)
5 (5)
5 (5)
18 (15)
System Voltage Control: Manual
DDR2 Overvoltage Control: +0.2V
PCI-E Overvoltage Control Normal
FSB Overvoltage Control: Normal
MCH Overvoltage Control: +0,3 V
CPU Voltage Control: 1,325V
Normal CPU Vcore:1.225VBoldog Új Évet Mindenkinek!
-
Brucehun
aktív tag
B.Ú.É.K. mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy az 1 magos 3.06 Ghz-s procimat hogyan tudom a BIOSBan feltolni 3.5 Ghz-ra, hogy ha valaki tud segíteni, akkor annak nagyon megköszönném ha pontról pontra leírni nekem hogy melyik menüpontban hol mit keljen beállítani? -
Sakál18
csendes tag
hello. 2x1gb-t kingmax 800mhz memoriaval mennyivel lesz jobb a tuning mint 2x1gb-t samsung 667mhz-s memoriával szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest