Új hozzászólás Aktív témák
-
olizsoli
tag
válasz
zsolt1129 #8946 üzenetére
Na ja csak a mostani MSI-K9AGM3 nem enged húzni rajta:/
Ezért kéne egy másik lap, csak nem tudom milyet vegyek 17k környékén, ha tudnátok dobni egy tippet egy jó kis tuning lapról ebben az árban azt megköszönném, mert nagyon kéne főleg hogy hétfőn fogom megvenni(iponban) -
-
puttputt
őstag
válasz
zsolt1129 #8301 üzenetére
Azt én is őszintén remélem, most még hozzá sem mertem nyúlni.
Egyszerűen beraktam a cpu-t, aztán hagytam mindent, semmit sem állítottam, hiába az új, erősebb táp, nem kockáztatok be tuningot az új hűtőig, nem éri meg, hogy újraindulásokkal, BSOD-kkal rongáljam szegényt. -
tremor
tag
válasz
zsolt1129 #8270 üzenetére
Everest,3DMark,teszteket végigcsinálja,mundjuk az everest-nél nem tudom mennyi ideig futhat a teszt,de látványos a dolog hiszen az első vizsgálatok után stabil 100%-on terheli a procit,a hőfok emelkedés 1,5-2-fok 54-röl max 56-fok-ra,Glacial hűtővel ami 3,6GH-ig ajálott,a memóriák külön is tesztelve,plussz másik gépben stabil maradt jóval nagyobb terhelésnél,egyébként 2^1GB-os Kingmax-rol van szó 400mhz,duálba,és ezek még tuning ramok... Ja (600W-os Lite-On táp)Abit IS7-E2-lapban.Ezek után már szerintem az a legvalószínűbb hogy a processzor hibázott.
-
Antos
csendes tag
válasz
zsolt1129 #7357 üzenetére
Na elszóltam magam, 50 perc után csak simán újraindult a gép, pedig a prime ment hiba nélkül. Szerinted nyomjak MCH bácsinak +1-et? Minden alapon van még a mármint a ddr2ram volt, a pci ex. volt és az fsb volt is, csak az mch-nak nyomtam +1-et, hátha az kell neki. Most 1.28-on megy eddig stabilan, ahogy mondod, kb 3.3 ghz lesz meg neki alapon.
-
baloghzr2
tag
válasz
zsolt1129 #7242 üzenetére
Szia
A procim most megy 12.5x280(3,5 Ghz-n),a Vcore 1,325v.Azt majd még visszállítom 1,300v-ra,Orthosban stabil eddig.
Viszont a memória sehogysem akar 1066-on menni(Kingmax DDR2 1066)
Nem megy 4 szeres szorzón 2.0-2.1v-al....
Mit tegyek?
Ötlet?
Ja és a proci hőmérséklet 57 fok,viszont a magok egyenkén 70-72 fok körül vannak,az nem sok?
-
baloghzr2
tag
válasz
zsolt1129 #7234 üzenetére
Erre állítottam most a System Memory Multiplier-t: [3.00A]
Így most 800 800-on van a memória.Az lenne a kérdésem,hogy ha autora teszem akkor 800 1066-on megy viszont akkor nem indul a gép.Mennyi feszt adjak neki,hogy jó legyen?
A feszt a Dram voltage-nél kell állítani?
Most ezen van: Dram Voltage 1.800v [Auto]
-
válasz
zsolt1129 #7146 üzenetére
Igen, belenéztem, de ez még 2007-ben íródott, ráadásul én úgy vettem ki, hogy AMD rendszerről írt. Ki tudja, hogy már így 2009-re mit változott már a technológia, és hátha más dolgokra is kell figyelni, vagy pont, hogy nem kell figyelni.
Leginkább annak örülnék, ha valakinek volna szintén e8500-asa itt a fórumon, aki szintén végigvitte ezeket a lépéseket már, mint amiket én akarok, és esetleg leírná, hogy ő mit hogyan csinált. -
válasz
zsolt1129 #5477 üzenetére
+0,3.Azt gondolom 2,1-et jelent.Mennyit adhatok neki.Persze 24/7-be,mert a stabilitás fontosabb.Ha fsb 333,akkor a ramok mennek 1000-en.Noramális használat mellett nem történt semmi hiba.Csak az egyik leállításkor kék képernyö valamit visszaszámol és restart.Memo?
Azt tudom,hogy tuningolva jelentösen gyorsabb a gép,de nem tudom,hogy a ram miatt van egyáltalán.Na mindegy próbálgatom majd,de utána újrarakom a vistát,mert nem hiszem,hogy jót tesz neki a kék képernyö és a programhibák. -
-
válasz
zsolt1129 #5471 üzenetére
Na most 10 perc után nem dobott ki semmi hibát.A proci max 52 C°-ig emelkedett.Viszont a memória kicsit meleg volt,vagyis ami rajta van hűtőborda.Simán kézzel fogható 30C° kb,langyosnál melegebb.Az nem gond?Most cseréltem a memóriát,mert szektor hibás volt,nem szeretnék holnap megint menni
-
NorDezs
senior tag
válasz
zsolt1129 #5462 üzenetére
A hőmérséklet sosem ment 56 fok felé. Elég jól szellőzik a ház, plusz pont a foglalat felett van 12es venti ami a procira nyomja a friss levegőt.
MOD: Esetleg megpróbálom a 0702-es biost felrakni. Most 0612 van benne. Tényleg a biosban miket érdemes kikapcsolni ami növelheti a tuning esélyét?
-
válasz
zsolt1129 #4713 üzenetére
A bátyámnan ugyanez a ram dolgozik egy EP45-DS3 ban , ott elég az 1,8 , nálam P45 Neo3-fr ben kell az 1,93 na mind1.
Láttam PH-n alaplap teszteket, fsb-t húznak , ha minnél magasabbra teszem mi történik? úgyértem mi a következménye? valami jobban melegszik , többet fogyaszt stb? Hogyan tudom tesztelni hogy adott FSB-vel jó/stabil-e ( Pl Super PI erre van
)
Szerk: egész konfig adatlapban.
-
válasz
zsolt1129 #4709 üzenetére
Probléma: 1. tuningom 2180 266x10 ram-ok 1,93V gondoltam visszaveszem 1,8-ra mert 800 on minek annyi, nemsokára X.edik viszavételi idítás után alapapi reset kellet , mert még a boot képernyőig se juttot el , ramra gyanakodtam , így most a következő: Intel e2180 300x9 @2700 ram 799 1,93. ja egyéblént geil bd-m van ,mi lehetett a hiba az előbbi reset-es ügynél?
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
zsolt1129 #3715 üzenetére
Bocsi,nem tudom,h mi is a problémád
.Most mennem kell,de este visszanézek,hátha..Addig futtass egy memtestet,vagy..Orthos blend-et 9-es prioritáson!(az ad a ramoknak is)
Randall1017:Hát az gáz.Valamit benézel nagyon..Nézd át a bios-t,ismermerd meg a lapodat.A memóríát oszd vissza,bár..nem hinném,hogy az nem bírja..hisz nüánsznyi különbség lehet..Amit auto-n látsz..azt lődd ki!Manuálisan állíts be mindent amit lehet!!!(333Vs 345 FSB?)-ez memóriát nem befolyásol.Alapból (333-on)mennyin mennek a memóriáid?Milyen visszaosztási lehetőséged van?(elég új a deszkád még,s én..én Abitos vok
,nem ismerem az új(régit se nagyon)giga biosokat.Ha van topikja,ugorj be oda is!
-
válasz
zsolt1129 #3660 üzenetére
Pár alapvető kérdés:
BIOS-ban Spread Spectrum Disabledre van állítva? (mindnek azon kéne lennie)
PCIE frekvenciát 100-ra fixáltad? Nem lehet véletlenül, hogy amikor a ramot beállítottad, akkor csak utána állítottad 1200-ra az fsb-t?Mert akkor a ram is 1200 lesz, mert az fsb viszi magával.
-
Eagl3
veterán
válasz
zsolt1129 #3646 üzenetére
Hány Mhz-en mennek a memóriák? Ahogy növeled az FSB-t úgy megy fel a memóriák sebessége és lehet, h. túl húztad a ramokat a magas FSB-vel és ezért indul újra a gép. Az időzítéseket pedig állítsd 5-5-5-... -ra.
Memóriáknak adj 2V-2.2V -ot.Ha ezek megvannak és még mindig újraindul akkor nem a memóriával lesz a gond.
-
nygma
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest