- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
borat26
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8199 üzenetére
Osztom a véleményed.Én is szerencsétlen tulajdonosa voltam az első konfigomban egy ilyen "Drágának",le is "gatyásított"
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
zoo8800 #8198 üzenetére
Nekünk van még itthon pont 400W-os Codegen egy csotrogány régi gépben, működik, de nem bíznék rá egy jobb gépet, tuningra meg aztán különösen nem ajánlott - egyébként volt a Codegennek egy nagyon "jól" sikerült sorozata, amelyik úgy jött össze, hogy amelyik táp elhalálozott (és erre igen nagy volt az esély), az olyan volt, mint egy nő: mindent vitt.
-
zoo8800
veterán
válasz
Lovasíjász #8197 üzenetére
Na még egy apróság...
Azmegmiaz, hogy 400W??? Ugye NEM Codegen 400W?!(nekem nincs rossz tapasztalatom a márkával kapcsolatban, de akinek volt Codegenje, 9/10 köpdösi)
-
Lovasíjász
tag
válasz
zoo8800 #8196 üzenetére
Hű...szóval most már látni a konfigom, és köszi a temérdek tanácsot ezzel most el leszek egy darabig tuti.
Majd szépen apránként remegő kézzel elkezdek matatni a biosban, elvileg nagy hülyeséget nem csinálhatok igaz?
Köszi még egyszer, és szerintem még jövök majd a köv. kurzusra is!!! -
zoo8800
veterán
válasz
Lovasíjász #8195 üzenetére
Azt tudni kéne, milyen lapod meg memóriád van
Pölö beírhatnád a konfigod az adatlapodra.
1, Feszeket ne emelj, 3GHz meglesz stabilan alapfeszen. A feszeket fixáld (állítsd manualra)
2, PCIe freki fix 100
3, 300 FSB és 10 szorzó (333*9 és 240*12,5 is frankó)
4, vedd vissza a RAMok szorzóját vagy arányát (ossz vissza) a RAM órajelére, hogy nem legyen túlhajtva a RAMEsetleg adhatsz pár század V + feszt a procinak, de valós 1,2V (BIOS alól 1,25V) tuti elég. Terhelés alatt (pl. Prime, Orthos) nézd meg CPU-Z-vel, hogy valójában mennyit kap a proc, 1,2V meglegyen.
KB ennyi
-
Lovasíjász
tag
Üdv emberek!!!
Szeretnék én is kicsit tuningolni, ha már megvan az új gépem, és a segítségeteket kérem, mivel abszolút kezdő vagyok. Szóval van egy E 5200-as procim meg hozzá 2Gb ram, és 4830 radeon(asszem a lényeg megvan). Az lenne az álmom első körben, hogy szeretném 3 Ghz-re tolni a procit. Hogyan álljak neki??? Ez lenne az első kérdésem, és előre is köszi mindenkinek a válaszokat.
"Saggitis hungarorum libera nos domine!!! "
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Pontossan mit kellene beállítanom,hogy további Mhz-et sajtoljak ki a gépemből?
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
AMD X2 4850E
Artic-Cooling Freezer-64 Pro Pwm
GEIL ULTRA DDR2 PC6400 800MHZ 2048MB KIT CL4
SAPPHIRE HD 4670 GDDR4
Chieftec Hpc-420-302 DfProci fsb értékét 240-re ( 3.000mhz) állítom akkor a HT 1200mhz ill. a Ramok efektív 428.6 mhz-en mennek, Dram
sb arány= Cpu/7 ,de itt már néha újraíndul a gépem. Bios-ban a minden más alpon vagy auto beállításon.
köszönettel: zodo
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, akkor ezek szerint tényleg működik a dinamikus freki-állítgatás, köszi a megnyugtatást!
Akkor hagyom úgy a francba. Csak azért merült fel bennem a gondolat, hogy vissza kéne állítani, mert pl. a Windows bootideje elég gagyi, most 1 perc, sztem ez nem a legjobb idő, és elvileg már nem a vinyó a keresztmetszet, mert egy elég gyorsnak számító HDT721010SLA360-am van, tehát gondoltam, hátha a proci órajele alacsony. Vagy ez a gondolatmenet nem stimmel?
-
rolixyz
tag
Igazad lett, valószínüleg a ramok nem birják. Engedélyezve volt a biosban az, hogy az spd alapján határozza meg az időzitést vagy mi, vmi ilyesmi a neve. Lényeg, hogy most néztem, hogy 400mhz-en 5-5-5-18as van ajánlva, és most 4-4-4-12-n ment. Valószínűleg ez volt a baj. Amugy ezek az időzítések hogy mennek? Gondolom minél kisebb annál jobb. Számmotevő lehet pl az elöbb irt 2 eredményt közt a különbség? Vagy felesleges szórakozni ezzel? A ram fesz auto-n van, ha azt emelem akkor lehet birja majd a 4-4-4-12-t? Bár csak akkor fontos ha érdemes foglalkozni ezzel. Egyébként 4x1gb kingmax DDR2 800mhz ramok, szal nem egy csúcsminőség
-
kulerr
őstag
válasz
borat26 #8183 üzenetére
nem rossz de mehet még feljebb is
csak a kingmaxoknak adni is kell...nálam pl. a 4x1 gigának 1066-on 2,2V-ot
rolixyz: én nem a VGA-ra gyanakodnék hanem a ramokra...azok szoktak ilyeneket csinálni. Vagy valamelyik ram vagy a ram slottja szarakodik sztem.Próbáld meg hogy válts slottot a ramokkal, meg egy memtesztet is nyomhatnál nekik...
-
rolixyz
tag
Valaki az enyémre fentebb?
-
borat26
aktív tag
Ha a CpuZ memóriára 500,4 MHz-t ír,akkor ez valójában ennek a kétszerese?
-
kulerr
őstag
válasz
Sk8erPeter #8179 üzenetére
ha elindul egy procizabáló alkalmazás azonnal felkapcsol 2 gigára nézzd meg!...ha elég neked a 2giga sztem nincs értelme piszkálgatni
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
borat26 #8178 üzenetére
Inkább tedd fel a kérdést, amire konkrétan kíváncsi vagy, mehet ide minden, AMD és Intel is.
(#8177) kulerr: azért kérdeztem, mert az E2180-am 1200 MHz-en jár az energiatakarékossági funkció miatt, és azon gondolkozom, hogy most már vissza kéne állítani, hogy legalább az alap 2 GHz-en menjen, mert néha észreveszem a sebességhiányt.
-
borat26
aktív tag
Tuning kezdőknek szájbarágósan INTEL PROCIKHOZ hol található?
-
kulerr
őstag
válasz
Sk8erPeter #8176 üzenetére
igen jelent...az más kérdés már h mennyit??
-
Sk8erPeter
nagyúr
(#8175) kriszbon: nem kellett volna OFF-ba rakni
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #8150 üzenetére
Na sikerült találnom progit amivel tudom fixálni a PCI sebességet és mutatja azt is hogy jelenleg mennyin megy ez a SetFsb progi! Igaz ezzel csak Win alatt tudom húzni a procit és feszültséget nem tudok neki adni vele! Eddíg ha biosban emeltem az Fsb-t akkor mint kiderült a PCI sebesség is elmászott(a PCI-E-t azt fixen tartotta)így csak 215-ig ment stabilan, felette már az eszközöket nem akarta rendesen felismerni! Na szóval így ki tudtam próbálni hogy mennyit megy a procim alapfesszel(biosban nem lehet állítani, majd még erre is kellene keresni egy progit) Tehát FSB/DDR/PCI-E/PCI: 234/467/100/33 Mhz így a procc 3500Mhz-en 935Fsb-n fut stabilan alapfesszel(sajnos ez van így csak ennyit tud)de szerintem ez is szép eredmény! Úgyhogy gratula magamnak, na mag a procimnak is
OFF-ba teszem, mert lehet senkit se érdekel!
-
qdak
addikt
gyerekek az MHC pontosan mi is ?
-
rolixyz
tag
Hy, mióta tuningolva megy a gépem, kb az elindítások/újraindítások felénél pittyeg és alig akar beindulni, utána stabil. Vagy elindul, 1 hosszút és 3 rövidet pittyen majd néha magátol kikapcsol, megint elindul és jó de egyébként pedig nekem kell kikapcsolni és vissza, vagy beindul egy mp-re, aztán megáll, aztán megint elindul és megy tovább.
Néztem ezt a beep code-ot, van ahol videókártya hibát, van ahol ram hibát írnak erre, viszont windowsban, játékok közben stabil teljesen szóval nem értem. BIOS-ban fixálva van 100-ra a pci-e frequency, a másik meg (nem jut eszembe) 33,33-ra.
Egyébként tegnap vmi fura kicsit égett szaghoz hasonlót éreztem játék közben, kiléptem de minden a szokásos hőmersékleten ment semmi vátozás nem volt, ezt sem igazán értem hogy mi van, de lehet hogy nemsoká nézhetek uj VGA-t mert a szag is onnan jött szerintem.
Mi lehet a baja a cuccnak?u.i.: Levettem a VGA hűtését, de semmi égésnyomot nem láttam..
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8147 üzenetére
Most az jutott eszembe, hogy ez az energiakímélő funkció (amit a BIOS-ban lehet beállítani) ténylegesen jelent valami plusz megtakarítást? Értsd: egyáltalán játszik ez bármilyen szerepet hosszú távon a villanyszámla alakulásában?
-
maxrad1580
aktív tag
köszi zoo megszület
ett
-
tomika
aktív tag
12 óra prime után egy egyszerű másolásnál (pendrive-ra) lefagyott a gépem. Először azt hittem, hogy a proci, de minél többet gondolkoztam, annál gyanúsabb lett, hogy más a baj. Visszatettem alapórajelre, és ráengedtem a memtestet... lefagyott
Variálgattam a memóriákat, az eredmény:
-1 db 2 GB-os modul OK (minden slotban)
-2 db 1 GB-os modul OK (minden slotban)
-2 db 2 GB-os modul újraindul (mindkét slotpárban)
-összes modul a slotpárokat váltogatva lefagymindez alapfeszen, alapórajelen.
Kérdés, most akkor biztos, hogy a 2x2 GB memóriám hibás? Vagy lehet még az alaplap? És ha hibás, akkor gariztatáskor elfogadják, hogy a memtest hibázik? Mert amúgy elég ritkán fagy a gép, nehogy az legyen, hogy bedugják valami masinába, aztán rávágják, hogy ennek semmi baja. -
zoo8800
veterán
válasz
maxrad1580 #8160 üzenetére
VGA-t is húzni kéne...
Atitool-lal vagy Rivatunerrel állíts be pl. 700-as GPU órajelet, és 1000-es memória órajelet. Ezt jó eséllyel viszi mindegyik.
Procit szvsz nem nagyon tudod majd húzni a RAMok miatt. A biosban állíts be pl. 420-as FSB-t, a legalacsonyabb (remélem 2) RAM szorzóval. Proci szorzó 8 legyen. Így megy majd a RAM 840-en, egy kis feszt (2-2.1V) adj még neki. A proci megy majd fesz emelés nélkül is.Feszeket fixáld
PCIe frekit fixáld 100-raDe a GTA4 egy gépzabáló szörny sajna, nem fog egy kis tuning csodát tenni a gépeddel.
-
zoo8800
veterán
válasz
borat26 #8159 üzenetére
1. fixáld a feszeket, semmit NE hagyj auton. Először nézd meg, mit bír alapfeszen, azután emelj feszt. (Kivéve a memória, annak 2V kell, tehát adj neki)
2. fixáld a PCIe-t 100-ra
3, emelheted az FSB-t, és a RAM szorzóból vegyél vissza.Javaslom kezdésnek a 333FSB - 8 szorzót. Ehhez állítsd be a RAM sebességet. (a bios írja, nem kell számolgatnod)
-
maxrad1580
aktív tag
Hali
segítséget szeretnék kérni egy kis tuninghoz
Gigabyte p35c-ds3r lap E8200 proci geil ultra 800 ddr2 ram msi nx 8800 gt
a gta4 szinte alapbeállításoknál úgy hogy csak a proci van 3.0-a felhúzva 41.5 fps
sajnos nem tudom a többi beállítást hogy mennyire merjem állíani ram stb
ha tudnátok leírni egy bios beállítást melyik paramétert mennyire állítsam azt megköszönném
ha van valakinek ideje soban leírni ide hogy mit mennyire állítsak hogy jobban szaladjon a gép az szuper lenne
a végtelenségig azért nem akarom húzni csak hogy még gond nélkül fusson stabilan
köszi -
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Az aláírásomban szereplö konfigomat szeretném kicsit tuningolni.De ez az első intel konfigom és zöldfülű vagyok.Minél többet olvasok a tuning témában,annál kuszább a dolog.
Abban segítsetek,hogy mit és hogyan állítsak be,hogy egy stabil tuningszintet tudjak beállítani.
Pl:a ramjaim tényleg 1066 mhz környékén menjenek.
Köszi előre is. -
nbl2
senior tag
-
Sziasztok!A kövi lenne a kérdésem:
Most vettem az egyik gépembe 2x256mb SD ram-ot. Eddig 256mb volt és ezeket is beletettem. A gép bővíthető 1gb ig is de mikor beletettem a memory test 524mb ig megy. A rendszerben pedig kiírja az everest hogy 3 256os ram van benne de a két újra amit beletettem kiírja hogy csökkentett (az újratöltési ideje felén áll) és igy csak 256+128+128 ram van benne amit feldolgoz!
Arra rájöttem hogy valamit a BIOS ban kellhet tenni mert már a rendszer előtt is 512mb ot tesztel.
Milyen menüpontot keressek a BIOS ban? Vagy az alaplapon keressek valamit?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
R1200GS
aktív tag
Sziasztok!
Alaplap: GIGABYTE GA-EP45T-UD3P
Processzor: Intel Core 2 Quad Q9550
Hűtés: Noctua
Memória: Kingston 4*1 800 MHz cl4
Videó kártya: Gainward HD4870 512MB
Oprendszer: Vista 64Ebből a gépből szeretnék egy picit többet kihozni. A tápellátás rendben, a hűtés is bírni fogja egy darabig.
Mit, merre, meddig, hogyan?
Amit csinálnék: az FSB-t megemelném, a memória órajelét csökkenteném, CPU,ram feszültségén emelnék. De nem tudom, miből menyi a megengedet? Ezen kívül még mit lehet?Milyen programokkal tudom ellenőrizni, amit csináltam? GPU-Z, CPU-Z, Prime95(még soha nem használtam, most szedtem le), 3D Mark06, Fraps, Everest ezek vannak. Olyan progit ami folyamatosan figyeli a proci hőmérsékletét, és visszamenőleg is meg lehet nézni, hol találok? Ezen kívül mi kellhet még?
-
dakness
csendes tag
sziasztok szeretném ha tudnátok nekem segiteni a cpu húzásomban counter-strike sourcee fps játékkal játszom és kevés az fps em:S és ezért szeretném húzni procim adatai:.CPU típusa DualCore Intel Celeron E1200, 1600 MHz (8 x 200)
CPU alias Conroe-512
alaplapom :. Alaplap azonosítója 63-0302-000010-00101111-080207-945GC$A0825000_BIOS DATE: 08/02/07 14:18:53 VER: 08.00.10
Alaplap neve Asus P5G-MX nagyon megköszönném ha segitenétek köszi -
Fboy
aktív tag
Megnéztem bios 1.4V-on (egyébként a proci vid-je 1.225), ami terhelés alatt csak 1.33-1.34 . 410-es fsb-vel még szépen ment, 420-al már fagyott. Próbáltam emelni fsb és mch voltage-t 0.1-el, de úgy is. Lehet h magasabb fesszel még menne tovább, de már így is 70 fok körül volt, úgy hogy maradok szerintem 3.2-ön
.
-
duzmath
csendes tag
sziasztok.
olyan kérdésem lenne, hogy egy Intel Core 2 Quad q6600-as procit meddig lehet tuningolni gyári hűtéssel?
előre is köszi a választ. -
kriszbon
őstag
Valaki igazán elárulhatná hogy melyik progival tudom megnézni hogy a PCI eszközök mekkora sebességen mennek, ha húzom a rendszert
Megköszönném
-
zolka78
senior tag
válasz
.volkovy. #8143 üzenetére
220-nál tuti nem csinál így, sőt, 225-nél sem mert innen vittem feljebb. A Frekvency controlban csak a pci-e van. Viszont egy teljesen másik menüben lehet állítani (ezt most pontosan meg nem mondom mi a neve) a pci-t pci-e re, ez eleve pci-e volt állítva, ha át állitom pci-ra lehet, hogy akkor ezt tudom fikszálni a frekvency controlban? De akkor nem fog a pci-e óra jele elmászni úgyan úgy? Ezeket már csak holnap tudom kipróbálni munka után.
-
.volkovy.
tag
válasz
zolka78 #8142 üzenetére
Szerintem 99.5%, hogy elmászott a PCI-od.
A hangkártya és a hálókártya is a 33 MHz-es PCI buszt használja.
37 fölött szeretnek meghülyülni a kártyák és hdd vezérlők (akár adatvesztés is lehet a dolog vége).
Ha 200-as a gyári FSB-d, és 6-al osztja a 33.33 mhz-hez, akkor 230-as fsb-vel már 38 fölött van a PCI-od. Nem csoda, hogy nem szeretik a kártyák.
220 körül kipróbálod a kedvemért, hogy akkor mi a helyzet? Elvileg még 37 környékén működnie kellene a kártyáknak, annyit még elbírnak.
Elvileg ugyanott kéne állítani, ahol a PCI-E-t. -
zolka78
senior tag
-
zolka78
senior tag
Hello, a kérdésem a következő. Tuningnál mi okozhatja azt a problémát, hogy terhelésnél egyszerüen elmegy a hang (minden látszik az eszközkezelőben, semmi nem jelez híbát), és az alaplapi hálozati kártya is megadja magát? Én elsőre a cpu feszültségre gondolnék de ebbe nem vagyok bíztos, ezért várok ötleteket. Különben egy P4 gép 631 3.0GHz processzor van felhúzva 3.5GHz-re, 15x230, 1.315 voltot adtam neki, a hőmérséklet gyári hűtővel 42 fok. A ramok Kingmax 2x1 GB 667 és 1:1 a dram fsb arány cl4-ben, tudom ezek így vissza vannak fogva, de szeretném elöbb a procit húzni és csak aztán a ramot, különben stabilan mennek 5-5-5-15 időzítéssel 710 MHz-en 1.8 voltal. Ezt a gépet csak tuning próbálgatásra használom (inkább ezt tegyem tönkre mint az újat), ezért élesben tesztelem inkább, észre vettem, hogy 4-6 óra Orthos és Prime95 stabil teszt útán ha elindítok egy újabb játékot, crysis, cod5, fullra állítva, egyből kijönnek a híbák. Van úgy, hogy a tesztek stabilnak mutatják a rendszert, de ha 1 óra pihenés útán indítom valamelyik játékot akkor kifagyasztja a gépet vagy fellép a fent jelzett probléma. Ilyenkor kell finomítanom a beállításokon, csak nem tudom mi okozza a hang és hálózati problémát. Az alaplap Asus P5nd2 SLI.
-
riolobo
tag
Hello!
Ez mar nagyjából stabilnak tekinthető?[link]
Memtest se dobott rá hibát,4 gb van benn viszont abból 2x1 gb corsair 800mhz , meg 2x1gb geil ultra 1066, 890 mhzre van visszaosztva, 5:5:5:18al vajon ezen lehet még szűkíteni? -
-
Fboy
aktív tag
Sziasztok!
Azt honnan tudom, hogy mikor kell emelni az mch ill fsb fesz-t? Eddig p4-em volt. Most jelenleg 1.3275-el 3.2-n (8*400) stabilnak tűnik a proci. Így alapjáraton 1.3-at, terhelve 1.26-1.28-at kap. A ramok így 1000-en mennek.
A konfigom az adataimnál. -
lipi67
nagyúr
"+ még egy érdekes dolog ugyanis ha tudtam adott értéken le is teszteltem és 3555 felett a proci teljesitménye visszaesik ? mint Hot CPU Tester Pro mint CSsource stress teszt romlo eredményt mutatott minél feljebb mentem
"-Ez lehetetlen..Valami mással (Super PI,Cineb.R10-zel teszteld) -
qdak
addikt
vagy amit lipi mond téleg sokkal többet hoztak kia "procim" bolt na de hogy ?
ipari árammal sem indul el 3730 felett
pedig a hütést is kicsitfelturbóztem 3555en 39-40C alapbol
+ még egy érdekes dolog ugyanis ha tudtam adott értéken le is teszteltem és 3555 felett a proci teljesitménye visszaesik ? mint Hot CPU Tester Pro mint CSsource stress teszt romlo eredményt mutatott minél feljebb mentem
-
h.adam.92
őstag
Azt hogyan lehet beállítani, hogy ha manualra benyomom a tuningot akkor mindent alapon mutasson? Mármint, hogy ne Auto-n jelezzen mindent.
-
tekerede
csendes tag
Próbálkoztam és most boldog vagyok.
-
puttputt
őstag
Az E7300-hoz milyen proci Vfesz és a 4x1DDR2 Kingston 667-hez milyen sebesség és Vfesz ideális a jó tuninghoz? Valamint az 1066fsb-t hogy osszam a ramokhoz? 1:1-ben az ideális, tudom, (553-on a rammal), de alapból 1066fsb mellé ajánlja aa 4:5-öt, magasabban...
Most 3,6-on van, 2,2V a ramok, 1,45 körül a cpu, 48-50 fokon, bár gány a hűtés kicsit, meg a táp.
Gépkonfigom az adatlapon.
Köszi! -
qdak
addikt
inenn mért törölik a rekordom állandóan
-
qdak
addikt
válasz
puttputt #8105 üzenetére
no mire jutottál ? én ide: 3668MHz/1,38V max amivel kép van, igy stabil remélem: 3556MHz/1,38V jó ez igy ?
kriszbon nem tudom
Sk8erPeter na kiváncsi vagyok mi jön ki belöle
-
Sk8erPeter
nagyúr
Uhh, ez tényleg nem semmi, hogy akár a duplájára lehet húzni... Hallottam már róla, de azt hittem, urban legend
Őszintén szólva eddig még azt a 2 GHz-et sem igazán használtam ki, mostanában nem igazán van időm játszani, de majd ráérősebb időszakomban megizzasztom a kicsikétMondtam én, hogy nem az FSP 350PNF a hibás
-
kicsigeri
senior tag
Elméletileg van bennük hővédelem, ami lekapcsolja a procitól az áramot ha túlmelegszik. De 8 perc az még nem mondható stabilnak, meg nem az Orthost futtasd, hanem a Prime 95 - öt. Az jobban megizzassa a procit. Gyári ventinél igen nem kéne a feszekkel játszani.
Ja de 57 fok az még semmi. 70-75 fokig elmehet, de hamar oda tud érni. -
kicsigeri
senior tag
Futtattam utana az orthos beta.t,es 5 perc utal elkezdett figyelmezteto hangot adni es pirosan villogott,gyorsan leallitottam... nem kell megijedni, csak nem stabil a rendszer. Nincsen semmi gond, nem lesz semminek se kára. De lehet kell egy kis fesz a procinak. Az AMD tuninghoz nem értek, csak feltételezem hogy ez a baja. Vagy az is lehet hogy a ramok nem mennek azon a MHz-n annyi fesszel.
-
anonymer
csendes tag
Hello, nekem ezt a procit meg videókártyát kéne tuningolni valahogy ha lehet plz aki tudja segitsen, meg a videókárgyához ha valaki tudja honnat lehet leszedni a legujjab szoftvert, irja meg. aki tudja msn-en is: anonymcyber00@hotmail.com
Alaplap:
CPU típusa Mobile , 1600 MHz (4 x 400)
Alaplap neve FUJITSU SIEMENS AMILO Li1705
Alaplapi lapkakészlet Ismeretlen
Rendszermemória 1792 MB
BIOS típusa Phoenix (02/15/07)Megjelenítés:
Videokártya VIA Chrome9 HC IGP Family (256 MB)
Videokártya VIA Chrome9 HC IGP Family (256 MB)
Képernyő Plug and Play monitorelőre is köxi
-
konas
senior tag
Hello
Most az elobb felrantottam a procit,216 ra,mast nem allitottam igy ment 2783mhz-t.igy hasznalom mostanaban,az X2-es emet gyari coolerral..
Alap orajel 2600mhz.
Futtattam utana az orthos beta.t,es 5 perc utal elkezdett figyelmezteto hangot adni es pirosan villogott,gyorsan leallitottam...
Mi volt ez ?nem ertem?valaki erti az ossza meg velem.
Thx,egy kezdo... -
gabipaci
őstag
Sziasztok!
Az lehet rossz tuning miatt, hogy néha újraindításkor vagy leállításkor kékhalál lesz?
THX -
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
Ha túlmelegszik a procim akkor azt hogy jelzi vissza az alaplapom? Pl. rendszerstabilitás tesztet folytattam mikor is se kék képernyő semmi fagyás csak egyszerűen lekapcs, majd az alaplapom röviden sípolt vagy 5-6-ot egymás után.Rögtön kikapcsoltam a gépet majd kicsit vártam és bekapcsoltam és tökéletesen elindult minden.
Ilyennel még nem találkoztam
gondoltam még a tápra is,de gyanus nekem hogy még idle állapotba is maxon tekeri a proci hűtő a ventilátort,pedig szépen be van elméletileg rá állítva a ventiszabályzás.(everest és társai szerint 42fok-os proci mellett már 100%-on pörög a venti,nem igazán erre lett beállítva biosba szóval gondolom fals érték az a 42 fok )A proci nemrég került hozzám és saját magam pasztáztam
...
Válaszotokat előre is köszönöm
-
puttputt
őstag
köszi!Igen,én is a tápot látom gyenge pontnak,de azért a 400-as már nem az a tré 3xx széria,amelyik TNT-ként is bevethető:-)A ramokon van hővédő lemez,meg engedi tolni 2,2V-ig..meg végül is 4 egyforma kingston..na mind1,holnap beizzítom,próbálgatom,aztán meglátom,írok tapasztalatokat,eredményeket.
-
nepszter1
addikt
e5200 , gigavyte GA-EP31-DS3L alaplap alap hűtés van rajta ,
szerintem a 3.0 simán birja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- GTA V
- További aktív témák...
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest