- Akciókamerák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
VOid
tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy mennyi az a hőfok ami még egészséges a q8300-as procimnak 100%-os terhelés mellett? Most 3 GHZ-re remeltem és prime mellett a legforróbb mag is 63 fokig ment fel, ez még jó? vagy már sok?
-
Ezek monitorozó-, nem pedig tesztprogik. Célszerű Prime95-tel tesztelni az adott beállításokat. A használatáról bővebben itt olvashatsz.
-
Vmi iesmit próbálj meg: CTRL+F1 asszem a M.I.T. menü a te lapodnál is.
MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
Robust Graphics Booster ...............: Auto
CPU Clock Ratio ..........................: x10
CPU Frequency ...........................: 3.000MHzClock Chip Control
Standard Clock Control
CPU Host Clock Control..................: [Enabled]
CPU Host Frequency (Mhz) ............: 300Mhz
PCI Express Frequency (Mhz) .........:100MHz
C.I.A.2 .................................:[Disabled]Advanced Clock Control [Press Enter]
CPU Clock Drive...........................: 800
PCI Express Clock Drive.................: 900
CPU Clock Skew (ps)....................: 0
MCH Clock Skew (ps)...................: 0DRAM Performance Control
Performance Enhance...................: [STANDARD]
Extreme Memory Profile (X.M.P.).....: Disabled
(G)MCH Frequency Latch...............: 400MHz
System Memory Multiplier ..............: 2.66c
Memory Frequency (Mhz) ..............: 800MHz
DRAM Timing Selectable ................: [Manual]Standard Timing Control
CAS Latency Time........................ 5
tRCD ......................................... 5
tRP'........................................... 5
tRAS.......................................... 15Advanced Timing Control
tRRD........................................... Auto
tWTR.......................................... Auto
tWR............................................ Auto
tRFC........................................... Auto
tRTP........................................... Auto
Command Rate (CMD) ................. AutoChannel A
Static tRead Value.........................: 7-10
tRD Phase0 Adjustment.................. Auto
tRD Phase1 Adjustment...................Auto
tRD Phase2 Adjustment .................:Auto
tRD Phase3 Adjustment..................:Auto
Trd2rd(Different Rank)....................: Auto
Twr2wr(Different Rank)...................: Auto
Twr2rd(Different Rank)...................:Auto
Trd2wr(Same/Diff Rank).................. Auto
Dimm1 Clock Skew Control............:Auto ps
Dimm2 Clock Skew Control...............:Auto psChannel B
Static tRead Value.........................:7-10
tRD Phase0 Adjustment...................:Auto
tRD Phase1 Adjustment...................:Auto
tRD Phase2 Adjustment .................:Auto
tRD Phase3 Adjustment..................:Auto
Trd2rd(Different Rank)....................:Auto
Twr2wr(Different Rank)...................: Auto
Twr2rd(Different Rank)...................: Auto
Trd2wr(Same/Diff Rank).................. Auto
Dimm1 Clock Skew Control...............:Auto ps
Dimm2 Clock Skew Control...............:Auto psCPU
CPU Vcore….……….........................: 1.3V
CPU Termination…..... 1.200V*.......: Auto
CPU PLL…………………....1.500V*.......: Auto
CPU Referen.…………....0.760V*.......: AutoMCH/ICH
MCH Core…………….....1.100V...........: Auto
MCH Reference….…….0.760V...........; Auto
MCH/DRAM Ref.…......0.900V...........: Auto
ICH I/O……………….....1.500V............: AutoDRAM
DRAM Voltage ……....1.800V............: 1.8V
DRAM Termination .…0.900V............: Auto
Channel A Reference 0.900V............: Auto
Channel B Reference 0.900V............: AutoAdvanced Settings
Limit CPUID Max. to 3.....................: [Disabled]
No-Execute Memory Protect............: [Enabled]
CPU Enhanced Halt (C1E)................: [Enabled]
CPU Thermal Monitor 2(TM2) ...........: [Enabled]
CPU EIST Function.........................: [Enabled]Teszt. Ha megy a 3GHz 1.3V-vel, akkor vissza veheted kicsit, ha nem, akkor alacsonyabb FSB-n próbálkozz, és a tesztek alatt figyelj a CPU hőmérsékletre a gyári hűtő miatt! Ha instabil, kipróbálhatod C1E és EIST nélkül, néha bejön.
-
válasz
Brucehun #9193 üzenetére
Nézz szét, hátha találsz vmi megfelelőt, talán a 865GM-L-t érdemes még megnézni. A chipset mondjuk nem minden, mivel az órajelgenerátor IC-nek kell passzolnia a szoftver adott verziójához, csak akkor használható, így simán lehet, hogy a lapodhoz nem lesz megfelelő verzió, de gondoltam egy próbát megér.
-
kecz
aktív tag
Hali!
Meg szeretném tudni, hogy mit lehetne a gépemen tuningolni, anélkül, hogy instabillá válna?
Konfigom:
Gigabyte EP43-DS3, Intel E5200, 2 x 1024@800Mhz Geil Black dragon, Sapphire Raadeon HD 4670 512MB DDR3, Fortron factory 400HLN táp
A bios-ban minden alapértéken van. A hűtők is a gyáriak. -
válasz
Brucehun #9191 üzenetére
Igen, mivel a lapod BIOS-ában nincsenek tuninghoz kapcsolódó funkciók sajnos. A lapod chipsetje 865G-s, a hozzá való SetFSB-t innen tudod letölteni. Ehhez persze csekkolni kell, hogy a RAM-szorzót tudod-e állítani (most nem ugrik be, hogy ez a funkció aktív-e BIOS-ban).
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Dual-Core E2200-as procimat hol tudom az ASUS P5PE-VM alaplapom biosában felhuzni 2,6 Ghz-re?
Aki tudja létszi képekkel vagy pontról ponra való leírással légyszi! -
ЯΞD
senior tag
üdv mindenkinek!
Én nem értek a tuningoláshoz ezért magamtól nem mertem neki állni. Az aláírásomban ott a config-om valaki leírná konyha nyelven, hogy tudnám fesz emelés nélkül feljebb piszkálni? És néhány jó tanáccsal ellátni? Illetve mi az amit ki lehet hozni m maximum ebből a konfigból...
Köszönöm előre is.
-
Logic83
csendes tag
Sziasztok!
A proci FSB-t emelve a memória frekvenciája is szinkronban növekedik.
Egy szintet elérve a memória már nem bírja. Ekkor az FSB magas,a memória alapórajelen megy.
Kérdésem, hogy melyik nyújt nagyobb teljesítményt? Alacsonyabb CPU freki szinkronban a memóriával vagy a magasabb CPU alap memória frekivel? (Remélem érthető a kérdésem)
Próbáltam utánaolvasni, de továbbra sem tiszta számomra egyértelműen.Köszi
-
nepszter1
addikt
válasz
kovacsroli #9183 üzenetére
CSAK feljebb kell nézni ottvan leírták már
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami játék közben IS kiirja nekem a proci és a vga hőmérsékletét, csak valami egyszerű, könnyen kezelhető kéne, hogy filmezés közben le tudjam lőni meg hasonlók
A proci E5200-as a vga pedig HD4670-es. Előre is köszi, és bocs, ha nyers voltam
-
Bacardi16
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy hogy kell húzni egy E6320-at egy ASUS P5KC-n? CSX 800-as rammal?
Simán emeljem az fsb-t? Vagy szorzót állítsak? -
zoo8800
veterán
Akkor úgy emeld az FSB-t, és állítsd hozzá a RAM szorzót, hogy 1066-nál gyorsabban ne menjenek a RAMok.
Én a helyedben megpróbálnám, viszi-e a procc az 533*7-t, szinkronban a RAMmal. (az 1066-on, legkisebb szorzóval)
A feszeket tedd manualra, a procinak adj pl. a BIOSban 1,35-t, NB-nek egy kicsit (+0,1V). -
katona.t
tag
Helló
Az volna a kérdésem, hogy ha pl. egy kingmax 1066-on képes valamilyen teljesítményre, akkor egy márkás OCZ, GEIL, stb. azonos beállítások (mhz, időzítések) mellett ugyanolyan teljesítményre képes?
Ugyanez procinál: Ha egy Athlon 64 X2 5400+ot sikerül felhúzni a 6000+ szintjére, akkor ugyanolyan teljesítményt nyújt?
Köszi
-
users
tag
Na senki nem segit nekem?
-
users
tag
Sziasztok az lenne a kérésem ,hogy szeretnék egy kicsit tuningolni a procimon de nem vagyok tuningolós fajta igazából nem csináltam még soha!Ebben kérném a segitségeteket hogy pontrol pontra leírná nekem hogy hogyan kell csinálni!A lapom:ASUS P5KC,Proci:Intel duo Core E8200 legalább 2,66-ról szeretném 3000Mhz-ra a hütőm pedig Thermalright HR-01 Plus szerintem meg van minden hozzá!
-
Zotya984
senior tag
Nem fut x64-es vistan az intel burn 2,1
valami hibaüzit ír ki.
Volt már valakinek ilyen? -
D4lamia
csendes tag
hali én azt akarom kérdezni hogy mijen sűrűn kell pasztát cserélni a CPU-n ??? köszi.
-
Des1gnR
őstag
válasz
nepszter1 #9156 üzenetére
Azt hogy mennyit bírhat azt csak akkor tudhatjuk meg ha kipróbálod!
A lényeg az hogy 2,3V-nál többet ne adj neki illetve fokozatosan emeld a feszültséget.
Azt is neked kell kitapasztalnod (tesztek segítségével), hogy milyen órajel mellett milyen időzítésen mekkora a sebessége -
Des1gnR
őstag
válasz
sziszakaka #9157 üzenetére
BIOS-nak hívják, és a DEl vagy F2 gombbal tudod behozni, de szerintem előtte olvasd el az 1. hozzászólást vagy 2×
http://prohardver.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/hsz_1-1.html -
sziszakaka
csendes tag
Segítség kéne egy kis tuninghoz! Melyik gombot kell megnyomni windows indítása előtt hogy behozza a nagy kék képernyőt?? AMD Athlon X2 -es procim van és 400W FSP tápom! Előre is kösz!
-
nepszter1
addikt
Helló! Szeretném a ramokat felhuzni 1066-Mhz-s alapból és mennyi birhat ? + milyen időzítéseke + feszt adjak neki Ocz amugy
-
MPowerPH
félisten
Persze. Pl. az ATI Tray Tools.
Ott van OSD, minden szarságot ki tudsz íratni vele.
-
Baboon
senior tag
Szevasztok!
Van olyan progi ami játék közben vmelyik sarokba (jó esetbe vmelyik felső) kiteszi a CPU és GPU hőfokokat?
Előre is köszi -
scope2007
addikt
ROFL
-
MPowerPH
félisten
válasz
szörnyeteg #9147 üzenetére
Már írtam, topic elejét olvasd el. Addig ne is állj hozzá.
-
szörnyeteg
csendes tag
Sziasztok! E8600 E0-ás procimat szeretném felhúzni 4,2 ghz-ig. milyen feszértékeket állítsak be?? Leírnátok nekem a bios részletes tuningbeállítást! Légyszi segítsetek! Configom az adatlapomon. Előre is köszönöm!
-
Tyberius
aktív tag
Üdvözletem...
Egy Gigabyte EP43-DS3L alaplapot néztem ki magamnak, ezzel cserélném le a mostani Asrock 4Core-Dual-VSTA öszvérlapomat (VIA 880 chipsetes, ezzel nem értem el különösebben fényes eredményeket tuning terén). Van egy E2220 (2.4GHz, 12x200) procim, ez maradna. Vennék rá egy Arctic Cooling Alpine 7 Pro hűtőt, hogy lecseréljem a már erősen zajosodó gyárit. Memória 2x1GB 667-es Kingmax.Kérdésem: Milyen sikerekre számíthatok tuning során? Ugye a proci 800-as FSB-n is 2.4-en megy, szal ha elkezdem húzni az FSB-t, várhatóan először a proci fog falnak menni. A proci szorzóját lehet csökkenteni, illetve van értelme? A RAM húzható számottevően?
-
mrszpp
csendes tag
sziasztok...
először is kajak hülye vok a tuninghoz, próbáltam utánaolvasgatni, minimálisan sikerült is egy-két dolgot elsajátítanom... A lényeg, h próbáltam tuningolni, és sikerült is... Csak azt nemtom, h a későbbiekben meg fogja-e emiatt szívni a gépem. Kicsit tartok a cpu hőmérséklet miatt... Most everestben mérve 57-59 fokot mutat (gyári hűtő van rajta). Közben megy az empire total war, meg pár alkalmazás megy... A tuning így sikerült: e5200 proci, ga ep 43 ds3 alaplap 2 gb geil ultra memmel... procin és a memórián állítgattam... a prociból ez lett: 12,5*333 mhz = 3,5 ghz, proci vcore= 1,25; CPU termination 1,200 V; CPU PLL 1,5 V; CPU reference 0,755 V (memórián nagyon minimálisat állítottam, maradt ugyanúgy 800 mhz-es,mint alap járaton... minimális memóriatuning játékban úgysem javítana túl sokat, csak 1-2 %-ot, ha jól tom...) Ez így amúgy jó, vagy gyilkolja a gépet???
Szóval sztetek 60 fok az sok a procinak??? VAgy hogy tudnám megizzasztani a procit, és úgy lemérni a hőmérsékletét???
Válaszotok előre is köszönöm! -
dave118
senior tag
válasz
tanulosSrac #9138 üzenetére
FSB-re adtál plusz feszt?
-
-
Draut_HeV
tag
válasz
tanulosSrac #9140 üzenetére
Szerintem nem vágod, mert akkor nem tetted volna fel újra ugyanazt a kérdést, amit megválaszolt a kolléga.
szerk: Mondjuk 419 MHz feltűnően kevés egy E8xxx-estől.
-
Razuel
aktív tag
válasz
tanulosSrac #9138 üzenetére
Az, hogy mennyi fsb-t bír procinként változó.. egyik ennyit, másik annyit. Ezt neked kell kitapasztalnod, de ahogy látom te már megtetted.
-
tanulosSrac
csendes tag
hali,
az alaplapnak melyik az a parametere amelyik megmondja, hogy a proci fsb-jet max meddig tudom tolni. Csak mert 419 a max mindegyik szorzon.
E8400, Ga-ep43-ds3l. -
Gerisz
addikt
válasz
nepszter1 #9132 üzenetére
Tesónak a lapján van olyan, hogy Normál(EP45-UD3R). Amikor megnyitom a feszállítási lehetőséget, első az Auto, 2. a Normal. De ha neked nincs akkor a gyári értéket add meg neki. 3600-on úgyis megy alapfeszen az a proci. Neki eddig 32bit-es Vista alatt 4-en menet most le kellett venni 3,9-re a 64bites alatt (miért van nem tudom, de nem volt stabil)
-
dave118
senior tag
válasz
tanulosSrac #9126 üzenetére
Ez természetes ... mivel mindenki lapja drop-ol valamennyit. A te esetedben 0,02V-ot drop-ol ha minden igaz.
-
dave118
senior tag
Ha a proci 3000-en beton stabilan megy az tökéletes ... én azt mondom hogyha jol belőtted a procit akkor kezdheted a ram visszaosztást úgy állítani hogy megfelelő legyen az órajel, esetedben 1000 környékére (mivel 1066 os) vagy akár 1100 körülre is állíthatod attól függően mennyire bírja a ramod (szerintem nem érdemes az 1:1 hez ragaszkodni mert nembiztos hogy akkor lesz megfelelő a rambeállítás). Ha a ram is stabil akkor kezdheted a ram időzítéseket egyre lejjebb faragni. pl: proci kész, ramot beállítod kb 1100 MHz-re (visszaosztással) és az időzítéseket auton hagyod (ilyenkor kb cl6-7) be fogja berkani automatikusan, ezután teszteled a ramot és ha stabil akkor beállítod cl5re. Ismét teszteled és ezt addig csinálod amíg vagy el nem éri a cl4 et vagy megáll bizonyos beállításnál. Ezután már a te dolgod eldönteni hogy neked a jó időzítés a fontos(cl4) vagy a magas órajel.
Remélem nem túl szájbarágósHa gondolod tehetsz az FSB re is plusz feszt (persze nem sokat).
A giga lapok tulajdonsága hogy ha nem bírja a beállítást vagy túlsok a fesz stb. akkor leveszi a tuningot (szerintem nem rossz biztonsági opció). -
tanulosSrac
csendes tag
válasz
tanulosSrac #9123 üzenetére
na annyi a megoldas, hogy hiaba allitasz biosba 1,3V-ot Vcpu-ra akkor az csak 1,28V-ra jelzi a cpu-z, 1,32V beallitas viszi 1,3V-ra. Igazabol nem ertem miert, de fole kell allitani.
-
sagesz93
addikt
HI!
Szeretném húzni a prockóm hogy rendesen vigye a hd3850-emet(konfig az adatlapomon.)
nagyjából vágom a témát, volt húzva a procim, de lehet hogy valami rendellenesen csináltam ezért szeretném megkérdezni hogy pontosan mit hol hogyan mennyire állítsak? (most alap hűtő van az e2180-anon, dejön egy faszányos hűtő is néhány napon/héten belül). Amúgy az alaplap biosa a legfrisebb.(ha ez érdekelne valakit)
Thx a segítséget. -
Razuel
aktív tag
válasz
dave118 #9120 üzenetére
A proci 375x8 on szóval 3000-ren beton stabilan megy, az előző ramokkal (valami gagyi samu ram) orthos alatt 6órán át futtattam és egy hiba se volt.. jelenleg ugyan úgy használom az új Crucial ramokkal mint ahogy a régivel (csak cl4be), de ha a ram bírja az 1000ret cl4be mért hagynám én 750en?
1:1 meg azért kell mert úgy jobbui: Még egyszer megkérdezném, ez a FSB overclocking voltage ez nem segítene nekem, hogy zökkenőmentesen fusson 400as FSB-vel? Ahogy már írtam indult már el 400al, de úgy, hogy néha elindul néha meg visszabassza defaultra. Meg egy olyan kérdésem lenne van olyan, hogy túl sok feszt kap és azért nem indul?
-
tanulosSrac
csendes tag
válasz
tanulosSrac #9121 üzenetére
na most meg a cpu-feszt nem hajlando allitani:/
ugyertem beallitom vmire es miutan bebootol, cpu-zben a regi a fesz.
Alaplap neve Gigabyte GA-EP43-DS3L
nezegetem a biost, de meg nem talaltam:S -
dave118
senior tag
válasz
tanulosSrac #9121 üzenetére
Ha a szorzót 8 ra állítod attól még az fsb nem változik csak a proci órajele csökken. Tehát a ram is marad ugyanúgy. Ha csökkented a szorzót és emelsz az fsb-n akkor kell megfelelően visszaosztani a ramot. A visszaosztás az fsb-től függ.
-
tanulosSrac
csendes tag
haho,
e8400, corsair 2x2gb @ 1066om van.
Nezegettem 1-2 screent a 8400 topikban es lattam, hogy nehanyan tobbet hoztak ki x8-on mint x9-en.
Ugy tudom hogy az elejen tanacsos ugy huzni az fsb-t, hogy a ramot,pci,pci-e fixalom: 1066,33,100.
Amit nem vagok, hogyha a szorzot x8-ra vagy kisebbre allitom akkor ugyanugy maradjon fixen a ram?
Amennyire jol tudom, a rammal nem is erdemes nagyon szorakozni -
dave118
senior tag
De miért olyan fontos az 1:1 visszaosztás??
Inkább először állítsd stabilra a procit és utána foglalkozz a ramokkal. Beállítod a stabil fsb-szorzó kombinációt a neked megfelelő órajelre és ha stabil akkor ahoz igazítod a ram visszaosztást. (amúgy azoknak ramoknak még a tuningot is kell bírniuk) -
Razuel
aktív tag
válasz
kicsigeri #9114 üzenetére
Ennyire azért énis értek hozzá..
De am nincs 2,66os szorzó. És az amúgy se lenne 1:1, vagy igen?
Nézegettem, hogy mennyit bír a proci és vitte a 400as FSB-t, de úgy, hogy egyszer elindult egyszer meg nem.. ez mi?
Így ment: 8x400 (szóval 3200), de úgy már az istenért se akart elindulni, hogy 7x400?! wtf?!
Egyébként van olyan, hogy FSB overclocking voltage, ha ezt egy kicsit megemelem nem lehetne kicsit többet kihozni belőle? -
kicsigeri
senior tag
1:1 ben nem tudod hajtani, mert ahoz 500 as fsb kellene, azt meg ezek a procik nem nagyon szeretik. A 375 az jó, csak a ramoknak a szorzóját kell másra állítani, 2,66 ra és akkor megkapod az 1000-et.
system memory multiplier kell állítani.
-
Razuel
aktív tag
Egy kis feladat:
A max fsb amit az E2160-as procim bír az 380 körül van (375 az biztos, ezen stabilan megy)
6-9es szorzóból lehet választani
1066os Crucal Tracer Ram
Hogy kéne beállítani, hogy 1:1 be menjen körülbelül 1000en?
(1000ren akarom járatni Cl4-ben 1:1ben)Légyszi segítsen valaki
Most így megy:
8x375 a proci
ram 750en cl4ben
1:1 -
Casanova*
veterán
Q6600 3,4 ghz-ig húzva.
-
Casanova*
veterán
szasztok! valaki segítsen! valami nem stimmel a procival. nincs elég fps a játékokban..
[link] itt van mindenköszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Intel I5-8500 / Beszámítás OK!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest