- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulerr
őstag
a biosban a DRAM FREQUENCY-ben
-
Shaba
tag
Sziasztok!
Hogyan kell "vissza osztani" a ramokat? Azt hogy kell? -
Shaba
tag
1,2 - t?
-
Shaba
tag
Sziasztok!
E5200 procim FSB - jét felemeltem 240- re, memória feszt 1,9 - re emeltem, de a CPU feszt auto - n hagytam. Szerintetek jó így, vagy állítsak be a procinak valami állandó fesz értéket?
B.U.É.K. -
-
Valty
aktív tag
Hello!
Adtam az MCH-nak +0,3V-ot, így hajlandó volt elindulni a gép.
De miért van az, hogy a Bios az 1066os ramokat 800asnak állítja át?
ui.:a feles szorzóra azt értettem, hogy nem 9, hanem 9,5, de úgy vettem észre, hogy nagy jelentősége nincs, mert hiába állítom be, akkor is csak 9ig megy
-
turbocfh
csendes tag
hello!
köszi majd megnézem a videokari letiltását az alaplapon, egy hd3850eset használok amugy. ja minden beállítást megcsináltam. ja már én is rájöttem hogy ezt a kártyát se lehet nagyon tuningolni. a saját kárából tanul az ember. majd pénteken tudom csak nyuzni a gépet legközelebb.
köszi a segítséget. -
Brucehun
aktív tag
Valaki más tudna ez ügyben nekem segíteni?
-
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #7077 üzenetére
Szia,
Az összes beállítás egyszer él a lapon, ugye? Van neked videokarid vagy az integráltat használod? Ha van, akkor tiltsd le a biosban az integrálta.
Egyébként bocsi, hogy ezt mondom, de megint egy antit-tuning lapot vettél, a P5B topikban csak szivtak vele az emberek, és nem naggyon tudták tuningolni.
Azért remélem neked sikerül. -
Baryka007
addikt
én nemtudok de a haverom igen Gyuri21 megrögzött CPU szakértő
de azért annyit had jegyezzek meg hogy nagyon lerövidíti az élettartalmát a CPU-dnak ha följebb nyomod én max 200 Mhz-t szoktam feljebb nyomni többet nem temeg rögön 600 :S de mind1 a tedolgod
-
Brucehun
aktív tag
Jó Reggelt mindenkinek! Tudtok segíteni hogy hogyan tudom felhúzni az egy magos procimat 3.06-ról 3.6-ra?
-
turbocfh
csendes tag
hello!
Nos a beállítások amiket javasoltál nem segítettek. tök mindegy hogy a pcie 100on, 105ön vagy 115ön van nem indul el már 150x20on sem. a többit is átállítottam.
a ramokat megnéztem most 4db 1gb ram van bennem kingmax 667Mhzes. az everest az spd nél látja mind a 4db 1024et, míg a memóriánál csak 2814et lát. kivettem beőle 2őt akkor látta rendesen a 2048at. nem tom mi baja lehet. -
turbocfh
csendes tag
hello.
Ok megnézem a beállításokat. Most egy ideig nem lesz pénzem egy c2dre. a memória nekem is érdekes mert elvileg 4x1Gb ram van benne, az everest azt mutatja hogy 2814MB van benne de amikor az SPD re megyek ott azt muattja hogy 4 1GBos van benne.
jelentkezem hogy mire jutottam. -
turbocfh
csendes tag
hello!
köszi a választ. Közben cseréltem alaplapot, most egy asus p5b-vm-em van. majd megmodosítom a forumos beállítást.
szoval ennek az alaplapnak sztem mennie kéne. ha esetleg ezt az alaplapot is meg tudnád nézni. szóval a képek amiket küldtem az az asus p5b-vm biosa és beállítása. -
kulerr
őstag
nem tudom mi kerestek a lappal kapcsolatban de van infó azért róla
-
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #7068 üzenetére
Megnéztem a képeket.
1. Ilyen alaplapot nem találok sehol ()P5LD2-MQ) még asus honlapján sincs ilyen típus???, Nekem sima P5LD2 volt ugyan ezzel a procival. 3,2Ghz-et sikerült belőle kihoznom tovább nem nagyon ment.
2. A memoriádnál láttam, hogy ugyen nem 2db 1024 1db 512 és 1db 256 os ram van egyszerre a gépben? Ha igen akkor gyorsan szedd ki a két kicsit és csak az 1024 maradjon. Ha a belső vga 256MB memoria foglalása miatt volt akkor is szedd ki, a Pentiumokba vagy 2 vagy 4 db memória modul legyen, csak így fog működni a dual channel rendesen.
3. Memory Voltage: 1,8-1.9-re. CPU voltage: 1,25-1,3 körülire
4. Fan profile ne silent legyen, hanem valami optimal vagy hasonló.
5. Az alaplapodon van inegrált VGA ami tuning szempontjából a lehető legrosszabb. Ezért ha tuningolsz akkor meg kell majd emelned a PCI-E órajelet, mondjuk kezdésnek 105-re, ezzel próbálkozhatsz feljebb is, de 115 fölé ne menny.
6. Configuration DRAm timing disable: állítsd be a memoria időzítéseket kézzel először mondjuk 5-5-5-18-ra. Ha stabil a prci utána kezd ezeket csökkenteni. !
Ha ezzel mind megvagy és így sem megy, írj, és kitalálunk valamit. -
kulerr
őstag
válasz
Red Rebcs #7064 üzenetére
ha egy kicsit végiggondolnád mit is írtál .....meg nézz körül már miket honnan tesztelnek. Gartulálok h szervízben melóztál rajtad kívül még 2 embertől olvastam ezt. Ha nem gond én nem vágnék fel ilyenekkel. részemről ez a téma lezárva nem kellene teleoffolni a topikot 2 percenként szült újabb hozzászólásokkal.
-
Red Rebcs
tag
ha valami kis progi p2 vagy még korábbról fennmaradt mert jó és
fejlesztik. Alapvető szerviz progi ő ( eddig minden szervizben ismerték ahol mellóztam)nos kicsit érdekes hogy aki benne van ebben a szakmában nem ismeri
nem bizom a op alól futatott mem tesztelőkben ennyi
ha gázos az op hogy szüröd ki hogy ő e felelősmeg ez a ramonkénti tesztelés és érdekes
lévén a gépet nem ramonként használodés ha lefut a teszt külön külön
attól még lehet megomlás a több ram használatából -
turbocfh
csendes tag
válasz
Red Rebcs #7052 üzenetére
sztem nem a táp lesz a baja, mert előtte volt 2 napig egy gigabyte 945gzc alaplaom is, azzal ment 3,5Ghzet is ugyanezzel a konfiggal és azt birta, csak az alaplai kondig vciceregtek nagy fsb mellett.
amugy nem 8800gt vel hanem hd3850el használom.
neked a p5b-ben minden probléma nélkül sikerült húznod a procit? -
kulerr
őstag
válasz
Red Rebcs #7056 üzenetére
nem erről van szó. persze használd ha az tetszik...de h majdnem hülyének írni a másikat mert egy olyan progit javasol amit te nem is ismersz na ez erős.Nagyon sok tesztelő program van és mind hasonló elven stresseli a hardvereket. Nem kell leszólni az OC alól tesztelő programokat. Nem rosszabbak mint a régiek ebben biztos lehetsz.
Persze aki kérdezte azt használ amit akar. -
Red Rebcs
tag
válasz
turbocfh #7050 üzenetére
vm
integrált vga cucc
ezzek irodai gépbe valók hogy alapon elzümmögjenek
az újabb csoda érkezéséigasus tuningbarát cuccai -e - e deluxe meg ami felette van
más bios és más cpu táp ellátás sima p5b is használható
2 magos géppemben ő van420 spire kérdéses mivel 8800 gt meg 805 kegyetlen fogyasztók
hütés milyen?
én javaslok tápcserét
500 w chieftec vagy bluestorm fsp
-
turbocfh
csendes tag
válasz
Red Rebcs #7044 üzenetére
hello!
Ja tudom hogy nem a legtakarékosabb proci, de olvastan egy d805ös forumon hogy lehte őket rendesen húuzni. most egy 420wos spire tápom van, sztem annak elégnek kéne lenni. Azzal mire gondolsz hogy legyen inkább p5b? mármint hogy ne p5b-vm? sajna már már megvan. Mit jelent egyéblént a vm?
-
Red Rebcs
tag
válasz
theartofdota #7045 üzenetére
p5b van nekem is
hogy hogy te nem tudsz húzni biosban?
asusnak kell legyen ilyen progija fennt a serverén -
theartofdota
tag
valaki tudna helpelni, hogy tudom huzni a procit ha biosba semmikeppen nincs ra lehetoseg
.szoftveres lehetoseg van erre?
-
Red Rebcs
tag
memtest 86+ letöltése
cd iso letöltés
kiirod lemezre és lemezről bootolod a gépet
magátol indul és tesztel
ha biztosra akkarsz menni 4 pass ig
csináld a tesztettha 4 pass után nincs hiba ramok birják
akkor a cpu van határon vegyél visszaha elszál 3dmark akkor komoly hiba van
összes ram legyen benne
mivel úgy használod a gépet -
turbocfh
csendes tag
hello!
Nos én nem tom mit csinálhatok már rosszul. Ezzel az új asus p5b-vm asus alaplappal se akar menni a tuning. Ha felveszem 133 ról 140re az fsbt 20as szorzónál akkor még elindul de elég furán. ugye amikor lépek ki a biosból f10el kilépek mentéssel, és úgy indul újra hogy megáll kb 2-3 mp-re és utána felpörögnek a ventik pár mpre és leáll teljesen, majd pár másodperc múlva elindul és bebootol és megy minden gond nélkül.
iszont ha fentebb veszem mondjuk 150re /3Ghz/ akkor csak ki be kapcsolget mint ahogy fent írtam de nem bootol be.
Nem tom melyik eszközzel lehet baj vagy beállítással.
Gondolom már egy kicsit unod hogy mindig van valami bajom, de te mindig tudtál idáig jó ötletet adni. Egyébként a Gigabyteban nem a proci ciripelt hanem a kondik a cpu körül.
Már arra is gondoltam hogy a procinak van baja, de az meg elment a gigabyteban 3,5Ghzen is, csak ugye ott melegedett a northbridge meg ciripelt.
Ha esetleg van vmi ötleted pls. help. -
CséZé
őstag
tehát bejön egy kis ablak ahova be kell írni a RAM mennyiséget, aztán entert nyomok és bejön megint egy ablak, bár most vettem észre h közbe a kis ablakba megy a %-os számolás felfelé
ha 2*2Gb RAM-om van akkor 2048-at írjak be?nbl2: még sosem csináltam ilyet, letöltöttem, kicsomagoltam és adjad neki
de úgy látom h nem így kell... -
capulet75
addikt
sziasztok
most kezdtem tuningolni és nem megy ( jé)
szal
van egy maximus extremem egy q6600tal
szeretnék gyorsitani a procin
ha vki segitene hgyan kell ezt step by step az szuper lenne
az AI overclockingot manualra álitottam de a cpu ratio-t nem engedi változtatni
lesz nemsokára vizem is uhogy mindent szeretnék huzni és azt sem tudom hogyan kezdjek neki
bármilyen segitség jol jönne
köszi -
turbocfh
csendes tag
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy Intel Celeron D 346-os procim ami 3.06 Ghz-s, és azt szeretném megkérdezni, hogy hány megahercig tudomfelhuzni és ha igen milyen programmal vagy beállítással lehet ezt megvalosítani? -
CséZé
őstag
beállítottam 100mhz-re, és csináltam (volna) egy Orthos Blend - stress-et, de 2mp után ezt kaptam:
Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Rounding was 0.4957139492, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 2 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.ilyenkor mi van?
-
nbl2
senior tag
Nézd meg mennyi feszültséget kap a procid a biosban, azt nem írtad, hogy tuningolod-e.
Van ilyen a fölön nekem is ilyen procim van, és nekem is volt már75-80 fok kürül, 85-nél pedig leszabályzott a lap, mert nálam sajnos azt is elérte. mindenzt egy heat-pipes hűtővel.
A feszt visszavettem 1,33V-ra tettem rá egy Hyper TX2-t és most olyan 42C procim. A hűtőpaszta csere is segített 4-5C-ot nekem. Először nézd meg a feszültséget mennyi, ha normális 1,3V körüli akkor (nem tuningnál) akkor a hűtőd van rosszul felszerelve. -
calf
tag
gondolom azert 40 fok alattt kene tartania a gyarinak is
-
calf
tag
a rendes gyari rez magos huto van rajta egyik laba sincs kijőőőve..........
nem ertem ez meg mindig keves neincs is huzva....
?????!!!!??????? -
calf
tag
Sziasztok!
Bocsika hogy belevagok de lenne egy nagy problemam
van egy asusp5n-mx lap e6400 proc
70 fokos alapbol gyari hutovel ez hogy lehetseges????
van ilyen a foldon vagy a lapban van a baj?
szar a homero???
a huto olyan 1600rpm-en megy
van olyan progi amivel ezt emelni birom???
elore is koszi a segitseget!!!! -
CséZé
őstag
Ott tartok, hogy az adott órajel megvan minden gond nélkül, igenám, de: egyszerűen nem hajlandó a 3DMark végigmenni mert A 3DMark hibát észlelt és leállt üzenettel fogad egy idő után (1.teszt, cpu teszt, 3 grafikai teszt, mikor melyiknél) aztán a játékok sem akarnak olyan zökkenőmentesen futni, mivel 5 perc játék után ilyen hibát dob:[link], de semmi nem történik ugyanúgy megy tovább a játék, de 5 perc múlva újraindul a gép. A hőmérséklettel nem lehetnek bajok mivel 60 fok fölé nem ment. Kipróbáltam default órajelen és hba nélkül végigment a 3DMark és a játék sem dünnyögött.
Na ilyenkor mi a teendő? Vagy a BIOS-ban is kéne vmi állítani a vga kártyára vonatkozóan?
Esetleg más? -
turbocfh
csendes tag
Hello!
Na csináltam pár képet a biosról.A lényeg a lényeg hogy a bios teljesen random szerűen visszadobja a szorzót 20 ról 14re, pl volt hogy 3,4Ghzen ment tök jól, aztán még 2,9Ghzes beállításnál is visszatette 14es szorzóre ez a szutyok. Sajna mást már nem tok rá mndani. Direkt ezért cseréltem le a p5ld2-mq-t mert az nem volt tuningbarát, erre ez is itt szarakodik. ráadásul ha felveszem mondjum 3.3Ghzre akkor a mem írás olvasás everest szerint visszaesik 1400/2000re 2850/4200ról/2,66Ghzen ezt tudja 133x20/. és a játékok is jobban szaggatnak mint a 2,66Ghzes beállításon. Tehát most ott tartok hogy kidobtam 11ropit a nyg semmire
ráadásul ha felveszem 3,4-3,5Ghzre /ha nem dobja éppen vissza 14es szorzóra/ akkoe elgezd ciceregni az alaplapon vmi, valszín a szilárdtest kondi ami a proci körül van. Annak lehet vmit csinálni?
Nagyon örülnék ha valahogy meg lehetne oldani ezeket a problémákat. Kicsit kezdek belefáradniA képeket átküldtem az nbl2es emailedre
-
Valty
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W GARANCIA
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest