- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
uborka3
tag
válasz
Devil Smile #6198 üzenetére
Nem
-
lemcsi
tag
Egyszer nem ártana megérteni, hogy mit is csinálok...
Na de sebaj...
Addig kisérletezek, amig lesz valami...
De nekem egyre kinaibb ez az egész.
Pedig azt hittem értem. -
lemcsi
tag
válasz
Devil Smile #6196 üzenetére
1 db 2 gb van benne.
Szóval elméletben 450 az alap freki és ezt szorzom 3-al?
Ha annyira van állitva a szorzó? -
lemcsi
tag
Mivel már nem tudom mi mit jelent
http://kepfeltoltes.hu/081116/memory_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ez mit takar?
-
pasa21
csendes tag
Sziasztok én is mint mindenki tuningolni szeretnék egy kicsit,és segítségre lenne szükségem valakitől aki jobban ért hozzá,mint én,de olyan szájbarágósan vagy (illusztrálva),a gépem az adatlapomon rajta van,a hűtés mind gyári.Válaszokat és segítségeket előre is köszönöm.
-
pgeri
tag
válasz
Krazy Drayzy #6189 üzenetére
szóval komolyan azt hisszük h 40 mhz-n bármi is múlik????
Vmi pillanatnyi megingás lehetett vírusvédő bekapcsol stb stb
-
vbbb
őstag
válasz
Krazy Drayzy #6189 üzenetére
Sok játék optimalizálatlan...általában a patchek meg szokták oldani a dolgot.
3,16 vagy 3,2? Teljesen mindegy szerintem. -
Krazy Drayzy
csendes tag
Szasztok!Azt szeretném kérdezni h honna ntudom h a proci kihajtja e a vga-mat ugyanis felhúztam a procim 3.16 ghz-ra de valameik játék beszaggat ami nekem elég fura egy ijen vga-nál (rainbow six vegas 2,gothic3,stb...) Ja és 3.2 ghz már fullra kihajtaná? választ előre is köszönöm
-
gilverto
csendes tag
van egy q6600 os procim, mekkora feszt adhatok neki maximálisan amit folyamatosan használva nem károsítja. tehát mekkora az a max fesz amit folyamatosan adhatok neki károsádás nélkül?!
-
dokee78
félisten
Normális,hogy csak 1.408v feszen bír elindulni 4GHz-en?[link]
-
lemcsi
tag
Kérdés...
Miért ugrál a szorzó, amikor elméletben 9x-esre állitom be...?CPU-Z-be nézem és 6-9 között ugrál.
Ez miért van? -
lemcsi
tag
Üdv
Mostanra állt össze ideiglenesen végleges formájára a gépem, és kicsit szeretném tuningolni a kicsikét, ehhez kéne egy kis tanács, mert még nem vagyok otthon a témában.
Konfig a következö:
Asus P5Q-LE
Intel C2Q Q6600 G0 Kentsfield 65nm
2gb DDR2 1066Mhz Kingmax
Gainward 9600GT 512
Corsair vX450Még eddig nem variáltam semmit...
-
Petiapó
tag
válasz
dmenyusd #6166 üzenetére
Hali!
Tápot nem írtál? Sztem ehhez 450től indul (habár eddig a 400W-os FSP-m is bírja)
A többi teljesen jó, de szerintem is az 1066os RAM a nyerő
A videokártyához csak annyit, hogy abban az esetben ha vmi iszonyú felbontású monitor van a birtokodban, akkor érdemes 1GBosat venni. Az enyém 512, és bármilyen játékot visz (ami fut ezzel a procival persze) bármilyen beállítás mellett, 1280*1024ben. Sőt... Ez meg se kottyan neki.
pl. egy 1900*1200 felbontás már igényli az 1GB-osat
Ezt a cirka 5-7 ezer forintos különbséget, pedig elköltheted egyéb dolgokra
Persze, ha még nem tudod, hogy a jövőben milyen monitorod lesz, lehet az 1GB-os. Miért, ne? (én személy szerint ilyen monitort nem vennék, mert nincs rá léegy jobb már 100K
)
-
dmenyusd
csendes tag
Sziasztok! Még soha nem tuningoltam és nem is értek hozzá egyáltalán. Az lenne a kérdésem hogy mennyire húzható ez a konfig és milyen hűtés szükséges hozzá. Esetleg ha vmelyik hardverrel nem értetek egyet akkor azt még tudom cserélni, mert még csak tervben van a gép:
GIGABYTE GA-EP35-DS3
Intel Core 2 Duo 3160/1333 Mhz LGA775 6 Mb E8500 Box
Geil 4GB DDR-II 800Mhz Ultra Dual Channel (2x2GB)
GIGABYTE HD4850 1GB DDR3 PCIE GV-R485MC-1GH
Western Digital 500GB 7200rpm SATA-300 16MB
Pioneer DVR 216D DVD-writer SATA drive Fekete OEM -
KMT
addikt
Ajd egy kis terhelést a procinak, és úgy nézd meg.
Energiatakarékos funkció valszeg.(#6162) vbbb:
Talán egy bios frissítés megoldja. Nekem az új bios-szal nem kell nyomkodni.(#6163) diablosz:
Ez minimális tuning, bírnia kell. De a legjobb, ha megnézed a hőmérsékleteket.(#6166) dmenyusd:
Példány függő, hogy mennyire lesz húzható. Első hsz-t olvasd el.
500 GB-os helyett inkább 640 GB-osat vegyél. Gyorsabbak, jobbak. WD maradhat.
GB laphoz jók a kingmax ramok is. Elvileg jobban is húzhatóak. Amúgy jó konfig. -
diablosz
csendes tag
üdv,
olvasgattam kicsit itt és ezt sikerült művelni.
minden auto-n van, a ramot húztam fel 1800ra és a feszt 1.92re. így stabilnak tűnik a gép.
(ami asus p5q3deluxe és diablo 2000)
a kérdéseim, hogy ehhez a beállításhoz kell e nagyobb hűtés a gyárin kívül, illetve miként befolyásolja az élettartamot? ja és hogy ezek milyen értékek, úgy egyáltalán???
köszönöm a segítséget -
vbbb
őstag
Mindegy milyen memória van az alaplapban, ezt akkor is látni kéne nem?
DRAM Timing Selectable
Na ilyenem nincs...
-
Sky85
tag
Srácok!
Plz HELP ME!!!
A CPU-Z szarul írja ki a proci sebességét! Vagyis inkább a szorzot! Ez miért van és hogyan orvosolható? Mert mindenhol máshol jól írja ki!Thx
-
vbbb
őstag
Létezik olyan, hogy az alaplapon nem lehet RAM időzítéseket változtatni? Csak V-t meg MHz-t találok...
-
dllz
csendes tag
a c2d akkor magasan jobb ezeknél...
-
dllz
csendes tag
sziasztok.
én nem tuningolni szeretnék, csak egy olyan kérdésem lenne hogy az Intel dual core, az az athnlon x2 nek felel meg? -
zoo8800
veterán
válasz
Depression #6152 üzenetére
Egyszerűen vegyél vissza az egyikből. Ha ezután is fagy akkor a másik, vagy mindkettő túl van túlhajtva (így szépen magyarosan
)
-
Depression
veterán
Prime95 alatt 25 perc után jött egy kékhalál. Honnan tudom meg, hogy a memória, vagy a proci a ludas?
-
SuXor
csendes tag
Udv.
A kerdesem a kovetkezo lenne: Mennyi feszt adjak a procinak,ramnak ha 3ghz et akarok elerni,illetve miket kellene me'g beallitani.Mert felhuztam 3ghz re,adtam kis plusz feszt,es a gep 3x ujrainditja magat,utana reseteli a biost.
A konfigom a kovetkezo:Gigabyte GA-EP35-DS4
Intel Core 2 Quad Q9300 2.5ghz
Corsair DOMINATOR DDR-2 2x2Gb/1066mhz
Chieftec 550WA valaszokat elore is koszonom
-
Free04
tag
Hello!
Most üzemeltem be Gigabyte EG31MF-S2 alaplap, E5200 cpu és 2x1gb 1066mhz Kingmax ramot. Proci 266x12.5-ön gond nélkül megy fesz emelés nélkül, viszont a memóriák nem hajlandóak elindulni 1066-on (4+ szorzóval), hiába adok neki akár +0.4-et, nem bootol be,visszaáll alap beállításra. Időzítés 5-5-5-18
Javaslat? -
vbbb
őstag
Hi!
Nem vagyok kezdő tuningba, csak most váltottam Amd 939 platformról 754 Intelre.
Ugye itt már jön a DDR2 is ami nem tudom miben különbözik a DDR1-től dolog is.Ebből szeretném a maximumot kihozni:
Gigabyte GA-EP31-DS3L
E5200 45nm Dual Core (2500MHz)
2x1GB OCZ DDR2 Reaper pc2-6400 HPC (800MHz) 4-4-4-15köszi
-
guri
tag
Sziasztok !!!
A segítségetekre lenne szükségem :
Most álltam át Amd-röl Intelre
Gigabyte GA Ep-35 DS3
Intel Core 2 Duo E7300, 2666 MHz (10 x 267)
Kingmax Mars 1+1 Gb 1066 Mhz
Az lenne a kérdésem hogy ,mennyire kell felhúzni a procit ,hogy egy optimális beállítást érjek el ,gyári hűtővel?? -
Hi!
Adott egy gép Foxconn lappal Pentium 4 630 procival. 3ghz/800/2MB. 2x1gb 800mhzes kingmaxxal, de az alaplap csak 533at tud, így 533mhzen fut. AZ alaplap biosában van tuningolási lehetőség, kérdem én hogy érdemes-e tuningolni illetve mondjuk 3,4ghzet ki lehet-e hozni? CPU-Z VID 1.392V Ramok 1.8V Nem gyári hűtő, valami Titan csodaEverest szerint alaplapon a cpu 25-26 fokos.
-
cserepg
csendes tag
Hello!
Teljesen kezdő vagyok tuning témában. Van egy olyan konfigom, hogy Q6600, 2x 1048Mb Kingmax 1333 DDR3, Intel DX38BT lapon. Ha megnézem a memóri órajelét akkor azt írja ki, hogy 1066MHz. A kérdésem az, hogy automatikusan miért nem a gyári értéken megy a memória, és mit kell hozzá állítanom, hogy felvigyem a gyári értékre, illetve, hogy érdemes-e babrálnom vele. köszi
-
Petiapó
tag
válasz
Petiapó #6134 üzenetére
Neki is estem a guglinak, és ez jött ki:
"As we have discussed before Loadline Calibration is best left disabled, especially when using the newer 45nm CPUs. Our testing has shown these settings induce power instabilities, even when using lower voltages. In addition, when enabled the option sometimes requires more CPU voltage than would otherwise be necessary, meaning increased power dissipation and higher temperatures."
Esszerint nem is jól műxik 45nm-es procik esetében, mint amilyen pigatté, még alacsony feszkón sem... csak ront a helyzeten, növeli a fogyasztást, és a hőmérsékletet, az energiaellátás stabilitásának rovásáraigazán hasznos kis funkció
-
Petiapó
tag
Szia!
Most nézem, vhogy kimaradtál a szórásból
Általában a magas szorzóval, alacsonyabb FSB mellett szavaznak, mert ki lehet köszöbölni az ebből fakadó hibákat, és könnyebben be lehet lőni a proci max frekijét.
Igazából abból még nem volt gond, hogy a szorzó volt magas, és emiatt hibázott, ellenben a magas FSB tud "furákat" művelni.
De a magasabb FSB frekvencia növeli annak "áteresztő" képességét. mivel azon keresztül áramlik az adat.
Lényeg: ha nem vagy otthon a tuning területén, akkor maradhat így. teljesen jó. -
Petiapó
tag
válasz
N-vidi-A #6125 üzenetére
Hali!
Nos a fesz. emelés egyáltalán nem egészséges, már ha azt nézzük, hogy csökken az élettartama, de mivel ezt nem ismerjük (mert egy procira sincs ráírva hány napot fog menni), így nem mérhető mennyivel
Igazából az a lényeg, hogy a fesz emelés még nem árt neki, ha kellő hűtése van. Ha tudod, hogy most mekkora hőfokon mozog a proci, akkor azt is tudod mennyivel mehet feljebb.
Általában a 60-65celsius az elfogadható a tuningnál. (terhelés alatt)
Szal beállítod az óhajtott frekit (ésszerű keretek között. pl.: 3.4), és adsz mellé egy kis feszt, egészen addig amíg el nem éri a stabilitást orthos alatt. ha ekkor sem megy fel 60ig a hőmérséklet, még mehetsz egy kicsit feljebb, ha gondolod.
Kicsit beleolvasgattam az E6000es széria topikba (ajánlom neked is, hasznos), és ott átlagosan a 1.4V-ot mondják még az egészséges max-nak. Persze ezen többet elmegy mint 3.4GHz
Ramokkal maradj 1066 körül, és akkor nem kell piszkálni a feszt., ennél feljebb már amúgy sincs értelme emelni. -
pigatt
őstag
Üdv.!
Az mennyire baj, hogy egy olyan fesz értéken sikerült stabillá tenni a prime small-t amin idle-ben a fesz folyamatosan változik? 1,280 és 1,288 között folyamatosan ugrál. LLC enabled megoldaná szerintetek ha ez nem annyira egészséges?
-
N-vidi-A
őstag
Hali!
Itt lenne a konfigom:
Gigabyte GA-P35-DS3 | Intel Core 2 Duo E6750 2660Mhz@3200Mhz | Kingmax 4x1Gb DDR2 1066Mhz@DDR2 1100Mhz | Gigabyte HD4850 512mb + Accelero S1 Rev 2.0 + Scythe Slip Stream 1600RPM | 250 Gb Western Digital 16mb cache, sata2 |
nagyjábol a lényeg!
a gondom az lenne(marha ez gond
) hogy 3.2 Ghz fole nem nagyon tudok menni a procival!
3.2-ot szepen viszi alapfeszen, tobb ora jatek utan sincs gond...
Az e6750 G0-as, ezert valamivel mehetne meg 3.2 Ghz fole, de nem tudom mennyi feszt adhatok, ami meg a teljesen "egeszseges" hataron van!
Elmeletileg a lapnak is(p35-ds3 f14-es biossal) birnia kene+ az 1066os kingmaxok is 1100-1140ig folmennek...
tehat milyen beallitasokat javasoltok, esetleg mennyi maximum plusz feszultseget es hova adjak?!
ramnak is,?eleg a CPU-nak?!
Válaszokat elore is koszi!
üdv: N-vidi-A
-
Petiapó
tag
Hali!
Az X2esek klubjában ezt találtam:
Maotun kolléga márciusban nyilatkozta ezt, a black editionnel kapcsolatban"CPU sebesség:
CPU órajel 3200.2 MHz (eredeti: 2600 MHz, overclock: 23%)
CPU szorzó 16.0x
CPU FSB 200.0 MHz (eredeti: 200 MHz)
HyperTransport órajel 1000.1 MHz
Memóriabusz 400.0 MHz
DRAM : FSB arány CPU/8
Ide nekem 1,3850 V kelett everest szerint 1,36V CpuZ 1,39 V .-on..."Az eredeti hsz
ha így állítod be akkor a ramoknak se lesz bajuk.
(hasznos tud ám lenni a kereső, csak használni kell)
-
okay
aktív tag
Hello! Van egy 5000+ black editionom,3000mhz-n stabil,elég ha kis feszt emelek a procin csak hogy kb 3.2-3.3ghz-n menjen?Nem lesz pl ramnak baja?
Elöre is köszi! -
Pocee
senior tag
Szisztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne.
Mikor van értelme az fsb szorzót levennem 14(PIV 3.2 prescott)?vagy egyálltalán van-e értelme?
Ez a rész nekem nem világos.
Valaki magyarázza el plz!Előre is köszönet!
-
Lajkó
őstag
válasz
Petiapó #6116 üzenetére
Nem kap egy kicsit sem, mert a lapon bár alapból 1.9V van beállítva, az everest, és cpu-z szerint 1.8V.
Lehet hogy visszaosztom addig amíg nem lesz nállam a saját ramom(1066os).De ha megjön adok neki könyörtelenül!!!
Az lehetséges, hogy a CL-RCD-RP-RAS -t külön-külön tudom állítani a lapon? Mert találtam ám ilyet is. -
Petiapó
tag
szerintem ő nem a kékhalálra gondolt... arra nincs olyan, hogy "rendszer súlyos hiba esetén ne alkalmazza a kékhalált" opció
ha lenne nálam már tuti pipa figyelne a négyzetben
az a lényeg, hogy ha rendellenes dolgokat művel a gép, hirtelen újraindulás, megfagyás... akkor vmi a beállításokkal nem oké, proci túl van húzva, vagy jól van húzva csak kevés feszt kap, esetleg a memória akad néha... sokféle baj lehet, és ezeket csak kísérletezgetéssel kipuhatolni...
most nézem: fesz emelés nélkül nyomtad a 800as RAMnak a 900MHz-et?vagy azért kap egy kicsit?
én ezzel kezdeném, vissza 800ra, vagy alá, és teszt. ha így műxik, akkor ez volta hiba, és esetleg elkezdheted emelni visszafelé addig amíg ki nem jön a bibi megint, így tudni fogod hol a kortlátja. érdemes egyébként visszaosztani 800 körülre, és az időzítésekkel mahinálni. szerintem egy jobb időzítés többet hoz, mint 10-15% +freki. -
Gyufaaa
veterán
THX Petiapó és KMT. Akkor nincs más dolgom mint felkutatni egy 6400-as szériát
-
Sonitus22
csendes tag
hop hop, meg is volnánk, sikerült
köszi mindenkinek!
-
Sonitus22
csendes tag
melyik a mem szorzó?
-
Sonitus22
csendes tag
Na, megpróbáltam a húzást, de mikor biosból kiléptem, azonnal kikapcsolt a gép, majd megint bekapcsolt, aztán megint ki, végül default beállításokra visszaállt és úgy ment
Így állítottam be a dolgokat:
-
Lajkó
őstag
Na, azótta volt két újraindulásom*.
Egy játék közben, és egy amikor egymás után több iso file-t szerettem volna csatlakoztatni a virtual meghajtóhoz.
Szerintem két lehetőség merülhet fel, mivel a proci jól teljesített az orthos-sal 9 prioritáson 7órát.
Egyik: (mivel most nem a két 1066os Kingmaxom van a gépben)lehet hogy a CSX 1GB/800 as ram nem bírja az efektív 900-at, és vissza kéne osztani (bár ennek kicsi a lehetősége).
Másik: feszt kellene emelnem a ramoknak, de nem tudom hogy mennyit lehet a CSX-nek.*:az éppen futó progik leállnak mind egyszerre, kék képernyő tele irománnyal amit nem tudtam 0.2sec alatt elolvasni, és a gép újraindul.
Mennyi feszt lehet max ennek a kétfajta ramnak adni ?
Tuningnál nem gond, ha kétfajta ram csücsül a lapon (dualban)?
Melyik a hiba ? Vagy nagyon el vagyok tévedve ?Mindenesetre addig visszaveszem az FSB-t egy kicsit(220ra).
szerk.: több fps-em úgy sincs a tuningal. mert maximumon megy a szotyok ígyis. -
Lajkó
őstag
Sziasztok.
Eddig elolvastam az első 335 hsz.-t, de kezd egy kicsit monoton lenni az olvasgatás, így hát kérdeznék.
Felhúztam a procimat 3150MHz-re. Leteszteltem Orthos-sal, és minden remekül ment. A HT-beállítása után még az ujraindítási problémáim is megyszüntek.
A linken látható 51-52 fok körüli eredmény 16 fokos szobában készült. Most 20-22 fok van a szobában.
Várható 'nagyobb' hőmérsékletemelkedés normál használat mellett? (semmi teszt, csak egy kis game )
Érdemes lejjebb venni a MHz-et egy kicsivel amíg megérkezik a TX2-m?(hétfőn, vagy kedden)Előre is Thanks.
-
Petiapó
tag
válasz
#84221696 #6100 üzenetére
még nem mind, de valószínűleg kifogják amit később adnak ki
AMD procikat nem lehet látványosan húzni, amennyit meg lehet az meg nem éri meg...
Hogy a 4850est mi hajtaná ki AMDből nem tudom, de bivalyerős kártya az biztos (nekem egy E2180asom van 2GHzről 3.33-ra felhúzva, és azt mondják ez még nem elég a kártyához) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged